Tanács a 20 hozzászólás könnyű megszerzéséhez

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

bauferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Recept_4

Töltött káposzta Nagyitól

1,25 kg savanyú káposzta + ezen felül a levelek
1kg darált hús
2 tojás
2 közepes hagyma
125gr-os gyorsrizs, vagy sima rizs is jó (félig főzve=újraforrás után 4-5 perccel le kell venni)
2 kk pirospaprika
1 kk őrölt feketebors
2 kk só
2 kk delikát v. vegeta (persze a fűszerezés továbbfejleszthető, nekünk így bejött)
30-40 dkg füstölt hús

Az apró káposztát zsíron dinszteljük, míg meg nem puhul. Közben a darált húst eldolgozzuk a szükséges hozzávalókkal, és megmosott káposztalevelekbe csavarunk gombócokat. ( A méret a levél nagyságától függ, de ha nagyon nagy a levél, akkor egyrészt érdemes kivágni a fő eret, mert nehezen puhul meg, másrészt akár szét lehet vágni, és több kisebb káposztás gombócot csinálni, úgy könnyebben megfő.)

Ha ezek az előkészületek megvannak, akkor a lábasból kivesszük az "apró" felét. A maradékra rápakoljuk a káposztás gombócokat, és közéjük néhány darabka füstölt húst. (A darált húsos töltelékből lehet káposzta nélküli gombócokat is rakni a tetejére, sokan így szeretik - ezt már Áriszka is imádja!) A tetejére jön a megdinsztelt apró káposzta másik fele, rá lehet szórni még egy szép nagy fejnyi hagymát apróra vágva, és pirospaprikát, hogy szép színe legyen. Az egészet fölengedjük vízzel, hogy ellepje, és főni hagyjuk. (Nagyikám egy órát ír a főzésre, de én tovább szoktam hagyni, inkább megkóstolom, hogy elég puha-e.)
Ha minden fincsi puha, akkor jön a macera (bár az előkészület is eléggé pepecses). Mindent ki kell pakolni, és csak az alsó réteg apró káposztát meghagyva be kell rántani egy jó púpos evőkanálnyi liszttel. Utána már csak a visszapakolás, és a jó ízű lakoma van hátra.
Figyelem! Minél többször melegítjük, annál jobban összeérnek az ízek, és egyre finomabb lesz. (Ha véletlenül túl sok lenne, akkor irány a fagyasztó.)
 

bauferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Recept_5

Fahéjas-Kakaós tekercs


Tésztához:

0,5 l tej
50 g élesztő
150g vaj vagy margarin
1/2 teáskanál só
-dl kristálycukor
16-18 dl liszt
(én ezeket a decis adagokat az egyszerűség kedvéért bögrével méregetem)

Krémhez:

150-200g vaj (általában kocka RAMA-t használok, mert az elég kemény, de azért jól eldolgozható)
Ízlés szerint fahéj (vagy kakaó, de készítettem már darált dióval, és az is isteni) és cukor

Általában a tésztát elfelezem és a fele kakaós a másik fele pedig fahéjas tekercs lesz.

Összetöröd az élesztőt egy nagyobb edényben. Felolvasztod a vajat egy edényben, hozzáöntöd a tejet, és meglangyosítod (nem kell melegre!). Ezt ráöntöd az élesztőre, és kevergeted, amíg fel nem olvad. Ehhez hozzáadod a cukrot, és a lisztet (a végét már apránként, attól függően, hogy mennyit vesz fel). Én robotgépet szoktam használni, el kell válnia a tésztának az edény aljától. A kész tésztát meglisztezed, és hagyod kelni szobahőmérsékleten kb. 30-40 percet.

Addig kikeverheted a krémet, csak egyszerűen ess neki a hozzávalóknak. Ha a tészta megkelt, akkor nyújtódeszkán kicsit átgyúrod, és kinyújtod, kb. 1 cm-esre. (Én egyszerre a tészta felével szoktam csak dolgozni.) A tölteléket is elkened szépen a tésztán, feltekercseled, és kb. 1-2 cm-es szeletekre vágod fel a tekercset. A kapott csigákat muffin-papírba szoktuk tenni, még lehet kicsit állni hagyni, hogy tovább keljen, utána megkened tojássárgájával, és mehet a sütőbe. Én kb. 20-30 percet szoktam sütni, 200 fokon.

Kicsit pepecs meló, de megéri! Kb. harminc szép, méretes süti szokott lenni, úgyhogy amit nem tudunk egy ültő helyünkben megenni, azt lefagyasztjuk. A későbbiekben ez nagyon fincsi reggeli, fagyasztóból kiveszed mikróban felmelegíted… :)
 

bauferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Recept_6

Hagymás hal Maricától


Kell hozzá egy 2 – 2,5kg-os ponty törzse kibelezve, beirdalva / olyan irdalás, ami mentén majd szeletelni lehet, ha kész. A halacskát kívül-belül be kell sózni, kicsit borsozni, és bedörzsölni oreganoval (pár órát álljon befűszerezve).
2-2,5kg hagymát megpucolunk, félbe vágjuk őket, majd szeletekre (kicsit szét is lehet morzsolni szálakra).

A tepsibe olajat teszünk, és a tűzhelyen melegítjük, majd belerakjuk a hagymát, és elkezdjük fonnyasztani, amikor kicsit már összeesett, akkor ráöntünk 1,5-2 dl száraz fehérbort, és tovább pároljuk. Utána mehet rá szép sorjában a többi fűszer: 1,5 dl paradicsomlé, v. 3-4 közepes paradicsom turmixolva, 1 fejnyi fokhagyma gerezdekben, pirospaprika, só v. ételízesítő, feketebors, oregano- ízlés szerint, 2-3 babérlevél, egy csomag friss petrezselyem, bónuszként egy paprika karikákra vágva.

Amikor a hagyma összeesett, és kicsit összeállt a fűszerekkel, akkor elterítjük a tepsi alján, és ráfektetjük a halat, így megy be a sütőbe. Először mehet nagyobb lángon, ha rotyog, akkor kisebbre lehet venni, és kb. 3/4 óráig fődögélhet. Közben lehet egy kis vizet pótolni, és a halacskát locsolni a lével (nem kell letakarni!). Utána megfordítjuk a halat, és így újabb 3/4 óra, mire teljesen kész lesz. (a hagymát érdemes figyelni, ha teljesen puha, akkor a hal is oké.)

[FONT=&quot]Maricáéknál a hagyma és kenyérke a köret.[/FONT]
 

bauferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Recept_7

Rozmaringos lapocka sütve sült krumplival

Gondolkoztam mi legyen az étel neve, mert nem tudom hivatalosan van e ilyen. Azért ezt adtam neki mert a domináns fűszer a rozmaring.
A lapocka nem a legnépszerűbb hús, pedig isteni finom. Múltkor hasalját sütöttünk és az is nagyon isteni. Kicsit zsírosabb mint mondjuk a karaj vagy a comb,de ettől finomabb is. A zsír kisül belőle és csak a finom omlós hús marad. Eddig én sem vettem ilyen húsokat, de most egyben vettünk egy fél disznót, aminek a negyed része a miénk lett (egyébként egy negyed disznó 10 ezer forintba kerül, ami nagyon olcsó, és friss és jó minőségű hús).
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Hozzávalók:[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]4 szelet lapocka[/FONT]
[FONT=&quot]6 nagyobb darab krumpli[/FONT]
[FONT=&quot]2 fej lila hagyma[/FONT]
[FONT=&quot]fél fej fokhagyma[/FONT]
[FONT=&quot]friss rozmaring, kakukkfű és petrezselyem[/FONT]
[FONT=&quot]kolozsvári szalonna[/FONT]
[FONT=&quot]só, bors, olíva olaj[/FONT]

[FONT=&quot]Elkészítés:[/FONT]
[FONT=&quot]1. A hagymákat megpucolom és negyedelem, majd a friss fűszereket össze aprítom. Felkockázom a szalonnát.[/FONT]
[FONT=&quot]2. A hússzeleteket bedörzsölöm az olíva olajjal és megszórom az aprított fűszerekkel, borssal és sóval.[/FONT]
[FONT=&quot]3. A hagymákat és a szalonnát a tepsi aljára teszem majd erre jönnek a hússzeletek.[/FONT]
[FONT=&quot]4. 180 fokra előmelegített sütőbe teszem alufóliával lefedve egy órán keresztül sütöm, majd fólia nélkül még egy fél órán keresztül.[/FONT]
[FONT=&quot]5. A krumplikat jó alaposan megmosom, majd héjában megfőzöm. Ha megfőtt harmadolom, meglocsolom olíva olajjal sózom és borsozom, majd a sütőben fél óra alatt készre sütöm.[/FONT]
 

bauferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Recept_8

Vadas marha zsemlegombóccal recept

[FONT=&quot] Hozzávalók:
1 kg marhahús (nyelvből, szívből is lehet)
10 dkg húsos füstölt szalonna
1 nagy fej hagyma
3-3 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
babérlevél

bors
1 savanykás alma
2 dl tejföl
2 csapott ek. liszt
mustár
cukor

Elkészítés:
A húst kisebb szeletekre vágjuk, és hozzátesszük a hagymához, amit füstölt szalonnán kicsit megfonnyasztottunk. A hússzeletek mindkét oldalát fehéredésig sütjük. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, ízlés szerint babérlevelet, sót, borsot és annyit vizet, hogy a hús puhára tudjon főni, de ne maradjon sok víz rajta. Ha a hús már majdnem puha, egy meghámozott, feldarabolt savanykás almát is adunk hozzá.

A puhára főtt húst tányérra szedjük, a zöldségeket – kellő mennyiségű levet hagyva alatta – turmixoljuk. 2 dl tejföllel, 2 ek. liszttel behabarjuk, ízlés szerint mustárral, cukorral ízesítjük, felforraljuk. A hússal együtt is főzzük 1-2 percig, majd zsemlegombóccal tálaljuk.

Zsemlegombóc:
Fél kg krumplit meghámozva, darabokra vágva megfőzünk, áttörjük. Ha kihűlt, hozzáadunk 1 púpozott ek. zsírt (v. 3 ek. étolajat), ízlés szerint sót, fél kg lisztet, valamint 2 db zsemlét kockára vágva, szárazon megpirítva, kihűtve. Langyos tejjel sűrű masszává dolgozzuk. Gombócokat formálunk belőle, majd bő, sós vízben kb. 20-30 percig főzzük.

Tanácsok:
Kuktában hamar megfő! Az alma olyan kellemesen pikánssá teszi, hogy én mustárt nem is szoktam beletenni.[/FONT]
 

bauferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Recept_9

Csicseriborsó leves

Csicseriborsó leves recept, receptek


Csicseriborsó leves
Csicseriborsó leves
· 10 dkg csicseriborsó
· kb. 1 kg tetszés szerinti vegyes zöldség (sárgarépa,
fehérrépa, zeller, karalábé stb.)
· 3 ek. hidegen sajtolt (olíva) olaj
· 1 cs. zöldpetrezselyem, gyömbér, őrölt koriander
A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk. A zöldségeket
apróra vágjuk, és kicsit megpirítjuk olajon. Felöntjük kb. 1 liter vízzel,
hozzáadjuk a csicseriborsót és a fűszereket, majd fedő alatt készre főzzük. Az
apróra vágott petrezselymet tálalás előtt tesszük a levesbe.
[FONT=&quot]Megjegyzés: ha a levesbe sűrített paradicsomot teszünk, akkor
egy finom, paradicsomos levest kapunk. Ekkor fűszerezzük inkább oregánóval,
bazsalikommal.[/FONT]
 

bauferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Receptek_10

Borsos hátszín grillezett paradicsommal


[FONT=&quot]Személyenként 20 dkg-os szép szeleteket kérjünk a hentestől. A húst gondosan hártyázzuk le, csak enyhén sózzuk meg. Sütés előtt egy nappal apróra tört kevés borssal (zöld bors, rózsabors, fekete bors, fehér bors keverékével) megszórva, olajban pácoljuk. Ínyencek ezt az ételt félangolosan fogyasztják, mert úgy szaftosabb, porhanyósabb. Kitűnő hozzá az 1997-es villányi cabernet sauvignon és merlot. [/FONT]
 

bauferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Recept_11

Mézes-fokhagymás oldalas


Egy főre 30 dkg húst számítsunk. Elkészítése előtt két nappal vízbe, fehérborba, és késhegynyi citromsavba, sózva és friss vágott fokhagymával bedörzsölve pácoljuk. A citromsav felpuhítja a rostokat. Figyelem! Gyenge közepes lángon süssük! Faszenes grillsütőn előbb a felső, húsos részét pároljuk meg, csak utána pirítsuk pirosra. Kapros-joghurtos öntettel, vajban párolt zöldségekkel tálaljuk.

[FONT=&quot][/FONT]
 

bauferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Recept_12

Fokhagymás sertéstarja kolozsvári szalonnával



20-25 dkg-os csont nélküli tarjaszeletet számítsunk személyenként. Sokan szeretik, mert nem száraz hús, és kiváló ízhatást érhetünk el, ha a sütés előtt egy napig sós, fokhagymás olajban pácoljuk. Így világosabb lesz a színe, és ropogós pirosra süthető a tejcukor speciális pirulása miatt. Sütés közben kevés olajjal kenegethetjük. Kolozsvári szalonnát, más néven: bacont süthetünk mellé. A burgonyát alufóliában, parázson süssük meg. Fokhagymás tejfölbe friss fűszereket (snidling, petrezselyemzöld, kevés kapor) keverünk, ezzel öntözzük meg a krumplit.
 

bauferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Recept_13

Szűzérmék vargányamártással


Személyenként 25 dkg-ot vásároljunk a sertés legnemesebb részének számító szűzérméből. Mindig alaposan hártyázzuk le, és hosszanti irányára merőlegesen szeleteljük, hogy a rostozat szálkásságát megszüntessük. A vargánya az erdő egyik legnagyobb kincse, "húzós" ára van, viszont nagyon kevés (10 fõs társaságnak összesen 25 dkg) szükséges belőle, mert markáns íze, illata, aromája csekély mennyiségben is jól kiérződik.
Mint a grillpartikon mindig, ehhez is friss zöldségeket kínáljunk, szabad választást biztosítva vendégeinknek. Az ízesítőszereket helyezzük a nyersanyagok mellé, hogy mindenki a saját szájíze szerint komponálhassa meg a salátáját. A dresszingek mellé tegyünk oda balzsamecetet, fokhagymás ecetet, tökmagolajat, olívaolajat. Ügyeljünk arra, hogy ezekből csupán néhány csöppet használjunk és két-három félénél ne alkalmazzunk többet, mert akkor már nem "hallhatók ki" az ízek.

[FONT=&quot]

[/FONT]
 

bauferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Recept_14

Fogasfilé magokkal

[FONT=&quot]
A Balaton adja a legjobb ízű fogassüllőt. Fehér húsú, zamatos, szálkamentes. Nem jóllakásra szolgál, a fogas mindig ínyencfalat. Nem olcsó, ám egy főre elég csak 15 dkg-ot számolni belőle. Legjobb rostsütőlapon, vajjal locsolgatva elkészíteni, és pirított magokkal (tökmag, lenmag, szezámmag, napraforgómag) ízesítve kínálni.
A köretek és a saláták megválasztásánál figyeljünk, hogy ne nyomják el a süllő utánozhatatlan ízét. Vajban párolt petrezselymes újburgonya nagyszerű összhangot alkot a fogassal. Csak gondosan megválasztott bort fogyasszunk hozzá. A Csobogókertben badacsonyhegyi, rajnai rizlinget kínálnak öblítésül, az 1994-es évjáratból. Mindenképpen minőségi száraz fehérbor illik hozzá. [/FONT]
 

bauferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Recept_15

Saslik nyárson sütve

[FONT=&quot] [/FONT]​
[FONT=&quot]Hozzávalók:[/FONT]
[FONT=&quot]60 dkg báránycomb, 4 kemény paradicsom, 8 vastag uborkakarika,[/FONT]​
[FONT=&quot]8 csemegehagyma, 3 evőkanál olaj, 1/4 teáskanál őrölt kakukkfű,[/FONT]​
[FONT=&quot]1 késhegynyi fokhagymás só, 1 mokkáskanál pirospaprika, só.[/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT]​
[FONT=&quot]Elkészítése:[/FONT]
[FONT=&quot]A bárány- vagy fiatal birkahúst kb. 3 cm-es kockákra vágjuk.[/FONT]​
[FONT=&quot]A megtisztított hagymát és a megmosott paradicsomot félbevágjuk.[/FONT]​
[FONT=&quot]Az uborkát felkarikázzuk. Az előkészített alapanyagokat[/FONT]​
[FONT=&quot]váltakozva nyársra húzzuk, a két végét hagymával zárjuk.[/FONT]​
[FONT=&quot]Körben megsózzuk és a fűszerekkel elkevert olajjal megkenjük.[/FONT]​
[FONT=&quot]Parázs fölött, állandóan forgatva a nyársakat, színesre sütjük.[/FONT]​
[FONT=&quot]Sütés közben még egyszer kenjük át a fűszeres olajjal.[/FONT]
 

bauferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Recept_16

Szűzszeletkék nyárson sütve

[FONT=&quot] [/FONT]​
[FONT=&quot]Hozzávalók:[/FONT]
[FONT=&quot]40 dkg sertés szűzpecsenye, 16 dkg kövér szalonna,[/FONT]​
[FONT=&quot]8 csemegehagyma, 2 nagy zöldpaprika, 1 mokkáskanál őrölt[/FONT]​
[FONT=&quot]borsikafű, 1 mokkáskanál őrölt kakukkfű, 2 evőkanál olaj, só.[/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT]​
[FONT=&quot]Elkészítése:[/FONT]
[FONT=&quot]A sertés szűzpecsenyéből hosszúkás érméket vágunk, húsverővel[/FONT]​
[FONT=&quot]kissé megveregetjük és besózzuk. A szalonnát vékonyan[/FONT]​
[FONT=&quot]felszeleteljük, a hagymát megtisztítjuk, a zöldpaprikából nagy[/FONT]​
[FONT=&quot]négyszögeket vágunk. A szűzérmékbe szalonnaszeletet teszünk,[/FONT]​
[FONT=&quot]félbehajtva nyársra húzzuk zöldpaprikával váltakozva. A nyárs[/FONT]​
[FONT=&quot]két végét hagymával zárjuk. Körben megsózzuk és meghintjük[/FONT]​
[FONT=&quot]kakukkfű és borsikafű keverékével. Olajjal megkenjük és gyakori[/FONT]​
[FONT=&quot]forgatás közben, parázs fölött megsütjük.[/FONT]​
 

bauferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Recept_17

Zsiványpecsenye fóliában, nyárson sütve

[FONT=&quot] [/FONT]​
[FONT=&quot]Hozzávalók:[/FONT]
[FONT=&quot]40 dkg sertéscomb, 20 dkg húsos szalonna, 4 nagy burgonya,[/FONT]​
[FONT=&quot]4 nagy vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 mokkáskanál őrölt bors, só.[/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT]​
[FONT=&quot]Elkészítése:[/FONT]
[FONT=&quot]A sertéscombból kis szeletkéket vágunk. A meghámozott burgonyát[/FONT]​
[FONT=&quot]és hagymát felkarikázzuk. A zöldpaprikából és a szalonnából[/FONT]​
[FONT=&quot]nagyobb négyszögletes szeleteket vágunk. Megsózzuk az[/FONT]​
[FONT=&quot]alapanyagokat és váltakozva nyársra húzzuk. Borssal körbehintjük[/FONT]​
[FONT=&quot]és fóliába csavarjuk, a fólia két végét jól összenyomjuk. Parázs[/FONT]​
[FONT=&quot]fölött, állandóan forgatva elkezdjük sütni. Mikor a burgonya[/FONT]​
[FONT=&quot]is megpuhult, levesszük a fóliát és rövid idő alatt színesre,[/FONT]​
[FONT=&quot]kissé ropogósra sütjük.[/FONT]​
 

tantónéni

Állandó Tag
Állandó Tag
Szűzszeletkék nyárson sütve



[FONT=&quot]Hozzávalók:[/FONT]



[FONT=&quot]40 dkg sertés szűzpecsenye, 16 dkg kövér szalonna,[/FONT]​



[FONT=&quot]8 csemegehagyma, 2 nagy zöldpaprika, 1 mokkáskanál őrölt[/FONT]​



[FONT=&quot]borsikafű, 1 mokkáskanál őrölt kakukkfű, 2 evőkanál olaj, só.[/FONT]​




[FONT=&quot]Elkészítése:[/FONT]



[FONT=&quot]A sertés szűzpecsenyéből hosszúkás érméket vágunk, húsverővel[/FONT]​



[FONT=&quot]kissé megveregetjük és besózzuk. A szalonnát vékonyan[/FONT]​



[FONT=&quot]felszeleteljük, a hagymát megtisztítjuk, a zöldpaprikából nagy[/FONT]​



[FONT=&quot]négyszögeket vágunk. A szűzérmékbe szalonnaszeletet teszünk,[/FONT]​



[FONT=&quot]félbehajtva nyársra húzzuk zöldpaprikával váltakozva. A nyárs[/FONT]​



[FONT=&quot]két végét hagymával zárjuk. Körben megsózzuk és meghintjük[/FONT]​



[FONT=&quot]kakukkfű és borsikafű keverékével. Olajjal megkenjük és gyakori[/FONT]​



[FONT=&quot]forgatás közben, parázs fölött megsütjük.[/FONT]​
jó recept, kipróbálom
 

bauferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Recept_18

Májszeletkék nyárson sütve

[FONT=&quot] [/FONT]​
[FONT=&quot]Hozzávalók:[/FONT]
[FONT=&quot]80 dkg sertésmáj, 2 piros alma, 24 csemegehagyma,[/FONT]​
[FONT=&quot]12 dkg húsos kolozsvári szalonna, 4 zöldpaprika, 1 mokkáskanál[/FONT]​
[FONT=&quot]őrölt bors, 2 evőkanál olaj, só.[/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT]​
[FONT=&quot]Elkészítése:[/FONT]
[FONT=&quot]A májat hártyáitól megtisztítjuk és kb. 4x4 cm-es kockákra[/FONT]​
[FONT=&quot]vágjuk. A szalonnából hasonló nagyságú, vékony szeleteket[/FONT]​
[FONT=&quot]vágunk. A megtisztított hagyma felét félbevágjuk, az almából[/FONT]​
[FONT=&quot]vastag cikkeket szelünk. Az előkészített nyersanyagokat a[/FONT]​
[FONT=&quot]következő sorrendben húzzuk a nyársra: hagyma, szalonna, máj,[/FONT]​
[FONT=&quot]alma. A két végére egész hagyma kerüljön. Borssal körbehintjük,[/FONT]​
[FONT=&quot]olajjal megkenjük, színesre megsütjük. Csak fogyasztás előtt[/FONT]​
[FONT=&quot]sózzuk meg.[/FONT]​
 

bauferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Recept_19

Vegetáriánus nyárs

[FONT=&quot] [/FONT]​
[FONT=&quot]Hozzávalók:[/FONT]
[FONT=&quot]8 gombafej (konzerv), 2 cső zsenge kukorica, 8 kemény[/FONT]​
[FONT=&quot]paradicsom, 2 zöldpaprika, 8 mogyoróhagyma, 2 kis uborka,[/FONT]​
[FONT=&quot]1 mokkáskanál őrölt borsikafű és őrölt kakukkfű, 2 evőkanál[/FONT]​
[FONT=&quot]olaj, só.[/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT]​
[FONT=&quot]Elkészítése:[/FONT]
[FONT=&quot]A megtisztított kukoricacsöveket kb. 4-6 cm-es darabokra, az[/FONT]​
[FONT=&quot]uborkát vastag karikákra, a zöldpaprikát nagy kockákra, a[/FONT]​
[FONT=&quot]hagymát félbevágjuk, a megmosott paradicsomok szárát[/FONT]​
[FONT=&quot]eltávolítjuk. A konzerv gombát leszűrjük.[/FONT]​
[FONT=&quot]Az előkészített alapanyagokat váltakozva nyársra húzzuk.[/FONT]​
[FONT=&quot]Körben megsózzuk, meghintjük őrölt borsika- és kakukkfűvel,[/FONT]​
[FONT=&quot]majd olajjal megkenjük. Parázs fölött - gyakori forgatás[/FONT]​
[FONT=&quot]mellett - színesre sütjük.[/FONT]​
 

bauferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Recept_20

Pulykamellszeletkék nyárson sütve

[FONT=&quot] [/FONT]​
[FONT=&quot]Hozzávalók:[/FONT]
[FONT=&quot]60 dkg pulykamell, 1/4 doboz ananászkonzerv, 2 piros alma,[/FONT]​
[FONT=&quot]1 mokkáskanál currypor, 2-3 evőkanál olaj, só.[/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT]​
[FONT=&quot]Elkészítése:[/FONT]
[FONT=&quot]A kicsontozott és bőrétől megtisztított pulykamellet kb.[/FONT]​
[FONT=&quot]4x8 cm-es csíkokra, az ananászkarikákat kétfelé vágjuk. A húst[/FONT]​
[FONT=&quot]megsózzuk. Minden pulykamellcsíkba egy-egy ananászdarabkát[/FONT]​
[FONT=&quot]teszünk és a nyársra húzzuk. A hús után ananászcikk következik.[/FONT]​
[FONT=&quot]A nyárs elejére és végére vastag almaszeletet húzunk.[/FONT]​
[FONT=&quot]Curryporral körben meghintjük, olajjal megkenjük és hamvadó[/FONT]​
[FONT=&quot]parázs fölött, rövid idő alatt színesre megsütjük.[/FONT]​
 

Buksiokos

Állandó Tag
Állandó Tag
letöltés

Hello, ne haragudjon rám senki, de most felesleges dolgokat fogok írogatni, hogy összeszedjek húsz hsz-t és letölthessem innen Jodi Picoult-tól a Tizenkilenc percet

Sajnos semmi más lehetőséget nem találtam az ingyenes letöltésére ezen a fórumon kívül :(
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére