Isten és más mesék - 2013

Hamp

Állandó Tag
Állandó Tag
Addig-addig írogatjátok meg képzelgetitek az isteneket amíg el is hiszitek,hogy vannak. Osztán majd a 3600 istenből majdcsak megjelenik néhány ! Osztán akkor melyikkel fogtok beszélgetni ? Melyik szól hozzátok. Bábel ehhez képest semmiség !
 

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Addig-addig írogatjátok meg képzelgetitek az isteneket amíg el is hiszitek,hogy vannak. Osztán majd a 3600 istenből majdcsak megjelenik néhány ! Osztán akkor melyikkel fogtok beszélgetni ? Melyik szól hozzátok. Bábel ehhez képest semmiség !
Ééééés még abszolút igazad is van!!Ugyanis "ilyen személyes istenek nem léteznek,ez csak az elme képzelgése...
Ami létezik: egy személytelen ÉLETELV,AMI ENERGIÁBÓL ÁLL...ez az energia körül vesz és át hat mindent,és életben tart mindent...itt 3 D-ben is.Ennek a mindent átölelő energiának a legmagasabb rezgési szintje a szeretet,az egyetemes szeretet,és NO vallási képzelgések...
Szóval meg van a rezgészint,mindenkinél,amire be vagy "felhangolja magát"azon a "tudat állapoton tart jelen pillanatban"...minnél alacsonyabban rezeg valaki,annál távolabb van belső iránymutatójánál,a szeretettől,és annál "galádabb cselekedetekre képes az illető...minnél tisztábbak a gondolatai és emelkedettebbek a rezgései(tudatállapota)annál inkább csak a jóra szeretetteljességre lesz képes az élet útján haladó illető...
Mivel a gondolat is energia teremtő energiává lesz itt 3 D-ben,ezért a képzelgések által kivetíthetik maguknak a személyes isteneiket az erre áhitatoskodók,de minden mást is...ami éppen ott ahol van és körbeveszi.Mint ahogyan mikor alszik az illető,de álmában látja a kivetítést,és valóságosnak érzékeli. ha éppen félelmeteset álmodik még meg is izzad..mint amikor felébred és akkor meg azt érzékeli valóságosnak...ez a MAJA vagy illúzió...és melyik az igazi valóság? Ezek közül egyik sem... :D és mégis megéljük.a belső megfigyelővel rögzítjük a 3D-ben "tapasztaltakat...;)és igazként könyveljük el...ez az itt létünk "valóság illúziója"amikor meghalunk,a testünket levetve ez a valóságnak gondolt "illúzió" már érvényét is veszti...mivel megszűnik,de a TUDAT,benned hogy :én vagyok,és ennek az érzése,"megy tovább " magasabb dimenzióba ,és ott is érzi a létezését,mint amikor valaki hirtelen meghal pl balesetben,és látja magát kívülről,hogy éppen a roncs autója mellett újra élesztik a testét,de ő ettől függetlenül kívülről megfigyelőként rögzíti az eseményeket,ez a belső (ön)mag-unk...a lényegi részünk...
A végső valóság már téren és időn kívüli,ezért az ego fel nem foghatja meg nem értheti,a maga korlátozott képességeivel...
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Egy kérdés választ osztanék meg leletek, szerintem hasznos lehet.
" Kérdés:
Szép estét Szeretném megkérdezni mi a véleményetek arról hogy azt mondják, minden betegségnek lelki oka van? A kérdésem hogy lehet, hogy lelki oka van, mikor a lélek sosem betegszik meg.

Válasz:
Sajnos mivel a többségnek fogalma sincs arról, hogy mi is valójában a Lélek, ezért téves elképzeléseket dédelget ezzel kapcsolatban, és egy szentimentális tévhitben éli le az életét. Ebben kiemelkedő szerepe van a pszichológia nevű áltudománynak is, ami szerintük lélekgyógyászatot jelent, miközben a Léleknek még a létezését is tagadják. A pszichológia ugyanis ego gyógyászatot igyekszik megvalósítani több kevesebb sikerrel. Az elme gyógyításával a pszichiátria, illetve a neurológia foglalatoskodik többek között.

Térjünk tehát vissza a LÉLEKHEZ! A Lélek természetesen soha nem betegszik meg, ezért meggyógyítani sem kell és nem is lehet. Főként nem a jelenlegi kókler módszerekkel. Azt csak az ostobák hajlandók elhinni, hogy a nem fizikai (elektromágneses spektrumon túli) szintet a fizikai szintről lehet befolyásolni. Ez a lelkes ostobák kategóriája, hagyjuk is meg nekik ezt a naivitásukat.

Ami megbetegszik az egy olyan képződmény, ami már a létrejötte óta beteg, mert a kialakulása is kényszerek következménye, és a torzulásának mindössze a mértéke lehet eltérő egyénenként, és ez nem más, mint az EGO. Ez a bizonyos „műanyag lélek” az, ami felelős minden testi betegség kialakulásáért. Igen ő az, a megbetegítő ego, amivel a legtöbben tévesen azonosítják magukat és ez által szenvedéssé változtatják az életüket. Az ego az, melynek mindig elvárásai vannak, megfelelési kényszerei, ítéletei, önző vágyai, és öntelt beképzeltsége, és az is ő, aki megsértődik, és kiábrándul, ha a dolgok nem az elképzelései szerint alakulnak. Az ego a kényszeresen győzelmet áhítozó téves önvalónk.

Hogyan betegít meg az ego? Nagyon egyszerűen. Valóságként hitet el velünk olyan dolgokat, amik egyáltalán nem valóságok, mivel a legbriliánsabb manipulátor. Egyszerűen élvezi, ha játszadozhat. Az ego szoros kapcsolatban áll az érzelmekkel. Az emberi életben pedig nincsen nagyobb mentális erő, mint az érzelem. Senkit nem lehet jobban befolyásolni semmi mással, mint az érzelmei, és a vágyai által.

Szóval a képlet úgy néz ki, hogy az ego felállítja a hipotézist, hogy minek hogyan kell történnie. Ez aztán szinte soha nem úgy történik, ahogyan ezt az egocska várja, ezért vagy küzdeni kezd, akár a végkimerülésig is, vagy kiábrándul, és csalódottan megfutamodik. Ilyenkor persze soha nem vállalja nyíltan a vereségét, hanem a kudarc felelősségét mindig vaki, vagy valami másra hárítja. Ha éppen nincs ilyen, akire háríthatná, akkor akár kreál is egy felelőst.

Tehát a folyamat úgy néz ki, hogy a kielégületlen egonk társul az érzelmeinkkel, és beküld az agyunkba egy emocionális kudarc impulzust. Ez az agyban rögtön fiziológiai elváltozásokat kezd beindítani, aminek a nyomai akár CT felvételekkel is alátámaszthatók. Majd az agy megváltozott, és torzult működése elváltozásokat generál, az aktuális agyterülethez tartozó szervben, és beindul a betegség megjelenésének és kifejlődésének a folyamata.

Jó hír, hogy ez a folyamat visszafordítható és helyreállítható, ha valaki ezt felismeri, és célirányos lépéseket tesz. Rossz hír, hogy egyrészt, ha ez a felismerés a betegségnek egy nagyon előrehaladott állapotában következik már be, és olyan mértékű már a szervkárosodás, ami közvetlen életveszélyt okoz, akkor nem biztos, hogy van még a regenerálódáshoz elegendő idő. A másik rossz hír, hogy akivel egy ilyen eset már előfordult, ott sajnos a „visszaesésnek”, tehát a fel nem ismert érzelmi konfliktus ismétlődésének jó esélyei vannak, kellő figyelem és tudatosság hiányában.

Úgyhogy a Lelket ne tessenek gyógyítani, inkább a túl nagyra növesztett és szabadjára eresztett egot igyekezzen mindenki kordában tartani, aki ilyen problémával küzd. Én legalábbis ezt javasolom.


Csüggedés...pesszimizmus....reménytelenség....zavarodottság....depresszió....öngyilkos hajlam....nyugtalanság....szomorúság....keserűség...kedvetlenség....fásultság....letargia....alkalmatlanság érzése...és még hosszan sorolhatnám.
Ezek vajon mik?

Ha elmegyek egy traumatológushoz és arra kérem, hogy műtsön meg, hogy kigyógyuljak ezekből, valószínűleg egy nagyot nézne és azt mondaná, menjen el egy pszichológushoz, én testi betegségeket gyógyítok.
Vagyis ezek nem a test betegségei.....
Akkor mié?

Egy kis józan gomndolkodás néha sokkal közelebb visz az igazsághoz, mint evilág hamis bölcsessége.

A testnek önmagában nincs élete, csak a lélek és szellem által, ezért a testünk alacsonyabbrendű, mint a lelkünk és szellemünk. Önmagában nincs is élete hiszen amikor a lélek és a szellem kiköltözik a testből, a biológiai folyamatok azonnal leállnak -, míg a lélek és szellem test nélkül is létezik.
Az, hogy Te milyen ember vagy, nem a testedtől, hanem a lelkedtől és szellemedtől függ, a személyiségjegyeinket ezek hordozzák.
Amennyiben a személyiségünk - cselekedetünk, beszédünk - nincs összhangban Isten igéjével, akkor abban torzulás, vagyis beteg állapot áll be.

Az emberi élet Isten beszéde alapján működik.
Az, hogy kinek milyen lesz a sorsa, azok a törvényszerűségek határozzák meg, amelyeket az Igén keresztül megosztott velünk.

Az emberi sors olyan konkrét dolgokban megjelenő szellemi törvényeknek alárendelt eseménysorozat, amivel Istennek célja van, és a záró szakasza megmutatja az egész életút szellemi hátterét.
Isten olyan törvényszerűségeket fektetett le az igében, amelyek által az embernek van ideje rájönnie arra, hogy rossz úton jár, mert ezek a törvényszerűségek betegségekben, balesetekben, anyagi nehézségekben, lelki és szellemi torzulásokban nyilvánulnak meg.

Isten törvénye a viszonosság elvén alapul. Ha elkövettél valami olyat, amely szembe megy Isten igéjével, akkor óhatatlanul beindul a büntetési folyamat. Ha elkövettél valami bűnt, nincs olyan, hogy nem kapsz érte büntetést......lehet ebben reménykedni, de felesleges.
Az emberek lázadása maga után vonja Isten büntetését. Bár ezek Istentől vannak, de ez nem az Ő személyes bosszúja, hanem alárendelte a világmindenséget olyan törvényszerűségeknek, amelyek kormányozzák és biztosítják annak működését. Aki megsérti ezeket a szabályokat, annál automatikusan életbe lépnek a büntető szankciók.
Ez olyan, mint amikor a tűzjelző füstöt észlel, és bekapcsol az oltási folyamat, és azért, hogy megakadályozza a nagyobb kárt.

Dávid király egyik fiának, Adóniának mindig csak jót adott. Eltorzult az ítélőképessége vele szemben, és bármit is tett, pozitívan viszonyult hozzá. Soha nem kérte számon, ne fegyelmezte.
Ennek az lett a következménye, hogy szörnyeteggé vált.....megerőszakolta a féltestvérét.
Ma a világ azon a nézeten van a neveléssel kapcsolatban, hogy nehogy már ráüssünk a gyerek fenekére, ha valami olyat tesz, ami helytelen, mert sérülnek a gyermek jogai.
És akkor honnan fogja megtanulni, hogy mi a jó és mi a rossz?
Egy szülőnek van joga nevelni a gyermekét, főleg, ha tudatában van annak, hogy a lélek torzulása és annak következményei mennyivel veszélyesebbek, mint egy fenekelés.

A lélek sérülése - amennyiben nincs megfelelően kezelve -, a testre is negatív kihatással van és betegségeket okoz. A testi betegséget lehet tünetileg kezelni, ám véglegesen felszámolni addig nem lehet, amíg a lelki betegséget kiváltó ok - bűn- nincs felszámolva.

Az V. Mózes 28:15-től találunk egy részletes listát, hogy milyen negatív testi és lelki betegségeket és folymatokat indít el az emberben az Isten Igéje elleni lázadás.
A 28. versben a tébolyodás ideg - és elmebetegségeket jelent, skizofréniát, az elmezavarodás pedig érzelmi traumákat.
A 20. versben a bomlás szó idegösszeomlást jelent.

Az emberek általában nem látják át, hogy a betegségeik mögötti ok az Isten elleni lázadásuk, aminek az egyik oka az, hogy:

" Hamar a szentencia nem végeztetik el a gonoszságnak cselekedőjén...."
Prédikátor 8:11.

A szentencia szellemi törvényszerűséget jelent, ami a cselekedeteink következménye, és amiről az Ige azt mondja, hogy nem azonnal következik be, van annak kifutási ideje.
Ez a kifutási idő elég hosszú is lehet:

" .....megbüntetem az atyák vétkét a fiakban harmad- és negyedíziglen."
2 Mózes 20:5.

Ha valaki elkövet egy bűnt, annak a következménye nem biztos hogy rajta fog beteljesedni, hanem lehet hogy a gyernekén, unokáján, dédunokáján vagy ükunokáján.
Ha az embert ér valamilyen csapás, nem biztos, hogy az ő vétke miatt van, hanem lehet hogy a szülei, nagyszülei, dédszülei, ükszülei bűne miatt.

Mutatok az Igéből néhány olyan helyet, ahol ezek a szentenciák le vannak fektetve:

" ...veszedelem vermébe taszítod őket, a vérszopó és álnok emberek életüknek felét sem élik meg...."
55. Zsoltár 24.

Korai elhalálozással bünteti Isten azokat, akik az Ő szolgáit átkozzák.

" Átkozott, aki téged átkoz, és aki téged áld, áldott legyen."
1 Mózes 27:29.

Az antiszemitizmus, vagy Isten szolgáinak szidalmazása átkot hoz az ember, vagy családtagjainak az életére.

" Aki az ő atyját vagy anyját megátkozza, kialszik annak szövétneke a legnagyobb sötétségben."
Példabeszédek 20:20.
A tízparancsolatból tudjuk, hogy a szülők tisztelete a hosszú élet titka, vagyis aki tiszteletlen a szüleivel nemcsak elkárhozik, hanem korán meg is hal.

" Életének napjai kevesek legyenek, és a hivatalát más foglalja el."
109. Zsoltár 8.

Az árulás bűne szintén korai elhalálozás.

" Aki prédává juttatja barátait, annak fiainak szemei elfogyatkoznak."
Jób 17:4.

Aki elárulja a barátját, gyermekének súlyos szembetegsége lehet, vaksággal születhet.

" Hogy nyögnöd kelljen életed végén, amikor megemésztetik a te húsod és a te tested."
Példabeszédek 5:11.

Ez a házasságtörés büntetése. Idős korban súlyos, fájdalmas, szenvedésekkel teli betegségben halálozik el az illető.

" Ilyen az útja minden kapzsi embernek:gazdájának életét veszi el."
Példabeszédek 1:19.

Ez a lopás büntetése.
Mondjuk valaki ellop egy autót. Isten megnézi - vagy az angyalok -, hogy a tulajdonosnak mennyi ideig kellett azért dolgoznia, hogy ezt az autót meg tudja venni. Tegyük fel, 5 év munkája van benne.
Mi történik ilyenkor a tolvajjal? Látszólag semmi, de a mennyben 5 évet levonnak az eredetileg tervezett életéveinek a számából. És ha újra lop, újra levonják......
Lopásnak számít egyébként minden jogtalan haszonszerzés. Pl. drágábban adsz el valamit, mint amennyit ér. A jogtalanul megszerzett összeg utáni időt vonják az életedből.
És ez nem kis büntetés ám, mert a le nem élt életidejében az ember akár meg is ismerhette volna az igazságot, és a lopásai ellenére is elkerülhette volna a Poklot.

" És az örökkévaló Istennek dicsőségét felcserélték a múlandó embereknek....képmásával....Annakokáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra.......a féfriak elhagyták az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén...."
Róma 1:23.,26-27.

A bálványimádás homoszexualitás és pedofiliát eredményez.
A katolikus egyház felcserélte Jézus Krisztust egy halandó emberre, Máriára, ezért van tele - egészen a Vatikánig - szexuális bűnökkel.

Isten senkinek nem nézi el a bűnét!
Az emberek hamis Istenképpel rendelkeznek.
Isten irgalmas és kegyelmes, ezért megbocsájt!
Igen, de csak igazság alapján!
Isten országának az alapja az igazság és a jog! Ez nem sérül soha. Ott nincs olyan, hogy ejnye-bejnye, most az egyszer ezt elnézem neked. Ez jogtalan és igazságtalan kivételezés lenne, mert akkor mindenki másnak is szépen mindent el lehetne nézni.

Akinek van gyereke, az talán tudja, milyen az, amikor valami olyat engedünk meg a gyereknek, vagy olyat nézünk el, amit nem kellett volna, akkor ez adu a gyerek számára, mert tudja, hogy amit apu-anyu egyszer megengedett, kellően kitartó hisztivel újra el lehet érni.
Istennél ilyen nincs.

Lelki betegségek léteznek, amelyek aztán kihatással lehetnek a testre is, és ezek mögött minden esetben bűnök állnak....vagy a mieink, vagy a felmenőinké.....

Jézus Krisztus helyre tudja állítani az ember sorsát és visszatudja helyezni az eredeti pályályára. Azért jött, hogy ezeknek a szellemi törvényszerűségeknek a beteljesedésétől megmentsen minket és a kiváltó okokat felszámolja bennünk.

Én 2013. december 12.-én tértem meg......2014. februárjára kb. 15 betegségemből gyógyultam meg. Ezek többsége olyan volt amit az embr nagyon már észre sem vesz, mert megszokta őket és természetesnek veszi, hogy élete végéig ezekkel együtt kell élnie.
De ezek nem természetesek.....

Ha Jézus nem létezik, hogy tud többet tenni, mint az egész orvostudomány 6000 év alatt..........
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Ééééés még abszolút igazad is van!!Ugyanis "ilyen személyes istenek nem léteznek,ez csak az elme képzelgése...
Ami létezik: egy személytelen ÉLETELV,AMI ENERGIÁBÓL ÁLL...ez az energia körül vesz és át hat mindent,és életben tart mindent...itt 3 D-ben is.Ennek a mindent átölelő energiának a legmagasabb rezgési szintje a szeretet,az egyetemes szeretet,és NO vallási képzelgések...
Szóval meg van a rezgészint,mindenkinél,amire be vagy "felhangolja magát"azon a "tudat állapoton tart jelen pillanatban"...minnél alacsonyabban rezeg valaki,annál távolabb van belső iránymutatójánál,a szeretettől,és annál "galádabb cselekedetekre képes az illető...minnél tisztábbak a gondolatai és emelkedettebbek a rezgései(tudatállapota)annál inkább csak a jóra szeretetteljességre lesz képes az élet útján haladó illető...
Mivel a gondolat is energia teremtő energiává lesz itt 3 D-ben,ezért a képzelgések által kivetíthetik maguknak a személyes isteneiket az erre áhitatoskodók,de minden mást is...ami éppen ott ahol van és körbeveszi.Mint ahogyan mikor alszik az illető,de álmában látja a kivetítést,és valóságosnak érzékeli. ha éppen félelmeteset álmodik még meg is izzad..mint amikor felébred és akkor meg azt érzékeli valóságosnak...ez a MAJA vagy illúzió...és melyik az igazi valóság? Ezek közül egyik sem... :D és mégis megéljük.a belső megfigyelővel rögzítjük a 3D-ben "tapasztaltakat...;)és igazként könyveljük el...ez az itt létünk "valóság illúziója"amikor meghalunk,a testünket levetve ez a valóságnak gondolt "illúzió" már érvényét is veszti...mivel megszűnik,de a TUDAT,benned hogy :én vagyok,és ennek az érzése,"megy tovább " magasabb dimenzióba ,és ott is érzi a létezését,mint amikor valaki hirtelen meghal pl balesetben,és látja magát kívülről,hogy éppen a roncs autója mellett újra élesztik a testét,de ő ettől függetlenül kívülről megfigyelőként rögzíti az eseményeket,ez a belső (ön)mag-unk...a lényegi részünk...
A végső valóság már téren és időn kívüli,ezért az ego fel nem foghatja meg nem értheti,a maga korlátozott képességeivel...


Ezek szerint Te nagyon alacsony rezgésszámon működhetsz, mert annál nagyobb galádságot - mint az igazság elferdítése -, nehéz elképzelni, mert ez az embertársaidat az örök kárhozatra ítéli.
Ebben a rezgési szintben én nem fedeztem fel semmi szeretetet.....
 

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Ezek szerint Te nagyon alacsony rezgésszámon működhetsz, mert annál nagyobb galádságot - mint az igazság elferdítése -, nehéz elképzelni, mert ez az embertársaidat az örök kárhozatra ítéli.
Ebben a rezgési szintben én nem fedeztem fel semmi szeretetet.....
Tudod a külvilágbeli...megnyilvánulás mindig belülről fakad...olvasd csak el azt amit írtál és értelmezd..mivel a te gondolataid,belőled áradnak az üzeneted is...tehát BELŐLED ÁRADT...ezt éppen te gondoltad magadról...;) mert senki sem gondolkodhat más helyett...tehát mit is érzel magadról belül?????Csakis azt amit az üzenetedben leírtál,hisz ez a te érzeted volt...még ha rólam gondoltad is...
Hogy jó magam kivel mit cselekszem az életben,és mit adok neki,akár érzelmekben,akár cselekedetekben,ezt én tudom a legjobban...hogy milyen vagyok;)
KÁRHOZAT...megnyugtatlak ez csak egy képzelt vallási bugyutaság...meg a bűntudat keltés is az az emberekben...az emberekben nem bűntudatot kell kelteni,hanem, felemelni a mai kornak megfelelő szavakkal megszólítani...nem bűnös ...hanem hibázott...és ha hibázott tanulhat belőle..;)pont ez az élet lényege...ha tanul belőle,változtat...és tudatosabban halad az útján,amiért ide jött!!!;)
Kezdetnek javaslom pl egy mai korbeli nemrég elhunyt mester írásába "beletekinteni"pl Sry Chinmoy
és utána nem hiszem hogy az örök kárhozatról szóló szavak fognak táplálni...


26730714_10213625328720036_2366280263663806314_n.jpg
:D Nem kell félni...élni kell...és tapasztalatokat gyűjteni...ezért születünk ide...
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Nincs se élő se holt isten, mert valaki ki találta és a többiek majmolják ettől még nem létező, nincs dolgod vele. Értelmezésed szerint a szívemből szóltam....
Nagyon rossz dolog, ha az ember valami kitalált elméletre épít, az egész életét értelmetlen erőfeszítésben, vagy egy óriási mulasztásban töltheti. De azért most már bízom benne, hogy mindenből tanulhatunk. A biblián keresztül én is úgy értem, hogy Isten inkább nevelő, és nem végleg büntető Isten. Mi viszont képesek lennénk végleg is büntetni másokat, magunkat.
-
Annak idején átgondoltam, hogy miképp kerülhetném el a valótlanságra, mesére való építést. Ennek kizárólagos módja Istenhez való fordulásom volt. Ha Ő létezik az egyetlen, mindennél nagyobb, akkor van hatalma megmutatni az igazságot egy vakon tapogatozónak. Főleg akkor, ha Ő jó. Tehát ha ő meggyőzően jelentkezik akkor létezik, és még jó is. Úgyhogy teljesen rajta voltam azon, hogy az emberi vélekedéseket kizárjam.Teljesen elegem volt a ködösítésekből. Ennél többet nem tehettem, mint ember.Biztos vagyok benne.
 
Utoljára módosítva:

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudod a külvilágbeli...megnyilvánulás mindig belülről fakad...olvasd csak el azt amit írtál és értelmezd..mivel a te gondolataid,belőled áradnak az üzeneted is...tehát BELŐLED ÁRADT...ezt éppen te gondoltad magadról...;) mert senki sem gondolkodhat más helyett...tehát mit is érzel magadról belül?????Csakis azt amit az üzenetedben leírtál,hisz ez a te érzeted volt...még ha rólam gondoltad is...
Hogy jó magam kivel mit cselekszem az életben,és mit adok neki,akár érzelmekben,akár cselekedetekben,ezt én tudom a legjobban...hogy milyen vagyok;)
KÁRHOZAT...megnyugtatlak ez csak egy képzelt vallási bugyutaság...meg a bűntudat keltés is az az emberekben...az emberekben nem bűntudatot kell kelteni,hanem, felemelni a mai kornak megfelelő szavakkal megszólítani...nem bűnös ...hanem hibázott...és ha hibázott tanulhat belőle..;)pont ez az élet lényege...ha tanul belőle,változtat...és tudatosabban halad az útján,amiért ide jött!!!;)
Kezdetnek javaslom pl egy mai korbeli nemrég elhunyt mester írásába "beletekinteni"pl Sry Chinmoy
és utána nem hiszem hogy az örök kárhozatról szóló szavak fognak táplálni...


26730714_10213625328720036_2366280263663806314_n.jpg
:D Nem kell félni...élni kell...és tapasztalatokat gyűjteni...ezért születünk ide...


Szándékosan nem a saját szavaimmal fogalmazta azt amít írtam, hanem a te elméletedet vetítettem vissza.....ilyen az, amikor amiben hiszel visszaüt, és arculcsap Téged.......

A kárhoztatás nem ez, Tibi, hanem az, amikor az igazság ismeretének a hiányában valótlan, hamis dolgokat állítunk, amit ha valaki beépít a gondolkodásába mint követendő példát, elkárhozhat tőle.
Én itt az igazságot hirdetem, és az igazság nem kárhoztat el senkit, hanem inkább megment attól.

Amikor az ember Isten igéje nélkül akar élni, akkor egy nagy öncsalásba fordul......becsapja magát, hogy ő jó és mentes az ítélet alól.
Az igazság beszéde viszont nagyon egyenes, mentes minden sallangtól,képmutatástól, és Isten pontosan azért adta, hogy az embert kizökkentse az öncsalásból.
Ma a vallásos világ és az ultraliberális baloldal is nagyon szívesen tettszeleg az igeismerők szerepében, és örömmel vágnak vissza azzal, hogy lám, keresztény létedre ítélkezel az embertársaid felett.
Ám az Ige nem képmutatásra adatott, mégkevésbé az emberek bűneikbe való bebetonozásába és nem utolsó sorban a bűn legalizálására sem.
Kedvenc igerészük a Hegyi beszédben található: Ne ítéljetek, hogy ne ítéltesetek....ám azt, hogy ez valójában miről szól, azt már nem tudják.

A hegyi beszéd teljes tanítása nem minden embernek szól:

" Mikor pedig látta Jézus a sokaságot, felment a hegyre, és amint leült, hozzá mentek az Ő tanítványai. És megnyitván száját, tanította őket, mondván...."
Máté 5:1-2.

Amit mondott, az a Hegyi beszéd. De amint ebből kiderül, Jézus a sokaságtól a hegyre félrevonulva, az utána menő tanítványival osztotta ezt meg és nekik szánta útmutatásként.
Ez ráadásul nem is parancsokat, hanem pusztán baráti jótanácsokat tartalmaz azoknak, akik igei módon megtértek, víztől és Szent Szellemtől újjászülettek, és Jézus követése által tanítványok lettek.
Az, hogy ne ítéljünk, ez kifejezetten az igaz keresztények egyházon belüli testvéri kapcsolataiknak a megélésére vonatkozik.

Minden más emberi kapcsolatra viszont ez:

" Azért jöttem, hogy meghasonlást támasszak......az embernek ellensége legyen az ő háza népe....."
Máté 10:35-36.

Az Ige, bármilyen meglepő is, konfrontálódás céljából is adatott.
Az igazság beszédének az a célja, hogy megítélje a hazugság beszédét.
Az a célja, hogy összacsapjon a 2 szellemi pólus és megmérkőzzenek egymással.
Azért adatott, hogy ne fordítsunk hátat e világ hazugságaival és támadásaival szemben, hanem nyilvánvalóvá tegyük és bemutassuk Jézus Krisztus győzelmét az örödög, a hazugság beszédének a kitalálója felett.

Tudom, hogy a vallás másként gondolkodik erről, de az Ige azt mondja a képmutatóskodó, szeretetet színlelő vallásnak:

".....megerősítitek a hitetlen kezeit, hogy meg ne térjen gonosz útjáról, hogy őt életben megtartsam."
Ezékiel: 13:22.

" Ha én küldtem volna őket.....eltérítették volna őket az ő gonosz utaikról, és az ő cselekedetüknek gonoszságától."
Jeremiás 23:22.

Isten azt mondja, hogy akit valóban Ő küld, az nem finomkodik és nem a világi emberek szájaíze szerint fog beszélni, hanem az ő beszéde egyenes lesz és tiszta, hogy megmenthesse az embertársait.
Ma, ha egy keresztény azt meri mondai egy homoszexuális embernek, hogyha nem térsz meg, el fogsz kárhozni, felszisszennek az emberek....még magukat keresztényeknek vallók is!
A liberalizmus elmozdult egy nagyon erős intoleráns irányba. Diktatórikus eszközök nyilvánulnak meg a kalsszikus bibliaértelmezéssel szemben.
Annyira toleránsak lettek, hogy egy dolgot már nem képesek tolerálni, ez pedig az intolerancia.
A liberalista eszmék ma egy ideológiai diktatúrába csaptak át.

De engem az Ige nem arra tanított, hogyha látok egy embert a szakadék szélén állni, mert bele akar ugrani, akkor együtt sírjak vele, majd megértően igazat adjak neki és egy kis lökettel hátúlról segítsek, hanem arra, hogy megragadjam a kezét, lekeverjek neki 2 jó nagy pofont, és azt mondjam neki: - Te mit csinálsz itt a szakadék szélén? Tisztában vagy azzal, hogy mit kockáztatsz?!
Akkor bizonyára nagyon haragudna rám, de idővel hálás lenne ezért.......
Nekünk az embermentés a feladatunk, és a cél szentesíti az eszközt.

" Könyörüljetek némelyeken, megkülönböztetvén őket, másokat pedig rettentéssel mentsetek meg....."
Júdás 22-23.
 

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Szándékosan nem a saját szavaimmal fogalmazta azt amít írtam, hanem a te elméletedet vetítettem vissza.....ilyen az, amikor amiben hiszel visszaüt, és arculcsap Téged.......

A kárhoztatás nem ez, Tibi, hanem az, amikor az igazság ismeretének a hiányában valótlan, hamis dolgokat állítunk, amit ha valaki beépít a gondolkodásába mint követendő példát, elkárhozhat tőle.
Én itt az igazságot hirdetem, és az igazság nem kárhoztat el senkit, hanem inkább megment attól.

Amikor az ember Isten igéje nélkül akar élni, akkor egy nagy öncsalásba fordul......becsapja magát, hogy ő jó és mentes az ítélet alól.
Az igazság beszéde viszont nagyon egyenes, mentes minden sallangtól,képmutatástól, és Isten pontosan azért adta, hogy az embert kizökkentse az öncsalásból.
Ma a vallásos világ és az ultraliberális baloldal is nagyon szívesen tettszeleg az igeismerők szerepében, és örömmel vágnak vissza azzal, hogy lám, keresztény létedre ítélkezel az embertársaid felett.
Ám az Ige nem képmutatásra adatott, mégkevésbé az emberek bűneikbe való bebetonozásába és nem utolsó sorban a bűn legalizálására sem.
Kedvenc igerészük a Hegyi beszédben található: Ne ítéljetek, hogy ne ítéltesetek....ám azt, hogy ez valójában miről szól, azt már nem tudják.

A hegyi beszéd teljes tanítása nem minden embernek szól:

" Mikor pedig látta Jézus a sokaságot, felment a hegyre, és amint leült, hozzá mentek az Ő tanítványai. És megnyitván száját, tanította őket, mondván...."
Máté 5:1-2.

Amit mondott, az a Hegyi beszéd. De amint ebből kiderül, Jézus a sokaságtól a hegyre félrevonulva, az utána menő tanítványival osztotta ezt meg és nekik szánta útmutatásként.
Ez ráadásul nem is parancsokat, hanem pusztán baráti jótanácsokat tartalmaz azoknak, akik igei módon megtértek, víztől és Szent Szellemtől újjászülettek, és Jézus követése által tanítványok lettek.
Az, hogy ne ítéljünk, ez kifejezetten az igaz keresztények egyházon belüli testvéri kapcsolataiknak a megélésére vonatkozik.

Minden más emberi kapcsolatra viszont ez:

" Azért jöttem, hogy meghasonlást támasszak......az embernek ellensége legyen az ő háza népe....."
Máté 10:35-36.

Az Ige, bármilyen meglepő is, konfrontálódás céljából is adatott.
Az igazság beszédének az a célja, hogy megítélje a hazugság beszédét.
Az a célja, hogy összacsapjon a 2 szellemi pólus és megmérkőzzenek egymással.
Azért adatott, hogy ne fordítsunk hátat e világ hazugságaival és támadásaival szemben, hanem nyilvánvalóvá tegyük és bemutassuk Jézus Krisztus győzelmét az örödög, a hazugság beszédének a kitalálója felett.

Tudom, hogy a vallás másként gondolkodik erről, de az Ige azt mondja a képmutatóskodó, szeretetet színlelő vallásnak:

".....megerősítitek a hitetlen kezeit, hogy meg ne térjen gonosz útjáról, hogy őt életben megtartsam."
Ezékiel: 13:22.

" Ha én küldtem volna őket.....eltérítették volna őket az ő gonosz utaikról, és az ő cselekedetüknek gonoszságától."
Jeremiás 23:22.

Isten azt mondja, hogy akit valóban Ő küld, az nem finomkodik és nem a világi emberek szájaíze szerint fog beszélni, hanem az ő beszéde egyenes lesz és tiszta, hogy megmenthesse az embertársait.
Ma, ha egy keresztény azt meri mondai egy homoszexuális embernek, hogyha nem térsz meg, el fogsz kárhozni, felszisszennek az emberek....még magukat keresztényeknek vallók is!
A liberalizmus elmozdult egy nagyon erős intoleráns irányba. Diktatórikus eszközök nyilvánulnak meg a kalsszikus bibliaértelmezéssel szemben.
Annyira toleránsak lettek, hogy egy dolgot már nem képesek tolerálni, ez pedig az intolerancia.
A liberalista eszmék ma egy ideológiai diktatúrába csaptak át.

De engem az Ige nem arra tanított, hogyha látok egy embert a szakadék szélén állni, mert bele akar ugrani, akkor együtt sírjak vele, majd megértően igazat adjak neki és egy kis lökettel hátúlról segítsek, hanem arra, hogy megragadjam a kezét, lekeverjek neki 2 jó nagy pofont, és azt mondjam neki: - Te mit csinálsz itt a szakadék szélén? Tisztában vagy azzal, hogy mit kockáztatsz?!
Akkor bizonyára nagyon haragudna rám, de idővel hálás lenne ezért.......
Nekünk az embermentés a feladatunk, és a cél szentesíti az eszközt.

" Könyörüljetek némelyeken, megkülönböztetvén őket, másokat pedig rettentéssel mentsetek meg....."
Júdás 22-23.
Igazság???? Annyi mint falevél..." Mondá Buddha....
depositphotos_79230222-stock-photo-shirtless-young-guy-lying-in.jpg

slide01.jpg

3218ffa38cdae2fe94c6b78d3dc6238a-195x300.jpg
napocska.gif
 

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
szombat-1140x640.jpg

Az élet másik oldala - függőágy nélkül, de mégis Istennel. :)
Hát igen ők már régen megették a kefír javát... már "levetették a kabátot" :D és visszatértek a "forrásba";)
Jön a jó idő...nekünk is van kertünk...megműveljük minden évben..;)az ÉLET erőt ad hozzá:dr_24:
Amennyi az erőfeszítés...pont annyi lazítás is kell...hogy az egyensúly meglegyen;)"köll" az a függőágy...
 

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
" Fiam, ha beveszed az én beszédeimet, és az én parancsolataimat elrejted magadnál.........akkor megérted az igazságot."
Példabeszédek 2:1.,9.
Nem veszem be senki beszédét... :D
Nekem megvan a kitaposott utam...elférek rajta...az ÉLET egyengeti az útjaimat...békében élek magammal és másokkal...ez bőven elég...
ÉN nem a "keresztény" utat választottam...de sok más úton célba lehet érni!!!A végső valósághoz:dr_31:
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
"Én vagyok a feltámadás és az élet: aki hisz énbennem, ha meghal is, él. " János 11
Milyen gazdag mondanivalót hordozhat egyetlen sor az evangéliumokból.
"Én vagyok a feltámadás"..., nem csak tanítja az ÚR, hogy mit csinálj ahhoz, hogy feltámadj, - hanem Ő maga.
"Aki hisz énbennem"....,nem csak kivülállóként hallgatni, hanem Benne lenni, Vele eggyé lenni, és így követni Őt, így maradni a kegyelemben, amibe cselekedetek nélkül kerültünk.
-
Ki ne akarna feltámadni? Ha tudná azt, hogy ez az egyetlen kiút? A reinkarnációban hívők rettegnek attól, hogy valami sötét, nyomorúságos életbe születhetnek vissza. (Szegény család, részeges agresszív molesztáló apa..stb) Sokan hatalmas erőfeszítéseket tesznek azért, hogy ezt elkerüljék. - És a nyugati ember? Akik nem hisznek a maguk okozta kárhozat létezésében?
Magamnak is felteszem a kérdést: Fölfogtam- e annak az értékét, amit Krisztustól kaptam?
Vagyis Őt magát mennyire értékelem?
Talált kincsem, akiért mindent eladok hogy megvehessem a szántóföldet ahol megtaláltam?
Vagy inkább Barrabást választom, a bűn jelképét?
Vagy a harminc ezüst fontos nekem mint Júdásnak?
 
Utoljára módosítva:

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
"
" A reinkarnációban hívők rettegnek attól, hogy valami sötét, nyomorúságos életbe születhetnek vissza. (Szegény család, részeges agresszív molesztáló apa..stb) Sokan hatalmas erőfeszítéseket tesznek azért, hogy ezt elkerüljék. -

Történetesen én abszolút nem rettegek ilyesmi miatt :)Meg mástól sem hallottam még,hogy ilyen miatt rettegne...:)
Mivel,mindennek oka van...nem véletlenül születik senki sem éppen abba a családba,éppen abba a közegbe stb...mert pontosan azok az emberek tükrözik számára azt, amiből tanulni kell ,vagy éppen ő tükrözi azt mások számára amiből másoknak kell tanulniuk,a szituációk és minden de minden okkal van...
Ha a körülötte élők bántják,annak is oka van...;)mivel minden minket érő behatásnak oka van!!!!
Ezért senki sem születhet "jobb helyre" mint amit már "kiérdemelt"ha még 2 inkarnációra van szükség egy megvilágosodáshoz,akkor 2 olyan körülmény veszi majd körül ami affelé vezeti,vagy olyan szituk amik még az egóját szükségszerűen "szelidítik az emberkének;)
Nehogy azt hidd Steve vagy Pityu,hogy te most születtél ide zöldfülüként,és már egyből a megvilágosodást keresed...mire "ideér valaki,már számtalan élet behatásai és szituk tömkelege éri az egót,mire "alázatra" szelidül...
Aztán,hogy ki milyen vagy melyik mester tanítását fogadja el vagy követi tanul tőle,belőle ,ez is belül dől el...a belső "kivel rezonál"...Ami neked Jézus avatár ,nekem lehet egy keleti mester vagy avatár,pl Buddha...
Az igazság egy...mint ahogyan Jézus és Buddha és az összes megvilágosodott mester is az EGY az egység képviselője...mindegy minek nevezed,nem a név a lényeg...Míg te az Isten szóra "rezonálsz,nálam lehet a SUPREME jelenti az alázatot...;)egyetlen(KOZMIKUS) ERŐNEK...MÁS MÁS ELNEVEZÉSE...:)
BŰNÖK NINCSENEK...CSAK HIBÁZÁS ÚTKÖZBEN...;)és pont azért vannak,hogy általuk tanuljunk...és továbblépjünk...:dr_31:
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Történetesen én abszolút nem rettegek ilyesmi miatt :)Meg mástól sem hallottam még,hogy ilyen miatt rettegne...:)
Igen, valóban így van, nem szó szerint rettegnek egy rossz helyre születéstől. Végül is arra akartam rámutatni, hogyha az ember felébred, akkor látja reálisan is a veszélyeket, akkor tud reálisan dönteni a szabadító Isten mellett. Ha alszik, közömbös a túlvilági sorsával kapcsolatban.
-
Bűnnek, hibázásnak, céltévesztésnek pedig egy a közös mondanivalója. A következménye rossz, és a fogságába is kerülhet az ember, és szégyenkezik ha cselekszi.
 
Utoljára módosítva:

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Igyekezzünk örök " kabátot" szerezni..
Megvilágosodás után már nem muszáj visszajönni;)esetleg ha olyan feladatot vállal a "mester"hogy tanítani vissza akar jönni...
Addig meg "kötelező" visszajönni...a vágy egyszerűen új inkarnációra ösztökéli a lelket,a tökéletesedés miatt.;)
Pont ezért vannak a feladatok,és a hibákból tanulva lép előre mindenki...aki nem hibázik nem is fejlődik..."üveg vitrinből "nem szerez senki sem tapasztalatokat,tapasztalást.
Nemrégiben elhunyt Sry Chinmoy mester azért jött vissza,mert egy előző életében elérte már a megvilágosodást,egy viszonylag kis közösségben tanított,de volt akkor egy olyan vágya,hogy világszinten kövessék a tanításait,akik "vele rezonálnak"a vágya visszahozta és ebben az életében ezt meg is valósította...
A "kabát"nem lesz örök...a LÉLEK örök aki kabátról kabátra jár a tökéletesedés útján;)
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt tanítja a Szentírás a feltámadt testről:
A feltámadt test tulajdonságai.
35 De – kérdezhetné valaki – hogyan támadnak fel a halottak? Milyen testben jönnek majd elő? 36 Ostoba! Amit elvetsz, nem hajt csírát, hacsak el nem rothad. 37 Amit elvetsz, még nem növény, az csak azután fejlődik, hanem puszta mag, például búzaszem vagy más egyéb. 38 Isten testet ad neki tetszése szerint, minden magnak neki megfelelő testet. 39 Nem minden test egyforma, hanem más az emberé, más az állaté, más a madáré, más a halé. 40 S van égi test meg földi test, de másként ragyog az égi, másként a földi. 41 Más a Nap ragyogása, más a Hold fényessége, más a csillagok tündöklése, sőt az egyik csillag fénye is különbözik a másikétól. 42 Ilyen a halottak feltámadása is. Romlásra vetik el – romlatlannak támad föl.43 Dicstelenül vetik el – dicsőségben támad föl. Erőtlenségben vetik el – erőben támad föl.44 Érzéki testet vetnek el – szellemi test támad föl. Ha van érzéki test, van szellemi is.45 Ahogy az Írás mondja: „Ádám, az első ember élő lénnyé lett”, az utolsó Ádám pedig éltető lélekké. 46 De nem a szellemi az első, hanem az érzéki, aztán következik a szellemi. 47 Az első ember földből való, földi; a második ember a mennyből való. 48 Amilyen a földből való, olyanok a földiek is, s amilyen a mennyből való, olyanok a mennyeiek is. 49 Ezért ahogy a földi ember képét hordoztuk, a mennyeinek a képét is fogjuk hordozni.
 
Utoljára módosítva:
Oldal tetejére