Pránanadi

Mahismardini

Kitiltott (BANned)
Ezt nem csak rád értem, hanem gyakorlatilag mindenkire. totál rossz következtetéseket von le mindenki a másik jelleméről, és ez alapján személyeskedik, gyűlölködik, ahelyett, hogy a tartalmi modanivalóra koncentrálna. A tudat hallucinogén természete miatt az emberek között értelmileg lényegében egy kapcsolódási terület van: a logika. A logika az egyetlen olyan tér, amit minden ember képes (ki kisebb, ki nagyobb erőfeszítések árán) teljesen tisztán megérteni úgy, hogy az eredmény minden ember számára egyforma lesz, van közös nevező!
A hallucinációkat az érzelmek okozzák, emiatt látjuk kígyónak a kötelet (pl a félelem), mégis mindenkinél azt látom, hogy teljes mértékben az érzelmei irányítják a döntéseit (ami tudvalevőleg hallucinációt okoz) és nem a logika. A paranoiái irányítják az egyik dolog közelébe, és távolítják el a másiktól. Az intenzív érzelmei hatása alatt futkosnak,mint a vakegerek, ahelyett, hogy megállnának, és gondolkodnának, logikusan elemezgetve, ecpecelve, hogy miért merre stb, akár vért izzadva is, mert a vakon rohangálásnak meg van az a hátránya, hogy esetleg szakadékba esel, vagy mocsárba, vagy nekimész a fának, vagy egy ragadozónak. Arra van a legkisebb esélyed, hogy ép bőrrel megúszod.
szóval csak tanácsolnám mindenkinek, hogy használja az egyedül az emberi lények rendelkezésére álló értelmi eszközt, az emberek kiváltságát: a logikát.
egy állat hasonlóképp nem tud logikusan gondolkodni, nem tudja a viselkedését elemzés és logika alapján megváltoztatni, mint egy ember. Az állatban az ösztön és az érzelem túlságosan domináns, teljesen lenyomja az értelmi képességeket, így az állat lényegében a kódolt érzelmek rabszolgája, nincs esélye az ilyen nyomás alól való felszabadulásra. Az ember számára viszont adott ez, bár sokaknál itt is rendkívül domináns az ösztön és az érzelem is, így az értelmet kicsit nagyobb erőfeszítések árán tudják kicsiszolni. Azonban ha nem teszik, és a logika segítségével nem építik le a zavaró és hallucinogén érzelmeiket, akkor örökre rabszolgák lesznek. Ha viszont elkezdik csinálni, akkor ha esetleg lassan is, de ki fog tisztulni előbb utóbb a kép, és legalább olyan irányba tett meg lépéseket, aminek pozitív gyümölcseit ténylegesen magával is viszi az újabb születésébe is. Az értelem és a logika nagy kincs, mindenkinek van, elő kell kotorni és fényesíteni kell. Ehhez segítség a jóindulat és a kedvesség, mert relaxál, és nagyobb rálátást lehet általa nyerni dolgokra. De logika nélkül soha nem lehet megszabadulni az érzelmek okozta hallucinációktól, ez a kulcs.
 
H

Hétszűnyű

Vendég
" Mivel én konstruktív kritika alatt nem ezt értem, hanem olyan észrevételeket, érveket, amiknek átgondolása hosszútávon előnyhöz juttatják az embert (vagy hátrányok elkerüléséhez), még azon az áron is, hogy ideiglenesen nő a bizonytalanságérzetük és számos kétséggel kell megküzdeniük, ezért a kérdéseimet és észrevételeimet abszolút konstruktívnak szánom és látom."
Anyukámat úgy tanították úszni, hogy bedobták a mély-vízbe. Mondván, úgy mindenki megtanul. Azóta víziszonyos és rosszul lesz ha térd fölé ér a víz. Ez 45 éve volt. hmmhmm... érted már a gondom? Mi van ha akkora bizonytalanságot keltesz, hogy beleölöd? Ez elég komoly felelősség.

"nem az a baj, hogy vannak más utak és módszerek, hanem az, hogy a pnadi HAZUDIK!! Arról, aki úgy érzi hogy hazudnia kell, miért hiszik az emberek, hogy bármilyen igazságot tanítani tud??? Hiszen nem is mer szembenézni az igazsággal!Lámával személyesen beszéltem, de az interneten is olvasni a véleményüket.... "

Ez is egy igazság, az is amit más állít, ki dönti el mi az igazi igazság? Van egyáltalán?:)

Nah jó konkrét kérdést teszek fel és akkor konkrétan tudsz válaszolni:

PN nem vallás, ezt ugye leszögezhetjük. Elviekben másokat és magunkat gyógyítjuk, gyógyítják. Mi ebben a hazugság vagy a rossz?

"Nem hiszem, hogy azzal "nyered meg a csatát", hogy nem hagyod magad megingatni. Sztem akkor lennél valódi nyertese z életednek, ha megtanulnád tisztábban látni a helyzeteket, amikben vagy, és megtanulnál nyitott lenni másokra, a kritikákra is. Az önbizalom nem szinonímája a "rendben levésnek", aki megingathatatlan és tele van önbizalommal - az személyes tapasztalataim alapján - nincs teljesen rendben. Különösen akkor, ha szellemi úton kíván járni. Esetleg ezt fontold meg, lehet, hogy nagyon idegen gondolatnak fogod találni, mert az egész modern nyugati civilizációnk az önbizalmat (és az önmarketinget) tűzte zászlójára, ebben nőttünk fel."

Önbizalomról szó nincs:) az egy másik tészta. Én ezt az utat látom jelenleg helyesnek. Tehát nem magamban hiszek, hanem a technikában. Én csak abban hiszek,hogy képes vagyok elsajátítani :) Ha úgy érzem sántít, akkor majd kételkedni fogok. Eddig nem sántított:)

Remélem, eleget írtam, érthető voltam és érezted bennem a (már-már túláradó:smile:) jóindulatot.
hát hogy a viharba ne érezném:)

Nah most elmondanám ,hogy szerintem hogy nézne ki az építő kritika:
Szervusz, örülök,hogy te is eljutottál arra szintre, hogy szellemi fejlődésedet fontosnak tartod, de úgy gondolom, nem a megfelelő iskolát választottad. Ő nekik is van sok jó (és rossz) tanításuk, de ha szeretnél egy magasabb szintet megtanulni, egy tisztább megvilágosodáshoz eljutni, akkor szeretettel várunk,hogy csatlakozz hozzánk. ( XYZ tanító, iskola, blablabla)

érted már mire gondolok?:)

Az az építő, ami nem azt rombolja le amit csinálsz, hanem megoldást is ad.
Mondok még egy példát a saját életemből:
nagypofájú speed motoros odamegy a tanulóhoz és közli.. ezt szarul csinálod.. majd elmegy.. (ez vajon mi? ez lenne a tanítás?)
Erre odamegyünk mi és elmondjuk neki: tényleg nem csinálod jól mégpedig ezért és ezért és ennek ez és ez lesz a következménye. És nézd, így kell csinálni, ha akarod gyakoroljunk együtt!
nah ez lenne az építő kritika szerintem:)
szerinteed?



 

Aliceria

Állandó Tag
Állandó Tag
Régen olvasgattam már ezt a topicot, de az elmúlt néhány nap "termését" látva sokág ismét mellőzöm majd.
Engem elszomorít, ha nadisok, vagy nem nadisok, ha EMBEREK egymást lehurrogják, még ha ezt cizellált és emelkedett stílusban teszik is.
Aki katolikus, nem kell hogy megtérítse a budhistákat. Aki csalódott a nadiban, az nem kell hogy lebeszéljen róla másokat, akik megtapasztalták a hatását. Akinek kérdése van, az tegye fel a mesterének.
 
H

Hétszűnyű

Vendég
"Az energiagyógyászat egész biztosan baromi régi, de sem régen, sem most nem kellettek hozzá titkos szimbólumok és beavatások. Született képességek kellettek hozzá leginkább, ezek voltak fejleszthetőek. Továbbá füstölök, meg pláne tibeti lámák képei a falon sem kelletek és kellenek hozzá. "

Engem például segít ellazítani a füstölő és a mantra zene. Nem mindenki születik olyan képességgel,hogy másodpercek alatt megtanulja kikapcsolni a külvilágot. Egy 21. századi embernek ez tényleg nem egyszerű... ezek segítenek. A lámák meg kedvesen mosolyognak, szerintem jobb kép a falon mint egy Beatrice poszter:) (bár az sem rossz:D:D) Egyébként meg tiszteletből van kint a képük, és nekik nem fáj:)

Az hogy miért így tanítják? Engem nem zavar. Megtanultam, aminek feneket kerítenek,azt a mostani ember jobban tiszteli.
Ha dedós a módszer akkor meg csak a gyerekekkel példélóznék.. az óvodában miért almával kezdik a számok tanulását? mióta létezik a matematika azóta ugyanaz szinte ezen a szinten, mit lacafacáznak? nyomják bele a fejükbe, nem?
Nem... ugyanis mindenkit a saját szintjén kell oktatni. Mi itt vagyunk most éppen, tehát mindenki a saját szintjének megfelelő és általa BEFOGADHATÓ tudást választja , semmit nem ér a tanítás ha süket fülekre talál:):rolleyes:
 

Cshimbjed

Állandó Tag
Állandó Tag
Az energiagyógyászat egész biztosan baromi régi, de sem régen, sem most nem kellettek hozzá titkos szimbólumok és beavatások.

Ha csak Milarepa vagy Padmaszambhava életét vesszük alapul, a tibeti hagyománynak legalább annyira részei az okkult praktikák (és ezeknek lehetséges gyógyászati alkalmazásai), mint a buddhista szemlélet.
 

emagdi

Állandó Tag
Állandó Tag
"Az energiagyógyászat egész biztosan baromi régi, de sem régen, sem most nem kellettek hozzá titkos szimbólumok és beavatások."

sziasztok!
nem igen szeretnék belefolyni a vitába, merthogy - meglepő módon - én sem birtoklom a "bölcsek kövét", tehát sajnos nem tudom megmondani a tutit :D

mindenesetre a fenti mondatot olvasva eszembe jutott egy kísérlet, amelynek az volt a lényege, hogy leteszteljék, vajon működik-e a távgyógyítás, és ha igen, akkor vajon melyik módszer a leghatékonyabb.
többféle technikával dolgozó embert vontak be a kísérletbe, az indián szellemidézőtől kezdve a katolikus hívőn át (imádság) a különféle keleti technikákkal dolgozókig. azt tapasztalták, hogy szignifikánsan jobbak lettek azoknak a betegeknek az eredményei, akiknek a távgyógyításával foglalkozott valaki. ÉS: a különféle technikák eredményei között nem volt különbség.
tehát valószínűleg csak a segítő szándék, a pozitív irányba való hatni akarás az ami fontos, az, hogy ezt milyen módszerrel teszik az teljesen lényegtelen.

ezek alapján teljesen felesleges azon vitatkozni szerintem, hogy most akkor mi az "igaz út", vagy mi nem. egészen egyszerűen van, aki könnyebben azonosul egyik fajta módszerrel, más meg valami mással. de attól még nem kellene a másikat 'leminősíteni', mert más a módszere:)
szóval a szándék a lényeg:)))

(bocs, hogy nem idéztem konkrét forrást, de most nincs időm keresgélni. igazából aki elhiszi, hogy volt ilyen kísérlet és ez volt az eredménye, az elhiszi, aki meg nem, az nem. maximum google majd segít annak, akit ez részletesebben is érdekel)
 
H

Hétszűnyű

Vendég
" és novella nem kezdett el önhitten a tanító szerepében tetszelegni, ahogy a legtöbb pnadis tenné"
ezt úgy gondolom, hogy kikérem magamnak a nadisok nevében is. Ez már sértegetés.
Ez itt egy alternatív gyógymód fórum. ÉS nem fikamika. Vagy mások sértegetése alternatív lenne?

Alternatív gyógymód:
"fűben fában orvosság!" :)
nah kitől van ez az idézet?:)
 

Lyzy

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia "Hétszűnyű"!
Nyugi! "novella" már más úton jár nincs itt a fórumon.Mi továbbra is kezeljük magunkat,másokat,meditáljunk és osszuk meg egymással a tapasztalatainkat.
Aki nem nadis azt úgyis megérezzük hiszen nem vagyunk egy hullámhosszon
velük.
 

novella

Kitiltott (BANned)
Kedves Lyzy. Valami por mehetett a harmadik szemedbe, gyorsan dobj rá valami szimbit, hogy kitisztuljon és lásd: novella még itt van.
 

Lyzy

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia "novella"!
Ha nem vagy nadis akkor miért vagy itt?! hogy kavarj?! mert nem úgy néz ki a dolog hogy ez konstruktív vita lenne.
 

novella

Kitiltott (BANned)
" Mivel én konstruktív kritika alatt nem ezt értem, hanem olyan észrevételeket, érveket, amiknek átgondolása hosszútávon előnyhöz juttatják az embert (vagy hátrányok elkerüléséhez), még azon az áron is, hogy ideiglenesen nő a bizonytalanságérzetük és számos kétséggel kell megküzdeniük, ezért a kérdéseimet és észrevételeimet abszolút konstruktívnak szánom és látom."
Anyukámat úgy tanították úszni, hogy bedobták a mély-vízbe. Mondván, úgy mindenki megtanul. Azóta víziszonyos és rosszul lesz ha térd fölé ér a víz. Ez 45 éve volt. hmmhmm... érted már a gondom? Mi van ha akkora bizonytalanságot keltesz, hogy beleölöd? Ez elég komoly felelősség.

"nem az a baj, hogy vannak más utak és módszerek, hanem az, hogy a pnadi HAZUDIK!! Arról, aki úgy érzi hogy hazudnia kell, miért hiszik az emberek, hogy bármilyen igazságot tanítani tud??? Hiszen nem is mer szembenézni az igazsággal!Lámával személyesen beszéltem, de az interneten is olvasni a véleményüket.... "

Ez is egy igazság, az is amit más állít, ki dönti el mi az igazi igazság? Van egyáltalán?:)

Nah jó konkrét kérdést teszek fel és akkor konkrétan tudsz válaszolni:

PN nem vallás, ezt ugye leszögezhetjük. Elviekben másokat és magunkat gyógyítjuk, gyógyítják. Mi ebben a hazugság vagy a rossz?

"Nem hiszem, hogy azzal "nyered meg a csatát", hogy nem hagyod magad megingatni. Sztem akkor lennél valódi nyertese z életednek, ha megtanulnád tisztábban látni a helyzeteket, amikben vagy, és megtanulnál nyitott lenni másokra, a kritikákra is. Az önbizalom nem szinonímája a "rendben levésnek", aki megingathatatlan és tele van önbizalommal - az személyes tapasztalataim alapján - nincs teljesen rendben. Különösen akkor, ha szellemi úton kíván járni. Esetleg ezt fontold meg, lehet, hogy nagyon idegen gondolatnak fogod találni, mert az egész modern nyugati civilizációnk az önbizalmat (és az önmarketinget) tűzte zászlójára, ebben nőttünk fel."

Önbizalomról szó nincs:) az egy másik tészta. Én ezt az utat látom jelenleg helyesnek. Tehát nem magamban hiszek, hanem a technikában. Én csak abban hiszek,hogy képes vagyok elsajátítani :) Ha úgy érzem sántít, akkor majd kételkedni fogok. Eddig nem sántított:)

Remélem, eleget írtam, érthető voltam és érezted bennem a (már-már túláradó:smile:) jóindulatot.
hát hogy a viharba ne érezném:)

Nah most elmondanám ,hogy szerintem hogy nézne ki az építő kritika:
Szervusz, örülök,hogy te is eljutottál arra szintre, hogy szellemi fejlődésedet fontosnak tartod, de úgy gondolom, nem a megfelelő iskolát választottad. Ő nekik is van sok jó (és rossz) tanításuk, de ha szeretnél egy magasabb szintet megtanulni, egy tisztább megvilágosodáshoz eljutni, akkor szeretettel várunk,hogy csatlakozz hozzánk. ( XYZ tanító, iskola, blablabla)

érted már mire gondolok?:)

Az az építő, ami nem azt rombolja le amit csinálsz, hanem megoldást is ad.
Mondok még egy példát a saját életemből:
nagypofájú speed motoros odamegy a tanulóhoz és közli.. ezt szarul csinálod.. majd elmegy.. (ez vajon mi? ez lenne a tanítás?)
Erre odamegyünk mi és elmondjuk neki: tényleg nem csinálod jól mégpedig ezért és ezért és ennek ez és ez lesz a következménye. És nézd, így kell csinálni, ha akarod gyakoroljunk együtt!
nah ez lenne az építő kritika szerintem:)
szerinteed?





Kedves elke, furának tartom, hogy nem bántja a szemedet ez a rakás hanyag citátum.(Amiben ráadásul keverednek Mahismardini szavai az enyémekkel, mindez minden jelzés nélkül.)
Csak velem vagy olyan szigorú, hogy rendre intesz?
 

novella

Kitiltott (BANned)
Kedves Lyzy, attól még, hogy nem vagyok pl. tömeggyilkos, simán lehetek motivált, hogy hozzászóljak egy Charles Mansonról szóló topikhoz. Sőt, még azt is leírhatom, hogy sztem amiket C.M. csinált, az nem volt szép dolog.

Sőt, a fórum szabályzata szerint,szabadon írkálhatok akár az erdei gyapjaslepke topikba is, holott joggal feltételezhető, hogy nem állok vele még csak távoli rokonságban sem.
Fura ez a cybervilág, nemigaz?
 

Lyzy

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia "gyapjaslepkés,cybervilágos Novella"!
Melyik a kedvenc mudrád? Olvastad Osho-tól az Ego könyve-ét?
Ismered a tűzlégzést? Szoktad gyakorolni?
Meditáció előtt mantrázol?
Szeretettel
L.
 

Böbis

Állandó Tag
Állandó Tag
a mottód szívembe talált

" A Szeretet Nap, amely bevilágítja lelkünk egyik felét. A Barátság Hold, amely ragyogóvá teszi lelkünk másik felét. Nap és Hold mindannyiunk számára fénylik, hogy lelkünket felemelje, gondolatainkat csillagmagasságokig röpítse." (Vágó Zsuzsanna)
 

novella

Kitiltott (BANned)
Kedves Lyzy, ugye most nem azt játsszuk, hogy ki tud nagyobbat mondani?Mert ez eléggé nevetséges volna ezen a szinten:))
Lehet, hogy elkeseredsz rajta, de képzeld, nem Te vagy az egyetlen európai, aki ismeri a mudra,a mantra szót vagy épp a tűzlégzést.
(Egyébként Te jógázol vagy nadizol?Még a végén kiderül, hogy a nadit hindu kolostorokban őrzik a jógik:))
A tűzlégzés gyakorlását, ami egy haladó pranayama, ugye a Te esetedben is többévnyi napi rendszerességű kezdő pranayama gyakorlás (pl. a jógalégzés tökéletesítése) előzte meg, ahogy azt bölcs jógik ajánlják, akik tudják, hogy az idő előtti és nem megfelelő (túlságosan lelkes) gyakorlás szétcsaphatja a tüdőt.
Azt is feltételezem, hogy már teljesen "kigyúrtad" a szívcsakrádat, hogy az alsóbb központokban ébresztgeted a kundalinidet. Csak nehogy meglepődj, ha tényleg felébred.
Most szívesen belinkelném ide, hogy melyik a kedvenc mudrám, de inkább leírom: kéz ökölben, középső ujj kiegyenesít. Ez a leghatásosabb, tapasztalataim szerint:)
Meditáció közben meditálni szoktam leginkább, és Osho-könyvet eddig még nem vettem a kezembe, valahogy taszít ez a légkör, ami kialakult körülötte.

Inkább Ram-Tzu-t olvasok, és Neked is ajánlom szeretettel:

"Ram Tzu tudja:

Bedőlsz a hízelgésnek.

Imádod azt hallani,
Hogy te nem vagy más, mint:

Tiszta szeretet
Végső Jóság
Tökéletesség
Isten
Minden, mi Csodálatos és Értékes

Olyan mesterekhez rohansz,
Akik biztosítanak afelől,
Hogy nem az a közönséges
Kis seggfej vagy,
Akinek titokban tartod magad.

De tudod mit?

Az a Te, amiről ők beszélnek,
Nem te vagy. "

Jót beszélgettünk.
 
E

elke

Vendég
utolsó válasz a fórumon ilyen jellegű levelek törlésre kerülnek privát levélben minde

Kedves elke, furának tartom, hogy nem bántja a szemedet ez a rakás hanyag citátum.(Amiben ráadásul keverednek Mahismardini szavai az enyémekkel, mindez minden jelzés nélkül.)
Csak velem vagy olyan szigorú, hogy rendre intesz?

Elnézést igy a sokadik éjszakai műszak után kicsit hervadt vagyok, abban a sacc 200 topikban is zajlik az eszmecsere ami ide tartozik, ha ehhez az társul hogy lassú a szerver pláne.

Tehát mindenkit kérek a beidéz gomb használatára pár oldallal előbb betettem egy használati útmutatót ami számos tagnak segített már bár novella nem találta érthetőnek. Valóban bonyolultnak tűnik időt és energiát kéne rá szánni meg értelmezni ezt a nadisok esetében valószínűnek tartom kiss

Kérlek titeket ha másként nem megy akkor egyessével idézzétek be a hozzászólásokat akkor is ha két teljesen hasonló jellegű hozzászól-(ó)-ásról van szó.

Kedves novella, és fórumozók mindenkit megkérek, ha észrevételetek van azt privátban jelezzétek számomra és ne a fórumon.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönöm. elke
 

novella

Kitiltott (BANned)
Na még néhány Ram-Tzu:

"Ram Tzu azt hallja egyfolytában:

Egy mély, kinyilatkoztató, megindító
Spirituális élményben volt részed.
Horogra akadtál.
Többet akarsz.
Kereső lettél.

Nincs narkós,
Ki nálad jobban rákapott,
Ki nálad kiábrándultabb,
Ki nálad nyomorultabb.

Valaha talán
Megelégedtél volna
Egy új autóval
Vagy egy szerető társsal.

Most már nem éred be
Kevesebbel
Az Istennel való egyesülésnél.

Ram Tzu tudja:
Rábasztál."

Ram Tzu tudja:

"Egy lyuk
Tátong benned,
Amit kétségbeesetten
Próbálsz betömni.
Különféle élvezeteket
Öntesz bele,
Hogy ettől
Jól érezd magad.
Időnként,
Amikor elég élvezetre lelsz, A lyuk csordultig telik.
Ez a kiegyensúlyozottság áldott pillanata.
Ám az űr
Feneketlen,
Tartalma keresztülfolyik rajta, S te megint ott állsz
Üresen,
Kétségbeesetten
Még többet akarva.

Ram Tzu tudja, mi a teendő: Téged kell a lyukba hajítani."


"Ram Tzu tudja

New Age-etek
Nem is új,
S nem is fog kitenni egy korszakot.

Egy óra ingáján billegtek,
Melyet az örökkévalóságig
Húztak fel.

Kétségbeesésetek
Ma reménységbe fordul,
S holnap ismét
Itt a csüggedés.

A lehangoltság falait
Leromboljátok,
De azok újra
Felépülnek másutt.

Az alázatosak öröklik
Majd a földet,
Amit az eszesek
Végül újra visszavesznek.

A kínzókamra
Kiürül,
Azután újra benépesül.

Egy betegség
Gyógyítható lesz,
De újabb kór üti majd fel a fejét,
Hogy helyét betöltse.

Ez szíven üthet,
Mint egy sivár látomás,
Ám Ram Tzu tudja:

A szebb jövőbe vetett reményetek
Ver ma láncra benneteket."


"Jelek után kutatsz,
Keresed a kulcsot,
A rejtély nyitját.
Csirkék beleibe bámulsz,
Térképezed a csillagok mozgását,
Számolod a lélegzeted,
Isten becenevét kántálod,
Kártyát vetsz,
Összeadsz számokat,
Vég nélkül szeretkezel,
Böjtölsz,
Drogokat szedsz,
Tanulmányozod a szentiratokat,
Tealevelekből olvasol,
Szellemekkel beszélgetsz,
Tested elbűvölő pózokba csavarod,
Egyik gurutól a másikig szaladsz,
Szemináriumokra és
elvonulásokra jársz,
Gyakorolsz,
Könyveket vásárolsz,
Kazettákat hallgatsz,
Tiszta szívből imádkozol.
Ram Tzu tudja:
Amikor mindezzel végeztél,
Ott találod Önmagad"
 

ionon

Kitiltott (BANned)
Kedves Novella a yogik a tudásukat nem azért szerzik hogy mindenki részére átadják azt. Tudásod adásához csak adnod kell fokozatok nélkül ted.
 
Oldal tetejére