Száműzik a dohányfüstöt

lyvian témája a 'Innen - onnan érdekeségek' fórumban , 2005 Augusztus 21.

 1. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves Jullan
  Bizonyára megbántottunk téged egy kicsit mert annyi sok negativat mondtunk a dohányosokrol.
  Meg is fogadtam, hogy kibányászok valami pozitivat is ezen szenvedélynek üzöiröl.

  Elöször is nem igaz, hogy valamenyi dohányos a cigarette miatt hall meg korábban.
  A dohányosok között ugyanis sokkal több az öngyilkos és sokkal többen esnek gyilkosok álldozataivá. :(

  Egy valoban kellemes statisztikai eredmény, hogy
  a dohányosok között alig lép fel az Alzheimer betegség! Ennek valoszinüleg a nikotin az oka. :D
   
 2. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  Hát igen a mai haladó gondolkodású világban a pozitív is relatív. :ph34r:
   
 3. vycky104

  vycky104 Állandó Tag

  Mindenki maga dönti el, hogy károsítja az egészségét vagy sem. Én nem dohányzom, nem is próbáltam és nem is fogom. Engem akkor zavar, ha valaki dohányzik, hogyha közben az én egészségemet veszélyezteti. Mondjuk sok szülő odafigyelhetne arra, hogy otthon a gyereke ne dohányfüstben éljen.
   
 4. zoltcsas

  zoltcsas Állandó Tag

  talán túlzás

  Kocadohányosként szólok hozzá a témához, engem nem zavar, ha bizonyos helyiségekbe száműznek akkor, amikor rá szeretnék gyújtani, az viszont szerintem nem jó megoldás, hogy éttermek, bárok elé, az utcára kényszerülnek a dohányosok, annak például az lesz az eredménye, hogy még több csikk lesz az utcán.

  Illetve még annyit, hogy dohányozni is lehet kulturáltan, másokat nem zavarva, illetve idegesítő módon, mások arcába fújva a füstöt. Azokat, akik például buszra várva a sorban dohányoznak, na én őket büntetném, de keményen.
   
 5. zoltcsas

  zoltcsas Állandó Tag

  Eszembe jutott még valami, a dohányosokat sem szabad egyformán megítélni, én a munkaidőben nem gyújtok rá, és a többi, dohányos kollégám is így van ezzel, nem mindenki használja a cigizést kifogásnak, és ha néha-néha jól esik egy szál, azzal nem ártunk senkinek.
   
 6. nyikolka

  nyikolka Állandó Tag

  Már épp ideje volna!
   
 7. Mikimaus

  Mikimaus Új tag

  Leszokás

  Én 45-évig dohányoztam napi két dobozzal, és a következménye ér szűkület szinte mindenhol,az orvos azt mondta,ha nem hagyom abba a dohányzást amputáció a végállomás,más választás nem volt éjszaka átgondoltam és reggeltöl nem gyujtottam rá minden dohányzó késséget a kukába doptam,hogy még ne is lássam,azota sem gyujtottam rá és ennek már 5-éve,ma már a füstje is zavar,és szidom magam hogy tudtam én ezt szivni ennyi ideig!!:p
   
 8. leh

  leh Állandó Tag

  mindenki maga hozza meg a döntést,dohányzik-e vagy sem.Soha nem dohányoztam és nem is akarok,de nem is szeretnék passzív dohányossá válni,mert valaki mellettem lévő dohányzás párti.A férjem cigizik a sógorom is,de ők maguktól(semmi nyomás hatására) kimennek a teraszra,még télen is és ott dohányoznak,hiszen nem csak felnőttekről van szó hanem 3 csöppségről.;)
   
 9. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  A dohányosokba legyen annyi hogy nem fújják más képébe a füstöt, a nem dohányosokba meg legyen annyi hogy nem pont a dohányzás miatt kezdenek el pattogni amikor az utcákon még mindig két ütemű autó csodák furikáznak.

  Nem értem a kedves nem dohányosokat sem, az életükben minden káros kezdve a 80%-ig tisztított hormon tartalmú csap víztől az elektro szmog miatt mágnesessé vált kis unokáiktól, de nekik kell valami amibe bele lehet kötni. Kérem, az egészség megóvása nem itt kezdődik és nem így.
   
 10. zsupidav

  zsupidav Állandó Tag

  Ezzel csak a vállalkozókat teszik tönkre! Nekünk is van egy sörözőnk, és a vendégek kb. 80%-a dohányzik. Szerintem elegendő egy külön helység a dohányzásra (jó szellőzéssel), ahogy eddig is volt.
   
 11. Akácos

  Akácos Állandó Tag

  "Nem értem a kedves nem dohányosokat sem, az életükben minden káros kezdve a 80%-ig tisztított hormon tartalmú csap víztől az elektro szmog miatt mágnesessé vált kis unokáiktól, de nekik kell valami amibe bele lehet kötni. Kérem, az egészség megóvása nem itt kezdődik és nem így."

  Igen! Sok káros hatás ér bennünket. Van ami ellen tehetünk, van ami ellen nem. Nyilván amitől megtudjuk védeni magunkat és gyermekeinket azt KÖTELESSÉGÜNK megtenni.
   
 12. ArGa

  ArGa Állandó Tag

  Szerintem a legjobb az lenne, ha fokozatosan eltünne a dohányzás, egyszerűen felesleges dolognak tartom, és egyre több munkahelyen ahol tilos a dohányzás- ez tény- leszoktak sokan a dohányzásról!

  TV ben láttam minap erről egy müsort!

  Egyébként nem zavar ha dohányoznak, csak az ha úgy teszik, hogy nincsenek tekintettel másra.

  Talán itthon ez utobbi a legnagyobb gond!
   
 13. kozmikHUN

  kozmikHUN Állandó Tag

  Már alig várom, hogy Mo-n is dohánymentes Pub-ok,szórakozóhelyek legyenek mint pl Írországban. Jó volt ugy hazaérni h nem bűzlöttem hajamtol fogva ruhámig mindenhol. Ott járható. A fiatalok már megszokták.
   
 14. angyalkám

  angyalkám Állandó Tag

  Soha sem dohányoztam , a dohányzás akkor magánügy ha nem nyilvános helyen történik és nem piszkitják össze a buszmegállókat , stb.
   
 15. pilukiru

  pilukiru Állandó Tag

  Közel 20 évig dohányoztam, (immáron 8 éve nem) áldom a teremtőt, hogy leszokhattam róla! Mintha kicserélték volna a belsőmet. Ajánlom mindenkinek ezt az érzést
   
 16. romesz

  romesz Állandó Tag

  Mint erdekesseg, itt betiltottak a dohanyzast a azon szorakozo helyeken ahol etelt lehet rendelni (venni). Viszont a heten valtoztattak meg a torvenyt es 21evesnel idosebb vendegek szorakoztatasara nyitvatarto helyeken ujra lehet majd januartol dohanyozni.
   
 17. MournerAngel

  MournerAngel Állandó Tag

  Nagyon utálom azokat a helyeket, ahol nem tilos a dohányzás. Legyen az vonat, étterem vagy bármi egyéb. Ha cigizni akarok, kimegyek, és nem zavarok vele senkit.
  Engem is zavarni szokott a tömény füst.
  Arról már nem is beszélve, amikor valaki a karján a kisgyerekkel a gyerek arcába fújja a füstöt... Etikátlan. Miért kéne másra ráerőltetni hogy szívja a füstöt? Elég baj, ha az ember saját magát mérgezi vele, nem kell még mást is...
   
 18. Ycuska21

  Ycuska21 Kitiltott (BANned)

  Hát tudod azzal egyetértek, hogy ne fújjuk a füstöt a gyermek szájába, meg ne gyújtsunk rá olyan zárt helyeken ahol étkeznek, gyermekek, idősek, betegek vannak, na de az utcán miért ne lehetne rágyújtani. Az igazán nem zavar senkit, akit meg zavar menjen hegyilevegőt szívni. Én egyébként dohányzom már elég régen, de a családban senkit nem veszélyeztetek vele, ha negyon rá akarok gyújtani, akkor fogom magam kimegyek az udvarra és kikukázom a csikket. Üdv.
   
 19. nivre

  nivre Állandó Tag

  Egyetértek azzal hogy másokat ne zavarjunk a dohányzással,főként azzal van a gond hogy mennyire káros annak aki szívja!Talán inkább odáig kellene eljutni hogy élet az nem húsz szál van!!
   
 20. imre114

  imre114 Állandó Tag

  Leszoktam 8 éve,nehéz volt de megérte. Mindenkinek kívánok hozzá kitartást.
   

Megosztás