Száműzik a dohányfüstöt

lyvian témája a 'Innen - onnan érdekeségek' fórumban , 2005 Augusztus 21.

 1. cebus

  cebus Kitiltott (BANned)

  ja, bocs, azt el is felejtettem :rohog :rohog :rohog

  Már csak azt nem értem, hogy ha én megadom a tiszteletet a nemdohányzóknak, akkor ők miért nem adják meg nekem.

  Ilyen alapon mondhatnám azt, hogy minden alkeszt a Holdba lőnék, mert szívemnek nem kedvesek.... futyul
   
 2. dialuna

  dialuna Állandó Tag

  Embere válogatja van nem dohányzó barátom akinek sosem okozott gondot hogy én igen, igaz mindig másfele fújom a füstöt ha ott van vagy rá se gyújtok akkor.
  Én is sok embert nem is neveznék embernek legszívesebben, de mégsem hozom tudomásukra - nem az én dolgom, ugyebár! Majd a végső elszámolásnál a Teremtő eldönti! :rolleyes:
   
 3. jullan

  jullan Állandó Tag

  A tiszteletadásrol jut eszembe,habár nem ebbe a topikba tartozik,ugyhogy aki akarr OFF-oljon:

  Volt egy barátnöm,fanatikus vegetáriánus volt. Sokszor idejárt kajálni mert nem volt pénze,sokszor én adtam neki buszjegyre pénzt,hogy hazatudjon menni...na,akárhányszor áthivtam,megvolt fözve a két fajta kaja: egyik vegetáriánus az ö izlése szerint,magamnak meg valami mást...volt,hogy hust ettem,volt,hogy csak egy egyszerü zöldbabfözeléket - amit ö is megevett,de fasirt nélkül.
  Akárhányszor áthivtam,mindig szépen megköszönte a meghivást,jönni fog ekkor és ekkor,de kihangsulyozta,hogy ugye tudod,hogy nem eszem hust,mert vegetáriánus vagyok.Ja,tudom,csak 10 éve ismerjük egymást....
  Engem egyszer hivott át magához.Vacsora: 2 saláta levél,egy szerencsétlen paradicsom összevágva,két-három paprika darab és leöntve saláta ecettel.
  Na,nem birtam megállni.....mi lesz a föétel ?Hát ez a föétel.Kenyér is van hozzá.
  Akkor álltam fel az asztaltol és kihangsulyoztam,hogy ha én megadom a tiszteletet neki amikor meghivom kajára és zöldségekkel tömöm,külön fözök neki,akkor ö is adja meg nekem a tiszteletet,a husevönek....na,lett szocsere.
  Beültem a kocsiba és a legközelebbi benzinkutnál betértem egy virslire.
  Azota nem beszélek vele. Ö akarna,de nekem marhára felment a pumpám.

  Na,a tiszteleadásrol ennyit. Aki meg vegetáriánus az most OFF-olhat... :)
   
 4. Etna

  Etna Állandó Tag

  a teljesség igénye nélkül végigolvasva a topicot szerintem a dohányzás is olyan mint az élet... néha meg kell szivni :)
   
 5. Etna

  Etna Állandó Tag

  bár már nem dohányzom ... de azt tudod e Silverboy, hogy aki egészségesen él az is csak egészségesen hal meg :)

  ezektöl a képektöl pedig egyetlen dohányos sem fogja letenni a cigit .... csupán gusztustalanok
   
 6. Etna

  Etna Állandó Tag

  nos akkor tedd azt amit én teszek amikor egy részeg oda dülöngél mellém a padhoz :
  mosolyogva felállok és elmegyek ...

  a focimeccsre való kimenetel már önmagában életveszélyes mivel minden kielégítetlen féri ott éli ki egyébirányu szenvedélyét .. ehhoz képest, hogy ott a szemedbe fujják a füstöt csupán baráti gesztusként értékelhetö :rohog

  a holocaustot pedig ne bántsuk mert a füstölés és közte a párhuzam valóban nagyon izléstelen <_<
   
 7. Etna

  Etna Állandó Tag

  dohányoztál valaha ?
   
 8. Etna

  Etna Állandó Tag

  nos akkor innen nem tudom megközeéíteni akkor ...

  gépkocsit biztos használsz :) kérdezem, hogy mi a tipusa és mennyi idös ?
   
 9. Etna

  Etna Állandó Tag

  nos ... ez a gépkocsi nem felel meg annak az elvárásnak, hogy a lehetö legkevesebb károsanyagot bocsássa ki ... ezáltal olyanok mint én is és gyerekeim szivják a büdös mérgezö füstöt .... ami a jelenlegi elvárásoknak minimálisan megfelel az a BMW 645 CSi ... holnaptól vagy ilyennel jársz, vagy gyalog ... amit igénybe vehetsz napi 20 km erejéig olyan lakott települést elkerülö földut ahol nem szennyezed a hozzám hasonló emberek környezetét ... jogunk van hozzá ...

  hogy tetszik ?
   
 10. Etna

  Etna Állandó Tag

  nem BMW-m van még idöben tisztázzuk :D
  csupán azt akartam érzékeltetni, hogy ha nem tudsz egyszerre eleget tenni egy feltételrendszernek( mert gondolom nem mindenki tudja megengedni magának ezt a 140.000 euro-s gépkocsit ott ahol élsz) , hanem hatalmi szóval utasitanak (legyen többség) mások jogainak a tiszteletben tartására ...akkor az durva ... mindenhez idö kell ... a többség nem buzi és még is el kell viselnünk azt, hogy ünnepelik magukat , pedig ez is káros ... ez van :)
   
 11. Etna

  Etna Állandó Tag

  az is káros :rohog de én már közben is iszogattam és néztem az üres szivaros dobozomat :rohog :rohog :rohog
   
 12. Spanky

  Spanky Állandó Tag

  az is káros :rohog de én már közben is iszogattam és néztem az üres szivaros dobozomat :rohog :rohog :rohog
  parancsolsz egy kubait ? szivar
   
 13. cebus

  cebus Kitiltott (BANned)

  nos ... ez a gépkocsi nem felel meg annak az elvárásnak, hogy a lehetö legkevesebb károsanyagot bocsássa ki ... ezáltal olyanok mint én is és gyerekeim szivják a büdös mérgezö füstöt .... ami a jelenlegi elvárásoknak minimálisan megfelel az a BMW 645 CSi ... holnaptól vagy ilyennel jársz, vagy gyalog ... amit igénybe vehetsz napi 20 km erejéig olyan lakott települést elkerülö földut ahol nem szennyezed a hozzám hasonló emberek környezetét ... jogunk van hozzá ...

  hogy tetszik ?
  :meghajolo :meghajolo meno meno
   
 14. jullan

  jullan Állandó Tag

  Ahogy olvasgatom ezt a topikot,tényleg elképesztö,hogy egy-két ember mennyire boldogtalan és nincs más szorakozása,mint a más embereket piszkálgatni és kiértékelni az ö életüket.
  A gyülöködés meg tényleg széditö...

  Ezek a tüdörákos képek Silverboy nem mondanak ujat. Ugyanilyen képeket fel lehet tenni más betegségekröl is...Goyo mehetne venni egy uj servert,mert a "harddisk" hamar megtelne.

  A dohányosok nevében köszönöm ezt a sok képet.... nagyon informativ volt.Ezektöl senki nem fog leszokni a cigarettárol....ne is fáraszd magad több ilyen képpel.
  Egyébként a parkaban nem ülnék le a melletted levö padra,ugyhogy az én cigarettafüstömtöl ne félj.

  Ahelyett,hogy ránk hamar elhalálozo dohányosokra pazarlod az idödet,inkább igyál még egy-két sört,bort,pálinkát,amihez kedved van....addig megyek vadászni képeket májzsugorrol....
   
 15. Etna

  Etna Állandó Tag

  most már csak a kubai lányok és a zene jöhet szóba ;)
   
 16. Gabor

  Gabor Állandó Tag


  Nem is lenne semmi baj ezzel a tiltassal ha az allam betiltani a dohany termekek arusitasat. De ameddig irdatlan mennyisegu ado terhekkel bunteti a dohany termekeket es irdatlan nagysagu bevetelhez jut az allam gazdasaga, addig legalabb azt engedje meg egy vendeglatohely tulajdonosanak hogy eldontse milyen formaban kivanja uzemeltetni azt a helyseget. Legyenek dohanyzo es nem dohanyzo ETTERMEK BAROK STB persze tudtara adva a nagykozonsegnek (ugyfeleknek es a dolgozoknak EGYARANT ). Igy mindenki valaszthatna hogy melyiket reszesiti elonyben. Utana pedig megszunhetne a sirankozas a nem donhanyzok reszerol, mert meglenne a lehetoseguk, olyan helyre menni ahol senki sem dohanyzik. de hogy igy egyszeruen betiltani mindenhol a rengeteg idiota kifogassal mellette persze azert aruljuk es huzzuk le az oriasi hasznot ez tipikus nepbutitas.
   
 17. Spanky

  Spanky Állandó Tag

  most már csak a kubai lányok és a zene jöhet szóba ;)
  [post=230684]Quoted post[/post]​
  [/b][/quote]
  az se rossz cool
   
 18. Etna

  Etna Állandó Tag

  Silverboy, hosszú idök tapasztalata alapján ex catedra kijelenthetem, hogy az olyan ember aki a nézeteit, álláspontját nem tudja megvédeni és intoleranssa valik továbbá a vélt vagy valós igazát személyeskedö és sértö megjegyzésekkel próbálja "bizonyitani" minden esetben egy - vagy magánéleti, vagy szakmai - sikertelen embert jelöl.
  A sikerességet kihangsulyozom, nem anyagi vagy erkölcsi mércével mérem, hanem a belsö érzéssel.

  A cinizmusnak az a módja amikor más embereket (akár külön véleményük alapján) végletekbe menö peiorativ jelzökkel illetnek, van amikor felháborító, de számomra inkább sajnálatra méltó.

  Van még egy másik tapasztalati meglátásom a fenntiekben leirt embertipussal kapcsolatban ...az ilyen tipusu emberek föleg ha nem kell "arcukat" is adni véleményükhöz a "vizet prédikál, bort iszk kategoriát" képvisel. Természetesen itt nem arra gondolok, hogy Te stikában dohányzol, hanem arra, hogy az ilyen tipus általában "meredeken [email protected]", hogy amit tesz az esetleg a többséget irritálja.

  A dohányzás, vagy nemdohányzás intézményes tiltása pedig egy ugyan olyan buta dolog, mint volt anno a szesztilalom vagy más hasonló intézkedés. Minden dohányos pontosan tudja, hogy amit tesz az helytelen és beteggé teszi. Egész biztos vagyok benne, hogy az itt jelenleévök közül sokan megpróbáltak leszokni. Nem egyszerü.
  Egy ötlet ahogy nekem sikerült : elvesztettem egy fogadást aminek ez volt a tétje .. ennyi.
  Az sem igaz, hogy a leszokás után könnyebb lett az élet, rózsaszínek lettek a felhök és a madarak reggel csak nekem fütyörészték az O sole mio-t .
  Annyi lett az elönye, hogy tovább tart a palack merülésnél, nem kell annyi rágót venni, elmaradtak a reggeli krahácsolások .... ja és tudom mitöl lihegek szeretkezés közben :)
   
 19. dialuna

  dialuna Állandó Tag

  :meghajolo
   
 20. Etna

  Etna Állandó Tag

  ... de nehogy csak egymás kritizálása legyen a cél az én véleményem az, hogy a közterületeken a dohányzás, italozást, szemetelést, köpködést büntetés terhe mellett kéne betiltani ....
  a közintézmények területén szintén minden a fenntiekben leírt dolgot be kell tiltani viszont az ott dolgozók számára egy szellözését megoldott kulturált dohányzó helyiség kialakítása szükségeltetik,
  pub, éjszakai bár, stb . a tulajdonos dönthesse el, hogy a dohányzást megegngedi e vagy sem .... amennyiben módja van rá és elseparalt szellözését megoldott dohányzó helyet tud kialakitani, akkor tegye,

  éttermekben az étkezö részen tiltanám a dohányzást, viszont egy a dohányosok számára kialakitott külön termet kellene üzemeltetni ahol meg tudják inni az ebéd utáni KV-t .

  még biztos lehetne sorolni ...., de mindenféleképp kirekesztés nélkül kell a problémát kezelni, ahogy tesszük a drogosokkal, alkoholistákkal és homokosokkal ...
  igy magától értQdik, hogy államilag támogatott felvonulásokat és ünnepségeket is szervezhessenek :rohog
   

Megosztás