Mi volt a mai menü?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Mára én is palacsintát terveztem, de aztán nem az lett belőle. Tegnap elmentünk este még vásárolni, miután a bojlert végre megcsinálták. Vettem csirkemellet, felsőcombot és egész kacsacombot is. Betáraztunk felvágottal, sajttal, joghurttal, mert ugye a kamaszok tudnak enni. Tegnap reggel már büdöset éreztünk a konyhába. Kukák kiürítve, kipucolva, konyha felmosva; minden zöldséget-gyümölcsöt végignéztünk a párommal, de a bűz okát nem találtuk meg. Ma reggelre se szűnt meg, így folytattunk tovább a keresést. Párom állította, hogy Ő a hűtő környékén érzi jobban. Kivettük a hűtőt és kiderült, hogy a kompresszor fölötti tartály tele van vízzel és egyéb ismeretlen cuccal, ami oltári büdös. Hosszas vizsgálódás után rá kellett jönnünk, hogy a hűtő nem kapcsol be és már nem is hűt! Így most még hűtőt is vehet a tulaj. Nem szeretnék a helyébe lenni, de szerencsére nagyon megértő és bízik abban amit mondunk Neki. A fagyasztóba csak a csirkemellet tudtam berakni; a combokat megsütöttem ebédre. Köretnek volt még két adag rizs és készítettem hozzá krumplit a gyerekeknek. Nem tudom mikor lesz meg az új hűtő, de remélem hamarosan, mert a konyha folyamatosan szellőztetés alatt van. Gyerekek kikönyörögték, hogy a nappaliba ehessenek, mert nem akarják a bűzt szagolgatni. Kivételesen engedélyeztem a kérésüket. :)
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Mennyei finomságokat hoztak ajándékba az olasz sítáborból hazatérő barátaim. Több fajta sajttal leptek meg!
Most ettem először fahamuban érlelt kecskesajtot. Kóstolás után rögtön örökbe fogadtam egy erősen 4-5 kilós darabkát. Roppant gyorsan megkóstoltam. Kellemesen csípős enyhén keserű krémsajt, rozscipócskával, durvára tört dióval rácsöpögtetett mézzel több, mint finom.
A másik tehéntejből készült, szénában érlelt kemény sajt. Olyan illata van, mint a frissen kaszált rétnek nyáron. Sütésre nagyon jó lesz.
Aztán kaptam még bivalytejből készült füstölt zöld és rózsa borsos félkemény sajtot is egy méretes gurigával. Ez is sütésre alkalmas.
Utoljára hagytam a gorgonzolát, ebből egy szép kis kerek majdnem 7 kilós falatka érkezett. Ebből fantasztikus mártogatós lesz.
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos

varázsdoboz

Állandó Tag
Állandó Tag
R
Előétel ződbab, főétel pacsalinta, desszert sült füstölt csülök, pitti tud élni :D
Bekuci! Mi az kis zöldbab...csak éhesebb lesz tőle a palacsinta meg max.2 óra és újra éhes szegénykémo_O. Rendes ember,szeret enni. Nincs is nagyobb öröm, mint amikor kétpofára eszik a főztöd...:rolleyes::hurra:
Te mán csak tudod ,Drága Barátném!:dr_33:
Annyi vidám napom lenne,ahányan jól laktak már
a főztödből;)
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére