Isten és más mesék - 2013

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
(Mt. 13.13.-14): Jézust
egyszer megkérdezték tanítványai: miért beszélsz nekik
példabeszédekben? Ő így felelt: - „Nektek megadatott,
hogy megértsétek a mennyek országának titkait, de nekik
nem. Azért beszélek nekik példabeszédekben, mert van
ugyan szemük, de nem látnak, van ugyan fülük, de nem
hallanak.
Beteljesedett rajtuk Izajás próféta jövendölése,
mely így szól:
Megkérgesedett e népnek a szíve, 6.9-10)
Nehezen hallanak a fülükre,
A szemüket meg behunyják,
Hogy szemükkel ne lássanak,
Fülükkel ne halljanak,
S szívükkel ne értsenek,
Nehogy bűnbánatot tartsanak
És meggyógyítsam őket.
(Iz.)
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Az évek során már sokat hallgattam hívő embereket. "Nagyszerűen" egybefűzik a "Szentírást". Megpróbálok egyszerűen fogalmazni, hátha megértem a válaszod. Ha az igazságot meg lehet fogalmazni, le lehet írni, akkor a pl.:
  1. Jézus saját tanításáról saját kézírása miért nem közkincs, vagy Biblikusan: miért nincs a Bibliához/Tekercsekhez csatolva - miért kellett példabeszédben beszélnie?
  2. A Károli bibliából miért hiányzik az örömhír?
  3. Ha te úgy gondolod, hogy a sátán e világ ura, akkor szerinted hivatalosan/nyíltan mi terjedhet a Jézus tanításából?
  4. Mindenki mindent Jézussal hoz összefüggésbe, mégis az ő szellemisége hiányzik leginkább!
A 70 éves Tolsztoj, akit az egyház kiközösített az ’Isten országa benned van, avagy a kereszténység, nem, mint titokzatos tan, hanem mint új életfelfogás’ című írásában ezt írta:
„1884-ben megírtam a ’Miben van az én hitem?’ c könyvem. Ebben a könyvben valóban előadtam azt, amiben én hiszek. Leírtam a saját hitemet Krisztus tanításában, és nem hagyhattam ki azt, hogy miért nem hiszek, és tekintem tévelygésnek az egyházi hitet, melyet általában kereszténységnek neveznek. Ennek a tanításnak számos eltérése közül a Krisztus tanításával szembeni legfontosabb és legszembetűnőbb eltérésére rámutattam, ami nem más, mint az ’erőszak nélküli ellenállás a gonosszal szemben elv’ elferdítése az összes egyházi tanításokban.”
:00:
Belegondoltál már mi mit jelent, hogy isten nem bízhatta a sorsra/Sátánra hogy mi kerül eléd, mivel találkozol!
Megmagyaráznád, hogy az alábbi igehely mit takar, és miért? Isten alkotta a Napot - szükség van rá! És erre:
Katólikus
Lk 16.15-17
De ő kijelentette: „Ti igaznak mondjátok magatokat az emberek előtt, az Isten azonban belelát szívetekbe. Ami az emberek szemében nagy érték, az az Isten előtt megvetést érdemel. A törvény és próféták Jánosig tartottak. Azóta az Isten országának örömhíre terjed, és senki se juthat el oda erőfeszítés nélkül. Hamarabb ér véget ég és föld, mint hogy egyetlen vessző is elvesszen a törvényből.


Károli
Luk. 16.15-17
És monda nékik: Ti vagytok, a kik az emberek előtt * magatokat megigazítjátok; de az Isten ismeri a + ti szíveteket: mert a mi az emberek közt magasztos, az Isten előtt útálatos. A törvény és a próféták Keresztelő Jánosig * valának: az időtől fogva az Istennek + országa hirdettetik, és mindenki erőszakkal tör abba. Könnyebb pedig a mennynek és a * földnek elmúlni, hogynem a törvényből egy + pontocskának elesni.


Református
Lk. 16.15-17
Ő pedig ezt mondta nekik: „Ti igazaknak tartjátok magatokat az emberek előtt, de Isten ismeri a szíveteket. Mert ami az emberek előtt magasztos, Isten előtt utálatos. A törvényt és a prófétákat Jánosig hirdették, azóta az Isten országának örömhírét hirdetik, és mindenki erőnek erejével törekszik feléje. De hamarabb elmúlik az ég és a föld, mint hogy a törvényből egyetlen vessző is elveszne."
Még mindig úgy véled, hogy a 66 könyvben Jézus szellemisége, istene, istenének törvénye van megfogalmazva?
Jézus vélhetően így gondolta:

Luk. 16.18 Valaki elbocsátja * feleségét, és mást vesz el, paráználkodik; és valaki férjétől elbocsátott asszonyt vesz feleségül, paráználkodik.

Mózes a Biblia szerint másképpen tanította/hirdette.
:4:​
Kedves Bedzsi!
1.Nem tudom miért nem írt Jézus saját kezüleg,de ezt nem is tartom fontosnak.A példabeszéd,pedig nagyon jó eszköz arra,hogy az igazság bejusson az ember szívébe.A direkt üzenetet az ember sokszor hárítja.Dávid nagy bűne után,Nátántól hallott egy példabeszédet.Akkor Dávid hevesen elítélte a történet szereplőjét.Nátán pedig azt mondta neki a Szentélektől,hogy te vagy az az ember,mert te ugyanúgy cselekedtél .Így Dávid rejtegetett dolga napvilágra került,és kezdődhetett a helyreállítás.
2.A károli Biblia ugyanúgy tartalmazza az örömhírt,legfeljebb más kifejezést használ,szinonímát.
3.Ebben a az elromlott világban munkálkodik Isten kegyelme,mert nem zárta ránk örökre az ajtót,hanem a tanulságban kimenekedési utat készített.Ezért hallható az evangélium.Nem is szereti az ellenség.Azt még méginkább,ha valaki befogadja.
4.Sajnos Jézus Szellemisége hiánycikk,kevesen vannak akik belépnek a szűk kapun,és akik járnak is a keskeny úton.Ezért mondja Jézus,hogy törekedjünk rá.

Az erőszakkal kapcsolatban pedig azt szeretném mondani,hogy az embernek előszőr meg kell térnie,befogadnia Isten Szellemének jelenlétét,rábíznia magát vezetésére,és aszerint cselekedni az "erőszak" kérdésekkel kapcsolatban. Van olyan pacifizmus,amely kimondottan kegyetlenség felebarátunkra nézve....
Szükségünk van a Szellemtől kapott bölcsességre,mert a betű önmagában nem elég.

Az általad említett igék pedig az önmagunk ellen folytatott erőszakról,harcról szólnak,illetve a romlott természetünk halálba adásáról,Isten segítségével.
A törvény az Ósz. az emberi lélek gyermekkorát ábrázolja jelképekben.Ezen mindenki végigmegy.A felnőttkort pedig az Úsz. amikor megismertük természetünk elégtelenségét,és befogadtuk végre Isten szeretetét.Illetve az Úsz. a földi hazánkról,a mennyei hazára irányítja figyelmünket,mert teljes beteljesülés ott várható.Új teremtés.
Az egész bibliából lehet hitem szerint Istentől kapott tanítást kapni. DE. A mérvadó Jézus Szelleme,Isten teljességét kijelentő Szelleme legyen az értelmezőnk!Az Ósz.-et a biblia szerint felváltotta az Új,de úgy hogy a régit Jézusi magasságból olvashatjuk,mert a Szentlélek úgy is így fogja adni.

Érdemes megfontolni,hogy az Úsz.-i hvőt a Szellem követőjének mondja az írás.A teljes törvény pedig Jézusnál teljesül be,már felnőttkorra érve,és maradéktalanul,hogy egy vessző sem maradt el belőle.

"A betű megöl,a Lélek az ami megelevenít" 2 Kor.3,6

Ezért én most hagyom is a sok betűírást...;)
 

Bedzsi

Állandó Tag
Állandó Tag
A kiválasztott nép

Az EU bürokráciája/hatalma ellen csak az EU bürokráciája/hatalma harcolhatna, de ha még szándékában állna is, hogy önmaga ellen fordulna a tökéletesedés igénye miatt, a lustasága megakadályozná, hogy bármit is tegyen.
Isten újabb lehetőséget adott, hogy a "lehetetlen" körülmények között példát mutathassunk egyenlőre még nem a világnak, csak Európának!

Emlékezzünk:
"Ahhoz, hogy megtanuljunk uralkodni gondolataink és érzéseink fölött, szükségünk van nehéz helyzetekre. Persze létezniük kell olyanoknak, akik ezeket a nehéz helyzeteket megteremtik. Egy-egy ilyen ember biztosítja számunkra a fejlődés lehetőségét, és ezért hálásnak kellene lennünk." (Dalai Láma)

:..:​
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Örömmel tudositalak benneteket, hogy a volt Osztrák-Magyar Monarchia egy nem jelentéktelen volt tagja egyre jobban okosodik, az Osztrák föváros összes állami iskolájábol elfogják távolitani a kereszteket.
-
1256761520158.jpg

-
Mindez egy kitarto édesanyának köszönhetö aki fáradságot és anyagiakat, nem sajnálva, a keresztények megvetésével dacolva kiküzdötte a lányának megjáro elemi jogokat, a vallásszabadságot.
-
A 2011-ben Dél-Ausztriában kudarcott valott jogi esetet most vizsgálja Brüsszelben az emberi jogokat védö biroság.
A vallásszabadsághoz hozzátartozik, hogy vannak akik nem kérnek a misszionálásbol.
-
A keresztet az osztálytermekben a disciplinálo hatás érdekében szegezték fel. A kereszt egy bitofa, egy büntetést végrehajto eszköz, a modern pedagogiában nincs helye a testi fenyitésnek vagy az ezzel valo fenyegetésnek.
-

-
Kedves Ernoe!
Néhány generáció után fog megmutatkozni az ilyen irányváltások következménye.
A mai osztrák fiatalok többsége még magában hordhatja egy keresztény szellemiségű család hatásait,hozományát.De a következő,már lényegesen más lesz.Karakteresebben más értékrend kezd kialakulni.
Ez az iskolai pedagógiában,nevelésben is megmutatkozik.Vizsgáld meg,miként változott mára nagy általánosságban a pedagógus gyermek(esetleg szülő )viszony.Most nem az elit iskolákra gondolok,ahol a magas eredmények elérése sok mindenre moderálhatja az embereket.
Vannak iskolák ahol jó ha nem eszik meg a gyerekek a pedagógust,nevelési elveivel együtt.
Ha a helyes értékrend kibillen egyensúlyi helyzetéből,torzszüleményeket fog eredményezni.Tudom,hogy sosem volt ideálisan minden korban,minden rendben,nagyok lehettek az anomáliák,de tisztább volt a referencia pont,pontosabb emberismeretet tükrözött.
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Valaki mondja már meg, hogy a zsidók istenének miért van szüksége vagy miért tetszik neki, ha ártatlan bárányok vérét ontják áldozatul? Miért nem elég egy virág vagy gyümölcs?
Megjegyzem, Indiában Krisna nem nem vár véráldozatot.... (voltam a pesti és a somogyvámosi krisna templomban is, mindkettő sokkal barátibb légkörű volt, mint bármelyik keresztény templom..)
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Néhány generáció után fog megmutatkozni az ilyen irányváltások következménye. A mai osztrák fiatalok többsége még magában hordhatja egy keresztény szellemiségű család hatásait,hozományát.De a következő,már lényegesen más lesz.Karakteresebben más értékrend kezd kialakulni.
-
Kedves Steve3
-
En is ebben a változásban bizok. Ajánlom menjél el egyszer egy német iskola-muzeumban, majd ott demonstrálja neked a muzeumvezetö a közvetlen összefüggést az osztályfalon logo kereszt és a nationálszocializmus barbársága között.
-
Nem tudom mit szolnál ha a keresztet egy villamos-székre cserélnék ki a falon, végülis mind a kettö egy kivégzö eszköz.
-
En egyházi iskolába jártam a falon akkora kereszt logot, hogy a sparherd-be dobva egy libát meglehetett volna sütni, ez mégsem vette el a tanárok agresszivitását, voltak kölkök akikre csak ránézett a tanár és elvágodtak Pavlovi reflexre. Eltudom képzelni, hogy nézett ki ez korábban amikor vallásállam volt az országban.
-
image-29310-panoV9free-bapw.jpg
-
A multkor a Mondsee-nél voltam egy étteremben, az egyik asztal fölött egy Goliátot lepipálo nagyságu figura logott egy kereszten, elörebukott fejjel, az arcán az utolso rugások grimaszával és bámult a feleségem levesestányérjába. Mondanom sem kell, hogy az Appetit elment.
-
Hogy egye meg a gyerek a tizoraiját egy osztályban aminek a falárol egy megkinzott, halott ember bámul le? Joétvágyat kivánok. :(
Nincs minden gyerek indoktrinálva otthonrol mind a te családodban. Egyik sem akar pathologus lenni.
-
A legtöbb gyerek manapság megkérdezi a szüleit az étkezésnél, hogy: "melyik halott állatbol van a felvágott", az ilyen gyerekeket nem lehetne rávenni arra, hogy egy halott ember testét vegyék a szájukba.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Valaki mondja már meg, hogy a zsidók istenének miért van szüksége vagy miért tetszik neki, ha ártatlan bárányok vérét ontják áldozatul?
-
Kedves Yeti
-
A zsidok ezért vágják le a (fehér) bárányt mert megeszik
. A vita inkább akörül van, hogy miért folyatják ki a vérüket. Vannak akik ezt állatkinzásnak tekintik vannak akik szerint ez a kimulás leghumánusabb formája. Sok öngyilkos, többek között a politikus Barschel, ily modon végzett magával.
-
A fekete bárány esete azonban kurrioz. Vesz az ember egy feketeszörü bárányt és azt képzeli a sötét szin a "bünöktöl" van, mind ahogy a fekete macska a mi éghajlatunk alatt a gonosz megtestesitöje.
-
Az ilyen félig-meddig bünös állatot aztán feltöltik a hivö a saját individuális "vétkeikkel" - egyszerüen rábeszélik az állatra (bün-bak) - aztán kizavarják a sivatagba. Nem kell a fekete bárányt megölni, azt elintézik a hyenák.
-
0111-0187_der_suendenbock.jpg

-
Ha elnézem a "bünbakokat" mindig az az érzésem, hogy a beteg állatokat szortirozták ki ilyen modszerrel. Afrikában ugy van, hogy a husra nem tesznek pecsétet Brüsselböl, hanem kiakasztják a marha fejét a mészárszék bejárata elé. Ha tetszik az állat fizi-miskája akkor vesznek az emberek a husábol. :D
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Valaki mondja már meg, hogy a zsidók istenének miért van szüksége vagy miért tetszik neki, ha ártatlan bárányok vérét ontják áldozatul? Miért nem elég egy virág vagy gyümölcs?
Megjegyzem, Indiában Krisna nem nem vár véráldozatot.... (voltam a pesti és a somogyvámosi krisna templomban is, mindkettő sokkal barátibb légkörű volt, mint bármelyik keresztény templom..)
Kedves Yeti!

Néhány gondolat erejéig...
A törvény kinyilatkoztatása során megtudhattuk,hogy Isten végtelenül szent,a tisztátalan ember,meg sem közelíthette,mert meghalt.Isten parancsainak elfogadása,vagy elutasítása,életet,vagy halált vont maga után.A törvény szigora,az Isten és ember közötti különbség nem elbagatellizálható.Ennek megfelelően ezt a távolságot,csak élet-odaadással lehet áthidalni,amit a vérontás jelképez,az előképi bárány esetében is.
Ez az áldozat pontosabban tájékoztat bennünket,valós helyzetünkről:nem tudjuk viszonyunkat rendezni egy csengettyűszóval,néhány szál virággal,vagy földre löttyintett pálinkával.Isten fenség,vakító fényesség,megemésztő tűz,aki a bűnnel nem barátkozik.Az ember sokszor azt gondolja,hogy Isten olyan mint egy barátságosan bazsajgó napocska,zsibbadt pislákoló fénnyel,akinek tulajdonképpen minden mindegy,a végén kiderül mindennel barátságot köt,mert Ő tulajdonképpen jó.Le lehet hülyézni,azt is elfogadja ha gonosznak titulálják,és tulajdonképpen a szenvedő áldozatok sorsa sem érdekli különösebben,mert annyira megértő a bűnösökkel szemben...
A mai világban is egy növekvő irányvonal,hogy addig szórakoztatják az embert,míg debillé nem válik,cukrozott élvezetekkel kábítják,és a humanizmus címén önzésüket növelik,-hisz a szeretet nem más mint saját kívánságainknak testi kielégítése.

Nem.
ISTEN nem korrumpálódik,a szentségéből,szeretetéből,valódiságából nem enged.

A szentírás szerint Isten bűngyűlölő.Gyűlöli ami nem Szeretet,-vagyis a bűnt amely tönkreteszi szeretett teremtményeit,ha azt választják.
Ezért a Legnagyobb,és Legalázatosabb szolgáló,Isten meghozta élete odaadásának áldozatát a teremtett világért.Ő az igazi áldozati Bárány.Hiszen Jézusban is Ő cselekedett.Ez az áldozat sokba került Istennek,amit kiábrázolt a hajdani bárányok áldozata is.
Aki elkövette a bűnt ,annak szembesülni kellett azzal,hogy ennek az ártatlan kis báránynak kell valóságosan szenvednie,elviselni a halál közeledésének borzalmát,-helyette!
Figyelmeztetés az embernek:lehet hogy félvállról veszed a bűnt,de ez sokba kerül valakinek.

Aki Jézust követi, a maga módján,szintén áldozatot hoz, mert bűneit halálba adja.(amelyhez úgy ragaszkodott mint az életéhez)
És új életre kelve, Isten által,Istennek él boldogságban és örömben,akkor is ha keresztjét hordozza.Ez már a földön megtapasztalható lelki feltámadás,és egyben megszentelődés.Élő közösség.

Ui.:Érdemes megfigyelni,hogy mibe kerül Krisna követése egy szerzetesnek,és hogy ezt a megvalósítást milyen komolyan veszik.
Ez is az áldozat valódiságáról szól,Isten Szentségéről.
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
-
Kedves Steve3
-
En is ebben a változásban bizok. Ajánlom menjél el egyszer egy német iskola-muzeumban, majd ott demonstrálja neked a muzeumvezetö a közvetlen összefüggést az osztályfalon logo kereszt és a nationálszocializmus barbársága között.
-
Nem tudom mit szolnál ha a keresztet egy villamos-székre cserélnék ki a falon, végülis mind a kettö egy kivégzö eszköz.
-
En egyházi iskolába jártam a falon akkora kereszt logot, hogy a sparherd-be dobva egy libát meglehetett volna sütni, ez mégsem vette el a tanárok agresszivitását, voltak kölkök akikre csak ránézett a tanár és elvágodtak Pavlovi reflexre. Eltudom képzelni, hogy nézett ki ez korábban amikor vallásállam volt az országban.
-
Csatolás megtekintése 1042506
-
A multkor a Mondsee-nél voltam egy étteremben, az egyik asztal fölött egy Goliátot lepipálo nagyságu figura logott egy kereszten, elörebukott fejjel, az arcán az utolso rugások grimaszával és bámult a feleségem levesestányérjába. Mondanom sem kell, hogy az Appetit elment.
-
Hogy egye meg a gyerek a tizoraiját egy osztályban aminek a falárol egy megkinzott, halott ember bámul le? Joétvágyat kivánok. :(
Nincs minden gyerek indoktrinálva otthonrol mind a te családodban. Egyik sem akar pathologus lenni.
-
A legtöbb gyerek manapság megkérdezi a szüleit az étkezésnél, hogy: "melyik halott állatbol van a felvágott", az ilyen gyerekeket nem lehetne rávenni arra, hogy egy halott ember testét vegyék a szájukba.

Kedves Ernoe!
Anélkül,hogy láttam volna az iskola múzeumot látom a keresztre feszítés és a nemzeti szocializmus barbársága közötti összefüggéseket.Néhányat.
Hogy a nácik semmibe vették Isten létezését,-Isten félelem nélkül-okoztak mérhetetlen szenvedést,egyszerűen praktikusan célba vették egész nemzetek kiirtását.Ugyanaz a barbárság végzett Jézussal is,mint a rengeteg áldozattal.A bűn barbársága.Sokaknak sokba került a könnyen elkövetett bűn.Nációtól függetlenül.

A kereszt pedig egy jelkép.Emlékeztetve először is a megváltásra,ami örömhír.És emlékeztetve arra,hogy életünk sokszor szenvedés,és mégis reménykedhetünk,hihetünk a biztos szabadulásban.Így nem kell áltatni magunkat,vagy homokba dugni a fejünket.
Egyébként én sem vagyok híve a naturalisztikus szenvedés ábrázolásnak a kereszten,mert elhúz a lényegtől,és csak az befolyásol amit látok.Mintha itt megállt volna Isten a megváltás művében.Talán mert érzéki (testi) bálványszerű,a hatás.A szenvedéshez köti a szívemet,figyelmemet.és slussz.
Inkább a románkori ábrázolások mondanak többet nekem,mert a szívet inkább Istenhez engedik emelkedni,akiről valójában szó van.Valahogy így:....Igen ember,szenvedett érted a szerető Krisztus,onnan feltámadt,és magával visz a te szenvedésedből is,..úgyhogy örülj,és éld bizalomban,és bátran az életedet.....imádkozz.
Annyiban van jó szerepük az ilyen tárgyaknak,míg felemelik a szívünket,de tovább is engedik,felfelé,Isten felé.
390.jpg


66_143_1.jpg


68_318_1.jpg


Ui.:Ernoe!Képzeld el rájöttem arra,hogy te nem bírod a bálványokat!;)
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Anélkül,hogy láttam volna az iskola múzeumot látom a keresztre feszítés és a nemzeti szocializmus barbársága közötti összefüggéseket.Néhányat. Hogy a nácik semmibe vették Isten létezését,-Isten félelem nélkül-okoztak mérhetetlen szenvedést,egyszerűen praktikusan célba vették egész nemzetek kiirtását.
-
Kedves steve3
-
Mégiscsak érdemes lenne meglátogatnod az iskolamuzeumot mert teljesen félreérted azt amit mondtam.
-
Azt mondod az autoritásra épitö rendszer nem vette "semmibe Istent", pont ellenkezöleg, rá hivatkozva épitette fel a hatalmát. A kereszt árnyékában dreszirozták a gyerekekbe a "feltétel nélküli" engedelmességet, a halálbamenés fanatizmusát. Ezért függöt a kereszt az osztály-teremben.
-
Milyen ideologia az amelyik azt hirdeti, hogy a halálunkkal megtudunk oldani egy problémát?
-
Miért nem a menybeszállás jelenete, egy rakéta amit a nyakunkba hordanak a hivök, amit az osztályokba kiakasztanak? Jézus az asztronauta, a dezertör, az emigráns akinek telelett a töke a megváltassal? :(
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha isten bűngyűlölő, akkor miért lehetett átverni egy bűnbakkal? Nem inkább az igazi bűnösöket kellett volna büntetni?
Kedves Yeti!

Néhány gondolat erejéig...
A törvény kinyilatkoztatása során megtudhattuk,hogy Isten végtelenül szent,a tisztátalan ember,meg sem közelíthette,mert meghalt.Isten parancsainak elfogadása,vagy elutasítása,életet,vagy halált vont maga után.A törvény szigora,az Isten és ember közötti különbség nem elbagatellizálható.Ennek megfelelően ezt a távolságot,csak élet-odaadással lehet áthidalni,amit a vérontás jelképez,az előképi bárány esetében is.
Ez az áldozat pontosabban tájékoztat bennünket,valós helyzetünkről:nem tudjuk viszonyunkat rendezni egy csengettyűszóval,néhány szál virággal,vagy földre löttyintett pálinkával.Isten fenség,vakító fényesség,megemésztő tűz,aki a bűnnel nem barátkozik.Az ember sokszor azt gondolja,hogy Isten olyan mint egy barátságosan bazsajgó napocska,zsibbadt pislákoló fénnyel,akinek tulajdonképpen minden mindegy,a végén kiderül mindennel barátságot köt,mert Ő tulajdonképpen jó.Le lehet hülyézni,azt is elfogadja ha gonosznak titulálják,és tulajdonképpen a szenvedő áldozatok sorsa sem érdekli különösebben,mert annyira megértő a bűnösökkel szemben...
A mai világban is egy növekvő irányvonal,hogy addig szórakoztatják az embert,míg debillé nem válik,cukrozott élvezetekkel kábítják,és a humanizmus címén önzésüket növelik,-hisz a szeretet nem más mint saját kívánságainknak testi kielégítése.

Nem.
ISTEN nem korrumpálódik,a szentségéből,szeretetéből,valódiságából nem enged.

A szentírás szerint Isten bűngyűlölő.Gyűlöli ami nem Szeretet,-vagyis a bűnt amely tönkreteszi szeretett teremtményeit,ha azt választják.
Ezért a Legnagyobb,és Legalázatosabb szolgáló,Isten meghozta élete odaadásának áldozatát a teremtett világért.Ő az igazi áldozati Bárány.Hiszen Jézusban is Ő cselekedett.Ez az áldozat sokba került Istennek,amit kiábrázolt a hajdani bárányok áldozata is.
Aki elkövette a bűnt ,annak szembesülni kellett azzal,hogy ennek az ártatlan kis báránynak kell valóságosan szenvednie,elviselni a halál közeledésének borzalmát,-helyette!
Figyelmeztetés az embernek:lehet hogy félvállról veszed a bűnt,de ez sokba kerül valakinek.

Aki Jézust követi, a maga módján,szintén áldozatot hoz, mert bűneit halálba adja.(amelyhez úgy ragaszkodott mint az életéhez)
És új életre kelve, Isten által,Istennek él boldogságban és örömben,akkor is ha keresztjét hordozza.Ez már a földön megtapasztalható lelki feltámadás,és egyben megszentelődés.Élő közösség.

Ui.:Érdemes megfigyelni,hogy mibe kerül Krisna követése egy szerzetesnek,és hogy ezt a megvalósítást milyen komolyan veszik.
Ez is az áldozat valódiságáról szól,Isten Szentségéről.
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
-
Kedves steve3
-
Mégiscsak érdemes lenne meglátogatnod az iskolamuzeumot mert teljesen félreérted azt amit mondtam.
-
Azt mondod az autoritásra épitö rendszer nem vette "semmibe Istent", pont ellenkezöleg, rá hivatkozva épitette fel a hatalmát. A kereszt árnyékában dreszirozták a gyerekekbe a "feltétel nélküli" engedelmességet, a halálbamenés fanatizmusát. Ezért függöt a kereszt az osztály-teremben.
-
Milyen ideologia az amelyik azt hirdeti, hogy a halálunkkal megtudunk oldani egy problémát?
-
Miért nem a menybeszállás jelenete, egy rakéta amit a nyakunkba hordanak a hivök, amit az osztályokba kiakasztanak? Jézus az asztronauta, a dezertör, az emigráns akinek telelett a töke a megváltassal? :(
Kedves Ernoe!
Így már értem.
Emlékszel arra mikor a Sátán Jézust kísértette?Olyan mérget kevert amiben az igazság keveredett a hazugsággal!A bibliából is idézett,vagy szószerint,vagy tartalmához kapcsolódva,kiragadva részleteket belőle.
Említetted,hogy Istenre hivatkoztak nevelők,(úgy mint az ördög is ezt teszi Jézus kísértésénél..)
és feltétel nélküli engedelmességre kényszerítették a gyerekeket.Ez a pokoli csűrcsavar!Ezek a gyerekek ki voltak szolgáltatva deform nevelőknek,ha erre nevelték gyerekeiket.
Nézd mit ír a szentírás ezzel kapcsolatban:
„Ha még mindig embereknek akarnék tetszeni, nem volnék a Krisztus szolgája…” (Galata 1,10-24)
"Istennek kell inkább engedni, hogynem az embereknek." (ApCsel. 5:29)
Egy hívő számára az engedelmesség akkor aktuális a feljebbvalójától,ha hit által meggyőződött arról,hogy Krisztus akaratát cselekszi.Ha világossá vált előtte,hogy olyan dolgot kérnek tőle ami rossz,akkor érvényes az:hogy Istennek kell inkább engedni mint embereknek.

A második felvetéseddel kapcsolatban:nem a halálunkkal oldunk meg problémát,hanem akkor ha a bűnnek halunk meg,a szívünkben élő Istennek pedig engedünk.Ő az Élet,az élet forrása bennünk,amit el lehet dugaszolni a rosszal.


Amit pedig utolsónak írtl,azzal kapcsolatban én is elgondolkodtam már,de még nem jutottam végére...:)
Vajon miért nem a megdicsőült,vagy földön járó,gyógyító,tanító Krisztust választották jelképnek.Hiszen a megváltás következménye tapasztalhatóan szabadulás és öröm.Nem tudom.
Talán azért mert a kereszt olyan középpont a történetben,(célkereszt)amikor Isten végez az ellenséggel Krisztus halála által,és egy új élet kezdődik.A régi és az új metszéspontja.
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha isten bűngyűlölő, akkor miért lehetett átverni egy bűnbakkal? Nem inkább az igazi bűnösöket kellett volna büntetni?
A legnagyobb büntetés az lenne,ha Isten engedné a maga útján járni az embert,és ebben meg is hagyná.Büntetés,mint következmény így is éri az embereket,de a lényeg,hogy az Istennel való kapcsolatot helyre lehet állítani,így a szövetség megmarad.A bűnbak előképe az Isteni szolidaritásnak,szabadításnak.A végső cél az egész teremtés megszabadítása.
 

Hamp

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha megismered Őt.......
ha megismered Őt az ellenkező lesz a véleményed,és szégyellni fogod magad.
A piszok kegyetlen gyilkos figurát nagyon jól ismerem a Bibliából !A valóságba ha megismerném hát akkor a bolondok házában szégyelni kéne magamat ,vagy kezeltetni ? Neked is a szerencséd,hogy a valóságban nem létezik.Képzeld,ha tényleg létezne akkor mennyi piszokságot,bajt,betegséget adna még rád.Amiért képes lennél hálát adni neki !?
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves steve3
-
Eleget bosszantottalak a nézeteimmel, fogadd szeretettel ezt a dalt Psota Iréntöl, ö az egyik legkedvesebb elöadomüvésznö a számomra. :D
-
[video=youtube;LolMVTZZjNs]https://www.youtube.com/watch?v=LolMVTZZjNs[/video]
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves steve3
-
Eleget bosszantottalak a nézeteimmel, fogadd szeretettel ezt a dalt Psota Iréntöl, ö az egyik legkedvesebb elöadomüvésznö a számomra. :D
-
Kedves Ernoe! Köszönöm,meghallgattam.Most már én is kezdek megbarátkozni Psota Irénnel,korábban valamiért idegenkedtem tőle.;)
Én is küldök neked egy dalt,ezt direkt neked kerestem,én is most hallottam először.

[video=youtube;xmXh7O_vjcM]http://www.youtube.com/watch?v=xmXh7O_vjcM[/video]
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Steve3
-
Nagyon örülök, hogy vannak olyan bátor emberek akik leforditották magyarra Christopher Hitchens véleményét.
Erdemes lenne ha te is megnéznéd a részletekre figyelve.
-
[video=youtube;4R5GNaJyMtI]http://www.youtube.com/watch?v=4R5GNaJyMtI[/video]
 
Oldal tetejére