Élet a halál után

EUHun

Állandó Tag
Állandó Tag
shanti írta:
<!-- / user info --><!-- message, attachments, sig --> <!-- message --> Hello EUHun!

Idézet:
<table border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" width="100%"> <tbody><tr> <td class="alt2" style="border: 1px inset ;"> Itt csak az észlelésre, gondoltam. Az agy határozza meg a valóságot. Mindenkinek, olyan a valóság, ahogy az agya látja. Egyes feltételezések szerint, ha az agy nem lenne képes az érzékelésre, nem is lenne valóság.

Tudom, tudom, ekkor szokták megkérdezni, akkor a vakembernek nincs is valóság?

De van:
1. érzékel az ujjaival
2. hall a füleivel
3. szagol
4. ízlel
S ami a legfontosabb
5. Mások viszont látják Őt, az agyuk érzékeli és feldolgozza azaz, az érzékelő valóságképében ott van.
</td> </tr> </tbody></table>
Tehát az agyam nem szükséges, a valósághoz? Ha ott vagyok a mások valóságképében akkor van számomra Valóság?
Egyébként nincs?

Ha kómában fekszik valaki, akkor van valósága ha más észleli Őt?
Egyébként nincs?
Tudjuk ezt biztosan?

Szerintem lehetséges, hogy az összes sejtünk tudja a Valóságunk, és nem csak az agyunk.
Bár ez is csak feltételezés.
Azt is gondolom, hogy a Valóság jóval összetettebb mint hogy azt agy észlelésére-nem észlelésére korlátozzuk.
Lehet, hogy a Létezésünk is holografikus, és az Agyunk is az.
Na ez má egy picit meta.:smile:

Az azonban Érdekes:
- jópár év alatt(kb hét) lecseréljük az összes sejtünket, az emlékeink viszont megmaradnak-átadódnak valahol és valamikor.
- egyes pszichológiai leirások szerint, lehetséges agyhalott emberekkel "beszélgetni".
Még Lélegeznek, tehát Élnek.
A kérdésekre az orrukon kiáramló levegő "rezegtetésével" tudnak válaszolni.
Gondoltad volna?

De én ezt, nem próbáltam.Tehát nekem ne hidd el.
Csak azt sejtem hogy a Valóság sokkal mélyebb valami, amit nem ismerünk és ezért feltételezünk róla bizonyosságnak tűnő dolgokat.
Ami lehet, hogy valakire igaz és valakire nem.

Idézet:
<table border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" height="34" width="507"> <tbody><tr> <td class="alt2" style="border: 1px inset ;"> Egy négydimenziós kivetülést is csak háromdimenzióban tudnál látni. </td> </tr> </tbody></table>
Másik példa:
Egy kétdimenziós világban, hogy észlelnek bennünket az ott Élők?
Mi mit észlelünk belőlük?

üdv:shanti

Az első kérdésedre a válasz, nem.
Az hogy, számunkra legyen valóság, azt az agyunknak kell megteremteni. Azáltal, hogy más érzékel, lát bennünket, csak a létezésünket határozza meg, de nem a mi valóságunkat. Az, hogy Ő lát, hall, vagy megérint bennünket, az az Ő valósága, nem a miénk. Ha ezt mi is megtudjuk tenni, akkor már a mi valóságunk.

A másik kérdésedre a következő a válasz. Szükség van az agyadra a valóság felépítésére, ha mások valóságképében vagy benne, attól még nem teremtődik meg a Te valóságot, mivel ehhez a te agyad érzékelése szükséges. Mások csak az univerzumban betöltött helyedet határozzák meg, azaz a létezésed.

A harmadik kérdésedre a következő a válaszom: Egy kétdimenziós világban, az ott élők, bennünket is kétdimenzóban látnának, mivel az érzékszerveik, az érzékelésük kétdimenziós.


<!-- / user info --><!-- message, attachments, sig --><!-- message -->
cathy222 írta:
1. 1. Idézet: <table border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" width="100%"> <tbody><tr> <td class="alt2" style="border: 1px inset ;">Eredeti szerző EUHun
Amíg nem tudod, mit látsz, addig nem is látod igazán, amíg nem tudod mit érzékelsz, addig a valóság nem más mint egy álomkép.
</td> </tr> </tbody></table>
Ez nem inkább fordítva igaz? :grin: Amíg nem látok valamit igazán, addig nem tudom mit látok, és amíg nem érzékelek valamit jól, addig nem tudom, mit érzékelek. Ennek sztem így van értelme.

2.Idézet: <table border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" width="100%"> <tbody><tr> <td class="alt2" style="border: 1px inset ;"> Eredeti szerző EUHun
Nem, nem.

Itt csak az észlelésre, gondoltam. Az agy határozza meg a valóságot. Mindenkinek, olyan a valóság, ahogy az agya látja. Egyes feltételezések szerint, ha az agy nem lenne képes az érzékelésre, nem is lenne valóság.

</td> </tr> </tbody></table>
Az agy csupán eszköze a valóság megismerésnek, de nem az agy határozza meg a valóságot végső soron. Olyan, mintha azt mondanánk, hogy "az autó hozott idáig", miközben jól tudjuk, hogy az autó csak eszköz volt, a sofőr volt az, aki elhozott, hiszen az eszközt ő működtette.

3.Idézet: <table border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" width="100%"> <tbody><tr> <td class="alt2" style="border: 1px inset ;">Eredeti szerző EUHun
De van:
1. érzékel az ujjaival
2. hall a füleivel
3. szagol
4. ízlel
S ami a legfontosabb
5. Mások viszont látják Őt, az agyuk érzékeli és feldolgozza azaz, az érzékelő valóságképében ott van.

</td> </tr> </tbody></table>
Egy vak embernek számos más érzéke fejlődik ki, vagy inkáb erősödik meg, amivel néha még a látóknál is jobban tudják leképezni a valóságot. Így igaz. Ez az 5. pont kicsit zavaros. Átgondolnád még egyszer? Szem mást akartál írni, mert hol van köze egy vak ember, vagy bárki a valóságához az, hogy mások látják őt?

4. Idézet: <table border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" width="100%"> <tbody><tr> <td class="alt2" style="border: 1px inset ;">Eredeti szerző EUHun
Amikor megpróbálsz megismerni egy általad, nem ismert jelenséget, tárgyat, akkor úgy írod, le hogy:
- "olyan mint egy..."
- "hasonló mint..."

</td> </tr> </tbody></table>
Attól füg. Egy műszaki beállítottságú ember azonnal a méreteivel kezdené. Egy festő a színével. Van az is, aki összehasonlít, persze, de van, aki leírja, amit lát. Ez teljesen egyéni, nem érdemes általánoságokban gondolkodni ebben.

5.Idézet: <table border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" width="100%"> <tbody><tr> <td class="alt2" style="border: 1px inset ;">Eredeti szerző EUHun
Miért van ez? Mert az agy csak úgy tud értelmezni valami újat, ha van valami viszonyítási alapja. Ha nincs, akkor ez számára nem létezik.
</td> </tr> </tbody></table>
Jelzem, nem az agy az, amelyik döntéseket hoz, összehasonlításokat végez, mint írtam előbb. De oké, legyen. Akkor ezt a kijelentésedet légy kedves bizonyítani.

1. Nem. Én a kvantumitásról beszéltem, az alapján, csak azt látod, amit az agyad értelmezni tud, és ezt csak úgy tudja, amihez hasonlóval vagy vélt értelemben hasonlóval találkoztál.Ha az agyad ezekhez a megélt és látott és tapasztalt dolgokhoz, fogalmakhoz, tudja kötni az új ismeretet (ismeretlen tárgy, megmagyarázhatlan események láncolata), akkor fel is tudja dolgozni. Gondolom Te is láttál, már olyan képet, amit nem ismertél fel, de ha valaki elkezdi magyarázni, hogy mi van a képen akkor Te is felismerni véled. A magyarázó, körbe írta az Ő fogalmával, a saját szavaival a képen látható dolgot (bár nem a legjobb példa, de szerintem a leginkább közérthető).

2. Kérdezem, miért nem az agy az ami meghatározza a valóságot? Az agy egy számítógép, de egyben egy mérőműszer is, és egy adatfeldolgozó központ és egy dekódoló is egyszerre. Az igaz, hogy értelmezi a látottakat, az információkat, de ezáltal a valóságot is meghatározza, pontosabban: létrehozza azt, az egyén valóságát a benne eltárolt információk alapján.

3. Az embernek öt érzékszerve van, ha ebből egy kiesik, vagy akár több is (sérült, zavar van a működésében), még mindig marad épp elég, hogy egy valóságot megteremtsen. Ha az összes kiesik, akkor sem szünik meg az egyén létezni, mivel mások érzékelik, de csak az Ő világképükben. Ilyenkor ezek a személyek, mint egy kordináta szerűen, meghatározzák az adott személy helyét térben és időben, de arra nem képessek, hogy meg is teremtsék az adott személy valóságát.

4. Bár érvelésed iagz, de feltennék egy kérdést: A szakember hogyan határozná meg a méretét, a festő a színét? Mindezeket a meghatározási formákat az általuk elsajátított ismeretek alapján teremtenék meg. Azaz van viszonyítási alapjuk, hozzá tudnak kapcsolni fogalmakat. Hogyan írnák le azt a dolgot, amit soha nem láttak még azelőtt: Nagy, kicsi, lapos, sík, ovális, kerek, fekete, fehér, piros, kék. De ezeket az elsajátított ismereteik alapján tennék.
24cellij6.gif

Hogyan, próbálnál, nekem elmagyarázni egy ilyen térgemometriai alakzatot, egy olyan személynek aki, még soha nem látott ilyet?
(Amúgy ez egy forgó 24 cellás hipertest 3D-s vetülete.)
Próbáld meg elmagyarázni. (Amúgy ez négydimenziós térgeometria)
Nem fog menni, mivel egy hipertestnek van van egy általunk nem látható tartománya. Még egy kérdés: Ha megjelenne előtted egy ilyen test, egyáltalán látnád-e, érzékelnéd-e? Valószínűleg a 3 dimenziós kivetülését, de nem azt látnád ami valójában. Az agyad nem érzékelné a teljes valóját.

5. Akkor mi hozza meg a döntéseinket, mi végzi el az összehasonlításokat, ha nem az agyunk? Jelzem: "a szívemre hallgattam" és hasonló kijelentéseink inkább irodalmi jellegüek, de ha tudományosan akarjuk megközelíteni őket akkor valahogy így tenném. Az érzelmeink, vegyianyagok interakciója , kémiai rekaciók, amelyet az agyunk szabályoz, értelmez, feldolgoz és raktároz. mikor döntést kell hoznunk, akkor ezen elraktározott információk alapján analizál, szimulációt végez (alternatívákat dolgoz ki egy eseményre és annak valószínűsíthető kimenetelére). Ezen szimulált és valószínűsíthető végkifejletek alapján, hozzuk meg a döntéseinket.
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
...szerintem hamarosan vissza fog térni ernoe;),
Szerinem is....

régebben utalt arra egy másik topikban, hogy majd csak 2010-ben, de szerintem hamarosan jelentkezni fog...
Szerinetm is...
erno színes egyéniség, van saját világképe, nézete, elvei, stb...
Szerintem is...
ami nagyon sok ezósnak valott egyénből hiányzik...ezzel lehet egyetérteni, és lehet nem egyetérteni, lehet szinezni, kiemelni, megbotránkozni, nevetni, mosolygni, stb. :razz:..
Szerintem hulyeseget irsz...
a lényeg, hogy megismerhetjük általa az "elefánt valamely részének" egy más aspektusát...
Miert? Miert az O velemnye szerint kell nekunk megismerni az elefant valamely reszenek az aspektusat?:shock:
Szerintem megint hulyeseget irsz. Az Ernoe mitol mervado az elefant megismeresenek aspektusaban?
 
S

svarc

Vendég
Véleményem szerint kár az ilyent válaszra méltatni.kiss


Sajnálom, de nem tudok felvilágosítással szolgálni a műsort illetően!
Nem gondoltam volna hogy ilyen ingyen reklámot csinálok - akaratomon kívűl - a Győzike shownak!

" ilyent " nem nézek és nem tartom számon.
 

xawier

Állandó Tag
Állandó Tag
....a legnagyobb tisztelettel:

Szerintem hulyeseget irsz...
...szerintem is...

...miért ne ???

Miert az O velemnye szerint kell nekunk megismerni az elefant valamely reszenek az aspektusat?:shock:
...mert csak ő tudja szemléltetni a vele történteket...

Szerintem megint hulyeseget irsz.
...szerintem is...

Az Ernoe mitol mervado az elefant megismeresenek aspektusaban?
...abban, hogy másképp látja...de senki nem állította, hogy mérvadó lenne, egyszerűen csak egy más nézőpont...


----más---

Szükség van az agyadra a valóság felépítésére, ha mások valóságképében vagy benne, attól még nem teremtődik meg a Te valóságot, mivel ehhez a te agyad érzékelése szükséges. Mások csak az univerzumban betöltött helyedet határozzák meg, azaz a létezésed.
...tapasztalatom szerint ez így működik, a tudatnak teremtő ereje van, a többiek csak a létezésed befolyásolják...

A harmadik kérdésedre a következő a válaszom: Egy kétdimenziós világban, az ott élők, bennünket is kétdimenzóban látnának, mivel az érzékszerveik, az érzékelésük kétdimenziós.
...igen, egy 3D-s tárgy síkkal elmetszet vetületét látják, amit hol ilyenek, hol olyannak érzékelnek a metszés helyétől függően, itt visszacsatolnék az "elefántos" példára...

A magyarázó, körbe írta az Ő fogalmával, a saját szavaival a képen látható dolgot (bár nem a legjobb példa, de szerintem a leginkább közérthető).
....tapasztalatom szerint jó példa, ilyenek voltak a bámulj a kép közepén egy pontra és meglátod mi fog megjelenni típusú képek...

Ilyenkor ezek a személyek, mint egy kordináta szerűen, meghatározzák az adott személy helyét térben és időben, de arra nem képessek, hogy meg is teremtsék az adott személy valóságát.
...ezt ki tudnád kicsit bővebben fejteni,??? érdekelne ...

Ezen szimulált és valószínűsíthető végkifejletek alapján, hozzuk meg a döntéseinket.
...tapasztalatom szerint, igen széles spektruma van a végkifejleteknek...vegyük akár a tudatmódosító szerek hatásai alatt meghozott döntéseinket, vagy egy szimulált világban meghozott döntéseinket - ezeket is kémiai reakciók alapján, érzelmek alapján hozza meg az ember...
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
1. Nem. Én a kvantumitásról beszéltem, az alapján, csak azt látod, amit az agyad értelmezni tud, és ezt csak úgy tudja, amihez hasonlóval vagy vélt értelemben hasonlóval találkoztál.Ha az agyad ezekhez a megélt és látott és tapasztalt dolgokhoz, fogalmakhoz, tudja kötni az új ismeretet (ismeretlen tárgy, megmagyarázhatlan események láncolata), akkor fel is tudja dolgozni. Gondolom Te is láttál, már olyan képet, amit nem ismertél fel, de ha valaki elkezdi magyarázni, hogy mi van a képen akkor Te is felismerni véled. A magyarázó, körbe írta az Ő fogalmával, a saját szavaival a képen látható dolgot (bár nem a legjobb példa, de szerintem a leginkább közérthető).
Melyik kvantum tétel vagy inkáb hipotézis mondja ki azt, hogy csak azt látom, amit az agyam értelmezni tud?
Valóban, az agy hasznos segítség az ember számra a megismerésben, bár a valóság, mint olyan sztem független az ember észlelésétől, és innentől feltéltezem, hogy a megismerés kicsit több, mint az érzékszerveinkkel felfogott dolgok öszesége.
2. Kérdezem, miért nem az agy az ami meghatározza a valóságot? Az agy egy számítógép, de egyben egy mérőműszer is, és egy adatfeldolgozó központ és egy dekódoló is egyszerre. Az igaz, hogy értelmezi a látottakat, az információkat, de ezáltal a valóságot is meghatározza, pontosabban: létrehozza azt, az egyén valóságát a benne eltárolt információk alapján.
Azért is nem az agy határozza meg a valóságot, mert valami bennünk képes felfogni olyan részeit is a valóságnak, amiket az öt érzékszervünk nem foghat fel. Vegyük pl. a matematikát. Amit még felfoghat az agy, az max annyi, hogy 2 meg 2. Vagy 2szer 2. Ezt érzékszervekkel követhetjük. Már a milliót is nehéz elképzelni, pedig az is valóság része. És akkor nem beszéltünk a diffeneciálásról, az integrálásról, egyéb magasab matematikai fogalmakról és műveletekről, amik előtte soha sem voltak, mégis van. Az ember innentől képes nem csak látni, de létre is hozni olyan dolgokat, amelyekkel kapcsolatban nincs valóságképe. Az agy leképez, segít a megismerésben, de ez a valóság megismeréséhez sztem még nem elegendő. Jó a számítógépes példa: A gép érzékel, tárol adatokat, de az ember az, aki ezekkel az adatokkal végő soron tud valamit kezdeni.
3. Az embernek öt érzékszerve van, ha ebből egy kiesik, vagy akár több is (sérült, zavar van a működésében), még mindig marad épp elég, hogy egy valóságot megteremtsen. Ha az összes kiesik, akkor sem szünik meg az egyén létezni, mivel mások érzékelik, de csak az Ő világképükben. Ilyenkor ezek a személyek, mint egy kordináta szerűen, meghatározzák az adott személy helyét térben és időben, de arra nem képessek, hogy meg is teremtsék az adott személy valóságát.
.. és maga az egyén is érzékeli, hogy ő van, vélhetően. Attól, hogy ez az egyén nem érzékeli fizikalag a környezetét, attól a valóság még mindíg létezik. Az ő számára is, csak ő ebből semmit nem érzékel. Ez lehet analóg az Ernővel folytatott vitánkra is, hogy attól, hogy a transzcendentálist, mint olyat nem tudjuk közvetlenül, az öt érzékszervünkkel érzékelni, még nem biztos, hogy nem is létezik.
4. Bár érvelésed iagz, de feltennék egy kérdést: A szakember hogyan határozná meg a méretét, a festő a színét? Mindezeket a meghatározási formákat az általuk elsajátított ismeretek alapján teremtenék meg. Azaz van viszonyítási alapjuk, hozzá tudnak kapcsolni fogalmakat. Hogyan írnák le azt a dolgot, amit soha nem láttak még azelőtt: Nagy, kicsi, lapos, sík, ovális, kerek, fekete, fehér, piros, kék. De ezeket az elsajátított ismereteik alapján tennék.
24cellij6.gif

Hogyan, próbálnál, nekem elmagyarázni egy ilyen térgemometriai alakzatot, egy olyan személynek aki, még soha nem látott ilyet?
(Amúgy ez egy forgó 24 cellás hipertest 3D-s vetülete.)
Próbáld meg elmagyarázni. (Amúgy ez négydimenziós térgeometria)
Nem fog menni, mivel egy hipertestnek van van egy általunk nem látható tartománya. Még egy kérdés: Ha megjelenne előtted egy ilyen test, egyáltalán látnád-e, érzékelnéd-e? Valószínűleg a 3 dimenziós kivetülését, de nem azt látnád ami valójában. Az agyad nem érzékelné a teljes valóját.
Számomra a hipertest háromdimenziós lenne, persze. De most mondod, hogy az nem is három, hanem négy dimenziós, én pedig nem fogom azt bizonygatni, hogy ne má, de hülye elmeorvosi eset vagy, hogy ilyeneket mondasz, hanem rákérdezek, hogy miért? Miért négy dimenziós, amikor nekem csak három. Valami van bennünk, ami elfogadja, hogy több is van a világon, mint amit fizikai valónkkal fel tudunk fogni.
5. Akkor mi hozza meg a döntéseinket, mi végzi el az összehasonlításokat, ha nem az agyunk? Jelzem: "a szívemre hallgattam" és hasonló kijelentéseink inkább irodalmi jellegüek, de ha tudományosan akarjuk megközelíteni őket akkor valahogy így tenném. Az érzelmeink, vegyianyagok interakciója , kémiai rekaciók, amelyet az agyunk szabályoz, értelmez, feldolgoz és raktároz. mikor döntést kell hoznunk, akkor ezen elraktározott információk alapján analizál, szimulációt végez (alternatívákat dolgoz ki egy eseményre és annak valószínűsíthető kimenetelére). Ezen szimulált és valószínűsíthető végkifejletek alapján, hozzuk meg a döntéseinket.
Érzelmeink kémiai reakciók. Hogyne. :) Érzelmeink a fizikai testben vegyi reakciókat váltanak ki. A vegyi reakciók és az érzelmek egymással kölcsönhatásban vannak. Egyik a másikat kiválthatja. Bár sztem még mindíg az az alapeset, hogy az érzelmek hatására indulnak meg a vegyi folyamatok. Vajon hogyan tud az agy, mint computer érzelmeket felfogni?
Akit érdekel ez a téma annak ajánlom figyelmébe a következőket:

Film:
Mi a csudát tudunk a világról

Irodalom

Negyedik dimenzió

Kvantumfizika

Tér és idő (térgeometriai elméletek)
Köszönöm én is!
 

shanti

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves EUHun!

Az embernek öt érzékszerve van, ha ebből egy kiesik, vagy akár több is (sérült, zavar van a működésében), még mindig marad épp elég, hogy egy valóságot megteremtsen. Ha az összes kiesik, akkor sem szünik meg az egyén létezni, mivel mások érzékelik, de csak az Ő világképükben. Ilyenkor ezek a személyek, mint egy kordináta szerűen, meghatározzák az adott személy helyét térben és időben, de arra nem képessek, hogy meg is teremtsék az adott személy valóságát.
Te alapvetően az érzékszervekkel felfogható, Külső Valósággal foglalkozol.
Mi van a Belső Valósággal, azzal miért nem foglakozol?
Mert a Belsó valóságot is csak abból vezeted le amit látsz, amit hallasz, amit tapintasz stb.
Pedig ha befelé figyelsz, pl meditálsz, akkor ezeket kivül tudod hagyni és Megtapasztalhatod a Belső Valóságod.
Amihez nem kellenek érzékszervek, csak Te kellesz.
Nem tudom próbáltad-e?

Azért, irtam a kómás betegekről, mert azt gondolom lehet valóságuk csak nem elmondható, leírható hanem valószínűleg csak megtapasztalható.

Akkor mi hozza meg a döntéseinket, mi végzi el az összehasonlításokat, ha nem az agyunk? Jelzem: "a szívemre hallgattam" és hasonló kijelentéseink inkább irodalmi jellegüek, de ha tudományosan akarjuk megközelíteni őket akkor valahogy így tenném. Az érzelmeink, vegyianyagok interakciója , kémiai rekaciók, amelyet az agyunk szabályoz, értelmez, feldolgoz és raktároz. mikor döntést kell hoznunk, akkor ezen elraktározott információk alapján analizál, szimulációt végez (alternatívákat dolgoz ki egy eseményre és annak valószínűsíthető kimenetelére). Ezen szimulált és valószínűsíthető végkifejletek alapján, hozzuk meg a döntéseinket.
Erről azt gondolom, hogy az olyan pszichiáterek véleményével egyezik az állításod akik, nem kérdezik meg hogy Ki vagy Mi vagy, hanem a depresszióra felirnak egy rakás gyógyszert azzal hogy az majd megoldja a problémád.
Azt mondják na itt van egy depis, vagy egy skizofrén, anorexiás stb. és a "betegségeddel" azonosítanak.
Az Ő szemüvegükön keresztül nézve, Te csak egy tünetegyüttes vagy.
Mit érdekli Öket, hogy mit szeretsz az Életben vagy mit nem?
Kezelni fognak, mert számukra minden csak Kémia.
A kezelésre adott kémiai anyag pedig elkisér életed végéig.
Megjavítottak.Legalábbis azt hiszik.

A pusztán tudományos megközelítés mára már kudarcot vallott, mert kihagyta belőle az Embert.
Te is az objektív Valóságot próbálod meghatározni, de kihagyod Belőle az Érzelmi közelítés lehetőségét.
Indulj ki abból ahogy a Szerelmes ember Látja a Valóságot, és abból aki éppen Boldogtalanul szemléli ugyanazt a Külső világot.
Valószínűleg még a színeket sem ugyanúgy érzékelik.
Az érzelmi és tudományos vizsgálódásnak a Valóság vonatkozásában is össze kellene kapcsolódnia.

"Egy születésétől fogva vak fiatalember beleszeretett egy lányba. Nem is volt abban ,semmi hiba, mígnem egyik barátja azt nem mondta neki, hogy a lány bizony nem épp a legszebb. A fiatalember abban a pillanatban elveszítette minden vonzódását. Szerencsétlenségére. Nagyon is jól "látta" ő a lányt. Valójában a barátja volt a vak."
Anthony de Mello



Az ember nem gép, ezt talán jó lenne látni.
Ha van szemünk Rá.


üdv:shanti
 

shanti

Állandó Tag
Állandó Tag
Hello Xawier!

sziasztok,


...szerintem hamarosan vissza fog térni ernoe;), bár régebben utalt arra egy másik topikban, hogy majd csak 2010-ben, de szerintem hamarosan jelentkezni fog...erno színes egyéniség, van saját világképe, nézete, elvei, stb... ami nagyon sok ezósnak valott egyénből hiányzik...ezzel lehet egyetérteni, és lehet nem egyetérteni, lehet szinezni, kiemelni, megbotránkozni, nevetni, mosolygni, stb. :p.. a lényeg, hogy megismerhetjük általa az "elefánt valamely részének" egy más aspektusát...

Szerintem nem beszélsz hülyeségeket.

A Pitti is lehet, hogy "csak" ironizál, és Szentekhez méltón arra célzott: Ő is így látja. Vagy másképp.:)(és akkor komolyan gondolta) Hát ezt Ő tudja.

Az hogy némely "ezósból" hiányzik az, amit leírtál mára már tapasztalat. Itt a fórumon is megéltük mindezt nem egyszer.
Ha meg "kapirgálod" a felszínt, akkor a előjön a szeretet mögé bújt sértödöttség, és el nem fogadás.
Meg az a vélemény, hogy öreg minek irogatsz ide, ha nem értesz velünk egyet.
Az egoizmus átkáról beszélnek, pedig van annak jósága is, de a saját jól fejlett Egójukat észre sem veszik sajnos.
Mindezt az "Életben" is meglehet tapasztalni, és nem csak ezen a virtuális felületen.

Szerintem Ernő kételkedésre buzdít, ennek a formáján, és alaposságán lehet vitatkozni, de van ennek "haszna" is.

Ha a Pitti által emlegetett szinkronicitást figyelembe vesszük, akkor nem véletlenül, és nem hiába volt, vagy lesz itt Ő sem és Más sem.


üdv:shanti
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnálom, de nem tudok felvilágosítással szolgálni a műsort illetően!
Nem gondoltam volna hogy ilyen ingyen reklámot csinálok - akaratomon kívűl - a Győzike shownak!

" ilyent " nem nézek és nem tartom számon.

Olyan rég láttalak, hogy megfeledkeztem arról, hogy egy barátot rejt ez a név, hogy "svarc". Elnézést az akkori nyegleségemért, csak egy kicsit felhúztam magam a véleményeden. A győzike shownak hidd el semmi köze ahhoz, aki hisz a lélek létezésében, a tudattalan titkaiban és még sok minden megfejtetlen és megfejthetetlen dologban. Elárulom neked, hogy nem csak Győzike-showt de még tévét sem nagyon nézek, vagy ha mégis akkor csak a természetfilmeket vetítő csatornákat.

Még egyszer bocsánat,de a memóriám tehet mindenről. Cavintonra leszek utalva, ha ez így megy....kiss
 
E

elke

Vendég
Olyan rég láttalak, hogy megfeledkeztem arról, hogy egy barátot rejt ez a név, hogy "svarc". Elnézést az akkori nyegleségemért, csak egy kicsit felhúztam magam a véleményeden. A győzike shownak hidd el semmi köze ahhoz, aki hisz a lélek létezésében, a tudattalan titkaiban és még sok minden megfejtetlen és megfejthetetlen dologban. Elárulom neked, hogy nem csak Győzike-showt de még tévét sem nagyon nézek, vagy ha mégis akkor csak a természetfilmeket vetítő csatornákat.

Még egyszer bocsánat,de a memóriám tehet mindenről. Cavintonra leszek utalva, ha ez így megy....kiss

Szió,
Én nagyokat koppanok ugyanis szívesen néznék jó kis filmeket;), de a gyerkőcöm vagy valamelyik ismeretterjesztőt nézi vagy Narutót.
Apropó érti vaélaki ezt a Narutót? Mit esznek rajta a kölykök vajon?

Győzikére még soha nem fanyalodtam, de amennyi reklámot benyomnak róla azért csurran cseppen ám a tudomány:mrgreen:

siriusB amikor már a cavinton nevét is elfeleded az az igazi :-D

Ernoe megvan ám :D Majd visszatér ide is:D
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Szió,


siriusB amikor már a cavinton nevét is elfeleded az az igazi :-D

Ernoe megvan ám :D Majd visszatér ide is:D

Erről a Narutoról lövésem sincs. (Ez valami olyan mint a Lyota a másik kedvenc topicomnál?):p

Szerintem Ernő nem visszatér, Ernő ITT VAN! Ha más nem, a szelleme. Ennyit még nem emlegettünk mást, (talán Ivánt!) Én biztos teljesen elbíznám magam a helyében ....:mrgreen:
 

gödipista

Állandó Tag
Állandó Tag
Ernő nélkül a topic olyan lapos lenne....mint a lapostetű! Adjatok hálát a Mindehatónak, hogy van aki serkenti gondolkodásotokat, átgondoltabbá próbálja tenni argumentumaitokat, és élve tartja a topicot!
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Ernő nélkül a topic olyan lapos lenne....mint a lapostetű! Adjatok hálát a Mindehatónak, hogy van aki serkenti gondolkodásotokat, átgondoltabbá próbálja tenni argumentumaitokat, és élve tartja a topicot!
Na, hála a Mindenhatónak! :D Persze, teljesen egyet értek veled. :)
Addig is, amíg Ernő, vagy más kételkedő ismét erőre kap, én arra lennék kíváncsi, hogy milyen lehet az élet a halál után. Vagyis az oké, hogy ujjászületünk, de mi van a halál és a következő megszületés között?
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Na, hála a Mindenhatónak! :D Persze, teljesen egyet értek veled. :)
Addig is, amíg Ernő, vagy más kételkedő ismét erőre kap, én arra lennék kíváncsi, hogy milyen lehet az élet a halál után. Vagyis az oké, hogy ujjászületünk, de mi van a halál és a következő megszületés között?

Én csak a saját álom tapasztalatomra tudok hagyatkozni.
Mikor álmomban túl voltam az "inkarnációs vizsgán", a szokásaimnak megfelelő környezetbe kerültem. Reggel felkelés, egy kis reggeli, olvasás, festés, kézimunka, kertészkedés, utána ebéd, séta, varrás, alvás. Mikor férfi voltam, akkor a férfi teendőim voltak napirenden, míg lassan el tudtam engedni. Nevezhetném leszoktatásnak is. A pihenő időszakom után elkezdődtek a szellemi szinten való tanulások, és egy időben a frissen érkezettek fogadása, ápolása, és a kivizsgálásokra felkészítése.
Ezután űr, majd a következő életre való felkészülés következett. Minden helyzet kipróbálása, rögzítése. A szüleimmel való felkészítésre nem emlékszem, csak a saját családi életre való felkészítésre.
Gondolom, hogy valahogy így történhetnek a dolgok.
Nagyon sok szeretettel Erzsi.kiss
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
én arra lennék kíváncsi, hogy milyen lehet az élet a halál után. Vagyis az oké, hogy ujjászületünk, de mi van a halál és a következő megszületés között?
Katoka, pont ezt irja le a Dr. Newton a konyveben mert ot is erdekelte a dolog.:D
Ha most valaki azt irja hogy ne probaljak meg konyveket lenyomni a torkan azt megdobalom egy teherautoval...
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Katoka, pont ezt irja le a Dr. Newton a konyveben mert ot is erdekelte a dolog.:D
Ha most valaki azt irja hogy ne probaljak meg konyveket lenyomni a torkan azt megdobalom egy teherautoval...
Nem hiszek az olyan könyveknek, amelyeket dr. akárki írt. Gondolod, hogy a jó öreg Freudnak, vagy Teller Edének nem volt doktorátusa? Olyan ez, mint amikor az alacsony férfi magas sarkú cipőt visel...
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Katoka, pont ezt irja le a Dr. Newton a konyveben mert ot is erdekelte a dolog.:D
Ha most valaki azt irja hogy ne probaljak meg konyveket lenyomni a torkan azt megdobalom egy teherautoval...
:D Olvastad a könyvet egyébként? Nem álítom, hogy nem fogom elolvasni, ha valahol ráakadok, de egy kis lényegi összefoglalót szívesen elolvasnék arról, hogy hogyan gondolja a Dr.úr a köztes létet.
Nem hiszek az olyan könyveknek, amelyeket dr. akárki írt. Gondolod, hogy a jó öreg Freudnak, vagy Teller Edének nem volt doktorátusa? Olyan ez, mint amikor az alacsony férfi magas sarkú cipőt visel...
Na pláne! :D
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Én csak a saját álom tapasztalatomra tudok hagyatkozni.
Mikor álmomban túl voltam az "inkarnációs vizsgán", a szokásaimnak megfelelő környezetbe kerültem. Reggel felkelés, egy kis reggeli, olvasás, festés, kézimunka, kertészkedés, utána ebéd, séta, varrás, alvás. Mikor férfi voltam, akkor a férfi teendőim voltak napirenden, míg lassan el tudtam engedni. Nevezhetném leszoktatásnak is. A pihenő időszakom után elkezdődtek a szellemi szinten való tanulások, és egy időben a frissen érkezettek fogadása, ápolása, és a kivizsgálásokra felkészítése.
Ezután űr, majd a következő életre való felkészülés következett. Minden helyzet kipróbálása, rögzítése. A szüleimmel való felkészítésre nem emlékszem, csak a saját családi életre való felkészítésre.
Gondolom, hogy valahogy így történhetnek a dolgok.
kiss
Ezt nagyon ismerősnek érzem, tetszik! Az jutott eszembe róla, hogy ha mi teremtjük meg az ottani valóságunkat, egy ideig legalább is, akkor hogy van az, hogy ha valakire vágyunk egy életen át, aki viszont másra vágyik, akkor vágyaink személyét hogyan képezzük le, ha ő nem akar ott lenni? Vagy éppen ez a lényeg, hogy leképezzük, mintha ott lenne, pedig nem is, amíg el nem tudjuk engedni? Mintegy illúziót?
 
Oldal tetejére