Minősítésre és pedagógiai-szakmai ellenőrzésre készülők tudásmegosztása

kros témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 Március 1.

 1. Hatma

  Hatma Állandó Tag

  Köszönöm BAJ! Az nem jelenthet problémát, hogy ezért a munkáért külön anyagi juttatásban is részesültem?
   
 2. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Nem, az attól még a saját "terméked". A szakmai kompetenciáidnak teljesen mindegy, mitől fejlődtek. Akár a rendes fizetésért, akár plusz juttatásért vállalsz el valamilyen feladatot, az mindenképpen a te "gyermeked". A "gyerekeinkkel" pedig dicsekedni szoktunk. Bátran tedd te is. Ezt egyébként bele sem kell írnod, mert kinek mi köze hozzá. Ha valamelyikünk írt valamilyen könyvet (na, én nem), azt is beleírhatja a portfóliójába, pedig azért is pénzt kapott. Vagy éppen olyan pályázatban vett részt, amelyért járt juttatás. Míg ezt leírtam, eszembe is jutott egy példa. Pályázaton nyertünk szövegértés fejlesztése témakörben tartott órákhoz órabért. Én tartottam. A bevezető évben fizettek érte, most pedig az óraszámomban van bent. Az alapdokumentumok között pedig volt egy ilyen nekünk még: Féléves ütemterv – Különleges bánásmódot igénylő gyermekek. Ide pontosan ezeket a foglakozásokat töltöttem fel.
   
  Utoljára módosítva: 2015 Augusztus 23
  Hatma kedveli ezt.
 3. sofiread

  sofiread Állandó Tag

  Szerintem nem lehet akadály, hiszen az sem baj, ha a saját pénzen szerzettt tanfolyami tudáunkat adjuk át tanítványinknak :)
   
  BAJ és Hatma kedveli ezt.
 4. l.kata

  l.kata Állandó Tag

  Sziasztok!Ki kapott még "örömlevelet" tegnap őszi pedagógiai-szakmai ellenőrzésre?
   
  Diosdim és Hatma kedveli ezt.
 5. Hatma

  Hatma Állandó Tag

  Én is kaptam, Kata, és nagyon örülnék, ha valaki segítene a helyzetemet kibogozni:
  1. 2014 áprilisában feltöltöttem az egyszerűsített portfóliót
  2. 2015 januárjában átsoroltak ped. II-be
  3. 2015 áprilisában kötelezően kellett kezdeményeznem a 2016-os minősítésemet
  4. 2015 májusában az OH levélben értesített a szakértői képzés 7. turnusába való bekerülésemről
  5. Elküldtem az összes szükséges dokumentumot + 8 db DVD-t egy órámról
  6. 2015 júliusában 100%-ban részt vettem a kontaktnapokon
  7. Közben az OH értesített, hogy 2016-ban kötelező minősítésem lesz
  8. Jeleztem nekik a 7. turnusban való részvételemet
  9. Tájékoztattak, hogy ha a vizsgáim sikerülnek, akkor a 2016-os minősítésem tárgytalan, ha viszont elbukom, akkor meg kell védenem a ped. II. státuszt 2016-ban.
  10.2015 augusztusában levizsgáztam online, és elkezdtem kiegészíteni a portfóliómat.
  11. Tegnap kaptam egy levelet az OH-tól, hogy bekerültem a 2015. őszi tanfelügyeleti ellenőrzésbe, és majd töltsem fel az önértékelésemet az informatikai rendszerbe, valamint, hogy a Tanfelügyeleti kézikönyv módosított változata várhatóan szeptemberben lesz elérhető

  Kérdéseim:
  Ha sikerül a szakértői vizsgám (szeptember végén és október elején lesznek a gyakorlati vizsgák), akkor is jön hozzám a tanfelügyelet?
  Tud valaki valamit arról az informatikai felületről, amelyre az önértékelést fel kell tölteni?
  Vakrepülés?
  /Jelölje be a helyes válasz! :o/
   
  Utoljára módosítva: 2015 Augusztus 26
 6. K.gaby

  K.gaby Állandó Tag

  Én kaptam. :( Kérdeztem is tőlük nyomban: ki kell-e egészíteni teljesre az egyszerűsített portfóliómat. Várom választ és reménykedek, hogy nem.
   
 7. Anita.pb

  Anita.pb Állandó Tag

  Egyetértek!!!!
   
 8. Hatma

  Hatma Állandó Tag

  A választ ne várd az OH-tól, mert meg is szüntették azokat a címeket, amelyeken lehetett kérdezni tőlük. Ezt a feladatkört hivatalosan átadták a területileg illetékes POK-oknak. Ezek a MEPIK utódai új vezetőségekkel.
   
  K.gaby kedveli ezt.
 9. K.gaby

  K.gaby Állandó Tag

  Na ne! Oh-s címet adnak meg, ami nem is él?! :o
   
 10. Hatma

  Hatma Állandó Tag

  Itt a levél, győződj meg róla Te is!


  Feladó: Oktatási Hivatal<[email protected]>
  Dátum: 2015. augusztus 19. 16:47
  Tárgy: Tájékoztatás az Oktatási Hivatal pedagógiai oktatási központjainak elérhetőségéről  Iktatószám: TTK/394-1/2015.

  Tisztelt Intézményvezető Asszony / Intézményvezető Úr!

  Mint az bizonyára Ön előtt is ismeretes, a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény értelmében 2015. április elsejétől az állami köznevelési feladatellátás keretében az Oktatási Hivatalhoz (a továbbiakban: OH) kerültek az állami pedagógiai-szakmai szolgáltatások, és létrejöttek az ún. pedagógiai oktatási központok (a továbbiakban: POK). A POK-ok létrehozásának elsődleges célja az volt, hogy az OH-n belül országosan egységes szakmai színvonalon és minőségben legyenek biztosíthatók a pedagógiai-szakmai szolgáltatások.

  Az OH keretében létrejövő POK-ok ellátási területükön biztosítják a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokat, azok koordinálását. Együttműködnek továbbá a pedagógiai munkát támogató szaktanácsadói hálózat, valamint a pedagógusok munkájának külső, egységes kritériumok szerinti országos pedagógiai-szakmai ellenőrzések, illetve a pedagógus életpálya keretében megvalósuló minősítések hatékony és teljes körű szervezésében.


  Az Oktatási Hivatal pedagógiai oktatási központjainak illetékességi területei, illetve elérhetőségei megtalálhatóak a csatolt tájékoztató levélben.

  A 2016. évi pedagógusminősítéssel, illetve a 2016. évi tanfelügyeleti ellenőrzéssel kapcsolatos kérdéseket, megkereséseket a továbbiakban a területileg illetékes pedagógiai oktatási központoknak küldhetik meg.


  Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy ezzel egyidejűleg az Oktatási Hivatal [email protected], valamint [email protected] tematikus e-mail címei megszüntetésre kerültek. Korábban a 2016. évi minősítéssel és tanfelügyeleti ellenőrzéssekkel kapcsolatban ezekre az e-mail címekre küldött, még meg nem válaszolt megkeresésekre a területileg illetékes POK munkatársaitól kapnak majd választ.

  Kérjük, hogy az e-mail címek változásáról tájékoztassa a pedagógus kollégákat is!

  Budapest, 2015. augusztus 19.

  Tisztelettel:
  dr. Szikora Ágnes
  főosztályvezető
  Oktatási Hivatal
  Tanügy-igazgatási és Területi Koordinációs Főosztály
   
  Diosdim és K.gaby kedveli ezt.
 11. K.gaby

  K.gaby Állandó Tag

  Kedves Hatma!
  Csak csodálkozásomat és nemtetszésemet fejeztem ki, nem azt, hogy nem hittem el neked, amit írtál. A tanfelügyeleti ellenőrzésről értesítő email végén ugyanis OH-s elérhetőséget kaptam:
  "A 2015. évi pedagógiai-szakmai (tanfelügyeleti) látogatással kapcsolatos kérdéseit a [email protected] e-mail címre, az önértékeléssel kapcsolatos kérdéseit az [email protected] e-mail címre küldheti meg."
   
  Hatma kedveli ezt.
 12. Hatma

  Hatma Állandó Tag

  Tudom, csak én is megdörzsöltem néhányszor a szememet,..:dr_9:
   
  K.gaby kedveli ezt.
 13. spiky

  spiky Állandó Tag

  A 2015-ös Tanfelügyelettel kapcsolatos kérdéseket, még az OH-nak kell küldeni, ahogy azt a K.gaby írta. A 2016-os tanfelügyelettel kapcsolatos kérdéseket pedig Hatma által közölteknek megfelelően.
   
  K.gaby és Hatma kedveli ezt.
 14. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  Kedves Hatma!
  Sikeres vizsga esetén automatikusan törölnek a minősítésből is és a tanfelügyeletből is. Ezért a vizsgára koncentrálj.
   
  Skala, Hatma és PuskásNóra kedveli ezt.
 15. Hatma

  Hatma Állandó Tag

  Kedves Gtsz!
  Most már végképp nem tudom, hogy mi a valódi álláspont, mert a trénerem pont az ellenkezőjét írta:

  "A tanfelügyelet kötelező mindenkinek a 2016-os minősítésbe bekerült, s nekik kötelező az önértékelést is feltölteni 7 nappal a tanfelügyelő érkezése előtt a KIRbe - vagyis, ez mindenképp jön. Az más kérdés, hogyha most ezt a szakértőit megcsinálod, akkor meglesz a minősítés is. Attól még a tanfelügyelet mindig jön:)"

  Ebben az esetben nagyon gyorsan kell elkészítenem az iskola önértékelési szabályzatának mellékleteit képező kérdőíveket.
  Előre is köszönöm a válaszokat!
   
 16. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  Kedves Hatma!
  Idegen tollakkal ékeskedek. Egy kolléganő kapta az OH-tól:
  Tisztelt Kolléga!

  A OHP... számú tanfelügyeleti látogatás tárgyú megkeresésére az alábbi választ adjuk.

  Amennyiben Ön bekerült az Oktatási Hivatal Tanfelügyeleti szakértők felkészítése a pedagógiai-szakmai ellenőrzésre és a Szakértők felkészítése a pedagógusminősítésre című továbbképzés 7. turnusába, akkor a képzés keretében sor kerül a tanfelügyeleti ellenőrzésére. A képzés eredményes befejezését követően az Oktatási Hivatal törölni fogja Önt a 2015. évi tanfelügyeleti tervből.

  A képzés sikertelen befejezése esetén az Ön számára az Oktatási Hivatal a 2015. évben a pedagógiai-szakmai ellenőrzést megszervezi.

  Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy az Oktatási Hivatal által kiadott jelen állásfoglalásához/tájékoztató levélhez semmiféle joghatás nem fűződik, ezért ezen állásfoglalásban/tájékoztatásban foglaltak a bíróságot vagy más hatóságot eljárása során nem köti.
  Amennyiben ugyanezen üggyel kapcsolatban fordulna ismét munkatársunkhoz, megkeresésének tárgyában hivatkozzon a OHP_...számra!
  Üdvözlettel:
  Oktatási Hivatal
   
  kros és Hatma kedveli ezt.
 17. Hatma

  Hatma Állandó Tag

  Kedves Gtsz!
  Köszönöm, nekem ez a verzió sokkal logikusabb, de nem tudom, melyik lesz végül a befutó...
  Elolvastam az egész önértékelési kézikönyvet, de nem derült fény számomra az eljárásrend néhány pontjára:
  A pedagógus önértékelésnél hány szülővel, diákkal, kollégával kell a kérdőíveket kitöltetni?
  Az informatikai rendszer hogy fog kinézni, működni? Minden kérdőívet azon keresztül kell kitölteni, vagy csak az eredményeket kell rögzíteni....?
  Lehet, hogy felületesen olvastam, de nekem ez a történet még nem állt össze.
   
  szullone kedveli ezt.
 18. b.gabcsi

  b.gabcsi Állandó Tag

  Tisztelt Pedagógus és Szakértő Kollegák !

  2014 áprilisában feltöltöttem az egyszerűsített portfóliót majd 2015 januárjában átsoroltak ped. II-be. Valóban nem jelentkeztem a 2016-os minősítésre, ( mellesleg vezetőm, aki szakértő nem is figyelmeztetett erre, bár tudta, hogy 2016.-ban meg lesz a 40 évem és szeretnék elmenni nyugdíjba, ha lehetséges, akkor január 1.-től. A Nyugdíjintézet még nem válaszolt). Ezért is nem jelentkeztem a szakértőire.
  Augusztus 25.-én kaptam a levelet, hogy bekerültem a 2015. évi pedagógiai-szakmai ellenőrzésbe.
  Nem az ellenőrzést akarom megúszni, de nem látom értelmét, hogy engem ellenőrizzenek, amelynek elsődleges célja az lenne, hogy az általános pedagógiai szempontok alapján történő értékeléssel a nevelés-oktatás sikerességében kulcsszerepet játszó pedagógusok jó gyakorlatát megerősítse, a fejlesztendő területeket beazonosítsa, hozzájáruljon a pedagógiai kompetenciák fejlesztéséhez.
  Úgy gondolom, hogy az eljövendő nevelés-oktatás sikerességében én már nem fogok kulcsszerepet játszani, és egy felesleges tortúra és munka a tanfelügyeletnek is.
  Előre is köszönöm a véleményeteket.
   
  Diosdim kedveli ezt.
 19. Hatma

  Hatma Állandó Tag

  Gabcsi!
  Szerintem aki egyszerűsített portfóliót töltött fel, annak ezt mindenképpen meg kell védeni 2016-ban, különben visszasorolják. A nyugdíjazásodról nem tudhat az OH, lehet, hogy írni kellene nekik...
   
 20. b.gabcsi

  b.gabcsi Állandó Tag

  Köszönöm a válaszodat Hatma, már fogalmazom a levelet
   

Megosztás