vitamin pro es kontra

gelence témája a 'Egészségünkre!' fórumban , 2007 Augusztus 8.

 1. zitkóka

  zitkóka Állandó Tag

  Ami nekünk leginkább bevált, az a Flavonmax család, ez teljesen természetes, magyar és nem kapszula - nincs vivőanyag pluszban, ez is fontos. két éve szedjük telenként, egy-egy náthán kívül semmi betegség nem volt, pedig sulis a gyerek, az osztálytársai sorra dőltek ki mellőle.
   
 2. paradox2

  paradox2 Állandó Tag

  Sziasztok. Vitaminkészítményt keresek óvodás gyermekemnek a téli időszakra. Mit ajánlotok? Válaszaitokat köszönöm!
   
 3. Skytale

  Skytale Állandó Tag

  Sziasztok,

  Ha járvány üti fel a fejét a környezetetekben, van jelentkeznek az egyszerű nátha kezdeti tünetei akkor érdemes megelőzéskeppen C-vitamint szedni. A legtöbb készítmény azonban nagyon drága és elég kis adagban tartalmazza a vitamint, ilyenkor kb 500-1000 mg kéne szedni. Fokozottabb mentalis megerőltetés illetve stressz eseten jo Mangnézium + B-vit komplex. Nem utolsó sorban kell figyelni a megfelelő vas bevitelre (főleg vegetáriánusok és nők a menstruációs szakban), vashiány kezdeti enyhébb tünetei a fokozott fáradékonyság, hajhullás töredező körmök. A többi szükséges anyagot normál étkezések során általában bevisszük.
   
 4. googx

  googx Állandó Tag

  Hallottam olyat is, hogy kezdődő nátha/megfázás esetén akár napi 2000-3000 mg c-vitamin szedése is indokolt lehet.
  Erről mi a véleményetek?
   
 5. Monár

  Monár Állandó Tag

  Szentgyörgyi Albert is csak 1000 mg-ot szedett. Nekem soknak tünik. Max. megy a wc-be. 10000mg esetében hallottam vese károsításról.
   
 6. neuildus

  neuildus Állandó Tag

  Én most vagyok beteg, akkor 2-3000 mg C-vitamin tényleg szükséges? Nem sok az egy kicsit? :neutral:
   
 7. Bela41

  Bela41 Állandó Tag

  Nem mindenki hízik...
   
 8. avogadro00

  avogadro00 Állandó Tag

  egyszer már kikutathatnák, hogy tényleg mennyi vitamint kell szedni:cool:
   
 9. vorsoly

  vorsoly Állandó Tag

  Szerintem nyugodtan szedhetsz annyit betegség esetén.
  Én minden nap 1000 mg-ot szedek és idén nem voltam beteg.
   
 10. zsistvan

  zsistvan Állandó Tag

  Ha az étrended változatos nem kell külön vitaminpótlás. Bogyós gyümölcsök, áfonya, savanyú káposzta nagyon jó C vitamin forrás.
   
 11. fcbmessi

  fcbmessi Állandó Tag

  jo etvagyat
   
 12. Globalmind

  Globalmind Állandó Tag

  Vitaminokra, gyógynövényekre, jó minőségű táplálék-kiegészítőkre egyértelműen szükség van. Ma már a gyümölcsök, zöldségfélék messze nem tartalmaznak annyi vitamint és ásványi anyagot, mint akár 10-20 évvel ezelőtt. Erről számos kutatási eredmény tanúskodik, kis utánajárással mindenki találhat ilyeneket. Azok az étrend-kiegészítők, melyek természetesek, növényekből kivontak, nagyon jó hatással vannak a szervezetünkre és nagyon fontos a használatuk.
  Arról nem beszélve, hogy így olyan növényekhez is hozzájuthatunk, amelyek a mi éghajlatunkon nem honosak, így egyébként nem használhatnánk őket. Pl. tengeri algákat nem vehetünk a városi piacon vagy a szupermarketben, pedig a táplálkozási szakértők szerint tökéletes összetételű táplálékok.
   
 13. soldieroffortune

  soldieroffortune Állandó Tag

  vitamin adagolás

  Szerintem triviális, hogy a túl kevés túl sok vitamin ártalmas.
   
 14. Larissa45

  Larissa45 Állandó Tag

  Táplálékkiegészítőket én is szedek, de nem szeretem a mesterségeseket. Helyettük pl. őrleményeket szoktam enni, ill. D3 vitamint (olajban feloldva), télen semmi bajom nem volt. Csipkebogyó teát szoktam még inni (magas C vitamin tartalom), amit meg kell törni és 12 órára hideg vízben áztatni.
   
  senexius kedveli ezt.
 15. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Csak érdeklődöm,miért kell étrendkiegészítőket szedni?amikor annyi féle gyümölcs,zöldség van ami nyersen vagy blansírozva sokkal jobb hatású mint a forgalmazott étrendkiegészítők amit a ragasztó anyag tart össze,szintén káros.
  A statisztikát pedig úgy lehet manipulálni ahogy akarják.
  Napi 2-3 db citrom leve,rostokkal együtt,reggel egy citrom leve éhgyomorra,a többi napközben elosztva tökéletesen kielégíti a napi C vit. szükségletet.

  A fokhagyma tartalmaz még A, B, C, és E-vitamint is. A komplex összetevőknek köszönhetően jelentős immunerősítő hatása van, és főzéssel csak a C-vitamin tartalma vész el.

  Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/14015/fokhagyma-kulsoleg-belsoleg-mindenhogy
   
  senexius kedveli ezt.
 16. senexius

  senexius Állandó Tag

  Nekem az a véleményem, hogy addig jó, amíg nem kell tablettában vagy bármilyen egyéb gyógyszeres formában szedni a vitaminokat...bőven elég, ha annyi zöldséget meg gyümölcsöt nyomunk be, amennyit csak bírunk... :)
   

Megosztás