Vegetarianizmusról mindenkinek

Ecner

Állandó Tag
Állandó Tag
Én június óta nem eszek húst. Meguntam hogy napi rendszerességgel hús, hús, hús... Sajnos nálunk nem akarnak a szüleim külön nekem főzni, de már kipróbáltam pár könnyebb receptet. Itt is láttam párat, amiér én külön köszönetet mondanék :p
 

regiragusa

Új tag
Van valakinek egyszerü szójás receptje?

Azt elfelejtettem írni, hogy lehetöleg olyan legyen, amiben semmi tejtermék nincs.

èpp tejcukor allergia vizsgálat alatt állok, két hétig semmi tejtermék:(((
 

Mikiapu33

Állandó Tag
Állandó Tag
nekem a vegetarianizmusról a vicc jut eszembe. Milyen a vegetáriánus kannibál? csak zöldségest eszik...
egyébként a témával kapcsolatban úgy hiszem, valahol a mértékletes húsevés mellett tenném le a voksomat...
 

Kijuma

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
Hátrány, ha mozog.... :D Mit értessz élő ételen? Én jobban szeretem, ha nyugton van a tányéromon.... :)

Sziasztok!

Olyanokat keresek, akik áttértek a nyers kosztra. Most olvasom az Élő ételek az egészségért c. könyvet és elhatároztam h belevágok. Nyers koszton fogok élni. Elsőre ijesztőnek tűnik, de csak jókat hallottam még róla. :) Örülnék, ha megosztanátok a tapasztalataitokat az élő ételekkel kapcsolatban. Előnyök, hátrányok...
 
F

fanyar

Vendég
Mint ott is írta valaki kommentben a film túlzásokkal van teli
Igen a túlzások mindig mindenütt károsak zavarják a tisztánlátást a szélsőség és a csapongás!
Ezekről nyugodtan kell beszélni.
Igen elpusztítjuk a földet ez már eléggé világosan látszik és nem teszel sokat érte te sem !
Nem ismered fel mindannyiunknak a megszokott létformája a káros !
Nem mondasz le a kényelmedről a megszokott energiafogyasztásodról pazarolod a vizet ,bekapcsolva hagyod a számítógépet és újabb és újabb kütyüket vásárolsz
A vegetáriánizmus nem menti meg a világot
Ezt csak acierto belinkelése miatt mondom mert a címe:Elpusztítjuk a világot volt
bocs csak úgy kijött belőlem
 

hontalan

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok. Már beleolvasgattam a linkekbe, nagyon érdekesek, az állatkínzásról szóló rész megdöbbentő. Bár én húsevő vagyok, komolyan elgondolkodtatott, hogy ilyen áron? A fiam nem igazán kedveli a húst, és én sem hiszem, hogy mindennap ennünk kell, úgyhogy biztos találok néhány jó receptet majd nálatok.
Pontosan ez volt az oka, ami kiváltotta, hogy a lányom vega lett.
 

gasparn

Állandó Tag
Állandó Tag
Vegetarianizmusról az a véleményem, hogy jó dolog, de valahogy mindig kívánom a húst... S sose tudok vega lenni 3 napnál tovább...
 

csilla2143

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem is nagyon jó dolog aki vega, mindenki maga dönti el melyik fajtája jön be neki. Én teljes mértékig nem mondom magam vegának, de vannak olyan időszakaim amikor a szervezetem nem kívánja a húst, volt úgy hogy ezt 2 évig is kitartott. De előfordul nálam hogy csak zöldségeket és gyümölcsöket eszek jó ideig. Amondó vagyok mindegy hogy vega vagy, vagy nem, érezd meg mit szeretne a szervezeted és azt edd, mert akkor pont az kell a szervezetednek.
 

Hajnici79

Állandó Tag
Állandó Tag
Hogy a világot megmentsük, nem kell minden egyes ember óriási tetteket véghez vigyen. Azonban a sok kicsi sokra megy. A vegetáriánusok legalább tesznek valamit. Sok vegetáriánus sok állat életét menti meg.
 

pufcika

Állandó Tag
Állandó Tag
A vegetarianizmus valóban nagyszerű dolog, ha az állattenyésztés szempontjából vizsgáljuk. Sok állatot mentünk meg a tartási körülmények miatt elszenvedett kínoktól. Jót teszünk környezetünknek is, mert az állattenyésztés károsanyag-kibocsátása a túlzott húsfogyasztás miatt komolyan károsítja a környezetet. Szerintem sokkal fontosabb az az érv, hogy a vegetáriánusok átlagéletkora úgy 20 évvel hosszabb a húsfogyasztókénál.
 

Gaddemon

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem aki elvből vegetáriánus, mert az állatokat sajnálja, az sokszor nem gondol rá, hogy más, kevésbé
"fontos" dolog miatt is levágnak állatokat. Gondolom az igazi vegáknak így nincs bőr cipőjük vagy bőr táskájuk sem...
Amúgy nem rossz gondolat, nem tudom, lehet-e így egészségesen élni, nem lesz-e valakinek hiánybetegsége.
 

kerek78

Állandó Tag
Állandó Tag
Semmi pénzért nem lennék vega de tiszteletben tartom őket. Egy biztos,hogy ők sem fognak tovább élni...
 

Liszia

Állandó Tag
Állandó Tag
Ebben a témában azt hiszem, nem nagyon lesz egyetértés...
Én vega vagyok, és köszönöm, jól érzem így magam.:) Mindenkinek azt kívánom: akár vega, akár nem: érezze jól magát.:) Az a legfontosabb.:)

Napsugaras délutánt Mindenkinek.:)
 

freedom86

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Én alapjába véve húsevő vagyok bár imádom a sok gyümölcsöt és zöldséget is.Úgyhogy inkább úgy mondanám hogy mindenevő.Örülök hogy találtam itt jó recepteket.
 

wWolfff

Új tag
A vegetarianizmus valóban nagyszerű dolog, ha az állattenyésztés szempontjából vizsgáljuk. Sok állatot mentünk meg a tartási körülmények miatt elszenvedett kínoktól. Jót teszünk környezetünknek is, mert az állattenyésztés károsanyag-kibocsátása a túlzott húsfogyasztás miatt komolyan károsítja a környezetet.

Bocs, hogy így belepofátlankodok, de ez így ahogy van nem igaz. Legalábbis részben. Nem látjátok át a rendszert. Az állatokat a farmon felnevelik és mindenképpen eladják a húsfeldolgozó üzemnek, aki tovább küldi ruhaiparnak, konzerviparnak. Aztán azok, hogy milyen formában értékesítik (Emberi vagy állati fogyasztásra szánt termékek) már csak rajtuk áll. Bekerül a henteshez vagy a nagy áruházba aki mindenképpen megveszi, mert ebből él, és senki nem menne be egy olyan boltba aminek a kirakatában nincs semmi. Ami meg ráromlik azt vagy leírja veszteségként és elviszi a dögkútra, vagy továbbértékesíti és komposztálás meg mit tudom én mi útján csinálnak belőle műtrágyát, amit aztán felhasználnak az állami szabadföldi növénytermesztésnél, vagy a farmokon, vagy otthon a kertben te magad. Vagyis az állat 'vére és húsa' amit annyira viszolyogsz megenni beleépül a zöldség és a gyümölcs húsába, amit meg megeszel.

Lehetséges, hogy mivel egyre kevesebb húst vesznek az emberek, és nem csak azért mert vegák (hanem azért is mert nincs pénzük megvenni), kevesebb állatot nevelnek fel, de ez még nem jelenti azt, hogy nem is születik meg. Ha a gazdának van egy darab kacsája amit megültet, akkor utána lesz vagy tíz kacsája, de utána kiderül, hogy csak ötre van igény, akkor mit csinál a maradékkal? Megöli ott helyben. Vízbe fojtja, mint faluhelyen a nem kellő korcs kutyát meg macskát. Én is most jártam így, párzás előtt már gazdát kerestem a kutyáknak, de mikor megszülettek hívtam a gazdikat akikből már három szerzett azóta kutyát, kettő meg úgy döntött mégsem kell. Na köszönöm. Egyet elvittek, egy sajnos betegségben elpusztult, még mindig van legalább kettő akivel nem tudok mit csinálni. Kizabálnak a vagyonomból. Oltatásuk sem piskóta.

Visszatérve személy szerint én azért, kerülöm a húsfogyasztást, mert egyszerűen átmegy rajtam, egy óra múlva olyan érzésem van, mintha semmit sem ettem volna. De ha az üzemi konyhán elém rakják, vagy vendégségben, akkor megeszem mert azért valamit mégiscsak használ, hogy ne ájuljak el estig. Azzal, hogy nem eszem meg és utána meg kidobják a szemétbe, a halála értelmetlenné vált.

Lehet, hogy talán kevesebb állat születik, de azokat mindenképpen levágják vagy ezért vagy azért. A festők is jobban szeretik az állati szőrből készült ecseteket, mert jobbak a műanyagnál. Persze ehhez még nem kell levágni az állatot, elég, ha megnyírod, mint a birkát a gyapjúért. Mindamellett ha ragaszkodunk a szó szoros értelméhez, olyan állat életét nem tudod megmenteni, aki vagy ami meg sem születik.

Legalábbis én így látom ezt az egészet. Lehet megcáfolni.
Persze senki érzését nem akartam megbántani ezen kis szösszenettel.
 

Kijuma

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindenkinek köszönöm, hogy benézett! Igyekszem én is gyakrabban jönni, ha már megnyitottam ezt a topikot...
A recepteket külön köszönöm! Szép napot mindenkinek!
 

cutie

Állandó Tag
Állandó Tag
semi- vega

3 éve vagyok vega. Egy problémával találkoztam fogyás helyett híztam. Nem várt esemény senki nem tudja miért.
 

Ibolyalya

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon sok jó recept van az oldalon. Köszönöm!
S íme egy egyszerű főzelék, vagy sűrű leves, ami friss rozskenyérrel vagy teljes kiőrlésűvel a legfinomabb:
1/2 kg sárgaborsó vagy lencse
só ízlés szerint
1 db hagyma /kb. 6-7 cm átmérőjú, 6-8 cikkre vágva
5-6 gerezd fokhagyma
2-3 babérlevél
majoranna ízlés szerint
Mindezt vízben felteszem főni lassú tűzön, fedő alatt. A víz mennyiségétől függ, hogy levesnek vagy főzeléknek készül.
Semmivel sem szoktam sűríteni, nem teszek bele zsiradékot. Finom, tiszta ízt kapunk. Jó étvágyat!
 
Oldal tetejére