Ezoterika

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Elfogadjam a sorsom?
Létezik szabad akarat?

„Ezoterikus körökben” rengeteg vita tárgyát képezi manapság is a determináció vagy szabad akarat kérdése. Vajon előre meg van írva sorsunk a csillagokban, vagy saját magunk irányítjuk azt?
„Úgy döntöttem,
ahogy meg volt írva,
mint egy igaz ember
- úgy szállok a sírba.”
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
A jellemünk a sorsunk
<o:p></o:p>
Én azt vallom, hogy az asztrológiai előrejelzés nem konkrét tényeket, hanem lehetőségeket közöl...a szabad akarat inkább a lehetőségek kihasználásában vagy elutasításában rejlik. Egy nagyon régi bölcs mondás szerint is:
A jellemünk a sorsunk. Az emberrel veleszületett adottságoktól és további belső fejlődésétől függ, hogy ki mennyire élhet a helyesen értelmezett szabad akaratával, vagy milyen mértékben válik a külső hatások játékszerévé. Tulajdonságaink, viselkedésünk mintegy eleve megszabják, hogy milyen dolgokkal kerüljünk kapcsolatba, milyen események érjenek bennünket. A horoszkópban benne vannak ezek a kilátások - jók és rosszak egyaránt.


Robogás a sorsvonattal

Peter Orban és Ingrid Zimmel Ezoterikus asztrológia című könyve szerint a sorsunk olyan, akár egy vonat, mely „valamikor elindult. Mindenki tudja, hogy mikor, hiszen a születés helye és ideje rögzítve van. …mint minden vonatnak, ennek is van menetrendje, amelyben benne áll, hogy milyen településeket érint a vonat (át lehet állítani a váltókat), mennyi ideig áll az egyes állomásokon, milyen tájakon halad át (magas hegységeken keresztül, folyók mellett vagy alagutakon át), és mikor éri el a végállomást.


Általában nem érezzük magunkénak sem a vonat menetirányát, sem a tájat, sem a bensőnkben (a vonat belsejében) tartózkodó útitársakat, akik időnként be- és kiszállnak.
Tudjuk, hogy honnan indult a vonat, és azt is, hogy milyen állomások mellett haladtunk el. Azt is tudjuk, hogy kikkel találkoztunk a mai napig, kik azok, akik ki- és beszálltak (és közülük néhányan még most is velünk utaznak). Ez az emberi élet alaphelyzete. A szerzőpáros azt állítja, hogy a menetrendet már megírták. Rögzítve van benne a végállomás, és az érkezési időpont is. Ezen nem változtathatunk. Sem a böjtölés, sem az ima, sem a vegetáriánus táplálkozás, sem a jóga, sem az általános emberszeretet nem toldja meg egy perccel sem. Nem toldja meg egy perccel sem?




<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
A menetrend törvénye


A menetrend a törvényünk, és nem az a cél, hogy megváltoztassuk, hanem az, hogy beteljesítsük. Elkerülhetetlenül eljutunk a végállomásra, tehát az a legjobb, ha megpróbáljuk megérteni a menetrend törvényét. Megvan rá a lehetőségünk, hiszen a menetrend ott van a vonatban. Az út előre meg van tervezve, az útirány adott, és még senki nem látott olyan vonatot, amely nem síneken robogott volna.
Ebben a tekintetben előre meghatározott a sorsunk. De a vonatban szabadok vagyunk! Beléphetünk minden kocsiba, táncolhatunk, nevethetünk, sírhatunk, azt tehetjük, amit csak akarunk. Minél jobban megismerjük a vonatot, azaz önmagunkat, annál jobban látjuk az irányt. Végül megértjük, hogy miért pont oda kell eljutnunk.”



<o:p></o:p>

Horoszkóp, mint útjelző

Szerintem komoly asztrológus nem állítja, hogy a csillaghatások szerepe kizárná vagy lehetetlenné tenné a szabad akaratot! A horoszkóp segítségünkre lehet a legfontosabb feladatok megoldásában: hogy megismerjük önmagunkat!!! Őszinte tükröt tart elénk, és nem hízeleg a hiúságunknak, de igazi értékeinket is világosan mutatja.
Megismerhetjük belőle sorsunk fő irányvonalait, azt hogy mi a nekünk rendelt igazi út, és mik azok a "szakadékok" amelyek fenyegethetnek. Az ún. rossz hatások azonban nem feltétlenül valami szerencsétlenséget jelölnek, inkább a tendenciákat mutatja, hogy lássuk milyen hajlamok és adottságok élnek bennünk: figyelmeztet jó és rossz hajlamainkra egyaránt, és feltárja az eshetőségeket, amelyek abból származnak. Az önmegismerés és önfejlesztés útján aztán már ki-ki a maga sorsának kovácsa.

Lehet, hogy vannak végzetszerűen elkerülhetetlen dolgok, amelyeket sehogyan sem tudunk elkerülni, de itt is az a döntő, hogy hogyan fogadjuk az eseményeket, hogyan reagálunk azokra!!



Kapitány Éva
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Az elveszett Sangri-La<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Gergely Miklós <o:p></o:p>
<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /><v:shapetype id=_x0000_t75 coordsize="21600,21600" o:spt="75" o:preferrelative="t" path="m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe" filled="f" stroked="f"><v:stroke joinstyle="miter"></v:stroke><v:formulas><v:f eqn="if lineDrawn pixelLineWidth 0"></v:f><v:f eqn="sum @0 1 0"></v:f><v:f eqn="sum 0 0 @1"></v:f><v:f eqn="prod @2 1 2"></v:f><v:f eqn="prod @3 21600 pixelWidth"></v:f><v:f eqn="prod @3 21600 pixelHeight"></v:f><v:f eqn="sum @0 0 1"></v:f><v:f eqn="prod @6 1 2"></v:f><v:f eqn="prod @7 21600 pixelWidth"></v:f><v:f eqn="sum @8 21600 0"></v:f><v:f eqn="prod @7 21600 pixelHeight"></v:f><v:f eqn="sum @10 21600 0"></v:f></v:formulas><v:path o:extrusionok="f" gradientshapeok="t" o:connecttype="rect"></v:path><o:lock v:ext="edit" aspectratio="t"></o:lock></v:shapetype><v:shape id=_x0000_s1026 style="MARGIN-TOP: -127.4pt; Z-INDEX: 1; MARGIN-LEFT: -70.85pt; WIDTH: 75pt; POSITION: absolute; HEIGHT: 75pt; mso-wrap-distance-left: 4.5pt; mso-wrap-distance-right: 4.5pt; mso-position-vertical-relative: line" type="#_x0000_t75" alt="" o:allowoverlap="f"><v:imagedata src="file:///F:\DOCUME~1\KARSAY~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif" o:title="2555_2"></v:imagedata><?xml:namespace prefix = w ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:word" /><w:wrap type="square"></w:wrap></v:shape>A regény születésének idején Tibet a külvilág elől elzárt terület volt, amelyről vajmi keveset lehetett tudni. Nem csoda, ha a nyugati olvasók képzeletét is magával ragadta az eszményi közösség víziója, egy újabb remény arra, hogy végre megtaláljuk, amit keresünk. Utóbb kiderült, hogy a történet nem pusztán az írói képzelet terméke: Tibetben és környékén már évezredek óta élt a regénybeli Sangri-la leírásához nagyon is hasonló legenda. A buddhizmus meghonosodása előtti bon-vallás Olmolungrungnak, a későbbi szankszkrit szövegek Csang Sambalának vagy Sambalának („a boldogság forrása”) nevezték azt világtól távoli völgyet, ahol „halhatatlanok élnek tökéletes harmóniában”. A dolog azóta is sokakat foglalkoztat szerte a világon. Időről időre lábra kapnak híresztelések, amelyek Sangri-lát hol a tibeti Kunlun hegységben, hol a dél-kínai Jünnanban, Nepálban vagy legutóbb éppen a himalájai Szikkimben vélik megtalálni. Azt persze távolról sem gondoltam, hogy szikkimi barangolásom föllebbenthetné a fátylat a titokról, mindössze arra vágytam, hogy érezzek valamit abból a különös energiából, amivel az ősi mítoszok közelsége tölti el olykor a szerencséseket.

Kolostorok vidéke
Szikkim, ez a földrajzilag és etnikailag is Tibet pereméhez tartozó hegyvidék, ahol még a XX. században is lámaista papkirály, a csogyal uralkodott, ma India része, annak is egyik legnehezebben megközelíthető, de legszebb vidéke. A világtól elzárt, védett zug ez a megyényi állam, amelynek felkereséséhez az indiai hatóságoktól külön engedélyt kell beszerezni. Tiszteletre méltó, rendíthetetlen csúcsai – köztük a Kancsendzönga, a világ harmadik legmagasabb hegye, amelyet az itteniek az ország védelmezőjének tartanak –, a buddhista kolostorok egyszerűsége, a lassú mederben folyó szerzetesi élet mind éles kontrasztban áll azzal a modern, lüktető világgal, amit térben és időben messze magam mögött hagytam. A 164 ma is használt és többségében jól karbantartott gompa (buddhista kolostor) mutatja a szikkimiek mély vallásosságát és eltökélt szándékát, hogy a mai anyagias korban is megőrizzék szellemi örökségüket. Köztük a nyugati hegyekben megbúvó, 17. századi Pemajangtsze-kolostor viszonylag szerény külseje ellenére is egyike a legfontosabbaknak: a nyingmapa irányzat („régi rend”) főkolostora, fontos kegyhely Szikkimben.
Ehhez a gompához 108 szerzetes és növendék tartozik, de érkezésemkor a szerzetesek közül épp senki sem mutatkozott. A kisebb fiúk fociztak, csak egy almát rágcsáló társuk figyelte a korlátról, amint az udvaron kíváncsiskodva szemügyre vettem a kolostor mindennapi életében használt kellékeket. Fából ácsolt állványokon itt is láttam imamalmokat, amelyek minden egyes pörgetésével képletesen újból és újból elhangzik a belsejükben elhelyezett vagy rájuk vésett ima. Azzal a zseniális megoldással azonban Szikkimben találkoztam először, hogy az imamalom hengerét széllapátokkal látják el, így az ima – mivel errefelé sokat fúj a szél – emberi erőfeszítés nélkül is célba jut. Ugyancsak szélenergiával „működnek” a dombtető többméteres póznáin suhogó, szent szövegekkel teleírt imazászlók, amelyeket – ha már végképp szétrongyolódtak – az erre szolgáló, több helyütt is látható imakemencékben égetnek el, hogy a füsttel még egy utolsó fohász szálljon az ég felé.
Később előkerült néhány barátságos láma, és szerencsémre egy angolul tudó fiatal szerzetessel is megismerkedtem. A bordó köpönyegbe burkolódzó, törékeny Csering minden egyes szót leheletfinom óvatossággal ejtett, miközben a kolostor történetéről, a szerzetesek életéről, iskolás egyszerűséggel a vallásról beszélt. Legnagyobb átéléssel a tibeti újév előtt tartott (a mi naptárunkban rendszerint februárra eső) kétnapos fesztiválról mesélt, amikor a szerzetesek az ország minden szegletéből érkező zarándokok előtt adják elő a Jó és a Gonosz örök küzdelméről szóló hagyományos táncukat. A szertartások során a nagy becsben tartott maszkokon kívül olyan régről őrzött, hátborzongató kellékek is előkerülnek, mint az emberi csontból készült rituális síp (varku), a koponyából összeállított dob (damaru) vagy az ezüstveretes, antik ivóedény (kapali).

Sambala küldetése
Sambaláról azonban nem nyilatkozott Csering, pedig érdekelt volna, mit gondolnak erről manapság a kolostorlakók. Hiszen ha hinni lehet a legendáknak, ez a történet mindannyiunk közös jövőjéről szól! Mert Sambala – úgy mondják – nem csupán egy ideális közösség, amely tudatilag magasan fölötte áll a földkerekség bármelyik kultúrájának, de titkos képességei révén figyel a külvilágra, és igyekszik kedvező irányba terelni az eseményeket, úgy, hogy azok egyszer végül az emberek öntudatra ébredésében, spirituális újjászületésében teljesedjenek ki. Ez a hely tehát a boldogabb jövőbe vezető utunk kapuja, egy új világ műhelye, ahol az emberiség evolúciójának végső, sorsdöntő szakaszát formálják...
A buddhisták között is egyre többen vannak azonban, akik Sambalát nem annyira a maga fizikai valójában is létező helynek, sokkal inkább egy életforma, gondolkodásmód, lelki beállítottság elvont szimbólumának tekintik. (A hagyomány szerint a Sákjamuni Buddha ide hozta a kálacsakra tantrát, és a tanításokat azóta is itt őrzik.) Pedig az ősi írások Sambalát nagyon is kézzelfogható helyként, következetes részletességgel írják le. Fekvését legtöbbször nyolcszirmú lótuszhoz hasonlítják, melyet havas hegyek gyűrűje vesz körül. A virágforma közepén helyezkedik el az „arannyal-gyémánttal ékes” főváros, Kalapa. Földünkön ez az egyetlen tiszta szellemiségű ország, ahol mindenki boldogan, szenvedések nélkül, a legmagasabb erkölcsi mércék szerint él, harmóniában önmagával, egymással és a környező természettel.
Az országot a király (kalika) vezeti, jelenleg a huszonegyedik. Sambala próféciája szerint a harminckettedik kalika uralkodása alatt jön el az idő, amikor a külvilág teljes egészében egy önző, gonosz vezér hatalmába kerül majd. De mikor az minden talpalatnyi földet meghódítva. elégedetten tekint körbe, Sambala fölül felszáll a köd, és az elveszett birodalom láthatóvá válik.
A zsarnok nyomban összetrombitálja seregeit, és Sambala harcosai is „kilovagolnak kelet felől”. Akkor kerül sor a jó és a gonosz végső nagy csatájára, ami után végre az egész világon beköszönta lelki békesség aranykora. Háborúk, terrorizmus, rivalizálás és öncélú harácsolás – mai valóságunk igencsak beleillik a jövendölés első felébe. Egyszer remélhetőleg a második rész is be fog teljesedni…

A belső utakon járók földje
Kis csalódottságot éreztem, hogy ezzel kapcsolatos kérdéseimre nem fogok választ kapni a kolostorban, de aztán eszembe jutott: mi másért vennék elő a Pemajangtsze szerzetesei évről évre hímzett köpenyeiket, álarcaikat, és játszanák el azt a végső, nagy csatát, ha nem azért, mert bízva bíznak Sambala próféciájának beteljesülésében? Visszaemlékeztem, hogy minden tartózkodása ellenére Csering is milyen csillogó szemmel beszélt erről az ünnepről!
Sambala létét csavaros eszű tanítók egykor azzal bizonyították, hogy ha valami az emberek életére évszázadok óta ekkora hatást gyakorol, annak igenis muszáj léteznie. Azt csak én teszem hozzá: ha már létezik ez az idilli világ, miért ne lehetne éppen itt, ezen a varázslatos tájon? Hogy az elveszett birodalom, a misztikus Sambala valahol Szikkimben lenne? – ezen a meghökkentő ötleten Csering elnézően csóválta a fejét, bár mintha a beavatottak szánakozó félmosolyát is láttam volna átsuhanni udvarias arcán. De mikor a kolostor melletti dombtetőn magányosan állva körüllengtek a Himalája végtelen szelei, én mégis biztos lettem ennek a tájnak a különlegességében. Nehéz leírni, ahogy az első napsugarak puha, éteri fénnyel simogatják a lassan gomolygó felhőket, a távoli jéghegyek pedig mintha valami áttetsző derengéssel, belülről izzanának. Aztán a környező völgyekből felszáll a köd, és körös-körül minden megelevenedik. Fröccsen a szurdokon átvágtató hegyi patak vize, a mélykék ég háttere előtt pedig a növényzet élénkzöldje, a köves hegyoldalak rozsdabarnája, fölötte a hó vakító fehérsége szinte szikrákat szór. Ez a színekkel és fényekkel teli táj a keresők, a belső utakon járók földje.
A magam részéről bizony nehezen tudnék elképzelni lélegzetelállítóbb díszletet egy legendának, legyen akár Sambala, akár Sangri-la a neve.
Gergely Miklós

Távoli dimenziók
Az általunk tapasztalt valóságon túl számtalan más dimenzió is létezik – állítják egyre többen.
Dimenziók, amelyek meghaladják az emberi érzékelés határait, de mégis kiteljesítik mindazt, amit saját világunkban látunk és hallunk. Létezik olyan feltevés, hogy az egykor tiszta lelkű, ártatlan emberiség gondolati-spirituális energiája révén jóval magasabb rezgésszámon élt. Ahogy egyre inkább az anyagi környezet befolyása alá kerültünk, jócskán eltávolodtunk ettől az állapottól, s elveszítettük képességünket a spirituális energia megteremtésére és kihasználására. Mai rezgésszámunk állítólag harmadára csökkent, s mivel a fény és a hang magasabb frekvenciájú tartományai számunkra már érzékelhetetlenek, elveszítettük a kapcsolatot azokkal, akiknek sikerült fenntartaniuk az eredeti állapotot. A kiválasztottak e kicsiny csoportját, kiknek feladata lett, hogy a tudást megőrizzék egy távoli jövő számára, egyre nagyobb titokzatosság vette körül.
Lehet, hogy a különböző kultúrák mondái – Atlantisz, Lemuria, El Dorado, Camelot, Aggartha, Lyonesse meg a többiek – között van valami rejtett összefüggés, aminek épp ez az alapja? Hiszen mindegyik egy-egy különlegesen fejlett, de szinte betegesen rejtőzködő, később titokzatosan megsemmisült civilizációról szól. Lehet, hogy a főszereplők mindegyik történetben ugyanazok, csak a rejtélyes közösség fennmaradási ösztöntől és védekezési kényszertől hajtva újra és újra továbbállt? Mindez érdekes válasz lehet arra a sokszor feltett kérdésre, hogy a tökéletes lények országa hogyan létezhet ezen a mára már keresztül-kasul feltérképezett bolygón úgy, hogy még a modern technika műholdas felvételei sem bukkantak soha a nyomára. Ha Sambala valóban létezik, kapui nem pusztán bejáratok, hanem távoli dimenziók között vezető átjárók, melyek – amíg a prófécia be nem teljesedik, és mindannyian újra el nem érjük azt a gyermeki ártatlanságot – csak az arra felkészültek előtt nyílnak meg.
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
A lélek betegsége, a test betegsége<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>


A magány, az elégedetlenség, az örömtelenség, a mozgáshiány, a helytelen táplálkozás és a drogfogyasztás hosszú a szervezetünket is megterheli, pszichoszomatikus tünetek jelentkezhetnek...<o:p></o:p>
<o:p></o:p>

<SCRIPT type=text/javascript>if(!window.goA)document.write('<sc'+'ript src="http://imgs.adverticum.net/scripts/gwloader.js?ord='+Math.floor(Math.random()*1000000000)+'" type="text/javascript"><\/sc'+'ript>');</SCRIPT><SCRIPT type=text/javascript>if(window.goA)goA.addZone(36412,{displayOptions:{bannerhome:'http://ad.adverticum.net'}});</SCRIPT><SCRIPT src="http://ad.adverticum.net/js.prm?zona=36412&ord=w6By8Xf5Ig8Xi2Po5J&re=http%3A%2F%2Fangyalokangyala.virtus.hu%2F" charset=iso-8859-2></SCRIPT><o:p></o:p>

<o:p></o:p>
<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /><v:shapetype id=_x0000_t75 stroked="f" filled="f" path="m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe" o:preferrelative="t" o:spt="75" coordsize="21600,21600"><v:stroke joinstyle="miter"></v:stroke><v:formulas><v:f eqn="if lineDrawn pixelLineWidth 0"></v:f><v:f eqn="sum @0 1 0"></v:f><v:f eqn="sum 0 0 @1"></v:f><v:f eqn="prod @2 1 2"></v:f><v:f eqn="prod @3 21600 pixelWidth"></v:f><v:f eqn="prod @3 21600 pixelHeight"></v:f><v:f eqn="sum @0 0 1"></v:f><v:f eqn="prod @6 1 2"></v:f><v:f eqn="prod @7 21600 pixelWidth"></v:f><v:f eqn="sum @8 21600 0"></v:f><v:f eqn="prod @7 21600 pixelHeight"></v:f><v:f eqn="sum @10 21600 0"></v:f></v:formulas><v:path o:connecttype="rect" gradientshapeok="t" o:extrusionok="f"></v:path><o:lock aspectratio="t" v:ext="edit"></o:lock></v:shapetype><v:shape id=_x0000_s1026 style="MARGIN-TOP: 0px; Z-INDEX: 1; LEFT: 0px; MARGIN-LEFT: 0px; WIDTH: 123.75pt; POSITION: absolute; HEIGHT: 154.5pt; TEXT-ALIGN: left; mso-wrap-distance-left: 0; mso-wrap-distance-right: 0; mso-position-vertical-relative: line; mso-position-horizontal: left" alt="" o:allowoverlap="f" type="#_x0000_t75"><v:imagedata src="file:///F:\DOCUME~1\KARSAY~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.jpg" o:title="tn_aid6413_20080105073640_280"></v:imagedata><?xml:namespace prefix = w ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:word" /><w:wrap type="square"></w:wrap></v:shape><o:p></o:p>
A magány, az elégedetlenség, az örömtelenség, a mozgáshiány, a helytelen táplálkozás és a drogfogyasztás (alkohol, nikotin, koffein, gyógyszerek) hosszú távon nem csak bensõnket, de szervezetünket is megterheli, sõt idõvel pszichoszomatikustünetek jelentkezhetnek.<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Bár elõfordul, hogy olyan ember válik magányossá, akit körülvesznek szerettei, ismerõsei, leggyakrabban egyedül maradt idõsek, fõként férfiak élete válik egysíkúvá.<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
<v:shape id=_x0000_s1027 style="MARGIN-TOP: -481.6pt; Z-INDEX: 2; LEFT: 0px; MARGIN-LEFT: -70.85pt; WIDTH: 99pt; POSITION: absolute; HEIGHT: 98.25pt; TEXT-ALIGN: left; mso-wrap-distance-left: 0; mso-wrap-distance-right: 0; mso-position-vertical-relative: line" alt="" o:allowoverlap="f" type="#_x0000_t75"><v:imagedata src="file:///F:\DOCUME~1\KARSAY~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image003.jpg" o:title="SadMan"></v:imagedata><w:wrap type="square"></w:wrap></v:shape>Talán a legnagyobb ellenség az önsajnálat, mely az esetek túlnyomó részében csak fokozza a magányt. Ha a test súlyos betegségben szenved, az kihat a lélekre is, de ez fordítva is igaz. A megfelelõ testi közérzetet az említett tényezõkön kívül elsõsorban káros élvezeti szerek használata valamint a rendszertelen mozgás és étkezés rombolja.<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
A doktorukat felkeresõk kétharmada általános közérzettel kapcsolatos problémáikat hozzák elõ, mely zavarok felét a pszichoszomatikus panaszok jellemzik, melyek szervekre gyakorolt hatásait orvosilag nem lehet mérni.<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Általában a következõ lelki eredetû közérzeti zavarok merülnek fel: <o:p></o:p>
<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
megmagyarázhatatlan félelem, alvászavar, depresszió, idegesség, tespedtség, zavartság, érdektelenség, szexuális örömérzet csökkenése.<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
<v:shape id=_x0000_s1028 style="MARGIN-TOP: -70.85pt; Z-INDEX: 3; LEFT: 0px; MARGIN-LEFT: -212.95pt; WIDTH: 100.5pt; POSITION: absolute; HEIGHT: 63.75pt; TEXT-ALIGN: left; mso-wrap-distance-left: 0; mso-wrap-distance-right: 0; mso-position-vertical-relative: line" alt="" o:allowoverlap="f" type="#_x0000_t75"><v:imagedata src="file:///F:\DOCUME~1\KARSAY~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image004.jpg" o:title="lonely"></v:imagedata><w:wrap type="square"></w:wrap></v:shape>Gyakori jelenség az is, mikor a magányos ember tovább fokozza állapotát és kerüli a társaságot. Igazi szervi problémák nélkül további szervi mûködésbeli zavarok alakulhatnak ki, pl. légzési, keringési, járással kapcsolatos zavarok, gyors szívdobogás, ájulás továbbá a látás, hallás, hang elvesztése, emésztési, étkezési panaszok (hasmenés, székrekedés, hányás, testsúlyváltozás), fájdalmak által kísért menstruáció, elmaradó tüszõrepedés, hüvelygörcsök, orgazmus hiánya, impotencia, korai magömlés.<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Ha az említett tünetek nem figyelmeztették eléggé az alanyt, akkor van idõ arra, hogy a pszichoszomatikus betegség is megjelenjen.<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
<v:shape id=_x0000_s1029 style="MARGIN-TOP: -230.35pt; Z-INDEX: 4; LEFT: 0px; MARGIN-LEFT: -70.85pt; WIDTH: 112.5pt; POSITION: absolute; HEIGHT: 84.75pt; TEXT-ALIGN: left; mso-wrap-distance-left: 0; mso-wrap-distance-right: 0; mso-position-vertical-relative: line; mso-position-horizontal-relative: text" href="http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://gerakandrea.googlepages.com/LonelyIsTheBird.JPG/LonelyIsTheBird-full.jpg&imgrefurl=http://gerakandrea.googlepages.com/ger%25C3%25A1kandreafot%25C3%25B3i&h=1224&w=1632&sz=281&hl=hu&start=18&um=1&tbnid=iCNOPPDOdEFDkM:&tbnh=113&tbnw=150&prev=/images%3Fq%3Dlonely%2Bpic%26svnum%3D50%26um%3D1%26hl%3Dhu%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:hu:official%26hs%3DJ9u%26sa%3DX" alt="" o:allowoverlap="f" type="#_x0000_t75" o:button="t"><v:imagedata src="file:///F:\DOCUME~1\KARSAY~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image005.jpg" o:title="LonelyIsTheBird-full"></v:imagedata><w:wrap type="square"></w:wrap></v:shape>A legismertebbek: gyomor-, nyombélfekély, vastagbélgyulladás, savtúltengés, bizonyos mozgásszervi és nõgyógyászati kórok, bronchiális asztma, infarktus, magas vérnyomás, verõeres elzáródásos betegségek, allergiás, gyulladásos bõrelváltozások, táplálkozási zavarok - ásványianyag- és vitaminhiány, szénhidrátok, fehérjék, zsírok nem megfelelõ aránya a testben.<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Ezen a szinten már elkerülhetetlen az orvosi, kórházi ellátás igénybe vétele és az életmódváltás.<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
<v:shape id=_x0000_s1030 style="MARGIN-TOP: -378.35pt; Z-INDEX: 5; LEFT: 0px; MARGIN-LEFT: -70.85pt; WIDTH: 98.25pt; POSITION: absolute; HEIGHT: 63.75pt; TEXT-ALIGN: left; mso-wrap-distance-left: 0; mso-wrap-distance-right: 0; mso-position-vertical-relative: line" alt="" o:allowoverlap="f" type="#_x0000_t75"><v:imagedata src="file:///F:\DOCUME~1\KARSAY~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image006.jpg" o:title="lonely4"></v:imagedata><w:wrap type="square"></w:wrap></v:shape>A magánytól szenvedõ ember nem fordít magára elegendõ figyelmet. Gyakran folyadékhiány lép fel nála, mely kiszáradáshoz vezet, ami pedig számos szempontból csökkenti a szervezet teljesítményét.<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Sokszor elõfordul olyan is, mikor a gondokkal küszködõ ember elhanyagolja környezete és saját maga tisztán tartását, és ez elõnyös a gombáknak.<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
És hogy mit tegyünk a problémák elkerülésére és elûzésére?<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Fogadjunk meg néhány jótanácsot!<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Nézzünk szembe eddigi életünkkel, és vessük össze azzal, amit az összhangunk megkívánna!<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Kis lépésekkel módosítsunk kellemetlen életvitelünkön, tûzzünk ki magunk elé célokat! <o:p></o:p>
<o:p></o:p>

Szeressünk és hagyjuk <o:p></o:p>

<o:p></o:p>

(érjük el) hogy szeressenek! <o:p></o:p>

<o:p></o:p>
Az elõbbit mutassuk ki segítségnyújtással is, ha jól csináljuk, úgyis visszakapjuk. <o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Fontos a beszélgetés és a pihenés is, de az is, hogy valami munka azért mindig legyen! <o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Ha nem megy egyedül, gondoljunk csak az intézményes segítségekre! <o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Forrás: http://www.lelkiegeszseg.hu/<o:p></o:p>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
<TABLE class=MsoNormalTable style="WIDTH: 336.75pt; mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm" cellSpacing=0 cellPadding=0 width=449 border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; WIDTH: 336.75pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent" width=449>
<TABLE class=MsoNormalTable style="WIDTH: 336.75pt; mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm" cellSpacing=0 cellPadding=0 width=449 border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; WIDTH: 325.5pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent" width=434>Jashme: A gyógyító ásványok évezredek pozitív energáit sugározzák<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
</TD></TR><TR style="mso-yfti-irow: 1; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent" colSpan=2><o:p> </o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>​
<o:p></o:p>
</TD></TR><TR style="mso-yfti-irow: 1"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; WIDTH: 336.75pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent" width=449><?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /><v:shapetype id=_x0000_t75 coordsize="21600,21600" o:spt="75" o:preferrelative="t" path="m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe" filled="f" stroked="f"><v:stroke joinstyle="miter"></v:stroke><v:formulas><v:f eqn="if lineDrawn pixelLineWidth 0"></v:f><v:f eqn="sum @0 1 0"></v:f><v:f eqn="sum 0 0 @1"></v:f><v:f eqn="prod @2 1 2"></v:f><v:f eqn="prod @3 21600 pixelWidth"></v:f><v:f eqn="prod @3 21600 pixelHeight"></v:f><v:f eqn="sum @0 0 1"></v:f><v:f eqn="prod @6 1 2"></v:f><v:f eqn="prod @7 21600 pixelWidth"></v:f><v:f eqn="sum @8 21600 0"></v:f><v:f eqn="prod @7 21600 pixelHeight"></v:f><v:f eqn="sum @10 21600 0"></v:f></v:formulas><v:path o:extrusionok="f" gradientshapeok="t" o:connecttype="rect"></v:path><o:lock v:ext="edit" aspectratio="t"></o:lock></v:shapetype><v:shape id=_x0000_i1025 style="WIDTH: 0.75pt; HEIGHT: 0.75pt" type="#_x0000_t75" alt=""><v:imagedata src="file:///F:\DOCUME~1\KARSAY~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif" o:href="http://www.estihirlap.hu/images/spacer.gif"></v:imagedata></v:shape><o:p></o:p>
</TD></TR><TR style="mso-yfti-irow: 2"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; WIDTH: 336.75pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent" width=449>A kövek „mágikus” erejét már az egyiptomiak is felfedezték. Néhány régészeti feltárás, ábrázolás mutatja: ékszereiket türki és ametiszt díszítette.
Napjainkban az alternatív gyógyászat témakörében egyre nagyobb szerepet kap a nemes-kövekkel való „terápia”.
<o:p></o:p>

</TD></TR><TR style="mso-yfti-irow: 3"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; WIDTH: 336.75pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent" width=449><v:shape id=_x0000_i1026 style="WIDTH: 0.75pt; HEIGHT: 0.75pt" type="#_x0000_t75" alt=""><v:imagedata src="file:///F:\DOCUME~1\KARSAY~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif" o:href="http://www.estihirlap.hu/images/spacer.gif"></v:imagedata></v:shape><o:p></o:p>
</TD></TR><TR style="mso-yfti-irow: 4"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; WIDTH: 336.75pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent" width=449>Nézeteink szerint a betegségeinket energiagátak, blokkok okozzák. Ez által az emberi aura olyan energiát bocsát ki, mely fellelhető a különböző ásványokban. Kölcsönhatásba kerülésük által: kiolthatják egymást, ezáltal segítve gyógyulásunkat.
Nem helyettesíthetik az orvostudományt, de kiegészítő kezelésként meggyorsítja a pozitív változásokat.

„Az ásvány a természet birodalmához tartozik, Isteni a rendeltetése, hogy statikus és passzív állapotban dinamikus erőt fejt ki, mely minden anyagon akadálytalanul áthatol.”
A tudás tehát évezredes múltra tekint vissza. Előnye, hogy fájdalommentes, s anyagiakban is elérhető sok ember számára. A köveket sokféle módon felhasználhatjuk lelki-testi egészségünk érdekében. Léteznek zsebkövek /szívnél fejtik ki hatásukat/, marokkövek /tenyéren keresztül energetizálnak/, s ékszerként is hordható változatai /feltöltenek/. Felmerülhet a kérdés, a hatalmas választékból mi alapján válasszunk? Minden egyes ásványnak van egy bizonyos „rendeltetése”, ami által könnyebben eligazodhatunk az ismeretek tengerében. Vannak asztrológiai jegyekhez kapcsolódó kövek is, én mégis úgy gondolom: hallgassunk a megérzéseinkre.

Amiről nagyon kevés tájékoztatást kapunk: az a kövek megfelelő tisztítása! Mivel a víz közismerten tisztító hatású: a titok ebben rejlik. Ha folyamatosan, naponta velünk van ásványunk, este érdemes hideg, folyóvíz alatt tartani 1-2 percig. Törölgetni nem szabad, hagyni kell magától megszáradni.
A tisztítás azért elengedhetetlen, mert a napközben összegyűjtött energiákat ily módon „adja le”, hogy másnap újra gyógyító hatása legyen. Érdemes tehát időnként feltöltenünk őket. Tudjuk, a Nap fénye szintén hatással bír életünkre, ez a legtermészetesebb megoldás. Amikor időnk engedi, tegyük egy órára napsütötte helyre, hogy felerősödhessen energetizáló hatása.

Néhány fontosabb ásvány és gyógyhatásaik:

<o:p></o:p>

<TABLE class=MsoNormalTable style="mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 3.75pt 3.75pt 3.75pt 0cm; mso-table-lspace: 2.25pt; mso-table-rspace: 2.25pt; mso-table-anchor-vertical: paragraph; mso-table-anchor-horizontal: column; mso-table-left: left" cellSpacing=0 cellPadding=0 align=left border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 3.75pt; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 3.75pt; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 3.75pt; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent"><v:shape id=_x0000_i1032 style="WIDTH: 108.75pt; HEIGHT: 72.75pt" type="#_x0000_t75" alt=""><v:imagedata src="file:///F:\DOCUME~1\KARSAY~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image002.jpg" o:href="http://www.estihirlap.hu/articles/001401-001500/001492/achat_szoveg.jpg"></v:imagedata></v:shape><o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>1. ACHÁT: kvarcmódosulat, színe: kék, szürke, homokbarna
Gyógyhatások: agy, bőr, epilepszia, fekélyek, idegek, láz, méregtelenítés,
Lelki hatások: letargia, depresszió ellen (örömérzet erősítése),

<o:p></o:p>

<TABLE class=MsoNormalTable style="mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 3.75pt 3.75pt 3.75pt 0cm; mso-table-lspace: 2.25pt; mso-table-rspace: 2.25pt; mso-table-anchor-vertical: paragraph; mso-table-anchor-horizontal: column; mso-table-left: left" cellSpacing=0 cellPadding=0 align=left border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 3.75pt; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 3.75pt; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 3.75pt; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent"><v:shape id=_x0000_i1027 style="WIDTH: 108.75pt; HEIGHT: 80.25pt" type="#_x0000_t75" alt=""><v:imagedata src="file:///F:\DOCUME~1\KARSAY~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image003.jpg" o:href="http://www.estihirlap.hu/articles/001401-001500/001492/akvamarin_szoveg.jpg"></v:imagedata></v:shape><o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>2. AKVAMARIN: világoskék berillium
Gyógyhatások: állkapocs, csecsemőmirigy, csontok, garat immunrendszer,
Lelki hatások: érthetőség, félénkség, rátermettség, kommunikáció,

<o:p></o:p>

<TABLE class=MsoNormalTable style="mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 3.75pt 3.75pt 3.75pt 0cm; mso-table-lspace: 2.25pt; mso-table-rspace: 2.25pt; mso-table-anchor-vertical: paragraph; mso-table-anchor-horizontal: column; mso-table-left: left" cellSpacing=0 cellPadding=0 align=left border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 3.75pt; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 3.75pt; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 3.75pt; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent"><v:shape id=_x0000_i1028 style="WIDTH: 108.75pt; HEIGHT: 87pt" type="#_x0000_t75" alt=""><v:imagedata src="file:///F:\DOCUME~1\KARSAY~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image004.jpg" o:href="http://www.estihirlap.hu/articles/001401-001500/001492/ametiszt_szoveg.jpg"></v:imagedata></v:shape><o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>3. AMETISZT: lila kvarckristály
Gyógyhatások: általános erősítő, agyféltekék, alultápláltság, fejfájás, hormonok, pajzsmirigy, termékenység,
Lelki hatások: akarat, alvás, emlékezőképesség, önbecsülés, mentális védelem, SZERENCSEKŐ,

<o:p></o:p>

<TABLE class=MsoNormalTable style="mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 3.75pt 3.75pt 3.75pt 0cm; mso-table-lspace: 2.25pt; mso-table-rspace: 2.25pt; mso-table-anchor-vertical: paragraph; mso-table-anchor-horizontal: column; mso-table-left: left" cellSpacing=0 cellPadding=0 align=left border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 3.75pt; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 3.75pt; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 3.75pt; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent"><v:shape id=_x0000_i1029 style="WIDTH: 73.5pt; HEIGHT: 108.75pt" type="#_x0000_t75" alt=""><v:imagedata src="file:///F:\DOCUME~1\KARSAY~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image005.jpg" o:href="http://www.estihirlap.hu/articles/001401-001500/001492/citrin_szoveg.jpg"></v:imagedata></v:shape><o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>4. CITRIN: sárga, zöldes kvarckristály
Gyógyhatások: belek, inzulin, máj, hasi szervek, vakbél, női bajok,
Lelki hatások: hangulatingadozások, öngyilkossági hajlam veszélye, SZERENCSEKŐ,

<o:p></o:p>

<TABLE class=MsoNormalTable style="mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 3.75pt 3.75pt 3.75pt 0cm; mso-table-lspace: 2.25pt; mso-table-rspace: 2.25pt; mso-table-anchor-vertical: paragraph; mso-table-anchor-horizontal: column; mso-table-left: left" cellSpacing=0 cellPadding=0 align=left border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 3.75pt; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 3.75pt; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 3.75pt; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent"><v:shape id=_x0000_i1030 style="WIDTH: 108.75pt; HEIGHT: 70.5pt" type="#_x0000_t75" alt=""><v:imagedata src="file:///F:\DOCUME~1\KARSAY~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image006.jpg" o:href="http://www.estihirlap.hu/articles/001401-001500/001492/Fluorit_szoveg2.jpg"></v:imagedata></v:shape><o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>5. FLUORIT: fehér, sárga, világoszöld, ibolyaszínű folypát
Gyógyhatások: fülek, gyulladások, influenza, nyálkahártya, vírusfertőzések,
Lelki hatások: szorongás, szexuális problémák

<o:p></o:p>

<TABLE class=MsoNormalTable style="mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 3.75pt 3.75pt 3.75pt 0cm; mso-table-lspace: 2.25pt; mso-table-rspace: 2.25pt; mso-table-anchor-vertical: paragraph; mso-table-anchor-horizontal: column; mso-table-left: left" cellSpacing=0 cellPadding=0 align=left border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 3.75pt; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 3.75pt; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 3.75pt; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent"><v:shape id=_x0000_i1031 style="WIDTH: 108.75pt; HEIGHT: 63.75pt" type="#_x0000_t75" alt=""><v:imagedata src="file:///F:\DOCUME~1\KARSAY~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image007.jpg" o:href="http://www.estihirlap.hu/articles/001401-001500/001492/granat_szoveg.jpg"></v:imagedata></v:shape><o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>6. GRÁNÁT: vörös cirkónium
Gyógyhatások: anyagcsere, fehérvérsejtek, hemoglobin, sejtmegújulás, vérszegénység,
Lelki hatások: lidércálmok, koncentráció, önzetlenség, pszichoszomatikus betegségek,

<o:p></o:p>

<TABLE class=MsoNormalTable style="mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 3.75pt 3.75pt 3.75pt 0cm; mso-table-lspace: 2.25pt; mso-table-rspace: 2.25pt; mso-table-anchor-vertical: paragraph; mso-table-anchor-horizontal: column; mso-table-left: left" cellSpacing=0 cellPadding=0 align=left border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 3.75pt; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 3.75pt; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 3.75pt; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent"><v:shape id=_x0000_i1037 style="WIDTH: 108.75pt; HEIGHT: 63.75pt" type="#_x0000_t75" alt=""><v:imagedata src="file:///F:\DOCUME~1\KARSAY~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image008.jpg" o:href="http://www.estihirlap.hu/articles/001401-001500/001492/hegyikristaly_szoveg.jpg"></v:imagedata></v:shape><o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>7. HEGYIKRISTÁLY: átlátható, színtelen kvarckristály
Gyógyhatások: emésztés, fekélyek, életerő, szemek, tüdő, vérzések /sebek/,
Lelki hatások: kiegyensúlyozottság, érzelmi blokkok, védelem,

<o:p></o:p>

<TABLE class=MsoNormalTable style="mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 3.75pt 3.75pt 3.75pt 0cm; mso-table-lspace: 2.25pt; mso-table-rspace: 2.25pt; mso-table-anchor-vertical: paragraph; mso-table-anchor-horizontal: column; mso-table-left: left" cellSpacing=0 cellPadding=0 align=left border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 3.75pt; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 3.75pt; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 3.75pt; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent"><v:shape id=_x0000_i1038 style="WIDTH: 108.75pt; HEIGHT: 63.75pt" type="#_x0000_t75" alt=""><v:imagedata src="file:///F:\DOCUME~1\KARSAY~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image009.jpg" o:href="http://www.estihirlap.hu/articles/001401-001500/001492/jade_nephrit_szoveg.jpg"></v:imagedata></v:shape><o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>8. JÁDE: zöldtől-feketéig terjedő színű kálcium-magnézium-szilikát
Gyógyhatások: gége, idegfájdalmak, szív, terhesség, vesék, vitalitás,
Lelki hatások: higgadtság, életélmény, szeretet képessége,

<o:p></o:p>

<TABLE class=MsoNormalTable style="mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 3.75pt 3.75pt 3.75pt 0cm; mso-table-lspace: 2.25pt; mso-table-rspace: 2.25pt; mso-table-anchor-vertical: paragraph; mso-table-anchor-horizontal: column; mso-table-left: left" cellSpacing=0 cellPadding=0 align=left border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 3.75pt; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 3.75pt; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 3.75pt; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent"><v:shape id=_x0000_i1039 style="WIDTH: 108.75pt; HEIGHT: 63.75pt" type="#_x0000_t75" alt=""><v:imagedata src="file:///F:\DOCUME~1\KARSAY~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image010.jpg" o:href="http://www.estihirlap.hu/articles/001401-001500/001492/lapis_lazuli_szoveg.jpg"></v:imagedata></v:shape><o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>9. LAPIS LAZULI: kék módosulat a szadditcsoport ásványaiból
Gyógyhatások: allergia, földsugárzások, vérnyomás, lép, rovarcsípés,
Lelki hatások: fegyelem-belső erő, intuíciók, spirituális fejlődés,

<o:p></o:p>

<TABLE class=MsoNormalTable style="mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 3.75pt 3.75pt 3.75pt 0cm; mso-table-lspace: 2.25pt; mso-table-rspace: 2.25pt; mso-table-anchor-vertical: paragraph; mso-table-anchor-horizontal: column; mso-table-left: left" cellSpacing=0 cellPadding=0 align=left border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 3.75pt; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 3.75pt; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 3.75pt; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent"><v:shape id=_x0000_i1033 style="WIDTH: 108.75pt; HEIGHT: 63.75pt" type="#_x0000_t75" alt=""><v:imagedata src="file:///F:\DOCUME~1\KARSAY~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image011.jpg" o:href="http://www.estihirlap.hu/articles/001401-001500/001492/onix2_szoveg.jpg"></v:imagedata></v:shape><o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>10. ÓNIX: fekete achát
Gyógyhatások: csontok, bőr, haj, hallás, körmök, lábak, térdek,
Lelki hatások: hangulatingadozások, negativitás, szenvedélyek, agresszió,

<o:p></o:p>

<TABLE class=MsoNormalTable style="mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 3.75pt 3.75pt 3.75pt 0cm; mso-table-lspace: 2.25pt; mso-table-rspace: 2.25pt; mso-table-anchor-vertical: paragraph; mso-table-anchor-horizontal: column; mso-table-left: left" cellSpacing=0 cellPadding=0 align=left border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 3.75pt; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 3.75pt; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 3.75pt; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent"><v:shape id=_x0000_i1034 style="WIDTH: 112.5pt; HEIGHT: 112.5pt" type="#_x0000_t75" alt=""><v:imagedata src="file:///F:\DOCUME~1\KARSAY~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image012.jpg" o:href="http://www.estihirlap.hu/articles/001401-001500/001492/rozsakvarc2_szoveg.jpg"></v:imagedata></v:shape><o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>11. RÓZSAKVARC: rózsaszín kvarc
Gyógyhatások: kimerültség, leukémia, nátha, petefészek, nemi betegségek, vastagbél, szív,
Lelki hatások: bosszúság, kreativitás, szorongások, védelem,

<o:p></o:p>

<TABLE class=MsoNormalTable style="mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 3.75pt 3.75pt 3.75pt 0cm; mso-table-lspace: 2.25pt; mso-table-rspace: 2.25pt; mso-table-anchor-vertical: paragraph; mso-table-anchor-horizontal: column; mso-table-left: left" cellSpacing=0 cellPadding=0 align=left border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 3.75pt; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 3.75pt; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 3.75pt; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent"><v:shape id=_x0000_i1035 style="WIDTH: 112.5pt; HEIGHT: 112.5pt" type="#_x0000_t75" alt=""><v:imagedata src="file:///F:\DOCUME~1\KARSAY~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image013.jpg" o:href="http://www.estihirlap.hu/articles/001401-001500/001492/tigrisszem_szoveg.jpg"></v:imagedata></v:shape><o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>12. TIGRISSZEM:
Gyógyhatások: baktériumok, izületek, csontok, mozgásközpont,
Lelki hatások: harmónia, másnaposság ellen, SZERENCSEKŐ,

<o:p></o:p>

<TABLE class=MsoNormalTable style="mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 3.75pt 3.75pt 3.75pt 0cm; mso-table-lspace: 2.25pt; mso-table-rspace: 2.25pt; mso-table-anchor-vertical: paragraph; mso-table-anchor-horizontal: column; mso-table-left: left" cellSpacing=0 cellPadding=0 align=left border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 3.75pt; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 3.75pt; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 3.75pt; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent"><v:shape id=_x0000_i1036 style="WIDTH: 108.75pt; HEIGHT: 63.75pt" type="#_x0000_t75" alt=""><v:imagedata src="file:///F:\DOCUME~1\KARSAY~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image014.jpg" o:href="http://www.estihirlap.hu/articles/001401-001500/001492/turkiz_szoveg.jpg"></v:imagedata></v:shape><o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>13. TÜRKIZ: kék agyag-foszfát
Gyógyhatások: étvágytalanság, méregtelenítés, röntgensugárzás, szem, alacsony vérnyomás,
Lelki hatások: határozottság, kifejezőkészség, védelem a fekete mágia ellen, spirituális fejlődés, SZERENCSEKŐ,

A kövek kiválasztásánál intuíciónk, ismereteink segíthetnek. Gyógyító hatásuk akkor még erősebb, ha személyre szólóan választjuk ki a sajátunkat.
Erre lehetőséget nyújtanak a radiesztéta módszerek /pl.: miga, varázsvessző/. A kövek birtokában tehát gyógyulásunkat erősítjük, beindítjuk öngyógyító folyamatainkat, hogy teljesebb életet élhessünk.
Ha azonban bizonyos ásványok ellenérzetet váltanak ki belőlünk, vagy rossz közérzetet adnak, ne erőltessük magunkra.
Az alternatív gyógymódoknak megvan az a csodálatos előnye, hogy mi dönthetünk.

„A TESTED ÉVEZREDEK BÖLCSESSÉGÉT ŐRZI. SZERESD, TISZTELD, S Ő ÁTADJA NEKED TUDÁSÁT.”


<o:p></o:p>

</TD></TR><TR style="mso-yfti-irow: 5; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; WIDTH: 336.75pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent" width=449>
JASHME<o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Sziasztok, tegnap volt a kék -fényben szó Kovács Magyar András önjelőlt
táltoskirályról.

Több országban már kitiltás alatt van és nem mehet be, mert hatalmas
pénzeket szedett össze úgy, hogy elfelejtett adót fizetni érte, és tanította
a nagy hülyeséget.Mondjuk ezért csak az adóhatóság keresi...

Kevesen tudják, hogy amikor elkezdett tanítani, akkor nem Ő tanított, hanem
a szakmai tágyakat komoly szakértők, a szellegyógyászatot Kercselics Imre,
parapszichológiát Molnár Gábor és még hosszú a sor.
A táltosrendelőben is komoly segítők voltak, akik homeopátiás szerekkel
gyógyitottak.

Aztán beindult a pénz és az elmebaj.
Aki ismeri a szellemi rezgéseket, az tudja, hogy alacsonyabb rezgésű
emberekkel nem nagyon szabad "összeadni" magunkat (a kivétel erősiti a
szabályt, amikor fel kell emelni a másikat), kedves táltosunk amikor már
nagy pénzek mentek lecserélte idősebb feleségét fiatalab szeretőkre, akik
egyben a szervezői is voltak, majd a végén a magyar név megszerzéséhez egy
adócsalással elitélt nőt bujtatott a rendőrség elől.Akit persze elkaptak.
És közben áhatatósan beszélt a szereteről, vagy beszél ma is negédesen...

Miután nagy pénzek mentek szépen sorban elküldött mindekit, átvette a
tanításokat is az iskolában.
Ő kezdett el tanítani olyan dolgokat, amiket a szakemberek tanítottak eddig.
Csak példa kedvéért mondom el, hogy a bünöző nő akit megismert rá fél évre
komoly táltos beosztással már tanított az iskolájában...hamar beavatást
nyert...

és elküldte Kercselics Imrét, és összeveszett a homeopátis szereket árusító
nővel is, igy csak egy cseppre koncentrált utána, és a táltos cseppeket
árulta, mert az univerzális, és mindenre jó...és sima csapvíz!
(eről szólt a mostani bünügyi müsor is, és még lesz folytatása a
kuruzslásnak, mert ez már az!)

Meg lehet áldani a vizet, és valóan jó hatása lehet, de ki áldja meg? egy
elmezavarodott, félresiklott táltosjelőlt, aki kikiáltotta magát annak, és
nem lát ki a milliárdjaiból?

Isten és Jézus nevében áld mindenkit, és tanítja a hülyeségeit?

Múltkor a tv-ben - nem akartam elhinni - szóltak a barátaim, hogy
hallgassam meg, hogy rendszeresen olyanokat mond a betelefonálóknak, hogy
"drága asszonyom, magának már nincs is aurája, jöjjön be a rendelőmbe, és
majd ott meggyógyitom"!

Na, most aurája csak a halottnak nincsen! :))

és amikor ezt meghallgattam - mert ezt rendszeresen elmondja, hogy
mindenkit beterelejen a táltosrendelőnek nevezett drága karámba - a
következőt hallottam:

"Jézus urunknak 275 testetöltése volt azóta a földön"!

Na, most ha szerencsétlen Jézus ki- be ugrál az anyja hasából, és keresztre
feszitik 30 évenként, akkor is csak 66 testetöltés jönne össze.
Ennyire megkérdőjelezi valaki Jézus szavait az eljövetelésről?
És tanítani mer az Ő nevében?
És ez az egyszerű számadatt nem tünt fel eddig senkinek?


A szellemi tanítás komoly dolog, mert nagy felelőséggel jár, és nem jár érte
semmi, mi tanítók nem különlegesek vagyunk, hanem szolgák, a társainkat
szolgáljuk és a Teremtőt!Szolgák vagyunk, akik az Urukat, és társaikat
szolgálják.
Isten szavait nem szabad megváltoztatni, és téves eszméket mondani helyette,
mert abban a pillanatban, amikor tanitani merünk nagy felelősséget veszünk a
nyakunkba...
Hiszen az Úr kiadja a munkát a szolgának, hogy az végezze el, és ha a szolga
rosszul végzi a munkáját akkor elbocsájtsák, de ha még az Úr ellen is mer
tenni, az már büntetést von maga után, mert önként szegődőtt a munkába.

Ha tévedünk, sőt szándékosan változtatjuk meg a tanításokat, egyéni
érdekből, feltünésből, saját okoskodásból, akkor a következő életünkben
büntetésből "hülyének fogunk" megszületni, és lesz időnk gondolkozni majd a
tettünkről, de aki nagyon súlyos dolgokat cselekszik, az már ebben az
életben is meghülyülhet, megbomolhat az agya, és szerintem kedves
táltosunknál már ezek a tünetek vannak jelen.

Nagyon sajnálom Őt, mert értékes embernek indult, de a hírnév és a pénz
komoly csapda, amit az sőtét ellenerő állít sok embernek, és bele is
sétálnak ebbe a csapdába.

A tanításokat ingyen kell továbbitani, hiszen mi is ingyen kaptuk.
Lehet érte pénzt kérni, de csak annyit, amennyia költségeinket fedezi, vagy
minimális megélhetést biztosít.

Olyan nehéz elképzelni, hogy amikor Jézus elmondta a legszebb tanítását ami
létezik, a Hegyibeszédet, akkor a végén azzal fejezte volna be:
"most pedig mindenki fáradjon Jánoshoz, és fezessen be három dénár
belépőt"..

Sok komoly szellemi tanító esett ebbe a hibába, hatalmas napi összegű
tanfolyamok, hétvégék, és ha odafigyelünk a tanításra, akkor rájövünk, hogy
vagy mástól másolta le a tanítást kiegészítve saját gondolataival, vagy
beleolvasott tanításokba, de hozzáteszi a saját hülyeségeit, és ezzel jobban
árt az ügynek, de ezek is a pénz, a hírnév csapdájában vannak, és a jó mód,
a nagy ezoterikus üzlet félreviszi öket, de a legrosszabb, hogy sok más
hiszékeny embert is.

Van olyan tanító, aki már nevében is viseli Jézus Krisztus nevét (megteheti,
hiszen Isten a nappalijában van), és ahelyett, hogy a párkapcsolatok
tisztaságáról beszélne, a szabad szerelmet hirdeti és helyezi
előnybe....gondolom addig, amíg meg nem nősül...:))

A félresikott tanítók nagy része azért sikeres, mert nem meri elmondani a
valóságot (lehet, hogy nem is tudja!) , hanem azt mondja, amit az emberek
akarnak hallani, amit a fizikai ember akar pontosabban hallani.

Ime egy érdekes szellemi közlés:

Idézet a Lélekben és igazságban c. könyv a Biblia értelmezése mediális
közlésből a Clevelandi Magyar Szellemkutatók Zita médium által.



"Hiszen nemcsak a pogányok, hanem az úgynevezett választott nép is nem
egyszer bizonyságot tett arról, hogy mennyire a testi ember elgondolásait, a
testi ember kívánságait jutatta érvényre. Hiszen pontosan azért ölték meg és
kövezték meg a prófétákat, mert azok nem a testi ember igényei szerint
beszéltek, hanem beszédjükkel ostromolták tetteiket, tehát ezzel mintegy
kihívták maguk ellen a testi ember haragját.

Mert a testi ember nem akar hallani a megtérésről, hogy a test emberét
minden csúnya, bűnös tulajdonságával fel kell áldoznia az áldozati oltáron,
hanem azt akarták, hogy Isten emberei megerősítsék, és jóváhagyják azt,
ahogyan ők élnek, ahogy ők cselekednek."
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Riasztó: itt az anorexia utóda
2008. március 04. 07:01 | Forrás: MTI nyomtat | elküld



A drunkorexia legalább olyan veszélyes, mint társai

"Drunkorexia": ezt a nem hivatalos elnevezést kapta az az aggasztóan terjedő
új étkezési rendellenesség, amelynek szenvedő alanyai szinte csak alkoholt
vesznek magukhoz kalória gyanánt.




A The New York Times hét végi cikke hosszan foglalkozik a jelenséggel, amely
részben (ahogy az elnevezésből is sejthető) az anorexiához kötődik. Az
anorexiás betegek szinte halálra éheztetik magukat attól való félelmükben,
hogy túl sok kalóriát találnak elfogyasztani. A drunkorexiások jelentős
része fiatal nő, aki egész nap koplal, hogy így az esti bulik (alkoholos)
italainak javára "spórolja meg" a megítélése szerint lenyelhető napi
kalóriamennyiséget.

Az anorexiások egyébként általában kerülik az alkoholt magas kalóriatartalma
miatt, ám akadnak közöttük, akik azért isznak egy kicsit, hogy "meg tudják
maguknak bocsátani" az evést. Mások csupán azzal "táplálják" magukat, megint
mások pedig éppenséggel nem is az alkoholhoz, hanem a drogokhoz (kokainhoz
vagy metamfetaminhoz) nyúlnak, hogy elnyomják éhségüket.

"Vannak olyan nők, akik nem mernek a szájukba venni egy szem szőlőt sem, de
nem okoz nekik gondot egy sör legurítása" - foglalta össze a szimptómákat
Douglas Bunnell, egy philadelphiai rehabilitációs központ igazgatója.

Bunnell szerint a soványság iránti sóvárgás és a drogok valamint alkohol
társadalmi elfogadottsága okolható az új betegség kialakulásáért: "Mindkét
rendellenesség olyan viselkedés, amit manapság dicsőítenek és
megerősítenek" - utalt a celebritások nyilvánosság előtt zajló életére. "A
partikon való ivás sikkesnek számít, a fogyás és a soványság szinte
kulturális követelmény a mai fiatal amerikai lányok számára. A kettő
keveredése nem meglepő, ám mostanra elérte azt a pontot, ami már riasztó" -
fogalmazott a szakértő.

Az egyik amerikai kereskedelmi tévécsatorna műsorában elhangzott, hogy a
felmérések szerint az egyetemista lányok 30 százaléka kész rá, hogy inkább
ne egyen, de szabadon ihasson a barátaival.

STOP
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Családi harmóniára vágyakozik minden ember szíve legmélyén. Még azok is, akik látszólag nem törekednek a békés családi otthon megteremtésére. De az ő szívükben is ott a remény, mely élteti az embert, hogy egyszer megvalósul az az álom, hogy nyugodt békés otthonban élhessen szeretteivel.

Itt azonban felmerül a kérdés, hogy meddig kell egy rossz kapcsolatban szenvedni. Hol van az a határ, amikor még visszafordítható egy kapcsolatban rejlő szerelem, szeretet, hogy az érintettek keserű száj íz nélkül éljenek együtt tovább, vagy ha más megoldás nincs akkor békés elválás és kellemes emlékek maradjanak a múlt könyvében.

Vizsgáld meg otthonod Délnyugati (Házasság és szerelem) területét, Keleti (Családi harmónia és egészség) területeit.

Mennyi felhalmozott lomot tartasz ott? Esetleg már nem hordott ruháidat, vagy a gyerekek elromlott játékait tárolod ezen a helyen? Mennyire tiszták és energiával teliek ezek a területek?

Mindenek előtt rakj ott rendet, és a régóta nem használt dolgokat ajándékozd el, vagy dobd ki ha már nem használhatóak, de semmi esetre sem tárold őket a lakásod egy mádik területére átcsoportosítva.

Egy kicsit már nehezebb a helyzet, ha a párod tartja ott az ezer éves dolgait, melyekre szerinted nincs is szükség már. De ő még is ragaszkodik hozzá. Ilyenkor sem kell kétségbe esni, mert ha megbeszéled vele, hogy szeretnéd az Ő általa gyűjtögetett lemezeket rendbe tenni és kitenni a Kreativitás területén, esetleg a Hírnév területén ahol segítené az ő munkahelyi előmenetelét, akkor biztosan nagyobb örömmel veszi a rendrakást, mintha csak kihajítanád őket a kukába.

Az ilyen változtatás ráadásul anyagi fellendüléshez is vezet, ami ellen ugye egyik félnek sincsen kifogása?

Egy ilyen rendrakás után pedig nem csak a pozitív energiák élednek fel az otthonokban, hanem melléktermékként még a párod is idővel elfogja fogadni, ha valamin változtatni szeretnél annak a család számára is bőséges haszna van.

Azt azért ne várd, hogy neked tulajdonítja a fizetésemelését, vagy a harmonikusabb szerelmi életet. Már csak azért se, mert ehhez bizony Ő is kellett, hogy engedje a változást.
Hiszen soha nem az számít, hogy ki teszi meg egy családban a pozitív változás felé vezető első lépéseket, hanem az, hogy a családtagok is valamilyen formában részt vesznek benne.
És bizony csak ez számít!

Ha eltudod Önmagadat fogadni, akkor már csak az fog számítani, hogy a másik szemében lásd a boldogságot, amiért sikereket ért el. És titkon Te pontosan fogad tudni, hogy ebben mekkora részed volt. De addigra már nem lesz jelentősége ennek, mert már csak a szeretet boldog érzésére emlékezel. És éled meg.


Ezekhez a „Elfogadás művészetét” kell bizony gyakorolni, nap, mint nap.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
 

eszterlánc

Állandó Tag
Állandó Tag
Kicsit szeretnék többet megtudni a csillagjóslásról, ha esetleg valaki tudna ajánlani valami alapművet magyar nyelven, nagyon megköszönném.
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>

Az Algopyrin hatóanyaga a metamizole.<o:p></o:p>
Kétségtelen, hogy az EU-ban és más fejlett országokban a metamizole tartalmú gyógyszerek vénykötelesek. A metamizole-t 1920-ban szabadalmaztatták, szabadalmi védettsége tehát ma már nincs, az gyártja, aki akarja, vagyis a metamizole NEM ÜZLET.<o:p></o:p>
És mint majd mindjárt látjuk, ha valóban a gyógyszerek veszélyessége alapján dőlne el, mi vényköteles, és mi nem, az összes szabadforgalmú paracetamol tartalmú és nem szteroid gyulladás csökkentő típusú gyógyszert vénykötelessé tennék.<o:p></o:p>
Miért nem teszik? Azért, mert ez viszont bomba üzlet. Persze most valaki rámutathat, hogy itt kicsit keverem a gyógyszerhatóságot, meg a gyógyszeripart, hiszen csak a gyógyszerhatóság tilthat és engedélyezhet, a gyógyszeripar csak kérheti az engedélyezést. Sajnos nem én keverem a dolgokat, hanem a valóságban keveredik össze, hogy ki kit irányít. Bár országonként változó korrupciós szinttel, de minden gyógyszerhatóság a megengedettnél jóval melegebb kapcsolatot ápol a gyógyszeripari cégekkel.<o:p></o:p>
Angliában becslések szerint 4000 millió 500 mg-os paracetamol tabletta fogy évente! Persze nem generikus, olcsó formában, hanem ízesített porok, forróitalok, és az influenzát kétvállra fektető szupertabletták formájában. A gyógyszeripart sosem zavarta, ha valami veszélyes, nem az ő dolga védekeznie saját maga ellen. Mi több, a gyógyszeripar újra és újra megpróbál életveszélyes gyógyszereket szabadforgalmúvá átminősíttetni, csakhogy növelje profitját. Nemrég az USA-ban azt szerették volna elérni, hogy az igen súlyos, nem ritkán halálos mellékhatásokat okozó koleszterincsökkentőket minősítsék át szabadon vásárolhatóvá. Egyelőre nem ment, de majd... Hogy a koleszterinszintet nem is kéne, sőt ártalmas csökkenteni, az más kérdés.<o:p></o:p>

Életveszélyes szerek szabadpiaci forgalmazása<o:p></o:p>
  • Paracetamol másnéven acetaminophen (Coldrex, Panadol, Rubophen, Grippostad, Efferalgan,, Mexalen, Ben-U-Ron, Paracetamol, Paramax, Béres Febrilin, Neocitran, Vicetamol, Rhinoval, Miralgin, Saridon, ??). Miért is e felsorolás? Az ok: náthára, influenzára, fejfájásra, izületi fájdalmakra, izomfájdalmakra, stb. ezt ajánlják, ezek az un. "modern" készítmények. A nagyszámú paracetamol-tartalmú szabadforgalmú gyógyszer veszélye az, hogy a különféle tünetekre szedett azonos hatóanyagú paracetamol készítmények könnyen vezetnek túladagoláshoz. Az emberek egyébként sem gondolják, hogy egy szabadforgalmú készítmény életveszélyes lehet, kevesen olvassák el az apróbetűs figyelmeztetéseket. Ha nem csökken a láz vagy a fájdalom, mindenki hajlamos hamarosan bekapni még egy szemet a gyógyszerből. S mivel a paracetamol bizonyítottan gyengébb hatású fájdalomcsillapító, mint mondjuk az Algopyrin, ez bizonyára gyakran be is következik. <o:p></o:p>
A paracetamol egyik közismerten veszélyes tulajdonsága, hogy a terápiás dózis és a mérgezést okozó dózis nagyon közel van egymáshoz. Paracetamol mérgezés a máj károsodásához, ill. a máj elhalásához vezet. Ha nem ismerik fel a paracetamol mérgezést néhány órán belül, a májkárosodás halálhoz vezet. Nehezíti a felismerést, hogy első nap a vezető tünetek (izzadás, émelygés, hányás) azonosak lehetnek annak az állapotnak a tüneteivel, amire a beteg szedi a gyógyszert, és ráadásul a mérgezett személynél a tünetek pár órán belül elmúlnak! A 24 órán túl jelentkező mérgezési tünetek (sárgaság, kóma, veseleállás) pedig már a bekövetkezett májkárosodásról tudósítanak, amit igen gyorsan követ a halál. Azonban túladagolás esetén az sem lehet nyugodt, akinek az első 1-2 napban nem jelentkezik mérgezéses tünete, ugyanis gyakran 5-6 nap múlva jelentkeznek a tünetek, ám ekkor már végzetesek. Feltételezett túladagolás esetén tehát azonnal toxikológiai osztályon kell jelentkezni. A British Medical Journal (1998;316:1724-1725) azonban több esetről is beszámol, amikor a túladagolás után kezelésre jelentkezett betegeknél a vérben mért paracetamol szintet a veszélyes 200 mg/l alattinak találták ugyan, de a beteg, hazabocsájtva, az napokon belül meghalt. Valójában minden túladagolásos esetben intravénásan acetylcystein-t kell adni a betegnek!<o:p></o:p>
Mivel a terápiás és a toxikus dózis igen közel vannak egymáshoz, senki nem érezheti igazán biztonságban magát, aki paracetamolt szed. Ha csak a statisztikákat tekintjük, napi 4 gr több napon át való szedése májkárosodást, 6 gr halált okozhat. Másként, 150 mg/testsúly kilogramm már mérgező adag. Mint az Australian Adverse Drug Reactions Bulletin 2005 októberi száma beszámol róla, 29 paracetamol mérgezésből fakadó májkárosodásból 9 véletlen túladagolásból következett be (gyakran öngyilkossági szándékkal is bevesznek paracetamol tartalmú gyógyszereket). Ráadásul további 10 esetről számoltak be, ahol gyerekeknél a terápiás adagot (20mg/testsúly kilogramm) túl nem lépő kezelés során lépett fel májkárosodás. Ha ezt átszámoljuk, egy 20 kilogrammos gyermeknél mindössze 400 mg-ról van szó! A paracetamol készítmények átlagos hatóanyag tartalma 500-750 mg közt mozog, kivéve a kifejezetten gyermekeknek szánt gyógyszereket, amelyekben jóval kevesebb van. Azonban bevált gyakorlat, hogy fejfájás, láz esetén a szülők, pláne nagyobb gyerekeknek, felnőtt gyógyszert adnak, s így akár egy szemmel is könnyedén túllépik a veszélyes határt.
Nátha, influenza, különféle fájdalmak gyakran egy hétig is eltartanak, ez könnyen krónikus paracetamol szedéshez vezet.
A paracetamol-mérgezés veszélyét fokozottan növeli bármi, ami károsítja vagy terheli a máj enzimrendszerét. Így pl.
- ha valaki májbetegségben, májelégtelenségben szenved (hepatitisze volt/van)
- ha valaki kiéhezett, akár az aktuális betegsége miatt, akár mert fogyókúrázik, akár mert mondjuk anorexia nervosában szenved
- ha rendszeresen fogyaszt nagyob mennyiségű alkoholt
- ha olyan gyógyszert szed, amely a paracetamolt bontó enzimrendszert is terheli. Pl. antiepileptikumok (pl. Neurotop), antiaritmiás szerek (pl. Diphedan) vagy bizonyos antibiotikumok (pl. Tubocin)
- ha orbáncfü kivonatot szed
- ha phenobarbitált (Pl. Sevenal) szed
- ha genetikai okokból rosszul bontja le a paracetamolt (ezt majd a mérgezésből lehet biztosan megtudni) <o:p></o:p>

Túl sok "ha" szerepel a paracetamol ellenjavallatai közt, melyeknek fennállása esetén sincs mindig tudatában a beteg.
Angliában évente 70 000 paracetamol mérgezést kezelnek, ebben benne van a rengeteg öngyilkossági szándékkal elkövetett túladagolás is. (Nem ötletnek írom, mert nem szép halál, de paracetamol mérgezéshez elég 20 szem tabletta. Próbálna valaki 20 szem Algopyrinnel öngyilkosságot megkísérelni!) 1993 és 1997 közt Angliában 500-an haltak meg paracetamol túladagolásban. Ezek az adatok azt jelentik, hogy Angliában egymillió lakosra 1400 paracetamol mérgezés esik, és a fejlett egészségügyi ellátásnak köszönhetően csak 10 paracetamol halál jut egymillió emberre. Világszerte, a túladagolásos mérgezések feléért a szabadforgalmazású paracetamol felelős!
A paracetamol (és aszpirin) fogyasztás másik kockázata a veseelégtelenség, veseleállás. Egy svéd vizsgálat (N. Engl. J. Med. 2001; 345(25):1801-8) szerint paracetamol fogyasztás 2.5 szeres kockázatot jelent veseelégtelenség kialakulására, és már fennálló veseproblémák esetén 5.5-szörös kockázata van a betegnek a veseelhalásra. Hasonló kockázat metamizole (pl. Algopyrin) szedése kapcsán nem ismert.<o:p></o:p>

Ha összevetjük ezeket az adatokat, miszerint egymillió emberből 0.2-2 ember hal meg metamizole szedés következtében, míg paracetamol szedés következtében 10, akkor azt mondhatjuk, hogy a paracetamol ötször-ötvenszer veszélyesebb szer, mint az Algopyrin vagy a Quarelin. Ez a kalkuláció persze nem veszi figyelembe, hogy pl. Angliában számos májátültetést végrehajtva sikerül leszorítani a paracetamol halálozást, és az egészségügy jóval felkészültebb az ilyen esetek szakszerű kezelésére. Úgy vélem, nálunk még a diagnosztizálásig is kevés eset fog eljutni, az emberek majd "tisztázatlan eredetű" okokból csendben meghalnak. Ha a mérgezéses esetek 4 órán túl kerülnek ellátásra, rohamosan csökken az esélye annak, hogy a mérgezett életben maradjon, vagy egészségkárosodás nélkül ússza meg a mérgezést. Magyarországon a paracetamol tehát jóval veszélyesebb, mint a nemzetközi statisztikákból gondolnánk.
Vajon a magyar egészségügy felkészült arra, mi lesz, ha 20 millió Algopyrint (2006 évi fogyasztás) egyszer csak paracetamollal, és egyéb alternatív szerekkel helyettesítenek? Ki lehet számolni, mibe fog ez kerülni a lakosságnak és a TB-nek. A 10 millió lakosra jutó 10-14 000 paracetamol mérgezés kezelési költsége pedig, 20 000 dolláros átlagos költséggel számítva horribilis összeg. Persze azon sokat lehet majd spórolni, ha a beteg meghal. <o:p></o:p>


Alternatívák-e az egyéb alternatív szerek?<o:p></o:p>
Hosszúra nyúlna ez a figyelemfelhívó cikk, ha minden alternatív fájdalom- és lázcsökkentőt végigvennénk. De egy rövid kitérőt azért még megérdemel a kérdés.<o:p></o:p>
  • A paracetamolon kívül ma az agyonhirdetett, szabadforgalmú fájdalomcsillapítók mind az un. nem szteroid gyulladás csökkentők csoportjába tartozik (Algoflex, Algol, Advil, Aleve, Huma-Ibuprofen, Ibulös, Voltaren, Nurofen Solpaflex, Melfen, stb.). E szerek megint csak súlyos veszélyeket hordoznak a gyanútlan vásárló számára, melyekre már eddig is figyelmeztetni kellett volna a vásárlókat, de nem tették.

    Egy kiterjedt, 18 vizsgálatot felölelő metaanalízis (Arch. Intern. Med. 2000;160:2093-2099.) szerint ezeknek a szereknek a szedése nőknél 5.1-szeres, férfiaknál 3.5-szeres felső gasztrointesztinális vérzés (gyomorvérzés) kockázatot jelent. Számokra lefordítva, e szerek szedése ezer gyógyszert szedőből egynél (egy millió emberből ezernél) okoz gyomorfekélyt vagy vérzést. Az idősebb kor azonban növekvő kockázatot jelent, 75 év felett már 20 gyomorvérzéssel kell számolni, és ha a betegnek volt már korábban gyomorfekély problémája, akkor az arány 30 az ezerhez. Nagyobb dózis esetén a kockázat még nagyobb! Fejfájás helyett gyomorvérzésbe meghalni nem jó csere. <o:p></o:p>
A nem szteroid gyulladás gátlók másik, talán még nagyobb veszélye az infarktus, trombózis és sztrók veszély. Amikor a Merck a Vioxx-al lebukott, és kiderült, hogy a Vioxx ötszörös infarktus kockázatot képvisel, vizsgálni kezdték a hagyományos nem-szteroid gyulladás gátlókat is, mivel ezek is gátolják az un. cox-2 enzimcsoportot (és még a cox-1 csoportot is). S valóban, a Vioxx-tragédia napvilágra hozta, hogy ezek a szerek bizony másfél-kétszeres infarktus, trombózis és sztrók kockázatot jelentenek az őket szedőknek (Eur Heart J. 2006;(14):1657-63.; JAMA. 2006;296:1653-1656.). Ez a kockázat a fokozott vérrögképződés veszély miatt természetesen a már infarktuson átesetteknél még nagyobb! Ráadásul, mint Helin-Salmivaara és mtsi. (Eur Heart J. 2006 Jul;27(14):1657-63) rámutattak, ebben a kalkulált kockázatban nincsenek benne az otthon infarktusban, sztrókban, hirtelen szívhalálban meghaltak, sem a néma infarktust elszenvedettek. A kockázatok tehát jóval nagyobbak. <o:p></o:p>

Zárszó: kinek az érdeke?<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
A magyar egészségügyi hatóságok tehát nem hozták meg a szükségesnek látszó döntést akkor, amikor mások megtették, ám most, amikor már az egész világ tudja, hogy elhamarkodott és téves döntés volt a metamizole-tartalmú gyógyszerek vénykötelessé tétele, most, a korábbi téves nemzetközi gyakorlatra hivatkozva megteszik. Hazug az az érvelés, hogy ezzel bárkit is megvédenének. A metamizole tartalmú gyógyszerek, mint az Algopyrin és Quarelin, egészen jelentéktelen egészségügyi kockázatot jelentenek, valójában ők a létező legbiztonságosabb fájdalom- és lázcsillapítók a piacon. Az egészségügyi kormányzat döntésével a magyar népesség -ráfanyalodva a rendkívül veszélyes egyéb fájdalom- és lázcsillapítók fogyasztására-, beláthatatlan egészségügyi kockázatnak lesz kitéve. Ugrásszerűen nőni fog a paracetamol tartalmú szerek és a nem szteroid gyulladás gátlók fogyasztása, s ennek következtében sokszorosára fog nőni a paracetamol mérgezések, az öngyilkossági események, a súlyos kardiovaszkuláris események (infarktus, sztrók, stb.), a gasztrointesztinális események (gyomorvérzés, fekély, perforáció), valamint a vesekárosodások száma. <o:p></o:p>
Ha azt a kérdést tesszük fel, kinek az érdeke, a válasz eléggé egyértelműnek tunik. Csak az Algopyrin 5 milliárdos piacot jelentett 2006-ban, a többi, hagyományos és kedvelt gyógyszerrel (Quarelin, Demalgon, Germicid) együtt ez lehet mondjuk 8 milliárd. A gyógyszeripar nyilván szemet vetett erre a szeletkére, és valakik az egészségügy felső vezetésében, ingyen, ostobaságból és hozzá nem értésből, vagy megfelelő kenőpénzért megtették a gyógyszeriparnak azt a szívességet, hogy betiltották a konkurenciát.<o:p></o:p>
Tanács: Őszintén szólva a legjobb tanács: kerülni ezeket a szereket. Ám nem mindig lehet. A nemzetközi orvosi szaklapokban megfogalmazódott tanács: aki paracetamolt szed, szedjen mellé methionint (ez egy aminosav). Ez ugyan emelni fogja némiképp a homocystein szintjét, ami hosszú távon kardiovaszkuláris kockázattal jár, de rövid távon viszont kivédi a paracetamol mérgezést. A nem szteroid gyulladás csökkentők esetében pedig azt javasolják, hogy szedjünk mellé kis adag aspirint, ezzel csökkenthető a vérlemezkék összetapadásának a valószínűsége. Az Aspirin Protect gyomorkímélő megoldás ez esetben.<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Képmás Családmagazin<o:p></o:p>
www.kepmas.hu<o:p></o:p>
 

eszterlánc

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem a reinkarnáció biztosan létezik, el nem tudom, képzelni, hogy majd egyszer, ha már én meghaltam az éntudatom valakiben újjá ne szülessen. Lehet, hogy nem jól fejtem ki, amit mondani akarok, de biztos, hogy majd újra eszméletre térek valakiben, és ő leszek, egy másik élet. Félelmetes.
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
<TABLE class=MsoNormalTable style="WIDTH: 100%; mso-cellspacing: 1.5pt" cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR style="HEIGHT: 6.1pt; mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0.75pt; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-BOTTOM: 0.75pt; BORDER-LEFT: #ece9d8; WIDTH: 100%; PADDING-TOP: 0.75pt; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; HEIGHT: 6.1pt; BACKGROUND-COLOR: transparent" width="100%">Éjszaka együtt <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>
<SCRIPT language=JavaScript type=text/JavaScript> function mxclightup(imageobject, opacity){ if (navigator.appName.indexOf("Netscape")!=-1 &&parseInt(navigator.appVersion)>=5) imageobject.style.MozOpacity=opacity/100 else if (navigator.appName.indexOf("Microsoft")!= -1 &&parseInt(navigator.appVersion)>=4) imageobject.filters.alpha.opacity=opacity } </SCRIPT><o:p></o:p>
<TABLE class=MsoNormalTable style="WIDTH: 100%; mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent"><?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /><v:shapetype id=_x0000_t75 stroked="f" filled="f" path="m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe" o:preferrelative="t" o:spt="75" coordsize="21600,21600"><v:stroke joinstyle="miter"></v:stroke><v:formulas><v:f eqn="if lineDrawn pixelLineWidth 0"></v:f><v:f eqn="sum @0 1 0"></v:f><v:f eqn="sum 0 0 @1"></v:f><v:f eqn="prod @2 1 2"></v:f><v:f eqn="prod @3 21600 pixelWidth"></v:f><v:f eqn="prod @3 21600 pixelHeight"></v:f><v:f eqn="sum @0 0 1"></v:f><v:f eqn="prod @6 1 2"></v:f><v:f eqn="prod @7 21600 pixelWidth"></v:f><v:f eqn="sum @8 21600 0"></v:f><v:f eqn="prod @7 21600 pixelHeight"></v:f><v:f eqn="sum @10 21600 0"></v:f></v:formulas><v:path o:connecttype="rect" gradientshapeok="t" o:extrusionok="f"></v:path><o:lock aspectratio="t" v:ext="edit"></o:lock></v:shapetype><v:shape id=_x0000_s1026 style="MARGIN-TOP: 0px; Z-INDEX: 1; MARGIN-LEFT: 0px; WIDTH: 90pt; POSITION: absolute; HEIGHT: 60pt; mso-wrap-distance-left: 3.75pt; mso-wrap-distance-top: 3.75pt; mso-wrap-distance-right: 3.75pt; mso-wrap-distance-bottom: 3.75pt; mso-position-horizontal: left; mso-position-vertical-relative: line" alt="alvas" o:allowoverlap="f" type="#_x0000_t75"><v:imagedata src="file:///F:\DOCUME~1\KARSAY~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.jpg" o:title="alvas"></v:imagedata><?xml:namespace prefix = w ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:word" /><w:wrap type="square"></w:wrap></v:shape>Modern nyugati kultúránkban - főleg tehetősebb társadalmi rétegekben - lassan szinte természetes, hogy mire az újszülött megérkezik egy külön kis babaszobát rendeznek be neki. Én a magam részéről elképzelhetetlennek tartottam volna, hogy újszülött babámat egy másik szobába fektessem le, és azt gondolom, hogy ez a természetes ösztön a legtöbb nőben ma is ott él. <o:p></o:p>
Dr. Sears szerint - aki ma Amerika egyik legnépszerűbb gyermekorvos szaktekintélye (egyébként nyolcgyermekes apa, akit két fia is követett a pályán) - a bölcsőhalál egy alvási, illetve légzési-ébredési rendellenesség. <o:p></o:p>
<TABLE class=MsoNormalTable style="BACKGROUND: white; WIDTH: 100%; mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent"><o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE> Az első hetekben a csecsemők a napok nagy részét végigalusszák, de egy ún. aktív, vagy éber alvásban, amelyből könnyen ébrednek. Később fokozatosan növekszik a mélyalvás aránya - aminek mi szülők örülünk, mert azt jelentheti, hogy egyre többet és nyugodtabban alszik kisbabánk éjszaka -, ugyanakkor ez egy olyan alvás, amiből nehezebben ébred a baba. Ha tehát a légzés valamiért leállna, nagyobb a rizikója a bölcsőhalálnak. Hat hónapos korra a keringés és a légzés idegi szabályozása stabilizálódik és a mélyalvás állapotából is könnyen felébred a baba, illetve nem is nagyon kell felébrednie, hanem a légzése automatikusan újraindul.

A csecsemőjével együttalvó anya „pacemakerként" (ritmusszabályzóként) működik: szabályos légzési ritmusával mintegy „figyelmezteti" a kisbaba szervezetét a légzésre, amiben szerepe lehet a mama kilélegzett széndioxidjának, ami légzésstimuláló hatású.

Dr. Sears feleségével és 1-1 gyermekével saját hálószobájukban végzett megfigyelései szerint az egymásra hangolódott mama-baba alvópáros: <o:p></o:p>

</TD></TR></TBODY></TABLE>
<o:p></o:p>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
<TABLE class=MsoNormalTable style="WIDTH: 100%; mso-cellspacing: 1.5pt" cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR style="HEIGHT: 6.1pt; mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0.75pt; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-BOTTOM: 0.75pt; BORDER-LEFT: #ece9d8; WIDTH: 100%; PADDING-TOP: 0.75pt; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; HEIGHT: 6.1pt; BACKGROUND-COLOR: transparent" width="100%">Halál a szájban <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>
<SCRIPT language=JavaScript type=text/JavaScript> function mxclightup(imageobject, opacity){ if (navigator.appName.indexOf("Netscape")!=-1 &&parseInt(navigator.appVersion)>=5) imageobject.style.MozOpacity=opacity/100 else if (navigator.appName.indexOf("Microsoft")!= -1 &&parseInt(navigator.appVersion)>=4) imageobject.filters.alpha.opacity=opacity } </SCRIPT><o:p></o:p>
<TABLE class=MsoNormalTable style="WIDTH: 100%; mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent"><o:p></o:p>
A mai kor étkezése és tragédiája .<o:p></o:p>

...Isztok-e hozzá, gyerekek, vízben feloldott izocukrot, Na-ciklamátot, aszpartámot, aceszulfátot, szacharint, aszkorbinsavat, nátrium-benzoátot és fenil-alanint?
- Vitamor jaffaszörpöt? Igeeeen!

- Ebédre viszont kaptok egy kis búzalisztet, kukoricakeményít&otilde;t, hidrogénezett növényi zsírt, ízfokozót (lehet&otilde;leg E631-est és E627-est) nátriumglutamátot, módosított keményít&otilde;t, állati eredet&ucirc; zsírt, éleszt&otilde;port, szárított tyúkhúst és E150-es színezéket.
- Maggi szárnyaskrémleves lesz brokkolival! Hurrá!
- S utána?

- Utána pediglen búzalisztet paradicsoms&ucirc;rítménny el, sajttal, ananásszal, vízzel, növényi olajjal és nátrium-nitrittel tartósított f&otilde;tt sonkával, búzakeményít&otilde;vel, cukorral, sóval, éleszt&otilde;vel és jóféle acetilezett-dikemény ít&otilde; adipáttal.
- Hawaii!
- Bizony, bizony, gyerekek, Hawaii pizza lesz dr. Oetker módra.
- Az a kedvencünk!

- S a tévéhez pedig mit kaptok, na mit?

- Csak nem burgonyát, növényi olajat, sót, hagymaport, autolizált éleszt&otilde;port, tejszínport, dextrózt, sajtport, nátrium-glutamátot, dinátrium-5-ribonukl eotidokat és tapadásgátlót, vagyis szilícium-dioxidot?


- De bizony, gyerekek, úgy van, chipset. Lay's zöldhagymás chipset.

- S mi lesz a vacsora?

- Vacsorára pedig esztek aszpartámmal, fenilanilinnal, K-aceszulfánnal, zselatinnal, hidroxi-propillal javított joghurtot, amelyben kalcium-foszfáttal, vízzel és cukorral fölhizlalt, egyszer már kipréselt gyümölcshúsváz-darab kák vannak.
- Hurrá! Én is kérek &otilde;szibarackos light joghurtot! Én is! Én is!"
<o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>
<o:p></o:p>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
<TABLE class=MsoNormalTable style="WIDTH: 100%; mso-cellspacing: 1.5pt" cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR style="HEIGHT: 6.1pt; mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0.75pt; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-BOTTOM: 0.75pt; BORDER-LEFT: #ece9d8; WIDTH: 100%; PADDING-TOP: 0.75pt; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; HEIGHT: 6.1pt; BACKGROUND-COLOR: transparent" width="100%">Depresszió <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>
<SCRIPT language=JavaScript type=text/JavaScript> function mxclightup(imageobject, opacity){ if (navigator.appName.indexOf("Netscape")!=-1 &&parseInt(navigator.appVersion)>=5) imageobject.style.MozOpacity=opacity/100 else if (navigator.appName.indexOf("Microsoft")!= -1 &&parseInt(navigator.appVersion)>=4) imageobject.filters.alpha.opacity=opacity } </SCRIPT><o:p></o:p>
<TABLE class=MsoNormalTable style="WIDTH: 100%; mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent">Valóban betegség lenne?<o:p></o:p>
Az érzelmi, lelki sérülések által kiváltott állapotnak véleményem szerint csak a materiális térben van negatív töltése. Abban a térben, ahol a "tudomány" az uralkodó, és mindennek az a viszonyítási alapja. A tudomány pedig ezen a területen a pszichiátriát, a pszichológiát jelenti. Azt pedig még a pszichológusok, pszichiáterek sem tagadhatják, hogy "új tudomány-ágról" van esetükben szó. Szerintem pedig a mai "modern" állapotra még a "sötétben tapogatózás" jelz&otilde; sem nagyon illene, inkább az "iránykeresés" állapota. A nyugati orvostudomány f&otilde; csapásiránya nem az okora, hanem a tünetekre koncentrál. Fáj a fejem, beveszek egy fájdalomcsillapító tablettát. Depressziós vagyok, beveszek akkor antidepresszánsokat, amit&otilde;l kevésbé leszek jobban, csak a tüneteim t&ucirc;nnek id&otilde;legesen el. Személy szerint azt gondolom, hogy az antidepresszáns tabletták nagy részét pedig csak azért min&otilde;sítették gyógyszernek, mert a gyógyszergyártó cégek hamarabb találtak rájuk, mint a droglaborok.<o:p></o:p>
Amikor az egyik kórház pszichiátriai osztályán jártam, számomra döbbenetes dolgokat láttam. Most nem arról beszélek, hogy éjszakára rázárják a "betegekre" az osztály ajtaját, mert senki nem vállalja be, hogy köztük marad éjszakára. Hanem arról, hogy zömében depressziós emberek fekszenek ott, lényegében nyugtatók és egyéb hasonló szerek hatása alatt töltve benn az id&otilde;t. Mindenkinek jó ez az állapot, csak azoknak nem, akik a gyógyulás reményében kerültek oda. Drogoktól kiütve nehezen lehet elgondolkodni, vajon miért került az ember ebbe a helyzetbe. Az orvos pedig, akinek az lenne a dolga, hogy erre segítsen rájönni, ahelyett, hogy ezt tenné, elhiteti az emberrel, hogy beteg, és jó az a gyógyszer erre. Tisztelet a lelkiismeretes kivételnek. <o:p></o:p>
Valójában ezek az emberek nem betegek, csak történt valami az életükben, ami változásra kell, hogy késztesse &otilde;ket. Így m&ucirc;ködik a világ. Ha nem a saját irányodba tartasz, akkor az "élet" (a lelked) el&otilde;ször finoman, majd egyre keményebben figyelmeztet. Ha ezekre sem eszmélsz, akkor durvábban fog. Ez a depresszió. Valamit rosszul csinálsz, változtatnod kell. Ha nem hallod meg a figyelmeztetéseket, akkor érezd, és legyél kénytelen észrevenni azt!<o:p></o:p>
Ha ezt betegségnek fogják fel, akkor azzá is válik. A depresszió nem betegség, csak egy olyan állapot, amikor nyílvánvalóan kiderül, hogy bizonyos dolgokat nagyon rosszul értelmezünk, és abból az irányból érkezik a hatás, ahol a gondolkodásunkon változtatni kell. Ha már változtattunk rajta, akkor hiába érkezik ugyanaz a hatás, az már nem hat többé ránk. Ha pedig összeomlunk, mert elhisszük, hogy gyengék vagyunk és betegek, akkor valóban azzá is válunk és akkor el&otilde;ször tényleg ki kell gyógyulni bel&otilde;le ahhoz, hogy szembe tudjunk nézni a saját egyedi megoldásra váró feladatunkkal. <o:p></o:p>
Ezt el lehet kerülni! Ha úgy érezzük, valami nem stimmel, el&otilde;zzük meg a bajt! Nézzünk szembe id&otilde;ben a problémáinkkal, hogy kiderüljenek, ezek valójában nem problémák, hanem jelzések, figyelmeztetések. Ha nem vesszük észre id&otilde;ben és depresszióba kerülünk, jöjjünk ki bel&otilde;le saját magunk! El&otilde;bb-utóbb úgyis kijövünk, mert kénytelenek leszünk változtatni a gondolkodásunkon, hisz nem akarunk szenvedni. Sokan a szenvedést nem képesek elviselni, mert nem hajlandók az önvizsgálatra. Ilyenkor a külvilágon töltik ki haragjukat hiszti formájában. Mások összeomlanak. Nagyon sokan látens depresszióban szenvednek. Ehhez nagy er&otilde; szükséges, hogy a környezet ne vegye észre. Ha ennyi er&otilde;nk van, miért pazaroljuk el a tünetek eltakarására, amikor azt az okok megszüntetésére is fordíthatjuk? <o:p></o:p>
A depresszió a lélek segélykérése. Ha valaki úgy érzi, hogy depressziós, hallja ezt meg! T&ucirc;zzön ki magának egy célt, ami esetében már adott: kijönni a depresszióból. Találja meg az okát és erre a megoldást. A többi már magától jön.<o:p></o:p>

Az érzelmi, lelki sérülésekb&otilde;l kivezet&otilde; út<o:p></o:p>


A depressziót mindenki negatívumként értékeli. Pedig közel sem az, csak a megélésének érzete. Utólag viszont - f&otilde;leg, ha megértettük az üzenetét - már jelent&otilde;sen megváltozik a helyzet. De mi is ez az üzenet?<o:p></o:p>

Túlságosan az anyagi világ felé fordultál, de máshol is van dolgod! Azért lettél depressziós, mert az értékrend, amit felvállaltál, nem a Tiéd és a lelked közbelépett. Ami miatt ebbe az állapotba kerültél, az nem a szíved, hanem az egod volt! Csak saját magaddal hitetted el, hogy a szíved miatt történt. Ha rossz következtetést vonsz le, újabb "csapások" fognak érni, míg rá nem lelsz a helyes útra. Tehát két alapvet&otilde; választásod létezhet:<o:p></o:p>
Egy: kifagyasztod a szíved. Ez védekezés, vagyis menekülés a helyzet el&otilde;l. Immunissá teszed magad a "csapásokkal" szemben. Ennek a következménye is kétféle lehet. Egy életen át befagyva marad, a személyiséged pedig eltorzul. A további változási kísérletekkel szemben az lesz a megoldás, hogy érzéketlenné válsz és kizárod a szeretetet az életedb&otilde;l. Abban viszont biztos lehetsz, hogy a következ&otilde; életedben ezt a feladatot újra meg kell oldanod.
A másik következménye az lehet, hogy id&otilde;közben egyszer csak rájössz, hogy mégsem ez a helyes út. Bár soha nem kés&otilde;, mégis rengeteg értékes id&otilde;t elvesztegetsz ebben az esetben, de legalább a változás esélyét újra megteremtetted magadnak. <o:p></o:p>

Kett&otilde;: felmelegíted a szíved és megérted a feltétel nélküli szeretet fogalmát. Azért lettél depressziós, mert nagyon akartál valamit, ami nem jött össze. A vágyad olyan er&otilde;s volt, hogy saját magadat is elvakítottad miatta és feltételekkel tömted tele az életed. Ilyenekkel például: Mindent megtettem érted, mégis elhagytál... Rájössz arra, hogy ha senki felé nem támasztasz követelményeket, feltételeket, akkor teljesen elt&ucirc;nnek a konfliktusok az életedb&otilde;l. Az emberek meg egyszer csak elkezdenek &otilde;szintén kedvelni téged és az életed megváltozik.<o:p></o:p>
Kapunyitás<o:p></o:p>

Képzeljünk el egy szépen felfelé emelked&otilde; egyenest. Ez lenne a stabil fejl&otilde;dés mutatója. Aki depressziós lett, az korábban eltért ett&otilde;l a stabil fejl&otilde;dést&otilde;l, viszont az id&otilde; egy pontján meg kell, hogy történjen vele valami. Mivel a fejl&otilde;dési ütemét nem tartotta, azt jelenti, hogy önmagától nem jött rá, hogy mi a feladata. Mivel az id&otilde; egy pontján ott kellene lennie, jön a depresszió, aminek a f&otilde; célja, hogy odalökje az embert. Ez drasztikus helyzet, de az ember csakis önmagát okolhatja, mert "nem hallotta meg", tehát "éreznie kell".<o:p></o:p>

Ez a valami pedig, ami az id&otilde; egy pontján meg kell, hogy történjen vele, ez a Kapunyitás. Életének forgatókönyvében elérkezett ahhoz a ponthoz, amikor nagyobb felel&otilde;sséget kell vállalnia döntéseiért. Ehhez a nagyobb felel&otilde;sséghez kap némi er&otilde;t is, tehát hatalmat. Megn&otilde;nek a spirituális képességei. Magasabb rezgésszintre kerül és ehhez a magasabb rezgésszinthez másfajta életet kell élnie.<o:p></o:p>
Életünk egy személytelen intelligencia vezetése alatt áll, mely irányítja cselekedeteinket, mégis engedelmeskedik akaratunknak. Ez az intelligencia az, aki a depresszióba irányított, hogy segítsen. Segítsen abban, hogy felismerjük azokat a hibáinkat, amik nagy kárt okozhatnak nekünk, ha magasabb rezgésszinten létezünk. Segítsen abban, hogy a helyes irányban haladjunk. A döntés azonban rajtunk áll! <o:p></o:p>
Aki kifagyasztja a szívét, abban a gy&ucirc;lölet lesz az uralkodó érzés. Azt árasztja ki magából, ezért az is jön vissza feléje. A gy&ucirc;lölettel, rosszindulattal rengeteg kárt fog okozni környezetében és nagyon komoly negatív karmákat fog összeszedni. Amit az esetek egy részében már az adott életében el is kezd törleszteni.<o:p></o:p>
A feltétel nélküli szeretet a másik véglet. Szeretet minden és mindenki felé. Ebben az esetben a külvilágból szeretet is fog visszatükröz&otilde;dni. Ha pedig ez még aktív jócselekdetekkel is párosul, akkor az eredménye nem lehet más, mint rengeteg pozitív karma. Ha az el&otilde;z&otilde; életéb&otilde;l nem hozott az illet&otilde; át törlesztenivaló dolgokat, akkor már ebben az életében vár rá a "jutalom".<o:p></o:p>
A két véglethez kevesen jutnak el. Az általános - a karmához hasonlóan - a vegyes állapot. Az ember kompromisszumokat köt önmagával, változtat dolgokon, de nem tud elengedni más dolgokat. Ez igazából egy cs&otilde;dhelyzet (depresszió) válságmenedzselése, mely mindenkinél egyedi. Az új kompromisszumok (nem leszek ezentúl házsártos, mert beláttam, hogy ez számomra káros, de képtelen vagyok X haverját megszeretni; vagy nem fogok szeretni senkit, de nem is fogok gy&ucirc;lölni senkit) után pedig indul a következ&otilde; életszakasz. <o:p></o:p>
Amíg tart a depresszió, már fennáll a Kapunyitás lehet&otilde;sége és a Kapu akkor nyílik ki teljes szélességében, ha az véget ért. Egy id&otilde; után viszont a Kapu bezáródik és várni kell, míg újra eljön az újabb nyitás lehet&otilde;sége.<o:p></o:p>


Depressziós vagy? Hány évig akarsz még az lenni? Egy? Kett&otilde;? Öt? Tíz? Valamikor el kell kezdeni kijönni bel&otilde;le.<o:p></o:p>

Mikor, ha nem most?<o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>
<o:p></o:p>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
<TABLE class=MsoNormalTable style="WIDTH: 100%; mso-cellspacing: 1.5pt" cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR style="HEIGHT: 6.1pt; mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0.75pt; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-BOTTOM: 0.75pt; BORDER-LEFT: #ece9d8; WIDTH: 100%; PADDING-TOP: 0.75pt; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; HEIGHT: 6.1pt; BACKGROUND-COLOR: transparent" width="100%">Depresszió ellen cukortabletta? <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>
<SCRIPT language=JavaScript type=text/JavaScript> function mxclightup(imageobject, opacity){ if (navigator.appName.indexOf("Netscape")!=-1 &&parseInt(navigator.appVersion)>=5) imageobject.style.MozOpacity=opacity/100 else if (navigator.appName.indexOf("Microsoft")!= -1 &&parseInt(navigator.appVersion)>=4) imageobject.filters.alpha.opacity=opacity } </SCRIPT><o:p></o:p>
<TABLE class=MsoNormalTable style="WIDTH: 100%; mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent"><TABLE class=MsoNormalTable style="WIDTH: 100%; mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR style="HEIGHT: 16.5pt; mso-yfti-irow: 0"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #999999 1pt dotted; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; HEIGHT: 16.5pt; BACKGROUND-COLOR: transparent; mso-border-top-alt: dotted #999999 .75pt"><o:p> </o:p>
</TD></TR><TR style="HEIGHT: 16.5pt; mso-yfti-irow: 1"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #999999 1pt dotted; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; HEIGHT: 16.5pt; BACKGROUND-COLOR: transparent; mso-border-top-alt: dotted #999999 .75pt"><TABLE class=MsoNormalTable style="WIDTH: 100%; mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR style="HEIGHT: 15pt; mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; WIDTH: 32%; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; HEIGHT: 15pt; BACKGROUND-COLOR: transparent" width="32%">Olvasta<o:p></o:p>
</TD><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; WIDTH: 68%; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; HEIGHT: 15pt; BACKGROUND-COLOR: transparent" width="68%">372 <?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /><v:shapetype id=_x0000_t75 stroked="f" filled="f" path="m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe" o:preferrelative="t" o:spt="75" coordsize="21600,21600"> <v:stroke joinstyle="miter"></v:stroke><v:formulas><v:f eqn="if lineDrawn pixelLineWidth 0"></v:f><v:f eqn="sum @0 1 0"></v:f><v:f eqn="sum 0 0 @1"></v:f><v:f eqn="prod @2 1 2"></v:f><v:f eqn="prod @3 21600 pixelWidth"></v:f><v:f eqn="prod @3 21600 pixelHeight"></v:f><v:f eqn="sum @0 0 1"></v:f><v:f eqn="prod @6 1 2"></v:f><v:f eqn="prod @7 21600 pixelWidth"></v:f><v:f eqn="sum @8 21600 0"></v:f><v:f eqn="prod @7 21600 pixelHeight"></v:f><v:f eqn="sum @10 21600 0"></v:f></v:formulas><v:path o:connecttype="rect" gradientshapeok="t" o:extrusionok="f"></v:path><o:lock aspectratio="t" v:ext="edit"></o:lock></v:shapetype><v:shape id=_x0000_i1026 style="WIDTH: 49.5pt; HEIGHT: 9pt" alt="" type="#_x0000_t75"><v:imagedata o:href="http://auranka.hu/components/com_maxcomment/templates/default/images/icon_popular_2.gif" src="file:///F:\DOCUME~1\KARSAY~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif"></v:imagedata></v:shape><o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE><o:p></o:p>
</TD></TR><TR style="HEIGHT: 16.5pt; mso-yfti-irow: 2; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #999999 1pt dotted; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; HEIGHT: 16.5pt; BACKGROUND-COLOR: transparent; mso-border-top-alt: dotted #999999 .75pt"><o:p> </o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE><v:shape id=_x0000_s1026 style="MARGIN-TOP: 0px; Z-INDEX: 1; VISIBILITY: hidden; MARGIN-LEFT: 0px; WIDTH: 195.75pt; POSITION: absolute; HEIGHT: 120.75pt; mso-wrap-distance-left: 3.75pt; mso-wrap-distance-top: 3.75pt; mso-wrap-distance-right: 3.75pt; mso-wrap-distance-bottom: 3.75pt; mso-position-horizontal: left; mso-position-horizontal-relative: text; mso-position-vertical-relative: line" alt="depressio" type="#_x0000_t75" o:allowoverlap="f"><v:imagedata src="file:///F:\DOCUME~1\KARSAY~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image002.jpg" o:title="depressio"></v:imagedata><?xml:namespace prefix = w ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:word" /><w:wrap type="square"></w:wrap></v:shape>Ezernyi tanulmány, százmilliónyi felírt recept és tímilliárd dollárnyi eladás után két dolog bizonyos a depresszió elleni pirulákról: az antidepresszánsok - mint a Paxil és a Zoloft - működnek. Csakúgy, mint a cukortabletta... <o:p></o:p>
Új amerikai kutatások azt mutatják, hogy a placebók ugyanolyan jól vizsgáznak a teszteken, mint az antidepresszáns szerek. A nagy gyógyszergyártó cégeknek több tesztsorozatot le kell folytatniuk, hogy a jóváhagyáshoz szükséges minimális két pozitív eredmény - azaz a placebónál jobb hatás - összejöjjön. <o:p></o:p>
Ezek a mellbevágó eredmények azonban egyáltalán nem azt jelentik, hogy az antidepresszánsok nem hatnak. Ellenkezőleg; a placebók azért hatnak, mert a gyógyszerek tényleg működnek! <o:p></o:p>
A kutatások azonban rámutatnak, milyen nehéz helyzetbe kerülhetünk, ha olyan gyógyszert illetve kezelést tesztelünk, amely a tudatossággal legalábbis erősen összefüggő hangulatra, közérzetre hat. Az mindenesetre valószínű, hogy a páciensek túlbecsülik a gyógyszerek hatását, és sok esetben a javulás sokkal inkább a klinikai tesztek során tapasztalt gondoskodásnak, folyamatos személyes kapcsolatnak tulajdonítható, semmint a gyógyszernek. <o:p></o:p>
Az átlagosan nyolc hetes klinikai tesztek során a páciensek körülbelül 20 órát töltenek a szakemberekkel és képzett ápolókkal, miközben minden hangulati rezdülésüket, érzésüket gondosan figyelik és feljegyzik. Nem klinikai körülmények között azonban egy átlagos páciens csak talán 20 percet tölt el orvosával havonta. <o:p></o:p>
A valódi probléma az, hogy a közvetlen hatáson túl nem igen ismerik az antidepresszánsok valódi hatásmechanizmusát, így hatékonyságuk mérése is a leíró jellegű tudati állapotfelmérésen alapul, amelyet azonban jelentősen befolyásolnak a körülmények. <o:p></o:p>
Érdekes módon a placebók hatékonysága az elmúlt 20 évben folyamatosan nőtt. Ez kapcsolatba hozható a gyógyszerek hatékonyságának drasztikus javulásával, valamint a mentális problémák társadalmi megítésésének szelídülésével is. Szerepet játszhat a gyógyszergyártó cégek hatalmas reklámdömpingje is, amely szinte szuggerálja a pácienseknek, hogy a gyógyszer minden gondjukat egy csapásra megoldja. <o:p></o:p>
Az agyi aktivitás mérése is érdekes eredményt hozott. Mind a gyógyszeres kezelés, mind a placebó emelte a tudatos agyi kéregrészek aktivitását. Azonban a gyógyszeres kezelés a nemtudatos agytörzsi részekre is hatott, sőt úgy tűnik ebben az esetben a hatás a mély agyi rétegek felől jutott el a tudatos kérgi rétegekig. Ez a megfigyelés alátámasztja azt az elgondolást, hogy a placebók hatása azzal a tudatos hitünkkel kapcsolatos, hogy a szer hatni fog. Magyarázza azt is, hogy miért esik vissza a beteg állapota szinte azonnal, ahogy megtudja, hogy placebót kapott. A gyógyszerek hatása ezen kívül hosszabb ideig tartó és stabilabb is. <o:p></o:p>
Szerintem ezek a kutatások is rámutatnak arra, hogy mindenféle új, alternatív módszer megítélésében roppant körültekintőnek kell lennünk. Az alternatív gyógyszernek is lehet komoly placebó hatása. Az alternatív kezelések, amelyek a pácienssel való fokozott törődést is magukban foglalják azonban ténylegesen hatásosak lehetnek, függetlenül az esetleg teljesen téves áltudományos hatásmagyarázatoktól. <o:p></o:p>
(Whasington Post - 2002.05.19. alapján) <o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>
<o:p></o:p>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
<TABLE class=MsoNormalTable style="WIDTH: 100%; mso-cellspacing: 1.5pt" cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR style="HEIGHT: 6.1pt; mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0.75pt; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-BOTTOM: 0.75pt; BORDER-LEFT: #ece9d8; WIDTH: 100%; PADDING-TOP: 0.75pt; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; HEIGHT: 6.1pt; BACKGROUND-COLOR: transparent" width="100%">Az immunrendszer szerepe <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>
<SCRIPT language=JavaScript type=text/JavaScript> function mxclightup(imageobject, opacity){ if (navigator.appName.indexOf("Netscape")!=-1 &&parseInt(navigator.appVersion)>=5) imageobject.style.MozOpacity=opacity/100 else if (navigator.appName.indexOf("Microsoft")!= -1 &&parseInt(navigator.appVersion)>=4) imageobject.filters.alpha.opacity=opacity } </SCRIPT><o:p></o:p>
<TABLE class=MsoNormalTable style="WIDTH: 100%; mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent"><?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /><v:shapetype id=_x0000_t75 coordsize="21600,21600" o:spt="75" o:preferrelative="t" path="m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe" filled="f" stroked="f"><v:stroke joinstyle="miter"></v:stroke><v:formulas><v:f eqn="if lineDrawn pixelLineWidth 0"></v:f><v:f eqn="sum @0 1 0"></v:f><v:f eqn="sum 0 0 @1"></v:f><v:f eqn="prod @2 1 2"></v:f><v:f eqn="prod @3 21600 pixelWidth"></v:f><v:f eqn="prod @3 21600 pixelHeight"></v:f><v:f eqn="sum @0 0 1"></v:f><v:f eqn="prod @6 1 2"></v:f><v:f eqn="prod @7 21600 pixelWidth"></v:f><v:f eqn="sum @8 21600 0"></v:f><v:f eqn="prod @7 21600 pixelHeight"></v:f><v:f eqn="sum @10 21600 0"></v:f></v:formulas><v:path o:extrusionok="f" gradientshapeok="t" o:connecttype="rect"></v:path><o:lock v:ext="edit" aspectratio="t"></o:lock></v:shapetype><v:shape id=_x0000_s1026 style="MARGIN-TOP: 0px; Z-INDEX: 1; MARGIN-LEFT: 0px; WIDTH: 112.5pt; POSITION: absolute; HEIGHT: 106.5pt; mso-wrap-distance-left: 3.75pt; mso-wrap-distance-top: 3.75pt; mso-wrap-distance-right: 3.75pt; mso-wrap-distance-bottom: 3.75pt; mso-position-horizontal: left; mso-position-vertical-relative: line" type="#_x0000_t75" alt="0402aids1" o:allowoverlap="f"><v:imagedata src="file:///F:\DOCUME~1\KARSAY~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.jpg" o:title="0402aids1"></v:imagedata><?xml:namespace prefix = w ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:word" /><w:wrap type="square"></w:wrap></v:shape>Az immunrendszer több funkciót is betölt: elpusztítja az ártalmasnak ítélt él&otilde; organizmusokat, semlegesíteni képes bizonyos mérgez&otilde; anyagokat, lebontja az öreg sejtjeinket az újjáépítéshez, méregteleníti és tisztítja a testet, védekez&otilde; anyagokat halmoz fel, immunissá képes tenni a szervezetet bizonyos már leküzdött antigének ellen. (Antigén = baktérium, vírus, káros idegen anyag, meg nem emésztett fehérje, stb.) Kétféle védekez&otilde; mechanizmusra képes: vagy általános védelmi, vagy egyedi és kizárólag egy bizonyos antigén ellen. Az életünk során különféle fert&otilde;zésekkel találkozva immunis védelmet alakít ki ellenük külön-külön. <o:p></o:p>
Csecsem&otilde;knél amíg az immunrendszer még javában formálódik, az immun-védelmet az anyatejben lev&otilde; anyagok szolgáltatják. Kisbabáknál míg az emészt&otilde; rendszer még fejl&otilde;dik, az ilyen ételek mint müzli, pasztörözött tehéntej, tojás stb. a babáknál fehérvér&ucirc;ség, cukorbetegség és maradandó allergia okozója lehet, akiknél kés&otilde;bb az élet során, ha a rossz emésztés ismét bejuttat megemésztetlen ugyanilyen étel anyagokat a véráramba, akkor ahelyett hogy a védekez&otilde; enzimek és fehérvérsejtek felfalnák ezeket, akadálytalanul keringenek allergiás reakciókat váltva ki. (Kérem olvassa el a tehéntej káros hatásairól szóló oldalamat is.) <o:p></o:p>
Gyengít&otilde; negatív tényez&otilde;k
Ezekkel szinte mindenki tisztában van, ennek ellenére alig van valaki aki tesz ellenük valamit is. Az immunrendszer képessége függ az általános egészség és fizikai fitness mértékét&otilde;l, az egészséges életmódtól, táplálkozástól, káros szenvedélyekt&otilde;l, de ezekt&otilde;l függetlenül az ellenálló képesség nagymértékben lecsökken a negatív gondolkodásmód, zaklatott életvitel, túlhajszoltság és stressz miatt. A sort lehetne folytatni környezeti és munkahelyi ártalmakkal túlhajszolva az immunrendszert, ideértve lég-, víz-, ételszennyez&otilde;déseket,
sugárzásokat (például röntgen-felvételek, tévé és computer monitor, mikrohullámú süt&otilde;, mobil telefon) stb. <o:p></o:p>

Az immunizáció, véd&otilde;oltás szükséges-e vagy sem?
Az eredeti alapindíték valóban logikusnak t&ucirc;nik: mesterségesen védelmet kelteni bizonyos betegség-mikróbák ellen azok legyengített formájából, emberi vagy állati közegéb&otilde;l készített oltóanyag közvetlenül a szervezetbe való juttatásával. Azaz ha véd&otilde;oltás létezik valamilyen betegségre, akkor az elkerülhet&otilde; lenne így. A vizsgálati eredmények viszont megcáfolják ezt a feltételezést. Számos orvos, tudós, szül&otilde; a véd&otilde;oltás ellen van, akik szerint az immunrendszer meger&otilde;sitése kell és nem pedig a veszélyes mellékhatásokat is kiváltható és többnyire haszontalan oltások. Újabban perek folynak a véd&otilde;oltások által keltett mellékhatások miatt. <o:p></o:p>


Néhány kapcsolatra és könyvre szeretném felhívni a figyelmét: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8
- Dr. William F. Koch: The Survival Factoor in Neoplastic and Viral Disease
- Dr. Robert Mendelson: Confessions of a Medical Heretic
- Maureen Hickman: Vaccination: The Rightt Choice? 25 years of para-legal experience.
- Ian Sinclair: Vaccination - The Hidden Facts
- Viera Scheibner, PhD: Vaccination: 100 Years of Orthodox Research Shows That Vaccines Represent a Medical Assault on the Immune System
- Viera Scheibner, PhD: Behavioural Probllems in Childhood
- Neil Z. Miller: Immunization: Theory vss. Reality <o:p></o:p>

Immunterápia
Az immunterápia mesterséges beavatkozással próbálja befolyásolni a betegség lefolyását, miután a betegség már bekerült a szervezetbe. Bizonyos, vérb&otilde;l, vizeletb&otilde;l stb készített oltóanyag a szervezetbe való juttatásával akarják gerjeszteni a védelmi reagálást. Az eredmények meglehet&otilde;sen kiábrándítóak. De vajon miért? A válasz ott kereshet&otilde;, hogy ha a szervezet önmagától nem, vagy alig képes védelmi reakciókra, akkor mesterségesen felingerelve sem lesz erre képes. Azaz egy gyenge immunrendszer ett&otilde;l még gyenge marad. <o:p></o:p>

Nem a betegség a hibás, hanem a rossz életmód, toxikusság, táplálkozás, kevés testmozgás, napfény hiánya, stressz. Ezek kölcsönösen egymásra épül&otilde; tényez&otilde;k, azaz minden egyes tényez&otilde;t ki kell korrigálni ha a teljes feler&otilde;södést akarjuk elérni. Az immunrendszer képes regenerálódni a testtel együtt. Ne vágyjon csodaszerre, ha az Ön életmódja nem ilyen, mert ugyanoda fog visszajutni. Vannak ugyan immunrendszert er&otilde;sít&otilde; szerek, terápiák, de ezek hatásfokai a helyes életvitel mellett eltörpülnek és legtöbbször csak bizonyos ideig hatnak. <o:p></o:p>
Számos orvos, szakért&otilde; azon a véleményen van, hogy a rák és szinte minden betegség egy egészséges szervezetben nem tud megjelenni.
Egy korai német orvos, dr. Josef Issels szerint a betegség valójában csak a legyengült immunrendszer jele és a hagyományos, csakis a beteg testrészre irányuló kezelés eleve kudarcra van ítélve. Az egész testet és azáltal az immunrendszert kell meger&otilde;síteni. <o:p></o:p>

Rák-betegség
Nagyon sok beszámoló van rákból való teljes felépülésre. Ennek az esélye 3 f&otilde; tényez&otilde;t&otilde;l függ:
- a máj és más f&otilde;szervek megmaradt m&ucirc;ködéési képessége,
- az immunrendszer még vissza-regenerálóddhatóságának foka,
- a beteg küzdeni akarásának mértéke. <o:p></o:p>

Sokan nem is hinnék el, hogy milyen nagy az esélyük. Ha a megfelel&otilde; tápanyagok anyagcseréje visszaállítható és ha a kiváltó intoxikációs hatás megállítódik, akkor a szervezet méregtelenít&otilde; képességét kell megnövelni, hogy az meghaladja a ráksejtek toxin termel&otilde;dését, ami kialakít egy kedvez&otilde;bb vér összetételt. A megjavult keringés és megnövekedett oxigén-tartalom a test egészére kedvez&otilde;en hat, és remény van arra hogy visszatartsa, vagy akár meg is állítsa a daganat terjedését és egyidej&ucirc;leg segítse az immunrendszer vissza regenerálódását.
A küzdelem további sikere azon múlik, hogy vajon a test valahogyan megnövelt természetes antitumor küzd&otilde;- és az immunrendszer ráköl&otilde; képessége meghaladja-e a ráksejtek osztódási képességét.
A legfontosabb tényez&otilde; nem a rák elterjedtségének foka, hanem a test megmaradt regeneratív képessége.
Másvégr&otilde;l ha a ráksejtek túlságosan is gyorsan roncsolódnak szét, akkor az több toxint halmoz fel, mint amennyit a szervezet képes lenne eltávolítani. Tehát a máj, vastagbél tisztán tartása létkérdés. Azaz megint a megfelel&otilde; táplálkozás szükségességéhez (is) jutottunk. <o:p></o:p>

<TABLE class=MsoNormalTable style="WIDTH: 100%; mso-cellspacing: 1.5pt" cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0.75pt; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-BOTTOM: 0.75pt; BORDER-LEFT: #ece9d8; WIDTH: 90pt; PADDING-TOP: 0.75pt; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent" vAlign=top width=120><o:p></o:p>
K. P. Butejko professzor <o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE><o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>
<o:p></o:p>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
<TABLE class=MsoNormalTable style="WIDTH: 100%; mso-cellspacing: 1.5pt" cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR style="HEIGHT: 6.1pt; mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0.75pt; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0.75pt; PADDING-BOTTOM: 0.75pt; BORDER-LEFT: #ece9d8; WIDTH: 100%; PADDING-TOP: 0.75pt; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; HEIGHT: 6.1pt; BACKGROUND-COLOR: transparent" width="100%">Ha korlátozni próbálod mások szabadságát, azért mindig a saját szabadságoddal fizetsz <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>
<SCRIPT language=JavaScript type=text/JavaScript> function mxclightup(imageobject, opacity){ if (navigator.appName.indexOf("Netscape")!=-1 &&parseInt(navigator.appVersion)>=5) imageobject.style.MozOpacity=opacity/100 else if (navigator.appName.indexOf("Microsoft")!= -1 &&parseInt(navigator.appVersion)>=4) imageobject.filters.alpha.opacity=opacity } </SCRIPT><o:p></o:p>
<TABLE class=MsoNormalTable style="WIDTH: 100%; mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #ece9d8; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; BACKGROUND-COLOR: transparent">Igen, amit kérsz, mindig megadatik, de csak akkor engedheted be a tapasztalatodba, ha a rezgésed összhangban van azzal, amit kérsz. A legtöbben azért nem hiszik el, hogy minden kérésükre választ kapnak, azért nem emlékeznek erre a válaszra, mert nem tudatosítják, hogy mit tesznek a rezgéseik által. Gondolataikat nem hozzák tudatosan kapcsolatba a gondolatok által kiváltott érzésekkel és a tapasztalt jelenségekkel, márpedig ha nem tudatosítod magadban ezt az összefüggést, nem tudhatod, hol állsz a vágyadhoz viszonyítva. <o:p></o:p>
Amikor tudod, mit szeretnél, és azt is tudod, hogy még nem bírsz vágyad tárgyával, azt feltételezed, hogy valamilyen rajtad kívülálló dolog választ el tőle ám ez soha nem igaz. Csakis az állhat vágyad beteljesülésének útjában, hogy megszokott gondolkodásmódod nem egyeztethető össze vágyaddal.
Ha tudatára ébredsz gondolataid hatalmának, valamint annak, hogy képes vagy mindent magadhoz engedni, amire csak vágysz, alkotó módon befolyásolhatod tapasztalatodat. De ha főként összpontosított gondolataid következményeire koncentrálsz, és nem az érzéseidre hagyatkozva keresed az utat a gondolataid között, könnyen eltévedhetsz.

Minden úgy vált "valósággá", hogy valaki a létezésbe összpontosította a gondolatot.

Néha az emberek azt mondják: "De Abraham, én csak arról beszélek, ami van. Egyszerűen csak tudomásul veszem a valós helyzetet." Mi pedig azt mondjuk, hogy hamarabb tanítottak meg tudomásul venni a valóságot, mint ahogy tudtad volna, hogy a valóságot te teremted... Ne nézz szembe a "valósággal", hacsak nem az általad megteremteni kívánt valóságról van szó mert minden "valóság" csak azért létezik, mert valaki a létezésbe összpontosította.
Egyesek azt mondják, hogy "ez meg ez így van, figyelembe kell vennem a tényeket". Mi erre azt feleljük, hogy amire figyelmet fordítasz, azt az Igazságoddá teszed. Ezért rendkívül hasznos, ha elsősorban arra figyelsz, hogyan érzel, és csak csekély figyelmet szentelsz a kibontakozó jelenségeknek, mert ha mindenekelőtt a dolgok jelenlegi állását nézed, azzal akadályozod a valóság fejlődését.
A saját és társaid tapasztalatairól gyűjtött statisztikai adatok csupán azt mutatják meg, hogyan áramolt eddig az Energia, nem pedig a jelen, az itt és most valóságát.
Jelenlegi társadalmatokban sokan gyűjtik az emberi tapasztalatok statisztikai adatait. Egész életüket a tapasztalatok összehasonlításával töltik, és azokat megfelelőnek vagy nem megfelelnek, helyesnek vagy helytelennek nevezett kategóriákba sorolják. Összevetik, mi szól mellettük és ellenük, mi az előnyük és a hátrányuk, de ritkán eszmélnek rá, hogy amit rezgéseik révén árasztanak magukból, az nem szolgálja javukat. Nem érzékelik saját hatalmukat, saját erejüket mert Energiájukat azzal ellentétes irányban áramoltatják. Életük így sokkal inkább a velük egy bolygón élő társaik viselkedésének és tapasztalatának osztályozásáról szól, mint saját teremtésükről.
Ezért aztán meglehetősen kellemetlen helyzetben találják magukat, mert az a meggyőződés alakul ki bennük, hogy boldogságuk vagy Jólétük mások magatartásától függ. Ujjal mutatnak bizonyos emberekre, magatartásformákra vagy meggyőződésekre, és helytelennek kiáltják ki azokat, nemet mondanak rájuk, és nem jönnek rá, hogy így épp az elkerülni kívánt dolgok rezgéseit vonják be életükbe. Mivel nem tudják, hogy miképpen férkőzhetnek be ezek a nem kívánt dolgok a tapasztalatukba, még óvatosabbak és bátortalanabbak lesznek. <o:p></o:p>

/forrás:E. és Jerry Hicks, Kérd és megadatik/ <o:p></o:p>
<TABLE class=MsoNormalTable style="WIDTH: 100%; mso-cellspacing: 0cm; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR style="HEIGHT: 16.5pt; mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-RIGHT: #ece9d8; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #999999 1pt dotted; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #ece9d8; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #ece9d8; HEIGHT: 16.5pt; BACKGROUND-COLOR: transparent; mso-border-top-alt: dotted #999999 .75pt"><o:p> </o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE><o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>
<o:p></o:p>
 
Oldal tetejére