Hírek Évi félmillióra növelné a befogadott bevándorlók számát Kanada

2025-ben már félmillió tartósan letelepülő bevándorlóra számít Kanada. Azt várják, hogy enyhülhet a munkaerőhiány és pöröghet a gazdaság.


Évente körülbelül félmillió bevándorló befogadását tervezi Kanada 2025-ig a munkaerőhiány megoldása érdekében – közölte Sean Fraser bevándorlási miniszter kedden.

A kanadai terv, amit az ellenzéki Konzervatív Párt is támogatott, nagy hangsúlyt fektet a szükséges munkaképességgel és tapasztalattal rendelkezők befogadására.

Fraser hatalmas gazdasági növekedésre számít a javaslat nyomán, szerinte ilyen mértékben még sosem foglalkoztak a gazdasági migrációval.
A terv értelmében 2023-ban 465 ezer, az országban tartósan letelepedő emberrel számolnak, akik száma 2025-ig félmillióra emelkedhet. Tavalyi körülbelül 405 ezer bevándorlót fogadtak be Kanadában.
„Egymillió munkavállaló hiányzott a kanadai gazdaságból már akkor is, amikor a munkaerőpiaci növekedés nagy részét külföldről érkező bevándorlók adták"” – mondta a miniszter, aki szerint

nem tudjuk maximalizálni a gazdasági lehetőségeinket, ha kizárjuk a külföldi munkavállalókat.

A bevándorlási folyamatok jelentős nyomást gyakorolhatnak a már jelenleg is szűkös lakhatási helyzetre. Sean Fraser erre azt mondta, hogy az újonnan érkezők több lakás építését is lehetővé tennék, a szakemberhiány orvoslásával.

Tom Kmiec, az ellenzéki konzervatívok bevándorlási szakpolitikusa üdvözölte a tervet, de jelezte kétségeit a kormány céljai megvalósításának sikerével kapcsolatban.

MTI

1667399018065.png

Facebook
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok! SOS LENNE valaki tud segíteni ezeknek a feladatoknak a megoldó kulcsában? Az is elég ha csatoltok képet a netről,de én ott mondjuk nem találtam fenn... Kérlek szépen segítsetek....
Sziasztok!Keresem get to the top 1 angol könyvhöz tartozó Teszteket!Esetleg valakinek megvan?
IMOPB wrote on ildi200429's profile.
A Hold sötét oldalán, Bűnös éj, Halálos csók van meg. Kell?
Sziasztok!
Keresem a régi apáczais betűhívóképeket (2002-2003 környéke). Esetleg valakinek megvan scannelve, vagy be tudná nekem scannelni?
Nagyon köszönöm előre is :)

(Tudom, hogy a mostani fent van, de nekem jobban tetszik a régi)
VasMacsi wrote on Animya's profile.
Szia! Nagyon köszönöm, hogy ennyi időt és munkát fektettél a Lara Adrian sorozat 9. részének fordításába! A fordítóprogrammal készült verziók olvasása inkább bosszúságot, mint örömet okoz. Szóval, ha van rá indíttatásod, ne fogd vissza magad és fordítsd le a további részeket is. Velem együtt sokaknak okoznál vele örömöt! Minden jót kívánok!

Statisztikák

Témák
37,560
Üzenet
4,648,855
Tagok
606,072
Legújabb tagunk
Kanyicska Anikó
Oldal tetejére