Sóbarlang, stb... :) Asztmával kapcsolatban "segitség" kérés

gyufaarus témája a 'Egészségünkre!' fórumban , 2010 Szeptember 18.

 1. nikobi87

  nikobi87 Állandó Tag

  Szia!

  Termeszetesen, a lenyeg, hogy sobol legyen!:)
   
 2. herczeg19811

  herczeg19811 Állandó Tag

  Édesanyám COPD-s volt,aki légúti problémával küzd biztos hallott a betegségről.
  Édesanyám már nincs közöttünk testben,de a sóbarlang hasznos,néhány kezelés után érezhető a hatása és remélem,hogy akik bármilyen betegségben szenvednek ebben a kategóriában ( vagy akár másban ) javulnak és jelentősen jobb lesz az életminőségük,hosszú ideig velünk maradhatnak még és érezhetjük emnynire hasznosak és fontosak,na persze éreztethetjük is velük.
  Ezt kívánom mindenkinek és áldást az életére a családjára a környezetére!
   
  mozs kedveli ezt.
 3. drviktor

  drviktor Tag

  Ezt légyszi magyarázza már el nekem valaki tudományosan hogy a só hogy párolog?
  Mert én úgy tudtam a víz elpárolog a só és minden más oldott szilárd anyag ottmarad. Ezt hívják desztillációnak. És ez a sópipa sóbarlang téma mindig ezt a kérdést veti fel számomra.
  Előre is kösz, kiváncsian várom a választ :)
   
 4. HV1

  HV1 Állandó Tag

  Sóterápia

  Ennél jobb természetes gyógymód kevés van.
   
 5. magerge

  magerge Állandó Tag

  Sólámpa és asztma pipa is nagyon jó (amiben szintén só van).
  Nagyapám évek óta használja a Bálint-cseppeket, ebből is a Tüdő-füves cseppek-et. Nagyon jó neki! Nem fullad és jól bírja mikor beindul a pollenszezon. Otthon pedig a sólámpa mindig ég neki(energiatakarékos égővel kicserélve).
   
 6. Örökmozgó

  Örökmozgó Állandó Tag

  Sziasztok! Nem tudom ajánlotta -e valaki már ezeken az oldalakon a BUTEYKO légzéstechnikát! Nagyon jókat olvastam róla,én is gyakorolgatom. A tüdő és légúti panaszokon túl ,számos egészségügyi problémára hatékony!:p
   
  mozs kedveli ezt.
 7. hajnal22

  hajnal22 Állandó Tag

  Ennek mi a lényege? Hol olvashatok róla?
  Köszönöm
   
 8. yoda2012

  yoda2012 Állandó Tag

  Arcüreg-gyulladásra kíváló!
   
 9. Koozo

  Koozo Állandó Tag

  Irány Parajd vagy torda a sóbánya Erdélyben !
   
 10. TK66

  TK66 Állandó Tag

  Én pár éve próbáltam asztmára.Bár végül szükségem volt gyógyszerre,de sokat javult az állapotom,míg jártam sóbarlangba.
   
 11. neuildus

  neuildus Állandó Tag

  Igen én is nagyon tudnám ajánlani, bár az én asztmám nem olyan durva, de még így is segített :)
   
 12. avogadro00

  avogadro00 Állandó Tag

  mennyire vannak "hamis" sólámpák? mármint, amik nem igaziak....
   
 13. ratij

  ratij Állandó Tag

  Milyen hosszú sóbarlang kúra szükséges ahhoz, hogy javulást tapasztaljak? Tavaly nyáron diagnosztizáltak nálam allergiás asztmát. Viszonylag enyhe változata (bár nem mindegy hogy orvos vagy a benne szenvedő mondja ezt), de elég kellemetlen.
   
 14. Örökmozgó

  Örökmozgó Állandó Tag

  Bocsánat !! A sópipát próbáltátok??? Amilyen kis egyszerű dolognak tűnik ,olyan hatásos!!!
  "Az inhaláció a légúti betegségek lokális kezelésére alkalmas eljárás. Az inhalációs eljárás előnyei:
  - Lokális hatás
  - Magasab sókoncentráció a felső légutakban
  - Gyors hatás
  - A szisztémás hatás az orálisan/injekcióban beadott gyógyszerekhez képest
  alacsonyabb
  - A készülék természetes anyagot alkalmaz e célra

  Az elérhető élettani hatások a következők:

  - Mucolysis
  - Secretolysis
  - Időnként bronchospasmolysis
  - Speciális anyag (só) esetében antiphlogisticus hatás

  A készülék alkalmazásának indikációi: a légutak idült megbetegedései (asthma bronchiale), allergiás rhinitis különböző formái "
  Én nagyon szeretem,pláne,hogy akkor használom és ott ahol csak szeretném!!
  Ha valaki mindennap rendszeresen használja,ugyanolyan jó hatású ,mint ha sóbarlangba járna ! Parajdon is voltam ,nagy élmény még egészségesen is,de a sópipa elérhetőbb !
  :p

   
 15. pirkadat

  pirkadat Állandó Tag

  Hugom kisfiának nem volt elég hatásos a sópipa, végül egy szlovák természetgyógyász cégnek a gyógynövényes krémje csökkentette le teljesen 0-ra a az éjszakai rohamok számát. Energy termék: Droserin - tényleg csodát tett.
  A krém a kínai gyógyászat alapelvei szerint készült és bioinformációkkal van felerősítve, nagyon tömény és baromi hatásos. Ajánlom mindenkinek ha be tudjátok szerezni. Érdemes!
  energy.sk/hu az oldaluk
   
 16. Pocgem

  Pocgem Állandó Tag

  A lányom is sópipát használ!
   
 17. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  A sószobával kapcsolatban nekem is jó tapasztalatim vannak. Nálunk olyan sószoba van, amiben a sót egy gép porlasztva szétfújja a szobában. Egy ideig olyan, mintha köd lenne benne. De a gyerekeim 2-3 egyórás alkalom után teljesen kitisztulnak tőle mindenféle makacs taknyosságból, és nem lesznek szövődményeik, pl. arcüreggyulladás, hörghurut, ilyesmi.
  A fiam asztmáját is nagymértékben javítja, és minden köhögős betegséget rövid idő alatt eltüntet. Csak borzasztóan drága :(
   
  AndiC kedveli ezt.
 18. AndiC

  AndiC Kormányos Fórumvezető Kormányos

  tordai sóbánya

  A tordai sóbánya

  Tordán a só kitermelése felszíni kamrák formájában már a rómaiak idején megkezdődött, a bányászatot igazoló dokumentumok 1271-re vezethetők vissza, amikor hivatalosan is létrehozták a sókamarát.

  A ma is létező sóbányát 1690-ben nyitották meg. A XVII. század vége és a következő század eleje fellendülést hozott az erdélyi bányászatban a Bécsi Udvar által hozott rendelkezéseknek köszönhetően, melyeknek célja a régió gazdasági megerősítése volt.

  A sót legelőször -statikai okok miatt- a harang formájú nagytermekben termelték ki (József, Mária Terézia és Antal termek), majd 1850 után a trapéz alakú aknákban folytatták. Ezzel az ásási móddal nagyobb mennyiség kitermelése vált lehetővé ugyanabban a mélységben. 1853-ban elkezdték a Ferenc József galéria ásását, melynek teljes hossza 917 méter. Ezzel egy időben felújították a Mária Terézia aknát, és mellette megnyitották a Gizella és Rudolf aknákat is. Egy-egy ilyen akna méreteire jellemző, hogy több százezer tonna sót biztosított, több évtizeden keresztül.

  A sót mindvégig szakképzett bányászok termelték ki, a függőleges kiemelés pedig lovak által húzott csigaszerekezettel történt. Az aknákban faggyúviaszos gyertyákkal, gyertyákkal és fáklyákkal világítottak. A só kitermeléséhez soha nem használtak robbanóanyagot, csak kizárólag emberi erőt.

  A bánya 1840-ben kritikus gazdasági helyzetbe került, mivel a marosújvári sóbánya egyre nagyobbá vált, de az 1850-es években a trapéz alakú tárnák megnyitásával a kitermelés újabb lendületet kapott.

  A sóbányában 1932-ben állt le a munka, ma már csak turisztikai látnivaló és gyógyhely.

  A bánya összes termének kivételes akkusztikája van, a harang formájú aknákba (a Mária Terézia látogatható) érdemes lekiabálni. :)
  A benti hőmérséklet állandóan 10-12 fok között van, ezért tanácsos meleg ruhát vinni magunkkal!
  A látogatás gyalogosan történik, így a termeket légszennyezés nem éri, gyógyulásra kiváló hely. Teljes bejárása egy jó óra alatt lehetséges.
  (erdelyiturizmus)

  ts1.jpg ts2.jpg ts3.jpg ts4.jpg

  [video=youtube_share;Fd0-BC6UT14]http://youtu.be/Fd0-BC6UT14[/video]
   
  Jaszladany és atomvakond kedveli ezt.
 19. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  2013 ápr. 1-től megvonták az asztmás gyerekektől a tartósan beteg státuszt.
  Tudtok erről?
  Akinek ápr. 1 után lejár a tartós beteg igazolása, nem kapja meg a következő évre.

  Azt mondják, ez most már csak a súlyos asztmásoknak jár, de hogy ki a súlyos asztmás, arról nem szól a fáma. Ha egy szülő a gyógyszerekkel időben megelőzi a fulladási rohamot, hogy a gyermek ne kerüljön kórházba, akkor az asztma csak középsúlyos. Ha nem törődik a gyerekkel, és a gyerek kórházba kerül (netán megfullad), akkor súlyos. Valahogy így lehetne összegezni az új rendelkezést.

  A tartós beteg státusz megvonásával ezektől a családoktól megvonják az emelt családi pótlékot, a közgyógyigazolványt, az utazási kedvezményt, a kedvezményes iskolai étkezést, az ingyen tankönyvet, a gyerek tíz éves koráig járó GYES-t és a 10 éves kor után járó ápolási díjat. Ezzel több ezer olyan családot lehetetlenítenek el, akik beteg gyereket nevelnek, különösen, hogy nem csak az asztmás, hanem más tartósan beteg gyerekekre is vonatkozik a rendelet, allergiásokra, daganatosokra, tápanyag érzékenyekre, emésztőrendszeri problémásokra, idegrendszeri problémásokra, sőt cukorbetegre is. Ezek sem tartós betegségek többé a rendelet szerint.

  Az asztmás gyerek mellett nem lehet munkát vállalni. Az ilyen gyerek sokkal gyakrabban és sokkal tovább beteg, mint más gyerekek. Nem csak asztmagyógyszerekre van szüksége, hanem antibiotikumokra, lázcsillapítókra, orrcseppekre, immunerősítőkre, és egyéb gyógyszerekre is, a gyakori szövődmények miatt. És sokat kell vele utazni a különböző gyógykezelésekre. Tehát sok szülő, aki nem tud munkába állni beteg gyereke miatt, jövedelem és TB nélkül marad (28 ezer Ft. jelenleg, óriási összeg!), közgyógyigazolvány nélkül nem tudja megvenni a gyógyszereket (csak az asztmagyógyszerekre jár 90%-os kedvezmény), az utazási kedvezmény nélkül nem tudja gyógykezelésre vinni a gyerekét.
  Ez a rendelet egyszerűen embertelen.

  Megjegyzem: az emelt családi 7000 Ft-tal jelent csak többet, de pl a Broncho Vaxom nevű gyógyszer, amit asztmás gyerekeknek felírnak, dobozonként kb. 5000 Ft, hat darab kell belőle a kúra alatt, és nem adják sem közgyógyra, sem TB-re. És akkor nem szóltam a sópipákról, inhalátorokról és egyebekről, amik szintén teljes árasak.

  Kérlek Benneteket, hogy akit érint a probléma, vagy szimpatizál a beteg gyerekek szüleinek tiltakozásával, az keresse meg, és írja alá a gyerekek érdekében indított petíciót, "Küzdjünk együtt! Ne vegyék el a beteg gyermekek támogatásait!" címmel, és csatlakozzon a tiltakozó szülők csoportjához a Facebookon "Fogjunk össze a tartósan beteg gyermekeink jogaiért!" címen.
  Köszönöm a támogatásotokat!
   
  BIKAPATA kedveli ezt.
 20. gyurex77

  gyurex77 Állandó Tag

  Gyertek Erdelybe, a parajdi sobanya kitunoen be van rendezve, ha gyerekkel josztok rengeteg szorakozasi lehetoseg van a banyaban.
   

Megosztás