Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Szemerkényi Ágnes - Élet falun
Művészetről gyermekeknek

1697576215472.png


Az a paraszti életforma, a munkáknak és ünnepeknek az a szakadatlan láncolata, melyről ez a könyv is tudósít, szinte már teljesen a múlté. A történeti források mellett a leghitelesebben talán a művészet tanúskodik erről az eltűnt világról. A művészeti alkotások segítségével rég nem használatos eszközöket, rég elfelejtett munkafolyamatokat ismerhetünk meg, régmúlt korok hétköznapjai elevenednek meg szemünk előtt.

A műalkotások azonban nemcsak a küzdelmes és nehéz paraszti munkákat örökítették meg, hanem egy szüntelenül változó életformát is: a szüntelen újrakezdés képességét a munkában, az életben.
1986
 

Csatolások

  • Szemerkényi Ágnes - Élet falun (1).pdf
    12.2 MB · Olvasás: 134

Barby1989

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Keresem Kepes Ágnes: Sün Peti és barátai illetve Sün Peti újabb kalandjai című könyveit. Köszönöm ha valaki tud segíteni.
 

Mmm1936

Állandó Tag
Állandó Tag
Zóka Katalin : Kóstolgató - gyermekirodalmi szöveggyűjtemény többek között Varró Dániel, Böszörményi Gyula, Orbán Ottó, Janikovszky Éva, Szabó T. Anna és Tóth Krisztina műveivel. A tartalomjegyzékről csatolok képet, nem tudom, mennyire olvasható.
 

Csatolások

  • img1697804619490.jpg
    img1697804619490.jpg
    1.4 MB · Olvasás: 76
  • zoacuteka-katalin-koacutestolgatoacute-8_compress.pdf
    430.1 KB · Olvasás: 110

Palma76

Állandó Tag
Állandó Tag
Keresném, ha esetleg valakinél megvan, ne tartsa vissza Sztárek Andrea: Az úgy lesz.... c. mesekönyvét. Köszönöm!!!
 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Keresem : Molnár Andrea - Mesék a természetről (Füzesi Zsuzsa által illusztrált). Fel volt töltve kétszer is, de azt írja, hogy nem található. Köszönöm előre is.
Molnár Andrea - Mesék a természetről

1697833396868.png

Ez a gyönyörűen illusztrált, elbűvölő meséket tartalmazó könyv az óvodás és kisiskolás korú gyermekeknek mesél rügyfakadásról és zimankós fagyról, langyos fuvallatról és lenge páráról, virágos kertekről, madarakról, suhogó lombról: egyszóval a természetről.
1998
 

Csatolások

  • Mesék a természetről.pdf
    24 MB · Olvasás: 231

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Hevesi Lajos - Jelky András kalandjai

1698077252994.png

Aki Baján jár, ne felejtse el megnézni Jelky András szobrát. Világjáró, nagy lendületű lépése van ott bronzba öntve. A szobor tekintete bizakodó és messzire néző – olyan amilyen a valóságban is lehetett.. Előtte is, utána is sokan járták a világot, hírneves utazók fedeztek föl népeket és földeket – Jelky András bajai szabólegény kalandos életének históriája azonban újból és újból lázba hozza az olvasókat. Igaz nem akármilyen szabólegény volt ő: nemcsak varrótűt, hanem hogyha kellett a kardot is derekasan forgatta. Ki is vágta magát minden helyzetből. S bármilyen messzire bármilyen különös tájakra sodorta is a sorsa, hazáját sohasem felejtette. Öregkorában tért haza élményekben gazdagon – híre a mesék világjáró királyfiainak népszerűségével vetekszik.
1983
 

Csatolások

  • Hevesi Lajos - Jelky András kalandjai.epub
    302.1 KB · Olvasás: 99
Oldal tetejére