Száműzik a dohányfüstöt

friendly1

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Tényleg abszolut kiszolgáltatott helyzetben van sokszor az, aki nem dohányzik.

Gyakorta azt a kifogást hallom a dohányzóktól, hogy nekik joguk van e szenvedély gyakorlásához.

A nem dohányzónak meg talán lehet joga a saját egészségéhez.

Bevallom sokszor feldühített az a körülmény buszon utazva, amikor a dohányzó mielőtt fellép a buszra még egy utolsó slukkot szív, majd önelégülten a buszra szállva kifújja a füstöt. Na ekkor tudnám megfojtani a saját füstjében...:!:
 

Sidhe

Kitiltott (BANned)
Bevallom sokszor feldühített az a körülmény buszon utazva, amikor a dohányzó mielőtt fellép a buszra még egy utolsó slukkot szív, majd önelégülten a buszra szállva kifújja a füstöt. Na ekkor tudnám megfojtani a saját füstjében...:!:

Én a fagyival buszozókat szeretem, újabban már nem állom meg, hogy rájuk ne szóljak vagy meg ne lökdössem őket. Ne tudd meg, milyen sértődött fejeket kapok. A többiek meg röhögnek. :)

Az a baj a bagósokkal, hogy ha éppen nem szívják, akkor is büdösek. És minél olcsóbb vackot használnak, annál inkább. Meg hogy idegbetegek a cigijük nélkül. Amit mondjuk megértek, teli van nyomva addiktív anyagokkal. :))

Azt hiszem, ők nem értik, hogy másnak miért egy undorító dolog ez.. talán ha minden alkalommal az orruk alá szellentenél, világosabb lenne.
 

piroska27

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem néhány helyen túlzásba viszik a tiltást. Arra hivatkozni hogy megpróbálják leszoktatni ezzel a dohányosokat butaság. Értelmes ember úgyse gyújt rá ha olyan helyen van ahol esetleg árthat másnak, csak ha engedték.Én nem dohányzok.
Üdv Piroska
 

fisline

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyetértek az előttem szólóval, nagyon sok dohányos antiszociálisan viselkedik, nem tudja, hogy mikor és hol illik rágyújtani.
 

Dzsulia87

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezek nem minden dohányosra érvényesek, és az én véleményem az hogy vannak olyan dohányosok akik nem veszik figyelembe a nem dohányzókat. De vannak akik igen és azokkal ez meg kiszúrás.
Jó oké nem dohányzom már a BKV-megállóban, ha tömeg volt akkor is félre álltam mindig arrébb vonultam mert én mint dohányos én sem szeretem ha a pofámba pöfékelnek. A másik amire én nagyon mérges tudok lenni ha baba vagy gyerek van a környezetben és rágyújtanak akár anya, apa bárki. Már bocsánat de én oké hogy károsítom az egészségemet de nem gyújtok rá gyerekek között.
Rendben étterembe ne dohányozzanak, mert tény én sem dohányzom a lakásban, sőt a konyhában sem.
De azért a pubokban lehessen már. Legyenek dohányzó és nem dohányzó pubok, kocsmák szórakozó helyek.


Szia!
Én teljesen egyet értek veled!Mindenki tekintettel lehetne a másikra. Én sem szoktam csak úgy rágyújtani, én is elvonulok nehogy vkit zavarjon az amit kifújok!Csak az a bosszantó amikor nem gyújthatok rá egy kocsmában, mert olyan emberek járnak akik ezt nem szeretik. Tiszteletben tartom! De akkor csúnyát tudnék mondani mikor azt hallom tőlük, mert az undorító dohányosok. Bocsánat én is ember vagyok!Ha tőlünk kikérik ők miért nem tudnak szintúgy korrekten bánni velünk?
 

LíviaViki

Állandó Tag
Állandó Tag
Én például személy szerint utálom,ha elmegyek egy szórakozóhelyre és azt kell lesnem,hogy a táncparketten,mikor fog valaki a cigijével megégetni vagy a ruhámat kiégetni.
 

rozi53

Állandó Tag
Állandó Tag
A dohányzás betiltásával teljesen egyet értek, de a dohányosok védelmében kell nekik egy helyiséget biztosítani. Utálom a cigi füstöt. Ebben nőttem fel. brrr.
Akkor még nem lehetett kiküldeni senkit, hogy kint a teraszon bagózzon. :(
 

dooroty

Állandó Tag
Állandó Tag
Én mint nem dohányzó kimondottan örülök neki, hogy szigorodik a törvény, de abban nem vagyok biztos, hogy betartatni is könnyű lesz...
 

Helguera

Állandó Tag
Állandó Tag
Én nem dohányzom, de a férjem igen és a családom több tagja is.
Úgy gondolom ők betartják a dohányzás szabályait és tiszteletben tartják a nem dohányzókat.
Minden dohányzónak így kellene tennie és akkor nem utálnák őket ennyire!!!!
 

dooroty

Állandó Tag
Állandó Tag
Helguera! Teljes mértékig egyetértek Veled! És úgy gondolom, hogyha minden dohányzó tiszteletben tartaná a nem dohányzókat, akkor nem is lenne szükség ilyen szigorításokra.
 

Eroka

Állandó Tag
Állandó Tag
Mint dohányos mondom, jobb kijönni a kocsmából úgy, hogy nem füstszagú mindenem!!! Kicsit szigorú, de hozzá lehet szokni... :)
 

tthgabica

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem mindkét tábornak kellene engedni és akkor nem ugranának össze. Mondjuk a dohányzók az udvar jobb oldalára mennek cigizni, a nem dohányzók pedig egyszerüen nem nennek arra (maradnak mondjuk a bal oldalon) és máris nincs miért veszekedi. Túl egyszerű lenne?? Inább szabályozzuk be mindent, hátha még több elégedetlen ember lesz?? Levegőt még szabad venni, zárt terű közösségi helyeken???
 

tthgabica

Állandó Tag
Állandó Tag
A nemdohányzó bemegy e füstös kocsmába és vinyákol, hogy nem lehet megmaradi :rolleyes:, esetleg ne menjen be az alkoholista gyári munkások törzshelyére.
Nem akkor már vergődik, hogy a szabad mozgás korlátozása ... , szerintem, csak józan ítélőképesseg kellene.
Ha szabad akaratomból (Figyelem a döntést ÉN hozom) bemegyek egy lebujba akkor fogjan be a számat és ne vinyákoljak a füst miatt. Amikor a döntést hoztam mérlegeltem: füst van ? - igen.... bemenjek.... miértne..
Nem is értem miért kell ennek ekkora feneket keríteni.
...
 
Oldal tetejére