Isten és más mesék - 2013

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem Ernő egy "haladó" szellemű jezsuitát, aki már Benedek után is a második legtöbb szavazatot kapta miután a szintén jezsuita Martini visszalépett... Az argentín érsekből lett I. Ferenc..
-
Kedves prominor
-
A világ ünnepli Franciskust az uj pápát de máris sulyos vádak látnak napvilágot ellene.
-
Az argentin katonai diktatura idelyén 1976-ban állitolag két rendtársát kiszolgáltatta. Igaz vagy csak ártani akarnak neki az ellenségei?
-
Mindenesetre 2005-ben egy feljelentés érkezett ellene egy Marcelo Perrilli nevü ügyvéd által, hogy 1976 és 1983 között a diktatura alatt egy sötét szerepet játszott volna. Néhény rendtársa azt állitja, hogy Bergoglio nem segitett nekik miközben öket a börtönben kinozták. A saját soförjének az állitása szerint Bergoglio többször találkozott ez idö alatt a katonai junta egy admirálisával.
-
A 76 éves egészségileg egy kicsit törékeny pápa nem számitott a favoritok közé. A fiatal magyar kardinálisnak több esélye lett volna ha nem félt volna a világ attol, hogy a megválasztása politikailag jol kilett volna használva.
-
Az uj pápa elönyére legyen mondva, hogy a "joestét kivánok"-kal szinpatikusabbnak tünt mint a "gloriát szoro" elödei. Allitolag szivesebben hord egyszerü fekete ruhát mind piros szoknyát amit a hivatala elöir neki. Még a földalattin is igy utazott néha, irja az uság.
-
Az ember nyugtával dicsérje a napot. :D
 

Aeren

Kitiltott (BANned)
Hány koraszülött van aki idösebb nállad? Hány vak vagy mozgássérült aki ezeket a deficiteket más kiválo képességgel kiegyenliti és nemcsak maga él egy boldog életet hanem a mienkét is örömmel gazdagitja?
Kedves ernoe, a fogyatékosokon való örömködésednek semmi köze sincsen az emberi faj túléléséhez, sőt: ha lehet akkor inkább példa értékű ahogyan a kérdés megértésére képtelenül inkább azt ecseteled hogy szeretsz nyáladzó magatehetetlen embereket figyelni.
Az ozonlyuk zárodik, az europai országok CO2 emisszioja évröl évre csökken, a probléma felvan ismerve és a világ dolgozik rajta.
-
Csatolás megtekintése 1024521 Csatolás megtekintése 1024522 Csatolás megtekintése 1024523
Ózonlyuk: 16 év folyamatát kizárod 1 év pillanatnyi javulása miatt. Gratuálok
ennek örömére az északi sark is mindjárt eltűnik:

Arctic%20sea%20ice%202007.jpg


Az meg hogy az éves széndioxid kibocsájtás egyre csökken... kétségkívül. Amennyiben valaki eléggé visszamaradott ahhoz hogy a grafikonjaidat jobbról balra olvassa, úgy igen: Minden csökken.
Ha a saját magad által linkelt anyagot se érted ernoe, akkor én hogyan várjam el hogy az enyémet megértsed?

Kemény szavak Aeren, szerinted "alantas réteg" vagyok. :D
Minden országban nö a születéskor várható élettartam:

-
Csatolás megtekintése 1024524
A fenti diagrammok szerint te nem olvasol már évek ota statisztikai adatokat. :D :D
350px-Birth,_fertility_and_death_rates,_annual_averages_for_July_2000_to_June_2010.png
Kár hogy a születési adatok meg esnek barátom. Elsimerem hogy tudsz statisztikai adatokat (idő indexel ellentétesen) olvasni, most már csak azt nem (sem) tudod hogy milyen statisztikai adatokat nézel. Nem baj papa nyomjál be még pár :D:D:D:D:D-t aztán úgy is jól van.
Minden ország vezetése pánikol a várható élettartam növekedése, de a születési adatok csökkenése miatt, hiszen a nyugdíj rendszernek már most problémái vannak. Sebaj. Hamarosan öregek otthona helyett jön az időseknek fenntartott munkatábor.

Persze felesleges ezt egy olyan embernek ecsetelni aki szerint jó dolog a túlnépesedés, és azt hiszi hogy a várható élettartam folyamatos növekedése egy pozitívum.
Kétségkívül az hogy ha a fejedet mértani pontossággal a saját seggedbe illesztetted és most jó, mert semmit nem látni, hallani, érteni. Egy röhej hogy egy magát evolucionistának valló ember ilyen nézeteket valljon.


Viszont emberek milliadjainak ártott, fékezte a haladást és a mai napig veszélyezteti a békét.
Ismét kevered az egyházat a hittel ernoe.
Aztán semmi baj. Már te is a "deficites" csoportba tartozol aki "nemcsak maga él egy boldog életet hanem a minénket is örömmel gazdagítja". Mondanám hogy ilyen gondolatokkal gazdagítsad inkább mások életét, de kegyetlenség lenne rájuk nézve.
 

Aeren

Kitiltott (BANned)
A nagy városokban a bio-diverzitás nagyobb mind falun vagy az öserdöben. New York, Berlin, Frankfurt egyre több méhészt találunk a házak tetején. A pillangok sokfélesége nagyobb mind a mezön. Berlinben 6000 vaddiszno él a parkokban, a nyulakrol, rokákrol, menyértekröl nem is beszélve. A városban termelt méz sokkal tisztább mind a falun termelt.....
Mondja nekem valaki hogy ezt nem gondolta komolyan... könyörgöm... nyugtasson meg valaki hogy csak tetteti.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves ernoe, a fogyatékosokon való örömködésednek semmi köze sincsen az emberi faj túléléséhez,
-
Kedves Aeren
-
A téma a tudásnak, a technikának a hatása az életünkre. A legtöbb ember szemüveges, sokan nagyotthallok, sokan mozgássérültek, ezeknek néhány évtizeddel, evszázaddal ezelött semmi esélyük nem volt a tuléléshez. Ez csak ritka esetben veleszületett és ritka esetben öröklödö.
-
A technika segit nekik emberi modon élni boldogan mind más akinek nincs ilyen problémája. Erröl nem akarok veled vitatkozni.
Teljesen mindegy mit gondolsz, nem akarom az ideologiádat megnevezni.
-
Ózonlyuk: 16 év folyamatát kizárod 1 év pillanatnyi javulása miatt. Gratuálok ennek örömére az északi sark is mindjárt eltűnik:
-
Az ember megjelenése elött is voltak orjási természeti katasztrofák, jégkorszakok jönnek-mennek periodikusan. Németország egy idöben az equator környékén volt.
-
Bujjál vissza egy lyukba mind az elsö emlös, nincs is anyi lyuk, hogy mindenkinek legyen egy.
A barlangok száma sokkal keves mind a lakoházaké. Hol akarsz élni?

-
Az meg hogy az éves széndioxid kibocsájtás egyre csökken... kétségkívül. Amennyiben valaki eléggé visszamaradott ahhoz hogy a grafikonjaidat jobbról balra olvassa, úgy igen: Minden csökken. Ha a saját magad által linkelt anyagot se érted ernoe, akkor én hogyan várjam el hogy az enyémet megértsed?
-
Mi lenne ha nem neveznél "visszamaradotnak"? Unalmas lenne tölle a topik? :D
-
Olvassad el mégegyszer mit irtam: "Az ozonlyuk zárodik, az europai országok CO2 emisszioja évröl évre csökken, a probléma felvan ismerve és a világ dolgozik rajta." Kina és India nincs europában "elöremaradott" kolléga.
-
Energiasporolást csak High-Tech technologiával, kiépitett infrastrukturával lehet. Ezeknek a monstrum-nagy országuknak is megvan a joguk ahoz, hogy amilyen gyorsan csak lehet egy emberibb életet teremtsenek maguknak. Nem mondhatod nekik, hogy várjanak.
-
Minden ország vezetése pánikol a várható élettartam növekedése, de a születési adatok csökkenése miatt,
-
Ez egy egészen más téma. A technikával megnöveltük a születéskor várhato életkorhatárt, és lehetövé tettük, hogy kevés emberi erövel produktivak legyünk. Afrikában az emberek 80%-a foglalkozik mezögazdasággal mégis éheznek, a fejlödö országban talán 20% és van ennivalo elég.
-
A gyermekelhaláloszás száma ugyancsak olyan alacsony mind meg soha nem, számtalan szülö saját gyereket tud a világrahozni ami korábban ugyszintén nem volt lehetséges.
-
Hogy sokan nem akarnak egy tucat gyereket azt jol megtudom érteni. :D
-

-
 

Aeren

Kitiltott (BANned)
A téma a tudásnak, a technikának a hatása az életünkre. A legtöbb ember szemüveges, sokan nagyotthallok, sokan mozgássérültek, ezeknek néhány évtizeddel, evszázaddal ezelött semmi esélyük nem volt a tuléléshez. Ez csak ritka esetben veleszületett és ritka esetben öröklödö.
-
A technika segit nekik emberi modon élni boldogan mind más akinek nincs ilyen problémája. Erröl nem akarok veled vitatkozni.
Teljesen mindegy mit gondolsz, nem akarom az ideologiádat megnevezni.
A cölibátus a természet ellen elkövetett abnormális dolog, a természetes kiválasztódás megkerülése viszont valami amire büszkének kell lennünk. Éljenek a kettős-mércék.

Az "ideológiám" a logika kedves ernoe. Tudom hogy nem osztozunk rajta ahogy azt is tudom hogy a Darwini evolúció elmélet neked csak a "dont worry, be happy"-ig terjed, kivéve ha vallásos emberekről van szó, mert ők ugye visszamaradottak.
Megismétlem: A természetes kiválasztódás megkerülése, az életképtelen egyedek életben tartása egyetlen faj túlélését sem szolgálja. Ez nem egy társadalmi ideológia, ez egy evolúciós tényállás.
Ez nem felszólítás tisztogatások megkezdéséhez vagy a gyógyászat eltörléséhez, hanem pusztán egy tényszerű megállapítás.

Egyébként meg halkan jegyzem csak meg, még mielőtt horogkeresztet fonsz a hajamba: Hippokratész (tudod a pali akire az orvosaink az eskütételükben hivatkoznak) meggyőződése az volt hogy a gyógyítás belső folyamat és nem kívülről elkövetett atrocitás. A szerencsétlen hülye még azt is vallotta hogy a halál az élet része és nem valami amit minden áron meg kell akadályozni. Biztos őrült volt a fazon.
Az ember megjelenése elött is voltak orjási természeti katasztrofák, jégkorszakok jönnek-mennek periodikusan. Németország egy idöben az equator környékén volt.
Kérlek folytasd a gondolatot. Az ember megjelenése előtt is voltak természeti katasztrófák, tehát?
Tehát az ember bármilyen természeti katasztrófát előidézhet, mert az nem számít?
Képzeld ernoe, az ember megjelenése előtt is volt magfúzió. Ennek ellenére mégsem mellékes dolog hogy atomot dobtak Hirosimára.

Igazad van. Tartózkodj attól hogy megnevezed azt ami szerinted az "ideológiám", de nyugodtan bökjed mellé hogy egy csak az emberiség körében milliárdos áldozatokat követelő éghajlati változás semmi különös, hiszen eddig is voltak már természeti katasztrófák.
Mi lenne ha nem neveznél "visszamaradotnak"? Unalmas lenne tölle a topik? :D
Felrobbannék ernoe az lenne.
Az ember próbál veled beszélni és te annyira előtérbe helyezed az egódat hogy a gondolkodásnak még a lehetőségét is elutasítod.
Sokszor mondtam már. Kijövök a tudatlanokkal és kijövök az arrogáns emberekkel is, de ha valaki egyszerre tudatlan és arrogáns, az nekem vörös posztó.

Olvassad el mégegyszer mit irtam: "Az ozonlyuk zárodik, az europai országok CO2 emisszioja évröl évre csökken, a probléma felvan ismerve és a világ dolgozik rajta." Kina és India nincs europában "elöremaradott" kolléga.
-
Energiasporolást csak High-Tech technologiával, kiépitett infrastrukturával lehet. Ezeknek a monstrum-nagy országuknak is megvan a joguk ahoz, hogy amilyen gyorsan csak lehet egy emberibb életet teremtsenek maguknak. Nem mondhatod nekik, hogy várjanak.
A probléma fel van ismerve, alternatívák százai állnak rendelkezésünkre, de mégis inkább a fosszilis erőforrásokat használjuk, mert hát abban van a pénz, a pénz pedig a világunk mozgatórugója.
Az északi sark lassan eltűnik, de a nagyhatalmak már most azon harcolnak hogy ki hova fúrjon olajkutat a felolvadt területeken. Ennyit arról hogy a probléma fel van ismerve. A Kiotói egyezmény visszautasítását meg felrakjuk díszítésnek.

Amennyiben beleolvasol picit a témába ernoe, rá fogsz jönni hogy az ipari fejlődés mindig is nagyobb elsőbbséget élvez mint a prevenció.
Ha ez nem így lenne akkor nem lenne milliárdos ellen kampánya a globális felmelegedési tanulmányoknak.
Jószerint minden nagyobb ipari konzorcium fektetett már be olyan tanulmányok gyártásába ami az éghajlat változások valótlanságát hivatott bizonyítani, hogy nincsen semmi baj, vegyetek még több olajat.
 

Hamp

Állandó Tag
Állandó Tag
Aeren ! Ez már nekem is sok. Csak azért nem írok neked mert úgy se értenéd meg.Ha Ernone értelmes gondolatait sem érted meg akkor én nem is próbálkoznék veled mert Ernone érveit jobban megközelítőleg sem tudnám képviselni.Te meg ,úgy látom,hogy semmilyen szinten nem érted a valóságot.
"ha valaki egyszerre tudatlan és arrogáns, az nekem vörös posztó."
 

Aeren

Kitiltott (BANned)
Aeren ! Ez már nekem is sok. Csak azért nem írok neked mert úgy se értenéd meg.Ha Ernone értelmes gondolatait sem érted meg akkor én nem is próbálkoznék veled mert Ernone érveit jobban megközelítőleg sem tudnám képviselni.Te meg ,úgy látom,hogy semmilyen szinten nem érted a valóságot.
"ha valaki egyszerre tudatlan és arrogáns, az nekem vörös posztó."
1. Ha nem akarsz írni nekem akkor ne írjál. Remélem érted a problémát azzal kapcsolatban hogy azért írsz hogy közöld velem hogy nem írsz, illetve hogy erno-nek igaza van csak te képtelen vagy ezt igazolni, megfogalmazni érvekhez kötni vagy bármi más. Remélem te is belátod hogy ez ebben a formában még finoman fogalmazva is értelmetlen.

2. Ha úgy érzed hogy nem tudod finoman megfogalmazni amit mondani akarsz, csak jelzőkkel, akkor ne tartsd vissza mert semmi problémám azzal ha elküldenek a francba addig amíg ehhez valami értelmes érv is társul. Amennyiben úgy érzed hogy annyira elküldenél a francba hogy ezt a moderátorok sem hagynák szó nélkül, akkor küld el privát üzenetben. Ígérem nem fogok megsértődni és válaszolni is fogok rá.

3. Az hogy egy érv igaz-e vagy hamis csak úgy dönthető el hogy ha más érvekkel hozzuk kapcsolatba.
Ennek okán bocsásd meg nekem, de érdemben nem tudok reagálni arra amit mondasz, hiszen nincs mire.
Az hogy "Ernoe értelmes gondolatai" illetve "semmilyen szinten nem érted a valóságot" tök jó megállapítások, csak éppen azt nem lehet tudni hogy van-e egyáltalán valami alapjuk.
Remélem nem sértődsz meg ha azt mondom hogy ilyen alapozatlan bemondásokat én is tudok tenni: Orbitális kettős mércék, önellentmondás, kicsavart etika és moralitás, teljesen értelmetlen, pusztán érzelmekre, ideológiára, hitre és meggyőződésre alapozott gondolatok. Ez jellemzi azt amit te "értelmesnek" titulálsz.

Ellentétben veled azonban, én azt is meg tudom jelölni hogy miért mondom ezt, és ez a lényeg egy konverzációban. Nem az hogy szeressük a másikat vagy hogy az illemszabályokat sose hágjuk át. Ennek fényében kérlek: Ha nem tudsz érvet megfogalmazni akkor tényleg ne írjál, mert semmi értelme nincsen.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy kardinál is tévedhet, még akkor is ha arrol az emberröl van szo akit éppen most választott személyesen a katholikus egyház fejének. :D :D
-
A német kardinális Karl Lehman egy Romábol adott interviewban nagyon elcsodálkoztatta a hallgatosereget.
"Franciskuszt egy kötelék füzi Németországhoz mert itt járt egyetemre." :(
-
A Mainzi kardinális kicsit késöbb még megtoldta. "németül is jol beszél mert itt irta a doktormunkáját" :(
-
A délamerikai internetolldalon is az áll, hogy Jorge Bergoglio a 80 években németországba jött promoválás céljábol és Freiburgban szerezte meg a doktori cimet. Egy kicsit szokatlan ilyen korban egyetemr járni, mert a Pontifex akkor már 50 éves volt .
-
Egyetlen pillantás a Német Nationalbibliothek Onlinekatalogusában mutatja, hogy valami nem stimmelhet.
-
A frankfurtbeli Nemzeti Könyvtárban örzik az összes disszertatiot ami valahais a Német Szövetségi Köztársaságban irodott.
Aki "Bergoglio"-t tippel a keresöbe rögtön kap egy választ "Franziskus", mögötte négyszögletes zárojelben [Papst], ennél aktuálisabban nem is lehetne.
-
De valamiféle publikátiorol hiányzik minden nyom.
-
A freiburgi Albert-Ludwig-Universität sajtotájékoztatoja Rudolf-Werner Dreier kénytelen azota imamalom modjára közölni mindenkivel, hogy:
a pápa még egy egész picit sem német. Nincs semmiféle jel arra, hogy a Padre Bergoglio valahais az ö egyetemükön imatrikulálva lett volna. :rolleyes:
-
 

Hamp

Állandó Tag
Állandó Tag
Végre egy igaz ember! Ha írnál valamit a valóságról........előre is hálás köszönet!
Szerintem a valóság az ami van és amit tudunk vagy tudni fogunk.Ami pedig van az van és létezésével bizonyítja saját magát. Ami pedig nincs az nincs és hiába hiszed,hogy van akkor sincs.Pl: smmiféle titkos istenek nincsenek akármennyire is hiszitek akkor sincsenek sehol.Akármilyen jó üzlet a papoknak akkor sincsenek.Képzeld el ha lennének ilyenek akkor talán még én is tudnám,hogy vannak és nem is merném azt mondani miszerint nem léteznek.Ezek csak az evolúció képzelt termékei.
 

Hamp

Állandó Tag
Állandó Tag
Végre egy igaz ember! Ha írnál valamit a valóságról........előre is hálás köszönet!
A valóság az ami van,érzékelünk,tudunk vagy tudni fogunk.Ami van az létezésével bizonyítja saját magát.Ami pedig nincs az nincs akármennyire is hiszed,hogy van,akkor sincsen sehol csak a képzelt mesékben. Istenek és hasonlók a valóságban nem léteznek bármennyire is hiszitek,hogy vannak akkor sincsenek sehol.Akár mennyire is jó üzlet a papoknak ilyen figurák akkor sincsenek.Ezek az evolúció képzelt termékei.Ha lennének ilyenek akkor talán még én is tudnám,hogy vannak és lehet,nem is merném tagadni létezésüket.
(Bocs kétszer ment el .Először valami isteni hiba volt,nem ment el.Aztán újra írtam.Akkor meg elment mindkettő)
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem a valóság az ami van és amit tudunk vagy tudni fogunk.Ami pedig van az van és létezésével bizonyítja saját magát. Ami pedig nincs az nincs és hiába hiszed,hogy van akkor sincs.Pl: smmiféle titkos istenek nincsenek akármennyire is hiszitek akkor sincsenek sehol.Akármilyen jó üzlet a papoknak akkor sincsenek.Képzeld el ha lennének ilyenek akkor talán még én is tudnám,hogy vannak és nem is merném azt mondani miszerint nem léteznek.Ezek csak az evolúció képzelt termékei.
Én mondtam hogy az evolúció az oka mindennek!Ezért hiába is írtok... :)....Vagy még nem nem mondtam volna?...Nem baj ennek is az evolúció az oka! :)
 

Aeren

Kitiltott (BANned)
De azért gondolom tisztában vagy vele, hogy a bolsevik diktatúrák is az ószövetség kiválasztott népének kreálmányai...?!
Mivel úgy általánosságban az ószövetség mindent arra az egy bizonyos kiválasztott népre vezet vissza, ezért akár le is vonhatnánk a konklúziót hogy minden és mindenki oda tartozik, de főleg akik nem hagyták el a családnevüket az elmúlt 2000 év során.

Hogy őszinte legyek nem teljesen értem mit szeretnél kihozni ebből.
Mert még csak most járunk a jégkorszak legvégén...!
Mindketten jól tudjuk, hogy van olyan térkép amin az Antarktisz jég nélkül szerepel...!
Ez igaz, de ha ennyire tisztában vagy a témával akkor azt is tudod hogy az éves maximális területe folyamatosan csökken. Ha megnézed akkor pontosan ez látható az általam linkelt képen is: az 1980 és 2000 közötti minimum, a 2005ös minimum végül a 2007es minimum jegesedési terület.

Következés képpen: nem. A kép nem az olvadási ciklus végén készült becsléssel riogat, hanem egy statisztikai tényre mutat rá: A jég egyre inkább visszahúzódik.
 
Oldal tetejére