Vita, érvelős topic - Ezos dolgok megvitatása

oliyboty témája a 'Parapszchiológia' fórumban , 2009 December 28.

 1. Arima3

  Arima3 Állandó Tag

  Bocsánat kedves István, én általában nem értek egyet Iononnal, - már ha értem egyáltalán az írását,- nemigen fordult még elő, hogy azonos, vagy hasonló legyen a véleményünk, de ez a megjegyzése nagyon ül. Semmiképp sem nevezném buta megjegyzésnek.
  már bocsika..
   
 2. Arima3

  Arima3 Állandó Tag

  Olikám, az egód röhögni fog a markába.
   
 3. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Minden egyes emberben ott van a lehetőség, hogy spirituálisan fejlődjön. Mindenkinek tart valahol a karmája fejlődés téren. Csak mindenkinek máshol és máshol. Vannak olyan dolgok amiket megkaphatsz, ha ez van neked megírva. Vannak olyan dolgok amiket nem kaphatsz meg (pl. hogy értsd mire gondolok: lehet, hogy nagyon fejlett karmával rendelkezel és egy csomó minden dolog elérhető számodra, megkaphatod, azonban te vágy arra, hogy úgy meditálj, hogy közben lebegj. Na most, ha ez nincsen neked megírva, akkor ezt hiába is akarod, hiába vagy fejlett, nem fogod tudni megkapni). Ez mind egy tanulási folyamat itt az életben. Ingyen semmit sem "kapsz", ezt úgy értem, hogy hiába kapsz "képességet"/ "adottságot", ha nem indulsz el a fejlődés útján. Viszont! Egyedül csak is rajtad múlik, hogy élsz-e a benned levő lehetőséggel vagy sem. Nagyon sokan azért nem élnek vele, mert nem hisznek benne, az egójuk, elméjük egyszerűen nem tudja, nem képes elfogadni ezeket a dolgokat.

  Na megpróbálom majd leírni kicsit érthetőbben, vagy aki tudja, hogy mit próbálok meg elmondani, az segítsen már nekem, hogy érthetőbb legyen mindenki számára. ;) Nekem még karma téren nincsenek olyan nagy ismereteim. :12:
   
 4. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Honnan tudod? Veled már ez megtörtént? Vagy miért vagy benne ilyen biztos? Attól még, hogy nálad nem működik, nálam működőképes lehet...;) kiss
   
 5. ionon

  ionon Vendég

  Nem ismerheted hisz nem voltál részese és most hogy részesévé váltál még mindig nem vagy részese. Ha fejlett vagy akkor tudsz adni is spirituális fejlettség sokaknál abból áll tudnak venni (amit adnak feléjük azt elveszik) Az adást még nem is merik azért fejlettek spirituálisan mert ott azt nem ismerik hogyan kell adni vétel nélkül. Szerencsére nem vagyok spirituális mester még tanuló sem.
   
 6. most

  most Állandó Tag

  kedves.... nem istenről van itt szó hanem arról kinek a vallása hite az igazibb és melyikük tart előrébb ... fura h ezo körökben a szinte kötelező szeretet álarc sem tudja eltakarni a okoskodást és a rivalizálást, tanítvány fogás lasszóval, hatalombetegség önjelölt guruk meg nemértett magánya ? pedig tanulni jöttünk ide egymás- tól tanulni ! együttgondolkodás ? vita szinte nincs is .. se érvelés, van viszont személyeskedés sértődés beolvasás jelentgetés pm :(

  témáról : nincs jó és nincs rossz csak megítélés van szerintem.

  azt gondolom vhol moderátoroknak kéne meghatározni h mi a személyeskedés és mint ilyet szankcionálni mert úgytünik magunktól nem megy:(
  és kedves topic indító nem illik kiragadni úgy egy részletet vkinek a h szólásából h őt nem tájékoztatjuk téma áthelyezéséről idézéséről ... akár mennyire is "feladta" nekünk a labdát .. hiszen így sem h szólni sem védekezni nem tud. (hasonló indokkal nyitottam a kérdések topicot )  fentiek' a saját véleményemet tartalmazzák és nem haragszom senkire .. meg csak azért említettem mert néha jó lenne ha a topic arról szólna miről érdemes és a "más vélemény" nem lenne feltétlen kötözködés és vita forrás...

  (régóta úgy igyekszem élni h azt fogadom el amit a másik adni akar vs képes )
   
 7. Atis3

  Atis3 Állandó Tag

  más nézőpont = veszekedés = szenvedés

  na de mi a helyzet a sorssal?
   
 8. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Mar maga a vita szo is ellentetekre valo buzditas, es ami a legmeglepobb,hogy az ezo okitok, tanitok, es utmutatast mutato magasabb szinten levo emberek hogy hogy nem tudnak tarsalogni egy temarol, (sajat szakteruletukrol)eszmecseret folytatni csak erobol vitazni?
  Hogy is van az a magasabb spiritualis szint ha az egyszerubb emberekkel se tudunk szot erteni?
  Sima halando emberkent komolyan meglepodok azon,hogy ezosokbol (tisztelet a kivetelnek)hianyzik a szeretet, meg azon a magas szinten is, amihez mar semmi nem foghato,akkor mi akik csak olvasgatunk mire is szamithatunk?

  Tobb turelem tollarencia, alazat hisz ehhez a lelekbuvarkodashoz szerintem nelkulozhetetlen.

  Lehet ok is ugy vannak vizet predikalnak es bort isznak?:D
   
  pet54232 kedveli ezt.
 9. ionon

  ionon Vendég

  Kérlek szépen adj a tudásodból mily régóta várok rá. Köszönöm előre is.
   
 10. most

  most Állandó Tag

  ionon kiss ezért is adtam ...
  a vitát ;)megvédeném mint eszközt ( az nem személyeskedés)sztem lehet úgy vitatkozni ... mint ahogyan a tudományos életben is, ütköztetve érvelve. hogy az előre vigyen.
  Az érzelmi intelligencia ezoterikával foglalkozók körében ha lehet még fontosabb mint a hétköznapi életben .
   
 11. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Kedves Most és minden érintett!

  A topic indítást nem annak szántam, hogy vitát kavarjak, szítsak, stb... Nekem is és szerintem sokaknak van véleménye, mellyel a többség nem ért egyet, vagy máshogyan látja. A vitát nem szó szerint kellene értelmezni. Szerintem, ha normálisan, felnőtt emberek módjára cserélünk gondolatokat, már eleve azokból tanulunk, hiszen nem lehet mindenki egyforma nézőponton. Illetve direkt kiemeltem, hogy ha van egy álláspontunk, akkor érvekkel próbáljuk meg alátámasztani, hogy miért is gondoljuk így. Eszperanza-t sem akartam megbántani, szó sincs róla, ha megbántottam valamivel, akkor elnézést érte. :confused:

  Engem egyébként érdekel az, hogy TI, mások, hogyan vélekedtek bizonyos kérdésekről és miért az a véleményetek, hiszen ez is a tanulási folyamatunk részéhez tartozik (szerintem). Tudunk egymás által rengeteg mindent tanulni, szerintem tudunk úgy "vitázni", hogy betartva a játékszabályokat, nem sértegetve egymást, stb..., még akár élvezetessé is tehetjük az egészet. Tehát nem kellene a szó szoros értelmében értelmezni a vita szót. Kulturált, felnőtt emberek módjára, emberekhez méltóan is meg tudjuk beszélni a dolgokat. kiss
   
 12. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Kedves Most!

  Nem igazán értem a fentebbi kiemelt vastagbetűs részt... Miért érzed azt, hogy megy a rivalizálás, az okoskodás, stb...? Egyszerűen csak gondolatokat cserélünk, véleményeket írunk le, ki hogyan látja a dolgokat. Nem értem, hogy te miért látod ennyire "borúsan" a dolgokat...:confused:

  (Halkan megjegyzem, hogy vissza lehet nézni az összes hozzászólásom, mindig is próbáltam úgy írni, hogy ne személyeskedjek, senkit sem bántsak meg, ne szegjem meg a fórumszabályzatot, stb...;))
   
 13. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Csak annak tudsz a lelkébe belegázolni, aki felveszi az ilyen jellegű dolgokat kiss Véleményt nyilvánítani mindenkinek szabad, ugyanúgy neked is. Úgy gondolom, hogy itt a CH-n felnőtt emberek vannak, akikkel lehet értelmesen beszélgetni, társalogni. kiss
   
 14. nmarie

  nmarie Silver Tag

  Kedves Oli, bár sokan sokkal többet láttunk, mégsem gondoljuk azt hogy tudnánk, hogyan mennek a dolgok valójában ... van némi rálátásunk, de nem tudjuk. Csak próbáljuk összerakni a mozaikokat.
  Ne vedd bántásnak, de ez egy igen merész kijelentés volt.
   
 15. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Kedves nmarie!

  Nem veszem bántásnak (tudom, kicsit egós volt... próbálom inaktiválni, de néha nem megy) kiss Én arra írtam, hogy tudom, hogy mennek a dolgok, amit Ionon írt a tudással kapcsolatosan. De azt már tudom, hogyan működik az -elméletben-, ha tudást kérek le, stb...:D, és hogy azért nem csak úgy megkapom (ami persze mindenkinek jár alanyi jogon), tennem is kell érte valamit. Tudom, hogy kicsit merész kijelentés volt, de ami a szívemen, az a számon...:rolleyes:kiss Remélem senkit sem bántottam meg, nem annak szántam a kijelentést...
   
 16. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Viszont most én is kérdeznék tőletek valamit, amivel nem igazán értek egyet, valahol itt olvastam ezzel kapcsolatban, nem biztos, hogy az Akasha Krónikás topicban, már nem tudom...:rolleyes: Szóval valami olyasmit olvastam, hallottam, hogy maga az Akasha-ban csak nagyon kevesen tudnak olvasni. Nos én ezzel nem értek egyet, bár még a gyakorlati tudást meg kell szerezzem, ez tény és való :D , de én pl. tervezem, hogy 2 éven belül szeretnék benne nemcsak olvasni, hanem lehívni a tudást, azt az infocsomagot, amire nekem szükségem van... Ti erről, hogyan vélekedtek? Csak érdekelne a véleményetek és az, hogy mit miért gondoltok úgy, mert szerintem mindenki tud olvasni benne, akinek már meg van az a fejlettségi szintje, tudása. kiss
   
 17. T.K

  T.K Vendég

  Nos kezdjük azzal hogy az Akasha Kronika(de furcsa kifejezes, ez könyv vagy mi?)nem letezik
  Esti Kronika az van de Akasha Kronika az nincs. Legalabb is nem ilyen ertelemben.
  Van egy tudati sik, ahol az elmult esemenyek törteneti (gondolati) energiaja megtalalhato.
  De a jövöe nincs.
  A jövö törteneset nem tartalmazza semmifele Kronika.(legalabb is nem közösen)
  A jövö az minden egyes szemelyre szabottan az Isteni Enünkben( felettes En) talalhato. Innen jönnek az informaciok, amik azutan a gondolatok altal öltenek format. Itt vannak a sorsok es a törtenesek elraktarozva.Es termeszetesen pl az ötletek vagy a feltalalasok is innen szarmaznak.
  Viszont mas felettes Enjet nem tudjuk megcsapolni, csak az a szemely, aki ezzel az Ennel rendelkezik.
   
 18. Karsay István

  Karsay István Kitiltott (BANned)

  Félreértés ne essék, én nem magamra értettem a magas szintü tudást, hanem általánosságban elmondtam! :p

  Most nem akarok mélységekbe belemenni, de nagyon sokan a téveszméik miatt többet ártanak a fizikai sikon lévő embertársaiknak, mint némely sötét eszme, mert elhitetik hogy az az igazság amit terjesztenek, és sokan bedölnek neki.

  A komoly tanítók (Greber, Steinet, Domokos, Sweedenborg és hosszú a sor) mind azt mondják, hogy nem kell elhinni amit mondanak, de azt az utat végig kell járni, és akkor dönteni.

  Én pl. tele vagyok hibával, és ezeket javítom folyamatosan magamon, semmivel se vagyok különb mint bárki más, csak annyi, hogy amit megszereztem tudást átadom társaimnak, és érdekes képpen ezek a tanítások a világ minden részébn azonosak!

  Ráadául pont én nem nézek le senkit, hanem lahajolok érte ha kell, csak azt nem szeretem amikor belefutok szokás szerint a "spirituális gögbe", ami sok esetben partatlan vitából áll, anélkül hogy a vitapartner utána nézne bárminek is.

  Nagyon sok időt eltöltöttem különbözö vallások tanulmányozásával, hogy egyátalán beszélni vagy vitatkozni mertem volna bármilyen téves tézisről a vallás gyakorlójával, és sok esetben én magam futok bele olyan vitákba, ahol felkészületlen a partnet.

  Megjegyzem, a vitákból már kinőttem, egy szint után inkább arról szólnak a beszélgetéseim, hogy egy- egy komoly dolgot hogyan kell értelmezni.

  Van itt olyan partner aki szintén nagyon sokat tud (most a név nem érdekes), és amikor elkezdtünk beszélgetni kiderült, hogy egyről beszélünk csak más megfogalmazásban..

  mig mondjuk egy olyan emberrel beszélgetni, aki nem érti az összefüggéseket nagyon nehéz, mert álatlában szidás, ocsmárolás meg hasonló dolgok a válaszok egy idő után, és én erről beszéltem, és ezt szeretném elkerülni.

  Nézegetem a többi topicot, és néha a hajam az égnek áll (pl, testelhagyás topic) a válaszoktól amit egymásnak intéztek, páran még nem nőtek ki abból, hogy a másikat ne támadják, hanem partnernek tekintsék.

  Egyszer meg kell érteni, hogy annyira összefüggünk, annyira függünk egymástól, hogy az hihetetlen! és nincsen rossz és jó valóban, mindeki saját magát itéli minden másodpercben "életre vagy halálra" ebben a fizikai szinjátékban!

  Szóval én nem akarok vitatkozni, mert ezt szeretném elkerülni, és ezt mástól is igy kérném, és hagyjuk abba a felesleges megjegyzéseket, szurkálódásokat, mert ez méltatlan.

  és akkor egy részlet Makk István munkájából, hogy jobban megértsük a különböző spirituális szinteket!


  szeretettel:​  István​  UI: és elnézést ha bárkit megsértettem volna, csak az emberi élet rövid, és nincs idő a tévútaktra!​
   
 19. ionon

  ionon Vendég

  Kedvesem Olyboty neked is megvan a hited és ez tükrözi írásaidat tapasztaltam és a személyeskedésben ott vagy mások mellett időnként (tudsz róla).
   
 20. ionon

  ionon Vendég

  Kedves Most és mindenki amióta a nettre jöttem TEOLÓGIAI vitákban vagyok bárminemű ezos témában nem lehet elkerülni mintha papi neveldében lennék. Ennyi lenne az ezotéria teológia viták sorozata BESZÉLTEK A TUDÁS Adásáról. TISZTÁN MINDEN SALLANGTÓL AMIT IDŐBEN FELSZEDTÜNK TUDTOK ADNI tudást ami önmagatok ESSZENCIÁJA. A hitvitában mindenki ott van tudása adásában? Várom a tudásod adását Istvánom sorolhatom a többiek nevét is semmi elbújik mindenki ha adni kell a másolás lenne a tudás (igen alapja ha olvasom) de nekem kell feldolgoznom és létre jön a személyre szabott tudásom. Eltudom ezt mondani eltudod ezt mondani teológiai hit vitáktól mentesen. Elixír legyen mások számára tudjátok adni.
  Ja most lesz néma csend.....


  Más: magvakat szórja mindenki FELELŐSSÉG NÉLKÜL ÉS VESZI E MAGVAKAT. Létre jön rengetegszer ama esemény a féltestvérek házasodnak (mert nem tudnak arról hogy testvérek) az ember FELELŐTLENSÉGÉNEK OKÁN (genetika tudjuk mint mond testvéri dolgokra) VAN FELELŐSSÉGE AZ EMBERNEK SAJÁT MAGÁRA NÉZVE vagy csak az élvezetekért van itt. Választ ad meg magadnak és nézz szét a világban látni fogod a válaszát.
   

Megosztás