Isten és más mesék - 2013

Burgundii

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen sokmindenben egyetértek, de engem a Mennyei Atya Jézushoz hívott meg. Nem én találtam ki, az olvasás már az istení hívás, a Szellem munkájának következménye.
Jézus pedig személyes Istenhez vezet bennünket, ami egyébként is így ésszerű. Hiszen képére teremtettünk, Ő az eredet, Ő a minta. Azt hogy közben betölti az egész Univerzumot jelenlétével, és nekünk ezt nehéz elképzelni (el- KÉP- zelni) személyességében, az szerintem más kérdés. :)
Érdekes eddig úgy tudtam akik beszélgetnek Jézussal és istennel, azok mind az Asztrál világ démonaival tudják mindezeket megtenni... démon vagy?
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Mózes faragványait nevezed isten parancsolatainak, még a testvérei népe sem tartotta be, és tartja be. De könnyű valakire hivatkozni amit úgy sem tartotok be: parancsolatok

Azért nem tartották be, mert a Törvény küldetése más volt, mint hogy az Ószövetségben megtartsák.

A 2 szövetség olyan, mint egy kettéhasadt igazság.
Szervesen egymásra épül, és egyiknek sincs értelme a másik nélkül.

Ha Isten nem adott volna Törvény Mózesen keresztül, Jézus teljesen értelmetlenül jött volna el, hiszen a Törvény teszi egyértelművé az ember számára, hogy mi a bűn. Ha nincs tisztában az ember a bűn fogalmával, azzal sincs tisztában, hogy bűnös. Márpedig aki nem bűnös, miért kellene kegyelmet kapnia?
Ahhoz, hogy az ember meg tudjon térni, szükségét érezze Jézus keresztmunkájának, tudnia kell, hogy Ő bűnös, és másképp nem tud megmenekülni.

Ha viszont kegyelem nincs, csak Törvény, akkor az az embertelenség törvényévé, azaz törvénytelenséggé válik.

Ha engedjük egymásba esni őket, vagy az egyikkel felülírjuk, eltöröljük a másikat, mindkettő megsemmisül.
A zsinagóga és az ekklészia - egyház -, ezért üdvtörténeti szükségszerűség.

Ezért ha az ószövetségben nem is, de Jézus Krisztusban már be lehet tölteni a Törvényt......
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Érdekes eddig úgy tudtam akik beszélgetnek Jézussal és istennel, azok mind az Asztrál világ démonaival tudják mindezeket megtenni... démon vagy?
Istent kérdezd efelől, és ne más lényeket. Hiszen Isten élő Isten, nem olyan mint a holt és tehetetlen bálványok. Ő a szívedből szól a szíved irányából és nem a füled felől.
 
Utoljára módosítva:

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Én sem gyülekezetben tértem meg, hanem otthon, de aztán az Úr bevitt egy gyülekezetbe, és ott ezt megerősítettem.
És én ott megkaptam azokat az alapokat, amelyek valóban elindítottak a keresztény életpályán.

Hogy Te megkaptad-e az alapokat, nagyon könnyen kideríthetjük, mert az Ige erről világosan beszél.

" Annak okáért elhagyván a Krisztusról való kezdetleges beszédet, törekedjünk tökéletességre, nem rakosgatván le újra alapját a holt cselekedetekből való megtérésnek és az Istenben való hitnek,
A mosakodásoknak, tanításnak, kezek rátevésének, holtak feltámadásának és az örök ítéletnek."
Zsidó 6:1-2.

Az Ige azt mondja, hogy 6 olyan alaptanítás van, amelyekkel aki valóban keresztény, teljesen tisztában van, ezért nem kell egymás között állandóan erről beszélniük - ahogy az Ige is mondja, ez kezdetleges beszéd Krisztusról, olyan, mint egy kisiskolásnak az ABC -, aki ha már ismeri a betűket, nem a betűkkel van többé elfoglalva, hanem azzal a szöveggel, ami a betűkből összeáll.

Ez a 6 alaptanítás a következő:

- Megtérés a holt cselekedetekből
- Az Isten felé irányuló hit
- A keresztségekről szóló tanítás
- A kézrátétel
- A halottak feétámadása
- Az örök ítélet

Ha ma megszólítanánk néhány olyan embert, aki kereszténynek vallja magát, hogy beszéljen ezekről csak pár mondatot is, bizonyára néznének egy nagyot, pedig egy valóban keresztény embernek vízfolyásszerűen kellene tudnia erről a 6 témáról beszélnie, ráadásul ennél még sokkal többről is.
Aki nem tudja, hogy ezek pontosan, az Ige szerint mit jelentenek, az olyan ember, aki még az ABC-t sem ismeri, mégis egyetemi tanárnak jelentkezik.

Ezen alapok után további alaposabb és átfogóbb tanításra van szükségük a tanítványoknak annak érdekében, hogy igazi tanítványokká, erős, értelmes, felelősségteljes keresztényekké váljanak.

Ma, ami az egyházak zömében zajlik kereszténység címén, az paródia, és ebbe még a történelmi egyházak is beletartoznak.

Ezek alapján talán el tudod dönteni, hogy valóban megkaptad-e az alapokat......

Nem kívánok végig menni a 6 alaptanításon, mert az egy 6 kötetes könnyvel élrhetne fel, de néhány dolgot azért kiemelnék.
A megtérést most ki is hagynám, bár mindennek az az alapja, anélkül el sem lehet kezdeni a keresztény életet, ennek ellenére inkább a hittel foglalkoznék.

A magyar nyelvben a hit szó nem igazán fejezi ki az eredeti szó tartalmát, inkább egyfajta pozitív reménységre utal.
A Bibliai hit azon kevés kifejezések egyike, amelyet az Ige pontosan deffiniál, a Zsidó. 11:1-ben.

Azt mondja, hogy a hit meggyőződés és valóság.
Sok ember tesz megvallást az Igéről és Jézus Krisztusról, de a hitük csak az elme birodalmában van, vagyis ez csak a tanítások intellektuális elfogadása.
Lehet ésszel hinni az igazságban, mint egy elméletben, de teljesen más dolog szívvel hinni az igazságban, vagyis olyan hittel hinni, amely megváltoztatja a szokásainkat, a jellemünket, az egész életünket.
Vagyis a hinni ige a változás és mozgás folyamatával kapcsolatos.
Sok olyan ember van, aki eljár mondjuk templomba, ott meghallgatja az aznapi "szent" misét, majd kilépve onnan újra rágyújt a cigarettára, veszekedik a családtagjaival, frusztrált, ideges marad......
Ez a hit nem az, amiről Jézus beszél, mert ez egy természetes hit, amely semmilyen pozitív változást nem hoz létre az emberben, pusztán képmutatást eredményez.
Nálad nem erről van szó, nem ezért írom ezeket, csak felszeretném a folyamatot építeni.

A Bibliai hit mindig pozitív változást és átalakulást idéz elő, és az eredménye mindig konkrét és kézzelfogható......nem csupán a jövőre tekint reménykedve, hanem itt és most tapasztalja meg a dolgokat és ragadja meg a Biblia igazságait, ígéreteit és áldásait, mert Jézus Krisztusban ezek igenné és ámenné lettek a mi számunkra.

" Bizony, bizony mondom nektek: Aki énbennem hisz, örök élete van annak."
János 6:47.

Egy korábbi hozzászólásomban írtam, hogy a Biblia eredeti szövege folyamatos jelent használ, múlt és jövő időt nem.
Jézus sem azt mondja, hogy örök élete lesz, hanem örök élete van.
Itt és most.....

Ha egy vallásos keresztényt megkérdeznénk, hogy mit gondol arról, van-e örök élete - tapasztalatból tudom -, a válasza az:
- Nem tudom pontosan, de remélem......talán......

Egy igazi keresztény válasza viszont a következő:
- Hát persze! Ez nem is kérdés! Hiszen az örök élet feltétele az, hogy elfogadjam Jézus keresztáldozatát, végigmenjek a kereszténnyé válás 3 alapvető lépésén - megtérés, víz - és Szent Szellem keresztség -, és az örök élet az enyém. Ennek nincs más feltétele. Ezt nem lehet jó cselekedetekkel kiérdemelni sem pénzen megvenni, ez Isten ajándéka minden ember számára, aki hajlandó ezt elfogadni. Mert hiába ad valaki ajándékot, ha a megajándékozott nem fogadja el.....Mi sem úgy ajándékozunk karácsonykor, hogy a családtagjaink kiérdemelték-e, hanem szeretetből.
Ha kapunk egy ajándékot, akkor azt a magunkénak valljuk, és nem azt mondjuk, hogy várjunk még, mert lehet hogy az ajándékozó visszajön, meggondolja magát, és visszakéri az ajándékot.
Ez az emberek között sem életszerű.

Egy keresztény ember teljesen tisztában van azzal, hogy Jézus Krisztus mit szerzett meg a számára, mi az öröksége és mi és ki felett van hatalma.

Nagyon sok embernek van olyan vallása, amelytől azt reméli, hogy hasznára fog válni a halála órájában.......ezek biztos hogy nem.....
Egy igazi keresztény boldog ember, mert nem a jelenlegi látható - ám múlandó - világ eseményei határozzák meg a kedélyállapotát, hanem az a biztos tudat, ami már az övé. Az öröm elengedhetetlen része a keresztény életnek. Az öröm fontos szerepet játszik abban, hogy az ember szelleme folyamatosan kaocsolatba tudjon lenni Isten Szellemével, mert abban a pillanatban, ahogy bekerül az ember lelkébe a félelem, a reménytelenség, a frusztráltság, az aggódás, idegesség, blokkolja az ember szellemét az Istennel való személyes közösség megélésében.
Egy kereszténynek nagyon kell arra ügyelnie, hogy ne engedje be a lelkébe a környezetünkből érkező nyomasztó híreket, mert megszakítják az Istennel való közösségünket.

Ezért mondja az Ige, hogy az Úr öröme a mi erősségünk!

Ez az öröm persze nem egyenlő azzal, amit egy vicc hallásakor érzünk.
Az Izsák név azt jelenti: folyamatosan nevet.
A zsidóság már rég nem létezne, ha Isten nem áldotta volna meg őket egy olyan különleges erőve, örömmel, amely minden nehézségen átsegíti őket.

A Bibliai hit mindig cselekedetekben nyilvánul meg, a hit cselekedetei pedig a teljesség igénye nélkül a következőek:

- dícséret
- hálaadás
- ima
- böjt
- adakozás
- tizedfizetés
- Krisztus testébe való beépülés

Ezek nagy része egyháztagság nélkül nem is gyakorolható.

A kereszténnyé válás egy újabb lépése az, amiről Jézus azt mondta:

" Aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül."
Márk 16:16.

Jézus arra hívja fel a figyelmet, hogy aki üdvözülni akar, annak a Bibliai hit mellett meg is kell keresztelkednie.
Itt még csak annyit, hogy a következő versben pontosan meg is határozza, mi az a Bibliai hit:

Azokat pedig, akik hisznek, ilyen jelek követik:

- az én nevemben démonokat űznek
- nyelveken szólnak
- kígyókat vesznek föl
- halálost isznak, nem árt nekik
- betegeket gyógyítanak

Csak hogy egy kicsit jobban körvonalazódjon, mi is az a bibliai hit.:)

A nyelveken szólás egy érdekes dolog, de erre most nem akarok kitérni, de akikben Isten szelleme lakozik, tudnak nyelveken szólni, úgy ahogy az apostolok, vagy bármelyik másik tanítvány is.
Én is tudok.

A vízkeresztség nem a test tisztítását szolgálja, hanem Jézus Krisztus halálával, eltemetésével és feltámadásával való azonosulást.
Ezáltal hal meg és temeti el az ember a bűnös ádámi természetét és szabadul fel a bűn hatalma alól.
Csak a vízkeresztség által nyerjük el a hatalmat a bűn felett.
Ha ez nincs meg, képmutatóskodás lesz az egész keresztény életünk, mert bár szeretnénk Isten igéjével összhangban cselekedni, a bűnös természetünk nem fogja hagyni ezt.

" Eltemettetvén ővele együtt a vízkeresztségben.......és titeket, akik holtak voltatok a bűnökben....megelevenített együtt ővele, megbocsátván minden bűnötöket."
Kolosse 2:11-13.

Ahhoz, hogy valaki vízben megkeresztelkedhessen, elötte 4 dolognak kell megtörténnie:

- Szabad akaratából meg kell térnie és Jézust elfogadnia Szabadítójának
- Meg kell ragadnia a Bibliai hitet, vagy legalábbis elindítani ezt a folyamatot
- Meg kell változnia a szívének: az Isten iránit jó lelkiismeret válasza
- Oda kell szánnia magát a tanítványi életre

Ebből jól látszik az, hogy eleve van egy olyan korosztály, aki ebben még nem tud részt venni, ezek pedig a csecsemők......mert magától értetődően egy csecsemő nem tud megtérni, nem tud hinni, nem tud jó lelkiismerettel válaszolni Istennek, és nem tud tanítvánnyá válni.
Vagyis egy csecsemőt nem szabad megkeresztelni.......

A katolikus egyház, egészen a Vatikánig, a Biblia legalapvetőbb tanításaival sincs tisztában!

A Szent Szellem keresztség csak az Igével összhangban végrehajtott vízkeresztség után jön, mert ott történik meg a bűnök tényleges megbocsájtása.

A vízkeresztség otthon nem érhető el.....csak Isten által kijelölt szolgálati ajándék - tanító, pásztor - tud ebben segíteni, vagyis gyülekezet nélkül ez Igei módon nem érhető el.
Kedves "Abdiás" ! Ami jó azt megtartsátok, egymást ne kárhoztassátok... főleg akkor ne ha az gyengébb felfogású nálatoknál. :) Nem rád gondoltam, hogy kárhoztatnál, de ez a nem-kárhoztatási irány is arra mutat, amit az apostol is mondott, hogy a jót megtartsátok,szelektáljunk folyamatosan - vagyis jogunk van a fejlődéshez. Akármilyen jó biblia tanító könyvét is olvasod, - mert úgy gondolom én is Derek Prince tényleg kiemelkedő ezen a területen,- a Úr tud még neked rengeteg új összefüggést mutatni a Szentíráson keresztül. Pesze ha kitartunk mellette, megtartjuk tanításait, szívből törekszünk rá.
-
A bemerítkezésről szeretnék valamit írni...Amikor megszülettem, akkor a katolikus hitű nagyanyám tolt el a helyi plébánoshoz, hogy megkereszteljen. (Nagyanyámról annyit, hogy keresztény élete számomra példamutatóbb volt nagyon sok karizmatikus hívőénél. Nem volt maximalista mások kárára, nem szűrte a szúnyogokat, és a tevéket sem engedte be..) Igaz, hogy én nem hittem keresztelésemkor, de egy őszinte imádsággal felért azok cselekedete, akik hittek ennek szükségességében. A későbbi hit és engedelmesség kerekké teheti az isteni tervet.
Aztán mikor felnőtt korban átéltem az Úrral való találkozást és megtérést, akkor csak a Bibliát olvasva ,teljes szívvel igényeltem a bemerítkezést. Nem volt aki visszatartson, maga az ördög sem tudott. Ezért egy őszinte imádság után, bemerítettem magam a fürdőkádban. Hátha nem érem meg a holnapot, nem szerettem volna ezzel egy napot sem várni.Úgy gondoltam a kétszeri bemerítkezés nem árthat, csak megerősítem döntésemet, hitemet vele.
-
Majd évek múltán a karizmatikus közösségben - nyilván- nem fogadták el így az előÉletemet, ott is bemerítkeztem. Ami igaz, hogy ott azonnal éreztem is az áldást. Igét is kértem az Úrtól erre az alkalomra amely végigkísérheti hívő életemet, ha Vele maradok.
Volt akinek látomása volt a vízbemerüléskor, olyan békesség töltötte el, hogy szavai szerint örökre ott maradt volna. Ő az anyósom volt. Ezt csak azért írom, hogy bizonyítsam azt, hogy milyen sokféleképpen élhetünk meg egy engedelmes lépést.
 
Utoljára módosítva:

tuncuka

Állandó Tag
Állandó Tag
Mózes faragványait nevezed isten parancsolatainak, még a testvérei népe sem tartotta be, és tartja be. De könnyű valakire hivatkozni amit úgy sem tartotok be: parancsolatok
Nem tudom mire gondolsz kedves Burgundii! De Mózes nem faragott semmit. Isten írta a Parancsolatokat a saját ujjával a kőtáblákra, és adta oda Mózesnek,hogy mondja meg a népnek: ezek az Ő parancsolatai.
Persze nem kötelező betartani(csak tanácsos)...mindenkinek szíve joga,hogy megtartja-e amit Mózes által ránk hagyott...
Ez csak tőlünk emberektől függ.A probléma az,hogy az ember nagyon önző... ezért nehéz eldönteni az embernek mit szeretne? A saját gyarló útján járni,és áthágni a parancsolatok közül azt ami neki az életmódjához kell, vagy szereti annyira a törvényadót (Istent),hogy szót fogad, és nem szegi meg a parancsolatokat?

Jézusról annyit a történetben,hogy ha az ember azt mondja,mostantól nem szeretnék áthágni egy törvényt sem. Hanem jó úton szeretnék járni a parancsolatok megtartásával,mivel Jézus meghalt a bűneinkért, így elnyertük,hogy az életünk hátralevő részét ha(!) igaz módon éljük ,akkor bekerülhetünk Isten országába. De az csak azon múlik,hogy megbántam-e amit tettem? És valóban úgy élem az életem hátralevő részét ahogy az a táblán van?

Nem tudom ki ismeri a kőtáblán lévő parancsolatokat? És azt sem,hogy az kivel mit éreztet? Azt sem,hogy ki mit gondol róla, Így helyes-e? Vagy nem helyes így élni?????


2Móz 31,18
Mikor pedig elvégezte vele való beszédét a Sinai hegyen, által adá Mózesnek a bizonyság két tábláját, az Isten ujjával írt kőtáblákat.

2Mózes 34,1

És monda az Úr Mózesnek: Vágj két kőtáblát, hasonlókat az előbbiekhez, hogy írjam fel azokra azokat a szavakat, a melyek az előbbi táblákon voltak, a melyeket széttörtél.
 
Utoljára módosítva:

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Kedves Fórumozók!
Kérdésem a következő:
Szerintetek,érdemes-e a kőtábla szerint élni?
NEM...kell ide semmiféle kőtábla!!!!!
A lelkedbe van "kódolva" a "helyes útmutató" mint mindenkinek... ezért mikor hazudsz,vagy bárki ellen bármi ártó dolgot teszel,hiába leplezed szövegeléssel stb...a LELKED belülről érezteti,hogy helytelenül cselekedtél (max az egod elnyomja a belső érzetet,és úgy tesz mintha mi sem történt volna)...ezért nem kell semmiféle hókusz pókusz, se vallási se hitközösségi útmutatás...tedd a fel a kérdéseid a tudatalattidnak,és megkapod a választ, akár a lelkeden keresztül,vagy ezernyi más módon...elég ha a LÉLEK normái szerint élsz...akkor már tisztán és erkölcsösen élsz...
Ilyen egyszerű "sallang és közvetítők nélkül élni "normálisan";):):dr_31:
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
A Hit hallásból van...a hallás pedig Isten igéje által. (Róma 10:17)
Bizony! És sokan ezt nem értik, hogy Isten Igéje élő és ható.
Jézus beszéde, élet és Szellem. A Szellem ami megelevenít a test nem használ semmit.
„A szellem az, ami megelevenít a test nem használ semmit: a beszédek amelyeket szólok nektek szellem, és élet(János 6:63)
-
„Aki alkalmasokká tett minket arra, hogy az újszövetség szolgái legyünk, nem a betűé, hanem a szellemé, mert a betű meg öl, a szellem pedig megelevenít” (2 Kor. 3:6)
-
Ha olvasunk valamit a bibliából, vagy Tibi mond nekünk valamit, azt Isten megeleveníti számunkra, amennyiben Ő szól, Ő akar szólni hozzánk. De csak azt, amit Ő akar közölni velünk, ami igaz.
"A jót megtartsátok"
 
Utoljára módosítva:

tuncuka

Állandó Tag
Állandó Tag
NEM...kell ide semmiféle kőtábla!!!!!
A lelkedbe van "kódolva" a "helyes útmutató" mint mindenkinek... ezért mikor hazudsz,vagy bárki ellen bármi ártó dolgot teszel,hiába leplezed szövegeléssel stb...a LELKED belülről érezteti,hogy helytelenül cselekedtél (max az egod elnyomja a belső érzetet,és úgy tesz mintha mi sem történt volna)...ezért nem kell semmiféle hókusz pókusz, se vallási se hitközösségi útmutatás...tedd a fel a kérdéseid a tudatalattidnak,és megkapod a választ, akár a lelkeden keresztül,vagy ezernyi más módon...elég ha a LÉLEK normái szerint élsz...akkor már tisztán és erkölcsösen élsz...
Ilyen egyszerű "sallang és közvetítők nélkül élni "normálisan";):):dr_31:
..szívünkbe van egészen pontosan! ..Nagyon jó! Nagyon jó! Kíváncsi vagyok,hogy ki hogyan vélekedik erről?
Köszönöm szépen TmintTibi! :) :) :)
 

tuncuka

Állandó Tag
Állandó Tag
Bizony! És sokan ezt nem értik, hogy Isten Igéje élő és ható.
Kedves Steve! :)
Én ezt úgy tudnám elmondani,hogy Isten igéje élő= Azaz minden időben érvényes dolog. Ezért él,mert minden időben igaz.A múltban is a jelenben is és a jövőben is. Érvényes volt, érvényes most is és érvényes ezután is.

Isten igéje ható.= Azaz mint tudjuk Isten igazsága az egyedüli igazság az egész mindenségben.Isten igazsága mindenre kihatással van.Ő előle nem lehet elbújni. Mindent tud, még a szándékainkról is,hiába nem valósítottuk meg vagy mondtuk ki. Tudja mi van minden ember szívében. Tudja azt is,hogy mi az igazság,hogy mi hol állunk azzal ami bennünk van azzal ami a Bibliában van leírva.Ő teremtett mindent még minket is....Tudja a gondolatainkat és a cselekedeteinket is!

Tehát Isten igéje élő és ható. Mindig volt és mindig lesz.ÉS minden úgy lesz ahogy Ő megmondta...Mert Isten igazsága az Út az Igazság és az Élet!
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Bizony! És sokan ezt nem értik, hogy Isten Igéje élő és ható.
Jézus beszéde, élet és Szellem. A Szellem ami megelevenít a test nem használ semmit.
„A szellem az, ami megelevenít a test nem használ semmit: a beszédek amelyeket szólok nektek szellem, és élet(János 6:63)
-
„Aki alkalmasokká tett minket arra, hogy az újszövetség szolgái legyünk, nem a betűé, hanem a szellemé, mert a betű meg öl, a szellem pedig megelevenít” (2 Kor. 3:6)
-
Ha olvasunk valamit a bibliából, vagy Tibi mond nekünk valamit, azt Isten megeleveníti számunkra, amennyiben Ő szól, Ő akar szólni hozzánk. De csak azt, amit Ő akar közölni velünk, ami igaz.
"A jót megtartsátok"
Én azt gondolom,hogy Isten igéje bennünk van,a lelkünkkel (lelkiismeret) érezzük,hogy amit teszünk az jó-e másoknak,vagy sem.Az egy másik dolog,hogy követjük-e lelkünk szavát,vagy ego-ból cselekszünk (csak azért is...:))

A 10 parancsolatot pedig nem lehet betartani,mig emberek vagyunk...
 

tuncuka

Állandó Tag
Állandó Tag
Én azt gondolom,hogy Isten igéje bennünk van,a lelkünkkel (lelkiismeret) érezzük,hogy amit teszünk az jó-e másoknak,vagy sem.Az egy másik dolog,hogy követjük-e lelkünk szavát,vagy ego-ból cselekszünk (csak azért is...:))

A 10 parancsolatot pedig nem lehet betartani,mig emberek vagyunk...
Köszönöm szépen a válaszodat Kedves Evapatocs! :) :) :)
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Steve! :)
Én ezt úgy tudnám elmondani,hogy Isten igéje élő= Azaz minden időben érvényes dolog. Ezért él,mert minden időben igaz.A múltban is a jelenben is és a jövőben is. Érvényes volt, érvényes most is és érvényes ezután is.

Isten igéje ható.= Azaz mint tudjuk Isten igazsága az egyedüli igazság az egész mindenségben.Isten igazsága mindenre kihatással van.Ő előle nem lehet elbújni. Mindent tud, még a szándékainkról is,hiába nem valósítottuk meg vagy mondtuk ki. Tudja mi van minden ember szívében. Tudja azt is,hogy mi az igazság,hogy mi hol állunk azzal ami bennünk van azzal ami a Bibliában van leírva.Ő teremtett mindent még minket is....Tudja a gondolatainkat és a cselekedeteinket is!

Tehát Isten igéje élő és ható. Mindig volt és mindig lesz.ÉS minden úgy lesz ahogy Ő megmondta...Mert Isten igazsága az Út az Igazság és az Élet!
Érdemes több bibliai helyet megnézni, ahol szó van Isten Igéjéről, Szaváról. A legjobb ha a Szentlelket várod, hogy eszedbe juttassa ezeket. Szerintem - hirtelen gondolva - fontos a János evangéliuma 1,1-et is megnézni, ezen meditálni, mit ír Isten Igéjéről.
Örülni fogsz neki. :)
 
Oldal tetejére