Isten és más mesék - 2013

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Én úgy tudom hogy nem lett volna szabad lefordítani más nyelvekre az ószövetséget ,ott van a tiltás a végén ,persze ezt is
leforditották ,hogy tilos lefordítani.


Az Isten jelenlétébe való belépésnek a kulcsa az Ige, így lehetetlenség, hogy a Biblia tartalmazzon olyan tiltást, amely az Ige lefordítását célozná meg.
Az Ige az maga Jézus Krisztus....Ő a testté lett Ige, márpedig az Ige nem csak a zsidóságért, hanem kivétel nélkül minden emberért bemutatta a keresztáldozatot.

Az Igének más fontos szerepe is van az ember életében. A Szent Szellem által megelevenített és hirdetett Ige hozza létre az emberekben azt a hitet, amely egy idő után megtérést eredményez. Ahhoz, hogy az Igét hirdetni lehessen, elérhetővé kell tenni annak tartalmát.

" Akiknek megjelentetett, hogy nem maguknak, hanem nekünk szolgáltak azokkal, amelyeket most hirdetnek nektek azok, akik prédikálták nektek az evangéliumot, az egekből küldött Szent Szellem által...."
1 Péter 1:12.

Az apostolok és a tanítványok tisztában voltak azzal, hogy ők elsősorban a jövő nemzedékének - vagyis nekünk -, hirdették és örökítették meg írásban az Igét. Ők már előre az utánuk jövő nemzedékek szolgálatába voltak beállítva.

Az Isten által kimondott szó az Ige. Ha ezt nem tudjuk elolvasni, nem tudjuk meg Isten akaratát, így az elkárhozásunk borítékolható. Az Igében van az élet, mert az Ige maga az élet. Aki nem fér hozzá az Igéhez, nem fér hozzá az élethez.
Az Ige teremtő erő, természetfeletti valóság, amely testben is megjelent. Isten megbízta a szolgáit és a prófétákat, hogy írják le azt, amit mondott, mert ez nem csak nekik, hanem minden embernek szól.

" Az én parancsolataimat tartsd meg és élsz!"
Példabeszédek 7:2.

A Biblia a világ leg-legebb könyve........a legolvasottabb, a legismertebb, a legidézettebb és a legtöbb nyelvre lefordított könyv is egyben. 6877 ismert nyelv létezik, ebből 2789 nyelven áll rendelkezésre valamiféle, és 518 nyelven létezik teljes bibliafordítás.
A föld lakosságának 70%-a fér hozzá anyanyelvén a teljes Bibliához. További 10% számára elérhető az anyanyelvén az Újszövetség fordítása.

2075 nyelven folyik aktív bibliafordító tevékenység a világon, vagyis bátran kijelenthetjük, hogy a Biblia volt és marad a világon a legtöbb nyelvre lefordított könyv.

Ha igaz lenne az, amit állítasz, akkor mindennyian elvesznénk.
Hol olvastad ezt a tiltást a Bibliában flexter?
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
:) Ember számára nincs is örök élet...mivel teremtmény,egy teremtett világban. :) Senki sem fog testileg "elvonulni semmilyen örőkké valóságba"...csak a lélek aki magasabb rezgésű dimenzióba távozik a testből...
A tér-idő,minden teremtett "világban" létezik is létezni is fog...ameddig maga az univerzumnak azon része működik...ezt nem fogja semmilyen hívő vagy vallásos isten eltörölni,
Azért csak várjátok nyugodtan a világ végét...az amúgy is akkor van mikor "leveted a kabátot" egy párszor már eljött,"papíron" meg még jó párszor eljön :D bugyutaság az egész...majd egyszer..az idejében...mikor a NAP-unk befejezi a pályafutását...addig az életnek bármilyen formája létezik a földön.
Szép hétvégét mindenkinek!


Nem tudom, elgondolkodtál-e már valaha is azon, hogy vajon miért élünk? Mi az ember szerepe és "funkciója"? Mi ad értelmet a létezésünknek?
Ha el is gondolkodtál már ezen, a helyes választ még nem találtad meg, mert amennyiben igaz lenne az az állítás, miszerint az embernek nincs örök élete - ráadásul testben -, akkor azt mondhatnánk, hogy a teremtőnk egy szadista hajlammal rendelkező lény.
Ez a megállapítás viszont nagyon távol áll attól a Teremtőtől, akit én Ábrahám, Izsák és Jákob Isteneként ismertem meg.

Istennek semmilyen hiánya nincs. Nem függ semmitől és senkitől. Ahhoz, hogy boldog legyen, nincs szüksége senkire és semmire. Nincs még egy ilyen lény.....semmiféle függőség nincs benne. A függőségben önzés is van, mert az azt nézi, hogy nekem jó legyen. Elsősorban nem adni, hanem kapni akar. Ha soha senkit és semmit nem teremtett volna, akkor is örökkön-örökké teljes és boldog létező lenne. Ezt egy olyan függő lénynek, mint az ember elég nehéz felfogni és megérteni, de ebből az is következik, hogy tulajdonképpen Istennek nincs szüksége ránk, a teremtményeire ahhoz, hogy felhőtlenül boldog és elégedett legyen......
Ez nem annyira jó hír az ember számára, és megmondom őszintén, amikor ezzel szembesültem, nem lettem tőle olyan nagyon boldog.......mert ha nem lennék, Isten akkor se lenne szomorú és nem ejtene értem könnyeket....ám valamiért mégiscsak megteremtett minket.

Éppen ezért higyjétek el, Isten senki miatt nem fog szomorkodni, ha elkárhozik.......Ő mindent megtett és elvégzett tökéletesen Jézus Krisztusban azért, hogy minket megmentsen. Ha valaki nem él ezzel a lehetőséggel, az nem Isten, hanem a saját maga hibája lesz.

Az Ige Istent szeretetként mutatja be.
5 féle szót használ az Ige a szeretetre, amelyből a szeretet legmagasabb szintje az, amelyet Isten képvisel, ez az agape......
Ez a legszellemibb szeretet, amely gyakorlati jelleggű és semmi önzés és érdek nincs benne, csak ad. Ennek a szeretetnek nincsenek érzelmi összetevői - ezért is próbáltalak rávezetni benneteket már több ízben arra, hogy az a szeretet, amelyet a vallásokon keresztül értelmeztek, az nem az, amiről az Ige beszél....mindamellett a szeretetnek van olyan formája is -. Ennek a szeretetnek a lényege az, hogy akivel kapcsolatban állok, azzal úgy bánjak, ahogy szeretném, hogy ő is bánjon velem. Ez abszolút gyakorolható teljesen idegen emberek felé is.

Egyszer azt írtam, hogy a szavaknak általában van pozitív és negatív tartalma is és ez - bármilyen hihetetlenül is hangzik -, de a szeretet szónál is igaz.
A negatív szeretetre a szavunk a mánia, amely színtiszta függőséget jelent.

Isten azért teremtette meg az embert - és a teljes láthatatlan és látható világot is -, mert a szeretet mindig meg akarja osztani a másikkal azt, amilye van. A szeretet egyik lényegi része, hogy a valóságát át akarja adni másnak. A szeretetét másra akarja irányítani. Minden létezőnek az alapja a szeretet.
Egy szeretet lénynek a fő jellemzője, hogy meg akarja osztani a szeretetét.
Isten ezért teremtett embereket. Ezért létezünk......hogy a Szeretet megossza velünk mindazt, ami Neki van. Ő nem sajnálja ezt tőlünk! Neki ez jó! Hihetetlen nagy örömmel és lelkesedéssel akar segíteni nekünk! Ő nem akarja, hogy boldogtalanok legyünk! Nem akarja, hogy szenvedjünk! Ő nem akarja, hogy betegek legyünk, hogy szegények legyünk, hogy szerencsétlenek legyünk, hogy kitaszítottak legyün, hogy a tárdsadalom perifériáján szenvedjünk.......

" Aki az ő tulajdon fiának nem kedvezett, hanem Őt mindnyájunkért odaadta, mi módon ne ajándékozna vele együtt mindent minekünk?"
Róma 8:32.

Azt mondja az Ige: Nagyobb öröm van a mennyben 1 ember megtérésén, mint 99 igazon.
Amikor megtér egy ember és visszafordul a Teremtőjéhez, akkor örömünnep van a mennyben, és a Szentháromság összenéz, és azt mondja:
- Megérte! Minden szenvedést fölülír az, hogy a bűnbe esett ember végre betöltheti azt a szerepet, amelyre a Szeretet megteremtette.

Az ember szeretett lény, mert a Teremtője szereti. Ha senki más nem is szeretne minket, Ő akkor is szeret. Márpedig ha valóban szeret minket, akkor nem csak örök életet, hanem testben való örök életet is kell, hogy adjon nekünk. Az embernek a teste - a sátora - az, amiben a lényegét - lelkét és szellemét - hordozza, ám azért többre is adatott.

A lélekhez kapcsolódik az ember akarata, érzelme és értelme. Isten az embert szabad akarattal áldotta meg, ami szintén a szeretetnek a jele. Szabadon dönthetünk és a szabad döntéseinknek megfelelően cselekedhetünk. Ha az embernek nem lenne szabad akarata, akkor nagyon rosszul érezhetné magát. A diktatúrákban rosszul érzik magukat az emberek, mert az egyik leglényegibb emberi kifejezési formájuktól, a szabad akaratuktól fosztják meg őket.

A próféták az utolsó időkre egy olyan sátáni diktatúra rendszerének a kiépülését jelezték előre, amelyben az ember totálisan meg lesz fosztva a szabad akaratának gyakorlásától. Mivel nem lesz kézpénz - ki lesz vonva a forgalomból -, ez a függőség egy teljes anyagi kontrollban is meg fog nyilvánulni. Akik nem lesznek lojálisak a rendszer felé, azok egy falat kenyeret nem fognak tudni venni maguknak. Ha valaki akkor döbbenne rá, hogy amit hirdetünk, az igaz, már nem lesz lehetősége megtérni, az egyház már nem lesz itt, a Szent Szellem pedig Izrael helyreállításán fog gőzerővel dolgozni......akkor már csak mártírhalál által lehet csatlakozni az igazakhoz.

Az akaratunk viszont cselekedetben nyilvánul meg, cselekedni pedig test nélkül nem lehet. Ha adott nekünk Isten szabad akaratot és egymásétól jól elkülöníthető egyedi személyiséget is, nem sokra mennénk ezzel test nélkül.......akarok valamit, de nem tudom megvalósítani......nesze neked, fogd meg jól a nagy semmit......ez szó szerint szadizmus lenne......márpedig Isten szeretetből teremtett minket, és a szeretet testet is ad nekünk, hogy a szabad akaratunkat cselekedetek által érvényre is juttassuk.
A gonosz szellemeknek és démonoknak pontosan az okozza a legnagyobb szenvedést, hogy van akaratuk, de a testüket elveszítették, nincs testük, amin keresztül az akaratukat érvényesíteni tudnák. Parazita lények, mert szükségük van testre.......ezért bitorolják mások testét.
Az, amiről Te beszélsz, az nem élet.......ha a teremtő valóban csak annyit tudna, hogy energiaként lebegünk, ezért nem lett volna érdemes semmit sem megteremteni. Ez nulla.......értelmetlenség.......hiábavalóság.....számomra pedig teljesen nevetséges is, hiszen annyival alacsonyabbrendű ígéret, mint amit az igazi Teremtő tud nyújtani, hogy még csak elgondolkodni sem érdemes rajta, ha van jobb is. Miért ragaszkodik valaki a trabanthoz, ha a mercedes is ingyen az övé lehet?

Képzeld el........feljutnánk úgy a mennybe, hogy ott lóg a fán az érett, finom őszibarack, de nem lenne kezed, hogy leszakítsad és szád sem, hogy megegyed.......nem tudnád megszagolni azt a finom virágillatot az orroddal, ami ott fent van.......nem tudnál rácsodálkozni a szemeiddel arra a hihetetlen gazdagságra és csodára, ami ott fent van........nem tudnád megfogni a másik kezét és mosolyogni sem tudnál rá.......akarhatnánk mi bármit is, ha nincs hozzá testünk.......
Isten az örök élethez romolhatatlan, tökéletes testet is ad nekünk és azért, mert szeret minket.......

Ha a feltámadáskor nem ugyanazokból az anyagokból áll az emberi test, mint amelyek azt eredetileg alkották, akkor semmilyen logikus vagy oksági összefüggés nincs az 1. és a 2. test között, a két testnek semmi köze nem lenne egymáshoz, sem térben sem időben. Ebben az esetben nem mondhatnánk, hogy Isten feltámasztotta az ember testét.

" Lássátok meg az én kezeimet és lábaimat, hogy én magam vagyok; tapogassatok meg engem, és lássatok, mert a szellemnek nincs húsa és csontja, amint látjátok, hogy Nekem van!
.......
Van-e itt valami ennivalótok?
.......
Melyeket elvőn és elöttük evék."
Lukács 24:39.,41.,44.

" Én bizony tudom, hogy nagy az Úr, és a mi Urunk minden istennél különb!"
135. zsoltár 5.
 
Utoljára módosítva:

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag

Ha ezt esetleg az én kérdésemre adtad válaszul, akkor a kérdésem továbbra is fennáll, mert ebben egyáltalán nincs fordításra vonatkozó tiltás!
Másrészt ez nem az Ó- hanem az Újszövetség vége.......

Itt azt tiltja az Ige, hogy ne tegyünk hozzá és ne vegyünk el belőle! Ne saját emberi értelemmel magyarázzuk, és az Ige verseit ne külön-külön, hanem egy nagy egység részeként értelmezzük. Az Ige olyan, hogyha valamit nem is értünk meg egyből belőle, más helyen magyarázza önmagát. Ezért a Bibliaolvasás egyik fontos igei szabálya az, hogy mindig a teljes Írást kell olvasni, elölről a végéig......aztán újra elölről a végéig.....és így tovább.....Minden egyes olvasással egy magasabb szintre kerülünk, és mélyebben bele tudunk látni az Ige igazságaiba. Kb. amióta megtértem, a 4 év alatt 5-6-szor olvashattam így el. Először elég gyorsan végeztem vele, kb. 2 hónap alatt. Ma már eltart 10 hónapig is egy olvasat és bizonyára az idő egyre tovább fog kitolódni, mert egyre több információ jön az Igéből. Van úgy, hogy 1 verset egy óráig tanulmányozok, ill. gondolkodom rajta, mert az Ige arra szólít fel minket, hogy ne csak olvassuk, hanem gondolkodjunk is rajta.

Konkrétan emlékszem arra az Igeversre, ahol a Szent Szellem arra szólított fel, hogy ne rohanjak már annyira az olvasással, hanem kicsit értelmezzem is, amit olvasok.
Ez a következő volt:

" Hirdesd az Igét, állj elő vele alkalmas, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és tanítással!"
2 Timóteus 4:2.

Az Ige minden megtért ember számára kiemel néhány Igeverset a többi közül, amely alapvetően meghatározza a jövőjét és feladatát. Nekem ezt jelentette ki a Szent Szellem az egyik alapvető "feladatomnak". Ne törődjek azzal, hogy ki mit szól hozzá......csak mondjam. Amikor elkezdtem ezen a kijelentésen gondolkodni, akkor néhány percen belül egy kb. 1,5 órányi információ jött be a szellemembe a Szent Szellemen keresztül. Az Ige felöleli az emberiség teljes 6000 éves történelmét, ám elég szűkszavúan, hiszen akkor senki nem tudná elolvasni, olyan mennyiségű információnak kellene benne lennie. Ezért a Szent Szellem ezt úgy oldotta meg, hogy lediktált bizonyos kulcsmondatokat, amelyek mögött mérhetetlen mennyiségű információ van tárolva, és ezeket az információkat egy megtért, Szent Szellemmel betöltekezett ember le tudja hívni. Ezeket hívta csillagözön feltételezéseknek. Annak a mértékét, hogy ebből mennyit tudunk átvenni, mindig a szellemi állapotunk határozza meg. Az információ mindig jön az Igén keresztül, csak nem mindig tudjuk fogadni.
Emberi szavakkal elmondhatatlan, hogy milyen hihetetlen információkat oszt meg a Szent Szellem az emberrel az Igén keresztül, ha jó szellemi állapotban van és a Szent Szellem kenete alatt olvassa az Igét.

Nem kell azt hinni, hogy én tökéletesen ismerem az Igét, mert ez nagyon távol állna az igazságtól. Nem tudok mindent belőle - sőt, mérhetetlenül keveset tudok -, ám mivel bennem van Isten Szellem - és Jézus Krisztus, aki az Ige - így ha valaki az Igével ellentétes állítást mond, a bennem lévő Ige tudja, hogy az nem igaz. Sokszor előfordult már az, hogy én ugyan nem tudtam, hogy amit állítanak az miért nem igaz, de a Szent Szellem jelezte, hogy nem igaz, és azt is leíratta velem, hogy miért nem. Aztán csak hónapok múlva találtam meg a Bibliában azt, hogy az ténylegesen miért nem úgy van.

Jézus azt mondta:

" De mikor eljön Ő, az igazságnak Szelleme, elvezérel majd titeket minden igazságra. mert nem Ő magától szól, hanem azokat szólja, amiket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti nektek."
János 16:13.

A Szent Szellem azért jött, hogy mindent megmagyarázzon nekünk, ami az Igében benne van. Aki megtér és ezáltal Isten gyermekévé válik, mint családtag jogosult lesz a teljes igazság megismerésére. Egy családon belül az információk másként jönnek-mennek, mint egy olyan személlyel, aki nem tagja a családunknak.
Amit írok,

" nem embertől vettem azt, sem nem tanítottak arra, hanem a Jézus Krisztus kijelentése által."
Galata 1:12.

" Az embernél vannak az elme gondolatai, de az Úrtól van a nyelv felelete."
Példabeszéd 16:1.

A jelenések könyve fordítási tilalmat nem tartalmaz, viszont mond valamit:

" Be ne pecsételd e könyv prófétálásának beszédeit, mert az idő közel van."
Jelenések 22:10.

Ezzel azt mondja az Ige, hogy nem szabad elérhetetlenné tenni az emberek számára a Szentírás beszédét és kinyilatkoztatásait, mert különben nem lesz lehetőségük megmenekülni......
 
Utoljára módosítva:

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Mondjad csak Abdiás elfér...ha figyelmesen értelmezel....a test számára nincs is örök élet,a léleknek van,aki dimenzióktól, téridőtől független...álmodjatok szépeket...ezt a testet akkor is itt hagyod,amikor "üt az óra" ez a halandó részed...a finom energetikai részed örök,akár imádkozol,akár bibliázol akár nem...
Ti szó szerint annyi hülyeséget összeértelmeztek a bibliából az már szinte fájdalmas... :D inkább figyelj...figyelj befelé,figyeld az élet történéseit...azok tanítanak...a többi meg lényegtelen múlandóság az életben...
Ne fáradj továbbra sem...ne szedd össze válaszként a félbibliát :) ....tudod van aki így van aki úgy megy az útján...cél egy van..nekem az én utam szimpatikusabb,mint vallási törvények szövegek szerint éljek...az ÉLET MAGA A SZABADSÁG...ÉN EZT VÁLASZTOTTAM..A TÖBBI MEG NEM ÉRDEKEL...A lelkem ÚTJA EZ...
 

varázsdoboz

Állandó Tag
Állandó Tag
;)
Mondjad csak Abdiás elfér...ha figyelmesen értelmezel....a test számára nincs is örök élet,a léleknek van,aki dimenzióktól, téridőtől független...álmodjatok szépeket...ezt a testet akkor is itt hagyod,amikor "üt az óra" ez a halandó részed...a finom energetikai részed örök,akár imádkozol,akár bibliázol akár nem...
Ti szó szerint annyi hülyeséget összeértelmeztek a bibliából az már szinte fájdalmas... :D inkább figyelj...figyelj befelé,figyeld az élet történéseit...azok tanítanak...a többi meg lényegtelen múlandóság az életben...
Ne fáradj továbbra sem...ne szedd össze válaszként a félbibliát :) ....tudod van aki így van aki úgy megy az útján...cél egy van..nekem az én utam szimpatikusabb,mint vallási törvények szövegek szerint éljek...az ÉLET MAGA A SZABADSÁG...ÉN EZT VÁLASZTOTTAM..A TÖBBI MEG NEM ÉRDEKEL...A lelkem ÚTJA EZ...
Tibusz!
Néha a léleknek is szüksége lehet térképre,szüksęge lehet mankóra.;)
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Mondjad csak Abdiás elfér...ha figyelmesen értelmezel....a test számára nincs is örök élet,a léleknek van,aki dimenzióktól, téridőtől független...álmodjatok szépeket...ezt a testet akkor is itt hagyod,amikor "üt az óra" ez a halandó részed...a finom energetikai részed örök,akár imádkozol,akár bibliázol akár nem...
Ti szó szerint annyi hülyeséget összeértelmeztek a bibliából az már szinte fájdalmas... :D inkább figyelj...figyelj befelé,figyeld az élet történéseit...azok tanítanak...a többi meg lényegtelen múlandóság az életben...
Ne fáradj továbbra sem...ne szedd össze válaszként a félbibliát :) ....tudod van aki így van aki úgy megy az útján...cél egy van..nekem az én utam szimpatikusabb,mint vallási törvények szövegek szerint éljek...az ÉLET MAGA A SZABADSÁG...ÉN EZT VÁLASZTOTTAM..A TÖBBI MEG NEM ÉRDEKEL...A lelkem ÚTJA EZ...

Szeretsz dolgokat állítani, de magyarázatot már sosem fűzöl hozzá.
Én meg most azt állítom, hogy holnap zöld lesz a Nap......:) Hát ez így elég komolytalan, ugye?
Érdekes, hogy az én hozzászólásaimat tartjátok fantáziálgatásnak, pedig egy konkrét kinyilatkoztatás szövege alapján konkrét válaszokat szoktam adni a felvetésekre. Te viszont csak a saját fejed és elképzelésed alapján írsz valamit - ráadásul mindig ugyanazt ismételed......azért az élet és a létezés ennél összetettebb -, de semmi konkrétumot nem tudsz hozzáfűzni, hogy miért is lenne úgy. Miért ne lehetne az ember számára örök élet ill. olyan örök élet, amely testben van?

Akkor miért adott egyáltalán a Teremtő testet az embernek, ha úgyis elveszi? Az örökkévalóság távlatából nézve mi értelme lett volna egy szempillantásnyi időre testet adni, ha a végtelenben úgysem lesz?
Vagy akkor miért csak a testet veszi el? Akkor már miért nem veszi el a lelket és a szellemet is?

Ha én egy üzletben vásárolok egy karton ásványvizet, akkor én azt palackostól szoktam elvinni. Ugyan a palack nem sokat ér önmagában, azért mégiscsak megtartja a vizet és szállíthatóvá teszi. Elég érdekes lenne, ha a pénztáros kibontaná a vizet és kiöntené a futószalagra, mondván, én vizet és nem palackot akartam vásárolni....úgyis kidobná otthon, nem?
Amíg van benne víz, addig nem dobom ki, addig kell a palack!
Az ember szelleme és lelke nem azért költözik ki az ember testéből a biológiai halál beálltakor, mert nincs szüksége testre, hanem azért, mert az a test - a bűnös test - a romlandósága és múlandósága miatt nem képes az örökké létező lelket és szellemet befogadni.

" Mikor felnyitotta az ötödik pecsétet, láttam az oltár alatt azoknak szellemeit, akik megölettek az Istennek beszédéért és a bizonyságtételért, amelyet kaptak.
És kiáltának nagy szóval, mondván: Uram, Te Szent és igaz, meddig nem ítélsz még........mondaték nekik, hogy még egy kevés ideig nyugodjanak....."
Jelenések 6:9-11.

Tudod miért türelmetlenkednek a megholtak szellemei? Mert várják.....nagyon várják a testüket, hogy végre csinálhassanak valamit, mert test nélkül semmit nem tudnak tenni.......semmit.

Az Úr 7, mindenkor megtartandó ünnepet jelölt ki Izrael számára.

- Niszán 14. Páska
- Niszán 15-21. Kovásztalan kenyerek
- Niszán 16. Első zsengék
- 50 nappal az Első zsengék után Hetek ünnepe - a Szent Szellem kibocsátásának az ünnepe
- Tisri 1. Kürtzengés
- Tisri 10. Jóm kippúr
- Tisri 15-21. Sátorok ünnepe

Ez a hét ünnep felöleli Jézus Krisztus szerepét a teljes üdvtörténelemben.
Ezek örökérvényű ünnepek, amelyek a mennyben is mindig meg lesznek tartva. Az emberi ünnepek korszakonként változhatnak. Az egyik rendszer megdől, jön egy új és új ünnepeket hozhat...pl. május 1.
Aki megérti az Úr ünnepeit, képet kap arról, hogy miről szól a Biblia....mi Isten terve a jövőre vonatkozóan.
Az Isten által kijelölt ünnepeknek van sorrendjük és időzítésük. A 7 ünnep bemutatja az Úr teljes megváltását - az egyik ünnepben pl. ott van a garancia arra, hogy lesz az ember számára test az örök életben -.
Az ünnepek azok az időpontok voltak Izrael népe számára, amikor Isten találkozót adott a népnek szent célból. Számunkra, akik az Újszövetség ideje alatt élünk és Jézus keresztáldozatának az elfogadásával megtértünk és újjászülettünk, betöltekeztünk Isten Szellemével, már minden nap ünnapnap, hiszen mi minden nap beléphetünk az Úr jelenlétébe.
Ez a 7 ünnep a természettel és a mezőgazdasággal, a tavaszi vetéssel és az őszi aratással vannak összefüggésben. Az első 4 ünnep a tavaszi ünnep, míg a másik 3 az őszi.

Az első ünnep a Páska ünnepe, amely az Egyiptomból való kijövetelnek az ünnepe. Ekkor kellett leölniük a páskabárányt, akinek a vérét fel kellett kenniük a ház ajtófélfájára.
Az az egyik legmegdöbbentőbb ebben az ünnepben, hogy Izrael több ezer év óta megtartja ezt az ünnepet, ám még nem tudják, hogy ténylegesen miröl is szól......mit is ünnepelnek.....
A tényleges páskabárány - Jézus Krisztus - megölése és feláldozása elött már 1500 éven keresztül ünnepelte Izrael népe azt a minden ember számára csodálatos hírt, hogy

" Isten majd gondoskodik az égő áldozatra való bárányról....."
1 Mózes 22:8.

Amikor Ádám és Éva bűnbe esett, Isten tett valamit:

" Csinált Ádámnak és az ő feleségének bőrruhákat...."
1 Mózes 3:21.

Isten bemutatta az első bűnért való áldozatot, hogy Ádám és Éva ne vesszen el. A feláldozott állat bőre adott nekik ruhát. A ruha a Bibliában a cselekedeteket jelképezi, vagyis Isten a bűnért való állatáldozattal elfedezte a bűneiket.

Jézust pontosan niszán 14.-én áldozták fel, mert Izrael ezen a napon jött ki Egyiptomból. A bárány megölése beindított a szellemvilágban egy folyamatot, amelynek a hatására Isten anygalai ítéletet tartottak Egyiptom idegen istenei és bálványai felett, így Izrael megszabadult a szellemi kötöttségektől és szabadon kijöhetett a rabságból. Pontosan ez játszódott le a kereszten is. Jézus a halálával legyőzte az idegen isteneket, sátáni lényeket. A vére, amely a bűneinkért folyt ki, megtisztít, kimos minket, így a sötétség erőinek a hatalma - a bűneink eltörlése miatt - megszűnik az életünk felett, így szabadon átléphetünk a halálból az életbe, a sötétségből a világosságba, a Sátán uralma alól Isten dicsőségébe.
A Páska a rabszolgák megváltásáról szól, amelynek ára van. Mi mindannyian rabszolgaként születünk meg erre a földre, mert az örökölt bűneink miatt eladattunk a Sátánnak.
A Páska a zsidó Messiást, mint az igazi páskabárányt ábrázolja. A páskabárányt az egész gyülekezetnek, nyilvánosan kellett megölnie........pontosan úgy, ahogy Jézust ölték meg......az egész emberiség egyöntetűen részt vett benne. Az egész nép egyhangon azt üvöltötte: - Feszítsd meg! Ez az indulatból és gyűlöletből kimondott mondat és annak cselekedetben való megnyilvánulása lett minden ember számára az egyetlen lehetséges menekülő út.......

" Kínoztatott, pedig alázatos volt, és száját nem nyitotta meg, mint bárány, mely mészárszékre vitetik, és mint juh, mely megnémul az őt nyírók elött; és száját nem nyitotta meg."
Ézsaiás 53:7.

Tudtátok, hogy amikor egy bárányt megölnek, akkor az egy kukkot sem szól? Nem visít, mint egy malac, hanem némán tűri a sorsát.......

Nem kívánom részletesen leírni az összes ünnep jelentőségét, mert hát maga a Páska is még elég szövevényes szimbólumrendszerrel van átszőve, inkább a testben való feltámadásra szeretnék rámutatni.

A 3. ünnep az Első zsengék ünnepe. Ez a gabonaaratás ünnepe Izraelben.
Ez az ünnep Krisztusról, mint kezdetről ad kijelentést. A téli hónapok során Izrael népe az árpát már elvetette így ez volt a legelső gabonaféle, amit learattak. Az aratás elött egy kévényit az árpából - még mielött a teljes aratás megkezdődött volna - le kellett vágniuk és el kellett vinniük a templomba hálaáldozatként bemutatni. Ez a bevitt kéve a teljes árpatermést képviselte és garanciaként szolgált arra, hogyha ezt bemutatják az Úrnak, akkor a termés többi részét is sikerül majd learatni. Amíg az első zsengét be nem mutatták a papnak, addig tilos volt a termésüket bármire is felhasználni. nem nyúlhattak hozzá.

Ennek az ünnepnek a megtartásának az időpontjáról azt mondja Isten:

" ....a ti aratásotok zsengéjének első kévéjét vigyétek a papnak,
Az pedig lóbálja meg a kévét az Úr elött, hogy kedvesen fogadtassék érettetek; a szombat után való napon lóbálja meg azt a pap."
3 Mózes 23:10-11.

Ezt az ünnepet a szombat utáni napon, vagyis vasárnap kellett megtartani. Akkor kellett bemutatni a gabona első zsengéjét. Ha van első zsenge, akkor van teljes aratás.

" A szombat végén pedig, a hét első napjára virradólag - vagyis vasárnap - kiment Mária Magdaléna és a másik Mária, hogy megnézzék a sírt...........Nincs itt, mert feltámadott, ahogy megmondotta volt. Jertek, lássátok a helyet, ahol feküdt az Úr."
Máté 28:1.,6.

A sír, ahová Jézust temették, üres volt. Isten az ítéletet, amelyben szétválogatja a gabonát a pelyvától - az értékes magot az értéktelen, semmire nem használható részétől, amelyet aztán tűzben megégettek - az aratás folyamatával állítja párhuzamba.

Pál apostol azt írja:

" Ámde Krisztus feltámadott a halottak közül, zsengéjük lőn azoknak, akik elaludtak."
1 Korintus 15:20.

Jézus Krisztus a zsenge. Az első zsengék ünnepe is Jézusról szól. Arról, hogy Isten bemutatta az első "kévét", amely a teljes aratás sikerének a garanciája. Jézus Krisztus testben való feltámadása a garancia arra, hogy minden ember fel fog támadni testben! Csak van aki örök életre, van aki pedig örök kárhozatra.
Jézus feltámadt a halálból a harmadik napon, éppen az Első zsengék ünnepén.

" Mert amiképpen Ádámban mindnyájan meghalnak, azonképpen a Krisztusban mindnyájan megeleveníttetnek."
1 Korintus 15:22.

Jézus feltámadása az egész emberiség végső aratásának garanciája és kezdete. Ő a feltámadás első zsengéje........a feltámadás kezdete....Ő az első, aki olyan testben támadt fel, amelyet már soha nem fog elhagyni.
Ez a "palack" örökre megmarad, mert mindig lesz benne valami............

" Ő a kezdet, elsőszülött a halottak közül, hogy mindenekben Ő legyen az első."
Kolosse 1:18.

Az Isten pedig az Urat is feltámasztotta, minket is feltámaszt az Ő hatalma által."
1 Korintus 6:14.

Van élet a halál után!
Az ember nem szűnik meg létezni.....nem lebeg céltalanul valamiféle "kozmikus tudat" részeként, és nem is reinkarnálódik.
Minden ember fel fog támadni. Ez alól Te sem leszel kivétel, Tibi!
Egyetlen egy kérdés van csak ezzel kapcsolatban:

Milyen minőségben?

" És sokan azok közül, akik alusznak a föld porában, felserkennek, némelyek örök életre, némelyek pedig gyalázatra és örökkévaló útálatosságra."
Dániel 12:2.

Ma még tart a kegyelem napja, ezért mindenki szabadon választhat, hogy akar feltámadni........
 

Hamp

Állandó Tag
Állandó Tag
Meghalni se akarok ! Így osztán feltámadni se akarok. Minek is meghalni és iszonyú bűzben elrohadni ha úgyis feltámadtok ? Ha pedig meghaltok osztán a Mennyországba kerültök akkor meg tánleg minek feltámadni ?
Az állatok is feltámadnak ?
 

varázsdoboz

Állandó Tag
Állandó Tag
Meghalni se akarok ! Így osztán feltámadni se akarok. Minek is meghalni és iszonyú bűzben elrohadni ha úgyis feltámadtok ? Ha pedig meghaltok osztán a Mennyországba kerültök akkor meg tánleg minek feltámadni ?
Az állatok is feltámadnak ?
Jajj, Te semmit sem akarsz...nyugi, nem fognak megkérdezni, hogy Te mit szeretnél, de ha gondolod, már itt a Földön aládgyújtanak ha ezt kéred.
A mennyországból csak akkor nem kell visszajönnöd ha már tökéletes leszel, de ne carj be, még egy- két ruhában találkozunk...
De, majd várjál meg fennt, a Lizi kutyámat majd ott megmutatom Neked, csodaszép kuvasz volt.
:dr_31:
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
"Úgy kapunk, ahogy adunk
"Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek"
(Mt 5,7)
Nem helyes, ha bocsánatot nyer, aki maga nem bocsát meg, sem az, ha megelégítik a szükségét annak, aki nem segít a szegénynek. Isten tulajdon mértékünkkel mér meg bennünket, és akik kemény urak és kegyetlen hitelezők voltak, megtapasztalják majd, hogy az Úr is keményen bánik velük. "Az ítélet irgalmatlan ahhoz, aki nem cselekedett irgalmasságot" (Jak 2,13).

Próbáljunk a mai napon megbocsátani. Próbáljunk másokat hordozni és elviselni. Legyünk szelídek, jóságosak és gyöngédek. Ne ítéljük meg túl szigorúan az emberek viselkedését, ne alkudozzunk rámenősen, ne menjünk bele semmiségek miatt cívódásokba, és ne osztogassuk szűkmarkúan az elismerésünket. Bizonyára szeretnénk áldottak lenni és irgalmat nyerni: legyünk hát irgalmasok, hogy irgalmasságot nyerjünk. Teljesítsük ennek a boldogmondásnak a feltételét, hogy az ránk is érvényes lehessen. Hát nem kellemes kötelesség kedvesnek lenni? Nem sokkal jobb, mint összeférhetetlennek és haragosnak mutatkozni? Hiszen a kedvesség önmagában is áldott! Hát még milyen gazdag jutalom az érte járó irgalom! Csak a végtelen kegyelem tud ilyen ígéretet tenni: mi csupán filléres irgalmakat gyakorolunk embertársainkkal szemben, az Úr viszont minden adósságunkat elengedi!"
Spurgeon: Ígéretek tárháza
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Meghalni se akarok ! Így osztán feltámadni se akarok. Minek is meghalni és iszonyú bűzben elrohadni ha úgyis feltámadtok ? Ha pedig meghaltok osztán a Mennyországba kerültök akkor meg tánleg minek feltámadni ?
Az állatok is feltámadnak ?


Az állatoknak nincs feltámadás. Így sajnos varázsdoboz Lizivel sem fogsz már többet találkozni. De a mennyben vannak állatok és azok örökké élnek.
Hiszek abban, hogy minden egy tudatos tervezés eredménye, így az, hogy az embernek van, az állatnak pedig nincs feltámadás, okkal van így.

Az állatok és emberek ugyanannak a személynek a teremtményei, ám a teremtetésük között van 2 lényeges különbség, amelyet a teremtés könyve nyilvánvalóvá is tesz.

Isten a teljes látható világot a szavával teremtette, az embert viszont másként......

" És formálta vala az Úr Isten az embert a föld porából és lehelt az ő orrába életnek szellemét, és így lőn az ember élő lélekké."
1 Mózes 2:7.

Az ember annyival különlegesebb és kivételesebb teremtménye Istennek, amennyivel különb módon teremtette meg.
A saját kezével formálta - Ez egy bensőséges, intim, személyes kapcsolatot jelent Isten részéről az ember felé, ami azt jelenti, hogy az embert különös és egyedi módon teremtette, megkülönböztette minden más teremtményétől, de itt még nem állt meg, hanem a saját szellemét lehelte az emberbe, hogy örökké élhessen. Isten az embert olyan társnak teremtette, aki mindig a közelében lesz, aki örökké létezni fog.
Semmilyen más teremtménye nem kapott szellemet - itt a látható világban -, ezért innen a földről senki sem léphet át az örökkévalóságba rajtunk kívül.

" Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon."
1 Mózes 1:26.

Az a tény, hogy Isten az embert a saját képére teremtette, igazolja, hogy az ember magasabb létező, mint az állat, amelyet nem a saját hasonlatosságára teremtett.
Másrészt ebből az igeversből az is kiderül, hogy a teljes látható világot az ember uralma alá hajtotta, vagyis hogy az állatokon is uralkodjon.
Amennyiben az állatok egyenrangú teremtényei lennének Istennek az emberrel, ez nem történhetett volna meg, mert Isten az embernek nem engedte meg, hogy uralkodjon és elnyomja a vele egyenrangúnak teremtett embertársát, és az, hogy az állatvilág felett megkapta ezt a hatalmat, azt fejezi ki, hogy nem egyenrangúak.
Amennyiben egyenrangúak lennénk az állatokkal, a hús fogyasztása is élesen szembe menne Isten törvényével.

Az, hogy valakinek van szelleme, azt jelenti, hogy nem tud a létezésétől megszünni, vagyis örökké létezni fog.

Én az eddigi igeismeretem alapján úgy látom, hogy az állatok megteremtésére szellem nélkül azért volt szükség, hogy a bűnbe esett ember megmenthető legyen.
Az élőlényeknek 4 csoportja van:

- ember
- állat
- növény
- gombák

Az állatoknak ugyan nincs szellemük, ám a növényektől és gombáktól eltérően van vérük. A vérnek csak a földön van szerepe. A mennyei lényeknek nincs vérük.

" A testnek élete a vérben van, én pedig az oltárra adtam azt nektek, hogy engesztelésül legyen a ti életetekért......"
3 Mózes 17:11.

Szerintem az embernek a bűnbeesés elött nem volt vére, hiszen ha bűnbocsánatért kaptuk, akkor amíg nem volt bűn, miért kellett volna vér.
Az első emberpárnak a bűnbeesés elött az életét Isten Szelleme biztosította, mit ahogy egy megtért ember számára is újra az biztosítja. A bűnbeesés után Isten és ember között megszűnt a kapcsolat, így, hogy ne haljon meg egyből, a biológiai életét Isten áthelyezte a vérébe, hogy legyen bizonyos ideje az embernek arra, hogy megtérhessen. Az Ige azt írja, hogy a testnek, vagyis a biológiai létünknek az élete van a vérben.

Ha valaki a vérét adja másért - vagyis az életét, mert a vérben van az élet -, akkor ha ő leteszi az életét, más megnyerheti azt.
Életet életért......
Ahhoz, hogy az ember visszaszerezhesse az elveszített életét, valakinek oda kell adnia a saját életét, aminek ráadásul büntelennek és tisztának kell lennie, hiszen bűn bűnt nem töröl el....a halál nem ad életet.
Az ember azért kapott vért, hogy a bűnbeesés után 4000 évvel Jézus be tudja mutatni a bűnért való áldozatot a teljes emberiségért.

Ádám és Éva bűnbeesése után az engesztelő áldozatnak nem sok értelme lett volna, mert bár tökéletes lett volna akkor is, de az ember nem lett volna alkalmas arra, hogy elfogadja, márpedig így nem sok értelme lett volna.
Jézus bejövetele elött 2 fontos korszaka volt az emberiségnek.

- Lelkiismereti kor - az Édenből való kiűzetéstől a vízözönig. Ez 1656 évet ölel fel.
- Törvény kora - Törvényadástól Jézus feltámadásáig

Ennek a 2 korszaknak meg kellett lennie ahhoz, hogy az ember belássa, nincs más esélye, csak Jézus Krisztus.

A lelkiismeret az a szellem működése. Isten ezzel a korszakkal azt akarta az ember értésére adni, hogy a lelkiismeretére - amely a bűnbeesés elött jól működött, hiszen Isten Szelleme irányította azt -, a bűnös állapota miatt már nem hagyatkozhat, mert kiveszett belőle a világosság.
Varázsdoboz meg is jegyezte, hogy az ember lelkének és szellemének is szüksége van vezetésre, én csak a néhát hagynám ki belőle.
A lelkiismereti kor megdöbbentő mértékű szabadságot adott az embernek. Isten semmiben nem korlátozta az embert, teljsen elengedte a kezét. Mindenki azt csinálhatott, amit jónak gondolt.
Tibi ma is ezt favorizálja, ám ennek a korszaknak katasztrófa lett a vége!

Káin, a testvérgyilkos azt mondta:

" Elűzöl engem ma e földnek színéről.......akárki talál reám, megöl engemet.
És monda neki az Úr: Sőt inkább, aki megöli Kaint, hétszerte megbüntettetik!"
1 Mózes 4:15.

Isten még azt is megtiltotta ebben a korban az embernek, hogy a bűnt megbüntesse. A gyilkosság Isten törvénye szerint halált von maga után, ám nem engedte meg, hogy a Törvényt gyakorolják.
Ez volt az első ultraliberális korszaka az emberiségnek, amelyet ma újra visszahoz a Nyugat. Ha ma egy nyugati országban valaki azt mondja egy homoszexuálisnak, hogy meg kellene változnia, mert Isten ezt meg fogja büntetni, akkor aki figyelmezteti a másikat arra, hogy bajban van, a törvény ellene fordul, és őt büntetik és szankcionálják, mondván, nincs joga az egyik embernek a másikra hatást gyakorolnia. Ma már azokat a helyreállító pszichológiai tréningeket is támadják, amelyek segíthetnének ezen embereknek a fizikai nemi szervüknek megfelelő nemi identitásuk megtalálására.Ez katasztrófához fog vezetni emberek, hiszen ahhoz vezetett a vízözön elött is!
Az a korszak nem véletlenül van megörökítve a Bibliában! Arra adatott, hogy tanulságul szolgáljon a késöbbi idők társadalma számára.

" Ami most történik, régen megvan, és ami következik, immár megvolt, és az Isten visszahozza, ami elmúlt."
Prédikátor 3:15.

A történelem nem véletlenül ismétli önmagát.......csak az ember az Igével szembeni előítéletei miatt nem képes okulni belőle.
Jézus azt mondta, hogy az emberek az utolsó időkben ugyanúgy fognak élni, mint Noé idejében. Ugyanaz a szabadelvűség, Isten Törvényének a mellőzése, a saját fejünk és akaratunk után való menés....ez ma a menő......ez jelenti ma az emberek számára a szabadságot......
Nehogy már valaki megmondja nekem, hogy mi a jó, meg hogy hogy kellene élni......Nem akarnak támpontokat, nem kérnek iránymutatást, és ha valaki mégis ad, azt megbélyegzik.

Mózes azt mondta Istennek az Egyiptomból való kijövetel után: - Én egy tapodtat sem megyek sehová ezzel a néppel, ha nem vezetsz! Ha magamra hagysz, akkor itt, most végezz ki, mert úgyis ez lesz a végem.
Mózse tökéletesen tudta, ha nincs az ember számára isteni vezetés, teljesen mindegy, hogy jó szándék vezérli-e vagy sem, idővel úgyis el fog veszni.

Isten vezetése nélkül senkinek nincs esélye a túlélésre!
Amikor Isten felhívta Mózest a Hóreb hegyére és 40 napig távol volt a néptől, Izrael megijedt. Elveszítették a testi kontaktot a szellemi vezetőjükkel, és totális tanácstalanságba estek. Annyira megrémültek, hogy azonnal egy bálványszobor késztítésére adták a fejüket. Ahogy elment a szellemi vezetés, azonnal megnyilvánult a testiség. Azoknak az embereknek, akiknek nincs közvetlen kapcsolatuk Istennel, de hisznek valami felsőbbrendű istenben, szükségük van valamiféle empirikus megtapasztalásra. Úgy gondolják a tárgyak - bálványok - kapcsolatot közvetítenek Isten és ember között. De ez nem igaz. Az élő Istent nem lehet élettelen dolgokon keresztül megtalálni.
A vallás segédeszközöket alkalmaz a természetfelettivel való kapcsolattartásra, de így Istent sosem érik el. Meditáció, jóga, stb. sem alkalmasak Isten megtalálására.
Izrael azt hitte, az aranyborjúval minden el van intézve, ám Isten azt mondta Mózesnek:

" Eredj, menj alá, mert megromlott a te néped..."
2 Mózes 32:7.

Isten egyből azt mondta, ez már nem az Én, hanem a te néped. A szövetséget a bálványszoborral megtörték.
Az a folyamat, amely Noé idejében begyűrűzött a szabadelvűségnek köszönhetően, meg fog ismétlődni. Lehet, hogy ezt ma még nehéz elhinni, de én legalább 3 szervezetről már feltételezem, hogy van sátáni lényekkel kapcsolata:
- NASA
- CERN
- New Age

Ráadásul az utóbbi nem is titkolja, sőt kifejezetten szexuális kapcsolat létesítése céljából keresik őket. Noé idejében a bukott angyalokkal való szexuális kapcsolat indította el az emberiség démonizálódási folyamatát, csak akkor ők kerestek minket, ma meg mi keressük őket.......Olyan mértékben elhatalmasodott Noé idejében a bűn, hogy teljesen felszámolta az ember lényegét. Isten csak akkor pusztít el "embereket" tömegesen, amikor már nem látja őket embernek.......ez az idő pedig a Biblia előrejelzése szerint újra el fog következni......ráadásul emberi léptékkel mérve is belátható időn belül.

A lelkiismereti kor kudarcot vallott.

A Törvényadás korszakával Istennek az volt a célja, hogy az embernek részletes ismerete legyen a jóról és rosszról.
A Törvény viszont külső kontrollként jött be. A Mózesi Törvényhez való viszonyulás egy kikényszerített, a félelem által megtartott engedelmesség volt. Az ember tudta már, hogy mi a bűn - még ha nem is értett ezzel egyet -, ám arra is rájött, hogy nem tudja megtartani. Vagyis egy újabb zsákutca.
A Törvény célja az volt, hogy az ember szembesüljön a bűnösségével, miközben kijönni belőle nem tud.
A humanizmus - amit ma sokan keresztényi magatartásnak és emberséges dolognak tartanak - azt hirdeti, hogy oktatással és elfogadással jóra lehet vezetni az embereket. Ám a Lelkiismereti kor és a Törvény korszaka ezt abszolút cáfolja! Pontosan ez volt a lényege ennek a 2 korszaknak, hogy ne így gnodolkodjunk!

Ezeknek meg kellett előznie Jézus keresztáldozatát, hogy az ember rádöbbenjen, hogy az sem megoldás, ha mellőzi Isten Törvényét, de az sem, ha emberi erővel akarja megtartani.

Ez egy kb. 4000 éves időszakot ölelt fel. Ezen idő alatt viszont valahogy mégiscsak meg kellett oldani a bűnbocsánat lehetőségét, és itt lépnek képbe az állatok.
Az állatnak van vére, tehát áldozható, ám nincs szelleme, vagyis egy állat feláldozása nem befolyásolja az állat jövőjét, hiszen nincs jövője.
Ugyan tényleges bűnbocsánatot az állat vére nem közvetít, ám elfedezni a bűnöket egy időre mégis képes volt....pontosan 1 évre, mert minden évben meg kellett ismételni a teljes népért bemutatott bűnbocsánati áldozatot Jóm kippur alkalmával.
Az állatáldozat tette lehetővé, hogy egy Isten által elválasztott nép - Izrael -, megküzdjön a Törvény beteljesíthetetlenségével azért, hogy viszonylagosan megőrizzenek egy olyan "tisztaságot", amelynek révén egy emberen keresztül be tud jönni a látható világba emberi formában Isten, hogy feláldozva Önmagát, megmentse a bűnei miatt, a Teremtőjétől eltávolodott emberiséget.

Az állat nem egyenrangú az emberrel, ám mégis nagyon szerethető. Egy állat sok kedves együtt eltöltött évet és sok kellemes emléket hagy az ember számára, ám az emberi kapcsolatokat nem helyettesíthetik......mert ők nem a gyermekeink, nem a házastársunk, hanem egy olyan családtag, aki sokszor hűségesebb, mint az ember.......Egy háziállat esetében ez azért van, mert tudja, hogy kiszolgáltatott állapotban van, szüksége van az emberre.

Az tud Isten Igéjéhez hűséges lenni, aki emberként is felismeri ezt az igazságot.......szükségünk van Istenre ahhoz, hogy olyan emberek lehessünk, amilyennek Isten eredetileg eltervezett minket.......
 
Utoljára módosítva:

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Van egy rossz hírem számodra,"folytonbiblia-bújó-bemagolós-Abdiás" Mivel egy és osztatlan LÉLEK éltet és él mindenben és mindenkiben,az állatoknak is van LELKÜK és szellemük!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hogy te mennyi mindent megtudsz magyarázni "bibliául" az maga a csúcs :D hajrá!Deeee ne bízd el magad!!Nem a jobbik értelemben írtam amit írtam...
Önmagadra is van időd?Ennyi szentszöveg mellett?
Inkább élj,és ne a túlvilágra "tartogasd a patront"...
mellesleg amit írtál az állatokról.."állati nagy okoskodás" és szövegek összekutyulása volt :D
Újfent megint nem kérek egy oldal bibliai okosságot válaszképpen...ha megakarsz győzni,legalább 3 oldalnyi szöveget szedjél össze izibe de mostandék :) ...nem ám...csak vittzzzelek...nincsen nekem arra időm,5-6 sor még oké...a többi csak "tintapazarlás"
Még mindig úgy gondolod,nem mondom oda a frankót???:) Ebben aztán abszolút ne legyél biztos...;)
Hogyan és mitől vagy benne biztos,hogy meditációval,és jógával nem lehet elérni a megvilágosodást?Hogy mersz olyat állítani,amit te magad nem gyakorolsz?????Képzeld nagyon sok sportoló,pl futók,futás közben is elérték már a megvilágosádást...anélkül,hogy egyetlen betűt elolvastak volna a bibliából!!!Annyira kitudtak kapcsolni,és összehangolódtak a végtelennel...kedves biblia betű királynő...na erre hozzál vagy 5 oldal bibliát,hogy nem így van...:D
Attól,hogy te szemellenzőt használsz,még sok minden létezik ám a világban akár másképpen is ..és létezni is fog, mint ahogyan te gondolod...csókolom!!!!
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Mert a nékem adott kegyelem által mondom mindenkinek közöttetek, hogy feljebb ne bölcselkedjék, mint a hogy kell bölcselkedni; hanem józanon bölcselkedjék, a mint az Isten adta kinek-kinek a + hit mértékét. (Róm.12,3)
-
Engem ez az ige int a mértéktartáshoz, amit a Szentszellem indukál bennem az állat kérdéssel kapcsolatban.
Ne tegyek hozzá ahhoz, amit Isten kijelenetett számomra.
Amit hiszek, az az, hogy az állatvilág is szenved, meghal, gyalázatot szenved el, és várja Isten Fiainak dicsőséges megjelenését.
Ez azért érdekes számomra, mert Isten senkit, semmit nem hagy szenvedni céltalanul.
Mert igazságos, és háromszor is szent Isten. Szent, szent, szent...
Ennek alapján az állatok is benne vannak Isten nagy terveiben. Istenre csak is az értelemes formálás és nevelés jellemző hitem szerint. Ezért is nevezzük megváltó, szabadító Istennek. :)
-
Az anyag is sok olyan titkot hordoz magában, amire nem érdemes felületes emberi választ adni.
Hiszen az anyag amiről a biblia második verse szól, már az ítélet jegyeit viseli magán, az I.Móz.1,2-ben.
" A föld pedig kietlen és puszta vala, és sötétség vala a mélység színén,és az Isten Lelke lebeg vala a vizek felett"
tohu vá-bohu (תֹ֙הוּ֙ וָבֹ֔הוּ) = kietlen és puszta
Jeremiás így ír az ítélet alá került Júdea pusztulásáról:
"Nézek a földre de íme kietlen és puszta, és az égre, de nincsen világossága!" Jer. 4,23
 
Utoljára módosítva:

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Van egy rossz hírem számodra,"folytonbiblia-bújó-bemagolós-Abdiás" Mivel egy és osztatlan LÉLEK éltet és él mindenben és mindenkiben,az állatoknak is van LELKÜK és szellemük!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hogy te mennyi mindent megtudsz magyarázni "bibliául" az maga a csúcs :D hajrá!Deeee ne bízd el magad!!Nem a jobbik értelemben írtam amit írtam...
Önmagadra is van időd?Ennyi szentszöveg mellett?
Inkább élj,és ne a túlvilágra "tartogasd a patront"...
mellesleg amit írtál az állatokról.."állati nagy okoskodás" és szövegek összekutyulása volt :D
Újfent megint nem kérek egy oldal bibliai okosságot válaszképpen...ha megakarsz győzni,legalább 3 oldalnyi szöveget szedjél össze izibe de mostandék :) ...nem ám...csak vittzzzelek...nincsen nekem arra időm,5-6 sor még oké...a többi csak "tintapazarlás"
Még mindig úgy gondolod,nem mondom oda a frankót???:) Ebben aztán abszolút ne legyél biztos...;)
Hogyan és mitől vagy benne biztos,hogy meditációval,és jógával nem lehet elérni a megvilágosodást?Hogy mersz olyat állítani,amit te magad nem gyakorolsz?????Képzeld nagyon sok sportoló,pl futók,futás közben is elérték már a megvilágosádást...anélkül,hogy egyetlen betűt elolvastak volna a bibliából!!!Annyira kitudtak kapcsolni,és összehangolódtak a végtelennel...kedves biblia betű királynő...na erre hozzál vagy 5 oldal bibliát,hogy nem így van...:D
Attól,hogy te szemellenzőt használsz,még sok minden létezik ám a világban akár másképpen is ..és létezni is fog, mint ahogyan te gondolod...csókolom!!!!


Tuncuka néhány héttel ezelött írt egy Billy Graham idéztet.
Dr. Billy Graham a XX. sz. legnagyobb evangélistája volt, aki 2018. márciusában, 100 éves korában költözött el az Úrhoz.

Egész életében a kereszt igazságát hirdette és azt mondta az embereknek:

" Ha nem tértél még meg, akkor azt mondom neked, hogy ha most nem teszed meg, egyszer vége lesz a nyárnak és a lehetőségeknek is, hogy az életedet átadd Jézusnak."

Azt mondta a kereszt igazságáról, hogy sértő, megsérti az embereket. Ilyen az Ige.......megsérti az embereket.
Ő már csak tudta miről beszél, hiszen ma is járnak közöttünk Isten emberei....ma is vannak próféták, evangélisták......csak a világ annyira eltávolodott Istentől, hogy észre sem veszik.

Ha az állatoknak lenne szellemük és ezáltal örök életük, akkor a húsfogyasztás kannibalizmus lenne!
Semmiben sem különbözne attól, mintha az embertársunkat fogyasztanánk el.
Ebben az esetben Isten emberáldozatot is kérhetett volna tőlünk......
Ha ez igaz lenne, a húsfogyasztással azt kockáztatnánk, hogy minden egyes állat leölése esetén sosem tudhatnánk, hogy annak az állatnak vajon van-e már üdvössége? Mert ha nincs, akkor az állat leölésével kárhozatba juttatom őt, ami viszont akkor az én elkárhozásomhoz is vezet, mert megfosztottam egy teremtményt az örök élet lehetőségétől.
Ha az embernek nincs automatikusan üdvössége, az állatnak sem lehetne. Ráadásul az üdvösség megszerzése csak saját, szabad akaratból való meggyőződéssel érhető el, amire egy állat nem képes.
Jézusról azt állítja az Ige, hogy minden emberért mutatta be az áldozatot, állatokról nincs szó. Viszont azt is egyértelművé teszi az Ige, hogy a bűn mindenre és mindenkire elhatott. Az édenben minden állat szelíd volt , az embernek nem kellett tőlük tartania. Az oroszlán sem volt ragadozó állat. ma már mégis az., és ez a bűn következménye. Az állatokért senki nem mutattott be áldozatot, és azért nem, mert nem szükséges, hiszen nincs örök életük.

Isten szereti az állatokat. Az, hogy nincs örök életük, az nem szenvedés nekik. Úgy lépnek ki a látható világból, hogy semmi nem marad belőlük, nincs olyan részük, ami szenvedhetne.
Az embereket Isten ítélete az állatok elleni kegyetlen bánásmód miatt is eléri majd.
Németországban több ezer malacot egybezárnak, és elgázosítják őket. Végül is egyszerűbb, mint egyesével a vágóhídon leölni......ha az embereket el tudták gázosítani, az állatokkal ez már egyáltalán nem olyan megdöbbentő......Isten viszont utálja az ilyet!
Olyan csirkéket és szárnyas húsokat lehet ma kapni az üzletekben, amelyeknek a lába soha az életben nem ért talajt. Hálón nevelik őket a levegőben, nehogy kakis legyen........
Ha egy ilyen csirkét letennének a földre, nem is tudna menni...eldölne. Ez állatkínzás.....de az, hogy az állatoknak nincs örök életük, az nem az.

A meditációval, a jógával meg a sportolókkal kapcsolatban.......

Van valóságos rossz és van valóságos hazugság.
Ma azokat a keresztényeket, akik határozott álláspontot képviselnek a Biblia kijelentéseivel kapcsolatban, elitizmussal vádolnak.
Nem tagadom, hiszen ezt hirdetem, hogy az az Isten és az a kinyilatkoztatás, amiben én hiszek, magasabbrendű és jobb minden más hitnél!
Kizárólagos.
A Biblia kinyilatkoztatását nem lehet más nézetekkel vegyíteni, mert elveszíti az erejét. Lehet másként gondolkodni, de aki ezt teszi, automatikusan kizárja magát az üdvözülés lehetőségéből.
Én azt mondom, hogy van mérgező és van ehető gomba, ráadásul sokszor a mérgező nehezen megkülönböztethető az ehetőtől. Ezzel én megsértettem a gombákat?
Szerintem nem, hanem abszolut a realitás talaján áll a gondolkodásom. Mondhatja valaki, hogy nincs igazam, de ha megeszi a mérgező gombát, meghal.
Ha a gombák világában jelen van a gonosz, hogyne lenne jelen a létezés minden területén?
Én attól nem leszek intoleráns, mert megmondom valakinek, hogy milyen szellemi tevékenység okoz halált és elkárhozást!

A mérgező gomba fogyasztása fizikai halált okoz.
Az Isten Igéjével ellentétes szellemi tevékenységek pedig szellemi halált okoznak, aminek a vége az elkárhozás.
Ha a jóga és a meditáció építő és előremutató szellemi tevékenység lenne és valóban közelebb vinne Isten ismeretéhez, a Biblia megemlítené ezt, sőt, szorgalmazná ennek gyakorlását.

Az IT szakemberei hétvégente a heti programozás fáradalmait kipihenendő összegyűlnek a Szilícium völgyben, ahol ajahuaszka teát iszogatnak.
Vannak olyan amerikai városok, ahol ezek teljesen legálisan fogyaszthatóak, mert a WHO kimutatta ezek pozitív hatását. Az ember kikapcsolódik tőle a stressztől és megszabadul a nyomásoktól. Sőt! Látomásaik is vannak a szellemi dimenziókban. Hatalmas, megtermett lények a földön sosem látott, káprázatos városokat mutatnak nekik. Egyértelmű, hogy kapcsolatuk van a szellemvilággal.....csakhogy a szellemvilágnak 2 pólusa van.
Ezen növény khemikális összetevőinek a hatására már az ókori, Dél-Amerika esőerdeinek a területén élő civilizációk is rájöttek, ám ezekből ma már csak indákkal benőtt romok maradtak meg. Mi történt ezekkel a civilizációkkal? Ma már csak egy-két ágyékkötővel és köpőcsővel rohangáló ember él azon a területen.

A Dél amerikai sámánok halálbüntetés terhe alatt tiltották, hogy ennek a főzetnek a receptjét kiadják, főleg fehér embernek.
Ma mégis San Francisco utcái hétvégente hányó emberek sokaságával van tele, akik ezt a teát fogyasztják. Emögött a New Age áll - nem tudom, honnan szerzik az anyagot, mert a törzsi népek ma sem adják ezt ki - akik a vízözön elötti korszakot idealizálják és azt akarják visszahozni. Ők is azt vallják, hogy a zsidó-keresztény hit kirekesztő, elit, destruktív vallás, amely az emberiség egységének a fő akadályozója.

Ennek a növénynek a hatóanyaga a DMT. Ennek az az érdekessége, hogy alapjáraton benne van az ember szervezetében. Isten behelyezte ezt az anyagot az ember szervezetébe....
A DMT az emberi szervezetben belső elválasztású hormonként szabadul fel, DE CSAK a halál elötti pillanatban!
A szívhalál beálltakor szabadul fel, hogy az agyhalál állapotát késleltesse.
Ez a kilinikai halál állapota. Pont Te írtad talán, hogy érdemes lenne azok beszámolóit meghallgatni, akik a halálból jöttek vissza......Amit azok látnak, az nem a halál utáni élmény, hanem a klinikai halál utáni élmény, ami annak a következménye, hogy a szervezetükben felszabadul ez a hormon, amit Isten azért helyezett belénk, mert szükséges ahhoz, hogy az embert Isten felkészítse az örökkévalóságba való átlépéshez. A tényleges halálból soha senki nem jött vissza Jézus Krisztuson kívül.

" Én fiam vagy te, én ma szültelek téged!"
Zsidó 1:5.
2. zsoltár 7.

Jézus nemzése a feltámadás napjának reggelén történt. Azért kellett Őt " megszülni", mivel olyanná lett, mint mi, és elszakadt Istentől, amikor a szellemi halál állapota beállt nála minden emberért. A fizikai halál nem törölte volna el a bűneinket.
Nem tudom Hamp, hogy ezzel az információval hogy bírkózol meg, hiszen a " szűz fogan méhében"-nél megragadtál.........de az orvostudomány ma már képes mesterséges megtermékenyítésre, ami azt jelenti, hogy tényleges szexuális kapcsolat nélkül is képesek a petesejtet megtermékenyíteni és beültetni az anya méhébe, amelynek eredményeképpen, életképes, egészséges utódok születnek......lehet, hogy már ment is el melletted ilyen.
A Szent Szellem lehozta a mennyből a Logoszt, a tökéletes beszédet, az Igét, és beültette Mária méhébe. Ha az ember képes erre, Isten miért ne lehetne?
Jézus Krisztus feltámadása egyedi, mert Őt az Atya a tényleges, teljes halál, vagyis a szellemi halál állapotából hozta vissza, ami soha senki esetében nem fog megismétlődni. Jézusnál ezt azért lehetett megtenni, mert neki magának nem volt bűne, a szellemi halál állapota a mi bűneink miatt érte el.

Azok, akik ezt az anyagot hetente beviszik a szervezetükbe - ez egyébként ma már szintetikusan is előállítható -, és utána tovább élnek, és ezen keresztül értelmezik a saját életüket.......hihetetlen fals meglátásai lesznek az életről.
Én még azt is megkérdőjelezném - bármilyen durván hangzik is -, hogy ezek vajon emberszerű lények-e még? A testük igen, de vajon belül mi van?

Ez az anyag egyébként minimális mennyiségben szülés közben is felszabadul, azért, hogy a szülés nehézségein átjusson az anya.

" Felette igen megsokasítom viselősséged fájdalmait, fájdalommal szülsz magzatokat."
1 Mózes 3:16.

A bűn mindent elért, és hogy a nő ne haljon bele a szülés fájdalmaiba, Isten ennek a hormonnak a felszabadulásával védi meg a nőt.
Ha még valaki nem szült, nem kell megijednie, mert Isten elrendezte, hogy biztonságosan adjunk életet a gyermekeinknek.
Ha az emberen - meg az evolúción - múlna, az ember már a szülésbe is belehalna.

A szülés során egyébként cannabiodinok is felszabadulnak - ami a marihuánához hasonló hatóanyag -, és fájdalomcsillapítást szolgál.

A természetfelettibe nemcsak legálisan, hanem illegálisan is be lehet hatolni, Isten engedélye nélkül. Ennek minden esetben káros következményei vannak az emberre nézve, és sátáni lényekkel kapcsolja össze az embert. Mivel Isten királysága a világosság birodalma, az ő szolgái mindig tudatában vannak annak, hogy kit szolgálnak és mit csinálnak.
A Sátán országa viszont a sötétség birodalma, így akik illegális módon nyitnak a természetfeletti fele, nem ismerik az uruk valódi identitását, sem az általuk folytatott tevékenység valós természetét. Aki belép a láthatatlanba Isten engedélye nélkül, a sátáni erők játékszerévé válik és akkor ejtik rabul, amikor csak akarják. Ezt nevezi a Biblia okkultizmusnak. Ilyen a meditáció és a jóga......meg minden más keleti kultúrából származó praktika is.

Amikor az ember sokat fut és ezért a szervezetben fájdalom jelentkezik, a vérben endorfin szabadul fel. A neve azt jelenti: belső morfium, vagyis fájdalomcsillapító, amely egyben hangulatnövelő szer is.
Futás közbe felszabadul még pl. a xerotonin hormon is, az un. boldogsághormon. A sportolók, amikor sikerül az elképzelésüknek megfelelő teljesítményt elérniük, akkor ez a hormon felszabadul a szervezetben és hihetelenül kellemes és jó érzéssel tölti el őket. Ez egyébként nem csak sportteljesítmény, hanem minden, az ember által lelkiismeretesen és tisztességesen elvégzett munka után is felszabadul. Isten ezzel ösztönzi és jutalmazza az embert, hogy ne legyen rest és tunya, mert a lustaság ajtót nyit a bűnnek és így a Sátánnak. Isten megjutalmazza a szorgalmas embereket, hogy így védje meg őket az eltunyulástól.

A dorgozás a lustaság eredménye, mert az extazival ugyanezt a hatást lehet elérni. Az ember megjutalmazza magát, de nincs mögötte teljesítmény. Ez egy illegális önjutalmazás, így, mivel nem Istentől van, ugyanaz az anyag a láthatatlan világ sötét elemeivel hozza kapcsolatba az embereket.

Én nem kétlem, hogy meditációval vannak az embernek megtapasztalásai a láthatatlan világból, ám a modern ember nincs azzal tisztában, hogy a láthatatlannak vannak veszélyei is.
A régi animisták - akikre ma sokan hivatkoznak, még Te is - még tisztában voltak a szellemi dolgok veszélyeivel. A mai ember akarja ezeket a megtapasztalásokat, ám a tiltásokat figyelmen kívül hagyják és kiveszik ezekből, és így alkalmazzák ezeket a praktikákat.........
A láthatatlan világnak vannak Isten által lefektetett szabályai, amelyeket nem lehet büntetlenül áthágni......

Egy ember az örökölt lázadó hajlamából kifolyólag tagadhatja a gravitáció törvényét, és szabadon kiugorhat egy 10. emeleti ablakból, de az elutasítása nem érvényteleníti a törvényt. Ha leér a járdára, szörnyethal......

Tibi! A Te megtapasztalásod a természetfelettiről valóságos, ám az ismereted róla nem reális.......
 
Utoljára módosítva:

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy boldog napja sem volt az életemnek” – mondja a 128 éves orosz nő


129. születésnapjára készül az orosz Koku Isztambulova, aki az orosz kormány szerint a világ legidősebb embere, bár ezt nem lehet minden kétséget kizáróan bizonyítani. A születésnap azonban nem ok arra, hogy boldogan ünnepeljen. A nő ugyanis „büntetésnek” tartja hosszú életét – írta a Daily Mail.

Isztambulova elmondása szerint egyetlen egy boldog napja sem volt az életének, mindig csak keményen dolgozott a kertben. „Fáradt vagyok. A hosszú élet számomra egyáltalán nem isten ajándéka, hanem büntetés” – mondta el a nő.

„Már biztos vagyok benne, hogy az életem nem volt boldog” – közölte a nő, visszaemlékezve arra, hogyan bujkált a német tankok elől a második világháború alatt, valamint arra, milyen volt száműzetésben élni. A csecsenföldi nő felidézte, hogy túlélte az orosz polgáháborút, a második világháborút, a száműzetést és a két csecsen háborút.

„Visszanézve szomorú életemre azt kívánom, bárcsak fiatalon meghaltam volna” –közölte Iszatmbulova. Akinek fogalma sincsen arról, hogy mi lehet hosszú életének a titka. Mint elmondta, sok hozzá hasonlóan sokáig élő ember sportolással, vagy valami különleges étellel tartja fitten magát, „de nekem ötletem sincs arra, mitől élek még mindig”.
 

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Tuncuka néhány héttel ezelött írt egy Billy Graham idéztet.
Dr. Billy Graham a XX. sz. legnagyobb evangélistája volt, aki 2018. márciusában, 100 éves korában költözött el az Úrhoz.

Egész életében a kereszt igazságát hirdette és azt mondta az embereknek:

" Ha nem tértél még meg, akkor azt mondom neked, hogy ha most nem teszed meg, egyszer vége lesz a nyárnak és a lehetőségeknek is, hogy az életedet átadd Jézusnak."

Azt mondta a kereszt igazságáról, hogy sértő, megsérti az embereket. Ilyen az Ige.......megsérti az embereket.
Ő már csak tudta miről beszél, hiszen ma is járnak közöttünk Isten emberei....ma is vannak próféták, evangélisták......csak a világ annyira eltávolodott Istentől, hogy észre sem veszik.

Ha az állatoknak lenne szellemük és ezáltal örök életük, akkor a húsfogyasztás kannibalizmus lenne!
Semmiben sem különbözne attól, mintha az embertársunkat fogyasztanánk el.
Ebben az esetben Isten emberáldozatot is kérhetett volna tőlünk......
Ha ez igaz lenne, a húsfogyasztással azt kockáztatnánk, hogy minden egyes állat leölése esetén sosem tudhatnánk, hogy annak az állatnak vajon van-e már üdvössége? Mert ha nincs, akkor az állat leölésével kárhozatba juttatom őt, ami viszont akkor az én elkárhozásomhoz is vezet, mert megfosztottam egy teremtményt az örök élet lehetőségétől.
Ha az embernek nincs automatikusan üdvössége, az állatnak sem lehetne. Ráadásul az üdvösség megszerzése csak saját, szabad akaratból való meggyőződéssel érhető el, amire egy állat nem képes.
Jézusról azt állítja az Ige, hogy minden emberért mutatta be az áldozatot, állatokról nincs szó. Viszont azt is egyértelművé teszi az Ige, hogy a bűn mindenre és mindenkire elhatott. Az édenben minden állat szelíd volt , az embernek nem kellett tőlük tartania. Az oroszlán sem volt ragadozó állat. ma már mégis az., és ez a bűn következménye. Az állatokért senki nem mutattott be áldozatot, és azért nem, mert nem szükséges, hiszen nincs örök életük.

Isten szereti az állatokat. Az, hogy nincs örök életük, az nem szenvedés nekik. Úgy lépnek ki a látható világból, hogy semmi nem marad belőlük, nincs olyan részük, ami szenvedhetne.
Az embereket Isten ítélete az állatok elleni kegyetlen bánásmód miatt is eléri majd.
Németországban több ezer malacot egybezárnak, és elgázosítják őket. Végül is egyszerűbb, mint egyesével a vágóhídon leölni......ha az embereket el tudták gázosítani, az állatokkal ez már egyáltalán nem olyan megdöbbentő......Isten viszont utálja az ilyet!
Olyan csirkéket és szárnyas húsokat lehet ma kapni az üzletekben, amelyeknek a lába soha az életben nem ért talajt. Hálón nevelik őket a levegőben, nehogy kakis legyen........
Ha egy ilyen csirkét letennének a földre, nem is tudna menni...eldölne. Ez állatkínzás.....de az, hogy az állatoknak nincs örök életük, az nem az.

A meditációval, a jógával meg a sportolókkal kapcsolatban.......

Van valóságos rossz és van valóságos hazugság.
Ma azokat a keresztényeket, akik határozott álláspontot képviselnek a Biblia kijelentéseivel kapcsolatban, elitizmussal vádolnak.
Nem tagadom, hiszen ezt hirdetem, hogy az az Isten és az a kinyilatkoztatás, amiben én hiszek, magasabbrendű és jobb minden más hitnél!
Kizárólagos.
A Biblia kinyilatkoztatását nem lehet más nézetekkel vegyíteni, mert elveszíti az erejét. Lehet másként gondolkodni, de aki ezt teszi, automatikusan kizárja magát az üdvözülés lehetőségéből.
Én azt mondom, hogy van mérgező és van ehető gomba, ráadásul sokszor a mérgező nehezen megkülönböztethető az ehetőtől. Ezzel én megsértettem a gombákat?
Szerintem nem, hanem abszolut a realitás talaján áll a gondolkodásom. Mondhatja valaki, hogy nincs igazam, de ha megeszi a mérgező gombát, meghal.
Ha a gombák világában jelen van a gonosz, hogyne lenne jelen a létezés minden területén?
Én attól nem leszek intoleráns, mert megmondom valakinek, hogy milyen szellemi tevékenység okoz halált és elkárhozást!

A mérgező gomba fogyasztása fizikai halált okoz.
Az Isten Igéjével ellentétes szellemi tevékenységek pedig szellemi halált okoznak, aminek a vége az elkárhozás.
Ha a jóga és a meditáció építő és előremutató szellemi tevékenység lenne és valóban közelebb vinne Isten ismeretéhez, a Biblia megemlítené ezt, sőt, szorgalmazná ennek gyakorlását.

Az IT szakemberei hétvégente a heti programozás fáradalmait kipihenendő összegyűlnek a Szilícium völgyben, ahol ajahuaszka teát iszogatnak.
Vannak olyan amerikai városok, ahol ezek teljesen legálisan fogyaszthatóak, mert a WHO kimutatta ezek pozitív hatását. Az ember kikapcsolódik tőle a stressztől és megszabadul a nyomásoktól. Sőt! Látomásaik is vannak a szellemi dimenziókban. Hatalmas, megtermett lények a földön sosem látott, káprázatos városokat mutatnak nekik. Egyértelmű, hogy kapcsolatuk van a szellemvilággal.....csakhogy a szellemvilágnak 2 pólusa van.
Ezen növény khemikális összetevőinek a hatására már az ókori, Dél-Amerika esőerdeinek a területén élő civilizációk is rájöttek, ám ezekből ma már csak indákkal benőtt romok maradtak meg. Mi történt ezekkel a civilizációkkal? Ma már csak egy-két ágyékkötővel és köpőcsővel rohangáló ember él azon a területen.

A Dél amerikai sámánok halálbüntetés terhe alatt tiltották, hogy ennek a főzetnek a receptjét kiadják, főleg fehér embernek.
Ma mégis San Francisco utcái hétvégente hányó emberek sokaságával van tele, akik ezt a teát fogyasztják. Emögött a New Age áll - nem tudom, honnan szerzik az anyagot, mert a törzsi népek ma sem adják ezt ki - akik a vízözön elötti korszakot idealizálják és azt akarják visszahozni. Ők is azt vallják, hogy a zsidó-keresztény hit kirekesztő, elit, destruktív vallás, amely az emberiség egységének a fő akadályozója.

Ennek a növénynek a hatóanyaga a DMT. Ennek az az érdekessége, hogy alapjáraton benne van az ember szervezetében. Isten behelyezte ezt az anyagot az ember szervezetébe....
A DMT az emberi szervezetben belső elválasztású hormonként szabadul fel, DE CSAK a halál elötti pillanatban!
A szívhalál beálltakor szabadul fel, hogy az agyhalál állapotát késleltesse.
Ez a kilinikai halál állapota. Pont Te írtad talán, hogy érdemes lenne azok beszámolóit meghallgatni, akik a halálból jöttek vissza......Amit azok látnak, az nem a halál utáni élmény, hanem a klinikai halál utáni élmény, ami annak a következménye, hogy a szervezetükben felszabadul ez a hormon, amit Isten azért helyezett belénk, mert szükséges ahhoz, hogy az embert Isten felkészítse az örökkévalóságba való átlépéshez. A tényleges halálból soha senki nem jött vissza Jézus Krisztuson kívül.

" Én fiam vagy te, én ma szültelek téged!"
Zsidó 1:5.
2. zsoltár 7.

Jézus nemzése a feltámadás napjának reggelén történt. Azért kellett Őt " megszülni", mivel olyanná lett, mint mi, és elszakadt Istentől, amikor a szellemi halál állapota beállt nála minden emberért. A fizikai halál nem törölte volna el a bűneinket.
Nem tudom Hamp, hogy ezzel az információval hogy bírkózol meg, hiszen a " szűz fogan méhében"-nél megragadtál.........de az orvostudomány ma már képes mesterséges megtermékenyítésre, ami azt jelenti, hogy tényleges szexuális kapcsolat nélkül is képesek a petesejtet megtermékenyíteni és beültetni az anya méhébe, amelynek eredményeképpen, életképes, egészséges utódok születnek......lehet, hogy már ment is el melletted ilyen.
A Szent Szellem lehozta a mennyből a Logoszt, a tökéletes beszédet, az Igét, és beültette Mária méhébe. Ha az ember képes erre, Isten miért ne lehetne?
Jézus Krisztus feltámadása egyedi, mert Őt az Atya a tényleges, teljes halál, vagyis a szellemi halál állapotából hozta vissza, ami soha senki esetében nem fog megismétlődni. Jézusnál ezt azért lehetett megtenni, mert neki magának nem volt bűne, a szellemi halál állapota a mi bűneink miatt érte el.

Azok, akik ezt az anyagot hetente beviszik a szervezetükbe - ez egyébként ma már szintetikusan is előállítható -, és utána tovább élnek, és ezen keresztül értelmezik a saját életüket.......hihetetlen fals meglátásai lesznek az életről.
Én még azt is megkérdőjelezném - bármilyen durván hangzik is -, hogy ezek vajon emberszerű lények-e még? A testük igen, de vajon belül mi van?

Ez az anyag egyébként minimális mennyiségben szülés közben is felszabadul, azért, hogy a szülés nehézségein átjusson az anya.

" Felette igen megsokasítom viselősséged fájdalmait, fájdalommal szülsz magzatokat."
1 Mózes 3:16.

A bűn mindent elért, és hogy a nő ne haljon bele a szülés fájdalmaiba, Isten ennek a hormonnak a felszabadulásával védi meg a nőt.
Ha még valaki nem szült, nem kell megijednie, mert Isten elrendezte, hogy biztonságosan adjunk életet a gyermekeinknek.
Ha az emberen - meg az evolúción - múlna, az ember már a szülésbe is belehalna.

A szülés során egyébként cannabiodinok is felszabadulnak - ami a marihuánához hasonló hatóanyag -, és fájdalomcsillapítást szolgál.

A természetfelettibe nemcsak legálisan, hanem illegálisan is be lehet hatolni, Isten engedélye nélkül. Ennek minden esetben káros következményei vannak az emberre nézve, és sátáni lényekkel kapcsolja össze az embert. Mivel Isten királysága a világosság birodalma, az ő szolgái mindig tudatában vannak annak, hogy kit szolgálnak és mit csinálnak.
A Sátán országa viszont a sötétség birodalma, így akik illegális módon nyitnak a természetfeletti fele, nem ismerik az uruk valódi identitását, sem az általuk folytatott tevékenység valós természetét. Aki belép a láthatatlanba Isten engedélye nélkül, a sátáni erők játékszerévé válik és akkor ejtik rabul, amikor csak akarják. Ezt nevezi a Biblia okkultizmusnak. Ilyen a meditáció és a jóga......meg minden más keleti kultúrából származó praktika is.

Amikor az ember sokat fut és ezért a szervezetben fájdalom jelentkezik, a vérben endorfin szabadul fel. A neve azt jelenti: belső morfium, vagyis fájdalomcsillapító, amely egyben hangulatnövelő szer is.
Futás közbe felszabadul még pl. a xerotonin hormon is, az un. boldogsághormon. A sportolók, amikor sikerül az elképzelésüknek megfelelő teljesítményt elérniük, akkor ez a hormon felszabadul a szervezetben és hihetelenül kellemes és jó érzéssel tölti el őket. Ez egyébként nem csak sportteljesítmény, hanem minden, az ember által lelkiismeretesen és tisztességesen elvégzett munka után is felszabadul. Isten ezzel ösztönzi és jutalmazza az embert, hogy ne legyen rest és tunya, mert a lustaság ajtót nyit a bűnnek és így a Sátánnak. Isten megjutalmazza a szorgalmas embereket, hogy így védje meg őket az eltunyulástól.

A dorgozás a lustaság eredménye, mert az extazival ugyanezt a hatást lehet elérni. Az ember megjutalmazza magát, de nincs mögötte teljesítmény. Ez egy illegális önjutalmazás, így, mivel nem Istentől van, ugyanaz az anyag a láthatatlan világ sötét elemeivel hozza kapcsolatba az embereket.

Én nem kétlem, hogy meditációval vannak az embernek megtapasztalásai a láthatatlan világból, ám a modern ember nincs azzal tisztában, hogy a láthatatlannak vannak veszélyei is.
A régi animisták - akikre ma sokan hivatkoznak, még Te is - még tisztában voltak a szellemi dolgok veszélyeivel. A mai ember akarja ezeket a megtapasztalásokat, ám a tiltásokat figyelmen kívül hagyják és kiveszik ezekből, és így alkalmazzák ezeket a praktikákat.........
A láthatatlan világnak vannak Isten által lefektetett szabályai, amelyeket nem lehet büntetlenül áthágni......

Egy ember az örökölt lázadó hajlamából kifolyólag tagadhatja a gravitáció törvényét, és szabadon kiugorhat egy 10. emeleti ablakból, de az elutasítása nem érvényteleníti a törvényt. Ha leér a járdára, szörnyethal......

Tibi! A Te megtapasztalásod a természetfelettiről valóságos, ám az ismereted róla nem reális.......
Maradjunk annyiban,hogy szemellenzőben "látod"csak a világot...nincs ezzel gond...te így élsz én úgy ....
Szerintem "lerágtuk a csontot"....!!!!!!
Biztonságban vagyok...szeretet vesz körül;)
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Mert a nékem adott kegyelem által mondom mindenkinek közöttetek, hogy feljebb ne bölcselkedjék, mint a hogy kell bölcselkedni; hanem józanon bölcselkedjék, a mint az Isten adta kinek-kinek a + hit mértékét. (Róm.12,3)
-
Engem ez az ige int a mértéktartáshoz, amit a Szentszellem indukál bennem az állat kérdéssel kapcsolatban.
Ne tegyek hozzá ahhoz, amit Isten kijelenetett számomra.
Amit hiszek, az az, hogy az állatvilág is szenved, meghal, gyalázatot szenved el, és várja Isten Fiainak dicsőséges megjelenését.
Ez azért érdekes számomra, mert Isten senkit, semmit nem hagy szenvedni céltalanul.
Mert igazságos, és háromszor is szent Isten. Szent, szent, szent...
Ennek alapján az állatok is benne vannak Isten nagy terveiben. Istenre csak is az értelemes formálás és nevelés jellemző hitem szerint. Ezért is nevezzük megváltó, szabadító Istennek. :)
-
Az anyag is sok olyan titkot hordoz magában, amire nem érdemes felületes emberi választ adni.
Hiszen az anyag amiről a biblia második verse szól, már az ítélet jegyeit viseli magán, az I.Móz.1,2-ben.
" A föld pedig kietlen és puszta vala, és sötétség vala a mélység színén,és az Isten Lelke lebeg vala a vizek felett"
tohu vá-bohu (תֹ֙הוּ֙ וָבֹ֔הוּ) = kietlen és puszta
Jeremiás így ír az ítélet alá került Júdea pusztulásáról:
"Nézek a földre de íme kietlen és puszta, és az égre, de nincsen világossága!" Jer. 4,23


Az újjászületett, keresztény világban evidenciaként van elkönyvelve az, hogy az állatoknak nincs feltámadás. Ennek bibliai alapjai vannak.
Abban lehet esetleg logikai bukfenceket keresni, hogy ez miért van így, de én előre jeleztem, hogy amit ezzel kapcsolatban állítok, az az én eddigi bibliaismeretemen alapszik.
Kenneth E. Hagin - Te ismered - azt mondta:

" Bizonyos hamis vallások eretnekei azt állítják, hogy az állatoknak úgy van lelkük, mint nekünk; következésképpen, amikor egy ember meghal, ugyanúgy hal meg, mint egy kutya. Valóban igaz, hogy az állatoknak van lelkük, viszont nincs szellemük. Elég csak rájuk nézni, és bárki láthatja, hogy semmi olyan nincs bennük, amely hasonlóvá tenné őket Istenhez."

Az állatok, mivel van lelkük, rendelkeznek bizonyos mértékű megismerőképességgel, akarattal, és képesek még érzelmek kifejezésére is, de ez mind a fizikai létükön alapszik. Amikor a testük elpusztul, az állatnak vége...nincs tovább. Az ember lelke viszont -értelmi, érzelmi és akarati képessége - nem a fizikai létén, hanem a szellemén alapszik. Így amikor a test meghal, ezek a képességek tovább léteznek.
 
Utoljára módosítva:

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy boldog napja sem volt az életemnek” – mondja a 128 éves orosz nő


129. születésnapjára készül az orosz Koku Isztambulova, aki az orosz kormány szerint a világ legidősebb embere, bár ezt nem lehet minden kétséget kizáróan bizonyítani. A születésnap azonban nem ok arra, hogy boldogan ünnepeljen. A nő ugyanis „büntetésnek” tartja hosszú életét – írta a Daily Mail.

Isztambulova elmondása szerint egyetlen egy boldog napja sem volt az életének, mindig csak keményen dolgozott a kertben. „Fáradt vagyok. A hosszú élet számomra egyáltalán nem isten ajándéka, hanem büntetés” – mondta el a nő.

„Már biztos vagyok benne, hogy az életem nem volt boldog” – közölte a nő, visszaemlékezve arra, hogyan bujkált a német tankok elől a második világháború alatt, valamint arra, milyen volt száműzetésben élni. A csecsenföldi nő felidézte, hogy túlélte az orosz polgáháborút, a második világháborút, a száműzetést és a két csecsen háborút.

„Visszanézve szomorú életemre azt kívánom, bárcsak fiatalon meghaltam volna” –közölte Iszatmbulova. Akinek fogalma sincsen arról, hogy mi lehet hosszú életének a titka. Mint elmondta, sok hozzá hasonlóan sokáig élő ember sportolással, vagy valami különleges étellel tartja fitten magát, „de nekem ötletem sincs arra, mitől élek még mindig”.

Ha ez a nő 130 évesen megtér, másként fog gondolkodni.......akkor az fog a fejében járni, vajon mivel érdemelt ki íly nagy, másoknak meg nem adatott kegyelmet, hogy ilyen hosszú időt kapott arra, hogy elfogadhassa Jézust Megváltójának.......
A korai halál Isten Igéje szerint átok, mert alig kap a bűnös ember időt arra, hogy megismerhesse az igazságot.
Egyébként ezt a nagy kegyelmet valószínűleg valamelyik elődjének köszönheti. Isten Igéje szerint negyedíziglen kihatással van az ember életére az elődeiknek a cselekedetei. Ezért nem mindegy, hogy hogy élünk, mert a leszármazottaink sorsát is előre - akár tudatlanul is -, de alakítjuk és befolyásoljuk.

Felelősek vagyunk a gyermekeinkért és leszármazottainkért és azok jövőjéért. Isten számon fogja kérni és felelősségre fogja vonni a szülőket a gyermekeik sorsa miatt.

" Mert tudom róla, hogy megparancsolja az ő fiainak és az ő háza népének őutána, hogy megőrizzék az Úrnak útját......."
1 Mózes 18:19.

".......ismertesd meg azokat a te fiaiddal és fiaidnak fiaival..."
5 Mózes 4:9.

" És tanítsátok meg azokra a ti fiaitokat, szólván azokról, mikor házadban ülsz, mikor úton jársz, mikor fekszel és amikor felkelsz!
5 Mózes 11:19.

Az atyáknak - szülőknek - meg kell valósítaniuk és át kell adniuk gyermekeiknek a szellemi, erkölcsi és bibliai értékeket.
Isten azért áldotta meg Ábrahám leszármazottait, mert szellemi és erkölcsi felelősséget vállalt a gyermekeiért.
Izrael dicsőséges jövőjét - amelyből ma még nem sokat látunk, bár éppen a héten ünnepelte a modern Izrael állama fennállásának 70. évfordulóját -, Ábrahám Isten Igéjéhez való rendíthetetlen hűségének köszönheti.

Nem azért születünk, hogy belepusztuljunk ebbe a világba és a gyermekeinknek sem azért adunk életet.......
 
Oldal tetejére