Mi volt a mai menü?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Ma csak 1 nagy pohár chia mag pudingot ettem.
Bejelentkezett estére a sáskahad, nekik főztem vacsorát. Sikerült minden pocakot degeszre tömni, remélem túlélik a nagy habzsolást.
Annyian jöttek össze a hétvégére, hogy a gulyáslevest üstben kellett megfőzni.
Még a hét elején kovászoltam pár fej káposztát, lett belőle káposztás sztrapacska. Akik túl hizlalónak érezték kelkápifőzeléket kértek kínai kelből, feltét nélkül.
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma nem főztem semmit! Ugyanis tegnap a gyerekek miután hazajöttek a suliból nem is ettek a frankfurti levesből és a tésztából sem - csak a lányom. Én csak leves ettem; párom pedig megette a maradék paradicsomos káposztát. Így mára maradt a tegnapi ebéd. De hogy ne unatkozzam sütöttem holnapra sütit. Nem tudom mi a hivatalos neve; nálam csak babapiskótásként szerepel. Kakaós-mézes tésztából két lapot kell sütni, kell készíteni lisztes főzött krémet - összeállítani: kakaós lap, krém, babapiskótával sűrűn kirakni, krém és végül a kakaós lap. Gyerekkoromba nagyon szerettem, de már nagyon régen csináltam. És már amúgy sem tudom mikor csináltam utoljára krémes sütit; meg egy kis előnévnapot is tartunk.
 

cat34

Állandó Tag
Állandó Tag
Szombaton bevásároltunk az emberrel, vettünk többek között bőrös karajt és füstölt csülköt is, hogy tegnap (vasárnap) megfőzzem-süssem mindet.
Hát a csülök szépen visszavándorolt a boltba, mivel amikor lefejtettem a csontról megcsapott a bűz.:rolleyes2:
Szegény emberem már éppen bekapott egy nagy darabot belőle, amikor rászóltam, hogy ne egye meg, mert szerintem romlott.
Szegény húsevő emberem teljesen rá volt kattanva a füstölt csülökre és hiába ette meg a bőrös karajt rizsecskével, hiányérzete maradt, úgyhogy újra felkerekedtünk és most bőrös combot vettünk, és este azt sütöttem meg neki. Este 11-kor tudtam betenni a hűtőbe, mire kihűlt.
Ő eközben édesdeden szunyókált :D.
Mit meg nem tesz az ember a párjáért...
 

gumelig

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma maradékokat ebédeltünk, de a lányom az erre járó testvérének is bemutatta a sushi készítő tudományát. Mi is jól jártunk! :hurra:Az idő mesés volt a kinti étkezéshez....
Csatolás megtekintése 1624323 Csatolás megtekintése 1624324 Csatolás megtekintése 1624325
Üdv a lányodnak, nagyon jól néznek ki. Imádom a sushit.:)

Gyorsbüfében ebédszerűség. Nekem sült szafaládé, neki sült borjúszafaládé.

zazu1.jpg

A tópart kezd őszülni.

zazu3.jpg

Uzsonára kakaó a napsütéses balkonon.

zazu2.jpg
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Üdv a lányodnak, nagyon jól néznek ki. Imádom a sushit.:)

Gyorsbüfében ebédszerűség. Nekem sült szafaládé, neki sült borjúszafaládé.

Szafaládéról jutott eszembe.
Az egyik sáskám mesélte a hétvégén, hogy kivitte a nyáron nagypapit magához Hollandiába pár hétre. Az öreg évek óta kérte, hogy vigye magával, nagyon szeretné látni Amszterdamot. Útközben megálltak reggelizni, és mivel nagypapi régen imádta a szafaládét, a srác rendelt neki. Mutatta a fényképet ahogy a bácsi megkóstolta. Képzeljétek, könnyes szemmel ízlelgette!
Mesélte a srác, hogy amikor megette azt mondta, ez igen, ez az igazi, ez nem olyan, mint amit otthon vesz az ember, ez még a régi szaftos békebeli szafaládé.
Hazafelé megpakolt neki egy hatalmas hűtőtáskát, itthon ment a fagyasztóba az összes, legyen a papinak mit enni ha ráéhezik.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére