Horthy Miklósért miséznek a keresztény értelmiségiek Auschwitz felszabadulásának évfordulóján

Horthy Miklósért és menyéért, özv. Horthy Istvánnéért tartanak emlékmisét 2018. január 27-én, az auschwitzi haláltábor felszabadulásának 73. évfordulóján a belvárosi Nagyboldogasszony Főplébániatemplomban.

Az nem teljesen világos, hogy a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének belvárosi csoportja miért ezt, az országot háborúba vivő, magát nyíltan antiszemitának tartó kormányzó életében semmilyen jelentőséggel nem bíró dátumot választotta az emlékmise időpontjául, cserébe azon felszólalhat az a Boross Péter is, aki szerint Szakály Sándor történész jogosan nevezte idegenrendészeti problémának a kárpátaljai zsidók deportálását és lemészárlását. Erre amúgy Horthy kormányzósága alatt került sor, Horthy tudomásával. Szakály maga is felszólalhat az emlékmisén.

Horthyt szokás azzal védeni, hogy ő maga ellenezte a deportálásokat. Ez sem igaz, mert bár a deportálások csak az ország 1944 márciusi megszállása után kezdődtek, azokat még Horthy kormányzósága idején készítették elő olyan sikeresen, hogy a vidéki zsidóságot rekordgyorsasággal tudták Auschwitzba szállítani.

444.

zsidok.jpg
 
Horthy nélkül nincs háborúba tolakodásunk
Így van! Ebben főként revizionizmusa vezette. De nem voltunk olyan geopolitikai helyzetben, mint Svájc. Felettébb kérdéses, hogy Horthy nélkül Magyarország (Királyság, Köztársaság, Népköztársaság, Szovjet Tagköztársaság vagy ki tudja milyen formáció) intakt vagy semleges maradhatott volna. Így vagy úgy belesodródtunk volna a háborúba, csak az a kérdés - ha egyáltalán van ennek értelme -, mely variáció esetén lett volna a legkisebb a pusztulás és a pusztítás mértéke. Nézd meg, mit tettek a lengyelekkel a nácik és a szovjetek! Majdnem hatmillióan elpusztultak.
 
Utoljára módosítva:
Egyre inkabb meggyozodesem,, hogy sok ember szamara a politika csak egy eszkoz arra, hogy teljesen szabadon, buntetlenuul gyalazhasson masokat.
Azok az emberek akik az eletben keptelenek elerni tenyleges eredmenyeket, itt , ezen a terepen erzik ugy, hogy "valakik" lehetnek, hogy mondanivalojukert, sekelyes erveikert megveregetik a parttarsak a vallukat.

Sajnos ez szerintem igaz mind a ket oldalra.
 
Ernoe, bevallom, néha nehezen tudlak követni, de bizonyára a felfogóképességemmel van a probléma. De rajta vagyok az ügyön! :)

:):):) Nem minden neked szolt.
-
- A populatio növekedése exponentiális mind a kamatos kamat.
- A kamatlábrol tudjuk, hogy a jélét és nem a vallás függvénye.
- A népesség növekedése tehát csak a befektetett tökétöl függ (még rövid övel is igaz)

Tehát azzal hülyiteni a népet, hogy egy-két éven belül a 0,013%-nyi népréteg tulszárnyalja a 99,987%-nyi többséget egy matematikát sértö tudatlanság, hazugság.
-

A cigányok már párszáz éve élnek Magyarországon de nincsenek többen mind a magyar vendégmunkások nyugaton.
-
 
Régóta foglalkoztat az a gondolat, hogy a magyar lenne az a nép, amelyik nem tudja használni azt a pár szót, "elnézést tévedtem".. "elnézést ez hiba volt"... Ezen téma kapcsán is látszik, hogy a szervezők ahelyett, hogy belátnák, ez nem volt jó döntés, sem az idő, sem a hely, sem a személy szempontjából, egyszerűen a közösség másik részének túlzott érzékenységét róják fel.. Számomra az a megdöbbentő, hogy a történelemben mindig az értelmiség volt a fáklya az útjelző, s itt ugye az értelmiség azon részéről van szó akik saját hitük szerint tisztában vannak az Út-tal, az Igazság-gal..
Mégiscsak egy ilyen szánalmas mosakodásra telik Tőlük...
Nem csak a magyar a teológus se, hisz elméleti:

Négy pap vitatkozik egy teológiai kérdésről. Hárman képviselik az egyik álláspontot, egyiküknek más a véleménye. Mikor a renitens pap kifogy az érvekből, felkiált:
- Uram, tudom, hogy igazam van! Adja valami jelet, hogy így van!
Hirtelen menydörög egyet az ég.
- Ugyan már, ez csak véletlen! - mondja a három másik.
- Uram, ha igazam van, adj egy nagyobb jelet, hogy a többiek is elhiggyék!
A derült égből lecsap egy villám.
- Ez csak véletlen! - hitetlenkednek a többiek.
- Uram, adj valamilyen félreérthetetlen jelet, hogy meggyőzd ezt a három hitetlent!
Az égből egy mély hang dörmögi:
- IGAZA VAN!
A három hitetlenkedő pap összenéz, majd az egyikük:
- Jól van, akkor most két vélemény áll hárommal szemben...
 
Így van! Ebben főként revizionizmusa vezette. De nem voltunk olyan geopolitikai helyzetben, mint Svájc. Felettébb kérdéses, hogy Horthy nélkül Magyarország (Királyság, Köztársaság, Népköztársaság, Szovjet Tagköztársaság vagy ki tudja milyen formáció) intakt vagy semleges maradhatott volna. Így vagy úgy belesodródtunk volna a háborúba, csak az a kérdés - ha egyáltalán van ennek értelme -, mely variáció esetén lett volna a legkisebb a pusztulás és a pusztítás mértéke. Nézd meg, mit tettek a lengyelekkel a nácik és a szovjetek! Majdnem hatmillióan elpusztultak.
Lengyelországot szegényt hagyd mindkettőnek kellett
Állandóan megsemmisíteni akarták történelme folyamán
Sokkal többet hányódott mint magyarország
Lengyelország az egész 19. század folyamán függetlenségét vesztett, megszállt állam volt.
 
Elsőre nem értem mizől jogfolytonosság ez a kép?

rövid válasz:
megmaradtunk lovasnemzetnek....
a hosszabb:
előtérben a "nagy formátumú" aki a régmult, s akit a jelenbe próbál átvezetni a jelenlegi nagy? formátumú samesza...
akiről azért szeretnénk ha már szintén a mult lenne...
de ugye szöveggel ez már eröltetett.. jobb a kép és a no coment..
de csak a Te kedvedért elrontottam...
 
rövid válasz:
megmaradtunk lovasnemzetnek....
a hosszabb:
előtérben a "nagy formátumú" aki a régmult, s akit a jelenbe próbál átvezetni a jelenlegi nagy? formátumú samesza...

de ugye szöveggel ez már eröltetett.. jobb a kép és a no coment..
de csak a Te kedvedért elrontottam...
A jogfolytonosság törekvésem (orbán)
Aláírással jó lett volna.
Reggel van lassú voltam
De sose árt pár mondatot írni
De ez volt mellé írva: "Közben sikerült rálelnem egy "bizonyítékra" a jogfolytonosságról.."
Azt hittem itt a fórumon volt egy beszélgetési előzményed azt nézegettem mi az hogy közben Hol mi után közben?

Ne válaszolj csak nem mindég jó
a no comment
Mint ahogy a túl kommentálás se
 
Úgy is képtelen kitörölni az éveket Ő is részese volt.
Azon még sokat dolgozhat Orbán hogy a Horthy istenné emeltetése után.
Kitörölje az 1965 utáni éveket.
Az előttit szívesen felejtené mindenki.
De azt nem akarja kitörölni állandóan összecsúsztatja a két korszakot.Ezért napirenden tartja
 
Utoljára módosítva:
Horthy Miklós egyenes következménye volt a Tanácsköztársaságnak, a vörös terrornak. Ahogyan Orbán Viktor Gyurcsány Ferencnek, és a több cikluson átívelő liberális kormányzásnak.
Horthy Miklós volt az egyetlen, a közép-európai vezetők közül, aki megérhette a tisztes öregkort, és természetes halállal halhatott meg.
Sokak hozzászólása alapján az a kép alakulhat ki az olvasóban, hogy a háborúvesztés, a nyilas terror és Horthy között egyenes kapcsolat van. Ennél azért valamivel árnyaltabb a történet.
Ezzel vitatkoznék - tehát a Tanácsköztársaság okolható Horthy tetteiért (ő maga nem?), Horthy tettei nem okai a nyilasok fellépésének és elszabadulásának?
1938. évi XV. törvény
4. § A sajtókamara, úgyszintén a színművészeti és filmművészeti kamara tagjaiul zsidók csak olyan arányban vehetők fel, hogy számuk a kamara összes tagjai számának húsz százalékát ne haladja meg.
Ebbe a húsz százalékba nem lehet beleszámítani:
a) a hadirokkantat, a tűzharcost, továbbá hősi halált halt szülőnek gyermekét és a hadiözvegyet;
b) azt, aki az 1919. évi augusztus hó 1. napja előtt tért át valamely más bevett felekezetbe és megszakítás nélkül ugyanennek a felekezetnek a tagja;
c) a b) pont alá eső szülőnek olyan leszármazóját, aki nem az izraelita felekezet tagja."

Mi köze van emberek megalázásához bárki másnak, mint azoknak, akik ezt le merték írni, sőt aláírni?

1939. évi IV. törvénycikk
a zsidók közéleti és gazdasági térfoglalásának korlátozásáról1
"1. § A jelen törvény alkalmazása szempontjából zsidónak kell tekinteni azt, aki ő maga vagy akinek legalább egyik szülője, vagy akinek nagyszülői közül legalább kettő a jelen törvény hatálybalépésekor az izraelita hitfelekezet tagja vagy a jelen törvény hatálybalépése előtt az izraelita hitfelekezet tagja volt úgyszintén a felsoroltaknak a jelen törvény hatálybalépése után született ivadékait.
...
Zsidónak csak akkor van országgyűlési, törvényhatósági és községi választójoga és zsidót csak akkor lehet országgyűlési képviselőnek, törvényhatósági bizottsági és községi képviselőtestületi tagnak megválasztani, ha ő maga és szülői - amennyiben szülői az 1867. év december hó 31. napja után születtek, ezeknek szülői is - Magyarországon születtek és a törvényben meghatározott egyéb előfeltételeken felül hitelt érdemlően igazolja azt is, hogy szülői vagy - amennyiben szülői az 1867. évi december hó 31. napja után születtek - ezek felmenői az 1867. évi december hó 31. napja óta állandóan Magyarország területén laktak."

Zsidó csak az összes választók közül választás, továbbá a vallásfelekezetek képviselete jogcímén lehet a törvényhatósági bizottság tagja. Zsidó mint legtöbb adófizető nem lehet a községi képviselőtestület tagja. Zsidót a törvényhatósági és a községi legtöbb adófizetők névjegyzékébe nem lehet felvenni."

Ki meri mentegetni Horthyt és a többit, akik ezt az embertelen törvényt bevezették Magyarországon?

1941. évi XV. törvénycikk
a házassági jogról szóló 1894:XXXI. törvénycikk kiegészítéséről és módosításáról, valamint az ezzel kapcsolatban szükséges fajvédelmi rendelkezésekről1


I. Házasságkötés előtt szükséges orvosi vizsgálat"

Mit szólnátok, ha Titeket is vizsgálatra köteleznének? Mennétek, szó nélkül?

Hol is volt Horthy mikor ezrével aláztak meg embereket? S ez még "csak" megalázás. Ő lenne bűntelen?
Az én szememben biztosan nem!

Orbán pedig nem következménye Gyurcsány Ferencék kormányzásának, hiszen ott zsezsegett, és nehezített meg minden döntést éveken át. Ahol lehetett aláásott minden olyan törekvést, ami jobbfelé vihetett volna - lásd egészségbiztosítás.

Szeretném, ha tételesen sorolnák a Gyurcsány utálók mindazokat az okokat, ami miatt az ország Orbán ölébe telepedett, végre. Nem csak lózungokat.

S még egy - Orbán a szavazáson megjelentek 40%-os szavazati arányával csinált maguknak kétharmadot. Hol is van a többség akarata? Azóta is azon dolgozik, hogy ezt a hatalmat megtartsa. Bármi áron.

A vörös terrorról - konkrétumokat, pontosan, de szigorúan összevetve az előtte történtekkel, szintén számokkal. Hány embernek nem futotta orvosra, s halt bele gyógyítható betegségekbe? Hányan ültek börtönben mert "más" politikai nézetet vallottak? Hány gyerek nem kapta meg ugyanazt az esélyt, mint a "vagyonos polgárság" gyerekei? Hány embert kezeltek különleges státuszúnak a nemesi címek miatt, ami önmagában abszurd?
 
Utoljára módosítva:
Ha valaki netán nem venné a fáradságot, hogy utána nézzen a hivatalos álláspontnak ..íme Lezsák Sándor el sem hangzott beszéde... Azt mondják ha Isten adott hivatalt, észt is adott hozzá.. de azt is: .. a kivétel erősíti a szabályt..

1.jpeg


2.jpeg


3.jpeg
 
Ha valaki netán nem venné a fáradságot, hogy utána nézzen a hivatalos álláspontnak ..íme Lezsák Sándor el sem hangzott beszéde... Azt mondják ha Isten adott hivatalt, észt is adott hozzá.. de azt is: .. a kivétel erősíti a szabályt..

Csatolás megtekintése 1588408

Csatolás megtekintése 1588409

Csatolás megtekintése 1588410

Kedves Prominor, köszi az idézetet.

Még csak az olvasás elején vagyok. Megtudnád nekem mondani, hogy erröl az Alekszejevkárol van szo ahol 1942-ben Horthy Miklos elsöszülött fia, minden privilegium nélkül katonáskodott ahogy a prédikácioban áll, és "megakarta mutatni, hogy a haza védelmében nincs kivétel; mindanyiunknak ott és akkor kell teljesiteni, ahová éppen rendelték és éppen akkor amikor kell." ?
-
Szoval Budapesttöl 1.481 kilométerre kelett mennie Horthy fiának, Oroszokra lönni, hogy 3 évvel késöbb ök jöhessenek Budapestre? Látom te sem tudod követni a plébános tanitását. :)
-
upload_2018-1-30_11-7-28.png

-
Szerintem semmi szükség nem volt arra, hogy a magyar hadsereg oda menjen, ha pedig odamegy gyilkolni akkor pedig az egyháznak kéne az elsönek lenni aki tiltakozik ellene.
-
Hogy enyi idö alatt nem nöt be ennek a papnak a feje lágya azt nem értem.
Hogyan tud a kormány ilyen szervezeteket támogatni, anyagilag és erkölcsileg az NGO-kat meg megadoztatni?
 
Nekem a csillogó szemű Ilona asszonyra utalásról sem az jutott eszembe amit Lezsák Sándornak.. Neki ugyanis komoly érdeme van abban, hogy Horthy önéletrajzi könyve nem lett teljesen zavaros. Ha bárki elolvassa Horthy Trumanhoz írt levelét, világossá válik számára , hogy az akkor 77 éves Kormányzó nem volt szellemi képességeinek birtokában.. S ha manapság egyesek megpróbálják mentegetni, az egyetlen elfogadható és tisztességes érv, hogy akkoriban már nem volt teljesen beszámítható, egy több mint 20 évvel azelőtti valóságban élt... De ugye a beszámíthatatlanság csak büntetetlenséget jelent, de nem mentesít a bűnök elkövetése alól... mert az bizonyított , hogy mindenről tudott, de bár tehetett volna a dolgok ellen, semmit sem tett... s a bűnrészesség talán nagyobb bűn az elkövetésnél..
 
Horthyt szokás azzal védeni, hogy ő maga ellenezte a deportálásokat. Ez sem igaz, mert bár a deportálások csak az ország 1944 márciusi megszállása után kezdődtek,
Nem tudom miért kételkednek sokan abban hogy Horthy segítette a zsdókat?
Hisz maga is első perctől mondta nem nézhet el "embertelenségeket, szadista, oktalan megaláztatásokat"
Ameddig szükség van rájuk, gondolom eljött az idő amikor már levette kezét róluk
Én hirdettem talán először hangosan az antiszemitizmust, azonban nem nézhetek nyugodtan embertelenségeket, szadista, oktalan megaláztatásokat, mikor még szükségünk van rájuk."
Dicsőség neki hisz ne csak Raoul Wallenberget ünnepeljék.
800px-Jozsefvaros_wallenberg.jpg


Ezzel szemben mit tett a kemény hazafi Horthy?
1944-03.24.

A sértődött Horthy vonakodott az új kormány dolgaiba beleavatkozni, így a mérsékelt politikai erők megbénultak és minden hatalom a németbarát politikusok kezébe került.
 
Utoljára módosítva:
Most én lehetnék nem értő,mint birkanép tagunk
De volt katona Ernő mindenki tudja csak te még nem voltál itt mikor azt írta
Ha vissza olvasol látod majd, Ernővel szinte egy ideje vagyunk itt, csak én néha kiszállok, évekre .. S végül semmi jelentősége Ernőnél... hisz Ő mi lett volna ha-ban is ugyanúgy otthon van, mint a mi volna ha-ban.... Ő a ProDarwinban és az Isten és más mesékben szocializálódott, annak ellenére ilyenre "formálódott", hogy a még mindig itt lévő, s számos már máshol posztoló megpróbált a "stílusán" csiszolni, egójából lefaragni, de nyilvánvalóan sikertelenül...Tíz év múlva majd jobban látszik, ki gondolta jól a dolgokat... Na meg ki az aki még itt lesz számon kérni a tévedést...
 
Utoljára módosítva:
Nem tudom miért kételkednek sokan abban hogy Horthy segítette a zsdókat?
Hisz maga is első perctől mondta nem nézhet el "embertelenségeket, szadista, oktalan megaláztatásokat"
Ameddig szükség van rájuk, gondolom eljött az idő amikor már levette kezét róluk
Elso perctol kezdve megszavazta a zsido torvenyeket aminek kovetkezmenye volt a kirekesztes a gyulolkodes a eletter megvonasa.
25 ev kormanyzott nem lehet masra hivatkozi, vagy talan o is skrizofeniaval kuzkodott?
Kistarcsan leallitotta rovid idore a deportalast ugyan de addigra mar vegzett a videki zsidosaggal ,e snem azert mert nem birta nezni az embertelenseget amit o maga okozott hanem mert felt hogy bitofan vegzi ami majdnem be is kovetkezett Nurnbergbe.
Miert nem allitotta le elobb? Akkor is joga lehetet volna, vagy a legjobb az lett volna ha el se kezdte volna.

Horty nem segitette a zsidokat, elvette javaikat es gazkamraba deportalta oket.
 
Hallo Prominor

Te jobban utánanéztél ennek a „Csendes imának” amit a Belvárosi templomban tartottak.
-
Németországban az a szokás, ha már Wehrmacht katonák halálára emlékeznek a templomban hát fohászkodnak a volt „ellenség” áldozataiért is. Mindannyiuk halálát feleslegesnek tartják.
-
Hogy zajlott ez le a Belvárosi Templomban, végül is a Horthy Katonák mentek (messzebbre mind a Szíriai menekültek jöttek) hogy ott emberéletet oltsanak. Volt megemlékezés az Orosz áldozattokról is?
-
Nem lehetett semmi bariére ők is keresztények. :(
Gyerek koromban mindig Christusban kedves testvéreimnek szólítottak a templomban mindenkit.
 
Ha vissza olvasol látod majd, Ernővel szinte egy ideje vagyunk itt, csak én néha kiszállok, évekre .. S végül semmi jelentősége Ernőnél... hisz Ő mi lett volna ha-ban is ugyanúgy otthon van, mint a mi volna ha-ban.... Ő a ProDarwinban és az Isten és más mesékben szocializálódott, annak ellenére ilyenre "formálódott", hogy a még mindig itt lévő, s számos már máshol posztoló megpróbált a "stílusán" csiszolni, egójából lefaragni, de nyilvánvalóan sikertelenül...Tíz év múlva majd jobban látszik, ki gondolta jól a dolgokat... Na meg ki az aki még itt lesz számon kérni a tévedést...
Te be akarsz csapni:
Regisztráció dátuma: 2004 Június 24
A tiéd Regisztráció dátuma:2008 Május 10
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,145
Üzenet
4,805,909
Tagok
615,913
Legújabb tagunk
szebezol
Oldal tetejére