Jelenléti iv

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

osthunter

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát akkor beírnám ide a 20 kedvenc filmemet a 20 hozzászólás összegyűjtése céljából, remélem nem vétek vele a szályok ellen, és mégis tartalmasabb, mint ha az ABC-t írom be..
 

osthunter

Állandó Tag
Állandó Tag
1. Maverick 1994

Szereplők:
Mel Gibson (Bret Maverick)
Jodie Foster (Annabelle Bransford)
James Garner (Zane Cooper)
Graham Greene (Joseph)
Alfred Molina (Angel)
James Coburn (parancsnok)
Dan Hedaya (Twitchy)
Danny Glover (bankrabló)

Tartalom:
Kezdődik a nagy vadnyugati pókerbajnokság. A díj félmillió dollár. Maverick a romantikus lelkületű kalandor és hamiskártyás semmi pénzért nem szalasztaná el az alkalmat. De színre lép a konkurencia a csinos Annabelle személyében, aki csavaros eszével ütésképtelenné teszi a bajnokság minden ellenkező nemű résztvevőjét. A partiba bekapcsolódik Zane Cooper rendőrbíró is, Maverick leghűségesebb követője. Ami ebből kikerekedik, annyira váratlan, amint az megszokott az efféle sztároknál és az efféle kártyapartiknál...
 

osthunter

Állandó Tag
Állandó Tag
2. Top secret 1984

Szereplők:
Val Kilmer (Nick Rivers)
Omar Sharif (Cedric)
Lucy Gutteridge (Hillary Flammond)
Jeremy Kemp (Streck)
Warren Clarke (Von Horst)

Tartalom:

Leonard Bernstein lemondta keletnémet turnéját. Minő tragédia! Ám akad helyette egy ifjú amerikai rocksztár, az Elvis nyomdokaiban botladozó Nick Rivers, aki hajlandó enyhíteni az NDK-ban dúló vad kultúrszomjon. Arra azonban ő sem számít, hogy a vasfüggöny mögött világuralomra törő, vérgőzös nácikkal kerül szembe. De nem esik kétségbe, barátaival tehénnek álcázva indulnak kiszabadítani szívszerelme apját, a várbörtönben raboskodó zseniális tudóst... A Nagyon különleges ügyosztály, az Airplane és a Csupasz pisztoly széria immár legendás hírű alkotói (Jim Abrahams, David Zucker, Jerry Zucker) képtelenül fergeteges "őrülete " gyilkos politikai szatíra, gátlástalan poénkavalkád - s egyúttal minden idők egyik legszórakoztatóbb filmparódiája.
 

osthunter

Állandó Tag
Állandó Tag
3. Gyalog galopp 1975

Szereplők:
Graham Chapman (Arthur király)
John Cleese (Sir Lancelot)
Terry Gilliam (Patsy)
Eric Idle (Sir Robin)
Terry Jones (Sir Bedevere)
Michael Palin (Sir Galahad)

Tartalom:

A Gyalog-galopp az angol humor fenegyerekeinek, a Monty Python Repülő Cirkuszának leghíresebb, legendás filmje, minden idők egyik legeszetlenebb és mégis leglenyűgözőbb alkotása. A film Artúr király és a Kerekasztal Lovagjainak a Szent Grál, azaz Krisztus Szent Kelyhe utáni kutatásának legendáját meséli el - meglehetősen sajátos megfogalmazásban. Számtalan pillanata, poénja, fordulata - részben a kitűnő magyar szinkronnak is köszönhetően - mára a köznyelv részévé vált.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére