Kötelező tárgy lesz a holokauszt története a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen

A holokauszt és emlékezete című tárgy a PPKE valamennyi karán, minden hallgatónak kötelezően előfeltétele lesz a diploma megszerzésének.

Kötelező tárgyként tanulnak a holokausztról a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) hallgatói szeptembertől – jelentette be Szuromi Szabolcs, az egyetem rektora kedden Budapesten.

Szuromi Szabolcs kiemelte: “a holokauszt és emlékezete” című tárgy a “bevezetés a katolikus hit rendszerébe” kurzus mellett, az alapozó közismereti tárgyak között kap helyet, és a PPKE valamennyi karán bármilyen képzésen tanulmányokat folytató hallgatóknak a diploma megszerzésének előfeltétele lesz.

Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete európai viszonylatban is egyedülállónak nevezte a PPKE kezdeményezését. Az oktatás jelentőségét hangsúlyozva arról beszélt, azt nem az egyetemen, nem a közoktatásban és nem is az óvodában kell elkezdeni, hanem már otthon. “A szülők jelentik a GPS-t gyermekeik számára” – mondta, hozzátéve, ha azonban ez az útmutatás hiányzik, az iskolában kell pótolni.

holkauszt.jpg
 
Ha, jól emlékszem a kufárokat Jézus kiseprűzte a templomból, és nem akarok senkit tisztára mosni. Talán ideje lenne az egész világon a történelem során elkövetett népirtásokkal is foglalkozni, vagy minden ilyet, köztük a holokausztot is végre a történelem könyvekbe száműzni!
Kedves Zsibis
-
Jézus kiüzte a "pénzváltokat" a templombol, ez egy quazi "bank robbery" volt, ezért tartoztatták le és itélték kereszthalálra a Romaiak, nem számolva azzal, hogy Jézus megrázza magát és felkel a sirjábol.
-
A keresztrefeszités során tehát, (hangsulyozom amit a mai Vatikánbol jött Romaiak hajtottak végre és ugy a biro mind Longinus a hohér késöbb a keresztény katholikus egyháztol Szenté lett avatva) nem sérült meg senki. (Igaz Szent Tamás szerint Jézusnak lyukas maradt a tenyere a feltámadás után, amit aztán átadott a Pio Atyának, "megtisztelésül")
-
Azt mondod "foglalkozzunk az összes népirtással vagy feledjük el mindegyiket"
-
Hát én amelett vagyok, hogy ne feledjük el a népirtásokat. A logika azonban megkivánja töllünk, hogy csak összetartozo dolgokat használjunk az érveléseinkbe.
-
A Holocauszt és az Amerikai Indiánok története két különbözö dolog.
Az egyik 500 évvel ezelött volt a másiknak van még egy pár tulélöje.
-
Ugyan ugy mind a független Izraeli állam politikája miatt nem lehet felelössé tenni azokat akik már régen nem élnek, egy brutális gyilkosság, holocauszt, álldozatai lettek.
 
Ha, valóban magyar azonosulású emberek lennének, akkor valószínűleg már felemelték volna a szavukat a mindennapi holokausztozás miatt. Ez, csak azoknak jó, akik ebből élnek. Mindennap piszkálni a befogadó nemzetet, ez nem magyar tulajdonság!
Kedves Zsibis
-
Miböl gondolod, hogy mi Magyarok nem vagyunk képesek a történelmünkböl tanulni, objektiven feldolgozni a sulyos csapást a 600.000 honfitársunk elvesztését amiben az apáink voltak a kiszolgáltatok, de legalábbis a tehetetlen nézök.
-
En ugy gondolom, hogy a te részvétlenséged az amiböl mi magyarok nem kérünk. ;)
 
Sajnos nem válaszoltál a kérdésemre, csak frázisokat pufogtatsz! A kérdésemre még mindig várom a válaszodat!
De válaszoltam...milyen választ akarsz?? Tételes felvonulási terveket?? Nehogy azt hidd hogy a magyar hadvezetés nem tudott a megszállási tervekről....
Utólag tudnék írni dolgokat de minek?? A történelemben nincs olyan hogy mi történt volna,
A tények számítanak volt ellenállás?? szórványosan igen de szervezetten???
Ami számított az a nyilas hatalomátvétel...tudod akik megszálló hatalmat támogatnak azok kollaboránsok...akár német akár szovjet oldalán történik.
persze ha úgy nézzük ne álljanak ellen a németeknek hisz úgy is gyengébbek voltunk..na neee akkor sosem lenne háború.
 
el is tudnám képzelni annak az 500 ezer izraeli állampolgárnak a befogadását, amelyet az EU-s csatlakozásnál előírtak. Sokkal inkább, mint az 1000 afrikai menekültet. Csak legalább egyenjogúak lehessünk a saját hazánkban velük.

Ezzel tele van az internet, nehéz lenne minden oldalt eltüntetni. Épp egy kanadai újságíró, Tóth Judit tollából olvastam egy 2006-os cikkben. Meg van bővebben is és az egyezmény szövege is a neten angolul PDF-ben, valamint az aláírók listája is megvan Izrael és Magyarország részéról. http://internetlap.blogspot.hu/2013/01/magyarorszagnak-mindent-meg-kell-tennie.html

Kedves Kyra, én is kíváncsi voltam ennek a kijelentésednek a forrására, de aztán láttam, hogy Sietni már rákérdezett.

Bocs, de én a Te kérdésedre, azt hiszem, kompetens forrást idéztem a Magyar Katolikus Hírportál oldalával.

Te viszont egy privát blogoldalt linkelsz ide forrásként, aminek a "szerkesztői" Gulyás Attila és B.Kiss-Tóth László, akik ezen a blogon kívül egy facebook oldalt üzemeltetnek még, ahol szintén nyomják a nemzeti radikális propagandájukat.
A blogjuk forrásának a Metapédiát, és a Magyartudat.com-ot jelölik meg.

Utánanéztem az állítólagos Tóth Judit kanadai újságírónak is, akit a kurucinfó nagyon sirat, meg a szittya.com, hunsor, stb. mivel sehol máshol nem is publikált, csak szélsőjobbos oldalakon és blogokon.

A "tele van az internet" megjegyzésed három oldalt takar, Nibiru.hu, Metapédia, és Sokkaljobb.hu

Angol nyelven sehol nincs erről semmi, hacsak Tóth Judit "reportját" nem veszem annak.
1000 afrikairól végképp nem találtam semmit.

Szóval kedves Kyra, hogy Te személy szerint mit fogadsz el hitelesnek, az egyéni dolog, mindenki annak hisz, akinek akar, de ebben a beszélgetésben, itt nem szorítkozhatnánk inkább a tényekre egyesek fantazmagóriái helyett? Semmi nyoma sincs semmiféle EU-s egyezménynek arra, hogy Magyarország izraeli állampolgárokat fogadna be, nem hogy 500 ezret, de ötöt se. Sokkal inkább innen folyik a kivándorlás Izraelbe, semhogy visszafelé.
 
Ezt a hozzászólást mintha nekem írtad volna, mert az én szüleim és nagyszüleim valóban üldözöttek voltak (mint magyarok) és épp ezért átéltem mindig, amit tanutunk a holokausztról. Soha nem értettem miért van mégis antiszemitizmus. Azonban az, ami ma folyik, sajnos engem is arra ösztönzött, hogy utánaolvassak mi is történt, miért és hogyan.

Mint látod, rossz oldalakat olvastál, amik tele vannak hamis információkkal, ferdítésekkel, uszítással, és gyűlölködéssel. Ha tényleg kíváncsi vagy az igazságra, ne a kurucinfót, a metapédiát, meg a többi fröcsögő antiszemita oldalt olvasd.
 
Pittinek!

Egyetlen egy Khon bácsi nem volt cipész, mint ahogy még 62 éves életemben egyetlen egy zsidó kőművesről sem halottam! Vagy bankosok, vagy kereskednek, vagy "művészkednek", vagy egymásnak tolják a Nobel-díjat! Csak dolgozni ne keljen! Ennek az életnek nagyon jó talaj a folyamatos holokausztozás, hiszen van miért a világ országait állandóan kártérítésért pumpolni! Lassan már az ükunokáknak fizetünk, akik üzletszerűen árulják ükanyáikat, ükapáikat! Talán ezért nem is siettek tömegesen haza tömeggyilkosságok árán szerzett hazájukba Nyau bácsi hívására! Hiszen, ott nem tudnának megélni ebből, hanem kemény kétkezi munka várná őket a kibucokban! Érdekes, ez a "demokratikus" oldal, a palesztin tízezrek halálával, a Gázában történt , naponta történő népirtással, Palesztina elrablásával senki nem foglalkozik.
Kohn bácsi cipészről nem hallottam, de Friss nénit ismertem, aki cipész volt. Kőművesről én sem hallottam, de zulagert ismertem. Ácsot is ismertem, asztalost is, szabót, meg varrónőt. Ja, a villanyszerelő! Majdnem kifelejtettem a sok bankos közül. Nyomdász, jó a "nem bankos" kategóriába, vagy már túl értelmiségi? Személyesen nem ismertem, de ismerősöm ismert a falujukban földműves zsidókat, akiket egy szálig elhurcoltak, mert "ők tehettek" a világ összes ocsmányságáról.
 
Kohn bácsi cipészről nem hallottam, de Friss nénit ismertem, aki cipész volt. Kőművesről én sem hallottam, de zulagert ismertem. Ácsot is ismertem, asztalost is, szabót, meg varrónőt. Ja, a villanyszerelő! Majdnem kifelejtettem a sok bankos közül. Nyomdász, jó a "nem bankos" kategóriába, vagy már túl értelmiségi? Személyesen nem ismertem, de ismerősöm ismert a falujukban földműves zsidókat, akiket egy szálig elhurcoltak, mert "ők tehettek" a világ összes ocsmányságáról.
Kohn bácsiról én sem hallottam, de itt egy link : Breuer cipészet 1905 óta az Ön szolgálatában, ha a cipőjéről van szó! ... olyan echte magyar, nemde?
 
Kedves Kyra, ezek az ötszázezrek ezek tényleg virtigli csavaros eszű zsidók! Ezek úgy települtek be a tízmillió közé, hogy nyomukat sem látni. Gondolj bele, minden 20 őslakos mellé egy betelepülő jut. Nem tudják a nyelvet, azonnal kitűnnének utcán, boltban, bárhol, ahol emberek fordulnak meg. Nem látom a betelepülőket!
Egy betelepülő családnak otthon kell legelőször. Ha hoz magával némi vagyonkát, vagy kap támogatást, mondjuk Izraeltől, az szerényen számítva százezer lakás, vagy ház!! Az építőiparnak úgy meg kellene lódulnia ettől az építkezéstől, hogy magával ragadná a gazdaságot. Felénk nem látszik lódulás.
Persze lehet, hogy világárvái és teljesen pénztelenül jöttek. Akkor meg a kiadó albérletek ára szökne az égbe a kereslettől. Vagy az állam építene lakásokat, ami újfent meglódító hatású lenne.

Egy tízezer lakosú kisvárosban élek Budapest szomszédságában. Nyilvánvalóan mindenki tud mindenkiről mindent. Egyetlen izraeli betelepülőről sem szól a fáma, pedig az ilyen helyek igazán kedvezőek. Az ingatlanforgalom áll, évek óta eladó házakról tudok. Önkormányzat nem épít. Kiadó albérletekről tudok.
Hová tűntek az ötszázezrek?! !
 
Utoljára módosítva:
Kedves Melitta!

Szerinted az nem holokauszt, amit az izraeli állam naponta elkövet a palesztinokkal szemben? Az, hogy 1947 óta ellopták az országukat, megközelítőleg 1,7 millió palesztinnak elvették a földjét, és több tízezer palesztint szó szerint legyilkoltak? Érdemes lenne végre nem csak egy szemszögből nézni a világot! Nem furcsa számodra az, hogy egyetlen úgynevezett haláltáborban sem lehet kutatást végezni "kegyeleti" okokból? Talán csak nem azért, mert sok minden kiderülhetne arról, hogy mi az igazság? Igen jó lehetőség az igazság elferdítésére a mindennapi holokausztos ájvékolás!
Érdekes, minden történelmi dolog igazságtartalmát lehet kutatni, kivéve a holokausztot. Miközben az izraeli felvonulások közben lehet azt üvöltözni: "halál az arabokra", mi magyarok - nem Ti - saját hazánkban lassan a "zsidó" szót sem mondhatjuk ki! Ezek után egyetlen egy zsidó se higgye azt, hogy ez a helyzet jobb lesz! Nem! Csak rosszabb! És ez így természetes! A passzív ellenállás, segített a török, osztrák, orosz uralom alatt is, most is fog. Gondolod, hogy az a gyermek, akit az iskolában arra kényszerítenek, hogy a holokausztról kell tanulni, és, ha nem tudja, nem érettségizhet, nem tanulhat tovább, az majd szeretni fogja "isten ajándékait"? Akkor Te naiv vagy!
Még pár szó Hortyról, akit pocskondiázol: Az európai politikusok között Ő volt az egyetlen, aki kiállt a zsidók mellett, és Magyarország német megszállásáig nem engedélyezte a deportálást! Láthatóan a történelem szakot csak fakultatív módon látogattad! Talán ezt is elolvashatnád, és reflektálhatnál rá, bár tudom, hogy ez nem fog megtörténni, inkább kitiltasz! https://kuruc.info/r/56/143900/
Kedves Zsibis
-
A Holokauszt az nem egy átfogo fogalom, hanem egy speciális tragédia neve. ;)
Miért nem akarod a logika ezen alapvetö szabályát akceptálni?
-
Lehet, hogy az Izraeli állam megalapitása egy hiba volt de abban az idöben valoszinü az egyetlen logikus megoldásnak látszott. Elet és halál kérdése volt. Kezdetben a bevándorlok együtt küzdöttek a palesztinokkal.
-
Az elöbb Izraelnek adott kártéritésekröl beszéltél, van fogalmad mi összegbe kerül a világnak a Palesztinok eltartása? Összehasonlithatatlanul többe.
-
Nem sajnálom töllük, az lenne a legjobb ha nem bombára költenék, "mártyrok" financirozására. A hozzászolásodbol azt veszem ki, hogy semmi érdek nem köt téged ahoz, hogy az emberek ott békében tudjanak élni.
-
En ismertem egy öreg nacit mind te vagy, a fia a munkatársam volt, a halála után, az öreg rámhagyta az összes könyvét. Igazán sajnálom, hogy nem dokumentáltam rendesen de a "kamerad" egész hátralevö életét azzal töltötte, hogy bebizonyitsa magának, hogy "nem tévedett, jo oldalon" harcolt. Szinte minden könyve a zsidosággal volt kapcsolatos meg fajelmélettel, genetikával. A könyvekben szinte több ceruzabejegyzés volt mind nyomtatott betü.
-
Az emberek probálják a lelkiismeretüket megnyugtatni. De miért nem a belátás utján, miért kimagyarázásokkal?
-
Azt mondod a "zsido" szot nem lehet kimondani Mo.-on anélkül, hogy ne nevezzenek antiszemitának.
Ez valoszinü a te sajátos világnézeted miatt van. Örülök neki, hogy van aki ellentmond neked.
-
Továbbá örülök annak, hogy a nacik által letarolt zsido kultura Europában ujra életre tudott kellni, a leégetett kulturközpontok zsinagogák egy része ujra felépült, a közösségek benépesülnek.
-
Lehet, hogy ezt néhány fiatal "terjeszkedésnek" tartja ezeknek utána kéne nézni mi ment tönkre.
Mindenekelött megismerni a zsido kulturát ami minden országban olyan mesterien vegyült a helyivel.
 
A Palesztina területén létrejött Izrael államról. Annak idején felmerült lehetőségként a Krim is, ha Sztálin ehhez hozzájárult volna. Golda Meir járt Sztálinnál a témában, de merev elutasításra talált. Golda Meirnek Molotov felesége tolmácsolt. Sztálin szerint túl pártosan, ezért börtönbe záratta, majd egy gulagban várta ki szegény Sztálin halálát.
Így maradt Palesztína a zsidó állam számára.
 
Kedves Ernoe!

Mielőtt válaszolnék irományodra, leszögezem, nem vagyok náci, sőt kikérem magamnak ezt az aposztrofációt!
Gondolkodó ember vagyok, veled szemben. Gondolom, van otthon egy náci detektorod, így ismered fel őket!

1. Szóval szerinted a holokauszt egy kisajátítható történés, amit csak a zsidó nép szenvedéseiről szól. Akkor a cigány holokausztot tagadod?

2. Kicsit érdekes a feltevésed a palesztin nép eltartásával kapcsolatban, kérlek adatokkal illusztráld! Én csak az USA által a zsidóknak adott évi 3,5 milliárd / és ez csak egy kis töredék, nem említem a németeket - ingyen tengeralattjáró 150 millió €, stb. / $ támogatást emelném ki. Ezzel szemben a palesztinok pl. az USA-tól egy árva fityinget sem kapnak.

3. Örülök neki, hogy ismertél egy olyan embert, aki szerinted náci volt. Ha, náci volt akkor állampolgári jogon miért nem jelentetted fel? Érdekes, és igen okos ember vagy Te, hiszen rögtön mindenkiről, cselekedeteit nem ismerve ki tudod jelenteni, hogy náci. Gratulálok, segíts a nácik felkutatásában a zsidóknak! Talán kapsz érte 30 ezüstöt.

4. Mivel nem itt élsz, nem tudhatod, a kijelentéseim igazság tartalmát. Gyere ide, / azt nem írom, hogy haza, mert ez már nem a Te hazád! / és tapasztalj, majd az itt leszűrteket tedd közkincsé!

5. Én is örülnék annak, ha a magyar kultúrközpontok hasonló támogatásban részesülnének hazámban, mint a zsidó! sajnos ez csak vágyálom, hiszen a Parlamentünkben ülő képviselők 70%-a zsidó, és kettős állampolgár! Ha nem így lenne, akkor nem lett volna gond ezt nyilvánosságra hozni, és nem tagadnák!

6. Engedtessék meg nekem, hogy saját hazámban olyan más kultúrákat ismerjek meg, melyeket meg akarok ismerni, és ne legyen kötelező. 45 évig a szovjet kultúra volt hatalmon, eltűnt nálunk a süllyesztőbe! Pár év, és az általad istenítet zsidó kultúra is - reményeim szerint - oda kerül az őt megillető helyre, semmivel nem több, sem kevesebb mint a magyar!
 
Utoljára módosítva:
Kohn bácsi cipészről nem hallottam, de Friss nénit ismertem, aki cipész volt. Kőművesről én sem hallottam, de zulagert ismertem. Ácsot is ismertem, asztalost is, szabót, meg varrónőt. Ja, a villanyszerelő! Majdnem kifelejtettem a sok bankos közül. Nyomdász, jó a "nem bankos" kategóriába, vagy már túl értelmiségi? Személyesen nem ismertem, de ismerősöm ismert a falujukban földműves zsidókat, akiket egy szálig elhurcoltak, mert "ők tehettek" a világ összes ocsmányságáról.

Gratulálok, szerencsés ember vagy. Én csak ügyvéd, orvos, bankos zsidó ismerőssel büszkélkedhetek.
 
Mint látod, rossz oldalakat olvastál, amik tele vannak hamis információkkal, ferdítésekkel, uszítással, és gyűlölködéssel. Ha tényleg kíváncsi vagy az igazságra, ne a kurucinfót, a metapédiát, meg a többi fröcsögő antiszemita oldalt olvasd.

Melyek azok az oldalak, amelyek - szerinted - az egy, és igaz, igazságot tartalmazzák? Válaszod előre is köszönöm.
 
Kedves Kyra, én is kíváncsi voltam ennek a kijelentésednek a forrására, de aztán láttam, hogy Sietni már rákérdezett.

Bocs, de én a Te kérdésedre, azt hiszem, kompetens forrást idéztem a Magyar Katolikus Hírportál oldalával.

Te viszont egy privát blogoldalt linkelsz ide forrásként, aminek a "szerkesztői" Gulyás Attila és B.Kiss-Tóth László, akik ezen a blogon kívül egy facebook oldalt üzemeltetnek még, ahol szintén nyomják a nemzeti radikális propagandájukat.
A blogjuk forrásának a Metapédiát, és a Magyartudat.com-ot jelölik meg.

Utánanéztem az állítólagos Tóth Judit kanadai újságírónak is, akit a kurucinfó nagyon sirat, meg a szittya.com, hunsor, stb. mivel sehol máshol nem is publikált, csak szélsőjobbos oldalakon és blogokon.

A "tele van az internet" megjegyzésed három oldalt takar, Nibiru.hu, Metapédia, és Sokkaljobb.hu

Angol nyelven sehol nincs erről semmi, hacsak Tóth Judit "reportját" nem veszem annak.
1000 afrikairól végképp nem találtam semmit.

Szóval kedves Kyra, hogy Te személy szerint mit fogadsz el hitelesnek, az egyéni dolog, mindenki annak hisz, akinek akar, de ebben a beszélgetésben, itt nem szorítkozhatnánk inkább a tényekre egyesek fantazmagóriái helyett? Semmi nyoma sincs semmiféle EU-s egyezménynek arra, hogy Magyarország izraeli állampolgárokat fogadna be, nem hogy 500 ezret, de ötöt se. Sokkal inkább innen folyik a kivándorlás Izraelbe, semhogy visszafelé.

Szívem örülne, ha ez igaz lenne.
 
Melyek azok az oldalak, amelyek - szerinted - az egy, és igaz, igazságot tartalmazzák? Válaszod előre is köszönöm.

Hát biztos, hogy nem a kurucinfó, amiből Te tájékozódsz, kedves zsibis, és ahonnan ideírod egyik hamis állítást a másik után.
Persze megértem, hogy igazán jóízűt gyűlölni csak úgy lehet, ha hazugságokat fogadunk el, és terjesztünk azokról, akiket gyűlölni akarunk.
 
Sajnos azon kívül, hogy nem tudod értelmezni az írásomat, más probléma nincs! 4,7 millió dollár értelemszerűen az évi költségvetési összeg, mely zsidó kárpótlásra megy! Sok mindent tanultam életemben, de ígérem abban a pillanatban, ha nem szubjektív állításokat, hanem valódi, objektív kutatásokon alapuló tényeket fognak közölni a holokausztról, melynek leírása 1945 óta mind tényekben, mind számszakilag is folyamatosan, képlékenyen változik az éppen aktuális célok elérésére, akkor természetesen hajlandó leszek foglalkozni a tanácsoddal. Csak összegszerűen, 2015-ben 7,5 milliárd forint az éves keret a magyar költségvetésben a különböző zsidó megemlékezések, emlékművek támogatására, miközben az itt élők 40% a létminimum alatt tengődik. Az Ő gyermekeik napi szinten éheznek! Egyetlen egy zsidó vezető, egyetlen egy zsidó ember sem említette, hogy esetleg eme irdatlan összeg egy részét az éhezőknek ajánlaná. Empátia zsidó szinten. És most ne gyere azzal, hogy én sem teszem. Teszem amit tudok lehetőségeim szerint! Ellentétben veled!
Kedves Zsibis
-
Igazán sajnálom, ha félreértettelek, irjál precizebben, van lehetöséged a korrigálásra.
Tehát milyen számokrol beszélsz? Utána lehet nézni ennek valahol vagy csak a hasadra ütöttél?
-
A katholikus egyház is kezd milliokat fizetni a pädophil papjainak a kihágásai miatt, az is a te perzselybe dobott pénzedböl megy.
-
Hogy legyen valami összehasonlitási alapunk, érzékünk a számokhoz. A katholikus egyház Németországban évente (hangsulyozom évente) 19,29 milliard eurot kap az államtol. (4,9 milliard a katholikus, 4,4 milliard az evangelikus)
-
Nem akarok belemélyedni de tudod hány milliard eurot fizet a Német állam évente a katholikus egyháznak "kártéritás" cimszo alatt már több mind 200 éve és a szerzödésben nincs meghatározva mikor van vége a fizetéseknek.
-
(A király a középkorban földeket adott kölcsön, Leihwesen, ugynevezett "hü-béreseknek", amiknek egy részét Napoleon szépen visszavette az állam részére. Ausztriában pl. 700 kolostor stb. Napoleon leverése ota az állam horibilis összegeket fizet évente az egyházaknak már 200 esztendö ota...)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,162
Üzenet
4,809,953
Tagok
616,183
Legújabb tagunk
F_B
Oldal tetejére