Isten és más mesék - 2013

prominor

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem meg ahhoz áll a legközelebb, amit a keleti ókeresztény hagyomány "Iszú"-ként,
a mohamedán hagyomány "Íszá"-ként, a védikus hagyomány pedig "Isa"-ként tart számon.

Persze lehet még számtalan változatot összehozni... De mivel nincs sok korabeli magyar nyelvű szöveg, leginkább a korabeli magyar írástudók hiánya miatt, én mégis hajlok a magyar katolikus magyarázatokra a szöveg keletkezési ideje miatt elsősorban, na meg Sajnovics( a közzétevő) komentárjai engem épp ellenkező vélekedésre késztetnek... De egy alkalmas topicban ezt szívesen bárkivel megvitatom, hiszen a Pray Kódex önmaga egy egész témát is megér.....
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
Semmiről sem felesleges elmélkedni, de itt nem egy gondolatkísérletről, vagy művészi kifejezésről volt szó, hanem messzemenő "tudományos" következtetéseket vontak le... Az is igaz, hogy nem a spanyolviaszt kellene újra felfedezni, hanem elő kéne keresni az ősi receptet, ami akár több ezer, esetleg tízezer évvel előtt is ismert volt.. Az ősi ábrák, jelképek, mind hordoznak egy mára már elfeledett jelrendszert, meg kellene találni a kulcsot.. Az is igaz, csak a fizika, metafizika szoros együttműködése segítségével leszünk képesek feltárni a múlt "üzeneteit"...
De akármilyen udvariasan fogalmazom meg, az amit láttam közönséges sarlatánság, szöveggel, vagy szöveg nélkül...
Különösen, hogy ezeket a "hatalmas" felfedezéseket laikusoknak ajánlják megfontolásra....

Szóval a kérdés feltevésed ilyenformán egyszerű tévedés, hisz nyílvánvaló nem a látvány a lényeg....


" Az ősi ábrák, jelképek, mind hordoznak egy mára már elfeledett jelrendszert, meg kellene találni a kulcsot.. Az is igaz, csak a fizika, metafizika szoros együttműködése segítségével leszünk képesek feltárni a múlt "üzeneteit"..."

Pontosan.Ennyi lett volna a celom a videoval.A lustasagomnak koszonheto hogy nem kerestem olyan felvetelt ahol csak a jelenseg van lefilmezve.Igen valoban ebben a filmben sajnos nem a latvany a lenyeg hanem a korites.
Szakralis geometria neven ismertek ezek az abrak.
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Az is igaz, csak a fizika, metafizika szoros együttműködése segítségével leszünk képesek feltárni a múlt "üzeneteit"...

De akármilyen udvariasan fogalmazom meg, az amit láttam közönséges sarlatánság, szöveggel, vagy szöveg nélkül...
Különösen, hogy ezeket a "hatalmas" felfedezéseket laikusoknak ajánlják megfontolásra....
.

Arra még egy darabig várni kell, hogy a fizika és a metafizika együtt vizsgáljon jelenségeket. Ahhoz el kellene ismerni a tudománynak, hogy vannak megtapasztaláson túli jelenségek....

Emotóval kapcsolatban: ami nem fér a materialista elméletbe, az nincs....most kezdik azt is felfedezni, hogy a víz is egy olyan információ hordozó, mint a fény.

"....Emoto kipróbálta azt is, hogy különböző forrásokból, szent kutakból származó vizet - pl. a lourd-i szentforrásból -, és meglepő volt, milyen gyönyörű, határozott formát mutat ez a kristály. Ha egy ilyen tökéletes szerkezetű víz bekerül a szervezetünkbe, az átformálja a testünkben lévő vizet, mert egy erősebb rezgés mindig átinformálja a gyengébbet....."

De Magyarországon is nem egy hely van, ahonnan különböző gyógyvizeket lehet beszerezni. És legtöbbször nem tudják a kutatók megmondani, hogy miért gyógyít az adott víz. Mert az ásványi anyag tartalma nem indokolná....
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves SpongyaBob
-
A "Szent Koronához" - elöször is remélem, hogy ortográfiai hibák nem lesznek megtorolva, direkt nem kis betüvel irtam mind a "nemecseket". :D
-
Egyszerüen nem tudom elképzelni miként lehet szoban megsérteni egy fejdiszt? ;)
-
Enyire romlott a helyzet mo.-on az emigrálásom ota? A Kádárt akkor kikarikázta a Hofi Géza, akkor most mi megy a kabaréban?
-
A vallások jellemzöi a szimbolumok, erekjék. Berlinben van egy beteg ember aki állandoan egy bizonyos templomba megy és odakakál az oltár mögé. Már többször elkapták, megroták, pénzbirságot kapot de még nem zárták be. Moszkvába elég volt 30 másodpercet táncolni, hogy 2 év Szibériát kapjon 3 lány.
-
89D378591C795E9B2AE91D3FF4DE.jpg
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
-
Kedves prominor, ne kinozz
-
Ertsed meg, hogy az én világképem tapasztalatokra támaszkodik és nem a bibliára.

Ugyvan Ernoe! Ne hagyd magad elteriteni a celodtol!
Nyugodtan vagd az ilyen elvetemult templomba jaro, terdepelo hivek kepebe a tapasztalataidat az elettelen anyag elobe valtozasarol es az egyik fajbol a masik fajba valo valtozasokrol!!
 

SpongyaBob:)

Kitiltott (BANned)
Egyszerüen nem tudom elképzelni miként lehet szoban megsérteni egy fejdiszt? ;)

Kb. úgy, mint az "égőáldozatot". Pl. becsméreled, lekicsinyítően beszélsz róla.
"A Szent Korona mint jogi személy, jogilag a Magyar Államnak megfelelő.
Ezen túlmenően az állam, mint elvont, megfoghatatlan gondolat fizikai megtestesülése."(Szent Korona-tan)

Ennek értelmében, ha a Szent Koronát sértegeti valaki, az a Magyar Államot, és minden magyar embert sérteget!
 

Aeren

Kitiltott (BANned)
Kb. úgy, mint az "égőáldozatot". Pl. becsméreled, lekicsinyítően beszélsz róla.
"A Szent Korona mint jogi személy, jogilag a Magyar Államnak megfelelő.
Ezen túlmenően az állam, mint elvont, megfoghatatlan gondolat fizikai megtestesülése."(Szent Korona-tan)

Ennek értelmében, ha a Szent Koronát sértegeti valaki, az a Magyar Államot, és minden magyar embert sérteget!
Kitértünk már rá egyébként hogy pontosan ugyan úgy ahogy náluk, csak náluk az állami jelképek sértegetése 1 év helyett 3 évvel van büntetve.
Na meg ugye a kettős mérce megint hogy ott az angol korona is aminek a mai napig társadalmi jelentősége van, ahogy az sem különösebben zavarja hogy amerikában még az egydollároson is az "in god we trust" díszeleg... na de ha magyarországon van egy olyan jelkép... na akkor aztán szakad a pohár meg törik a cérna.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Ernoe! A te világképed pontosan a tapasztalatok hiányára támaszkodik....
-
Kedves csillagözön
-
Te a Pittivel egyetemben csak állitotok dolgokat de nem probálod alátámasztani semmit. Elég ha megszámolom a hozászolásotok sorait. :D
-
Nezd meg ezt a videot.5. perctol kabe nezd a 10.-ig. Amit nem akarsz megerteni .....
-
Kedves V.T.
-
Igen leköteleznél ha lekörmölnéd amit a bácsi ez alatt az 5 perc alatt beszél és akkor megvitatnák veled minden egyes mondatot, betüröl betüre. ;)
-
Amikor én beszéltem a kaleidoszkoprol, (strukturák létrejöttéröl) akkor nem hallgattatok rám. :D
Most, hogy egy tronon üllö öltönyös ember mondja ezt nektek akkor annak van értéke.
-
A film bemutat különbözö tárgyakra (fémlemezre) helyezett port, vizet (valamilyen finom strukturáju anyagot)
és akusztikus uton rezonanciába hozza ezt különbözö frequentiákon.

-
"Formákat, élö amöbákat, csaknem teremtményeket látunk" - mondja a narrátor
-
A jelenség nem uj, minden iskolás gyereknek ismerni kéne a "Kundt féle por-rezonatort" ahol egy csöben fürészport teszünk, az egyik végéhez egy hangszorot amivel rezonantiába hozzuk a levegöoszlopt, mire a fürészpor hullámformába elrendezödik. A csö hossza egy dugatyuval megváltoztathato, ezzel megváltozik a rezonatia helye (hullámhossz, frequentia) .
-
Kundsches%20Staubrohr.JPG

-
Ezen az alapon müködik az összes fuvos hangszer, tápvonal (TV, telefon), rádioantenne stb.
-
A tárgyakban (itt fémlemez) nemcsak egy irányban jönnek létre rezgések hanem két, vagy három-dimenzionálisan.
A film egy kétdimenzinálisnak nevezhetö vékony lemezt használ, amin (tetszés szerinti porral, folyadékkal) láthatová teszi ezeket a rezgéseket (modusokat).
-
Ezzel a technikában többek között a "modala-analyzis" foglalkozik. Igy vizsgálják pl. az autok ajtoinak a karakterisztikus hangját, igy keresik a mechanikus feszültségek helyeit rázásnak kitett masináknál, pl. a kipufogo felfüggesztésének optimális helyét stb.
-
RTEmagicC_auto_klein_win2_03.gif.gif

-
Tehát semmi titokzatosságrol nincsen szo.
-
Ez a jelenség nemcsak hangrezgéseknél lép fel hanem sokkal magasabb frequenciáknál is. A testek sajátrezgése a geometriai méretüktöl és rugalmasságuktol függ.
Ha látni akarunk valamit (mm töl cm-es tartomány) akkor hangot használunk.
-
A nagy tévedés a bácsinál ott van, hogy a rezgések eröhatásokra jönnek létre. Ezek lehetnek impulzus szerüek (az ember ráüt egyszer a zongorabillenytyüre) vagy visszatéröek periodikusak, (a trombitában valo tütüzés, vagy az automotor monoton forgása) de lehet aperiodikus is.
-
"Mindennek a létezése kizárolag teljesen a hangnak köszönhetö" "A hang egy olyan tényezö, amely a dolgokat összetartja" "A hang képezi a forma és alak alapját" igy a narrator ??? Az ilyen kijelentések tulmennek a határokon.
-
A rezonantia minden anyag természetes tulajdonsága. Ha ezt tekintitek Istennek akkor felesleges egy uj szot kitalálnotok rá.
-
A Pitti örülni fog, hogy az "intelligens designert" igy "fülöncsipted". :D
-
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
"A képekhez és szépen feldíszített imakápolnákhoz való ragaszkodás sokszor talán veszélyesebb lehet,mint a világi dolgokhoz való kötődés,mert itt az ember biztosnak érzi magát és nem fél attól,hogy valamiben hibázhat..."


"Különös azoknak az embereknek az értetlensége is,akik jobban bíznak az egyik szentképben,mint a másikban,és azt hiszik,hogy az Isten inkább meghallgatja imáikat,ha egyiket jobban tisztelik a másiknál,bár mindekettő ugyanazt ábrázolja...Isten csak az imádkozó hitét és szíve tisztaságát nézi."
Boldog Edith Stein:A kereszt tudománya
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Engem csak az zavar, hogy Isten hogy lehetett ennyire elfogult egy nép iránt....a többi nem az ő teremtménye volt?
(senki ne vegye sértésnek!)
"Még gyermek volt Izráel, amikor megszerettem, Egyiptomból hívtam ki fiamat.

Minél jobban hívtam őket, annál jobban távolodtak tőlem: a Baaloknak áldoztak, és a bálványoknak tömjéneztek."Hoseás 11,1-2

Szerintem a fiúságról szól a történet,Izrael kapcsán.Izraelt jócskán fenyítette az Úr engedetlenségük miatt,ahogy olvasható is a szakasz folytatásában.A fiú viszont az új teremtés,az újjászületett ember,akit áthat az isteni szeretet,mint izzó vasgolyót a tűz...Az igaz izraelita,ahogy Pál is beszélt erről.
 

prominor

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt a Fórumon olvastam egyik fórumtársunk "megvilágosodását" arról, hogy miért van szükség a "szövegértelmezés" középiskolai oktatására, s miért vizsgatárgy.. Azt írta: miután regisztrált erre a fórumra, azonnal megértette....
Csak csatlakozni tudok a véleményéhez... Ugye V.T. kétszer is leírta, nem a szöveg miatt tette fel a videót, hanem annak illusztrálására, hogy az ősi ábrák bizonyára nem véletlenül egyeznek meg a ma technikájával létrehozottakkal, s természetben jelenlévő geometriai alakzatok, amik megfelelő eszközök nélkül láthatatlanok, sőt csak a ma eszközeivel tehetők láthatóvá, miért lehetnek jelen az ősi ábrázolásokon( én teszem hozzá, hogyan voltak képesek ilyen pontosan leírni dolgokat azon a "technológiai szinten" pl. a Védákban)
Nyilvánvaló ezeknek feltárását és az ősi jelrendszer mai nyelvre fordítását megnehezíti az, hogy számtalan "vallási guru" fedezte fel mekkora aranybánya rejlik ebben a "rejtélyben"... ám az is látható ha kis lépésekben is, de a tudomány azért araszolgat a megoldás felé.. De a megoldás sohasem születik meg, ha nem figyelünk oda teljes nyitottsággal mások mondandójára, csak az alkalmat keressük, hogy saját gondolatainkat elmondhassuk, akár oda illenek, akár nem, akár érdemiek, akár nem....
Vagy az lehet a gond, mint az én régi cd lejátszómmal a kocsiban.. Csak 3 lemezt tárolt, s ha nem vittem magammal többet kénytelen voltam állandóan ismétlődően ugyanazt hallgatni....

Ernő, tényleg komolyan gondoltam azt az újítást, mert nem hiszem, hogy Nálad szövegértelmezési gond lenne, csak Neked még egylemezes lejátszód van...
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Frank-FHI
-
Erdekes milyen könyü látszolag tudományos informatiok odadobásával az embereket manipulálni.
-
Szeretném megjegyezni, hogy a neuronok, a szivizom által keltett elektromágneses tér olyan gyenge, hogy bazi erösitökre van szükség, hogy egy müszerrel kimutassuk.
-
A EEG (agyáramok) mérése közvetlen a fejtetön, a legjobban egy az agyba szurt elektrodával mérhetö és nem a tyukszemünkön.
Az EKG, szivmüködéskor fellépü potentiálokat a melkasunkon mérjük nem a fejtetön.
A vérnyomást ugyan érezzük az uj rátételével de csak bizonyos helyen.
-
Természetes, hogy ezek a jelek valamilyen formában eljutnak szinte valamenyi sejthez de ha egy idegvezeték (közvetlen kapcsolat az izom és agy közöt) megsérül akkor megbénulunk.
-
artificial-heart-abiocor-hand.jpg
-
Vagy vegyünk egy müszivet amivel élni tudunk pedig az EKG egészen más, a müszivben nincsenk izmok.
-
A holographikus kép sántit.
-
Nem tudom mit akar a video mondani, vegyük az utolso mondatokat. Látod, hogy szeretlek téged, lekörmöltem az egészet. :D

Gyakorlatilag felnöttként nem nagyon változunk vagy 40 éven keresztül. Az emberek rögtön felismernek, még 40 évvel késöbb is, hiszen az alap testszerkezet nem változik, annak ellenére, hogy már egy kis idö elteltével sem marad egyetlen atom a testben, amely ne cserélödött volna ki, vagy ne távozott volna a szervezetböl. Tehát most ez ez a hamburger amit tegnap ettem, de három nap mulva ez az a répa lesz, amit holnap fogok megenni. Es igy tovább. Ez nagyon dinamikus rendszer, de én mégis ugyanaz maradok.
-
Es tehát, ha nem az anyagi, és feltételezhetöen nem is az energetikai rész az ami stabil, akkor pedig mi?
-
Kell, hogy legyen egyfajta informatios minta, ami ezt az egészet egyben tartja.
-
Tudod én meglennék sértödve ha egy érettségi találkozon valaki azt mondaná nekem: "Te semmit sem változtál." Márcsak azért is mert nem járok már ministrálni. :D
-
Az ember változik, tapasztalatokra tesz szert, bölcsebb lesz. Természetesen vannak akik leragadnak, az agysejtek csak igen lassan cserélödnek, képeznek uj összekötödéseket.
-
Minden élölény változik, sajnos a funktionalitás területén is, egy öreg ember csak az árnyéka magának ha ujra 100 métert kéne futnia. Ha nem lenne evolutio akkor minden sejt hiba nélkül másolodna, örökké élnénk.
-
A kérdés, hogy mikortol lépne fel ez az "evolutio-nélküli" állapot.
Ha babyként akkor soha nem tanulnánk meg járni, beszélni mert nem növekednénk, az agyunk sem.
-
Az ember egy vándorlo biotop, amit egy testen megfigyelünk az hasonloan zajlik le az egész bioszférában.
-
De vissza a kérdéshez:
"Mi tesz bennünket stabillá, miért nem változunk?"
-
Csak látszolag nem változunk, ennek a látszatnak az oka, hogy külsöleg morphologiailag változunk, (nem felfelé, hanem a széltében növekszünk) ezt pedig az agyunk interpretálni tudja, felismerjük a másikat morfologiai változások ellenére.
-
Magunkon nehezebben vesszük észre a változást mert az önmagunkhoz füzödö emlékeket állandoan korrigáljuk.
Ezért fordul elö, hogy a pocakunkat csak akkor vesszük észre ha egy régi öltönybe akarunk bulyni.
-
A gondolat miszerint mindenkit egy elöre meglevö "informatios minta" tartana össze nem tarthato.
Az élet a meglevöre épit, ezért hasolo
az ifju a gyerekhez, a felnött az ifjuhoz, az öreg a felnöthöz, az ember a majomhoz stb. Nem hiszem, hogy felismernél engem a ruddalos ruhámba.

Nézz meg egy alzheimer beteget, nem hiszem, hogy lenne egy "Joisten" aki ezt elöre betervezte volna. Igaz a bibliai isten könyörtelen. :D
 

SpongyaBob:)

Kitiltott (BANned)
Kitértünk már rá egyébként hogy pontosan ugyan úgy ahogy náluk, csak náluk a állami jelképek sértegetése 1 év helyett 3 évvel van büntetve.
Na meg ugye a kettős mérce megint hogy ott az angol korona is aminek a mai napig társadalmi jelentősége van, ahogy az sem különösebben zavarja hogy amerikában még az egydollároson is az "in god we trust" díszeleg... na de ha magyarországon van egy olyan jelkép... na akkor aztán szakad a pohár meg törik a cérna.

Én csak azt nem értem, hogy történelmi dolgokkal, miért a politikusok foglalkoznak törvényi szabályozásokkal,
miért nem bízzák azt, a történész szakemberekre, hiszen az mégiscsak az ő asztaluk kellene, hogy legyen!;)kiss
 

SpongyaBob:)

Kitiltott (BANned)
Szeretném megjegyezni, hogy a neuronok, a szivizom által keltett elektromágneses tér olyan gyenge, hogy bazi erösitökre van szükség, hogy egy müszerrel kimutassuk.
A vérnyomást ugyan érezzük az uj rátételével de csak bizonyos helyen.

-
Csatolás megtekintése 1011179
-
Vagy vegyünk egy müszivet amivel élni tudunk pedig az EKG egészen más, a müszivben nincsenk izmok.
-
A holographikus kép sántit.

Nem a szív elektromágneses tere gyenge, hanem a műszerezettség nem megfelelő.
A vérnyomást nem érzed az ujjad ráhelyezésével, az a pulzusod, itt nagy tévedésben vagy.
Ha egy ilyen kütyü pumpálja a véredet, nincs pulzusod, pedig ez is pumpál.
Lehet, hogy ez alapján el kellene gondolkoznod, hogy mégsem sántít annyira az a holografikus kép.

Élet pulzus nélkül – a Semmelweis Egyetemen ültették be az első hazai végleges műszívet
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
[video=youtube;pJlhR4cczw0]http://www.youtube.com/watch?v=pJlhR4cczw0[/video]

A 8.perc 17.mp.-ben azt mondja,idézem:

"Léteznek receptor fehérjék a sejt külső részein,melyek csupán azért vannak ott,hogy érzékeljük a környezetből származó információkat."

Dr: Bruce Lipton: A tudat belső teremtő erő - A sejtek mágiája könyvében is pontosan erről beszél,idézek egy kis részt:

"A DNS(örökitőanyag) nem betonozódik be a születéssel.A gének nem irják meg a végzetüket.
Hatásukat környezeti ingerek - táplálkozás,stressz,vagy érzelmek módositják.

Hiszen,ha egyetlen sejtet is a környezet szabályoz,annál ikkább igy lehet ez a több trillió sejtből álló emberi szervezet esetében.Ahogyan ezt a kiemelt sejtet nem a génjei határozzák meg,úgy a mi életünkben sem."

Az életet a környezet jelzéseire adott válaszaink mozgatják.
"

Aztán részletesen beszél arról,hogy a DNS (örökitőanyag) megváltoztatható,vagyis génjeink "nem irják meg végzetünket".
Hatásukat a környezeti ingerek - táplálkozás,stressz,vagy érzelmek módositják.

Amikor rájött erre,élete gyökeresen megváltozott,mert továbbá sorsát saját maga formálta olyanná,amilyenné ő akarta,csupán gondolatait kellett ahhoz megváltoztatnia.

Az életet a környezet jelzéseire adott válaszaink mozgatják.
:)
 
Oldal tetejére