somogyi anzix

Horváth Sándor témája a 'Irodalom' fórumban , 2004 Január 2.

?

megjelenésre érett?

Poll closed 2008 December 3.
 1. érdekes

  100.0%
 2. közömbös

  0 szavazat
  0.0%
Multiple votes are allowed.
 1. Horvath.Sandor

  Horvath.Sandor Állandó Tag

  Elhunyt Fodor Ákos a haiku mestere,
  emlékezzünk rá haiku versekkel:

  Aki félti életét elveszíti azt (Jézus)

  Ne birtokold! Add
  tovább másnak életed:
  Ez a szer etet.


  A KÖR BEZÁRUL

  Nincs annál nagyobb
  mint aki visszatalál
  igaz magához -


  FODOR ÁKOS (1945-2015)

  Fodortalan már
  a költészet - szeszélye
  most árván feszeng -
  táncol az ihlet
  a lélek fényudvarán -
  üzenetre vár.


  TÉLI TANKA

  Deresedik már
  A haj, a vers, a határ -
  Elfogy az idő:

  Idd ki, Barát, maradt még,
  Méregpoharad alján.


  Fél elem

  Valóban, a jó
  csakis annyi bennünk,
  mint a Jézus rész.

  Jézust reánk szegezték:
  Viseljük kereszt terhét

  FOHÁSZ

  Ébredés előtt
  Félálomban mondom el
  Legszebb verseim.

  5. dimenzió

  lábam előtt út -
  felröppent egy kis madár -
  veleszállt lelkem.

  Mikor Jézusé leszünk

  minden út végén
  irgalommal vár reánk
  a szabadító -
   
 2. Horvath.Sandor

  Horvath.Sandor Állandó Tag

  HUNIVERZUM 2015. MÁRC. 15.

  ÉN IS HUN VAGYOK
  HIÁBA ÜLDÖZNEK MÁR
  KUFÁR ZSOLDOSOK
   
 3. Horvath.Sandor

  Horvath.Sandor Állandó Tag

  2015. július 17.-én Petőfi Sándor újra temetésének rendezvényét szervezi a Megamorf Petőfi Emlékbizottság,
  tájékozódni lehet, íme A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ:http://huntv.info/tv/petofi-bizottsag-sajtotaj/

  TEMETÉS

  július 17
  Petőfit eltemetjük -
  tabula rasa -

  s a politika mocskát
  arcunkról letöröljük!
   
 4. Horvath.Sandor

  Horvath.Sandor Állandó Tag

  Óda Petőfi Sándor temetésére
  2015. júl. 17.

  Lelkemben zendülés, harangszó
  És székely kürtök riadóznak,
  Oltárnál megáldott szavakból,
  Himnusz szól: Pro Patria Nosztra!

  Szabadság: Petőfi reménye!
  A legjobbak meghaltak érte,
  De emberségük csillagfénye,
  Fáklyát gyújt a vers ünnepére.

  Távoli csillagként derengő,
  Most visszatérő, égi fények,
  Március vérfoltos egéről,
  Visszahozzák régi reményed!

  A jövő fátyolát szaggató,
  Fényes, égen-járt, Hunyadi szél,
  Mesél Erdélyről, igazságról –
  Új honfoglalásra ösztökél!

  Hazát! Hol szüretkor bor dalol -
  Asszonyok, édes mosolyáért,
  Kacagás kél a hegyoldalon –
  Ahol az élet? – ember játék.

  Hol, bölcsőt ringat a szerelem
  És a szép, hajnali szabadság
  Hagyja, hogy megértés szülessen:
  Ott legyen szabad – édes hazánk!

  NTK Horváth Sándor Kaposvár
   
 5. Horvath.Sandor

  Horvath.Sandor Állandó Tag

  Kedves Társaim a Listán!

  Ma egy lenyűgöző előadáson vettem részt a SOTER klubban.

  A téma : Mária Magdolna szerepe illetve mi volt a bűne?

  Előadó : Avatara


  Mivel ez az előadás egy sorozat részeként szerepelt, ezért az előadó egy rövid összefoglalást tartott nekünk az előző részekből.

  A biblikus, szent iratok közül voltak olyanok amelyek bekerültek a Biblia-ba (ezek a kanonizált iratok, könyvek) és voltak olyanok amelyek nem kerültek bele, mert a K.u.451-ben tartott zsinat úgy döntött, hogy ki kell hagyni(ezek az apokrif= tiltott iratok, könyvek).Hogy mik nem kerülhettek bele a Biblia-ba és miért, azt az apokrif iratok elolvasása után tisztán láthatjuk.Ezek az apokrif iratok egyébként
  ó-görög, arámi, latin, szír és egyiptomi nyelven voltak írva(az előadó a hébert meg sem említette).

  Mik NEM kerülhettek bele a Bibliaba?

  1/ Isten mindenben benne van és egy veled,mert minden a nagy egybe tartozik(az egyház szerint te Isten pici teremtménye vagy,a szolgája és Isten fent lakozik a mennyben míg te lenn a földön és félni kell Istentől).

  2/ Az ember testből, lélekből és szellemből áll.(az egyház úgy tanítja, hogy az ember testből és lélekből áll).

  3/ Az eredeti szentháromság:az Atya, az Anya és a Fiú(az egyház szerint Atya, Fiű, Szentlélek

  4/ A reinkarnáció tanítása: állandóan új testbe születünk le, amíg a lelkünk meg nem tisztul annyira,hogy az Atya elé kerülhetünk.

  5/ Az ember nem bűnös, nincs ördög és nincs pokol.Az ember tanulni születik le a földre és halála után visszamegy az Atyához,mert a Fény vonzza a Fényt. Karma van, amitől csak az isteni tudás menthet meg minket.(a gnozis).Minél nagyobb hibát,bűnt követtél el előző életedben annál nagyobb lesz a szenvedésed a következő életedben. De az ember nem bűnös ezért nem büntetni kell, hanem meggyógyítani, hiszen csupán beteg. Gyógyítani pedig SZERETETTEL kell.Szeretni kell még a gyilkosokat is,mert azok azért ilyen gonoszak, mert még nem találkoztak önzetlen szeretettel.

  6/ Nincs eredendő bűn,hiszen a Tractatus Tripartitusban világosan le van írva,hogy nem úgy történt a Paradicsomban Ádám és Éva alma jelenete ahogyan azt a Bibliaban leírják.

  Az eredeti történet a következő: messze nyugaton az óceán egy szigetén élt Ádám és Éva.

  Mindenük meg volt. Két fa is volt a kertben....egy ezüst és egy arany. Egyszer egy hang azt mondta, hogy NE egyenek a tiltott fa gyümölcséből, amikor is Éva nagyon szomjas lett (ez a tudásszomj).Éva kérte Ádámot, hogy szakítson neki a gyümölcsből, de Ádám nem merte leszakítani,hiszen a hang megtiltotta.Ekkor egy sólyom jelent meg és arra bíztatta Évát,hogy nyugodtan szedjen a gyümölcsből mivel NEM Istené volt az a hang amelyik megtiltotta.Éva letépte és megkóstolta a gyümölcsöt majd odaadta Ádámnak aki szintén megkóstolta.Az apokrif tekercsen az első emberpárt meztelenül, fügefa levéllel rajzolták le.De miután ettek a gyümölcsből a testükre rajzoltak 7 kis csillagot.Pont oda,ahol a csakrák vannak.Vagyis MEGNYÍLTAK a csakráik.Na pont ezt nem akarta a hang.A gonosz hang olyan mérges lett,hogy azonnal elpusztította a szigetet.De a sólyom megmentette az emberpárt és Sinea-ba vitte őket, ami abban időben SUMER-t jelentett. A sólyom maga volt a Világ Királynője, mindenek Anyja és Papnője, maga a Boldog Asszony.

  Éva hős volt amikor leszakította a gyümölcsöt. Ő volt az ,aki az égi tudást egyenesen Istentől kapta. Ádám már csak Éva által juthatott a tudáshoz.

  Ki volt Maria Magdolna?

  A Biblia-ban bűnös. Bűnbánó Magdolna. De miért bűnbánó? Mi volt a bűne?

  Az eredeti apokrif tekercsen szentnek, szűznek és szajhának nevezik.Amikor Maria Magdolna meghalt a következőket mondta Jézusnak a mennyben: Én vagyok az első és az utolsó.Én vagyok a vágyott és az üldözött. Én vagyok a megvetett es az imádott.Én vagyok a szeretet és a gyűlölet. Én vagyok a szajha és a szent.(ezt a sort használták fel hamisan, álnokul az egyház vezetői).

  Mária Magdolna egy energia csomag volt,aki azonos volt az ókori Izis-szel, Hera-val, Boldog Asszonnyal, Anahita-val. stb.

  Az apokrif iratokban olvashatjuk egy helyen mit mond Jézus erről:Oziris az Atyám, Izis az Anyám és én vagyok a sólyomfejű Horus.

  A gnózis szerint nincs tévút, tévhit. Lehet bármilyen a vallásod,ha tiszta szívvel követed, akkor te szent vagy, FÉNY vagy.

  Mária Magdolna bűne nincs benne a Bibliaban. Nincs konkrétan leírva. Nem is tanítják.

  Jézust 12 évesen látjuk utoljára a Biblia-ban, majd 30 évesen már a Jordánban kereszteli meg unokatestvére Keresztelő János.Hol volt 18 évig?

  Jézus 12-18 éves koráig Kumránban tanult az esszénus közösségben.De olyannyira okos volt, hogy a tanítói megirigyelték tudását és elküldték őt.Majd Jézus Iránba ment,hogy meglátogassa Anyja rokonait.Ugyanis Jézus Anyja az Adiabenei Helene pártus hercegnő húga volt. Betániában volt Jézus éppen, Lázár házában aki szintén az esszénus közösség tagja volt,amikor is belépett a házba egy lefátyolozott arcú nő és Jézushoz lépett. Mindenki meg volt döbbenve ,hogy mert bejönni a férfiak lakta házba(hiszen külön éltek a nőktől) és ki ő, aki zavarni merészelte Jézust? Mária Magdolna volt az ,aki zokogva térdelt le és úgy kért bocsánatot. Könnyei Jézus lábára hullottak. Amikor ezt észrevette tűzvörös hajával törölte le azt. Jézus megbocsát neki. De mit bocsát meg???

  Mária Magdolna Izis főpapnő volt, egy mágus és Jézus tanítványa. Amikor Jézus meghal a keresztnél csak ketten vannak jelen….János és Mária Magdolna. A többiek elmentek onnan.

  Leveszik a keresztről és Mária Magdolna azt mondja,hogy be akarja balzsamozni Jézus testét a hagyományok szerint. A zsidók nem balzsamoztak. Az egyiptomiak igen. Mária Magdolna egyiptomi volt. Még Jézus halálra ítélése előtt Adiabenei Helene minden követ megmozgatott, hogy megmentse unokaöccse…Jézus életét. Jézus pártus herceg volt. Pátria a 7 fejedelem országa volt.

  És most jön a lényeg, amiből mindenre fény derül!!!

  A gnosztikus tanítás, a szent tekercsek tartalma szerint 3 teremtett szint van,3 erő van.

  1/ a FÉNY (ide teremtette Isten az Angyalokat és az Aionokat)

  2/ Köztes világ (ide teremtette a szellemi entitásokat)

  3/ és az Anyagi világ (ide teremtette az embert)

  Az Angyalok és az Aionok között az a különbség, hogy egy Angyal sohasem vesz fel emberi alakot ha Isten a földre küldi. Az Aionok fel tudják venni az emberi alakot. Amikor Isten leküld egy Aiont és ember lesz belőle, akkor AVATAR lesz belőle. Az Aionokat Isten mindig párban teremti….egy női és egy férfi minőséget. Ezek az Aion párok a teremtett világ 7 rétegére vigyáznak. A 7-dik rétegen túl a Káosz van, ami csupa torz, alaktalan dologgal van tele.Ez egy őstenger,amiben benne van az ősanyag(a primus material),amiből teremtik majd a rétegeket az Angyalok és az Aionok közösen….hiszen Isten megengedte ezt nekik,hogy teremtsenek. A 7-dik körre, rétegre Nusz és Szófia vigyázott. Ők férj és feleség voltak.

  A Szófia név bölcset jelent.Ennek ellenére Szófia nagyon heves természetű volt és elhatározta,hogy befejezi a teremtést …..de egyedül. De Aionoknak csak párban engedte meg Isten a teremtést. Szófia úgy érezte van elég ereje egyedül befejezni a teremtést.Ezért az ősanyagból merített a kezével és csillagokat kezdett gyúrni.De amikor az őstengerben tükröződött a gyönyörű arca a Káosz megkívánta őt és egy hatalmas hullámmal rávetette magát a menekülő Szófiára, aki rájött hogy mekkora hibát követett el. De nem tudott elmenekülni, így a Káosz megerőszakolta őt és terhes lett rögtön.

  Az Angyalok világában a teremtés egy KIÁRADÁS, egy csodálatos,örömteli élmény, élvezet.

  De Szófia az erőszak miatt iszonyú fájdalmak között vajúdott és az oldala felhasadása után vérben megszült egy hatalmas, mindent betakaró árnyékot, a sötétséget. Ez volt a legnagyobb. Teste elborzasztó látvány volt. A színe korom fekete, izzott mint a lávakő, teste szőrős, lába patás volt és denevér szárnyai is voltak. A feje vadszamáré, a szeme vörösen izzott, szájából tűz áradt kifelé. Felállt és kitárta karjait és elindult Anyja felé, hogy az ölelje meg őt….hogy szeresse. De Szófia mikor meglátta szörny alakú gyermekét sikítva menekült előle és szárnyai segítségével a mennyekbe repült. A szörny éktelen haragra gerjedt. Ő lett a Világ Bosszúja.

  Szófia tettéért bocsánatot kért az Atyától is, az Anyától is, és Nusztól azaz Jézustól is.

  De míg az Atya és az Anya megbocsátotta Szófia meggondolatlan tettét, addig Nusz (Jézus) a következőket mondta neki: nem nekem ártottál és nem magadnak, hanem a világnak, mert rászabadítottad a fiad a szeretet koldusaként, mint a Bosszút. Ezért sok-sok év milliókon keresztül fogsz leszületni és vezekelni tetted miatt. És valóban sok-sok év millió után ,amikor Mária Magdolna zokogva kért Jézustól bocsánatot tettéért Lázár házában ……Jézus megbocsátott neki. Amikor Mária Magdolna meghalt és a mennybe került ott állt előtte szörny fia lelógó kezekkel mozdulatlanul. És akkor Magdolna kitárta karjait és azt mondta : Fiam jöjj hozzám! És összeölelkeztek. Ekkor a szörny átváltozott gyönyörű fiú Aionná a szeretet hatására. És mind az a lény a földön ,aki az ő fogságában volt, az ő hatása alatt volt azok is meggyógyultak és béke költözött az emberek közé.

  Érdekesség, hogy a zsidó nép között terjedt egy legenda, miszerint találtak anno egy maszkot, ami Isten képét ábrázolta….ami ugye tilos volt.És ez az arany maszk egy vadszamár képét ábrázolta.Az egyiptomiak Szét-nek nevezték.A zsidók Jahve-nak,a bosszú istenének.

  A mennyasszony fátyla a mai napig Mária Magdolna fátylát jelképezi,aki azt mondta : Én vagyok a múlt,én vagyok a most,én vagyok a jövő ....és senki nem lebbentheti fel a fátylamat,mert akinek ezt megengedem az tudni fogja a mindenség titkát.
   
 6. Horvath.Sandor

  Horvath.Sandor Állandó Tag

  Petőfi Sándor temetése stigmatikus, politikai esemény, a kormány különös, elutasító magatartása miatt és a lakáj média hallgat!
   
 7. Horvath.Sandor

  Horvath.Sandor Állandó Tag

  Július 17.

  Petőfi Sándor
  Újratemetése teszt:
  kuruc vagy labancz?
  a kettős állampolgár:
  echte magyarfóbita?
   
 8. Horvath.Sandor

  Horvath.Sandor Állandó Tag

 9. Horvath.Sandor

  Horvath.Sandor Állandó Tag

  STIGMÁK
  A leláncolt Szentkoron Petőfi temetésén


  Szabadkő-hímes MTA,
  Habsburg hiób a neved!
  Seolbani Orál Boáz
  Szemétdombján a helyed.

  Petőfi állt újra közénk,
  Hogy igazságot tegyen.
  Szelleme fáklyaként lobog,
  Fent, a Szabadság hegyen.

  Kossuth helyén ül vak Sámson,
  Szólítjuk, de nem válaszol.
  Miért, kit? és akkor mi van?
  Gyanút szül minden szobor.

  Nyakunkon a bitang horda,
  Labancok új labanca –
  Júdáscsókos esküszegő!
  Bizalmunkat bitorolja.

  Hétszáz ezer magyar ifjú
  Vándorolt napnyugatra,
  Lassan kiürül az ország,
  Ráment mind bankkamatra.

  Villás nyelvű kutyaütő
  Hatra-vakra Intrikál.
  Trianoni csillagőrző
  Ármányt szó nyár éjszakán -

  Akasztófák árnyékában
  Osztják Jézus köpenyét -
  Holt gyalázók söpredéke
  Elhazudja tetemét -

  Légy átkozott heted ízig,
  Körülmetél kór apád,
  Petőfi sírja falából,
  Kinyúl érted egy ország!

  Nincsen bosszú, s nincs bocsánat,
  Hulljon rád minden átkod!
  Jákin stigma, Cion bánat
  Leplezte csalárdságod –

  Coda:
  De időd most törött korsó -
  Nimródé vagy, aki látott!
  Elvisz a szél, befed a hó,
  Sehonnai bitang vádlott.

  Megjegyzés: a Petőfi kutatás feltárta, hogy P. S. Széchenyi gyermeke volt, kapcsolatba került a szabadkőműves eszmével, ami költészetére is hatással volt, de tudni illik, hogy a kor hazánkban is a szabadkőművesség fejlődését hozta, és elterjedt volt a Habsburg udvari, uralkodó rétegekben is.
   
 10. Horvath.Sandor

  Horvath.Sandor Állandó Tag

  JÚDÁS

  Élet és halál
  zsibárus ne sakkozzon:
  Jézus mindent üt!
  Júdás fán végzi hamis
  páriák torz végzetét!

  *

  Varázstükör

  Petőfi temetés: 2015. 07. 17.

  Petőfi a fény
  s a bitangság testet ölt -
  itt a pillanat -

  Petőfi eljött
  vár a Szabadság hegyen:
  fény a szelleme -

  Él még a szabadságunk
  a nemzet most elűzi
  a sehonnai hordát.

  Július 17.

  Petőfi Sándor
  Újratemetése teszt:
  kuruc vagy labanc
  a kettős állampolgár:
  echte magyarfóbita?
   
 11. Horvath.Sandor

  Horvath.Sandor Állandó Tag

  HŰSÉG
  (2015. 7. 17.)

  Petőfi Sándorral
  tanuljuk most magunkat
  újra: kik vagyunk?

  Petőfi magyarjai?
  kétes* állampolgárok?

  meg. kétes/két ős/kettős
  jelenleg titkos identitás ok, mert a pol. nem vállalja az állami tisztségek képviselőinek átvilágítását, megvizsgálását, ami unikum a világban. (?)
   
 12. Horvath.Sandor

  Horvath.Sandor Állandó Tag

  Megtörtént Petőfi Sándor újra temetése és most tükröt tart a világ elé...http://huntv.info/tv/morvai-ferenc-beszede/

  Petőfi temetésén: a szíved súgja

  Mottó:
  Tedd csak egyik lábad a másik elé!
  Petőfi szólít most az igaz útra, -
  Itt van a rég várt ünnepi temetés, -
  Hol az igazak készülnek holnapra!


  Már tudod, sorsunknak nincsen mintája,
  Míg bírja lábad, menj csak öntudattal!
  Életünk célja, szívünk muzsikája,
  Óvni a hazát hittel, s akarattal.

  Felhőkig szöknek a szabadság vágyak,
  Játszik szemed – könnyek közt, álmodozva –
  Petőfihez szól most a hű alázat,
  Míg sugárzik a szív varázshatalma!

  Nincs hangja, árnya, testi vágya – kincse
  Angyali ajándék, egyre teljesebb,
  S ha reményt ad majd Petőfi igéje?
  Szemed, ajkad, szíved súgja? Egyre megy.

  Tedd csak egyik lábad a másik elé!
  Boldog örömmel, mert drága ez a nap.
  Szeresd népedet, hisz’ a nemzetedé
  Vagy, s ha Te vezettél, érte áldalak!
   
 13. Horvath.Sandor

  Horvath.Sandor Állandó Tag

  Heller Ágnes a Szárszói bulin hazafiságra buzdította a jelenlevőket, amely hazafiság a kettős állampolgárnál ugyancsak kérdéses.
  A hatalmas fordulat? azonban költői fogás lehetett, mert szót sem ejtett Petőfi újra temetéséről, ami valóban nemzeti esemény volt, a média hírzárlata ellenére, így nem jelent semmit az erre, merre? Mindenesetre egy szonettet készítettem a dilemmáról.

  Szárszói buli 2015
  A találkozó mottója az „Erre! Merre?”

  HÁgnes asszony új irányt prédikál –
  Azt mondja, üzlet helyett, fogjunk össze,
  Nem kell már itt vezér, ki úr felette,
  Légy hazafi: kettős állampolgár!

  Feledi, itt volt a jó alkalom –
  Petőfit temették, a nép dalnokát,
  Ám tegnap, szó sem hagyta el ajakát,
  Hol együtt érzés volt és fájdalom.

  Íme, ez az utolsó szalmaszál,
  Kőből kell élő vizet fakasztani,
  Vagy exodus jő, oly ítélet, ami
  Elsöpör minden kufár sarlatánt.

  (soron kívüli jézusi ajánlás -)
  Szüless újjá és hagyd az intrikát!
  Lábad előtt hever a mennyország.
   
 14. Horvath.Sandor

  Horvath.Sandor Állandó Tag

  ÓDA PETŐFI SÁNDORHOZ

  I.
  Elhagyott a szabad ifjúság -
  Ó jöjj velem, ne hagyj magamra.
  Ez pusztulás. Lázbeteg világ.
  És ne facsarj hűs citromlevet,
  Ha hallasz újabb meghasonlást!

  És ha fáj a cinkos hallgatás?
  Rajzolj meseszép, hószín hattyút,
  Fényes napívet, szűzi Flórát,
  Jég-szirten járó, tiszta ajkút,
  Jelölj meg érte minden órát!

  II.
  És most már nincs többé oly elme,
  Mi a versgyönyörtől megrészegedne.
  Kialszik a költői láng visszfénye,
  Mielőtt híre szívünkig elérne.
  Meghalt börtönben ifjan, halhatatlan,
  Százszor megtagadják elátkozottan,
  Groteszk ostobák és hamis vigécek,
  Titkát keresik baljós végzetének.

  Elfolyó idő napútján a vének
  Túlélésről papolnak, döngicsélnek,
  Milyen daliás volt a magyar egykor,
  És most kadar lőrét csókol az aggkor.

  III.
  Ím! Másik oldalára fordul a Nap,
  A cserépnép, ásítva ránk se figyel.
  Oly távolinak tűnik még a holnap,
  Pedig Petőfi Sándort temetjük el!

  …………………………………………………

  Ám a szelleme mindig velünk marad,
  A szerelem édes gyermekeivel.
  Míg szabadságvágyunk hozzá énekel.
   
 15. Horvath.Sandor

  Horvath.Sandor Állandó Tag

  Orbán Viktor, Áder János, Kövér László személyes meghívót kapott a Morvai, Petőfi Emlékbizottságtól, a 2015. július 17-i újratemetési Emléknapi rendezvényekre.
  Meghívott személyek állami tisztségviselők, így a Petőfi ünnepségre státuszukban kellett volna megjelenniük. Az eseményen megjelenő külföldi vendégek miatt is, ám még csak válaszra sem méltatták a nemzet költőjének ünnepi rendezvényét szolgáló aktorokat. Ez, és a médiazárlat rendkívül sötét korokat idéz fel a nemzet számára, amikor Petőfi szelleme nem volt kívánatos az éppen regnáló hatalomnak. Hangsúlyozom, a Petőfi kutatás stigmatikus eseményei lerántják a leplet demokráciánk tisztségviselőiről és kiábrándító a kép: MEZTELEN A KIRÁLY!
  Petőfi megmutatja a méltatlan uraságok gátlástalan, törpe jellemét, a formális, ünnepi puffogó ripacskodást, a kegyelet teljes hiányát. Babics: Petőfi koszorúit idézem, ám ami most történt az egyedül álló történelmünkben. Ez nem más, mint az államilag támogatott MTA magyarfób szellemírtás gyakorlata. A nemzet semmibevétele.
  Nagy ára lesz ennek, mert sokan ráébredtek, hogy orruknál fogva vezetik őket sehonnai bitang emberek.
  Petőfi stigmája jelen van, és az igazság fénye világít meg minden megszólalót, mondhatni önmagunkat jelentjük fel a történelem Ítélő széke előtt.

  Szabadkőműves helytartó


  Jaj a népnek, ha néki hatalmat ad?
  Nagy bajában, így lesz biztos áldozat -
  Romlott olajfa gyökér húzza sorsát, -
  Népről szónokol és pusztul az ország?

  Jaj a népnek, mert akit bizalmába fogad,
  Maga a rontás, a kárhozat.
  Petőfi stigmáját hordja homlokán,
  Meztelen a sehonnai sarlatán!

  Petőfit már „Háromszor megtagadta”
  Mikor tetemét temetetlen hagyta,
  Szabadkőműves mákony tagadja itt
  Szabadságunk költőjének csontjait.

  Mohó siserahad ül felette tort,
  És ez a stróman szolgálja fel a bort.
  Ám egyszer volt csak Budán kutyavásár,
  Hol vakok között féleszű a kormány.

  Elég volt, dobjuk ki a rossz cselédet,
  Ki ételünkbe csepegtetett mérget,
  Jaj annak, aki reá szavazatot ad,
  Hát, szemétre vele, kívül tágasabb!

  Kaposvár, 2015. július 25.
   
 16. Horvath.Sandor

  Horvath.Sandor Állandó Tag

  Csíki pallagon

  Hogy szeretnék tavasz-dalt énekelni,
  Székelyföldön, vagy csak otthon halkan, -
  Nimród fiaként élni, s felemelni:
  Testvért, hazát, a csiki csillagokkal.

  Még látom a tájban, ahogyan, ott fent,
  A szálfaredő fenyő koronái
  Tászoktető fölé borulnak lágyan,
  S az udvaron az eperfa zölden nevet.
  Nap-éj egyenlőség tombol a nyárban,
  És felkeres a négyszelű szél, minden szegletet, -


  Mint pásztor a nyáj közepén,
  Magasan áll a templom, a hegy tetején, -
  Ünnepnapokon, barna-piros,
  Székely asszonyok járnak oda,
  Zöldselyem hegyi réteken dúdolva –
  Friss patakok csobognak tova, -
  Amikor az álmodó nap-éj, -
  Édeni, nárdus-időben,
  Arany-asszonyi álmokkal terhes, -
  És a lágy lassú kaptatókon,
  Ringató, ezüst szellők simogatnak.


  Hogy szeretnék tavasz-dalt énekelni
  Emlékező, régi dalokat, - halkan,
  Imára hívni a szittya népeket,
  Mikor székely pallagon, jő a hajnal.

  pallag: A székelyek azt tartják, hogy felmenőik készítették a teraszokat, amikor a völgyeket Erdélyben még víz borította.
   
 17. Horvath.Sandor

  Horvath.Sandor Állandó Tag

  A halál civilizációja
  Holokauszt birodalom*
  Mottó: Csak a halott, a jó indián!

  1
  Légy átkozott hetedíziglen Kíller!
  A Sátán szolgálatában égj el -
  Így büntessen az Öregisten!

  2
  Akit a szeretők sosem szerettek:
  Dollárért öleltek, üzleteltek,
  De igaz szavuk nem volt soha –

  3
  Légy átkozott fia kazár pereknek,
  Csaljon meg, kiért dobog a szíved,
  Mestere az emberölésnek.

  4
  E föld, az igaz lelkek temetője,
  Harminc ezüstért árulja testét
  A mammoniták szeretője.

  5
  E föld, egykor indián vérben fogant,
  Talán százmillió rézbőrű halt,
  Mert feltörték az ősi ugart.

  6
  Már-már az egész világot akarja.
  Észak Amerika nagyhatalma -
  A dollár eszmény véres sarja.

  7
  Zsoldosok szaggatják Afrika testét,
  Hamis zászlók alatt repülő
  Drónok tépik Kadhafi kertjét –

  8
  S mint az irdatlan, hatalmas tenger
  Árad a fertőzés televénye –
  Az éhhalálra ítélt ember.

  9
  Ebola járvány szedi áldozatát,
  Űzi-hajtja a kórt, de hiába
  Zárja karanténba a világ -

  10
  Líbiát és Szíria színe-javát
  Pusztítja a Golden szax zsoldosa,
  De a világnak nincs egy szava!

  11
  Európa végórája közelít:
  Behajtja a sors adósságait,
  Szolga lesz, ki nemrég még úr volt!

  12
  Aki látta Róma tetanusz lázait,
  Tudja, a szabadkőműves cion
  Pestises szörnye hull porba itt.

  Epilógus:
  Mondd azt, hogy csak a halott a jó indián!
  Boldogok, akik még meg sem születtek,
  Áldozatként, a fehér gyűlöletnek,
  Megfizették a halál kamatait.
   
  KatherineYork kedveli ezt.
 18. Horvath.Sandor

  Horvath.Sandor Állandó Tag

  Petőfi stigmája
  Mene, mene tekel

  Óperencián túl hamis a szív,
  Hiába a vers, érzés nincsen –
  Júdáspénzen forrong a világ:
  Törvénytelen, hazug itt minden.

  A Média, ripacs színpadán,
  Zsigerből szövik az intrikát,
  Erőszak, zsarolás és halál
  Hálójától szenved a világ!

  Hamis zászlók alatt zsoldosok
  Gyilkolnak az új gyarmatokon,
  Mögöttük bankok és szállodák
  Tündökölnek a sugárúton.

  Szabadkőműves dollár hegyek,
  Nem emlékeznek már a fényre.
  Meleg büszkeségen múlik el
  A civilizációk öröksége.

  Nekropoliszban jár a haláltánc,
  Pörög a média motolla,
  Volt, akinek tegnap még megvolt,
  De holnap nem lesz ember-sorsa.
   

Megosztás