Mit olvastál utoljára ?

szlemese témája a 'Irodalom' fórumban , 2006 Szeptember 29.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Lovas Lajosné Margit

  Lovas Lajosné Margit Állandó Tag

  Christine Feehan - A Kárpátok vámpírjai 13 - Sötét végzet
  Ezt is imádtam. Igazán csodálatos, hogy az irónő még a 13. részben is tud újat, érdekfeszitőt nyújtani, egyáltalán nem laposodnak a történegtek. Végigizgultam az egészet. Hálás köszönet a forditónak és a korrektorának, alig várom a következő részt. :dr_24:
  [​IMG]

  És ime az elmaradhatatlan fülszöveg.
  Gyerekként, Destiny látta, hogy a családját lemészárolta egy vámpír, aki utána rátámadt, és átváltoztatta az éjszaka lényévé. Az egyetlen dolog, ami megmentette a józan eszét, az volt, hogy furcsa lelki kapcsolatba került egy megnyugtató férfihanggal, ami reményt adott neki és megtanította neki, hogyan kell túlélni, vadászni és gyilkolni a vámpirokat. Azt gondolta, hogy egy angyal, aki vigyáz rá.
  Nicolae Von Shrieder egy ősi Kárpáti vámpírvadász, és ő az, aki segítette Destinyt erős harcossá válni. Eleinte meg volt győződve róla, hogy ő a megváltása, az életpárja, de hiába hivta magához, a bizalmatlan lány.Destiny azonban nem ismeri a különbséget a Kárpátiak és a vámpírok között, ezért újra és újra elutasítja őt.
  Nicolae már kétségbeesetten keresi őt, mivel csak ő mentheti meg a átfordulástól és azzá a szörnnyé válástól, amire évszázadok óta vadászik. Ezért mikor már letesz róla, hogy valaha is megtalálja megváltását, mégis találkozik Destiny-vel, aki érzelmekkel, szinekkel és élettel tölti meg szürke létezésének örömtelenségét.
  De, mikor vámpír erők szövetkeznek egy halálos egységes harcra a Kárpátiak ellen, Nicolae-nak meg kell találni a módját, hogy elnyerje Destiny bizalmát, mivel ez az egyetlen, lehetőség megfejteni a titkot, hogyan lehetne felkészülni és megmenteni a Kárpáti fajt és persze a halandók világát a teljes pusztulástól.

   
 2. sivecste

  sivecste Állandó Tag

  Denise Grover Swank: After math (Off the Subject 1.)
  5ös skálán 4est adtam ennek a könyvnek, egész jó...
   
 3. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Richelle Mead: Dark Swan 1. - Storm Born
  Elolvastam, egyes részei még tetszettek is (pl. a fordulat Jasmine-nal), de összességében nem vett meg magának.
   
 4. callie

  callie Állandó Tag

  Jacqueline Wilson: Szerelmi leckék

  Tanár-diák szerelem. Csakis ezért lettem kíváncsi erre a könyvre. Keresgéltem néhány kritikai véleményt hozzá és inkább negatívan írtak ( főleg a férfi főszereplő tanárról) De nem értem miért???? Szerintem az egyetlen zavaró az egész történetben az Prudence családja. Főleg az apja. Na őt kiírtam volna tényleg a történetből úgy ahogy van. De ha levonjuk a fárasztó apai részeket, akkor egy egészen kis realisztikus képet kapunk erről a "tabu" kapcsolatról. Pont úgy, ahogy az szinte elvárható végkifejlettel stb. Én több "intim" jelenetet vártam volna. De az érzelmi vonulattal teljesen elégedett voltam, ahogy meg volt írva, ahogy a tanár és a diák is viselkedik a jelenetekben. A kritikákban a legtöbb negatív hang a "tanár letagadja a történteket" és milyen egy mocsadék címen volt. Szerintem mindketten védték egymást és magukat is. És erkölcsi szempontból is egyformán jól jöttek ki a történetből. A szerelmi szál nagyon sokára indul be a történetben, a könyv felét le kell gyűrni, mire végre elkezdődik a tanár-diák szál. Mégis az utolsó 30 oldalért megérte elolvasni. Nem lesz egy Abelard és Heloise, de van egy keserédes romantikus plátói mégis intenzív szerelmi vonulata, ami miatt imádtam őket.
   
  napsugár7127 és Norcsi1987 kedveli ezt.
 5. Viorica Mirror

  Viorica Mirror Állandó Tag

  Marcus Sakey: Briliánsok

  Be kell valljam, nem erre számítottam. De lényegtelen, mert a könyv briliáns. És ezt nem csak a szóvicc kedvéért írom, hanem mert tényleg az.
  Az alapötlet nem új, vitathatatlan tény, hogy az ember fél (de minimum idegenkedik) attól, ami más. A történet átgondolt, jól felépített, a karakterek szintén. Cooper karakterét nagyon szeretem. Nem csak „van”, hanem érez és gondolkodik. Dönt, nem csak cselekszik. Persze ő sem tökéletes, de ha az lenne, unalmas lenne.
  Voltak csavarjai a könyvnek, ami jó előre látható/sejthető volt, de ez nem volt zavaró, és (szerencsére) nem lehetett mindent kitalálni.
  A könyv gondolkodik és gondolkodtat. Másságról, fejlődésről, hatalomvágyról, egymás elfogadásáról, az egymással való ellenségességről. Mindezt teszi egy lendületes, dinamikus történettel, emberire formált karakterekkel, egy olyan világban, ami éppen csak, de különbözik a sajátunktól, de akár a mienk is lehetne.
  Picikét húzom az orromat attól, hogy sorozat. Már megint sorozat. De attól még nagyon várom a folytatást.


  Timothy Zahn: Hűség

  Nagyon lelkesen ültem neki a könyvnek, és be kell vallanom kissé csalódott vagyok. Lehet, hogy hülyén hangzik, de egyszerre érzem soknak és kevésnek. Sok, mert a klasszikus karaktereket Zahn mintha úgy erőltette volna bele a történetbe, csak azért, hogy benne legyenek. Kevés, mert Maráról szívesen olvastam volna többet, és a rohamosztagosok lehettek volna árnyaltabbak.
  Egyébként maga a történet jó volt, de a kidolgozás sokszor elég felszínesnek hatott.
   
 6. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Patricia Lewin: Nyomtalanul eltűnt
  Krimi, nem rossz, de nem is jó. Szórakoztatott és lekötött, mégis hiányérzetem volt végig. Olyan, mintha csak a felszínt karcolgatná, sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle.
   
 7. Lovas Lajosné Margit

  Lovas Lajosné Margit Állandó Tag

  Christine Feehan - A Kárpátok vámpírjai 14 - Sötét éhség
  Huh, ez tényleg rövidke, de annál velősebb volt. Pörgős, viharos gyorsasággal történtek az izgalmas események, semmi mellébeszélés, semmi lelkizés. Végig izgultam az egészet. Remek volt a helyszinválasztás is, az egzotikus dél-amerikai dzungel, szeretem a meleg helyeket.:hurra:
  Újfent köszönet a forditónak és a korrektúrázónak.
  :dr_24:
  Sajnos, csak ilyen nagy képet tudtam ide tenni, bocsika.:oops:
  [​IMG]
  Riordan De La Cruz, egy halhatatlan Kárpáti férfi, öt fivér közül a legfiatalabb, csapdába esett egy mestervámpir irányitotta emberi laboratóriumban, Dél-Amerika dzsungelében. A Morisson intézetben fekszik láncra verve, megmérgezve, ezernyi sebből vérezve, szinte már reménytelenül a szabadulásra.
  Juliette Sangria egy aktivista, aki annak szenteli az életét, hogy védett állatokat mentsen meg és szabadítson ki egy titkos laborból, a dzungelben, ahol gonosz embereke kinozzák azokat. Egy ilyen akció során erős vonzást érez egy zárt ajtó felől, ahol rátalál a már alig élő, megbilincselt, ezer sebből vérző rabra, akit megszabadit bilincseitől.
  Riordan, a vállára kapja és magával viszi, mert azonnal felismeri, hogy a nő az ő megváltása, az igazi életpárja, mert a reménytelenül töltött évszázadok után, élete legsötétebb órájában, a lány elhozza neki a szinek és érzelmek ajándékát.
   
  Balázs Marcsi és Ajuda67 kedveli ezt.
 8. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Linwood Balclay: Rémálom
  Na ezt nevezem, csillagos ötös! Ilyen a jó könyv, izgalmas, fordulatos, a szereplők nem csak felskicceltek hanem mélységük van. Le a kalappal.
   
  napsugár7127 kedveli ezt.
 9. Lovas Lajosné Margit

  Lovas Lajosné Margit Állandó Tag

  Mary Robinette Kowal - Bűbájoló történet 1 - Tünekeny illúziók
  Mary Robinette Kowal - Bűbájoló történet 2 - Üvegbűbáj

  Érdekes volt, az eleje kicsit vontatott, de aztán felpörögtek az események, főleg a második részben kerül bele a történelem. És a végén történelmi, romantikus, fantasy lett belőle. Na ezt adjátok össze! :rohog:
  Ajaj, már a III. rész is megjelent, pedig nekem ez már kerek egésznek tűnt.:D
  A Hugo- és Campbell-díjas szerzőnő 2010-ben Nebula-díjra jelölt, a gótikus irodalom és a modern fantasy jellegzetességeivel átitatott, mágikus-romantikus történetfolyamának 1-2. része.

  [​IMG] [​IMG]
  I. rész: A 19. század első fele, Anglia…
  Egy nem túlságosan gazdag nemesi családhoz két leány tartozik: az egyik gyönyörű és éppen eladósorba jutott, a másik nem igazán szép, és már egyre többen tekintenek rá úgy, mint vénkisasszonyra, aki sosem talál magának párt. Amikor a család körül, majdnem egyszerre felbukkan három férfi – egy gazdag szomszéd, egy vándorló művész és egy bátor katona – mindenki biztosra veszi, hogy a fiatalabbik lány hamarosan menyasszony lesz. A másik? Ő csak zongorázzon, csak foglalkozzon a művészetekkel, ha már csak a lelke szép szegénynek…
  Egy olyan világban, mint a miénk, talán ez is történne, egy olyan Angliában azonban, ahol a hölgyek számára a mágia művelése, a bűbájolás éppen olyan köznapi tevékenység, mint a kézimunka vagy a kertészkedés, valóban bármi megeshet. A kérőkről kiderül, hogy egyikük sem egészen olyan, amilyennek tűnik, a lányok példája pedig megmutatja: nem mindig az a legértékesebb, ami a legszebben ragyog.
  II. rész: 1815 – Miután Napóleont megfosztották trónjától és Elba szigetére száműzték, már a brit alattvalóknak is biztonságos a kontinensre utazniuk. A friss házas Jane és Vincent elfogadja a férfi régi barátjának és kollégájának meghívását. Monsieur Chastainnél és családjánál szállnak meg a festői belga kisvárosban, Binchében.
  Miközben a két férfi az új bűbájolási technikákkal ismerteti meg egymást, Jane csak elméletben fejlesztheti tovább legújabb ötletét, mert állapota egy ideig nem teszi lehetővé, hogy tényleges bűbájolást végezzen, pedig mielőbb szeretné kipróbálni, lehetséges-e üvegbe zárni, s ily módon raktározni és szállítani a bűbájt.
  A kellemesen csordogáló napok nyugalmát riasztó hír zavarja meg: Napóleon visszatért! Partra szállt Franciaországban, és már Belgium felé tart. Vincent azonnal haza akarja küldeni a feleségét, azt viszont nem hajlandó elárulni, hogy ő miért akar mindenáron maradni. Ám Jane-nek hamarosan nem csak amiatt kell aggódnia, hogy kettejük között megrendült a bizalom: francia katonák szállják meg a házat, és elhurcolják Vincentet.
   
  Diablo0212, 08760 és napsugár7127 kedveli ezt.
 10. kovadri15

  kovadri15 Állandó Tag

  Maria Duenas: Öltések közt az idő, olvasmányos, fordulat, no nem az a körömrágós, de szeretem, ha tényeket is közöl az író és utánajár a valós eseményeknek. maria pedig megtette. nemrég ment az m1-en sorozat is róla.
   
  Borsos Ildikó és Ekilit kedveli ezt.
 11. kovadri15

  kovadri15 Állandó Tag

  Ken Follett: Az örökkévalóság küszöbént olvasta mostanában valaki? az első két kötet nagyon tetszett, de a Katedrálisért és folytatásáért is odavoltam
   
  tovizsuzsi kedveli ezt.
 12. Lovas Lajosné Margit

  Lovas Lajosné Margit Állandó Tag

  Bertrice Small - Sky's Öröksége 3. - Ostromlott szív
  Ez egy remek könyv volt. Történelem, izgalmas kalandok, intrika, vallási fanatizmus, és persze szerelem és erotika, egybegyúrva, egy családregény sorozatban. Éppen az Oliver Cromwell előtti években játszódik ez a rész. Bertrice Small O'Malley és Sky's Öröksége regényfolyamát mindenkinek ajánlom, aki szereti az ilyen stilusú könyveket. Garantáltan nem fog unatkozni. Aki pedig a modern fülledt erotikát kedveli, annak ott van az irónő Örömök sorozata.

  [​IMG]
  Az írónő hatalmas történelmi tablót fest hősei köré, akiket már jól ismerhetünk előző regényeiből. Ezúttal Glenkirk hercegnőjének, Jasmine-nak a legkisebb lánya, Fortune sorsa köré szövődik a fordulatos történet. A lángvörös hajú, korát meghazudtolóan modern és merész gondolkodású hercegkisasszony a család ősi birtokán, Írországban találja meg azt a férfit, aki szívét egy csapásra rabul ejti. Mindent elsöprő, féktelen testi és lelki szerelem keríti hatalmába a fiatalokat már az első látásra.
   
 13. juditroza

  juditroza Állandó Tag

  Jennifer Lauck:Napsugaram, Csendes vizeken. Egy kislány megindító küzdelme a szülői szeretetért,a családhoz tartozásért.Igaz történet !
   
  napsugár7127 kedveli ezt.
 14. Ekilit

  Ekilit Őstag Platina támogató

  Christian Jungersen: Eltűnsz

  Mia tanárnő egy dán iskolában, férje Frederik pedig a helyi magániskola karizmatikus igazgatója.
  Külföldi nyaraláson derül ki, hogy a férjnek agydaganata van, ami személyiségváltozást idéz(ett) elő....
  Az író neuropszichológiai és - filozófiai kérdéseket is boncolgatva ír kettőjük különösen alakuló sorsától.
   
  boogeymanjoe és Rakó Józsefné kedveli ezt.
 15. callie

  callie Állandó Tag

  Jenny Han: Nyár trilógia

  egyet kell értenem sivecstével. Én is mindig és mindig jobbra számítottam minden egyes kötetnél. Mégis elolvastam mind a hármat. :) Igazán nem is tudom eldönteni, hogy tetszett vagy nem tetszett. Szerettem azt, hogy mindig a nyarakról szól. Egy nyár időtartamára, és annak várakozó izgalma, a nyári szerelem reménye. De a történet, a szerelem s sokszor az írásmód is olyan suta. Van egy-két oldal, ami nagyon kimagasló és vannak nagyon mélypont unalmas oldalak is. Felemás az egész sorozat. Jó is, meg nem is.

  K. A Tucker: Tíz apró lélegzet

  Inkább 10 apró nekifutás. tényleg megpróbáltam lenyomni a torkomon a történetet. De annyira keresgélni kellett egy szereplőt, akiért mondjuk érdemes is olvasni ezt az egészet, hogy végül feladtam. Lehet egyedül vagyok ezzel a véleménnyel, de semmi megkapó nincs benne. Végig sem olvastam. Vagy 100 oldalon át vártam a csodát, hogy majd biztos beindul végre valami izgalom... Fárasztó volt. Tucker nálam kilőve.
   
 16. csuk

  csuk Állandó Tag

  Nagy Kázmér
  Elveszett alkotmány

  A magyar politikai emigráció 1945-1975
  Gondolat, 1984
   
 17. Sziasztok! Nemrég regisztráltam, és még nézelődöm az oldalon, de ha sok a könyves téma, akkor igen aktív tag leszek! :D
  Utoljára egy kis kiegészítő könyvet olvastam:
  Kiera Cass: The Selection Stories - Párválasztó történetek
  Nagyon tetszett, hogy kicsit férfi szemmel is belekukkanthattam a történetbe, bár az zavart, hogy csak a második kötetig, érdekelt volna az utolsó rész is pasi szemmel.
  És miután bejelöltem moly-on, hogy elolvastam, megláttam, hogy már megjelent az új kötet is! Halálra fogom izgulni magam, mire végre a kezembe kaparinthatom! :D
   
  callie és napsugár7127 kedveli ezt.
 18. sivecste

  sivecste Állandó Tag

  Kaylee Ryan: Just say when
  Olyan semmilyen...vagyis túl szép, hogy igaz legyen...vagy csak velem van a baj, és műfajt kell változtatnom, mert megteltem a romantikus, szerelmetes sztorikkal...

  Sierra Kincade: The masseuse
  Ez egy kicsit jobb, mert volt benne egy kis bonyodalom is, viszont ennél se érzékeltem azt a bizonyos addig-le-nem-teszem-míg-ki-nem-olvastam kényszert...szóval jöhet egy jó krimi...
   
  callie kedveli ezt.
 19. 08760

  08760 Állandó Tag

  Kim Harrison: Boszorkányfutam (Dead witch walking)
  Igazából nem volt rossz, sőt maga a történet, humor és a főszereplő is jó, de valami hiányzik. Nem a romantikára gondolok, mert anélkül is lehet jó könyvet írni, inkább valamiféle nagyobb terv, ami kicsit ösztönöz arra, hogy tovább olvasd.
   
  callie kedveli ezt.
 20. Lovas Lajosné Margit

  Lovas Lajosné Margit Állandó Tag

  Sara Orwig: Bársonyos éjszakák (Vadrózsa 62)
  Könnyű kis limonádé olvasmány, amiből 12 egy tucat. Túl szép ahhoz, hogy igaz lehessen. Az egész történetben csak a pasi leirása, ami megmozgatja a hölgyek fantáziáját, úgy gondolhatja, pont ilyet irt fel számára az orvos receptre, kár hogy ilyen a valóságban nincs. :rohog: Ha valaki sok komoly, vagy izgalmas könyvet olvasott, levezetésként elővehet egy ilyen felejthetőt. ;)
  [​IMG]
  Charity Webster elhagyja a nagyvárost, hogy rendezze családi ügyeit és örökségét. Nincs más mögötte, csak egy bukott üzlet és egy szakítás. Hamarosan megismerkedik egy férfival, és az éjszakáit egy bársonyos hangú, későéjszakai DJ-vel tölti.
  De a nappalok szembesítik egy konfliktussal, egy másik férfival, a gazdag Brownnal, aki a családi céget akarja megszerezni, és aki tagadhatatlanul hatással van Charity érzékeire. A lány két férfi között találja magát, az egyik rejtély, a másik pedig legmélyebb titkának őrzője.
   
  callie kedveli ezt.
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás