Pro Darwin

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Karesz28: Hogy ernoe mit lát szerintem ne firtassuk
-
Ernoe: Kedves Karesz, én itt egy egyszerü fogakkal rendelkezö halat, egy Pacu-t, ( Piaractus brachypomus) látok. Semmi különös nincs rajta. A testvéreinek sokkal élesebb fogai vann. A Paku növényevö piranha.
-
pacuteeth.jpg

 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Jászladány
-
Amikor a képet elöször beraktam akkor csak a hal-ember vonalat akartam demonstralni egy figyelmetkeltö felvétellel.
Végül meg a Karesz kérdésére válaszoltam. A hal nem egy vicc hanem neve is van és vigan él a vizben.
-
De ha már a halnál vagyunk elgondolkozhatnánk azon, hogy ha minden sejt egy élölényben ugyanazt a DNA-t tartalmazza akkor mitöl lesz az egyik sejtböl kisujj a másikbol meg nagyujj? Vagy szem, illetve fül?
-
Ha ezt felfogjuk akkor nem fogunk meglepödni azon, hogy a DNA-n kivül más dolgok is szükségesek ahoz, hogy a testünk olyan legyen amilyen.
-
Egy-két csepp vegyszer és az ujjak száma, az ujjak rendezödése (jobbkéz, balkéz) már megis változott.
-
Csak azt akarom mondani, hogy az élet állandoan nagyobb csodákat produkál mint egy uj faj létrejötte.
Ezért ha valaki "csak a fajfejlödést" tagadja akkor szkeptikus vagyok. A mögött mindig egy vallás huzodik meg.
-
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Jászladány
-
Amikor a képet elöször beraktam akkor csak a hal-ember vonalat akartam demonstralni egy figyelmetkeltö felvétellel.

Ernoe, ez már röhejes.
Nézd, ha abban akarsz hinni, hogy az ember a halból fejlődött ki, akkor higgyél, de ne tiltakozz, ha a Te hitedet is vallásnak nevezik. Emögött húzódik csak meg igazán a vallás, a minden realitást nélkülöző hit.

Ha egyszer nem látod be, hogy a fajok számos kis elemben azért hasonlatosak egymáshoz, mivel ugyanazon a bolygón élünk, ugyanazt lélegezzük be, ugyanazokat esszük, és legfőképp, ugyanaz a tervező tervezett mindent, akkor Te láss törzsfejlődést abban, hogy a fecskének is, meg a denevérnek is szárnya van, az oroszlánnak meg a hiénának is tépőfogai, a sasnak és macskának is karmai stb.

A hasonlóság semmiféle rokonságot nem bizonyít, legfeljebb azonos funkciót.
Elhiszem, hogy Te ezekben leszármazást szeretnél látni, Ernoe, de a valóság mégis az, hogy a fajok nem alakulnak át egymásba. Ez tény, a te hited viszont egy olyan elmélet Ernoe, ami nem csak nem lett bebizonyítva, de számos kísérlet után már meg is dőlt.
Ha tehát Te mégis hiszel benne, ez nem több hitnél minden tény dacára.

Még ha egy hal foga egy az egyben ugyanaz a gumós zápfog, ami az ember szájában van, akkor is ott van a többi 99,99999% különbség az ember és a hal között, és nincs az a mennyiségű milliárd év, ami elég legyen ahhoz, hogy ezek mind kedvező mutációk útján átalakuljanak, míg ember nem fejlődik a halból. Ha nem látod be, hogy ez mekkora kolosszális képtelenség, amihez csak egy fanatikus evolúció-hívő ragaszkodik, akkor tényleg kár nyüstölnünk egymást.
 

Karesz28

Kitiltott (BANned)
Végül meg a Karesz kérdésére válaszoltam. A hal nem egy vicc hanem neve is van és vigan él a vizben.
Köszönöm kedves ernoe, már csak az zavar hogy én nem kérdeztem semmit.
Pardon, azaz kérdezni kérdeztem sokat anno. Igaz, nem halakról, de azért kérdeztem. Most meg hogy nem kérdezek semmit válaszolsz a nem létező kérdéseimre. :rolleyes:

Egyébként a fajok közti hasonlóság fogalmával nem lehet érvelni kedves ernoe. Ember és növény között is lehet akár 20% hasonlóság, pedig aztán ha lehet nincs két különbözőbb élőlény a bolygón.
Na persze miattam hiheted hogy mezei kórótól származol, de lássuk be hogy ezt neked kell betudni és nem az evolúciónak.
 

espirit

Állandó Tag
Állandó Tag
Belepofázok! / Elnézést kérek mindkét féltől!/

Ernoe, ez már röhejes.

Akkor az viszont SIRALMAS ahogy szemellenzősen valaki a teremtésben hisz.


Bocs, hogy kékkel beleszólok, nem vitatkozom veled Jász! Nem érdemes, "falraborsó leborsó".
Nézd, ha abban akarsz hinni, hogy az ember a halból fejlődött ki, (nem a halból fejlődött ki, ezt senki sem állítja aki evolúciót tartja az élőlények sokféleségének és az ember kialakulásának egyedüli útjának!) akkor higgyél, de ne tiltakozz, ha a Te hitedet is vallásnak nevezik. Lehet így is hívni, de a tudományos kutatások, leletek nem csak a hitről szólnak. Addig hit amíg csak elmélet van, és nincs kézzel fogható az elméletbe illő lelet. Emögött húzódik csak meg igazán a vallás, a minden realitást nélkülöző hit. Ez helyes, jól látod magad álláspontját.(nélkülözi a valóságot az álláspontod)

Ha egyszer nem látod be, hogy a fajok számos kis elemben azért hasonlatosak egymáshoz, mivel ugyanazon a bolygón élünk, ugyanazt lélegezzük be, (ezt jól gondolod!) ugyanazokat esszük, és legfőképp, ugyanaz a tervező tervezett mindent, akkor Te láss törzsfejlődést abban, hogy a fecskének is, meg a denevérnek is szárnya van, az oroszlánnak meg a hiénának is tépőfogai, a sasnak és macskának is karmai stb. Valóban a Törzsfejlődés során alakult ki, hogy egyes fajok hogy néznek ki, hogyan alkalmazkodnak, alkalmazkodtak a környezethez. A nem rokon fajok is lehetnek hasonló eszközökkel felvértezve, a táplálék megszerzése, vagy a helyi terepviszonyoknak illetve a megélhetésnek megfelelően. Ez a táplálék megosztás gyakorlata. Egyik faj nem ugyanazt eszi mint a másik faj. Még fajokon belül is van tagozódás. Pl a madaraknál vannak ragadozók, rovarevők, növényevők, és vannak vegyes táplálékon élők.
Fecske és denevér nem rokon, nem azért van szárnya mindkettőnek. A delfin is vízben él, és uszonya is van, mégsem halak nagy családjába tartozik.

A hasonlóság semmiféle rokonságot nem bizonyít, legfeljebb azonos funkciót. Ez helyes!
Elhiszem, hogy Te ezekben leszármazást szeretnél látni, Ernoe, de a valóság mégis az, hogy a fajok nem alakulnak át egymásba.Nem alakulnak egymásba, hanem alkalmazkodva a változó körülményekhez, egy fajon belül elágazódik, "szakosodik" az egyed vonal, ami később évezredek alatt nem is beszélve évmilliókról, külsőleg is eltérő jegyekben valósul meg.

Még ha egy hal foga egy az egyben ugyanaz a gumós zápfog, ami az ember szájában van, akkor is ott van a többi 99,99999% különbség az ember és a hal között, és nincs az a mennyiségű milliárd év, ami elég legyen ......
Márpedig kell ugye idő a változáshoz. Nem megy egyik pillanatról a másikra. (A semmiből valamit kreálni hip-hopra , - ezt csak a teremtéshívők mondhatják , és hihetik) Sok idő kellett, évmilliók a törzsfejlődésre, hogy ennyiféle élőlény létre jöjjön, ami él a Földön. Több ezer faj már kihalt az emberi populáció technikai és létszámbeli fejlődése, illetve a gazemberség,szándékos és véletlen szennyezés miatt, vagy csak az (ember vadállatsága) a túlvadászás következtében.
Az Idő tényező nagyon fontos! Miért alakult úgy, hogy Ausztráliában olyan sok az erszényes állat, és máshol csak elvétve találhatóak? Mert a szuper kontinensről a Pangea - ról ez a rész szakadt le először, és az elkülönült a többi földrészekkel szárazföldi kapcsolatot tartani nem képes fajok fejlődése más irányt vett, mint a tovább együtt maradó (jelenleg különálló földrészek) szárazföldön.
Az evolúció ilyen. Ezért mások a Galapagoson élő fajok kissé mint kontinensi rokonai. Alkalmazkodtak a hely adta megélhetéshez, a hely kínálta táplálékoknak megfelelően.
Nem kellett senki teremtőnek ezen agyalnia, hogy milyen is legyen ez vagy az az állat. "Hány félét is teremtsek" már ugyan ezekből a halakból vagy madarakból, és hány ezer féle rovart is kéne még kitalálni, hogy elég legyen? Nagy dilemma lehetett volna az állítólagos teremtőnek. Ja és mennyi csillagot is tegyek az égboltra, hogy pislákoljanak az embernek és utat mutasson amikor hajózik a tengereken és óceánokon. Milyen távol rakjam ezeket a csillagokat? Kicsik legyenek a Földhöz, és közel, vagy legyenek nagyon távol, és nagyobbak mint a nap, hogy láthassák őket? És hány galaxist csináljak (?) amit szabad szemmel nem lát, de ha majd feltalálják a távcsövet akkor felfedezhesse, és örüljön.
A hit sok mindenre képessé teheti az embert. Még arra is hogy vakon járjon, vakon éljen, logikát - tudományt nélkülözve irreális dolgokat tényként fogadjon el.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Jaszladány: Ernoe, ez már röhejes. Nézd, ha abban akarsz hinni, hogy az ember a halból fejlődött ki, akkor higgyél, de ne tiltakozz, ha a Te hitedet is vallásnak nevezik. Emögött húzódik csak meg igazán a vallás, a minden realitást nélkülöző hit.
-
Ernoe: Kedves jászladány, a röhejes az, hogy olyan dolgokat vetsz a szememre amiket nem is mondtam. Kérlek vigyázz a helyes értelmezésre mert azon mulik minden.
-
Az ember "nem a halbol" származik, ahogy mondod, hanem csak egyszerüen rokonok vagyunk a hallal.
Már hogyan is származnék a halbol amit tegnap huztam ki a tobol. En az ük-ükapja lehetnék annak keszegnek.
-
A rokonság pedig szemmel láthato. Ha szétszeded a halat, megvizsgálod a végtagjait, szerveit, a géneit akkor nemcsak azt látod, hogy mennyi közös van bennünk hanem azt is észreveszed, hogy hogyan formálodtak a testrészek, a gének, a halszerü lényböl az emlös állatokig, az emberig.
-
Követheted, hogy az idegek, nyirokvezetékek hogyan "csusztak" egyre jobban egy másik helyre. Hogy a gének fejlödése hogyan zajlott le. Példaképpen emlitettem a szaglást és a receptorokat létrehozo gének fejlödését. Ez a folyamat folytathato a többi élölényben tovább. A gének megduplázodtak. (pl. A kutyában levö szaglogének megmaradtak, az emberben - ugyanaz a szám - átalakult és a látásunkbol szines látás lett)
-
Megduplázni a géneket meg nem olyan nehéz mint ahogy beállitod. (pl. már egy gyerekhajszállal összeszoritott embrionális sejt segitségével is létre tudsz hozni iker halakat)
-
Már tegyük fel (számomra egy örültség de te látszoag nem tudsz más kategoriában gondolkodni) hogy az élölények csiribu-csiribá-val lettek létrehozva. Miért van az, hogy a paläonthologiailag fiatalabb lények az idösebbek tulajdonságait hordják? Az alapelv egyáltalán nem változott. Azért mert "agyaggyurásrol" van szo. Ha a lények egymástol függetlenül lettek volna létrehozva akkor az más lenne. Egy "teremtö" amelyik maga is alá van vetve a természeti törvényeknek logikailag teljesen felesleges, arrol lelehet mondani. Annak nincs értelme.
-
Egy varázslo aki csak üres kalapot tud felmutatni az nem varázslo.
-
Az ember álltal létrehozott mozgásszervek ("csinált lények"), auto, repülö, tolokocsi más elvek szerint müködik mint egy lábakon futo, vagy szárnyait csapkodo lény. Ezek nem átalakulás hanem minöségileg más alapelvek utján jöttek létre. A kukac, a hal, a teknösbéka, ember mind ugyanazon az elven müködnek. Semmi okunk a "fajfejlödést", egy teremtési aktusnak tekinteni a többi változást meg a természettörvénynek.
-
Aki az evolutiot tagadja annak a többi tudományág sem lehet elfogadhato.
-
j-Knete.JPG

 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Karesz28: Egyébként a fajok közti hasonlóság fogalmával nem lehet érvelni kedves ernoe. Ember és növény között is lehet akár 20% hasonlóság, pedig aztán ha lehet nincs két különbözőbb élőlény a bolygón. Na persze miattam hiheted hogy mezei kórótól származol, de lássuk be hogy ezt neked kell betudni és nem az evolúciónak.
-
Jaszladány: Még ha egy hal foga egy az egyben ugyanaz a gumós zápfog, ami az ember szájában van, akkor is ott van a többi 99,99999% különbség az ember és a hal között, és nincs az a mennyiségű milliárd év, ami elég legyen ahhoz, hogy ezek mind kedvező mutációk útján átalakuljanak, míg ember nem fejlődik a halból. Ha nem látod be, hogy ez mekkora kolosszális képtelenség, amihez csak egy fanatikus evolúció-hívő ragaszkodik, akkor tényleg kár nyüstölnünk egymást
-
Ernoe: Kedves Jászladány, a fejlödés arrol szol, hogy egy kiindulási állaptbol valami átmegy egy tölle eltéröbe.
-
Ha a hasonloság a fejlödés kezdetén és végén azonos akkor ott nem történt semmi. kiss
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Espirit, eddig még egyetlen bizonyítékot sem hoztál fel az állításaidra, akkor milyen alapon mondod, hogy amiben Te hiszel, az nem pusztán hit?
Bizonyítékod nincs, de azért Te nem vakon fogadod el az evolúciót, ugye?
Támogasd csak Ernoe-t mert már nagyon frusztrálja, hogy még nem talált egyetlen hittestvért sem.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Jaszladány: Ernoe, ez már röhejes. Nézd, ha abban akarsz hinni, hogy az ember a halból fejlődött ki, akkor higgyél, de ne tiltakozz, ha a Te hitedet is vallásnak nevezik. Emögött húzódik csak meg igazán a vallás, a minden realitást nélkülöző hit.
-
Ernoe: Kedves jászladány, a röhejes az, hogy olyan dolgokat vetsz a szememre amiket nem is mondtam. Kérlek vigyázz a helyes értelmezésre mert azon mulik minden.
-
Az ember "nem a halbol" származik, ahogy mondod, hanem csak egyszerüen rokonok vagyunk a hallal.
Már hogyan is származnék a halbol amit tegnap huztam ki a tobol. En az ük-ükapja lehetnék annak keszegnek.

Ernoe, most mit ködösítesz. Végül is igenis azt állítod, hogy az a hal, amit tegnap húztál ki a tóból, akár a nagyapád is lehetne. Csak besúvasztasz kettőtök közé százmillió évet, és számodra máris hiteles a történet.

origin-human-evolution.jpg


Aki ezt elhiszi, annak egészségére.
Csak a genetikát, az öröklődéstant, a fosszíliákat, és még egy pár dolgot kell elfelejteni hozzá.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Jaszladány: Ernoe, most mit ködösítesz. Végül is igenis azt állítod, hogy az a hal, amit tegnap húztál ki a tóból, akár a nagyapád is lehetne. Csak besúvasztasz kettőtök közé százmillió évet, és számodra máris hiteles a történet.
-
Ernoe: Kedves Jászladány, azért ne zavard össze enyire a fogalmakat. Egy tagadhatatlan tény, hogy a halakkal közös vonásaink vannak ugy kinézetre mint a gensequenzek területén. De ez az összes emlösállatra igaz.
-
Nem értem, az egyik pillanatban még állitod, hogy a kétségtelen hasonloság oka azzal magyarázhato, hogy a "teremtönek ez a stilusa és az alapanyagok kézreálltak", most meg tagadni probálod a hasonlatosságokat.
-
Ha vak vagy akkor hagyatkozzál az orrodra. A világban két dolog van ami halszagu. Az egyik ebböl a hal. :D
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Jaszladány: Ernoe, most mit ködösítesz. Végül is igenis azt állítod, hogy az a hal, amit tegnap húztál ki a tóból, akár a nagyapád is lehetne. Csak besúvasztasz kettőtök közé százmillió évet, és számodra máris hiteles a történet.
-
Ernoe: Kedves Jászladány, azért ne zavard össze enyire a fogalmakat. Egy tagadhatatlan tény, hogy a halakkal közös vonásaink vannak ugy kinézetre mint a gensequenzek területén. De ez az összes emlösállatra igaz.
-
Nem értem, az egyik pillanatban még állitod, hogy a kétségtelen hasonloság oka azzal magyarázhato, hogy a "teremtönek ez a stilusa és az alapanyagok kézreálltak", most meg tagadni probálod a hasonlatosságokat.
-
Ha vak vagy akkor hagyatkozzál az orrodra. A világban két dolog van ami halszagu. Az egyik ebböl a hal. :D

Van, akié halszagú, Ernoe. Kifogtad. :mrgreen:
Nem tagadtam a hasonlóságokat. Azt tagadom, hogy a hasonlóságok bármiféle rokonságra is bizonyítékot nyújtanának. Ez csak egy elmélet Ernoe, más szóval: hit.
 

Karesz28

Kitiltott (BANned)
Márpedig kell ugye idő a változáshoz. Nem megy egyik pillanatról a másikra. (A semmiből valamit kreálni hip-hopra , - ezt csak a teremtéshívők mondhatják , és hihetik) Sok idő kellett, évmilliók a törzsfejlődésre, hogy ennyiféle élőlény létre jöjjön, ami él a Földön. Több ezer faj már kihalt az emberi populáció technikai és létszámbeli fejlődése, illetve a gazemberség,szándékos és véletlen szennyezés miatt, vagy csak az (ember vadállatsága) a túlvadászás következtében.
Az Idő tényező nagyon fontos! Miért alakult úgy, hogy Ausztráliában olyan sok az erszényes állat, és máshol csak elvétve találhatóak? Mert a szuper kontinensről a Pangea - ról ez a rész szakadt le először, és az elkülönült a többi földrészekkel szárazföldi kapcsolatot tartani nem képes fajok fejlődése más irányt vett, mint a tovább együtt maradó (jelenleg különálló földrészek) szárazföldön.
Az evolúció ilyen. Ezért mások a Galapagoson élő fajok kissé mint kontinensi rokonai. Alkalmazkodtak a hely adta megélhetéshez, a hely kínálta táplálékoknak megfelelően.
Nem kellett senki teremtőnek ezen agyalnia, hogy milyen is legyen ez vagy az az állat. "Hány félét is teremtsek" már ugyan ezekből a halakból vagy madarakból, és hány ezer féle rovart is kéne még kitalálni, hogy elég legyen? Nagy dilemma lehetett volna az állítólagos teremtőnek. Ja és mennyi csillagot is tegyek az égboltra, hogy pislákoljanak az embernek és utat mutasson amikor hajózik a tengereken és óceánokon. Milyen távol rakjam ezeket a csillagokat? Kicsik legyenek a Földhöz, és közel, vagy legyenek nagyon távol, és nagyobbak mint a nap, hogy láthassák őket? És hány galaxist csináljak (?) amit szabad szemmel nem lát, de ha majd feltalálják a távcsövet akkor felfedezhesse, és örüljön.
A hit sok mindenre képessé teheti az embert. Még arra is hogy vakon járjon, vakon éljen, logikát - tudományt nélkülözve irreális dolgokat tényként fogadjon el.
Te espirit, látom hogy nagyon benne vagy a témában és nem is akarom lehurrogni az előadásod mert látom hogy valahol azért erőlködsz hogy semleges talajra vidd a véleményed, de mondok én neked valamit. Én is kételkedő laikus vagyok. Úgy általában mindenben kételkedek amiről valaki meg akar győzni, mert ha neki fontos hogy én valamit elhiggyek akkor ott én vagy át vagyok verve, vagy csak a publikum szerepét töltöm be, na már most.

Én az evolúciót nem nézem ugyan azon szemmel mint Jászladány és szerintem lehetséges, sőt mi több valószínűsítem. Azonban a dologban óriási lyukak tátonganak. Darwin ok és okozat szinten vette egybe a biológiai és a kémiai evolúció fogalmát, vagyis képletesebben fogalmazva (mint ahogy az ernoe részéről is sokszor elhangzott) az élőlényeket csak az anyag egy speciális állapotának tekintette.
Na már most ebben a felfogásban biológiai és kémiai evolúció egy szálon fut, ezért is kezdődik ugye a materialisták kálváriája itt, név szerint hogy hogyan lesz élettelen anyagból élőlény.

Látod pont ez az a pont ahol minden teológia és elmélet összefut és egymásnak feszül, és mégis ez az amit mindenki megpróbál arrébb tolni, hogy ne is lássa, hiszen nem tud vele mit kezdeni.
Te azt mondod az evolúcióra hogy valós, tudományos és nem lehet neki felróni hogy nem bizonyítható hiszen évmilliárdok váltatásairól beszélünk. Azonban!
Az élettelen anyag viselkedésének dokumentáláshoz és megfigyeléséhez nem szükségesek évmilliárdok, hiszen erre épül fel szinte az összes természet tudományi tárgyunk, beleértve fizikát, kémiát, biológiát, matematikát.

Na már most, az evolucionisták legújabb ötlete az RNS világ volt ami ugye abból indul ki hogy a mai legegyszerűbb élőlények is túl bonyolultak ahhoz hogy csak úgy "összefújja őket a szél és véletlenül, spontán álljanak elő".
Az elmélet hogy az élet is egyszerűbb formákból fejlődött ki nem rossz, azonban az már annál inkább hogy az ilyen jellegű RNS kísérletek pontosan annyit derítettek ki mint a kedves Louis Pasteur-é évszázadokkal ezelőttről, vagyis hogy élet csak élőlénytől származhat.

Tehát, engedd meg nekem hogy én még visszafogottan kifejezve is idiótának tartsam azokat akik ennek ellenére tényként hisznek olyan dolgokban mint ernoe, hogy az evolucionisták képviselik az emberiség "normális" ágát és mindenki aki nem hisz az evolúcióban az alsóbbrendű, hülye, meg ilyen meg olyan.
Kérlek szépen akinek ilyen nézetei vannak a világról, ez már csak és kizárólag etikailag is aberrált és beteg, erre már csak habként jön rá díszítésnek hogy ugye egy álom várról hiszi azt hogy kő kemény valóság, hiszen racionális oka nincsen rá, ernoe sem volt képes egyet sem adni 500 oldalon és másfél éven belül.

Hidd el nekem hogy Jászladány sem az az idióta akinek te hiszed ahogy pitti meg én sem, mert mindannyian képesek vagyunk elfogadni, következetes, értelmes és logikus tényeket. A probléma ott kezdődik hogy az evolúció nem az, mert csak egy elképzelés, teória és hipotézis halmaz ami rögtön itt a leges legelső pontnál, az élet keletkezésénél megbukik.

Na kérlek. Remélem sikerült egy kis fényt vinnem az éjszakába, mert az előítéleteidtől függetlenül nem mindenki annyira hülye mint azt te hiszed, csak szeretnek kukacoskodni/idegesíteni az olyan többé kevésbé hittérítő beállítottságú beteg embereket mint ernoe.

Apropó ernoe, van egy mondás miszerint azzá válsz ami ellen a legjobban kapálózol. Példásan illik a közös barátunkra aki annyira belemélyült az alaptalan és erkölcstelen vallásokkal való küzdelembe hogy hamarjában fel is vette az összes jellemzőjüket.
 

Karesz28

Kitiltott (BANned)
Ernoe: Kedves Jászladány, azért ne zavard össze enyire a fogalmakat. Egy tagadhatatlan tény, hogy a halakkal közös vonásaink vannak ugy kinézetre mint a gensequenzek területén. De ez az összes emlösállatra igaz.
Mint mondtam kedves ernoe nincs olyan élőlény ezen a bolygón ami ne lenne valamilyen formában hasonló a többihez. A növényeknek 15-20% hasonlósága van az emberi genommal, köze hozzá azonban vajmi kevés, már ha csak nem úgy érzed hogy a hónaljszőrödből fejlődtél/nőttél ki és nem az belőled. A halak után már ezen se csodálkoznék.

Apropó halak, miért pont halak? Ott vannak a majmok későbbről, az egysejtűek meg előbbről. Ja persze az egyikkel az a baj hogy lehülyézted érte jászladányt a másikról meg nincsenek csontvázak...
Szar ügy ernoe. Na nem baj, végül is két rossz közül a kisebbet választottad hiszen genom szekvencia hasonlóság alapján származtathattad volna magadat a csalántól is, ami példának okáért eléggé betett volna az amúgy is szinte nonegzistens szavahihetőségednek.
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Eredeti szerző espirit
Márpedig kell ugye idő a változáshoz. Nem megy egyik pillanatról a másikra. (A semmiből valamit kreálni hip-hopra , - ezt csak a teremtéshívők mondhatják , és hihetik) Sok idő kellett, évmilliók a törzsfejlődésre, hogy ennyiféle élőlény létre jöjjön, ami él a Földön. Több ezer faj már kihalt az emberi populáció technikai és létszámbeli fejlődése, illetve a gazemberség,szándékos és véletlen szennyezés miatt, vagy csak az (ember vadállatsága) a túlvadászás következtében.
Az Idő tényező nagyon fontos! Miért alakult úgy, hogy Ausztráliában olyan sok az erszényes állat, és máshol csak elvétve találhatóak? Mert a szuper kontinensről a Pangea - ról ez a rész szakadt le először, és az elkülönült a többi földrészekkel szárazföldi kapcsolatot tartani nem képes fajok fejlődése más irányt vett, mint a tovább együtt maradó (jelenleg különálló földrészek) szárazföldön.
Az evolúció ilyen. Ezért mások a Galapagoson élő fajok kissé mint kontinensi rokonai. Alkalmazkodtak a hely adta megélhetéshez, a hely kínálta táplálékoknak megfelelően.
Nem kellett senki teremtőnek ezen agyalnia, hogy milyen is legyen ez vagy az az állat. "Hány félét is teremtsek" már ugyan ezekből a halakból vagy madarakból, és hány ezer féle rovart is kéne még kitalálni, hogy elég legyen? Nagy dilemma lehetett volna az állítólagos teremtőnek. Ja és mennyi csillagot is tegyek az égboltra, hogy pislákoljanak az embernek és utat mutasson amikor hajózik a tengereken és óceánokon. Milyen távol rakjam ezeket a csillagokat? Kicsik legyenek a Földhöz, és közel, vagy legyenek nagyon távol, és nagyobbak mint a nap, hogy láthassák őket? És hány galaxist csináljak (?) amit szabad szemmel nem lát, de ha majd feltalálják a távcsövet akkor felfedezhesse, és örüljön.
A hit sok mindenre képessé teheti az embert. Még arra is hogy vakon járjon, vakon éljen, logikát - tudományt nélkülözve irreális dolgokat tényként fogadjon el.

Ez mind baromi aranyos de csak nagykepuseg van mogotte. Se tudas, se evidencia.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Jaszladány: Nem tagadtam a hasonlóságokat. Azt tagadom, hogy a hasonlóságok bármiféle rokonságra is bizonyítékot nyújtanának. Ez csak egy elmélet Ernoe, más szóval: hit.
-
Ernoe: Mérés összehasonlitást jelent. A hasonloságok és különbségek feltárása az alapja minden vizsgálatnak.
-
Nem az a döntö, hogy a biologiai systematikának két távolesö csoportjában találhato lény között egy hasonlatosságot fedezünk fel, hanem az, hogy ezek a tulajdonságok a systematikai felosztás csoportjain keresztül követhetöek.
-
Ha a szülöket identifikálni lehet a gének nyomán akkor nem tudom miért lenne ez a vizsgálat fajokat átfogoan érvénytelen?
-
Karesz28: Apropó halak, miért pont halak? Ott vannak a majmok későbbről, az egysejtűek meg előbbről. Ja persze az egyikkel az a baj hogy lehülyézted érte jászladányt a másikról meg nincsenek csontvázak...
Szar ügy ernoe. Na nem baj, végül is két rossz közül a kisebbet választottad hiszen genom szekvencia hasonlóság alapján származtathattad volna magadat a csalántól is, ami példának okáért eléggé betett volna az amúgy is szinte nonegzistens szavahihetőségednek.
-
Ernoe: Kedves Karesz28, aki a csillagokba néz az a multba tekint mert a szemünkbe érkezö fény sokszor már evmilliok ota uton uton van.
-
Ha az ember tudja, hogy mire kell figyeljen akkor a testünk egy "idö-kapszel" lesz és ha ezt felnyitjuk akkor megismerhetjük belölle a földünk történetének jelentös eseményeit, a multat az östengerrel, folyokkal és erdökkel. Az ösatmoszféra megváltozása a molekulákban tükrözödik vissza aminek segitségével a sejtjeink együtthatnak és felépitik a testünket. A környezet az ösi vizterületekkel rányomta a bélyegét az anatomiánkra a négy végtagunkra. A szineslátás és a szaglás képességét az erdökben és a völgyben valo élet formálta. A lista folytathato a végtelenségig. Ez a mult a mi örökségünk ami a mai életünkre kihat és a jövönket is kisérni fogja.
-
Nemtudom, hogy miért akarjátok magatokat görcsösen egy "mindenhatonak" alávetni aki benneteket egy megadott céllal, egy kigondolt terv alapján legyártott mint egy mosogépet. Az ilyen elképzelés idelyétmult, obsolet.
-
Hacsak nem vagy maso-christ? :)
-
masochist.jpg
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag

Ernoe: Mérés összehasonlitást jelent. A hasonloságok és különbségek feltárása az alapja minden vizsgálatnak.

Nem az a döntö, hogy a biologiai systematikának két távolesö csoportjában találhato lény között egy hasonlatosságot fedezünk fel, hanem az, hogy ezek a tulajdonságok a systematikai felosztás csoportjain keresztül követhetöek.


A döntő az, hogy ki milyen következtetést von le a hasonlóságból. Te azt, hogy a békából királyfi lett (bocsánat, most már halból), én meg azt, hogy közös a tervezőjük.


Ha a szülöket identifikálni lehet a gének nyomán akkor nem tudom miért lenne ez a vizsgálat fajokat átfogoan érvénytelen?


Mert csak fajokon belül léteznek szülők, Ernoe.


Nemtudom, hogy miért akarjátok magatokat görcsösen egy "mindenhatonak" alávetni aki benneteket egy megadott céllal, egy kigondolt terv alapján legyártott mint egy mosogépet. Az ilyen elképzelés idelyétmult, obsolet.


Ernoe, mindegy, hogy neked milyen hit a szimpatikus, attól még az evolúció nem lesz igaz.


Hacsak nem vagy maso-christ? :)
-
masochist.jpg

Ez a grafika teljesen ellentétes a kereszténység tanításával. Ha az evolúcióról is ennyi ismereted van, akkor nem csodálom, hogy hiszel benne.
 

espirit

Állandó Tag
Állandó Tag
Bizonyíték??? Evoluciós Hittestvér?

Espirit, eddig még egyetlen bizonyítékot sem hoztál fel az állításaidra, akkor milyen alapon mondod, hogy amiben Te hiszel, az nem pusztán hit?
Bizonyítékod nincs, de azért Te nem vakon fogadod el az evolúciót, ugye?
Támogasd csak Ernoe-t mert már nagyon frusztrálja, hogy még nem talált egyetlen hittestvért sem.
Asszem már írtam neked, hogy tőlem bizonyítékot ne várj.
Várhatnál és kaphatnál, ha a téma kutatója lennék megfelelő tájékozottsággal a bizonyítékok hol létéről. (múzeumokban tárolt leletek és a leletekhez fűződő kormeghatározó dokumentációk) Ezek adnak választ helyettem.
Ernőt nem támogatom, nem ismerem, nem tudom ki Ő. Talán sváb, talán zsidó származású(nemtom) én viszont főleg magyar, és talán egy kis szlovák apám ágán, és egy kis jász anyám révén. Semmi okom támogatni ezek alapján! Viszont talán közel azonosan látjuk környezetünket a 4,5 milliárd éves Földet, és a kb 1,5 milliárd éves élet kezdetét.(nem emléxem pontosan alegrégebbi lelet korára, ami valami 1sejtű féle lehetett. Az evolúció nem hit kérdése. Nem a nagy létszám kérdése . A "fajok eredete" tanulmány a környezet élővilágának megfigyelésén és összehasonlításán alapul. Ehhez jöttek a föld alól valamint mészkövekből előkerült állati és növényi leletek amelyek tárgyi bizonyítékai az evolúciónak. Az EVOLÚCIÓ nem "isteni sugallatra(?)" íródott mint a Biblia, hanem MEGTÖRTÉNT SOK SZÁZ ÉVMILLIÓ ALATT. A teremtéselmélet az valóban csak hit, ahogy írtad, realitást nélkülöző hit. Élhettek nyugodtan akár 5,5 milliárdan ebben a hitben, az nem jelenti, hogy nektek van igazatok, az evolúciót földtörténeti eseménysorozatként elismerő félmilliárddal szemben.
Ja! és ha nincs sok kíváncsi és gondolkodó ember a középkorban és azóta sem, akkor a Föld még mindig lapos lenen mint azt anno hitték. A Föld gömbölyűsége sem hit kérdése, mert tény. Realitást nélkülöző volt a Föld laposságának hite is mint a teremtés hite.
Ha valóban bizonyítékot akarsz, nézz utána tudományos folyóiratokban, melyik lelet hol van, és olvasd el a vizsgálatok eredményeit! Csak abba köthetsz bele, hogy hamisak a kormeghatározó dokumentációk, vagy nem hitelesek, pontatlanok a szénizotópos kormeghatározások. ( és még igazad is lenen, mert 1 milliárd évnél téveszthető néhány millió év.) De ez a lényegen, a qva sok millió év tényén nem változtat.
Azonban ezt nem akarod, és különben sem lenne semmilyen bizonyíték neked elég akár ezer tudóstól is okosabb vagy. (gondolom, így ismertelek meg, ahogy olvastam írásaidat) Egyébként is bolond ember aki maga alatt vágja a fát. Nem? De!


 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Asszem már írtam neked, hogy tőlem bizonyítékot ne várj.
Nem, ha elfelejtetted volna ezt nekem irtad, azota nem is varok bizonyitekot toled.

Várhatnál és kaphatnál, ha a téma kutatója lennék megfelelő tájékozottsággal a bizonyítékok hol létéről.
Szoval tajekozottsagod es tudasod nincs a temaban, ami nem is lenne nagy baj ha vetted volna a faradtsagot hogy utanna nezz. Mi az ami ezek ellenere felhatalmaz masok lehulyezesere

Talán sváb, talán zsidó származású(nemtom) én viszont főleg magyar,
Dunyhas Testver gratulalok es mostantol fogva lesul a pofamrol a bor hogy nekem is magyarnak kell nevezni magamat. Eljen Szalasi!

A "fajok eredete" tanulmány a környezet élővilágának megfigyelésén és összehasonlításán alapul. Ehhez jöttek a föld alól valamint mészkövekből előkerült állati és növényi leletek amelyek tárgyi bizonyítékai az evolúciónak.
Talan utanna kellene olvasnod mert baromi muveletlensegrol teszel tanubizonysagot a temaban.

Ha valóban bizonyítékot akarsz, nézz utána tudományos folyóiratokban, melyik lelet hol van, és olvasd el a vizsgálatok eredményeit!
Lehet, hogy egy vilagot dontok ossze benned, de a Jaszladany vette a faradtsagot es utanna nezett. Te is vetted a faradtsagot...tudsz egyaltalan olvasni...
Egyébként is bolond ember aki maga alatt vágja a fát
Gratula. Ezt legalabb helyesen latod.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére