Minősítésre és pedagógiai-szakmai ellenőrzésre készülők tudásmegosztása

kros témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 Március 1.

 1. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  Kedves Katalin!
  Kérdés hogy mikor alkalmaztak, milyen végzettséggel, milyen munkaviszonnyal, milyen munkakörbe, milyen feltételekkel.
   
 2. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Amikor dolgozni kezdtem, azt a tanácsot kaptam, hogy a Munka trvkönyvével meg a munkámhoz szükséges jogszabályokkal alaposan (és folyamatosan!) ismerkedjem meg, mert az én érdekeimet rajtam kívül más nem fogja képviselni. Nagyon hasznos tanácsnak bizonyult.
  E topic mellett javaslom a Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet látogatását is, megtalálod benne, hogyan kerülhettél volna rögtön p1-be.
   
 3. Csip-csup

  Csip-csup Állandó Tag

  Megmondanátok hol van az szabályozva,hogy az éves terv, tematikus terv a csoportnapló része? Nem elég ha a melléklete? ( vagy külön van?)
   
 4. Kacagóbab

  Kacagóbab Állandó Tag

  Az nincs szabályozva, hogy benne legyen atematikus és éves terv, de nem is tiltja semmi.
   
  Csip-csup kedveli ezt.
 5. 2013 szeptemberében, óvodapedagógusként, határozatlan időre, főiskolai végzettséggel. Azelőtt a versenyszférában dolgoztam.
   
 6. Kacagóbab

  Kacagóbab Állandó Tag

  Keresd meg a vezetőt és hivatkozzál a következő rendeletre. Ha nem hajlandó elhinni kérj állásfoglalást az OH-tól.

  A 326/2013 -as rendelet
  14 paragrafus
  (3)75 Ha a pedagógus-munkakörre foglalkoztatási jogviszonyt létesítő személy nem rendelkezik a 13. § (1) bekezdése szerinti jogviszonyban megszerzett két év szakmai gyakorlattal, de bármely más munkakörben, vagy részben a 13. § (1) bekezdésében foglalt jogviszonyban, részben más munkakörben legalább hat év szakmai gyakorlatot szerzett, mentesül az előmeneteli rendszer gyakornoki szakasza követelményeinek teljesítése alól, és Pedagógus I. fokozatba kerül besorolásra.

  A következő idézet pedig innen való :
  http://2010-2014.kormany.hu/hu/gyik...-rendszer-szerinti-besorolasaval-kapcsolatban


  Vagyis, amennyiben a 6 vagy több év munkatapasztalatot az érintett közalkalmazotti jogviszonyban, vagy közalkalmazotti jogviszonynak minősülő egyéb jogviszonyban (Kjt. 87/A. § (1) bekezdés) szerezte, akkor az mind jogszerző időnek számít és a fizetési kategória megállapításánál figyelembe veendő. Ha munkaviszonyban szerezett szakmai gyakorlatot a kérdésben jelzett személy, akkor csak azt az időt lehet figyelembe venni, amikor már rendelkezett azzal a végzettséggel, szakképzettséggel, amely a pedagógus-munkaköre betöltéséhez szükséges.
   
  katacsen, nyíregy és ladysla kedveli ezt.
 7. Köszönöm. Ezeket én is megtaláltam. Jeleztem is, de semmi sem történik.
  Már írtam az OH-nak, de még nem kaptam választ.
  Mégegyszer köszönöm.
  Katalin
   
  ladysla kedveli ezt.
 8. Csip-csup

  Csip-csup Állandó Tag

  Minden pedagógusról szóló fórumot figyelemmel kísértem itt a CH. Nagyon sok hasznos , okos információhoz jutottam általatok.
  Ha jól emlékszem volt "Intézményi önértékelés" fórum is. Hová tűnt?
   
 9. Tündi73

  Tündi73 Állandó Tag

  Szia Csip-csup!
  Erre gondoltál?
  http://canadahun.com/temak/intézményi-önértékelés.55106/
   
 10. Csip-csup

  Csip-csup Állandó Tag

  Tündi73 kedveli ezt.
 11. csecsiagi

  csecsiagi Új tag

  Van köztetek gyógypedagógus, aki jelentkezett minősítésre és halmozottan és súlyosan fogyatékos fejlesztő csoportban tanít?

  Nekem is fejlesztő csoportom van, 2 autista, 1 down-os, 4 mozgás- és súlyos fogyatékos. Én is a portfóliómmal foglalkozom. :)
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2015 Augusztus 8
 12. edo12

  edo12 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Van köztetek általános iskolában dolgozó fejlesztő pedagógus? Én 2015 novemberében töltöm fel a pf-mat. Cseréljünk eszmét! :)
   
 13. Anikó1990

  Anikó1990 Állandó Tag

  Sziasztok!
  De jó,hogy találtam egy ilyen topicot. Gyakornok,korai fejlesztőben dolgozó vagyok. Van valaki akivel tudok eszmét cserélni portfólió témában?
  Minden segítséget szívesen veszek.
   
 14. gtszg

  gtszg Állandó Tag

 15. raheb

  raheb Állandó Tag

  Logopédusként van valaki , aki átesik a minősítésén és a tanfelügyeleti ellenőrzésen is? Az egyik ismerősöm logopédusként minősül, és a tematikus terven, valamint a projekten vívódik, mivel nála általában 3 gyermek van saját/egyedi fejlesztési tervvel - így a tematikus terv nehezen értelmezhető a számára. Szívesen cserélne véleményt. Tud valaki segíteni?
   
 16. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Én dolgozom fejlesztő tanárként is felső tagozaton, de nem csupán fejlesztek, hanem magyart is tanítok. Portfóliómat magyarból töltöttem 2014 áprilisában, de a szabadon választottban volt egyéni fejlesztési tervem egyéni profillal. Ha tudok, segítek.
   
 17. Szép napot Neked Tamara69!!
  Írtad júliusban, hogy még módosítjátok a csoportnaplót és felteszed ide a fórumra. Ha megtennéd Word formátumban nagyon hálás lennék Neked.
  Sokat segítenél a tanévkezdésben, mert jó a naplód! Köszönettel!
   
 18. cseplinné

  cseplinné Állandó Tag

  Sziasztok! Tegnap már fenn volt az oktatas.hu-n az őszi minősítésem dátuma. (Mailben is jött értesítés, hogy már beosztották az őszi időpontokat.) Szept. 22.!! Kicsit elcsodálkoztam ezen az időponton, én arra számítottam, hogy majd akkorra tolják, amikor az ovikban eleve elkezdődnek a szervezett tevékenységek. Ez még javában a befogadás időszaka! Még ismerkedünk egymással, a szokásokkal, a tevékenységekkel. Ti hogy látjátok ezt? Van aki szintén már e korai időpontra kapta meg a minősítését?
   
 19. szsziszo

  szsziszo Állandó Tag

  Szia! Én is kaptam e-mailt, de időpontom még nincs! Nagy valószínűséggel én is a beszoktatás/befogadás alatt fogok minősülni. Ráadásul az első kiscsoportom lesz! Nagyon izgulok! :(
   
  cseplinné kedveli ezt.
 20. Gabciii90!!!

  Gabciii90!!! Állandó Tag

  Emailt én is kaptam, de időpontot még nem.. napi 20x nézem az oktatas.hu-t...:confused::confused::confused:
   
  Anita.pb és cseplinné kedveli ezt.

Megosztás