Önbizalom,lelkiegészség,önismeret,konfliktuskezelé s

szuzii témája a 'Egészségünkre!' fórumban , 2009 Október 23.

 1. szuzii

  szuzii Állandó Tag

  Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

  A canadahun nem enged, bemutatni, vagy a megtalálásához irányítást adni olyan tartalmú anyagoknak, amelyek a copyright (szerzői jog) által védettek,
  csak akkor ha a szükséges legális engedély megvan rá.
   
  kajak24, burghorp192 és Kati222 kedveli ezt.
 2. szuzii

  szuzii Állandó Tag

  Jó önbizalom . Tetszik ez a kép.

  [​IMG]
   
 3. szuzii

  szuzii Állandó Tag

  Én én vagyok.

  Nincs a világon még egy ugyanilyen ember. Egyes részleteket tekintve sokan hasonlítanak hozzám, de egészében véve senki. Ennélfogva bármit teszek, azt magamnak tulajdoníthatom, hiszen én magam választottam.

  Én rendelkezem mindenemmel –

  a testemmel és annak minden mozdulatával;

  az elmémmel, valamennyi gondolatommal és ötletemmel;

  a szememmel és a képekkel, melyeket észrevesz;

  az érzéseimmel, legyen bár az harag, öröm, csüggedés, szeretet, csalódottság, vagy izgalom;

  a számmal és minden szóval, ami elhagyja, akár udvarias, akár durva, kedves, helyénvaló vagy sem;

  a hangommal, legyen az hangos vagy kellemes;

  minden cselekedetemmel, függetlenül attól, hogy saját magamra vagy másokra irányul.

  Magam birtoklom a képzeletemet, az álmaimat, reményeimet és félelmeimet. Az enyémek győzelmeim és sikereim, kudarcaim és balfogásaim.

  Mivel a magam ura vagyok, tökéletesen megismerhetem magamat. Ezáltal minden részemhez bensőséges szeretet és barátság fűzhet. Minden porcikámat érdekeimnek megfelelően használhatom. Tudom, hogy akadnak bennem érthetetlen vagy számomra még ismeretlen vonások, de amíg barátsággal és szeretettel viszonyulok magamhoz, addig bátran és bizakodva kereshetem a rejtélyek megoldását és önmagam jobb megértésének lehetőségeit.

  Akármilyennek tűnök, bármit mondok vagy teszek, gondolok vagy érzek egy adott pillanatban, az mind-mind én vagyok. Bármely időpontban hitelesen képviselem saját magamat. Ha később visszagondolok arra, milyennek mutatkoztam, szavaimra, cselekedeteimre, eszméimre és indulataimra, talán ez vagy az tőlem idegennek tetszik majd. Akkor elvethetem azt, ami nem hozzám való, megtarthatom azt, amit lényemhez megfelelőnek bizonyult, és kitalálhatok valami újat ahelyett, amitől elfordultam.

  Érzékeim és képességeim segítségével megállhatom a helyemet, közel kerülhetek másokhoz, eredményeket érhetek el, értelmet és rendszert vihetek az engem körülvevő személyek és dolgok tömegébe.

  Bírok magammal, tehát irányíthatom magamat.

  Én én vagyok, és így vagyok jó.

  (Virginia Satir)​
   
 4. kgyla

  kgyla Állandó Tag

  Tedd fel magadnak naponta többször a kérdést:
  Mi lenne velem nélkülem?!
   
  István2013, Ildiki és Lizbeta kedveli ezt.
 5. egylány

  egylány Állandó Tag

  Az önbizalmunkat, a kisugárzásunkat úgy növelhetjük, ha szembemegyünk a félelmeinkkel. Nem elkerüljük azokat a helyzeteket, amiktől szorongunk, hanem összeszedjük magunkat, és belevágunk. Adott esetben nem hallgatunk és meghunyászkodunk, hanem kiállunk magunkért.
  Persze okosan kell csinálni. Hasznos lehet egy "félelemlista". A legkevésbé félelmetessel kezdeni, és haladni egyre feljebb.
  Csernus Imre ír erről A férfiban.
   
 6. Tamoko

  Tamoko Állandó Tag

  Én úgy gondolom hogy ahhoz hogy valakinek legyen önbizalma, először is magával kell elhitetni hogy van önbizalma, és igenis képes rá.
   
  Hannoka kedveli ezt.
 7. hszabi11

  hszabi11 Állandó Tag

  Az igaz,hogy az önbizalom belülről jön de mindenképpen a külső visszajelzésekből,sikerekből,részsikerekből kell és lehet önbizalmat meríteni...Ha az embert leginkább negatív hatások érik biztos vagyok benne hogy idővel rengeteget veszít önbizalmából még akkor is ha mindezt nem mutatja....

  Egylány:szerintem te inkább a bátorságról írsz hiszen aki szembenéz félelmeivel,az bátorságról tesz tanubizonyságot amihez persze kell valamiféle önbizalom de itt most nem erről van szó szerintem....Nem kell nagy dolog ahhoz hogy máris nagyobb legyen az önbizalmunk,elég egy kis dícséret az öltözékedre,vagy a munkád során vmiről.De ami nagyon fontos az az hogy nem mindegy kitől kapod a visszajelzést...Olyantól akiről meg vagy győződve hogy ért hozzá az sokkal többet jelent mint bárki más...
   
  kajak24 és István2013 kedveli ezt.
 8. Petrusska

  Petrusska Állandó Tag

  Én nagyon önbizalom hiányos voltam. Nehezen tudtam beilleszkedni egy társaságban mert nem voltam nagyon beszédes, és inkább elvonultam mint sem hogy megpróbálljak beilleszkedni. Egyszer viszont nem volt választásom elvonulni és kénytelen voltam leküzdeni ezt a problémámat. És hála istennek sikerült azóta ha egy új társasággal találkozok simán be tudok illeszkedni:)
   
  kajak24, tenorista82 és Bodka kedveli ezt.
 9. csakén_

  csakén_ Állandó Tag

  Nem vagyok önbizalom hiányos, akinek kellene egy kicsi, az szóljon szívesen adok belőle:D
   
  Bomag5 kedveli ezt.
 10. faimre

  faimre Állandó Tag

  Első, hogy elhidd:Értékes ember vagy.
  Ha ez megvan, akkor már nagyot léptél előre.
   
 11. Sabone

  Sabone Állandó Tag

  neha a ntulzott onbizalom nem a legjobb :/
   
 12. Joza

  Joza Állandó Tag

  Az embernek először is meg kell ismernie Önmagát, el kell fogadnia Önmagát, olyannak, amilyen. Az önbizalom hiánya elsősorban a rossz neveltetésünk eredménye. Mindenki képes az önbizalom hiányát önmagában magabiztosságra fordítani. Ehhez mindenképpen és elengedhetetlenül szellemileg szükséges fejlődnünk. A gondolataink meghatározzák életünket, aki tud pozitívan gondolkodni Önmagáról, annak nem lesz önbizalom hiánya. Popper Péter Belső utak könyve című könyve egy nagyon hasznos eszköz önmagunk megismeréséhez.
   
  Hannoka, István2013, Bodka és 1 másik tag kedveli ezt.
 13. Tozsa

  Tozsa Állandó Tag

  A túl sok önbizalom sem jó,de ha nincs egyáltalán akkor
  a mai világban nehéz érvényesűlni.
   
  Hannoka kedveli ezt.
 14. Zolilevele

  Zolilevele Állandó Tag

  Önbizalmat úgy lehet szerezni, hogy olyan félelembe megyek bele, amitől iszonyúan félek...


  A megpróbálom... hit abban, hogy nem fog menni​
   
  kajak24, Hannoka és István2013 kedveli ezt.
 15. messzua

  messzua Új tag

  onbizalom es kitartas a titka mindennek.Hozza teszem konnyen beszelek, mivel soha nem dohanyoztam.
   
 16. ArkhGab

  ArkhGab Állandó Tag

  Az önbizalmat túlértékelik szerintem. Önismeret kell, az önbizalom azzal együtt jár, viszont az önismeret nélküli "túlzott" önbizalom visszataszító is tud lenni.
   
 17. Hajnici79

  Hajnici79 Állandó Tag

  Az egyedüli személy, akire mindig is számithatunk az saját magunk. Igy hát legyünk jóban magunkkal. Az első lépésen kell dolgozni, mert lépésenként bárhová eljuthatsz.
   
  István2013 és Bodka kedveli ezt.
 18. Fehérvári László

  Fehérvári László Állandó Tag

  Bocsi,de elöször járok erre.Tudod,egy vállás tört engem ketté,igaz nevelem két családom,de a túlzott reagálások és megalázás megtette a magáét.2005-ben válltam és azóta sem tudok elképzelni senkit mellettem.Túl érzékeny és gyanakvó lettem férfi létemre.Hát igy jártam-be kell osztanom magamnak és idövel továbblépni.Ugyanaz az ember már nem leszek-megváltoztam.
   
  Magdolna24 kedveli ezt.
 19. Hajnici79

  Hajnici79 Állandó Tag

  Mindig azt szoktam mondani a barátnőimnek, hogy a ferfi szivet csak egyszer lehet összetörni. És ha ez igy van akkor szerencsére nem születtem fiunak. Ha a kisgyermek felnőtt fejjel gondolkodna, akkor élete végéig csak mászna, mert már az első esés alkalmával feladná. Egy újabb nekirugaszkodás igaz, hogy esély egy újabb kudarchoz, de ugyanakkor esély a győzelemhez is.

  Ha beirja a keresőbe, hogy a titok film magyarul, sok érdekes dologra rátalálhat.
   
 20. pufcika

  pufcika Állandó Tag

  Az ember önbizalma vagy annak hiánya a tapasztalatok függvénye. Minél több leértékelő, elmarasztaló rossz tapasztalat áll a hátunk mögött, annál visszahúzódóbbak leszünk. Rajtunk áll, tudunk-e változtatni rajta. Szerintem sok pozitív élményt, sok elismerést kell felhalmozni a tudatunkban, és akkor van lehetőségünk a jók közül is válogatni, és végre megbízni önmagunkban.
   
  István2013 és Magdolna24 kedveli ezt.

Megosztás