Óriási mecset épülhet Budapesten - itt a látványterv

Egy isztambuli mecset mását építenék meg a kőbányai Fehér úton - hivatalos megerősítés nincs, de Orbán Viktor szerint is napirendre kell venni a kérdést.

A miniszterelnököt kérdezték a Kőbányára tervezett mecsetről is. A napokban az Index írt arról: áprilisban a török vallásügyi minisztérium egyik kulturális-vallási szervezete, a Türkiye Diyanet YouTube-csatornájára feltöltött egy videót, amiegy budapesti óriásmecset és iszlám kulturális központ látványtervét mutatja be. A lap szerint a Fehér úton épülhet a mecset.

Az ügyről Orbán Viktort is megkérdeztek újságírók, amikor vasárnap leadta voksát a Normafa területének rendezéséről szóló helyi népszavazáson. A miniszterelnök azt mondta, Magyarországon sok fizetős, javarészt vallásos külföldi diák van, akik nem tudják hol gyakorolni vallásukat. Ők elég komoly összegeket fizetnek, van olyan vidéki egyetemi város, amelyet jószerivel az arab világból érkező diákok tartanak fönn - jegyezte meg Orbán Viktor, hozzátéve, hogy hivatalosan még nem tárgyaltak a mecsetről, de foglalkozni kell vele.

Privatbankar


mecset.jpg
 
Dán munkanélküli segélyből élnek az ISIS terroristái
Harminckét dániai állampolgár még hónapokig kapták az államtól munkanélküli segélyt, pedig már rég Szíriában tartózkodtak és csatlakoztak az Iszlám Államhoz.

A dániai állampolgársággal rendelkező 32 bevándorló közel 400 000 dán korona segélyben részesült teljesen jogtalanul, hiszen már nem tartózkodtak az országban. A közel fél millió euro értékű koronát többszörös átutalásokon keresztül az Iszlám Állam által elfoglalt területre juttatták. – közölte a dán Radio 24 Seven.

A dán állami televízió szerint a dán hírszerzés tudomására jutott, hogy a több tucat szalafista muszlim Törökországon keresztül Szíriába ment harcolni a Iszlám Állam oldalán. Ezért figyelmeztette a Foglalkoztatás és Munkaügyi Minisztériumot, hogy azonnal állítsák le a harminckét embernek megítélt munkanélküli segély folyósítását.

Dániában a menekültek többsége miután megkapja az állampolgárságot azonnal munkanélküli segélyhez fordul. Az ország élen jár a szociális segélyek nyújtásában. A munkanélküli segélyt két éven keresztül lehet igényelni ami napi szinten akár 801 dán korona is lehet, ami közel 40 000 ft-ot jelent naponta.

Ez elég élenjáró tolerancia ? Vagy ez még nem elég ?
 
Kedves Theodora9
-
Ne haragudj de begyöpesedett nézetekkel rendelkezel! Manapság semmi jelentöség nincs annak, hogy kinek honnan jöttek a szülei vagy összülei. (az érintetten kivül ha egyáltalán érdekli öt)
-
Egyetlen szabad országban sem ugy kezdödik az életrajz, hogy ki volt az apád vagy az anyád. Ha ilyet beleirsz egy életrajzba itt nyugaton akkor rossz kártyával játszol, mert rögtön tudják, hogy idegen tollakkal akarsz ékeskedni, vagy sajnáltatni akarod magadat.
-
Azt mondod te Magyar vagy és hozzáteszed a "multi-kulti csödöt mondott". Nos én az ellenkezöjét látom:
-
A Jézusod egy Zsido.
Az autod valoszinü egy Japán.
A pizza amit szivesen eszel Olasz.
A demokratia amiben élsz Görög.
Az eszpresso kávé minden bionnyal Brazil.
A nyaralásod feltételezem Török.
A számok amiket használsz Arab
A betük amiket irsz Latin.
-
Aki azt képzeli, hogy egy falkányi közösségben (magyarország lakosága a föld lakoságához viszonyitva) egy modern életet tudna folytatni az nem tud számolni.
-
Az én idézetem nem provokatív ( bár látom van aki annak akarja értelmezni ) és nem szennylapból való, nem is fasiszta jobboldali, a benne írtakat mindenki tegye oda , ahova akarja, de attól még tény, hogy a magyarság fogy , a fenti etnikumok pedig szaporodnak, osztódnak, burjánzanak, ha így jobban tetszik.
-
Már ne haragudj nem teheted a szomszédodat felelössé, hogy olyan kevés gyereked van. Huzzál bele, tedd szét a lábadat... gyürd magad alá a postást (feltéve ha magyar) és csináljál gyereket mert lemaradsz.
-
De figyelmeztetlek, a fiad vagy a lányod elöbb utobb egy "etnikumba" fog beleszeretni és ha akarod ha nem "ethikumokat" (nem akartam a szavaiddal élni és basztardot mondani) fognak világrahozni. A "basztárdok, aztán uj "basztárdot" fognak nemzeni másik ethnikumokkal ugy hogy 2-3 generatio és anyi identitása lesz az ükunokáidnak, hogy csuda.
-
Minnél messzebb mész vissza a családfádba annál több "idegent" fogsz találni (idegen alatt azt értem amit te ma ethnikumnak nevezel). Ez egyszerü mathematika de abbol ugy látszik soha nem voltál jo. (ugy mind a humanizmus sem az erösséged)
-
Számomra mindig is kérdés volt, hogy az etnikumok nálunk elsősorban!! magyarok, vagy zsidók, cigányok stb., vagy egy pl. kanadában élő magyar , kanadainak, vagy magyarnak vallja magát?
-
Megmondom öszintén, hogy semmi közöd hozzá, hogy ki-kit nemzett, ki melyik ösére emlékszik a legszivesebben.
-
Ahogy látom te még nem halottál olyat, hogy egy embernek több identitása is lehet? Hogy több kulturában is otthon érezheti magát?

-
(Mellékesen, Izraelben is diskurálnak az emberek arrol, hogy a tenyérnyi országra ugyancsak igényt tarto "ethnikum" nagy családok alapitásával kiván terjeszkedni. A probléma nem az, hogy tul sok Paleszin lesz hanem az, hogy "menyi embert bir el az a pici földrész" egy ökologiai katasztrofa nélkül.
-
Magyarországon más a helyzet, ahogy irod, a lakoság száma csökken.
-
A mecsetek épitése Mo.-on nem azért nem-kivánatos mert nem szeretnénk a Törököket, Arabokat, Afrikaiakat hanem ezért mert politikailag rossz jel lenne egy ideologiának kedvezni aminek a nevében a világ másik részén gyilkolnak, rombolnak. Nézz rá a térképre kedvesem, akkora területek vannak terroristák kezén mind Nagybritania. A menekültek millioi futnak egy vallás nevében elkövetett terror elöl.
 
Mint írtam nem rugózok tovább a témában, de látom nem ezt akarja Ernoe, muszáj személyeskedő levelére válaszolnom.
Azt , hogy szerinted a multikulti műdödik a te problémád, de nem így van....Sajnos. Mert ha működne, az lenne a kisebbik baj.Senki nem mondta hogy az etnikumok éljenek külön, elzárva egymástól, ezt már a canadahunon ( aminek a neve is bizarr számomra ) megtárgyaltuk.Talán 100 év múlva a japanethiopa.com -on fognak erről értekezni.Mert hát az etiópiai zsidók esetében nem működik a charlie.
És talán 100 év múlva európai egyesült államok lesz.stb. stb.
De ha ténylegesen működne a multikulti
-az istenem nem zsidó Jézus lenne,hanem min.5-6 közül választhatnék
-az autóm biztos, hogy japán lenne -ez pipa
-a pizza maradhat, oké
-a demokrácia megváltozna előbb-utóbb, -esetleg arab mintára
-a kávé maradna brasil-bár nem élek vele
-török nyaralás ugrik, mert mo.-n már ők többen lesznek, náluk meg űzbégek élnek majd.
-a számok tuti,hogy arabok maradnak - nyert
-a betűket leszavazzák, úgyhogy fekete és sárga keverék unokáimat sajnos bal kézre kell szoktatni,hogy tudjanak visszafelé írni.
Írod elég közönségesen , mert nyilván nőnek hiszel és megadod a tőled várható tiszteletet, hogy tegyem szét a lábam a postásnak, nehogy lemaradjak a gyereknemzésben.(Jelentem már van három, itt megállnék.)
Ennek sajnos az az akadálya, hogy a nőket szeretem, tudom ez a liberális világban elfogadott dolog, de én férfiként!!.., talán nem kell ecsetelnem, hogy ez mit jelent.Nem az a conchita wurst típus, az unió pacsirtája, hanem hús -vér.
Én pedig azt javaslom neked, hogy te ne húzz bele a gyereknemzésbe, mert belőled egy is sok..
 
Kedves Theodora9
-
Bocsánatot kérek, hogy felbiztattalak a nemzésre, nem akartalak megsérteni de sajnos ez az egyetlen modja annak, hogy ha a "geneidet" olyan kiválonak tartod, hogy okvetlen szétakarod szorni a világba. A neved meg nöiesen hangzik azt nem én akasztottam rád.
-
Igazán sajnálom, hogy begurultam és személyeskedtem. :(
-
Azt mondod az "etiop zsidok esetében nem müködik a charlie".
-
Nem tudom, hogy ugrottál a Magyarországon lako "ethnikumoktol" - zsidoktol akik talán már régebben élnek a kárpátmedencében mind a te vagy az én elödöm, akik a magyar kultura elörehuzo eröi (megsporolom a felsorolást mert az összes magyar nobeldijas zsido volt aki nem az pedig valojában egy Osztrák) Ethiopiához ahonnan genetikus rokonok, ösi zsidok települtek egy programm keretében. Szoval az analogiád sántit.
-
Természetesen orjási problémát jelent a világ egyik legszegényebb országai közé számito Ethiopiábol ( Ethiopia a Human Development Index állása szerint a 173. helyen áll 187-böl.) beilleszkedni az Europai szinten magasan állo Izraelbe.
-
Izrael az egyetlen demokratikus állam közel és távolkeleten, Ethiopia nemrég még egy császárság volt, (tudod az egy olyan ember akinek szent korona van a fején)
-
Te pont magadnak mondasz ellent. Az ethiopiábol bevándorlok ösrégi zsidok, ha ugy tetszik genetikai rokonok, akik gyökerei még talán Mozes elöttröl valok.
-
Igazad van, hogy egy orjási probléma ezeknek a szegény, szokásaikban, erkölcseikben egy ösrégi vallást követö embereknek a beilleszkedése egy modern szekularis államba. (Magad fedezted fel, hogy a zsidok többsége nem istenfélö, Ethiopiában még a homoszexualitás is egy büntetendö cselekmény minimum 10 év jár érte...)
-
Röviden, a példa amit hoztál sántit. Ugyan ezt átélnénk mi is ha az Ural háta mögül "ösrégi Magyarokat" hoznánk az országba mert az inpotens, vagy gyereket nem akaro "fajtársaink" miatt állitolag "kihalnak a magyarok".
-
Hagyjuk az embereket azzal házasodni akivel akarnak, aztán döntsék el ök, hogy miként nézzen ki a kulturájuk, hogyan szeretnének élni.
-
A kultura az nem egy természeti állando az változik, az formálodik. Igazán mondva nem szeretnék egy olyan országban élni aminek a kulturáját a feudalizmus szinboluma, egy korona határozza meg.
-
Örüljünk neki, hogy sok dolgot levetköztünk ami még az öseinknél "kulturaként" volt becézve. Ezt pedig a szomszédainkkal, a hozánkjöttek segitségével értük el.
Aki velünk él az automatikusan az ország elöremenetelében érdekelt. A "jobbik magyar" egy nevetséges probálkozás privilegiumok megszerzéséhez. A 21. században nem a bör szine, a gének amik egy ember értékét meghatározzák.
 
Javaslom, aki nagyon magyarkodik, az többé ne üljön székre. A szék ugyanis ősi egyiptomi találmány, s eképp „idegen a magyar szellemiségtől”. Ugyanez igaz különben az asztalra is...

A magyarkodók hagymát se egyenek, mert az is egyiptomi találmány/nemesítés.

És jaj nekünk, oda a büszkeségünk a paprikáskrumpli, mert a paprika is és a krumpli is amerikai lelemény, az indiánoktól lestük el... Sőt, még az ellesés se a magyarok érdeme, mert az angolok és spanyolok mentek az Újvilágba, e terményeket ők hozták Európába, s így Magyarsztánba is.

De azt se énekeljük, hogy „Akácos út”, mert az akác is amerikai fa volt eredetileg. Emiatt az akácméznek is lőttek, azt se ehetjük.

Hm, attól félek még sokáig sorolhatnám...
 
De ha ténylegesen működne a multikulti
-az istenem nem zsidó Jézus lenne,hanem min.5-6 közül választhatnék
A többiben (a látszat ellenére) végülis igazat adtál Ernőnek hogy tényleg működik a multikulti, ezzel az első kitétellel pedig nem értem mit akarsz mondani. Nem választhatsz?! Nincsen talán óriási választék, amiben hinni akarsz, ha akarsz? Rádkényszeríti Magyarországon (már ha itt élsz) valaki a kereszténységet? Óriási a választék, magad is találhatsz ki új vallásokat, abban hiszel, amiben akarsz - már attól eltekintve, hogy a Kedves Vezető és mamelukjai persze próbálnak befolyásolni, hogy keresztény légy, de ettől nem kell megijedni, lesz még kormányváltás egyszer, többször.
 
Ez is a tipikus antimagyar megnyilvánulás , na meg a gének számolgatása, ennél gusztustalanabb és sértőbb szövet , hogy "magyarkodik" nehéz elképzelni.
Nem kell elképzelni, ha például Magyarországon élsz, hallhatsz nap mint nap ezernyi sokkal sértőbb és gusztustalanabb szöveget, hivatalos forrásokból is és a magánkörnyezetben is. Például a notórius magyarkodóktól. Csak fülelj-olvass. A magyarkodás létező jelenség, régóta - persze ennek szomorú történelmi okai is vannak, nem csak az aktuális provincializmus.
 
Te jó ég , Ratalics, kétszer is megnéztem, hogy mindezt te írtad-e...
Egy szociológusi és történészi végzettséggel hivalkodó ember szájából hallani több, mint elszomorító..Eléggé furcsán értelmezed a leírott szöveget, ha szerinted a " látszat ellenére igazat adtam " Ernoe-nek.
Komolyan gondolod, hogy a pizzaevés meg a számok vagy betűk használata lefedi a multikulturalizmus fogalmát? Na de basszus, ahhoz nem kell együtt élnem az olasszal, hogy pizzát egyek, se a brazillal, hogy kávét igyak s így tovább, a kereskedelem nem egyenlő a multikultival, vagy hiányoztam valamelyik óráról?
Azt hogy a multikulti megbukott, már az unió vezető politikusa is kimondta , nem az én agyszüleményem.
Jobb lenne , ha működne, de most itt a bevándorlás kérdése is, ami akkor veszélyes ,ha felborul az egyensúly és kezelhetetlenné válik.( Itt jön képbe a számodra érthetetlen első kitétel, - ha felborul az egyensúly..)
Most ez van kialakulóban....
Persze kormányváltás lesz 18-ban, csak hát a színezete igen kétséges, de valószínű a neked tetsző baloldali kormány még várat magára, s talán még az Orbán fóbiáddal is együtt kell élned egy ideig..

Az előtted szóló akácos út, meg krumpli , s különösen a " magyarkodó " hozzászólását inkább nem minősíteném, mert igen messzire mennék, talán amerikáig....
 
Utoljára módosítva:
Te jó ég , Ratalics, kétszer is megnéztem, hogy mindezt te írtad-e...
Egy szociológusi és történészi végzettséggel hivalkodó ember szájából hallani több, mint elszomorító..Eléggé furcsán értelmezed a leírott szöveget, ha szerinted a " látszat ellenére igazat adtam " Ernoe-nek.
Komolyan gondolod, hogy a pizzaevés meg a számok vagy betűk használata lefedi a multikulturalizmus fogalmát? Na de basszus, ahhoz nem kell együtt élnem az olasszal, hogy pizzát egyek, se a brazillal, hogy kávét igyak s így tovább, a kereskedelem nem egyenlő a multikultival, vagy hiányoztam valamelyik óráról?
Azt hogy a multikulti megbukott, már az unió vezető politikusa is kimondta , nem az én agyszüleményem.
Jobb lenne , ha működne, de most itt a bevándorlás kérdése is, ami akkor veszélyes ,ha felborul az egyensúly és kezelhetetlenné válik.( Itt jön képbe a számodra érthetetlen első kitétel, - ha felborul az egyensúly..)
Most ez van kialakulóban....
Persze kormányváltás lesz 18-ban, csak hát a színezete igen kétséges, de valószínű a neked tetsző baloldali kormány még várat magára, s talán még az Orbán fóbiáddal is együtt kell élned egy ideig..

Az előtted szóló akácos út, meg krumpli , s különösen a " magyarkodó " hozzászólását inkább nem minősíteném, mert igen messzire mennék, talán amerikáig....
Nem gondolom, hogy "a pizzaevés meg a számok vagy betűk használata" lefedi a multikulturalizmus fogalmát" - de nem is adtam semmi jelét annak, hogy ezt gondolnám, nem értem miért kérsz olyasmit számon rajtam személyeskedve, amire még csak ráutaló magatartást sem tettem, sőt. Egyszerűen kijavítottam egy ténybelileg is és logikailag is hibás mondatodat.
Az egy szép nagy külön téma, hogy mi fedi le a multikulturalizmus fogalmát, és hogy ezzel összefüggésben hol és mikor és mennyire képes működni a multikulturalizmus - összefüggésben azzal, hogy közléseddel ellentétben egyébként "Európa" nem hogy nem hanyatlik, hanem minden korábbinál hatékonyabb, eredményesebb, versenyképesebb - részben éppen az "európaságának" köszönhetően.
"Azt hogy a multikulti megbukott, már az unió vezető politikusa is kimondta..." Nem igaz, még ha igaz lenne se jelentene semmit, hogy valamely politikus mit beszél. A politikusok beszélnek sokmindent, ezzel együtt nem történt olyan, amit írsz. Főleg, mivel nincs is olyan, hogy "az Unió vezető politikusa". Legfeljebb olyan van, hogy egyik vezető politikusa - a sok közül.
Ellenben az Unió mint olyan, szilárdan abból indul ki ma is, sőt minden korrábinál erősebben abból indul ki, hogy az Unió (illetve "Európa") működésének alapelve és alapgyakorlata a multikulturalizmus mint eszmei és gyakorlati cél és mint állapot. Nem biztos, hogy a mai felerősödő terroristaveszélyek közepette ez a hozzáállás nem fog szűkülni rövidtávon (sőt rövidtávon már szűkül is több országban a terroristaveszély miatt), de az alapelv megmásíthatatlanul a multikulturalizmus, ez "Európa" egyik alaplényege - az européer demokráciával együtt, aminek a mibenlétét megintcsak nem képes felérni ésszel az egyszeri magyar választók zöme (Magyarország egy tanulási folyamatban van, amely tanulási folyamatban a kormányzatunk mostanában jónéhány intőt-rovót kapott "Európától", például az Uniótól is).
A szemléletedet módszereit hiába próbálod rámvetíteni, én másképp működöm. A gondolkodásmódom az értelmen alapul, az értelemre törekszik minden erővel, amivel többek között együttjár a méltányosságra törekvés is, például nem tételezek olyasmiket másról, vitahelyzetben pedig különösen nem, aminek nem adta egyértelmű bizonyítékát. Te folyton feltételezel a vitapartneredről olyasmiket, amikhez annak jól láthatóan semmi köze. Például a bizonyos eszmekörökben védekezési szlogenné vált Orbán-fóbia, mint rávetítés. Nekem sincs Orbán fóbiám (sem), és semmilyen fóbiám nincs. Nem az Orbánt erős kritikával megítélőknek van Orbán-fóbiája, hanem Orbán olyan, amilyen. Mindig is olyan volt ('88 óta figyelem), és egyre olyanabb. Orbán olyan, amilyen, nem kell ide fóbia.
Úgy látom, némelyeteket szívenütötte ez a magyarkodás kifejezés, nem értem miért. Érdemes lesz előbb-utóbb különbséget tennetek a magyarság(tudat) megélése/érvényesítése és a magyarkodás között, mert az élet meg fog tanítani a különbségre - illetve már tanít egy ideje, csak nem vagy hajlandó észrevenni. Mindazonáltal, aki magyarkodik, magyarkodjon bátran, de ne sértődjön meg, ha magyarkodónak nevezik - hiszen az.
 
Azt nem tudom ,hogy mi győzne meg téged arról, hogy a multikulti nem működik,s nem is kívánom neked, hogy megtapasztald, de nem ártana kicsit felemelni a fejed, vagy nem te szoktál panaszkodni,hogy nem működnek megfelelően ( akár itthon) a dolgok? Komolyan azt gondolod , hogy a multikulti beteljesülése felé vezet az út és ez is a helyes irány ?.
Szállj már le a valóságba!!!...
Az emberek nem elméletek, ködös érdekcsoportok elgondolásai alapján szeretnének élni..
Mondok 3 nevet, Merkel, Cameron vagy Sárközy nyilatkozatai mind elérhetőek,s kijelentéseik óta csak súlyosbodik a helyzet..
Nem, tartom magam magyarkodónak, csak( általad most már másodszor hülyének nevezett ) "egyszeri magyarnak ". Hidd el nagyon is felérik ésszel mi történik körülöttünk..
 
Azt nem tudom ,hogy mi győzne meg téged arról, hogy a multikulti nem működik,s nem is kívánom neked, hogy megtapasztald, de nem ártana kicsit felemelni a fejed, vagy nem te szoktál panaszkodni,hogy nem működnek megfelelően ( akár itthon) a dolgok? Komolyan azt gondolod , hogy a multikulti beteljesülése felé vezet az út és ez is a helyes irány ?.
Szállj már le a valóságba!!!...
Az emberek nem elméletek, ködös érdekcsoportok elgondolásai alapján szeretnének élni..
Mondok 3 nevet, Merkel, Cameron vagy Sárközy nyilatkozatai mind elérhetőek,s kijelentéseik óta csak súlyosbodik a helyzet..
Nem, tartom magam magyarkodónak, csak( általad most már másodszor hülyének nevezett ) "egyszeri magyarnak ". Hidd el nagyon is felérik ésszel mi történik körülöttünk..
Ugye az említett három nevet remélem nem azon kijelentésed példájaként akarod citálni, miszerint "Azt hogy a multikulti megbukott, már az unió vezető politikusa is kimondta , nem az én agyszüleményem.". Mindhárman a multikulturalitás lelkes zászlóvivői és gyakorlói és terjesztői. Nem egyformán lelkes, de mindhárom. Mindhármuk országa továbbra is a multikulturalitásra épül mind elvében, mind gyakorlatában - azért is tud annyi magyar ott dolgozni például, mindenféle egyéb galagonya népek mellett. Egyébként nem Sárközy-nek hívják, legfeljebb őseit hívták úgy, a frankhonba bevándorló apjáig.
 
Jaj ne bosszants már, hány linket küldjek?
Írd be a google barátba, "multikulturális társadalom megbukott" és választhatsz kedvedre olvasnivalót.
Nekem Ő Sárközy, maradjunk ennyiben...
 
Kedves Theodora
-
A "multi-kulti" ahogy te nevezed a kulturák közötti interaktiot, nem lehanyatloban van hanem bövül és gazdagit minden népet. Perpatvar már Pato Pál ur és a szomszédja között is létezett nem kellenek ahoz idegenek.
-
Igen, a "multi-kultit" megbuktattuk egyszer-kétszer a történelemben, ezért sovárgunk a "Nagy Magyarország" után, amit a nationalizmusunkkal tönkretettük. Jött két világháboru, szorgalmasan résztvettünk a saját testünk megcsonkitásán, halálba-küldtünk a honfitársainkat mert ök a vasárnapot már szombaton akarták ünnepelni, kitoloncoltuk a svábokat...
-
A magyarság története az én emlékezetemben a "vérszerzödéssel" és nem a vérrokonsággal kezdödik.
-
Igazad van a Pizza evéshez nem kell együtt élned az Olasszal de hogyan tanulod meg, hogy miként kell pizzát csinálni ha nem vagy kontaktusba a másik nép képviselöjével?
-
Szivesen emlitem meg, hogy minden pillanatban 500 000 ember van a legöben (fél millio, hátha valaki nem tudja hány nullával irjuk) és ezek többnyire külföldre mennek-jönnek.
-
Magyarország ugyan rühell idegeneket befogadni de ha jol tudom 600 000 ember keresi a kenyerét odakint és jobban érzi magát mind amikor a határok már Györnél zárva voltak.
-
Allitolag 15 millio Magyar van ebböl 5 millio külföldön él, multi-kulti-ként! Valahogy nem akarnak visszajönni az anyaországba.
-
Néhány évtizeddel ezelött még képtelenek voltunk megkülönböztetni egy japánt egy kinaitol, egy belgát a franciátol... ma semmi probléma a Laot a Vietnamitol megkülönböztetni, mit gondolsz hány turista él permanens Magyarországon? A testi közelség egyre növekszik, ajto az ajto melett laknak a nemzetek egymással.
-
Ha azt képzeled, hogy Magyarországon kutatás, fejlesztés lehetséges lenne anélkül, hogy egy asztalnál dolgozzunk különbözö kulturkörböl jött emberekkel akkor tévedsz. De nemcsak tárgyi tudást cserélünk ki hanem kulturát is.
-
Az internet ugyan egy virtuális világ, de aki csak "magyarosul" tud annak nehéz lesz ezt a rendszert kezelnie. Ez hátrány lenne. Nem beszélve arrol, hogy egy ilyen rendszert, mind az internet vagy telefon soha a büdös életben nem lennél képes nacionális egyedüllovaglással létrehozni.
-
Még ma is szégyenkezve gondolok arra, hogy a kijövetelem idelyén a boxmérközéseknél automatikusan a "fehérnek" drukkoltam, eltartott egy darabig amig levetköztem ezt a kulturális örökséget.
-
Nem az unio vezetöje hanem Frau Merkel mondta 2010-ben, hogy:""Der Ansatz für Multikulti ist gescheitert, absolut gescheitert!"
-
Na látod, ezért fontos a multi-kulti, hogy megértsük mit mond a másik. Aki érteni akarja mit jelent "Ansatz" annak bizony itt is kell élnie egy darabig egy másik kulturában.
-
Ha értetted volna a mondatot nem horkantál volna fell. Bizony a "vendégmunkások" behozatala minden féle plán nélkül történt. Ansatz=kezdetet, alapgondolatot jelent és itt Németország valoban egy mulasztást követett el, azt gondolták az 50-es években, hogy csak "munkaerök" jönnek egy-két évre aztán hazamennek.
-
Elfelejtették, hogy emberekröl van szo akiknek sokrétü igényeik vannak, beleszeretnek valakibe, házasodnak, gyerekek jönnek.... igényeik vannak, magukkal hozzák a saját kulturájukat....
-
Természetes, hogy a beilleszkedés egy uj közösségben soha sem egyszerü. Ez elkezdödik a beiskolázással, a gyerekek egy családbol jönnek ahol a szokások mások mind az iskolában amit a többi gyerek is meghatároz.
-
Mégjobban ismert azok számára akik nem a szülöhazájukba élnek, de a nehézség nem azt jelenti, hogy felkell adni, hanem dolgozni kell rajta.
-
A probléma egyébbként nem csak a "genetikailag távolesökkel" van. Példának vegyük a sok bevándorolt orosz-németet Németországba akik egy része ugy mind az egyszeü törökök nem beszélik a nyelvet a mai napig tökéletesen.
-
A probléma nem az ember hanem a traditio amit a vallások a környezetünk belénkkalapál gyerekkortol.
 
Jaj ne bosszants már, hány linket küldjek?
Írd be a google barátba, "multikulturális társadalom megbukott" és választhatsz kedvedre olvasnivalót.
Nekem Ő Sárközy, maradjunk ennyiben...
Nem akarlak megsérteni de meggondolatlanságokat mondasz futoszallagon.
-
Ha feladtuk volna a multikulturális társadalmakat akkor:
- nem tanulnának a gyerekek három nyelvet az iskolában
,
- akkor nem kéne többszáz idegennyelvü TV-adásnak lenni
- akkor nem lenne kulturális kapcsolat az országok között,
- akkor nem lennének nemzetközi sportrendezvények...
- nem lenne közös divat, slager, egységes norma.....
gondolkodj egy picit mielött kitör belölled a fajgyülölet
- nem lenne nemzetközi kutatás, ürutazás, alaptudomány-kutatás
- nem tanulnának diákok külföldön...
- nem kéne autopálya magyarországon szekérrel is ellehetne intézni a fuvart
...............................


Gondolkozz, nem lehet mindent Skyp-on lerendezni, a fenti dolgokhoz rendszeres találkozásokra, tartos külföldi tartozkodásokra van szükség.
-
201402181421420295_schweiz.jpg

-
A Schweizi focicsapat nagyon jol szerepelt a világbajnokságon Braziliában. Igy néz ki a csapat multi-kulti nélkül. :)
 
Jó, akkor tegyük tisztába a csúsztatást.

Nem mellékesen megjegyzem, egyikük sem "az Unió vezető politikusa", mindegyikük állami, nemzetpolitikus, globális hatókörrel. Tehát már csak emiatt sem történt olyasmi, hogy "Azt hogy a multikulti megbukott, már az unió vezető politikusa is kimondta , nem az én agyszüleményem." És azért sem, mert ők sem azt mondták - és még ha azt mondták volna is, éppen az ellentéte lenne az igaz.

Nyilvánvaló, hogy miért említetted a három delikvenst, ők éppenséggel négy évvel ezelőtt bizonyos, ezzel a témával foglalkozó események (gyűlések, konferenciák) kapcsán felszólalva, zsinórban, egymásra is reflektálva szinte egyidőben elmondtak egy-egy olyan beszédet, amelyekből ilyen mondatot emeltek ki címként a médiumok a maguk "szokásos" címadási módján. Én például kivétel voltam, mert amikor ezekről az eseményekről írtam, nem ezt adtam címnek, hiszen ha elolvasod a beszédeket is és nem csak az ostoba címeket, láthatod te is, mindhárom beszéd egyértelműen éppen arról szólt, hogy a multikulturalizmus nagyon is működik, és nincs is más út, minthogy működjön, csakhogy úgymond őnáluk már "túlzottan működik", úgymond túlléptek bizonyos értelmes keretein.
Arról volt szó, hogy a három idevonatkozó országban élő külföldiek-bevándoroltak-bevándorlók egy része annyira "antimultikulti" módon használja a "multikultit", hogy zárványként élnek az adott országban, nem tartják be az adott ország törvényeit sem, egyáltalán nem idomulnak a befogadó közeghez. Mindhárom államember azt hangsúlyozta, hogy a multikulturális állam nem azt kell jelentse, hogy teljesen "párhuzamosan", teljesen korlátozatlanul egymás mellett éljenek a kultúrák, olyannyira, hogy az már egymás ellenivé válik a bevándorlók által, azazhogy afféle zárványként éljenek bizonyos kisebbségi kultúrák az adott ország területén olyan kulturális mintákat és belső törvényeket gyakorolva, amelyek sértik a befogadó ország alaptörvényeit, hanem azt kell jelentse, hogy a szélsőséges kisebbségi kultúrák is alkalmazkodnak ahhoz, hogy egy befogadó országban élnek, tehát a kultúrájukat, belső törvényeiket össze kell egyeztetni a befogadó ország törvényeivel - illetve valamelyest a kultúrájával is. Ugyebár ettől ez még virtigli multikulturalizmus, csak nem olyan "túlműködéses", mint bizonyos vadhajtásai.

Merkel (horribile dictu!!!) például felhívta a figyelmet, hogy akik állampolgárságot kaptak, illetve tartósan ott élnek, üdvös lenne, ha megtanulnának egy kicsit németül, hogy a helyiek (a befogadók) megértsék őket, és ők is megértsék a németeket, illetve a német törvényeket, kultúrát. Arról beszélt, hogy a befogadott kisebbségek is éljenek együtt a többséggel, ne csak a többség éljen együtt velük. Huhhh! Ugyebár ettől ez még virtigli multikulturalizmus, csak nem olyan "túlműködéses", mint bizonyos vadhajtásai.
Cameron a müncheni biztonságpolitikai konferencia alkalmából biztonságpolitikailag elmondta, hogy az "állami multikulturalizmus" nem terjedhet korlátlanul akár odáig is, hogy vallási fundamentalizmusok a befogadó demokratikus országban diktatúrát gyakoroljanak, elnyomják az emberi jogokat abban a Britanniában, amely éppen az emberi jogok egyik szülőhazája, és ahol az utóbbi években (főleg 2011. 09.11. óta) bizonyos vallási fundamentalisták a nyugat elpusztítására szólítanak fel és térítenek és terrorizálnak. Abban az országban terrorizálnak, kihasználva a demokrácia adta emberi jogokat, amelybe éppen a terror elől, a szabadságért költöztek. Például (horribile dictu!!!) Cameron felszólította a minisztereit, hogy ne mutatkozzanak olyan muzulmán vallási fundamentalista körökben, amelyek brit közpénzből támogattatván ágálnak a Nyugat, az "Európa" elpusztításáért! Felszólított, hogy a kisebbségek is úgy éljék a kulturális életüket, hogy ne sértsék a befogadó ország alapértékei közé tartozó alapvető emberi jogokat! Huhhh! Ugyebár ettől ez még virtigli multikulturalizmus, csak nem olyan "túlműködéses", mint bizonyos vadhajtásai.
Sarkozy hasonlóképpen arról beszélt, hogy az nem működik (márminthogy nem szabadna működjön, merthogy éppenhogy nagyon is működik), hogy bizonyos bevándorlói körök úgy élnek Franciaországban, mintha a korábbi országaikban élnének, kizárólag a korábbi törvényeik-szokásaik szerint, amely törvények-szokások egy része megintcsak ellentétes a befogadó ország bizonyos törvényeivel és szokásaival, elsősorban megintcsak a demokratikus emberi szabadságjogokkal - hiszen részben vagy egészben éppen emiatt hagyták ott az előző országaikat. Miről van szó? ("Horribile dictu!!!:")
- ne imádkozzanak folyton térítőleg az utcán a moszlimok, hanem imádkozzanak egymásközt a mecsetben, amely ott van nekik kéznél, mert Franciaország tele van mecsetekkel - hasonlóképpen a másik két tárgyalt országhoz
- ne gyakoroljanak többnejűséget
- ne legyen szülők által kényszerített házasság
- ne hordjanak tüntetőleg vallási jelképeket a közszolgák a szekuláris állam közhivatalaiban...!!! Mindezek természetes kötelezettségei ott a többségi, tősgyökeres állampolgároknak is a francia demokráciában, szekuláris államban. Franciaország mint állam szekuláris demokrácia, akinek ez nem felel meg, ne menjen oda lakni, akik vallási diktatúrát akarnak működtetni, ne Franciaországban tegyék ezt, főleg, hogy többségük vallási diktatúrák elől menekült - mondta Sarkozy. Huhhh! Ugyebár ettől ez még virtigli multikulturalizmus, csak nem olyan "túlműködéses", mint bizonyos vadhajtásai.

Tehát a három konzervatív(!!!) állami politikus (újfent megjegyzem, közléseddel ellentétben egyikük sem "az Unió vezető politikusa") egyike sem arról beszélt a 2011-es év telén egymásra reflektálva, hogy a multikulturalizmus megbukott és nem működik, hanem éppen arról beszélt hogy a "korlátozatlan kísérlete" túlzottan korlátozatlan, merthogy a multikulti nagyon is nem bukott meg, sőt annyira virtigli működik, hogy túlműködik, és egy kicsit óvatosabban, a befogadó ország kulturájának mint befogadó kultúrának a szempontjait is figyelembevéve kellene működtetni! Huhhh! Ugyebár ettől ez még virtigli multikulturalizmus, csak nem olyan "túlműködéses", mint bizonyos vadhajtásai.
Na most, hogy mi bukott meg és mi nem: Az említett három politikus enyhe korlátozási kísérlete bukott meg, de nagyon, legalábbis eddig mindenképpen. Az említett országokban ugyanis azóta se sokminden változott (nagyjából semmi) ezen "túlhajtásos" működésben, már csak azért se, mert mindhárom konzervatív politikus azon nyomban olyan balliberális és világnézetsemleges belföldi (és nemzetközi) felzúdulást kapott a képébe, hogy azóta is arról koldul, jó darabig a szájára nem merte venni a témát sem, nemhogy az ezirányú gondolatait újra megfogalmazni, - amely gondolatok ugyebár továbbra is a megtestesült multikulturalitás gondolatai, legfeljebb azt fogalmazták meg, hogy a "túlhajtásos" formája "túlhajtásos" forma.
És akkor újra leszögezem: amit ezek a konzervatív politikusok a "túlhajtásos" multikulturalizmus fékeiként, korlátjaiként elővezettek, az egyszeri magyar választók zömének gondolkodásáhez képest még mindig olyan magasan áll civilizatorikusan és multikulturálisan, hogy innen olyat mondani, ilyesmire hivatkozva, hogy a multikulti ott megbukott, maga a fából vaskarika, hogy finom legyek. Mi itt Észak-Balkánon az említett konzervatív államemberek által megfogalmazott, ésszerűen alkalmazott módját se tudjuk elképzelni a multikultinak, ott azonban továbbra is "zavartalanul" működik az a "túlhajtásos", "korlátozatlan", "túlműködéses", "vadmultikulturalizmus", amiről a három konzervatív(!!!) politikus akkor 2011 telén úgy érezte, hogy ideje egy kicsit korlátozni, csak hát a saját közvéleményük is úgy a fejükre koppintott (de hogy választékosan mondjam: úgy kipicsázta őket), hogy nem kívánják maguknak mégegyszer egy ideig az élményt.
A fentiektől függetlenül persze a viták továbbra is folytatódnak a témában, és megeshet, hogy nem csak itt Észak-Balkánon vagy egyéb keleti országokban, hanem "Európában" is szűkül a "vadmultikulti" mozgástere a közeljövőben, de az még mindig olyan tág mozgástér lesz, amit te elképzelni se nagyon tudsz, nemhogy egyetérteni vele. A multikulti olyannyira nagyon is működik ezekben az országokban, hogy attól téged kiver a hideg veríték, ha belegondolsz. Mert ott bizonyos témák valóban tabuk az européer demokráciák létrejötte és különösen a holokauszt - no meg a gyarmatbirodalom felbomlása - óta. Lehet hogy ez változik a közeljövőben, ahogy erősödnek bizonyos bevándorlási problémák, de (a tőlünk egyre távolibb) "Európában" inkább az a folyamat látszik, hogy a multikulturalitás értékei méginkább megszilárdulnak - mostanában például éppenséggel Orbán Viktor ellenében, például a minap is az Európai Parlamentben alaposan megszuttyongatták a Kedves Vezetőt multikulturálisilag (idevágó aktuális, érzékletes példa, tehát nem holmi "Orbán-fóbia miatt jutott eszembe).
Sajnálom, hogy a szövegeimből azt hozod ki, hogy szerintem arrafelé minden fenékig tejfel, mert természetesen nem tejfel fenékig. Én csak azt próbálom magyarázni, hogy jobb helyeken olyasféle társadalmi módszerek képezik a működés alapformáit, amelyeket az egyszeri magyar választók zöme ésszel fel sem ér, nemhogy alapműködésként magáénak vallaná. Jobb helyeken azonban ezt teszik - minden egyéb hibájuk és bűnük ellenére és mellett. Azt magyarázom, hogy "Európa" egy más világ, mint a mienk itt Észak-Balkánon. És elég stabilan más világ, merthogy a nyugatos polgár nem akar több háborút, genocídiumot. (Európa a holokauszttagadókat veti börtönbe, Törökország meg azokat, akik a százéves évfordulón népirtásnak merik nevezni a majdnem egymillió örmény egy év alatti szisztematikus kiirtását.) Mi most a törökökre nézünk fel. Meg az oroszokra. Meg a kazahokra. Meg az azeriekre. Meg a kínaiakra. Neked fogalmad sincs arról, mi az a multikulti, és hogy az megbukott-e vagy él és virul vagy esetleg él nehezen, mert te balkáni-keleti despotikus kategóriákban beszélsz itt folyton.

Errefelé "jelbeszéd az életünk, de túl sok ember van, ki többre nem, csak jelszavakra gondol".
 
Utoljára módosítva:
Nem tudom, ki maradtam valami " multikulti" védőoltásból, hogy ennyire kardoskodtok mellette.
Vérszerződés..
Nem kezdhetnénk esetleg a történetet onnan, mikor lejöttünk a fáról ?
Nem csak Mo.-t trianon után , de németországot is "lenullázhatták volna a nagyhatalmak a 2.vh. után, ha éppen úgy akarták volna..Vagy ott nem volt elég nationalizmus?
Igen , trianon után magyarok milliói rekedtek kint " multikultiként ". Kérdezd már meg őket, hogy működik ott a multikulti, hogy viselik az ottani jogsértéseket...
Hű. .. látom mégegy hosszú levél.. Gyerekek , nem lesz ez sok egyszerre? Vagy ti így ráértek? Máskor vegyétek tömörebbre, ha kérhetem...
Látom rugózunk a multkultin, pedig ha felborul az egyensúly bizony nem működik !!! Az angolok például szigorítanak, még az unióból való kilépést is fontolgatják. Bármelyik, még az északi országokban is gondot jelent, pedig még nem borult fel az egyensúly.
Mo.-n már borul a bili.
Mond Ratalics, szerinted az elöregedő magyar társadalom, a népesség csökkenése, az asszimilálódni képtelen, egyébként is nehéz helyzetben lévő cigányságnál a magas születési ráta, az elmút 25 év hihetelen szabadrablása, különösen a szoclib. privatizációi, az ezekből fakadó munkanélküliség és akár a hitelek elől kimenekülni kényszerültek problémájával szembesülve, biztosítva érzed esetleges gyerekeid,jövőjét Mo-n?
Mi ez a lista már megint Ernoe??
Miért ne tanulhatnánk nyelveket, vagy tanulhatnánk külföldön. Soha nem mondtam , hogy pl.a mongol gyerek itt az egyetemen ne nézhesse pl. a BBC-t.Erről meg a hasonló pizzás példáidról igazán lapozhatnál...
Azt a fajgyűlölő titulust meg tudod hova tedd????
Én a végleges letelepedésről, s annak is a kezelhetetlenségéről beszélek, mert ez a jelenlegi probléma, a külföldi munkavállalás, tanulás nem ilyen, amiről te beszélsz, az talán észak-korea....Nincs ebben semmi fajgyűlölet, megint elvetetted a súlykot!!Senki nem akar itt vasfüggönyt!!
A népesedési gondjaink megoldására nem az a megoldás, hogy magunkra szabadítunk letelepedni vágyó bevándorlókat és játszuk a multikultit ( ami nehogy már az én szóhasználatom legyen ), talán inkább itthon kellene tartani a fiatalokat ,s támogatni őket, hogy az Ernoe postás haverját, (aki mindig kétszer csenget) minél több háziasszony beengedje és javítsuk a születési arányt. - csak hogy megmozgassam a fantáziádat
( persze szigorúan ügyelve rá, nehogy dél-szudáni postás legyen...)

Én speciel nem lennék boldogabb, ha a magyar focicsapatban csak 3 lenne magyar, mert az már nem magyar válogatott lenne,( inkább egy klubcsapat ) mint ahogy ugyanez az arány a lakosságra kivetítve is igaz. Más ország lenne.....túristaként csodálkozna talán már magyarul sem tudó unokád, hogy milyen szép mecsetek vannak pesten, hogy a kínai negyed párját ritkítja európában, az idegenvezető odasúgja neki , - miközben génkezelt kukoricát töm magába - hogy a 8. kerületi Harlemben,ha pénzt kérnek tőle, feltétlenül adjon, mert megölik....
A Ratalicsról elnevezett, volt tudományos akadémia épületében, a letűnt korok kiállításán a magyarverő szpáhik és janicsárok napját tartják.. belépő 10 zlotyi ( bocsi csak vicc volt ..itt a vége, fuss el véle
 
Utoljára módosítva:
Én speciel nem lennék boldogabb, ha a magyar focicsapatban csak 3 lenne magyar, mert az már nem magyar válogatott lenne
Kezdheted a boldogtalanságot, a magyar válogatott keretben kivétel nélkül mindenki legalább az ősei alapján honosított külföldi származású. De vannak személyükben honosítottak is.

A népesedési gondjainkat egyébként legfeljebb csak enyhítené a fiatalok itthontartása, de nem oldaná meg, hiszen annak ellenére is fogyunk, hogy az utóbbi évek többszázezer magyar kivándoroltját és utódaikat is még itthon számolják, meg hogy még mindig számottevő mennyiségben vándorolnak be ide a határontúli magyarok. Bizony nagyon is szükségünk lenne a dél-szudáni postásokra.

Érdekesség:
Első megkezdett egyetememen, vagy harminc évvel ezelőtt (még a cucilizmusban), négy nemzetiség ült a kollégiumi szobánk asztala körül: egy benini, egy mongol, én, meg az ominózus orosz hússaláta. Az itt ösztöndíjasként tanuló benini és mongol exszobatársam persze egyaránt magyarrá vált, letelepedett, családot alapított itt. Kiváló magyarok, miközben közéleti tevékenységük kapcsolódik az eredetükhöz is, foglalkoznak a "népek barátságának" fejlesztésével. Multikulti, tele vidámsággal, látókörszélesítéssel - és persze honvágyuk is van. No és persze egyikük se iszlám fundamentalista.

Egyébként ne panaszkodj a részben "nomád" életformájukat egyébként elsősorban a kitaszítottságuk miatt "őrző" romákra, ők alig pár évszázada vannak itt, ellenben a magyarokat ezeregyszáz év alatt se lehetett rendesen az európai civilizációhoz szoktatni, még mindig sokat nyilaznak rablóportyáikon.
Szintén érdekes: ha ma jön dolgozni Magyarországra egy észak-indiai, például informatikus, mennyivel másabb életútja, mennyivel másabb megítéltsége van-lesz, mint az egy-két évszázaddal korábban bevándorolt romának (excigány), pedig alkalmasint ugyanaz a népcsoport, ugyanaz az útvonal - csak az előbbi repülővel jött.


No éppen most olvastam a nemzeti konzultációs kérdőívet a bevándorlásról... Hmmm, a szokásos.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,141
Üzenet
4,804,814
Tagok
615,859
Legújabb tagunk
DrBaksa Szilvia
Oldal tetejére