Isten és más mesék - 2013

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Isten sokféle eszközt felhasználhat, ha ítélettel akar sújtani valakit, de jelenleg a kegyelem korszakát éljük. Ez azt jelenti, hogy most nem sújt le az ítélet azonnal senkire. Ezért én nem tartom valószínűnek, hogy Isten állt a villámcsapás mögött.
Ne haragudj Jászladány, de nincs igazad.
Anyu mesélte még valmikor, a közeli falujukban történt. Mentek ki a falusi asszonyok a mezőre kapálni. Hirtelen elborult az ég, és nagyon sötét esőfelhők, inkább viharfelhők gyülekeztek az égen. Egyik asszony azt találta mondani, hogy milyen fekete felhők!!! Akkor az egész falusi asszony csapat hallotta, hogy Fekete a te lelked. Attólfogva abban a faluban senki sem merte mondani, hogy fekete az esőfelhő.
Egy másik történetet is mesélt. Egy falusi borbély az udvaron vágta le a haját a falusi férfinak. Az is a vita hevében szinta az Istent, Jézust, Szűzmáriát, szenteket, és belecsapott a villám a borbély ollójába, és a falusi férfi a kórházban halt meg, mert elvesztette a villámcsapástól az eszméletét.
Bizony előfordult, hogy az Isten csinált ilyet, mégha hietetlen is. De Jehovánál szerintem természetes dolog volt az ilyen büntetés, tele van vele a könyve.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Van kis én, és van nagy Én. A kis én az egó, aki a test élete alatt van a tesben, és a test halálával elpusztul. Ő az étertest, vagy másként szólva a testet életben tartó szellem. A nagy Én a lélek, aki túléli a test halálát, és felmegy a teremtő Istenhez a fénybe, a szellemvilágba, az igazi otthonunkba. Ez vagyunk mi a Lélek, és a test a lélek ruhája. A Lélek aki emlékezik, az adatbank is egyben, de az igazi Istenhez hazavágyódó fénylény. Tündölő fényesség, a ragyogó ÉN. Sajnos elfelejtjük hogy honnan jöttünk, hogy ez csak egy kiküldetés a fizikai életünk, nem a fizikai test vagyunk. Nem a fizikai testnek van lelke, hanem a léleknek van teste. Pont ugyan úgy, mint a búvárruha is a búvárnak csak egy ruha, hogy a tengerbe le tudjon merülni, és nem a búvárruha a búvár, csak egy védő eszköz, egy jármű. A fizikai testünk is csak egy nagyon értékes jármű, amire vigyázni kell, hogy a mennyei Atya által ránk ruházott feladatunkat tudjuk teljesíteni. Ennélkül egy láthatatlan valakik lennénk, és nem is tudnánk még kommunikálni sem az emberekkel, csak azokkal, akik magasan fejlettek. De nem azokkal való kapocsolat a fő célunk itt a fizikai síkon.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
Tehát a kis én minden esetben egy idő után meghal?
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Különben miért nem emlékezik csak a lélek az előző életekre, és a fizikai test előttire a kis én miért nem emlékezik?
Mivel szerintem a kis én, vagy az étertest nem élt a fizikai test előtt, de a lélek igen. Sok-sok életre képes a lélek visszaemlékezni, míg a kis én, vagy másnéven az egó csak erre az életre. Ezért hiszik azok akik csak a fizikai testet hiszik valóságnak, hogy egyszer él az ember....
Keresztelő Szent János is élt Illésként előző életében. Jézus idejében természetes volt az, hogy több életet élünk fizikai síkon, künböző testekben, különböző neveken, különböző közegben, különböző időkben.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezért komoly dolog a következő figyelmeztetés:
"Ma, ha az ő szavát halljátok,
Meg ne keményítsétek a ti szíveteket,....."

Ha halljuk a szavát földi életünkben.A hallás feltétel...Nem?
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Jézus mondta: Akinek szeme van a látásra, füle a hallásra. Vagyis elért egy szintet, így meg tudja látni a dolgokat, meg tudja hallani amit meg kell hallania. Nem mindenki látja, és hallja meg amit meg kellene látnia, hallania. Ahhoz fel kell előbb erre a szintre nőnie. Aki még kicsi szinten van, az megköveteli maga iránti tiszteletet, istennek hirdeti magát, lázít, gyilkolni küldi a többi értelmes lényt. Aki már felnőtt, az szolgálja a többit, és nem vár szolgálatot. Tiszteli a többit, nem vár tiszteletet. Szereti a többit, nem vár szeretetet. A szeresd felebarátodat mint tenmagadat is csak akkor érthető, és teljesíthető, ha valaki szereti tenmagát. Ha gyűlöli tenmagát, akkor a felebarátját is csak gyűlölni lesz képes.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Ne haragudj Jászladány, de nincs igazad.
Anyu mesélte még valmikor, a közeli falujukban történt....
Bizony előfordult, hogy az Isten csinált ilyet, mégha hietetlen is. De Jehovánál szerintem természetes dolog volt az ilyen büntetés, tele van vele a könyve.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.

Drága Erzsike!
Én nem mondtam, hogy nem fordulhat elő, hisz én nem látok bele Isten gondolataiba, csak azt mondtam, hogy én nem úgy gondolom.
Amúgy Szpacsinak igaza van, miért ne csapkodhatna villámmal az ördög is? :) Lehet, hogy csak Istenre akarja fogni. Mint ahogy azt is ráfogja, hogy a Biblia tele van Isten büntetésével.
Nincs tele vele.

A Biblia kb. négyezer év történetét öleli fel. Az első kétezer évben Isten egyáltalán nem bünteti meg a bűnt. Még Kain gyilkosságát sem. El is terjed úgy a gonoszság és az erőszak, hogy ha akkor Isten nem találja Noét igaznak, akkor ma már nem lenne emberiség. Mivel, ha nem jön az özönvíz, akkor az emberiség pusztította volna el magát.
Azután jött a törvény korszaka, na ez az a cirka 1600 éves időszak, amikor Isten valóban azonnal büntette a bűnt, legtöbbször embereken keresztül, mivel az igazságszolgáltatást az emberek kezébe adta. Így aztán kordában is volt tartva a gonoszság.
Tehát a Biblia teljes, több mint négyezer éves történetéből összesen 1600 év az, amikor Isten ítéletét látjuk működés közben, a többi időszakban a bűn látszólag büntetlen marad. Nem tudom, hogy szerinted különben tényleg úgy jobb? Nem kell megbüntetni a gonoszságot? Hagyni kell büntetlenül?
Szóval szó sincs arról, hogy az egész Biblia tele lenne büntetéssel.

Arról nem is szólva, hogy Jézus óta ismét egy olyan időszakot élünk, amikor Isten nem büntet. Ez megint egy több mint kétezer éves időszak. A kegyelem korszaka. És látjuk, hogy megint ott tartunk, mint az özönvíz előtt. Ugyanazok az állapotok kezdenek bekövetkezni, pedig most legalább a földi igazságszolgáltatás működik. De úgy tűnik, ez sem elég fékező erő ahhoz, hogy a bűnt megállítsa.
Isten viszont nagyon is türelmes. Én a helyében már rég odacsaptam volna.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Miért, ki tud még villámcsapásokkal sújtani, az Ördög is képes erre? Szokott ilyeneket ő is tenni?

Amikor XVI. Benedek pápa lemondott, aznap éjszaka is egy hatalmas villám tört elő a felhőtlen égből, és belecsapott a római Szent Péter-bazilika tetején lévő keresztbe. Persze senkinek nem esett baja; mert a kereszt egyben villámhárítóként is funkcionál. :)
A nap minden pillanatában, világszerte 2-3000 villám csap be valahol, tehát naponta 4 és 30 millio villámmal kell számoljunk
-
Egyáltalán nem meglepö, hogy néhanapján a Szent Péter Bazilika is sorra kerül. :)
-
Egyébként a templomtornyok igazi "mágnesek" a villámok számára. A villámháritot már 250 évvel ezelött felfedezte Benjamin Franklin de az egyház még 150 éven keresztül bojkotálta a "Ketzer-Stange" (eretnekekek-botja) használatát. Ehelyett bevezette a Lorettoi litániát (nem véletlen a május a litániák és a zivatarok honapja).
-
En nam akarom bántani a vallásos embereket, ellenkezöleg ovni szeretném öket, mert a butaság a vallásos babona káros, emberéletekbe kerül.
-
Jol látjuk ezt a napjainkban. Pakisztánban egy hö-hullám van, 40 fokos höség, az embereknek inniuk kéne vizet. Van is mit igyanak csak hát a "ramadán" miatt nem teszik.
-
3q6c2559.jpg

-
Alig egy hét alatt több mind 1000 ember halt meg szomjuságban, csak azért, hogy a "kedvébe járjanak" egy képzeletbeli tulvilági lénynak. :(
-
A Ramadan egy egész honapot tart, a bilanz még nincs lezárva. Aki nem hal meg az is sulyos szövödményekkel kell hogy számoljon.
-
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
giovanni%2520paolo%2520sinagoga.jpg


http://kitalaltujkor.blogspot.hu/2011/05/santo-subito.html

Ugyancsak ez a helyzet a három legutolsó magyar esztergomi érsekkel is, Erdő Péterrel, Paskai Lászlóval és Lékai Lászlóval.

REB YAKOV LEIB HAKOHAIN: "....Először is, vallási áttéréseim célja, akárcsak elődeim, Sabbatáj Cví és Jacob Frank esetén, nem az volt, hogy megjavítsam önmagam, hanem, hogy megjavítsam Istent."

Ez pedig akkor azt jelenti, hogy mi a Bhagavad Ghitát követjük?

dalai_lama_14_john_paul_211.jpg


Ez pedig azt, hogy a Koránt?

arabia11.jpg
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Meg,hogy képzeletben teremtett istenek vannak!
4 Ne készíts magadnak faragott képet vagy bármely alakot arról, ami az égben fönt,a földön alant és a vízben a föld alatt van. 5 Ne borulj le előttük és ne szolgáld őket, mert én vagyok az Örökkévaló, a te Istened, a féltve őrködő Isten,.....II.Mózes 14
 
Utoljára módosítva:

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez pedig akkor azt jelenti, hogy mi a Bhagavad Ghitát követjük?

dalai_lama_14_john_paul_211.jpg


Ez pedig azt, hogy a Koránt?

arabia11.jpg
Szia Jaszladany!
Tudtommal Jézus nem kérte sehol sem szóban,sem az Irásban,hogy alapitsanak az emberek különböző vallásokat.Ő nem megosztani akarta az embereket,hanem hogy ismerjék fel,hogy testvérek,és szeressék egymást: "Úgy szeressétek egymást, amint én szerettelek titeket!"

Thomas Merton (Trappista szerzetes), keresztény ember létére felkereste a Dalai Lámá-t,amit kortársai nem igen toleráltak,de ő kitartott elvei,és Jézus tanitása mellett,hogy minden emberben benne van a mag,az isteni esszencia,amit csak azok képesek látni,akik felismerték,hogy minden ember Egy!

Mégis mi az,amitől nem látjuk mind ezt...??;)
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Jaszladany!
Tudtommal Jézus nem kérte sehol sem szóban,sem az Irásban,hogy alapitsanak az emberek különböző vallásokat.Ő nem megosztani akarta az embereket,hanem hogy ismerjék fel,hogy testvérek,és szeressék egymást: "Úgy szeressétek egymást, amint én szerettelek titeket!"

Így van, jól tudod, kedves Eva, Jézus ezt mondta, és egy szóval se kérte, hogy az emberek különböző vallásokat alapítsanak. Hanem azt kérte: "Kövessetek engem!" (Mát. 4,19)
Szóval valami közös irányt azért mégis mutatott. De egy személy követése, az nem vallás.

A megosztással kapcsolatban viszont felhívta a figyelmet Jézus arra, hogy az Ő követése ellentéteket fog szítani, még a családokon belül is, azok között, akik követik őt, és akik nem követik:
Luk. 12.51
"Gondoljátok-é, hogy azért jöttem, hogy békességet adjak e földön? Nem, mondom néktek; sőt inkább meghasonlást. Mert mostantól fogva öten lesznek egy házban, a kik meghasonlanak, három kettő ellen, és kettő három ellen. Meghasonlik az atya a fiú ellen, és a fiú az atya ellen; és az anya a leány ellen, és a leány az anya ellen; napa a menye ellen, és a menye a napa ellen."

Ez pedig abból fakad, hogy Jézus követőit gyűlölni fogják:
Ján. 15.18
"Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem elébb gyűlölt ti nálatoknál. Ha e világból volnátok, a világ szeretné azt, a mi az övé; de mivelhogy nem vagytok e világból, hanem én választottalak ki magamnak titeket e világból, azért gyűlöl titeket a világ."

Thomas Merton (Trappista szerzetes), keresztény ember létére felkereste a Dalai Lámá-t,amit kortársai nem igen toleráltak,de ő kitartott elvei,és Jézus tanitása mellett,hogy minden emberben benne van a mag,az isteni esszencia,amit csak azok képesek látni,akik felismerték,hogy minden ember Egy!

Mégis mi az,amitől nem látjuk mind ezt...??;)

Jézus ilyet nem tanított: "minden emberben benne van a mag,az isteni esszencia," Ez buddhista tan.
Jézus azt tanította:

"Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet: és az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk, és annál lakozunk." Ján. 14,23.
Jézus tanítása szerint csak így lesz meg valakiben az "isteni esszencia".
Mert:
"A kié a Fiú, azé az élet: a kiben nincs meg az Isten Fia, az élet sincs meg abban" (1 Ján. 5.12)

És:

"A ki hisz a Fiúban, örök élete van; a ki pedig nem enged a Fiúnak, nem lát életet, hanem az Isten haragja marad rajta." (Ján. 3.36)

Ezek Jézus tanításai. Isteni mag úgy lesz emberben, ha befogadja Jézust. Különben nincs benned isteni mag, de még az élet sincs.

Mindazonáltal a Biblia tanítja, hogy minden ember Isten képmására teremtetett, ezért minden ember egyenlő, és egyformán értékes. Ezért is van minden ember számára egyformán felajánlva, hogy Jézussal befogadhatja az "isteni esszenciát".
 

Szpacsi1

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen, 2000 év óta Jézus Krisztus uralkodik.
Övé minden hatalom a Világmindenségben; sőt, a hatalom felett áll.

Ám, ami még fontos: Hogy mostanában kezdődik el egy olyan új világkorszak, amelyben a Szentlélek, az Igazság is nagyobb szerepet kap.
 

Szpacsi1

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezek Jézus tanításai. Isteni mag úgy lesz emberben, ha befogadja Jézust. Különben nincs benned isteni mag, de még az élet sincs.

Igen -- akkor pogány lesz az ember, vagy mindössze egy biológiai lény, amely lehet állat vagy növény, ne nem emberi és nem isteni.

(Aki elutasítja Jézus Krisztust az egy afféle "pogány" marad, mint amilyenek az időszámításunk előtti emberek voltak. ...)
Aki még fontos lehet, Jézus Krisztuson kívül: Szent Mihály főangyal.

Ma már Ámon-Ré-t, az egyiptomiak Napistenét nem imádjuk.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Drága Erzsike!
Én nem mondtam, hogy nem fordulhat elő, hisz én nem látok bele Isten gondolataiba, csak azt mondtam, hogy én nem úgy gondolom.
Amúgy Szpacsinak igaza van, miért ne csapkodhatna villámmal az ördög is? :) Lehet, hogy csak Istenre akarja fogni. Mint ahogy azt is ráfogja, hogy a Biblia tele van Isten büntetésével.
Nincs tele vele.

A Biblia kb. négyezer év történetét öleli fel. Az első kétezer évben Isten egyáltalán nem bünteti meg a bűnt. Még Kain gyilkosságát sem. El is terjed úgy a gonoszság és az erőszak, hogy ha akkor Isten nem találja Noét igaznak, akkor ma már nem lenne emberiség. Mivel, ha nem jön az özönvíz, akkor az emberiség pusztította volna el magát.
Azután jött a törvény korszaka, na ez az a cirka 1600 éves időszak, amikor Isten valóban azonnal büntette a bűnt, legtöbbször embereken keresztül, mivel az igazságszolgáltatást az emberek kezébe adta. Így aztán kordában is volt tartva a gonoszság.
Tehát a Biblia teljes, több mint négyezer éves történetéből összesen 1600 év az, amikor Isten ítéletét látjuk működés közben, a többi időszakban a bűn látszólag büntetlen marad. Nem tudom, hogy szerinted különben tényleg úgy jobb? Nem kell megbüntetni a gonoszságot? Hagyni kell büntetlenül?
Szóval szó sincs arról, hogy az egész Biblia tele lenne büntetéssel.

Arról nem is szólva, hogy Jézus óta ismét egy olyan időszakot élünk, amikor Isten nem büntet. Ez megint egy több mint kétezer éves időszak. A kegyelem korszaka. És látjuk, hogy megint ott tartunk, mint az özönvíz előtt. Ugyanazok az állapotok kezdenek bekövetkezni, pedig most legalább a földi igazságszolgáltatás működik. De úgy tűnik, ez sem elég fékező erő ahhoz, hogy a bűnt megállítsa.
Isten viszont nagyon is türelmes. Én a helyében már rég odacsaptam volna.
Hanem azt kérte: "Kövessetek engem!"
-
Kedves Jászladány
-
Jézus egy aglegény volt, aki nem vetette meg a könnyü nökkel valo kapcsolatot, hagyta, hogy a nyilvánosság elött csokolgassák a lábát. (A "Foot fetishism" egy tipikus esete.
-
Jézus felboritotta a pénzváltok asztalait, ezért lett keresztrefeszitve; felszolitott bennünket, hogy "akinek nincs kardja az adja el az ingét és vegyen egyet rajta"; vizezte a bort; nem volt állando lakhelye; azt ajánlotta, hogy ne törekedjünk semmire, "a madarak sem dolgoznak mégis van mit enniük"....
-
En valoban nem látom mit lehetne a bibliai Jézustol tanulni ami minket elörevinne ma? :)
-
Jézus becsapta az embereket, azt mondta, hogy meghal értünk és a végén megrázta magát és eltünt az égbe, mind Petöfi a ködben. Sajnáltatta magát, holott állitolag megvoltak a képességei egy Jackie Chan modjára legyözni az ellenségeit.
-
A pokol Jézus találmánya, egy hely ahol a kinokat örök-kinok váltják le. Nem elég, hogy megöl bennünket az Isten ha nem vagyunk a tetszésére hanem örök kininokkal fog megfizetni érte.
-
Gimnazista koromban egyszer megkérdeztem az egyik Pátert, (bevallom buta kérdés volt), hogy milyen okbol kifolyolag teremtette az Isten az embert? Erre ö azt válaszolta, hogy "szeretetböl" lettünk "teremtve".
-
Hát bizony szar dolog lehetett, hogy az Isten ott állt önmagában és nem volt kit szeressen? (Képzeljünk el egy embert két karral és nincs akit megöleljen, egy férfit aki szeretne egy gyeteket de nincs hova dugja.)
-
Az Isten alig teremtette meg az embert, adott neki szabad akaratot és mihelyt éltek az emberek vele,ugy méregbe gurult, hogy egy család kivételével az összes uszni nem tudo élölényt elpusztitotta. Ez a kiválasztott család sem volt a legfinomabb, Noah rögtön leitta magát, ugy, hogy a fütyije kilogott a ruhája alol, az ezen nevetögörcsöt kapo fiát megátkozta Noah, ebböl lettek a rabszolgák. Egy igazi utmutatás az embergyülölethez. :(
 
Oldal tetejére