Tanács a 20 hozzászólás könnyű megszerzéséhez

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

dhenisa

Állandó Tag
Állandó Tag
Számolás helyett:)

"Egy barát bánatát megosztani könnyű, de rendkívüli karakterre vall, ha képesek vagyunk osztozni sikere felett érzett örömében is." Oscar Wilde
 

dhenisa

Állandó Tag
Állandó Tag
"Az igazi barátok azok, akik akkor vannak mellettünk, amikor jól megy a sorunk. Szorítanak értünk, örülnek a győzelmeinknek. A hamis barátok pedig azok, akik a nehéz pillanatokban jelennek meg, azzal a búval bélelt, "együttérző" arccal, pedig valójában kapóra jön nekik a szenvedésünk, hogy ezzel vigasztalhassák magukat nyomorult életük miatt." Paulo Coelho
 

dhenisa

Állandó Tag
Állandó Tag
"Ó, az a nyugalom, az a kimondhatatlan nyugalom, hogy biztonságban érezzük magunkat a másik társaságában, hogy nem kell mérlegelnünk a gondolatokat, sem a szavakat, de kiönthetjük őket úgy, ahogy vannak, együtt a pelyvát és a magot, jól tudva, hogy megbízható kéz válogatja szét őket, megtartva, ami értékes, s gyengéd leheletével szétfújja a többit." George Eliot
 

dhenisa

Állandó Tag
Állandó Tag
"A régi barátokkal kapcsolatban az egyik legnagyobb áldás, hogy az ember megengedheti magának, hogy hülyét csináljon magából előttük."
Ralph Waldo Emerson
 

dhenisa

Állandó Tag
Állandó Tag
"Te pillanatnyilag nem vagy számomra más, mint egy ugyanolyan kisfiú, mint a többi száz- meg százezer. És szükségem sincs rád. Ahogyan neked sincs énrám. Számodra én is csak ugyanolyan róka vagyok, mint a többi száz- meg százezer. De ha megszelídítesz, szükségünk lesz egymásra. Egyetlen leszel számomra a világon. És én is egyetlen leszek a te számodra..."
Antoine de Saint-Exupéry
 

dhenisa

Állandó Tag
Állandó Tag
"Az ellenség csak részben tudja tönkretenni az embert, egy jóindulatú és meggondolatlan barátra van szükség, hogy az illető tökéletesen és végérvényesen tönkremenjen."
Mark Twain
 

dhenisa

Állandó Tag
Állandó Tag
"Meglepő, milyen könnyen elfordulnak az embertől a barátai, ha egyszer a bajtársiasság mázát lemossa a félelem vagy az önérdek."
Joanne Harris
 

dhenisa

Állandó Tag
Állandó Tag
"Fiatalon könnyen hiszi az ember, hogy amit megkíván, azt meg is érdemli, és ha valamire elég erősen vágyik, akkor istenadta joga is van hozzá."
Jon Krakauer
 

dhenisa

Állandó Tag
Állandó Tag
Amíg elkortyolom a kávét, kitart az álomduzzadt nyugalom. Amint kissé ébredezni kezdek, a világ összes nyavalyás gondja megszólít. A rádió földrengésről, szökőárról, tűzfészekről, robbantásokról, merényletekről, csillagháborúról, balesetekről tájékoztat. Az ember már reggel kénytelen azt hinni, hogy ez lesz az utolsó napja.
Vavyan Fable
 

dhenisa

Állandó Tag
Állandó Tag
"Francis felkönyökölt, Fabyent nézte.
- Megleptél Lady Sokk. Mostanában az én éjszakáim is lassan múlnak. A hátamon fekszem, és egy jelenetet látok: megérkezem. Képek villódznak. Egy kutya önfeledt öröme, amikor hazaérek. Egy asszonyé. Átkarolja a nyakamat, a vállamra hajtja a fejét, nem szól, szinte fulladozva lélegzik, s ezzel elmond mindent. Később, mit tudom én, mi a szokás, mondjuk: a lábfejemet masszírozza. Tiszta banál. Nekem meg kicsordul a könnyem.
Fabyen nem felelt, nem mozdult. Francis folytatta.
- Amikor hazamegyek, így jön elém Turbo. Majdnem eszét veszti örömében. Csak egy kutya, semmi rafinéria, semmi fölös ész, egyszerűen és tisztán örül, erről szól az élete. Hetven kiló melengető szeretet. Aztán Yasha borul szélesen kényelmes kebelemre, majd végignéz, megvan-e mindenem, kezem, lábam, koponyám ép-e. Kitör a hatalmas nagy beszélgetés, Kobak, Csóró, Tristan a téma. Yasha jövet-menet beleborzol a hajamba, és minden franc tovatűnik a messzi távolban, mintha egy másik világba érkeztem volna, ahol szabad a szeretet, cafrangtalanok az emberi kapcsolatok. Yasha mesél, ételt tesz elém, pár marék zöldséget, majd két ujjal, undorkodva hozza a húskonzervet, nevetünk egymáson, s megint megérint, és én megérintem, mert egyszerűen jólesik, mert ez a melegség forrása, és megint kölykök vagyunk, szertelenül, ártatlanul boldogok, testvérek, s kevésbé fáj, hogy elvesztettük apáinkat, anyáinkat, és csodálatos az egész. De éjszaka másféle megérkezésről képzelgek, Yasha után még egy nő jön elém, az a nő, aki teljessé tudja tenni szép örömeinket, aki az álmot is könnyűvé teszi, mert teste az enyémhez gömbölyödik. Most aztán istenigazából csupasznak érzem magam, Lady Sokk. És mégsem fázom. De rövidesen újra dideregni kezdek. Ezt tudod feledtetni velem.
Fabyen képtelen volt felelni.
Francis nézte tágra nyílt szemét, meglepettségét. Tekintetébe visszatért a gunyoros fény, szája fintorgott.
- Jól van Lady Sokk. Szeretem, amikor ezt látom a szemedben. Ez a látvány vonz vissza hozzád.*
(My Fair Lord) V.F.
 

dhenisa

Állandó Tag
Állandó Tag
- Nézz rám - kérte.
- Nézzen rád a halottkém.
- Nem kedvelsz te engem.
- Tényleg?! Ez lehet a magyarázata annak, hogy örömest beléd üríteném a táramat?!
Meghűlt benne a vér.
- Te akartál etikettesen fellépni?! A helyes kis fiúcskák fel nem foghatták volna, miért is vegzálod őket.
- Vegzálok? - kérdeztem fojtott hangon.
- Vegzálsz.
- Jó. Hol voltál? Mit csináltál?
- Hullára tudni akarod, hol jártam? Azután jössz velem a sittre?
- Nélküled sosem jutnék oda.
- Vágyol? - firtatta.
- A sittre? Nem tűrhetetlenül.
- Lehallgattam a telefonját.
- De hiszen ez törvénytelen! Kiét?
- Jössz-e velem a sittre?
- Nem megyek, a sitt nem koedukált. Vigyél popsikrémet. - Ha nem jössz, nem felelek.
- Ha nem felelsz, kiszállok.
- Nem felelek, viszont kilencvennel döngetek.
- Kiszállok kilencvennél! - ígértem.
Megtört és gyónni kezdett.
- Ballerinié a Nem Piskóta. Az irodai vonalára tettem a fülemet.
- Neked az a küldetésed, hogy hülye légy!? Hányan és hányszor figyelmeztettek: senki pórzsaru vagy, cirkálj az utcán, ügyelj a rendre, szívlövéssel is mosolyogj! Hallottál valami érdekeset?
- Ühüm.
- Megosztod velem? - Már-már mindenünkön osztozunk. Ezen nem.
- Mi mindenünkön osztozunk?
- Életünkön és halálunkon.
- Ó, hát Ballerini csak a tiéd?! Kiszállok!
- Ha kiszállsz, meghalsz.
- És ha maradok?
- Maradj, mert élve kedvellek. - Kedvelsz?!
- Igen, de nem tehetek róla. És ellene sem.
- És vele? - kérdeztem.
- Gondolkoztam rajta.
- Mire jutottál?
- Zátonyra.
- Zátonyra?!
V.F.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére