Elloptak két Bennett-kengurut egy Hárshegyi úti szállodából, 36 órával azután, hogy beszerezték őket

A II. kerületben lévő Hotel Tiliana vasárnap délelőtt rakott ki egy kétségbeesett felhívást a Facebookjára:

Homoky Péter, a szálloda tulajdonosa az Indexnek elmondta, hogy négy hónappal ezelőtt kezdtek el gondolkodni azon, hogy mivel tudnának felejthetetlen élményt szerezni a vendégeiknek. Végül egy állatszakértővel való egyeztetés után a Bennett-kenguruk mellett döntöttek, mert cukik, viszont nem védett állatok, és tökéletesen éreznék magukat a hotel két és fél hektáros kertjében.

Hosszú előkészítő munka után - külön, kétméteres hálóval körbevett épületet építettek nekik - múlt péntek este érkeztek meg a 4-5 hónapos kenguruk Hollandiából. Öt perc után az albinó hím már evett és ugrált, majd őt látva a barna színű nőstény is jókedvre derült. Azonnal a szálloda személyzetének kedvencei lettek, 20 percenként mindig kiment hozzájuk valaki a stábból. Ettek, ittak, ugráltak, jókedvűek voltak még szombaton is.

Szombat este a négyfős éttermi stáb búcsúzott el tőlük utoljára, ez nagyjából negyed 12 körül volt. A kenguruk már összebújva alváshoz készülődtek és minden rendben volt. Vasárnap reggel 6-kor ébresztett a személyzet azzal, hogy eltűntek, és sajnos azóta sem kerültek elő. Mindössze 36 órát voltak nálunk

- mondja a szállodaigazgató.

28359345_af92a258d33eb0ae602219f532ccafbc_wm.jpg

Fotó: Homoky Hotels
Homoky szerint az állatszakértővel átvizsgálták a nyomokat, hogy az állatok megszökhettek-e, vagy valamilyen állat elkaphatta-e őket, de sajnos arra jutottak, hogy lopás történhetett. Azonnal értesítették a rendőrséget és a szállodát körbe vevő Pilisi Parkerdő igazgatóságát. A rendőrség kiment helyszínelni, Homoky pedig büntetőfeljelentést tett az ügyben.

A szálloda környékén 20 kamera van, de a kert közepét csak egy kamera látta fél perifériáról. Ennek a felvételein az látszik, hogy 20 perccel a személyzet távozása után a parkerdő felől mozgás látszik, majd a kenguruk otthona környékén is, de ennél pontosabb az éjszakai sötétség miatt nem. Az igazgató szerint ők alapvetően a vendégeik vagyonát védik a kamerákkal, az életében nem gondolta volna, hogy a kenguruk otthonát is be kéne kamerázni, mert ilyen megtörténhet.

28359349_c6a2992ecd4739f7f21c579c9ea5cea1_wm.jpg

Fotó: Homoky Hotels
A szálloda igazgatója és a személyzet azért is nagyon szomorú, mert gyerekvendégeik segítségével ma tartották volna a kenguruk névadó ünnepségét.

Nagyon aggódunk értük, és minden segítséget várunk.

Index
 
Lehet, hogy "kenguru-csempészekről" van szó és a kenguruk Magyarország helyett nyugaton szeretnének letelepedni. ;)
-
Kíváncsiságból felnagyítottam a ketrec képét, hát ezzel még egy szíriai menekült is megtudna birkózni az 1000 km-es gyaloglás után, nem hogy egy elkényeztetett kenguru.
-
Tudjuk, hogy a kenguruk akár egy méter mély lyukat is tudnak fúrni a száraz földbe. Ugy átmászhatnak a kerítés alatt ahogy akarnak.
 
Utoljára módosítva:
Állítólag papok voltak a csempészek

Gyerek-kenguruk esetén nincs kizárva. A kenguru is emlős állat. :rolleyes:
-
Tudtad, hogy a fiu kenguruk a peniszüket egy "penisz-táskában" tartják (nekik nincs érszényük)
és a lány kenguruknak két "vaginájuk" van?
 
Utoljára módosítva:
Gyerek-kenguruk esetén nincs kizárva. A kenguru is emlős állat. :rolleyes:
-
Tudtad, hogy a fiu kenguruk a peniszüket egy "penisz-táskában" tartják (nekik nincs érszényük)
és a lány kenguruknak két "vaginájuk" van.
Csakis fidesz-fan, pedofil papok lehettek.
Ezekről az intim részletekről nem tudtam - mindíg tanul valamit az ember.
 
Nekem csak két 2 hónapos kiscicámat lopták el a múlt héten... (a poén az, hogy ha megkérdeznek, akkor ingyen is odaadtam volna mondjuk egy gyerekes családnak). De nem. Ha valami tetszik, akkor lopunk. Élőlényt is.
 
Lehet, hogy "kenguru-csempészekről" van szó és a kenguruk Magyarország helyett nyugaton szeretnének letelepedni. ;)
szerintem ez is a Magyar Helsinki Bizottság volt...tudod akik kimentették a két bangladeshit és azóta is keresik őket, hogy adjanak nekik 6 millió forintnyi kártérítést is.
 
szerintem ez is a Magyar Helsinki Bizottság volt...tudod akik kimentették a két bangladeshit és azóta is keresik őket, hogy adjanak nekik 6 millió forintnyi kártérítést is.
Tényleg velük mi lehet?
Az ilyen és hasonló akciók is sokat segítettek hogy ilyen az emberek hozzáállása a menekült kérdéshez.
 
Rendőrségen feljelentést tett? Minek? Szól az ország gázszerelőjének, hogy felibe beszállhat, rögtön meglesz...
 
Magyarország jobban teljesít :)

Viszont szerintem az a gyengébb minőségű vad háló nem akadály ekkora állatoknak.
Ha nincs kamerakép akkor benfentes lehetett a tettes aki jól ismerte a rendszert és jól megtervezte a lopást.
Nem volt ott semmiféle szakértelem csak egy olcsó ősze tákolás oszt jól van.

Télen mi lenne velük?
 
Örök naív vagyok.
Számomra érthetetlen miért kell elvenni azt ami a másé.

És ráadásul nem "egy másét (idegenét, személytelenül)", hanem mindig egymásét vesszük el. Vagyis valójában, amit a közösségtől vagyis egymástól elveszünk, azt magunktól is elvesszük: pont az lesz az, ami igazán sohasem lehet a mienk. Legfeljebb ideig-óráig azzal az illúzióval kecsegtet, mintha az lenne... Vagyis mi valójában a máséra vagy a közösségére kivetett hálónkkal legfeljebb kapzsiságunkat gyarapítjuk miközben lelkiismeretünket valami igen szövevényes kelepcébe ejtjük...
De szerencsére sohasem késő visszadobni az aranyhalat a vízbe, még mielőtt megkísértene minket... (Némely férfiak - legalábbi s a mese tanulsága szerint - biztos jobban járnak, talán nem lesz telhetetlen, zsémbes asszony a feleségükből...)
 
szerintem ez is a Magyar Helsinki Bizottság volt...tudod akik kimentették a két bangladeshit és azóta is keresik őket, hogy adjanak nekik 6 millió forintnyi kártérítést is.

Nem tudom mi problémad van neked azzal ha a jognak érvénnyt szerez egy NGO?

De örült volna az apukad vagy sok Magyar allampolgar ha az elmult evszazadban öket is megvédte volna valaki a törvény nevében.
 
Szerintem inkább olyan mint az oroszlánnak. Mondjuk nem tudom miért oroszlán mikor Afrikában élnek és nem Oroszban. Ádám és Éva előre tudta hogy lesz egyszer olyan hogy Orosz ország :) csak az elnevezésnél kissé mellé lőttek :-D. Na de hát nem ez volt az egyetlen tévedésük :)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,803,099
Tagok
615,781
Legújabb tagunk
Plastichfl
Oldal tetejére