Teremtő tudat... Ki vagyok...

Bonaona

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindenkinek Boldog Karácsonyi Napokat és Boldog Mindennapokat Kívánok!


szeretettel:shanti:)


Sziasztok!


Szintén kívánok Békés, Boldog és Szeretetteljes Karácsonyi Ünnepeket Mindenkinek!!!kiss

Üdv: Bona;)

Ui: Legyen minden pillanat egy csoda, tedd csodálatossá;), légy újra gyermeki és vidám:p és aki halat eszik legyen ott, csak az evésre figyeljen, (légy a pillanatban):mrgreen:...kívánok sok fínomságot:-D és ajándékot mindenkinek:p
 

Sziszusz

Állandó Tag
Állandó Tag
Karácsony készül emberek!
Szépek és tiszták legyetek!
Súroljátok föl lelketek,
Csillogtassátok kedvetek,
Legyetek újra gyermekek,
Hogy emberek lehessetek.
/Wass Albert/
és Sziszusz:)

Mindent csak mértékkel; evést-ivást-gondolkodást-beszédet-tetteket-....kiss-stb:p. A sorrend változtatható :-D
 

xawier

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok,


...nem szeretném túlragozni, úgyis mindannyian tudjátok, érzitek, és megintcsak érzitek....mindenkinek, legfőképp nektek is ...kiss
 

Bonaona

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi is a zen?
A zen megközelítése szerint az életet élni, élvezni, nevetni, ünnepelni kell.
A zen nem életellenes - a zen igent mond az életnek. Elfogadja mindazt, ami van.
Más vallásoktól eltérően - melyek hős-kultuszoknak és különböző dogmatizmusoknak estek áldozatul - a zen azt hangsúlyozza, hogy minden egyes emberi lény képes elérni a megvilágosodást, azt a szabadságot, mely mentes az elme alkotta ego illúzióitól. És a zen szerint ez kizárólag meditáció útján érhető el. Nem bizonyos rítusok koreográfiáját követve, egy sor szabályhoz ragaszkodva vagy másokat utánozva, hanem csakis úgy, hogy éberen és ítélkezés nélkül figyeljük a gondolatainkat, tetteinket és érzéseinket. Ha egy ilyen éber, meditatív szemlélet vezeti életünket, hamarosan tudatára ébredünk, hogy mindannyiunkban ott van a figyelem változatlan, rezzenéstelen és örök középpontja - egy olyan középpont, amely képes úgy tekinteni az életre, mint egy hatalmas kalandra, egy játékra, egy misztikus iskolára, egy üdvözítő utazásra, amelynek nincs más célja, mint az út minden egyes lépésének öröme.
Ahogy Osho is mondja: ne imádd a buddhákat, hanem válj te magad is egy buddhává. Nem másokat kell követnünk, hanem ki kell fejlesztenünk magunkban a tudatosságot, amely fénnyel és szeretettel tölt meg mindent, amit csinálunk.
Amint látni kezded, hogy az élet nem komoly, hanem egyfajta játék, szíved minden terhétől egyszeriben megszabadulsz.
Mi is a meditáció?
A meditáció mulatság, ünneplés és ellazulás. Ameditáció tudományos módszer, kísérletezés és átalakulás. Bárki, aki arra kíváncsi, hogy mi a meditáció, megtudhatja és megtapasztalhatja, semmit nem kell tenned hozzá és sehova sem kell menned, nem információkra van szükséged csak s önmagadra. A meditáció maga a lényed ahol megpihensz egy otthon ahol elvonulsz a világ zajától, Te magad vagy és önmagaddá tesz! Minden ami Gyermekivé és Játékossá tesz maga a , Kreativitás, Tudatosság, A természeted, Nem-cselekvés, Tanúság, Ugrás, Tudományos módszer, Kísérlet, Csend, Maga a mennyország, Emlékezés, Szabadság, Érzékenység, Felnőtté válás, Szembenézés a valósággal, Valaminek a nyitja, Tisztaság, Üresség, Intelligencia, Tisztulás, Virágzás, Éberség, Vidámság, Megértés, Gyönyörűség, Ellazulás, Szenvtelenség, Egység, Újjászületés, Pihenés, Uralom az elmén, "A" szünet, Jelen, Történés, Átalakulás, Hazaérkezés, Örömteliség...kiss
 

atiliani

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Bonaona!
A zen és a kereszténység között épp a megváltással (megvilágosodással) kapcsolatos alapmeggyőződés az, ami áthidalhatatlan. Ugyanis a boldogságát kereső ember számára a legfontosabb kérdés: onmagát önmaga által boldogíthatja-e az ember, vagy segítségre van szüksége? A kereszténység számára éppen azért elfogadhatatlanok a keleti vallások, mert az ember önmaga vétkét (amely másra irányul) önmagának nem tudja megbocsátani. A megsértett kell ezt megbocsássa. Ezért lehetetlen önmagunk megváltása. A meditáció gyakorlata (nem célja!) nem idegen a kereszténységtől sem, amit szemlélődésnek hívunk( Isten ölelő szeretetében ellazulva, az ego önzéséből kiszabadulva). Ajánlom nagy misztikusaink lelkigyakorlatait.
 

Bonaona

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Atiliani!

A létezés egy, a mindenség amiben élsz és Te benne. A vallások a tudatlanságunk eredményei. Nincs megosztottság, csak is az elme számára. A meditáció az ami ezt megszünteti. Legyen keleti vagy nyugati filozófia, az filozófia marad, vagyis elméletek gyártása arra amit nem látsz és nem ismersz, nem bizonyosság. A bizonyosságot, csak megélni lehet, elmélkedni nem lehet róla. Mindegy hová születsz, és milyen vallást vallasz, senki nem teheti meg helyetted a lépéseket, és senki nem bocsáthatja meg neked az utadonszerzett sérelmekkel szemben, ha benned megszületik a felismerés, hogy egyek vagyunk. Azt kívánod másnak, amit szeretnéd, hogy veled tegyenek. Nincs különbség, csak, ha Te így ítéled meg. Amíg ítélet van bennünk, nem láthatjuk azt ami valójában van.Minden út rólad rólam és a mindenségről szól. Lehetsz bárki és élhetsz bármilyen életet, egyetlen egy dolog az ami különbözővé tesz bennünket és ezek a vágyaink. A meditáció az elmenélküliség, a gondolat nélküliség a vágy nélküliség, ahol egyé vállsz Isteni tudatoddal, ahol megszűnik közted, köztem és mindenki között a különbség. Ez a lényeg. Nem az ki Kersztény, ki Mohamed ki Budhista. A megváltás, nem e világi az túl van az elmén, mikor már nem gondolkozól megosztottan, jó és rossz, helyes és helytelen között. Az a nem választás állapota, az a lét állapota.Ez az igazi megváltás.
Üdv: Bona
 

shanti

Állandó Tag
Állandó Tag
Akárhol vagy, az mindig a Kezdet.

Boldog Újévi Napokat, Órákat, Perceket..!:4:

Gondolom Mindenki csak Bambit ivott...:)


shanti
 

atomjani

Állandó Tag
Állandó Tag
Hello atomjani!


Mindkettőt Te irtad.

Tehát Van olyan fórum (extra atomjani),ahol Te mint főnök megszabod, hogy miképpen Ne reagáljanak a hozzászólásokra.
A korlátokat ott Te állítod nem?Mert ott kell??
A Tisztelet nem parancsszóra működik. Hanem vagy van, vagy nincs.
Előbb tiszteletre és szeretetre méltónak kellene lennünk.
Ezt nem lehet előirányozni senkinek.Mert ki az aki méri a tiszteletet és mi alapján?

Lehet, vagy nem Lehet olyan fórumot "csinálni" ahol nincs Moderátor és olyan Adminisztrátor akinek több joga van a többieknél, és korlátozhatja a többit? Ez itt a kérdés.
A tiéd miért nem korlátlan?Vagy nem a Tied?

Miért Teszed ha alapvetően tiltakozol ez ellen?

Legyen szabad gondolkodásunk, és komolyak is legyünk. Mondjuk itt ebben a topikban például ÉNNN vagyok a legkomolyabb, még sose tiltottak ki.De még lehet...:)
Hogy van ez Benned??

üdv:shanti:)
Nem idézem újra magam,de az első idézetről pár szót. Időnként szükség van korlátokra annak érdekében, hogy a másik embert ne érjen bántodás. Persze, az ilyesmit kiheveri általában az ember. De azért mégsem mindegy. Az ilyen embereket próbálom megvédeni.
Persze most jönnek ezerrel a reakciók, hogy mindezt egoból teszem. És igazuk is van. Mert a másik megsegítése is az ego része.
Moderátorokra, adminisztrátorokra azért szükség van. Amikor nem történik más, mint egymás sértegetése,akkor nem árt, ha közbe lépnek. Voltam én moderátor egy chat-en is. És voltam úgy, hogy kitiltottak a chatről,mert nem tartottam be a szabályokat. És volt amikor nem éreztem jogosnak.
Szerintem egy fórum sose lesz korlátlan, míg moderátor vagy adminisztrátor van. De akkor se, hogyha nincsenek. Mert mindig lesznek akik a másikat korlátozni szeretnék, és talán sikerül is. Én törekszek a korlátok megszüntetésére. De mikor több ember van együtt és egymással beszélgetnek,akkor mindig lesznek korlátok. Még akkor is,ha nem szeretnénk. Mert nem minden esetben érti meg az ember a másikat. És persze ellentétek is lesznek.
 

atomjani

Állandó Tag
Állandó Tag
Szió Atomjani!

Ha tovább haladsz az olvasásbna, ezeket is mind meg találod itt a topicban, jó olvasást, és ha kérdés is van szívesen válaszolunk. Ha viszont csak megbeszéled magaddal a dolgokat úgy is jó :) Ebből is értjük azt mit gondolsz, vagyis az egód mit gondol a dolgokról:)
Ne vegyél komolyan csak poénkodok;)
Üdv: Bona
A
Sose veszem mellre a dolgokat. Csak szokásommá vált, hogy szeretek beszélgetni. Ugyebár az ember szereti megosztani a gondolatait,a tapasztalatait. Főleg olyanokat, melyek hosszú évek után érlelődtek meg benne. Valahogy mindig többre értékelem,minthogy csak úgy idézgessen az ember. Az idézgetés olyan személytelen. Olvastam is a könyvet, így fölösleges átolvasnom.:D Habár sokmindent elmond,bennem is ledöntött bizonyos korlátokat, de mégis úgy érzem, hogy nem vehető minden készpénznek. Próbálok reális lenni, de ez csak úgy megy, ha nem hiszek el mindent. És egyre inkább azon vagyok, hogy minnél jobban leromboljam azt,amikben hiszek,mert ezek valahol korlátokat teremtenek.
Egyébként én valóban egoista vagyok néha, és ez néha meg is látszik rajtam. De egyre inkább tudatában vagyok a dolgoknak, úgyhogy azért ha lassan is, de haladok:)
 

Sziszusz

Állandó Tag
Állandó Tag
Hogy ne kelljen mindíg boldog új évet kívánni.

Sziasztok!


Segíts magadon az Isten is megsegít, ennyi a válasz a boldogságot kereső ember számára.
Akinek komoly az elhatározása, és a másra irányuló vétkét le akarja róni, annak nincs más dolga csak hogy odafigyel viselkedésére, érzéseire másokkal és önmagával szemben. Idővel ez tovább finomul és majd a finomabb gondolatok is hallhatóvá válnak.
Ha tudatosulnak a mások felé táplált ill. mások által kiváltott érzések, viselkedések, gondolatok és ekkor ha az elhatározás megmarad, már csak döntés kérdése hogy jó ez nekem (neki) vagy sem. Meg kell tanulni odafigyelni és helyesen dönteni nincs mese, ezalól nincs kibúvó, hogy majd azt mondhasd „amit tudtam mindent megtettem.” Önmagunkal szemben legyünk őszinték, bizakodóak és türelmesek. Ekkor lépünk az önfegyelem ösvényére, ami magához vonz minden segítséget, amire csak szükségünk van a fejlődéshez. Azt hiszem mindenki örül saját érdemeinek, akinek meg kevés az önbizalma csak vegye észre hogy mikor kevés. Vegyük észre, és abban a pillanatban tudatosítsuk is magunkban hogy mik az erősségeink és mik a gyengeségeink.

Ha már tudatában vagy annak, hogy „keresek valamit de nem tudom hogy mit” az már elég az elinduláshoz, ezeket a sorokat is azért olvasod mert keresel valamit.
Biztos vagyok benne hogy volt már olyan, hogy az álmotokban rájöttetek arra hogy csak álmodtok de az alvás tovább folytatódott. „ Minek futok vagy menekülök, csak álmodom az egészet.” Ez azért van mert az álomban látott minden dolgot abban látjuk, aki az álmot látja. Így van ez az ébrenléttel is, csak ez hihetőbbnek tűnik. Ebből kell fölébredni. Ekkor az ébrenlétben látott minden!!! dolgot abban fogjuk látni, aki az ugymond ébrenlétet látja.
A világ Te vagy, Benned történik minden. Figyelmeddel szüntesd meg a különállóság érzését, mert a szenvedést ez okozza. Amiket most leírtam ezek árnyékok csupán, ne kapaszkodj bele nem ez a szándékom. Csak a csöndet hallgasd, ha nem lenne csönd nem tudnád hogy vannak hangok. Most kérdezhetnéd: hol keressem a csöndet?- minden hang mögött ott van. A formanélküli formává sűrűsödik úgy, hogy megmarad formanélkülinek, de ettől még nem lesz se több se kevesebb. Te is ez vagy, a formanélküli forma. Minden forma mögött megtalálod. Ha a csöndre figyelsz, mindenütt ott vagy. A Mester is azért válaszolja a tanítványnak, hogy csak emelj fel egy követ, vagy hasíts szét egy fát.
Ezért fejleszti a meditáció a hatodik érzéket, és a képességet arra a tudásra hogy azt tedd ami az utadon szükségeltetik, míg meg nem érkezel. Ekkor rájössz, hogy tulajdonképpen el sem indultál.
Belső fejlődésünk által minden pillanatban tudatosan belenőhetünk a megvilágosodásba.

Üdv. Sziszusz
 

atomjani

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Kedves Bonaona!:)

Köszönöm,hogy létezel!:)

Végig nem olvastam az oldalad,és az irásaidat.
Hasonlóan vélem amiket irsz,az életröl.
A szeretet az egyetlen örök forrása a létezésnek.
Minden amit gondolataink és érzéseinkel küldünk a Univerzum felé,azt kapjuk általa.
Ölellek szivem szeretetével!:)

A szeretett még mindig az ego játéka.
 

atomjani

Állandó Tag
Állandó Tag
Hello atomjani:)

De ha egy "t"-vel írod az már nem az egó játéka. Vagy várjál.... de igen :)
Ha még leírod is. Igazad van, akkor már az ego játéka.;)

Üdv. Sziszusz
Ne játszál velem,mert ütök!:!:
2 t-vel is tökéletes :D
Igazad van. A szerettnek semmi köze az ego-hoz. De ha arról vn szó, hogy valamit szeretettből teszünk,akkor igen.
 
Oldal tetejére