Versek, idézetek...

Sz.Szonja témája a 'Irodalom' fórumban , 2004 Április 29.

 1. Itramibit

  Itramibit Állandó Tag

  "s ha addig élek
  is: inkább engem hagyj el,
  mint magad, Kedves!"
   
 2. Itramibit

  Itramibit Állandó Tag

  "Van, hogy eljön az a pont, hogy egyszerűen csak szerelmes vagy valakibe. Nem azért, mert az a valaki jó vagy rossz, nem azért, mert valamilyen. Egyszerűen csak szereted. És még csak azt sem jelenti, hogy onnantól fogva ásó, kapa, nagyharang. Ahogy azt sem, hogy soha nem fogjátok megbántani egymást. Egyszerűen azt jelenti, hogy szerelmes vagy, szereted szívedből. Néha azért, amilyen, néha pont annak ellenére. És tudod, hogy az a valaki is szeret téged, néha azért, aki vagy, néha meg pont annak ellenére."
  Laurell K. Hamilton
   
 3. Itramibit

  Itramibit Állandó Tag

  "Annyi energiám elmegy arra, hogy kiűzzelek magamból. A szívemből, a lelkemből, az agyamból. Amilyen nagy barom vagyok, el akarlak hagyni, pedig tudhatnám, hogy még ha élhetek is nélküled, akkor is csak valami kripli élet lesz az. Mintha a saját kezem vagy lábam nélkül akarnék élni. Működik a dolog, de már közel sem ugyanaz."
  Laurell K. Hamilton
   
 4. Itramibit

  Itramibit Állandó Tag

  Hát persze, hogy szeretlek. Annyira szeretlek, hogy nem is gondolkozom rajta. Nem is hajtogatom. Olyan természetesen szeretlek, ahogy lélegzem, meszesedem, süketülök, hullajtom a hajam.
  Vavyan Fable
   
 5. Itramibit

  Itramibit Állandó Tag

  „ A vendégem akarsz lenni?
  Hogy lehetnék a te vendéged, amikor az én földemen, az én erdőmben, az én vadászmezőmön állunk? De megengedem, hogy leüljetek.”
  Karl May
   
 6. Itramibit

  Itramibit Állandó Tag

  "Az ember bámul, és nem gondolkozik. Lát, és nem érez. Sem hideget, sem szívdobbanást, sem kül-, sem belvilágot. Csak bámul. Úgy pihen."
  Jókai Mór
   
 7. Itramibit

  Itramibit Állandó Tag

  "A lányoknak mindig szükségünk van egy férfi véleményére is, de addig nem, amíg mi magunk világosan el nem döntöttük, hogy mi legyen az, és egyáltalán hallgatunk-e rá, vagy sem."
   
 8. Itramibit

  Itramibit Állandó Tag

  "Sokat hibázom. De nagyon igyekszem, hogy ugyanazt a hibát három-négynél többször ne kövessem el."
   
 9. Itramibit

  Itramibit Állandó Tag

  "Tegyünk úgy, mintha nem lenne baj, mielőtt be nem következik."
   
 10. Itramibit

  Itramibit Állandó Tag

  "Az emberek alig várják a tavaszt, igaz? Minden életre kel… Később viszont minden el is pusztul. Tavasszal minden újrakezdődik, de az óra máris ketyeg az élet minden apró morzsája fölött."
   
 11. Itramibit

  Itramibit Állandó Tag

  "Mindig jelen vagy. Akkor is, ha nem."
   
 12. Itramibit

  Itramibit Állandó Tag

  "Nagyon keménynek gondolod magad. Felcsatolod a pisztolyod, és máris azt hiszed, hogy te vagy a Szupernő. De ha valami bajod esik, nem csak te vérzel. Hanem én is. Gondoltál már erre valaha?"
   
 13. Itramibit

  Itramibit Állandó Tag

  "Csak akkor beszélj, ha a csendnél értelmesebbet tudsz mondani."
  Gandhi
   
 14. Itramibit

  Itramibit Állandó Tag

  "Gyűlölöm. Mert amikor azt hittem, meghalt, sokkal jobban egyedül éreztem magam, mint már régóta. Mintha nem lennék képes végigmenni a városon abban a tudatban, hogy már nincs itt. Mintha amíg odakint van valahol, és én tényleg bajba kerülnék, valahogyan tudnám, hová mehetek, és talán nem pontosan azt tenné, amit várok tőle, de azért életben tartana. Bármilyen helyzeten átsegítene, hogy élhessek még egy napot."
  Karen Marie Moning
   
 15. stabo

  stabo Állandó Tag

  Váci Mihály: A cigánylány

  Az egész nem igaz: - álom.
  Fekszem és kitalálom,
  csak hogy valami fájjon.
   
 16. ametiszt99

  ametiszt99 Őstag Platina támogató

  A világról

  És ne feledd soha, hogy a világ fia is voltál. Rokona a négereknek és a csillagoknak, a hüllõknek és Leonardo da Vincinek, a Golf áramnak és a maláj nõknek, a földrengésnek és Laocénak. Mindehhez közöd volt, egy anyagból vagytok, egy lélek teremtett, ugyanaz a lélek fogad vissza. Ez egészen biztos. Márai Sándor
  Ez az egyik kedvenc idézetem!
   
 17. settenkee

  settenkee Állandó Tag

  "Egyetlen út van. A boldogság, a kiteljesedés, az, hogy rád találnak azok a pillanatok, amik kiszíneznek mindent, olyanra, ami a célodhoz visz. Előre, tovább, egészen addig, amíg el nem jutsz a helyedre, oda, ahova születtél. Persze rögtön nem kaptad meg, rögtön nem raktak oda, de az élet mindig adta a jeleket, te meg hallgattál rá. Ha volt eszed. Megteheted, hogy elhessegeted az érzéseidet, és úgy teszel, mintha nem is lennének, de semmi értelme. Egy ronccsá válnál, olyanná, aki nem mer elég mélyre hatolni magában, aki nem mer elég nagyot álmodni, aki nem mer a helyére kerülni. Pedig csak ennyi dolgunk van. Indulj el, menj előre, találd meg a helyed, mert hidd el, mindenkinek megvan a maga helye. Mindenki okkal jött, de nem elég rájönni az okra. Rá kell szolgálni, hogy abban is élhess, ami a tiéd." (Oravecz Nóra)
   
 18. alizee84

  alizee84 Állandó Tag

  SUMMA
  Minden megérint.
  – úgy látszik: sose nő be
  a szívem lágya.

  (Fodor Ákos: Pontok)
   
 19. alizee84

  alizee84 Állandó Tag

  3 negatív szó:
  nincs
  semmi
  baj.

  (Fodor Ákos: Buddha Weimarban)
   
 20. fekete93

  fekete93 Állandó Tag

  Radnóti Miklós: Július

  Düh csikarja fenn a felhőt,
  fintorog.
  Nedves hajjal futkároznak
  meztélábas záporok.
  Elfáradnak, földbe búnak,
  este lett.
  Tisztatestü hőség ül a
  fényesarcu fák felett.
   

Megosztás