Száműzik a dohányfüstöt

lyvian témája a 'Innen - onnan érdekeségek' fórumban , 2005 Augusztus 21.

 1. 7er

  7er Új tag

  szerintem meg mindenki ott dohányozzon ahol akar, persze legyen tekintettel a nem dohányzókra, de akkor ez is a jogok korlátozása--- vaaa
   
 2. budail

  budail Állandó Tag

  Sokan a megállóhelyen a jármű érkezésekor nyomják el a cigit és a járműbe beszállva tömegben fújják ki a tüdejükből az utolsó slukkot. Reméljük ez is megszűnik az új szabályozással.
   
 3. 7er

  7er Új tag

  hát gondolom ha nem lehet ragyujtani akkor ez valoszinüleg ugy lesz, de ha csak a megállóban nem lehet rágyujtani, akkor 2 meterrel arréb már igen? érdekes
   
 4. karvaj

  karvaj Állandó Tag

  nagyon helyes, mindenki büdösítsen otthon saját magának
   
 5. isti0122

  isti0122 Állandó Tag

  Mindenképp helyénvaló egy ilyen törvény,de alapvetően az emberek hozzáállásának kellene megváltoznia!!
  Addig amíg gyakran látni olyan kisgyermekes szülőket,akik egyik kezükkel a gyerekük kezét fogják,a másikban pedig a bagaretta van...miről beszélünk...persze valahol el kell kezdeni...:)
   
 6. Viktor29

  Viktor29 Állandó Tag

  Hát szerintem egyszer ide is el kell jutni, hogy persze nem cigizünk a megállóban persze. Nem arról van szó ki lehet bírni én is megállok jóval hátrébb a kis zsebhamuratómmal és elvagyok.
  De speciel ez most olyan mintha karácsonykor a csúcsdízst akarnám felraki először pedig még fám sincs:)
  Lenne sok egyéb sürgetőbb kérdés is szerintem.
  Én nem hiszem hogy így kellemesebb lesz a várakozás egy csomó helyen ahol semmi szélfogó semmi tető ott ázol fázol, amikor meg felszállsz a buszocskádra a lámpabúrából csöpög a fejedre a víz.
  De azzal egyet értek hogy a társadalom átnevelését / szoktatását el kell valahol kezdeni.
   
 7. RékaLilla24

  RékaLilla24 Állandó Tag

 8. -dedy

  -dedy Új tag

  Mindenkinek szive joga,hogy miképpen akarja saját egészségét tönkretenni.De legyenszives azt mások egészsége veszélyeztetése nélkül tegye.
   
 9. tiwcsi007

  tiwcsi007 Állandó Tag

  Nagyon helyeslem, hogy tiltsák a dohányzást nyílvános helyeken!
   
 10. Khain

  Khain Állandó Tag

  ez ősidők óta egy kényes kérdés. A dohányosok mindenhol dohányosok, a nedohányosok sehol sem azok. DE miért is vagyunk annyira rákattanva a dohány témára, amikor az nem is olyan vészes? Kíváncsi volnék, hogy a mélyen tisztelt politikus urak autói mennyi egészség és örnyezet szennyező anyagot juttatnak a levegőbe, ez mennyi egy évben egy dohányzó ember éves károsanyag-kibocsájtásához képest? De ez nem csak a politikusokról szól. A dohányos-nemdohányos egyre megy ebben az esetben. Az autók és minden kőolaj-számazékot égető motorok szokása, hogy rengetek mérget, mocskot juttatnak a levegőbe. Ki kellene számolni, hogy melyik a károsabb, melyik anyag (dohány füst vagy benzin/kerozin/diesel égéstermék) milyen mértékű és irányú pusztítást végez, és melyiket képes előbb semlegesíteni a Föld ön-regeneráló képessége. Gondoljunk csak bele. Mi lehet károsabb; beleslukkolni egy kipufogóba, amiben cirka 12 cm3 (ez kb egy cigaretta dohány részének az űrtartalma) benzin ég el adott időpillanatban, vagy elszívni egy szál cigit. Melyiknek milyen élettani hatásai lehetnek, a kormos orron kívül.... ?
  ezzel ugyan nem akarok senkit dohányzásra bíztatni, mert tényleg nem egészséges, de nem kéne egy jelentéktelen méretű rosszra fogni az emberek átalános egészségromlását, amikor teljesen nyílvánvaló, hogy az autók, motorok, és azok olaj-függősége a "főgonosz a pályán"... Majd ha minden más veszélyforrás ki lett iktatva, akkor elgondolkozom azon, hogy a cigi mennyire tesz engem tönkre.
  Tudom, most jöhet ide az a vélemény, hogy az autóval legaláb haladunk, míg a cigivel maximum leülünk, de kérem, nem is a haladás és közlekedés a rémes a képletben, hanem a módja.

  remélem ezzel egy egészséges vitát sikerül beindítanom,
  a legjobbakat mindenkinek,
  Khain
   
 11. TLoF

  TLoF Állandó Tag

  A múlt héten egyik reggel utaztam a 7-es buszon, a keletinél szált fel egy ember, a felszállás előtt még egy jó nagyott beleszivott a cigibe, elpöckölte a tömegbe, és indult felfelé a busz lépcsőin. Volt egy korán reggel igen morcos utastárs, aki az ajtóban nyomorgott, meglátván a füstött kifújó felszállót (már a busz légterébe fújta a füstöt) és sima mozdulattal lábbal lelökte a buszról, utánna szólva, hogyha leszoktál akkor gyere vissza. Ajtó becsukódott, és a busz elindult.
   
  Erika 75 kedveli ezt.
 12. Erika 75

  Erika 75 Állandó Tag

  Köszi! Bearanyoztad a napom ezzel a történettel! :)
   
 13. zserb

  zserb Állandó Tag

  Én teljes mértékben támogatom ezt a kezdeményezést. Én nem dohányzom, és azt sem szeretem, ha az arcomba fújják a füstöt.
   
 14. bonemaster

  bonemaster Új tag

  Dettó elég idegesitő mikor arcba fujják az utcán :s
   
 15. ladaslaci

  ladaslaci Új tag

  Szerintem jó ötlet,hogy az éttermekben,illetve olyan helyeken,ahol étel van és étkezés folyik,ott betiltják a dohányzást!Én nem szívesen megyek olyan helyre kajálni,ahol az arcomba fújják a füstöt.Viszont a többi helyen szerintem túlzás a tilalom!Én 6 évig dohányoztam,és tudom melyen amikor nem gyújthatok rá akármikor.Jelenleg ott tarok,hogy ha dohányfüstöt érzek fulladozok!De nem megyek olyan helyre,ahol tudom,hogy biztosan dohányzik valaki.Bár az utcán is elkerülhetném !
   
 16. Johnny R.

  Johnny R. Állandó Tag

  Én támogatom, az étkezdékből, vendéglőkből tiltsák ki őket! A kocsmákból talán ne! De a legjobb az lenne ha mondjuk meg3x-nák a dohánytermékek árát!
   
 17. JoNesbo

  JoNesbo Állandó Tag

  A dohányosok is emberek, és mint "csoportot" nem a renitensek alapján kellene megítélni. Amíg füstöltem, kínosan ügyeltem arra, hogy ezzel a tevékenységemmel senkinek se ártsak. Szerintem a többség ilyen.
   
 18. alexio

  alexio Állandó Tag

  Ha őket nem zavarja, hogy engem zavar, amit csinálnak, akkor miért én zavartassam magam azon, hogy őket zavarja, ha kifejezem a nemtetszésemet?
   
 19. MBM

  MBM Állandó Tag

  Védeni kellene a dohányosokat és a nemdohányosokat is... De nem egymástól,hanem a szankcióktól...Én aszthmás vagyok és persze nem pártolom a dohányzást, de gondolni kell arra, hogy ez tulajdonképpen szenvedélyBETEGSÉG, amire nem biztos, hogy jó mód, ha simán betiltják.
   
 20. atbalogh79

  atbalogh79 Állandó Tag

  Nincs gond az elkülönítéssel, de ésszerű határok között. Mert amikor a dohányos adót fizet azzal,hogy megveszi a dohányterméket, akkor bezzeg nem csesztetik. Igen, mindenkinek joga van az egészséghez. Meg a dohányzáshoz is. Tehát az arányokat kell eltalálni.
   

Megosztás