Minősítésre és pedagógiai-szakmai ellenőrzésre készülők tudásmegosztása

kros témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 Március 1.

 1. cseplinné

  cseplinné Állandó Tag

  Kedves szsziszó és Gabciii90!!! A saját oldalatokon a pedagógus fül alatt is megnéztétek a "Látogatási beosztások megtekintése" címszó alatt? Nekem ott volt az időpont megjelölve.
   
  Diosdim, szsziszo és Gabciii90!!! kedveli ezt.
 2. Gabciii90!!!

  Gabciii90!!! Állandó Tag

  Igen, de semmi...

  ennyit látok csupán... :confused::mad2::confused::mad2::confused::mad2:
   

  Csatolt fájlok:

  Utoljára módosítva a moderátor által: 2015 Augusztus 19
  szsziszo és cseplinné kedveli ezt.
 3. cseplinné

  cseplinné Állandó Tag

  Gabciii90!!! Akkor Te később kapsz majd időpontot! Azért naponta érdemes felmenni azt mondják, mivel a lemondásokkal módosulhatnak az időpontok.
   
  Gabciii90!!! kedveli ezt.
 4. szsziszo

  szsziszo Állandó Tag

  Én ugyan ezt látom! A főnökasszonyom is szólt, hogy kapott mailt, de még ő sem látja az időpontomat! :( Én is nézem naponta többször, hátha... Remélem hamar meglesz az időpont, mert ez a várakozás nagyon idegőrlő!!!
   
  Diosdim és Gabciii90!!! kedveli ezt.
 5. gybado

  gybado Állandó Tag

  Szerintem, a hétvégén még pihenj, valszeg úgyis csak hétfőn tölt az OH időpontot. Ha lehetne küldenék egy ölelést...:dr_175:
   
  szsziszo kedveli ezt.
 6. szsziszo

  szsziszo Állandó Tag

  Jajjjjjj nagyon köszönöm! Pihenés kizárva! :) Hospinaplót írok és készülök a kiscsoportra. Kihasználom a hosszú hétvégét és dolgozom. Mivel ez lesz az első kiscsoportom, sokat próbálok olvasgatni, mit és hogyan kell csinálni, mire kell figyelni a kicsiknél. Ezért is tartok a minősítéstől. Nem tudom, mivel kell készülnöm! :( Azért igyekszem magabiztosan és pozitívan állni a dologhoz! :D Szép hétvégét Mindenkinek!
   
 7. kros

  kros Állandó Tag

  Az, hogy eddig mi volt, az egy dolog.
  Az meg egy másik, hogy ezután hogyan lesz. És erről már tudsz tenni!
  A sikeres minősítésed érdekében a helyedben igen elgondolkodnék azon, hogy 2016-ban legyen legalább egy olyan csoport, ahol valódi szakmai tevékenységet végzel. (Tehát nem az ebédeltetésre gondolok, de nyilván érted.)
  Azaz, 2015. szeptemberétől mondjuk, a középsőbe osztod be - magad.
  Valamikor 2016-ban fognak minősíteni, tehát vagy az idei tanév/nevelési év II. félévében, vagy a következő I. félévében.
  A középsőt mindkét esetben tanítod.
   
  Szamóca88 kedveli ezt.
 8. Hatma

  Hatma Állandó Tag

  Üdvözlet Mindenkinek!
  Most regisztráltam, és mindjárt egy kérdéssel fordulok Hozzátok!
  Most készülök vizsgázni szeptember végén mint tanfelügyelő és minősítő szakértő. Szeptember 6-ig kell kiegészítenem az egyszerűsített portfóliómat teljessé. A jelenlegi munkahelyemen (szakközépiskola) 22 órám lesz, ha sikerül a vizsgám, januártól 18. Vállalhatok-e e mellett 5 órában óraadói munkát egy gimnáziumban, ahova nagyon hívnak. Törvényileg ez lehetséges? Mondjuk megbízással... Más a két iskola fenntartója.
  Köszönöm előre is, ha valaki válaszol!!!
   
 9. Tamara69

  Tamara69 Állandó Tag

  Kedves fricinéni! Még 1-2 dolgot finomítok a hétvégén a naplón, és szívesen átküldöm, írok privit.;)
   
  #zsuzsi# és Szél kisasszony kedveli ezt.
 10. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  Kedves Hatma!
  Törvényileg lehetséges, de ha szakértő leszel, az iskolát meg kell jelölnöd, mint összeférhetetlent.
  A 18 órát ne úgy számold, hogy utána semmi. Ha lesz megbízásod, portfóliót kell értékelni, órát látogatni, stb. Közben jogszabályokat tanulmányozni, hogy naprakész legyél. És ne felejtsd el a kötelezően benntöltött időt. Lesz heti egy nap szakértői napod. Ezen a napon az OH rendekezésére kell állnod, nem célszerű rendszeres elfoglaltságot vállalni.
  Ha úgy érzed, hogy fizikálisan bírni fogod, és eleget tudsz tenni 3 feladatnak tegyed.
   
  Hatma és Krémusz kedveli ezt.
 11. Hatma

  Hatma Állandó Tag

  Kedves Gtszg!
  Nagyon köszönöm a választ, ezt én is pont így gondoltam át, de jövőre szeretnék átmenni a gimibe és ezért nem akarják most betölteni a státuszt. Most kellenék valójában, de akkor teljesen új portfóliót kellene feltöltenem... Amire nem gondoltam és nagyon jó, hogy felhívtad a figyelmemet, az az összeférhetetlenség jelzése.
  Már megérte regisztrálni! Köszönöm!
   
  Krémusz kedveli ezt.
 12. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  Az új portfólióban bizonytalan vagyok. Olvastam az OH kiküldött levelét, melyben jelzi, hogy csak mit változtathatsz. Ha az állásod múlik rajta, érdemes egy levelet röppenteni [email protected] címre, megkérdezni. Nektek nem lesz helyszíni óralátogatás, védés, a vizsga keretében zajlik minden.
   
  Hatma kedveli ezt.
 13. Hatma

  Hatma Állandó Tag

  A tréneremtől kaptam ezt az infót, de már mindegy, maradok, majd jövőre váltok...
  Köszönöm
   
 14. Samti

  Samti Tag

  Szia!
  Én 17-én kaptam meg az időpontot, és az alábbi levelet.
  Nyugi, bár teljesen megértelek, mert én ugyanazt csináltam, mint Te!

  "A látogatási beosztások publikálása 2015. augusztus 17-től folyamatos.

  Tájékoztatjuk, hogy a 2015. évi minősítési tervben szereplő pedagógusok minősítésére mindenképpen sor kerül a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról szóló 326/2013. (VIII.30.) Korm. rendelet által meghatározott határidőn belül.

  Amennyiben még nem talál látogatási időpontot a felületen, ebben az esetben türelmét kérjük – a látogatások folyamatos szervezése miatt az Ön minősítésének időpontja egy későbbi időpontban kerül publikálásra. Kérjük, hogy a Saját oldal/Pedagógus menüpontban a Látogatási beosztások megtekintése linken folyamatosan tájékozódjon!

  Ha első alkalommal lép be a fenti felületre az oktatási azonosítójával, akkor kattintson az oldal jobb felső sarkában találhatóSaját oldal gombra, és az Alapadatok menüpontban végezze el a KIR/Oktatás validációt. A validáció elvégzéséhez aTájékoztató menüpontban talál felhasználói segédletet. A további belépésekkor a validáció során megadott felhasználónevet és jelszót használja, és Látogató felhasználótípust válasszon! A szükséges tartalmakat mindig a képernyő jobb felső sarkában található Saját oldal linkre kattintva éri el."
   
  Diosdim és Gabciii90!!! kedveli ezt.
 15. Samti

  Samti Tag

  Szia !
  Nekem okt. 9. Tiszta kiscsoportban. Pont azon töröm a fejem, hogyan fogom megírni a tervet.
  Valószínűleg írok egy mese, meg egy mintázás tevékenységi tervet, aztán a valóságban lesz, ami lesz.
  Még azt se tudom, milyenek lesznek a gyerekek, persze Te se, de valamit ki kell találni.
  Én jobban félek a prezentációtól, meg az egésztől, ami a csoporton kívül fog zajlani.
   
  mamale, Hatma és cseplinné kedveli ezt.
 16. sofiread

  sofiread Állandó Tag

  A tréneredtől jó infót kaptál. Ha átmennél a gimibe annak megfelelően kellene módosítanod a portfóliót. Én is hasonlóan jártam, szakértőis -diagnosztikai portfólió után 19 nap alatt kellett olyan tanulócsoportra írnom új portfóliót, akikkel szeptemberben fogom megkezdeni a munkát.
   
  Hatma kedveli ezt.
 17. Hatma

  Hatma Állandó Tag

  Köszönöm Sofiread! Tudna nekem valaki segíteni abban a kérdésben, hogy a portfóliómba egyéni fejlesztési tervként feltölthetem-e az Útravaló Macika Út az érettségihez program keretében végzett fejlesztő tevékenységem dokumentumait, és milyen formában? Előre is köszönöm!!!
   
 18. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Utána kellett néznem ennek a programnak. Ha jól értelmezem, akkor ezt a tevékenységet külön tanórai keretben végzed, csak egy tanulóval (tehát nem a tanított tantárgyi órádon osztálykeretben). Persze mindkét esetben fel lehet tölteni, csak a fogalmazásod függ a felállástól. Az ötlet szerintem jó, feltöltheted, de ne feledkezz el, hogy itt egyéni tanulói profilt is írnod kell, amely egy egységet képez a fejlesztési tervvel.
   
  Hatma kedveli ezt.
 19. Hatma

  Hatma Állandó Tag

  Köszönöm a választ! Ez a program a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatását szolgálja, a tanulók és a tanárok egyaránt pénzt kapnak érte, és a tanulói profil felállításával indul, hiszen a fejlesztési tervet ez alapján kell elkészíteni. Háromhavonta értékelni kell az elért eredményeket, családlátogatásra kell menni, a végén pedig összegző értékeléssel zárul, amit a tanár, tanuló, szülő vagy törvényes képviselő is aláír. Az én tanítványom egy állami gondozott fiú volt, aki 1,00-át javított az előző évi eredményeihez képest, valamint országos versenyeket nyert íjászként. A fiút egyébként heti 5 órában tanítottam is.
   
 20. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Tökéletes lesz a portfóliódhoz, és szinte készen is van az anyagod. Csak sorrendbe kell rendezned. A csatolható dokumentumok közé válaszd ki a szerinted legmegfelelőbbet. Én biztosan beletenném a két bizonyítvány másolatát, de vigyázz a szkennelésnél, hogy semmilyen név ne látszódjon, még az osztályfőnöké se.
   
  Hatma kedveli ezt.

Megosztás