Szijjártótól azt kérték Brüsszelben, mutassa már meg a Soros-tervet, mert sehol sem találják

A miniszter kínos magyarázkodásba kezdett, és persze nem került elő a terv.

Csütörtökön az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságában (LIBE) vitatták meg azt a készülő különjelentést, amely egyebek közt kimondja: Magyarországon egyértelműen fennáll az uniós értékek súlyos megsértésének kockázata, ezért indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti jogállamisági eljárás megindítása.

Az ülésen több képviselő is élesen bírálta a magyarországi helyzetet. Judith Sargentini zöldpárti jelentéstevő a tervezetet bemutatva hangsúlyozta: mindenekelőtt azt vizsgálják, hogyan érvényesülnek magyarok alapjogai, az állam hogyan bánik a polgáraival, s ezt látva, az EU-nak kötelessége cselekedni.

Roberta Metsola néppárti árnyékelőadó egyebek mellett a külföldről támogatott civil szervezetekre vonatkozó magyar törvényről beszélt, mely szerinte aránytalanul súlyosan érinti az NGO-k működését és ellentétes az unió értékeivel.

Ezek aztán az érvek!

szijjarto2_libe.jpg



Fotó: MTI

A vitán többek között Szijjártó Péter is szólt, aki – az Index beszámolója szerint – alaposan beleszállt a kormányt kritizálókba: szerinte a választásokon a magyarok kijelölték Magyarország számára a megfelelő irányt, ezért

„Felszólítom önöket, hogy ne kérdőjelezzék meg és ne minősítgessék az egyértelmű népakaratot”.

A külgazdasági és külügyminiszter a már idehaza is ismert szöveget mantrázta: a szerinte bevándorláspárti hazai ellenzéket külföldről támogatják, és nálunk csak a magyar emberek dönthetnek arról, hogy kivel akarnak együtt élni.

"Minősített hazugságok gyűjteményének" nevezte a Magyarországról szóló különjelentés tervezetét Szijjártó Péter, és kijelentette, hogy annak összeállításakor nem vették figyelembe a tényeket és a valóságot – ezt már az MTI írja a brüsszeli vitáról. A távirati iroda megjegyzi: felszólalásában a külgazdasági és külügyminiszter úgy vélekedett, hogy a tervezet "egy koncepciós eljárás dokumentumának is elmenne". Kijelentette: azért bírálják Magyarországot, mert az ország útjában áll "a szélsőséges bevándorláspárti terveknek".

Hol van a terv?

Szijjártó Péter az ülést követően sajtótájékoztatót is tartott, ahol ott folytatta, ahol nem sokkal előtte abbahagyta. Szerinte a jövőben is fenn fog maradni a vita a magyar kormány és az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) között. Azt is elmondta, hogy a magyar kormány nem fogja hagyni a Soros-terv végrehajtását, és ez nyilvánvalóan kényelmetlen a szakbizottságban ülő képviselők egy részének.

Arról már nincs szó a Magyar Távirati Iroda rövid beszámolójában, hogy Szijjártót arra kérte egy holland újságíró, hogy mutassa már meg neki a Soros-tervet, mert ő sehol sem találta. A miniszter gyakorlatilag beismerte, hogy nincs olyan dokumentum, amely tényleg Soros György tervét írná le oly formában, ahogy a Fidesz és a magyar kormány erre rendre hivatkozik. Az Index tudósítása szerint Szijjártó azt tudta tanácsolni az újságírónak, hogy keresgéljen az interneten, ahol minden bizonnyal talál majd olyan dokumentumokat, amelyekben Soros György beszél arról, hogy több százezer migránst kellene beengedni az EU-ba évente. „Olvassa el az interjúkat, amelyeket vele készítettek, amikor arról beszél, hogy hogyan áll a nemzetállamokhoz.” Ezen kívül nézze meg a stratégiai dokumentumait azoknak a civil szervezeteknek, amelyeket Soros György támogat. „Akkor azt hiszem meg fogja érteni, hogy mindez együtt tervnek minősül” – idézi a minisztert az Index.
 
Mára befejezem de még megtoldanám azzal, hogy: Szijjarto teljesen mellébeszél.
-
Szijjartonak nem azt vetették a szemére,
- hogy a Fidesz megnyerte a választást,
- még azt sem, hogy akarnak menekültet befogadni vagy sem
- hanem a demokratia veszélyeztetését

De hát az Echo-TV és a magyar köz-mediák ilyen egyoldaluan tájékoztatnak. :)
-
 
várjunk már ... akkor nevezzük győzteseknek azokat akik el sem mentek szavazni elvégre kb. minden harmadik választópolgárt nem is érdekelte a választás.

a "határon túliak" pont olyan állampolgárok mint a "határon belüliek"


Akkor még egyszer azok akik elmentek szavazni többen nem a Fideszre szavaztak
.. Ne tessék mellébeszélni, mert amit megemlítettem az csak arány módosítás...
Miért nem lehet ahhoz hozzászólni amit írtam, mert arra nincs válasz?...
 
Úgy látom, igencsak ragaszkodsz a Soros-tervhez! Te kis ORBÁN-FAN! Meglátod, ki fogsz kapni a mamától! :)
Szerintem már neked is érik egy virtuális elfenekelés. Az biztos hogy az én véleményem az, ha ez az én fórumom lenne, te már hónapok óta nem itt játszanád a jópofiskodó Orbán-fan nagyfiút, akihez képest mindenki más fasiszta és/vagy az orráig se lát a politikában.
 
ezaztan a szepjovo

Balog Zoltánt, aki távozik az EMMI éléről és a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke lesz,
az Áder János utáni köztársasági elnöknek szeretnék felépíteni – tájékoztatták az atv.hu-t szerda este a Fidesz elnökségi ülése után.
 
Ha az EU továbbra is a folyamatos és állandó betelepítés politikáját érvényesíti, akkor ki kell lépni belőle. (Mellesleg épp itt mérgeskedtek egyesek, hogy miért építünk kórházat a szíreknek. Akkor vajon ők hogyan fogadnák az idegeneket?)

Tudod azert hazudik mint a vizfolyas mert leirja adja a korhazat es ugyanakkor megvetoza egyedulikent a tamogatast az Eu ba.
Ez ugyan olyan hamuka mint a kvota ezerrel dumal ellene es neki megy Brusszelnek de meg is szavazta es meg tul is teljesitette a kvotat.
Ergo a nep naivanak szol ez kamuzasok sorozata.
 
- 1956-ban a magyarok özönlöttek az egész világba.
- Milyen jo, hogy sok magyar menekültet átvettek Ausztriátol

pontosan, úgy tudtam én is, hogy a lágerekben (mostanában hotspotnak hívják) várták hogy elbírálják a kérelmeiket

Ugy látszik nem tudsz olvasni.

olassuk együtt, pirossal kiemelt szöveg, még be is keretezték
https://ec.europa.eu/home-affairs/s...71207_resettlement_and_legal_migration_hu.pdf
 
de ugye a teljes ellenzék, úgy en bloc akkora mint a FIDESZ?
A választási rendszer szerint meg az nyer, akire a legtöbben szavaznak.
Az nyer, oké. De nem kétharmaddal, úgy, hogy közben a szavazók fele se szavazott rá! Azaz, mi a tököm van azokkal a virtuális szavazatokkal, amiket hozzászámoltak a TÉNYLEGES szavazatokhoz?! Ha jól tudom több mint EGYMILLIÓ ilyen szavazatról van szó, így jött ki nekik a kétharmad!

EZ CSALÁS, szerintem. Ez olyasmi hogy ha most élne Gogol, erről is írna egy művet, a „Holt lelkek” alkotás után megszületne a „Hol szavazók” vagy „Meg se született voksolók” című alkotása is!
 
de ugye a teljes ellenzék, úgy en bloc akkora mint a FIDESZ?
A választási rendszer szerint meg az nyer, akire a legtöbben szavaznak.
Bocsánat de nem a választási rendszerről van szó..
Arról van szó, hogy a többség akaratát figyelmen kívül lehet-e hagyni..
A kormányt ugyanis úgy hívják magyar kormány.. Nem pedig 2,5 millió választó kormánya.. Ugyebár..
 
Ha jol értem mátol Orbán uralkodik Erdélyben, Ukrajnában, a Szlovákiában is és nekem is .

hasonlóan mint ahogy a németországi törökök Erdogant ismerik el vezetőjüknek. Láthatod, hogy német állampolgárok de csak az adófizetés szempontjából ... belinkeltem neked a múltkor egy németországi ovodát, hogy legyen evidens a számodra a valóság.
De miért csodálkozol ezen, a kanadai franciák vajon miért vesznek részt a franciaországi választásokon?
 
Utoljára módosítva:
Arról van szó, hogy a többség akaratát figyelmen kívül lehet-e hagyni..
A kormányt ugyanis úgy hívják magyar kormány.. Nem pedig 2,5 millió választó kormánya.. Ugyebár..

szóval a választásokon résztvett vagy 40 párt ... 39 összesen képvisel annyi embert mint 1.
Most akkor ez a 39 hangocskát hogyan kövessük, lehet a leghallkabb amelyik be se jutott a parlamentbe tartja magát a legfontosabbnak ... ezt a 39 pártból álló egyveleget nem nevezném többségnek.
 
:) Ezt vajon a terrorelhárítás is tudja? Persze lehet, hogy elég akkor ott lenni, amikor robban.
A terrorelhárítás nagy ívben le..... ta az eladott letelepedési kötvényekkel érkezőket is, miért nem számoltatod el őket a bűnözők unióra szabadítása miatt?
Persze, persze, tudom a választ, azokért fizettek, biztos jó emberek, nem kell átvilágítani honnan jöttek, kik jöttek, a lényeg, tömtek a nagyvezíred zsebébe egy kis aprót, nehogy koldusbotra jusson szegény!
 
A terrorelhárítás nagy ívben le..... ta az eladott letelepedési kötvényekkel érkezőket is, miért nem számoltatod el őket a bűnözők unióra szabadítása miatt?
Persze, persze, tudom a választ, azokért fizettek, biztos jó emberek, nem kell átvilágítani honnan jöttek, kik jöttek, a lényeg, tömtek a nagyvezíred zsebébe egy kis aprót, nehogy koldusbotra jusson szegény!
Mondhatod a magadét, falra borsó. Nem számít, hány milliárdot lopnak el, az sem, hogy az életszínvonal a béka segge alatt van (igaz, a szellemi is), csak a migráncs, a' ne gyüjjön!
 
pontosan, úgy tudtam én is, hogy a lágerekben (mostanában hotspotnak hívják) várták hogy elbírálják a kérelmeiket
-
A kérdés, az volt, hogy az 1965-os menekültek megsegitése pénzbe került vagy sem?

-
Vegyük elöször a te irásodat:
"saját kezeddel linkelted be az EU oldalt, ahol fejenként 10.000 eurót ígérnek az illegális bevándorlóknak."
-
Aztán amit olvastál:
"Az elkövetkező két évben 500 millió EUR-tkülönítettek el az uniós költségvetésből a tagállamok áttelepítési erőfeszítéseire – így minden egyes áttelepített személyre 10 000 EUR jut."
-
Nos szerintem itt az áll, hogy az áttelepités költségeire pénzt tettek félre az EU-költségvetésböl. mégpedig anyit, hogy ez fejenként két évre 10.000 eurot tesz ki. Tehát maximum 5.000 Euro/év.
-
Ez nem azt jelenti, hogy 10.000 eurot nyomnának minden menekült kezébe.
Még azt sem, hogy mindenki enyibe fog kerülni.
Továbbá megjegyzem No.-ba enyibe kerül egy iskolás gyerek oktatása évente a szülöknek.
-
(Igaz Szijjarto elmondta az ENSZ-be, hogy magyarországon ingyen vannak az iskoláskönyvek, igaz nem erröl szolt a vita, sem arrol, hogy mikor volt a Honfoglalás. ) :)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok! Keresem az új Mercedes Ron- A mi hibánk könyvet magyarul.Meglenne valakinek e-könyvben esetleg?
Köszi előre is
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,137
Üzenet
4,803,746
Tagok
615,810
Legújabb tagunk
Doctormathe
Oldal tetejére