Hírek Vérfagyasztó tett: Házról házra jártak a Hamász harcosai, százakat gyilkoltak meg a Gázai övezet határában

Több mint száz holttestet találtak a Gázai övezet határvidékénél lévő Beri kibucban - jelentette az izraeli mentőszolgálat hétfő este.

"Házról házra jártak, bementek az óvóhelyekre, elrabolták vagy megölték az embereket"

- idézte fel az elmúlt napokban történt iszlamista támadásokat a 70 éves Dani Fux, aki a háza padlásán bujkált. "Vagy mindenkit megöltek. Vagy elvitték a gyerekeket és megölték a szülőket, vagy fordítva" - tette hozzá a Jediót Ahronót című újság hírportála, a ynet írásában.

Beri kibuc Izrael egyik legsikeresebb kibuca volt, ahol az erős közösség virágzó gazdasággal társult. Fux szerint nem lesz többé Beri kibuc. "Reggel 6.30-kor egy őrült rakétazáporral kezdődött" - mesélte a lapnak.
"Pokoli volt a zaj. Először azt hittem, hogy a légierő bombázza Gázát. Fokozatosan rájöttem, hogy valami más történik, valami nagyszabású. Alig fél óra múlva lövéseket kezdtünk hallani a kibucban.

A terroristák motorkerékpárokon és furgonokon érkeztek, nehéz géppuskával a járművek tetején. Később azt mesélte az egyik izraeli katonatiszt, hogy kilencvenen voltak. Amikor a kapuhoz értek, megölték az itteni biztonsági vezetőt és felrobbantottak egy autót. Négyen-öten voltak kilencvennel szemben. Bátran küzdöttek, de esélyük sem volt" - emlékezett.
"Hirtelen csend lett. Kilenc óra körül körülbelül húsz katona érkezett egy helikopterrel. Hamarosan felmorzsolódtak, és attól kezdve csak arab beszédet hallottunk."
"Van padlásunk. Felmentünk és bezártuk" - mondta. Dani Fux és a felesége, valamint a legkisebb fiuk a padláson bujkált. Idősebb fiuk bezárta magát, feleségét és gyermekeit az otthonukban lévő óvóhelyszobába - írja az MTI.
"Tárgyakból gátat építettem annak reményében, hogy az megtartja az óvóhely ajtajának kilincsét, és megakadályozza, hogy bejussanak" - emlékezett az idősebbik fiú.
"Reggel kikukucskáltunk" - mondta Dani Fux.

"Láttuk, hogy amikor a terroristák nem tudják kinyitni az óvóhelyek ajtaját, akkor felgyújtották a házat. A füst beszivárgott, az emberek kinyitották az ablakot, és kiugrottak, néha a második emeletről. A gyerekek is" - mesélte.
"Van egy pisztolyom, még mezőgazdász koromból maradt. Megbeszéltük egymás között, hogy ha felfedeznek minket, lelövöm őket, és akkor természetesen megölnek. Nem megyünk fogságba" - közölte a ynettel.

A nap folyamán az ostromlottak rájöttek, hogy a kommunikáció leghatékonyabb módja a kibucban élő anyák WhatsApp-csoportja. Akit életben hagytak a terroristák, ott jelentette, hogy él.

"Délután ötkor héber szavakat hallottunk a ház közelében. Kimentünk, és kapcsolatba léptünk a katonákkal. A látvány elviselhetetlen volt. A kibuc tagjainak, katonáknak és terroristáknak a holttestjei borították a terepet. A feleségem a lányunkkal és az unokáinkkal együtt elutazott innen" - mondta Dani Fux.
"A fiúkkal mi úgy döntöttünk, itt maradunk, hogy segítsünk a hadseregnek, és csak az élőkkel foglalkozunk" - tette hozzá.


1696916838458.jpeg
 
Egy könyv....
A zsidó és a palesztin nép együttélésre van ítélve - állítja Lahav - akkor is, ha az arab szélsőségesek, a dzsihád megszállottjai a halált többre becsülik az életnél, s akkor is, ha a másik oldalon az ortodox zsidók egy talpalatnyi földet sem adnának az araboknak. Yehuda Lahav Kassán született. Szüleit Szlovákiából Auschwitzba hurcolták, ott haltak meg. Ő Budapesten vészelte át a megszállást, s 1949 óta él Izraelben.
"Csak mint Allah bérmunkása vagyok itt. Ha hősi halált halok, a paradicsomba kerülök. Ez az életcélom, találkozni a Mindenhatóval" - mondja Yehuda Lahav könyvének palesztin öngyilkos merénylője. Majd fogja magát, és robbanóanyaggal megrakott gépkocsijával nekihajt egy izraeli katonai állásnak. A terrorista szülei büszkék fiuk tettére. Temetése esküvőre emlékeztet, ahol mindenki vidám és elégedett. Lehet-e békét teremteni azon a földön, ahol két, egymást ellenségnek tekintő nép a végletekig összegabalyodott, s ahol a halálkultusz, legalábbis a szélsőségekre hajlamosakban - minden másnál erősebb életérzés? A szerző igent mond erre az európai mentalitás számára nem is igazán értelmezhető kérdésre.
1697174915810.png
 
Ha valaki érintett, mert például elveszítette egy közeli hozzátartozóját, pont akkor nem kellene figyelembe venni a véleményét, mert nem lát reálisan a vérgőzös bosszúszomjától.
Nagyjából ennyit a tisztán látó gondolkodásról
amikor az érzelmek uralnak: "vérgőzös bosszúszomj"
Azok véleménye elfogult kik érzelmeken át néznek a világra
Ilyenek sose oldanak meg semmit
 
A zsidó és a palesztin nép együttélésre van ítélve
Persze a történelmük miatt
De ez nem mondja ki: hogy képesek is az együttélésre
NEM KÉPESEK
Épp fordítva, soha nem lesz béke
Ez az ítélet
Együttélésre kényszerülve

Ez már jobb szó
Ez se ment eddig igazán
Hát ezért mondtam, igen rossz területet határoztak meg országnak.


Van annyira életképes nép bárhol talál területet felvirágoztatják
Akár Ausztráliában is
Akár az óceánon túl is
Ez csak a praktikusság mondja.
Nem az érzelem
És nem veszi figyelembe a történelmi múltat
Csak a békét
Nincs igazam tudom de praktikus.
 
Utoljára módosítva:
A mondatomban volt némi szarkazmus ...

Közben meghallgattam néhány ott élő véleményét.
Szerintük a 6 év alatti gyerekek is bűnösek, mert hamasz óvodákban mossák át az agyukat.
Már nem is szeretném megérteni, hogy mi történik.
Én éltem hat hónapot arab területen. Teljesen nyíltan vallják és ki is mondják, hogy ki kell irtani a zsidókat (nem kell tartani tőle, hogy a keresztényeket és egyéb nyugatiakat nem, csak a sorrendet be kell tartani!).

A két népcsoport közt olyan mértékű az ellentét, hogy azt a nyugati ember nem érti meg.

Osztálytársnőm arab srácot vett el, valamelyik tesója volt itt látogatni, a gyerekekkel. Alapvetően jó a kapcsolatunk és azon csodálkoztam, hogy a gyerekek (6 és 10 évesek) miért nem jönnek át hozzám soha. Rákérdeztem. Szuli elmondta, de akkor igazából nem is nagyon vettem komolyan, és legyintettem, hogy gyerekek... Azért mert a szeretőm zsidó és attól tartanak a gyerekek, hogy megöli őket. Mert ezt hallják mindenhol.
 
Utoljára módosítva:
A "free palestina" az ilyenek miatt marhaság, hazugság. ez a zsidóság kiírtásáról szól. és a sok idióta ausztrál szimpátia tüntető azt skandálja, hogy "gas the j**s."
 
A "free palestina" az ilyenek miatt marhaság, hazugság. ez a zsidóság kiírtásáról szól. és a sok idióta ausztrál szimpátia tüntető azt skandálja, hogy "gas the j**s."
Gondolom, ott sem az őslakosok, hanem egyes bevándorló rétegek kívánják.
Itt ugyanez a helyzet. Mostantól ugyan No-ban törvény tiltja, de az pont annyit ér, amennyit hajlandók lesznek betartani belőle.
 
A "free palestina" az ilyenek miatt marhaság, hazugság. ez a zsidóság kiírtásáról szól.
Na de meg tudod-e mondani mióta tart, ez a zsidó arab ellentét?
És javított-e valamit oda településük?
Jó ötlet volt-e Palesztinát kettéosztani?
Mi kell ahhoz hogy kiegyezzenek az arabok és a Zsidóság?
Mintha már a bibliai időkben is mindenki csak ártani akart volna a zsidóknak, ugye
 
A Budapesti Rendőr-főkapitányság megtiltotta a főváros területére 2023. október 13-ára bejelentett gyűlés megtartását.
Egy magánszemély jelentette be, hogy az Izrael és a Hamász terrorszervezet között folyó fegyveres harc kapcsán 2023. október 13-án Budapest II. kerületében gyűlést kíván tartani.
A gyűlés illeszkedik a Hamász felhívásához, amely e napra a „harag kimutatására” szólítja fel híveit az egész világon.
„Magyarországon nem lesz terrorpárti tüntetés. Megvédjük a magyar embereket!” – ezt a szöveget posztolta a Facebookon Orbán Viktor, fekete háttérrel, vastag fehér betűkkel, nem sokkal a szokásos péntek reggeli rádióinterjúja után.
Kifejtette: Brüsszelben vakok, mert a hétvégi események ellenére sem akarnak változtatni az unió migrációs politikáján és továbbra is be akarják engedni az illegális bevándorlókat, amely jelentős biztonsági kockázattal jár.
Úgy értékelt: miután a migrációs válság idején nagy számban engedtek be ellenőrzés nélkül tömegeket a nyugat-európai országokba, most köztük ott vannak a Hamász megbízottjai is, ami közvetlen, komoly kockázatot jelent minden nyugat-európai országnak.
(nos igen ezzel nem lehet vitatkozni a választásokon nem nagyon fognak ellenzékire szavazni mert az emberek látták mit tettek ezek az állítólagos ˝menekültek˝...)
 
A Budapesti Rendőr-főkapitányság megtiltotta a főváros területére 2023. október 13-ára bejelentett gyűlés megtartását.
a lényeg a brüsszeli politika, mely szerint:
"A Palesztin Hatóság számára megítélt támogatások folyósításának folytatódnia kell...."

mehet a következő vízvezeték szállítmány
 
Utoljára az óvodában hallottam a nagyon elmés védekezést, úgy kezdődött, hogy a Pisti visszaütött.
Előre elnézést kérek, de nem tudok finomabban fogalmazni.
Fanatikus valláskárosultak egymást és az ártatlan embereket ölik, ki-ki saját istene nevében, az igen súlyos következményekkel sem számolva.
Nem ismerem pontosan az ide vonatkozó tanokat, de ezekben nincs benne a „dobd vissza kenyérrel” elve?
Sem a zsidók sem az arabok nem kertesztények. Az araboknál az a szokás, hogy ha sérelem éri őket 10 szeresét adják vissza, a zsidókat az Ószövetség korlátozza, náluk a "Szemet szemért" elv érvényesül inkább, tehát amekorra a bántás annyit lehet visszaadni. Más kultúrák.
 
, a zsidókat az Ószövetség korlátozza, náluk a "Szemet szemért" elv érvényesül inkább, tehát amekorra a bántás annyit lehet visszaadni.
De akkor ehhez hogy jön 2 dolog
1. kiszámíthatatlan számú civilt fognak megölni.
Mire a gázai övezetet elfoglalják.
2. A hamász-t végleg eltapossák ez a céljuk
Ezt csak mint terrorszervezet teszik és válogatás nélkül.
Vagy mint politikai szervezet teszik?
És ki volt terrorista, és ki nem, ki követett el merényletet és ki nem?
Csak kérdem:
A bosszú a visszavágás folyamán
Van e értelme olyan mondatot mondani amit te mondtál?:

"Ószövetség korlátozza, náluk a "Szemet szemért" elv érvényesül inkább, tehát amekkora a bántás annyit lehet visszaadni"

Háború van egy jól felszerelt terrorszervezettel szemben
Tehát nem országgal.
Ki tudja itt kiválogatni ki fog meghalni?
Csak kérdem mielőtt tudományos idézgetésbe kezdel
szentírásokból
Az élet más
Ez a helyzet most kavarodottabb
 
A foldek nagyreszet a beduinoktool megvasaroltak a zsidok
Jézusmária, no no
Mint írták itt mások: nem vásároltak semmit, de főleg nem nagyrészt, csak néhány parcellát.
A beduinoktól meg főleg nem országot.
A beduinoktól főleg nem, mivel nomád nép sose települtek le.
országuk meg sose volt
Ők semmit se adhattak el.
 
Utoljára módosítva:
a választásokon nem nagyon fognak

A két nép közötti értelmetlen öldöklés magyarázata nem lett sokkal világosabb.
Az itt olvasható írásokból már sokkal jobban érthető, hogy miért annyira sikeresek a vallási alapokon működő, de nem feltétlenül vallásos politikai rendszerek.
Akkor is kedvenc vallási vezetőre szavaznának, ha holnap vagy a jövő héten minden pont fordítva történne.

a "Szemet szemért" elv érvényesül

"Parkoló lesz Gáza városból."
A ... bosszú érvényesül.
Az ide kívánkozó jelzőket inkább kipontoztam.
Közben sajnálatos módon igen sokan meghalnak vagy megsebesülnek mindkét oldalon.
Ennek így kell történnie, mivel már az óvodásoknál is megy az agymosás, mire felnőnek bosszúszomjas és ugyanakkor rettegő emberek lesznek.
Írásaitok alapján a túlnyomó többség ilyen, persze mindig és kizárólag csak a másik oldalon.
Moldova után szabadon, ezt viszont már nem gondoltam volna.
Pár nappal ezelőttig még csak elenyésző kisebbségben levő elvakult embert feltételeztem.
Többek között ezért is nem értettem, hogy mi történik.
 
Utoljára módosítva:
"Parkoló lesz Gáza városból."
A ... bosszú érvényesül.
Rákerestem mi ez a szörnyűség
Ezt találtam:
A tengerbe süllyeszteni Gázát: Izraelnek vissza kell mennie a városba, ahonnan egyszer már kimenekült
A cikk érdekesebb mint a cikk címe
azt az óhaj mondást: Jichák Rabin volt miniszterelnök mondta
Nekem azt mondja Ez se volt megoldás az Izrael -arab világ ellentétre
Mert a palesztinok izraeliek szerint arabok.
izraeli állampolgárságot kapott palesztinok szerint izraeliek
Vallásuk szerint is kettős
szunnita muszlim
kis részük keresztény
Etnikailag bonyolult
De zsidó ellenességük okán és az arabok országok támogatása miatt mások arabnak tekintik
A cikkben van egy fontos kérdés Izraelnek tették fel: ez mitől nem kollektív büntetés


Még csak precíziós célpont kilövésnek se számít
Ez így már terrorbombázás
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Jézusmária, no no
Mint írták itt mások: nem vásároltak semmit, de főleg nem nagyrészt, csak néhány parcellát.
A beduinoktól meg főleg nem országot.
A beduinoktól főleg nem, mivel nomád nép sose települtek le.
országuk meg sose volt
Ők semmit se adhattak el.
Nem kell kiforgatnod mindent es mindenki hozzaszolasat. Senki nem allitotta ,hogy orszagot vettek a beduinoktol.
Gondolod van itt valaki aki ne tudna hogy a beduinok kik es hogy eltek mibol, merre vonaltak stb.
 
Az említett cikk egyetlen szava megmagyarázza a kialakult helyzetet:

indoktrináció
Befolyásolt tanítás.
Valamilyen politikai célnak vagy eszmének alárendelt céltudatos (elő)nevelés.

Természetesen ez mindig és kizárólag csak a másik oldalon történik, és láthatjuk milyen eredményes.
 
Nem kell kiforgatnod mindent es mindenki hozzaszolasat. Senki nem allitotta ,hogy orszagot vettek a beduinoktol.

Ez a te hozzászólásod volt nem mindenkié(ne forgasd ki)
Ha nem országot akkor mit és kitől és mennyit?
Mások azt mondták semmit se vettek
De ez sem igaz
Mert olvastam vettek kevés földet (de ezt a palesztinoktól) nem pedig a beduinuktól
És még Tel Avivot a cikk szerint a törököktől
A beduinoktól még földet se vehettek azoknak nem volt
arabot(vagy palesztint) akartál írni nem?
A beduinok a wiki szerint is: A szír-arab pusztaság peremvidékén élő nomádok. Sátorlakók
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
Horváth Csilla Judit wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta!
Szeretnék hozzáférést a Legális E-bookok fórumhoz!
Előre is köszönöm: Judit
B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!

Statisztikák

Témák
38,148
Üzenet
4,806,686
Tagok
615,962
Legújabb tagunk
Koviubii
Oldal tetejére