Minden ami a szívednek kedves

szenzitiv témája a 'Irodalom' fórumban , 2007 Április 12.

 1. WyZsóy

  WyZsóy Állandó Tag

  "A szépség jelenléte is néma. De legalább látható. A jóság jelenléte azonban még a szépségnél is titokzatosabb, mivel nem csak néma, de láthatatlan is. "

  Pilinszky János
   
 2. Mundane Poignant

  Mundane Poignant Állandó Tag

  "Ez a primitív, kényelmes, kevéssel beérő mai világ kiokád magából, igényesnek, mohónak talál, egy dimenzióval gazdagabb vagy a kelleténél. Az olyan emberek, mint mi, manapság nem tudnak élni és az életnek örülni. Aki csinnadratta helyett zenére, szórakozás helyett gyönyörre, pénz helyett lélekre, nyüzsgés helyett igazi munkára, játszadozás helyett szenvedélyre vágyakozik, az ebben a tetszetős világban nem találja meg az otthonát."
  ― Hermann Hesse
   
 3. laeman

  laeman Tag

  Nagyon szép
   
 4. Asmi-baby

  Asmi-baby Állandó Tag

  "A Főnixmadár olyan, mint egy Lélekmadár, akinek hihetetlen belső ereje van és bármikor képes önmagát újjáépíteni, bármilyen nagyot is üt az élet. Képes talpra állni és újjászületni. Képes levonni a megfelelő következtetéseket és újult erővel szembe nézni az élet kihívásaival és egyben szépségeivel is. Képes meglátni a pofonok mögött a tanítást és képes megtanulni a leckéket, amelyeket a nagybetűs élet küld a számára a fejlődése érdekében."

  Tánczos Lívia: A Főnixmadár újjászületése - Úton önmagunk felé
   

Megosztás