Te befektettél volna?

Garfi témája a 'Pénzpiac' fórumban , 2004 Szeptember 25.

 1. viperf

  viperf Állandó Tag

  Olyasvalamit érdemes talán keresni, ami valami újat hoz, ami még nem volt. Manapság annyi minden van, hogy csak győzzed szemlélni, de ha találsz olyasmit amire meg nem volt példa eddig, akkor nagy eséllyel lehet jó befektetés, nem?
   
 2. viperf

  viperf Állandó Tag

  A befektetések rizikósak lehetnek az tény, de ha ügyesen és kitartóan csinálod, akkor sikeres leszel. A sikeres emberek nem azért sikeresek mert nem veszítettek, hanem csak egyszerűen nem adták fel.
   
 3. lacomaco

  lacomaco Állandó Tag

  Viperf, nem nagyon tudom értelmezni az ügyesen kifejezést, ami a kitartást jelenti azt meg végképp nem. Arra gondolsz hogy 2005-ben aranyat kellett volna venni és azt tartani?
   
 4. viperf

  viperf Állandó Tag

  Az ügyesen az annyit tenne, hogy nem fejetlenül vág bele az ember, hanem előtte körülszimatol az ember, kicsit tanulmányozza az adott befektetés lehetőségnek a múltját, egyszóval próbál kideríteni mindent az adott lehetőségről. Ilyenszerűen értettem az ügyeskedést. A kitartás az, ha befektető vagy vagy akarsz lenni, ha buksz egyet az nem azt jelenti, hogy rossz befektető vagy és azzal elmegy a kedved. A nagyon sikeres emberek, mint Robert Kyosaki, Donald Trump se egyből lettek sikeresek, biza ők is elbuktak pár befektetést, de lényeg, hogy mindenből tanulsz és az visz a siker fele, hogy biza közbe melléfogsz. Remélem sikerült kicsit körülírnom és most már érthetőbb.
   
 5. lacomaco

  lacomaco Állandó Tag

  Hát azzal egyetértek hogy érdemes megismerni mibe is fektet az ember :) Mondjuk én már 1998 óta tőzsdézek főként nem magyar értékpapírokkal úgyh van mesélnivalóm. A kitartáshoz azért azt is hozzátenném hogy van akinek nem kellene egyáltalán csinálni
   
 6. viperf

  viperf Állandó Tag

  Akkor már régi motoros vagy a témában, én nem tőzsdéztem, én a passzív jövedelem témában vagyok érdekelt, mégha ez azt is jelenti, hogy az elején melózni kell. Példáznál az utóbbi mondatra, hogy pl ki az akinek egyáltalán nem kellene csinalni? :)
   
 7. lacomaco

  lacomaco Állandó Tag

  Szerintem fegyelem azaz discipline nélkül tilos kereskedni, aztán mindenképpen el kell fogadni ha tévedünk (sokan nem tudják elismerni), el kell fogadni hogy időnként vesztünk illetve a veszteséget kell maximalizálni stb
   
 8. viperf

  viperf Állandó Tag

  Ebben tökéletesen egyetértek, és az ügyfelek/üzleti partnerek tisztelete is nagyon fontos.
   
 9. lacomaco

  lacomaco Állandó Tag

  Hát ezt nem nagyon tudom tőzsdei befektetéseknél értelmezni. Trumpot például egy hólyagnak tartom...
   
 10. viperf

  viperf Állandó Tag

  Miért tartod hólyagnak? Mondjuk lehet tőzsdénél más, így bocsánat ha tudatlanul utaltam olyanvalamire ami nem oda talál.
   
 11. lacomaco

  lacomaco Állandó Tag

  Trump mindenkinél okosabb akar lenni, és nincs meg benne az a tulajdonság hogy kételkedjen magában. Aki meg mindig azt hiszi hogy igaza van, az meg buta szerintem.
   
 12. Madartej

  Madartej Állandó Tag

  A veszteséget inkább minimalizálni kell :), de teljesen igazad van.
  Vannak nyerő és vesztő ügyletek. A vesztőket hamar elvágjuk, hogy kicsi legyen a bukta, a nyerőket meg hagyjuk futni, amíg megy.
  Ez az egész alapja. Persze ehhez jön még, hogy pozit csak akkor nyitunk, ha olyan piaci szituáció alakul ki, amiben a siker valószínűsége nagyobb. Ez a kettő dolog plusz a fegyelem vagy - ahogy sokan mondják: pszicjológia - előbb-utóbb meghozza a sikert. Ez így könnyűnek hangzik, de sok tanulás és gyakorlás van ám mögötte.
   
 13. viperf

  viperf Állandó Tag

  Igen a nagyokkal elofordulnak neha az ilyen dolgok de teny, hogy nagy a tapasztalatuk
   
 14. Madartej

  Madartej Állandó Tag

  Egy filmben hallottam valami ilyesmit:
  "A jó döntés tapasztalatokon alapszik, a tapasztalat pedig rossz döntéseken"

  Szóval a nagyok egy párszor azért legyalulták a számláikat, mire elértek valamit...
   
 15. viperf

  viperf Állandó Tag

  Igen, ez igy igaz, itt is ervenyes azt hiszem, hogy az ember a sajat hibaibol tanul... de sok esetben talan igy sem.
   
 16. solmol

  solmol Állandó Tag

  Ixam!
  Megtippelem: újra 15 $ és természetesen tartod.
   
 17. laszto

  laszto Új tag

  Én 2008-ban befektettem részvényekbe, de sajnos hamar kiszálltam belőle.
   

Megosztás