“Az emberek életével szórakoznak”, “meg vannak hibbanva” - beleszállt az oltás miatt a kormányoldal az ellenzékbe

Délután szavaz a parlament arról, hogy újabb 90 napra megadják-e a rendkívüli felhatalmazást az Orbán-kormánynak. Az ellenzék nemmel szavaz, a záróvitában egymásnak estek a kormánypártiak és az ellenzék.


Az alkotmányos rendelkezésnek megfelelően február 8-tól a kormány 15 nappal meghosszabbította a rendkívüli jogrendet saját hatáskörben és a meghozott kormányrendeletek hatályát is - de a további, 90 napos hosszabbításhoz már az Országgyűlés felhatalmazásra van szükség.


A múlt heti általános vitában a kormányoldalon azt hangoztatták, hogy a kormány által meghozott védelmi intézkedéseknek köszönhetöen a járványt sikerült keretek közé szorítani. A lazítás ideje most még nem jött el, de remélik, hogy “ez pillanat sincs már olyan messze”. A kormány mindent megtesz, hogy minél rövidebb idő alatt minél több oltás álljon rendelkezésre. Azt minden kormányzati, fideszes és KDNP-s felszólaló visszautasította, hogy a kormány visszaélt volna a hatalmával - de arra is felhívták a figyelmet, hogyha meg is szavazzák a 90 napos hosszabbítást, az Országgyűlés bármikor visszavonhatja a felhatalmazást.


A mai vita minden eddiginél élesebb összecsapás volt az ellenzék és a kormánypárti képviselők között.


Szakács: Láttuk mit tett az Orbán-kormány, és mit nem tett


A kormány újra kéri a felhatalmazást a tendkívüli jogrendre, amit novemberben az ellenzéktől is megkapott, “de láttuk, mit tett vele az Orbán-kormány” - mondta a mai parlamenti vitában elsőként felszólaló MSZP-s Szakács László. De azt is kiemelte, amit nem tett meg a kormány: nincs száz százalékos táppénze még mindig azoknak, akik koronavirusosak és otthon kell maradniuk - állitotta a szocialista politikus. A kieső bevételek pótlását sem tették meg - tette szóvá, kevesellve a kormány által biztosított 50 százalékos bértámogatást a vendéglátó-, idegenforgalmi szektorban. A féléves kilakoltatási moratoróriumot üdvözölte, de “álljon le a végrehajtó is” - követelte. Az önkormányzatoktól pedig mint mondta, elvették a súlyadót, és az iparűzési adó egy részét is, de nehezményezte azt is, hogy a kormányoldalon azokra költöttek, “akik önöknek kedves”. Ezért sem érdemli meg a kormány a felhatalmazást, azt az MSZP ma nem szavazza meg - jelentette ki.


Bencsik: “debil” kérdések a konzultáción


A volt jobbikos Bencsik János független képviselő azt állította: a kormány egy éve teljes felhatalmazással kormányoz, “mi értelme van debil kérdésekkel fárasztani a frusztrált embereket?” - vetette fel a nemzeti konzultációt feleslegesnek ítélve. Az ellenzéktől azt kérte, fejezzék be az oltás elleni nyílt hangulatkeltést, mert mulatságos ugyan a krumpliszsákot meglóbálni a parlamentben (utalt Jakab Péter akciójára), de ezzel nem lesz könnyebb az emberek élete. Mint mondta, ő nem nyom gombot, mert ez az egész szánalmas bohózat.


Mesterházy oltásra biztatja minden követőjét


Mesterházy Attila (MSZP) arra emlékeztetett, hogy az első alkalommal nem volt időhatár a veszélyhelyzeti felhatalmazásnál, ezért nem szavazta meg akkor az ellenzék a felhatalmazást. Novemberben viszont a 90 napos időkorlát miatt az ellenzék “nem elütötte a kinyujtott kezet”, hanem “kezet fogott”, megszavazta a kormány felhatalmazását. De azóta több olyan intézkedés hozott a kormányzó többség, ami elfogadhatatlan, sőt, az ellenzéket oltásellenességgel vádolja a Fidesz, holott ő is oltásra biztat mindenkit, a Facebookon minden követőjét. De a kormány ezzel támadja az ellenzéket, ez a kormánypárti magatartás pedig lehetetlenné teszi a támogatást - indokolta, miért szavaznak most nemmel.


Z. Kárpát: Nem nyújt a kormány segédkezet


Z. Kárpát Dániel (Jobbik) szintén azt sérelmezte, hogy a végrehajtói letiltások változatlanok, és elvonják a szűkölködők kis jövedelmét. “Ez a kormány nem nyújt segédkezet azoknak, akik a túlélésért küzdenek” - állította a jobbikos képviselő.


Arató: Van egy bizonytalanság a vakcina körül


Arató Gergely (DK) a vitában azt kérte a kormánypártiaktól: “hagyják, hogy az ellenzék segítsen”. A képviselő azt állította: a vakcina választásnál “van egy bizonytalanság”, és az orosz és a kínai vakcina engedélyeztetését hozta fel. “Van, aki hisz Önöknek, van, aki nem, ők vannak többen” - állította, és az európai gyógyszerügynökség engedélyet nevezte szigorúnak, jól működőnek, amitől szerinte nő majd az oltási kedv. Felszólította a kormányoldalt, hogy a DK-s “pofonegyszerű” módosító-javaslatát fogadják el, ami a szabad vakcina választásról szól. “Nyomják meg az igen gombot!” - buzdította a kormányoldalt.


Keresztes: A kormányoldalon nem gyakoroltak önkritikát!


Keresztes László Lóránt (LMP) pedig azt mondta a vitában, hogy négy és fél órás általános vita volt a múlt héten, ő figyelte azóta is a kormánypártiak nyilatkozatát, de az ellenzék érveiből semmit nem vettek figyelembe, nem gyakoroltak önkritikát. Megint elmondta, hogy a kormány a rendkívüli felhatalmazással visszaélve az önkormányzatok ellen politikai alapon indított támadást az önkormányzatok ellen, sokukat a működőképesség határára tolta - állította. “Konzultálnak-e a polgármesterekkel, hallják-e a vészjelzéseiket? Állítsák le a brutális intézkedéseket !” - fordult a kormányoldal felé.


Nacsa: Oltásellenes az ellenzék!


Nacsa Lőrinc (KDNP) azzal vágott vissza minderre, hogy az ellenzék a bizonyítványát magyarázza, hogy miért mondanak nemet arra, hogy a harmadik hullám kapujában miért nem szavazzák meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását. Ha az ellenzéken múlna vége lenne a hitelmoratóriumnak, nem lenne otthonfelújítási támogatás - állította. A “piti politikai hatalmi érdekeik” miatt mondják azt, hogy egy járványhelyzet közepén nem adják meg a támogatást a gyors, hatékony döntéshez - jelentette ki. Arató Gergelynek pedig azt mondta, igenis oltásellenes az ellenzék, a DK, az orosz vakcinánál azt mondták, hogy akik azt választják azok kisérleti alanyok, a kinai vakcina ellen pedig petíciót indítottak. “Kipécéznek vakcinákat, hangulatot keltenek, ezt fejezzék be! - szólította fel az ellenzéket. A gyógyszerintézet a kommunista időkben állt felügyelet alatt. “Belerúg több száz szakemberbe, amikor csak az európai gyógyszerügynökség engedélyét fogadja el biztonságosnak - jelentette ki.


Hollik: “Az ellenzék emberi életekkel szórakozik!”


Hollik István (KDNP) azzal fordult az ellenzékhez, “értsék már meg, hogy a sikeres védekezéshez alapvető feltetel a kormány felhatalmazása, ez a sikeres védekezés alapja”. Azt kérte, hogy adják meg a felhatalmazást, és utána bírálják a kormány intézkedéseit. “Önök emberi életekkel szórakoznak” - jelentette ki - “csak mert a politikai érdekeik azt kívánják, hogy a védekezés ne legyen sikeres”. “Ez tipikus komcsi tempó”, hogy “így, úgy, amúgy”, de bizalmatlanságot kelt a vacína iránt - mondta Hollik István. “Lebuktak! Mert amikor a főnöke is azt mondja, hogy előbb-utóbb lesz európai engedélye az orosz és a kínai vakcinának is, akkor önök hogy számolnak el a lelkiismeretükkel, ha valaki esetleg azért veszítette el az életét, mert valaki emiatt nem oltotta be magát” - mondta Arató Gergely felszólalására reagálva a kormánypárti politikus.


Nacsa Lőrinc és Hollik István is visszautasította a volt jobbikos , hogy “debil” lenne a nemzeti konzultáció.


Balla Aratónak: Úgy tűnik meg van hibbanva


Balla György (Fidesz) primitív, aljas színjátéknak nevezte, amit az ellenzék az oltás ügyében csinál. Míg Mesterházy Attila azt mondja, hogy a Facebook oldalán mindenkit arra biztat, hogy oltassanak, Arató Gergely viszont “úgy tűnik, meg van hibbanva” - jelentette ki. A fideszes politikus szerint, amit Arató csinál “az végtelen aljasság”, mert most is, amit bemutatott, azt mutatja, hogy aljas módon hazudnak, tisztességtelenek. “Önt nyilván nem érdekli mit mond Merkely professzor, aki azt mondja, hogy az a legjobb oltás, ami már itt van, és be van adva. Önt semmi más nem érdekli, csak hogy a minél rosszabb, Önöknek annál jobb” - ostorozta Balla György Arató Gergelyt. A fideszes képviselő szerint az ellenzék kifogásai átlátszóak, mert nem lehet 4 hetes vitákat folytatni, ha a járványveszély miatt gyorsan kell a kormánynak dönteni. “Normális ember ilyet nem csinál, csak a gyűlölködők” - állította Balla György.


Rig: Nem arra használta a kormány a 90 napot, amire kellett volna


Rig Lajos (Jobbik) szerint oltásellenes az, aki semmilyen oltást nem támogat. A vakcinába vetett hit pedig az másik kérdés- mondta. Aztán azt követelte, hogy mondjanak egy másik országot, ahol az oltásból politikát csinálnak. Miért iktatták ki a gyógyszerészeti kamarát az engedélyezésből? - kérdezte. A 90 napot nem arra használta a kormányt, amire engedélyt kért - jelentette ki.


Arató reagált


Arató Gergely (DK) reagálva minderre azt mondta, hogy a kínai vakcina esetében az engedélynél “megkerülik a magyar szakembereket”. Azt is sérelmezte, miért csak most lett fontos a kormánynak a veszélyhelyzeti törvényjavaslat parlament elé hozása. Azért, hogy ha az ellenzék nem támogatja, “akkor itt a világvége” - fogalmazott.


Turi-Kovács: legyen törvény az otthoni munkáról



Turi-Kovács Béla (Fidesz ) az otthon dolgozás, otthoni munka szabályainak az újragondolását, törvényi szabályozását kérte a kormánytól, amiben világossá teszik, hogy “nem a tőke ellen, de a munka mellett” áll a kormány. Ő is az oltakozásra buzdított.


Zárszó


Völner Pál igazságügyi államtitkár a vita zárásaként azt mondta: 3,5 millió emberrel többet tudnak beoltani május végéig, mint amit az EU-s oltásokkal biztosítani tudnának. “Ezerszólamon játszanak, hogy elbizonytalanítsák az embereket”, mondta Gyurcsányékról, hangsúlyozva: létezik a vakcina választás joga, “a létező vakcinák közül”. Azt is elmondta, létezik a kilakoltatási moratórium. Azt pedig Orbán Viktor nyilatkozata cáfolta, hogy a kormány kétségbe vonta volna a szakemberek szavait. “Kicsit gondolkozzanak már el, járvány van, veszély van, nem most van itt az ideje, hogy elbizonytalanítsák az embereket - mondta zárszavában az ellenzékhez fordulva Völner Pál.


Orbán Viktor pénteken: Az ellenzék nyíltan megtagadja az együttműködést


Orbán Viktor azt, hogy az ellenzék ezuttal nem szavazza meg a 90 napos rendkívüli felhatalmazást, a veszélyhelyzet meghosszabbítását, a pénteki rádióinterjújában úgy értékelte: “itt most a baloldal túlságosan messzire ment”, amikor “nyíltan megtagadták az együttműködést, a másik oldalra álltak”. Itt most emberéletekről van szó, “a saját szüleinkről, nagyszüleinkről”, “itt most emberi dimenziók vannak, a baloldalnak nem lenne szabad ilyen messzire elmennie” - hangoztatta a pénteki rádióinterjújában a miniszterelnök, ahol előtte a baloldali hagyományokról és a Lenin-Rákosi-Kádár vonalat említve.


Mint mondta, ő örült, amikor három hónappal ezelőtt novemberben a baloldal megadta a kormánynak a felhatalmazást 90 napra a rendkívüli kormányzati intézkedésekre. Akkor látott esélyt arra, hogy baloldal ide vagy oda, “de azért mégis, halál, emberélet, itt komoly dolgokról van szó, nem a hatalom, meg a pénz”. De most nem lesz így.


Ha a hatalomról van szó, akkor baloldal “letapos, áttapos” mindenkin, ideértve a betegeket és a halálos betegséggel fenyegetett embereket is”. Ha úgy gondolják, könnyebben ők kerül hatalomra, ha sikertelen a jobboldali nemzeti kormány oltási programja, ha sikertelen a járványkezelése, akkor ennek hangot is ad, “nem árulnak zsákbamacskát” - hangoztatta Orbán Viktor múlt pénteken.


Az ellenzék nem szavazza meg a hosszabbítást


Az ellenzék viszont a kormány javaslatának a múlt heti több órás parlamenti vitájában felháborodottan tiltakozott, és abszurdnak nevezte, hogy igennel szavazzon a kormány újabb 90 napos rendkívüli felhatalmazására, a DK-s, Jobbikos, MSZP-s, LMP-s vezérszónokok is “nonszensznek” tartották ezt, miután a mostani veszélyhelyzeti törvényjavaslat már nem csak a 90 napos meghosszabbításról szól, hanem egy olyan kitételt is tartalmaz, hogy az Országgyüűlés elismeri a kormány előző 90 napban meghozott intézkedéseit. Valamennyi ellenzéki felszólaló úgy értékelte, hogy a kormány visszaélt a rendkívüli felhatalmazással, és az önkormányzatok megsarcolását, a Szinművészetit és az egyetemi modellváltást hozták fel elsősorban, és a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseit pedig elégtelenre értékelték. Harangozó Tamás, az MSZP vezésrszónoka a múlt héten azt mondta: az MSZP módosítóindítványokat adott be, a szocialisták “talán még meg is szavaznák a felhatalmazást”, ha kivennék belőle a felsorolást a kormányzati védelmi intézkedések elismeréséről - amit Harangozó Tamás “aljas politikai játszmának” nevezett, ezt így “nonszensz” megszavazni az MSZP szerint is.

Csuhaj Ildikó

parlament.jpg
 
Ugyanakkor a PCR-tesztnek semmi értelme sincs, fel lehet dugni a .... kéménybe, házszámokat mér. Semmit sem ér, pénzkidobás s idöveszteség.

Pénzkidobás?
Én nem így gondolom. A férjemet nem tesztelték, csak akkor fogják, ha én pozitív eredményt produkálok.
Ez még egy kiszállás, még tovább húzzuk-halasszuk a dolgot ahelyett, hogy egyszerre vették volna le a tesztet és akkor kész.
És igen, képzeld tudom, hogy a PCR teszt drága. Huszonegy (21) évvel ezelőtt egy PCR magánlaborban dolgoztam a Honvéd Kórházban. Akkor még csak ott volt egyedül ilyen diagnosztika.

Időveszteség?
Hát időt vesztegetni ez a kormány aztán k...va jól ért. Másfél hónapja összeírták nálunk, hogy ki mit kér (nálunk a Pfizert kérték), és mondták: az oltóanyag megvan nekünk.
MÁSFÉL HÓNAPJA!!!
És meddig vártak? Amíg tombolni nem kezdett a harmadik hullám. A kollégáim sorra dőlnek ki, és mint írtam: van aki már kórházban van.
Bár tudod, ennek a kormánynak már senki sem hisz.
Az állami szerveknél - egészségügy, katasztrófavédelem, rendőrség, katonaság - az emberek már a végét járják. Lehet, hogy ez kívülről nem látszik, de kíváncsi leszek, mi lesz, ha véget ér a vészhelyzet.
Vagy tudod mit?
Inkább nem leszek rá kíváncsi.
 
Pénzkidobás?
Én nem így gondolom. A férjemet nem tesztelték, csak akkor fogják, ha én pozitív eredményt produkálok.
Ez még egy kiszállás, még tovább húzzuk-halasszuk a dolgot ahelyett, hogy egyszerre vették volna le a tesztet és akkor kész.
És igen, képzeld tudom, hogy a PCR teszt drága. Huszonegy (21) évvel ezelőtt egy PCR magánlaborban dolgoztam a Honvéd Kórházban. Akkor még csak ott volt egyedül ilyen diagnosztika.

Időveszteség?
Hát időt vesztegetni ez a kormány aztán k...va jól ért. Másfél hónapja összeírták nálunk, hogy ki mit kér (nálunk a Pfizert kérték), és mondták: az oltóanyag megvan nekünk.
MÁSFÉL HÓNAPJA!!!
És meddig vártak? Amíg tombolni nem kezdett a harmadik hullám. A kollégáim sorra dőlnek ki, és mint írtam: van aki már kórházban van.
Bár tudod, ennek a kormánynak már senki sem hisz.
Az állami szerveknél - egészségügy, katasztrófavédelem, rendőrség, katonaság - az emberek már a végét járják. Lehet, hogy ez kívülről nem látszik, de kíváncsi leszek, mi lesz, ha véget ér a vészhelyzet.
Vagy tudod mit?
Inkább nem leszek rá kíváncsi.
Ha a PCR teszt egy forintnyi olcsó lenne akkor is pénzkidobás lenne, mert teljességgel megbizhatatlan lehet vemhes meg nem is eredményt produkál. Korrekt módon a teszt dobozára rá is van irva, hogy diagnosztikai célokra nem használható.
 
És már le is állította az oltást és megírta az ambuláns lapot, mely szerint PCR tesztre javasol. Megmondta, hogy NEM FOG RÁOLTANI EGY ESETLEGES COVID BETEGSÉGRE.
Tehát amit ki akarok ebből hozni az tulajdonképpen az, hogy akinél felvetődik csak a lehetősége is, azt oltás előtt tesztelni kellene és csak a negatív tesztnél lehetne oltani.
Szerintem az sem véletlen, hogy nagyon sok egészségügyi dolgozónál lépett fel súlyos mellékhatás az oltás következtében. Valószínűleg bujkált bennük a betegség, mikor beoltották őket.
Egyébként ha visszaemlékeznél Te is és mindenki más is: SOHA NEM OLTOTTAK be, ha nem voltál egészséges. Sem a gyerekedet, sem téged.
Ne legyél megelégedve egy pcr teszttel! Ha az elmúlt egy évben bármi olyan panaszod volt, ami a covid gyanújára adhat okot, végeztess ellenanyagvizsgálatot! Nagyon sokan tünetmentesen, vagy minimális tünettel esnek át a betegségen, de attól még a védettség fennállhat. Kollégám tavaly márciusban volt beteg, egy év elteltével még mindig van annyi ellenanyag a szervezetében, hogy nem oltják, tehát már megdőlt az, hogy csak 3 hónapig védett az, aki átesett rajta, és akit oltanak, az meg ennél hosszabb ideig.
 
Én ma végeztem el egy antitest (gyors)tesztet: negatív lett.
Nem bántam volna, ha ...
Remélem, legalább annyi tanulsága van, hogy jól védekeztem.

Az oltás előtti teszteléshez: állatorvos pl. leukózis oltás előtt javasolta a cica tesztelését. Kérdeztem, mi történik, ha már beteg, de "ráolt", ártunk neki?
Azt mondta, hogy nem fog használni, hiszen az a célja, hogy megelőzze a betegséget.

Vajon itt mi a következménye?
 
Mi az, hogy nem hisztek a kormánynak, amikor itt valaki az emberek életével, jövőjével szórakozik?!
Megmondták, hogy mindenben világbajnok a magyar - valamelyik része. Hogy hiányzik a különben is komoly létszámhiánnyal küzdő egészségügyből az a 4-5000 ezer SZAKember, azsenemigazhazudikakimásatmond.

Ma reggeli borzalom:

Vasárnaptól bizonyos esetekben önállóan is elvégezhetnek bizonyos tevékenységeket, beavatkozásokat „az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzésben részt vevő személyek” egy szombaton megjelent kormányrendelet alapján. Ezt „mindazon kompetenciák tekintetében” tehetik, amelyek gyakorlására a tutoruk (velük személyesen foglalkozó tanáruk) igazolása alapján felhatalmazást szereztek.
A rendelet szerint az ilyen kompetenciák körét és az „Igazolás a veszélyhelyzet alatt történő önálló egészségügyi tevékenység végzéséről” című dokumentumot az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Országos Kórházi Főigazgatóság honlapján közzé kell tenni.
Az önálló munkavégzési lehetőségnek öt szintjét állapították meg a diákok felkészültségétől függően:

„A” szint: az adott tevékenységet, beavatkozást a jelölt saját indikáció alapján, önállóan végzi,

„B” szint: az adott tevékenységet, beavatkozást a jelölt saját indikáció alapján, önállóan, szakorvosi szupervízió (felügyelet) mellett végzi (ilyenkor utólag – sürgős esetben haladéktalanul – tájékoztatni kell a szakorvost),

„C” szint: az adott tevékenységet, beavatkozást a jelölt szakorvossal történt kötelező, előzetes megbeszélés alapján önállóan végzi,

„D” szint: az adott tevékenységet, beavatkozást a jelölt szakorvos személyes irányítása alapján, a szakorvos utasítása szerint végzi, vagy

„E” szint: az adott tevékenységet, beavatkozást a jelölt a szakorvos személyes irányítása alapján, vele együtt végzi.

Ez a rendelet május 23-ig van hatályban. Ugyaneddig meghosszabbították annak a szabálynak az érvényességét, hogy „ha az egészségügyi szolgáltató alaptevékenysége szerinti feladat ellátása más módon nem biztosítható, az országos kórház-főigazgató előzetes engedélyével foglalkoztatható munkaerő-kölcsönzés keretében kölcsönzött munkavállaló az egészségügyi szolgáltatónál”.
 
"Az általunk megkeresett orvosok szakmaiatlannak tartják az utasítást, némelyikük pont abban lát kiutat, hogy ugyan kötelező jelleggel be kellett építeni a protokollba, de annyira tág megfogalmazásokat használ az alkalmazhatósági betegkörre, hogy éppen emiatt nem kell azzal élniük. Ugyanakkor volt, aki pont a kötelezőség miatt attól tart, hogy bármely Covid-19 betegségben elhunyt személy hozzátartozója perelheti az ellátószemélyzetet, ha nem alkalmazták a Kásler Miklós Emmi-miniszter március 7-én megküldött levelében szereplő terápiát.

Mivel forrásaink az új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződésük miatt nem akartak névvel nyilatkozni, többük ajánlotta, hogy keressük meg Molnár Zsoltot, a PTE Transzlációs Medicina Intézetének professzorát, hogy választ adjon az új miniszteri utasítással kapcsolatos kérdéseinkre."

 
Ne legyél megelégedve egy pcr teszttel! Ha az elmúlt egy évben bármi olyan panaszod volt, ami a covid gyanújára adhat okot, végeztess ellenanyagvizsgálatot! Nagyon sokan tünetmentesen, vagy minimális tünettel esnek át a betegségen, de attól még a védettség fennállhat. Kollégám tavaly márciusban volt beteg, egy év elteltével még mindig van annyi ellenanyag a szervezetében, hogy nem oltják, tehát már megdőlt az, hogy csak 3 hónapig védett az, aki átesett rajta, és akit oltanak, az meg ennél hosszabb ideig.

Gondolkodtam rajta én is, de azért lássuk be: nem két forintról beszélünk, főleg, hogy ketten vagyunk.
Az biztos, hogy az én oltásomat elhalasztották, és ahogy ismerem a szervezést, majd csak a többiek második oltásánál fognak engem elsőként oltani. Addig átmegyünk a következő hónapba és talán lesz rá pénz. Ebben a hónapban másra kellett-
 
Ja igen, ami még külön "tetszett", a közvetlen főnököm világosított fel, hogy a hivatalos állásfoglalás: nálunk nincs kontakt, mivel mindenki maszkban dolgozik o_O:eek:
Úgyhogy én kvázi hazudtam az oltóorvosnak.
Az nem számít, hogy a kollégáim legtöbbször leszarták a maszkot és volt úgyis, hogy anélkül voltak bent.
A fertőtlenítés a fasorban sincs, oldd meg magad.

Engem meg tavaly április óta hülyének tituláltak, mert én odabent a munkahelyen folyamatosan hordtam a maszkot még nyáron is, amikor nyaralni ment kishazánkból a vírus.
 
Vasárnaptól bizonyos esetekben önállóan is elvégezhetnek bizonyos tevékenységeket, beavatkozásokat „az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzésben részt vevő személyek” egy szombaton megjelent kormányrendelet alapján. Ezt „mindazon kompetenciák tekintetében” tehetik, amelyek gyakorlására a tutoruk (velük személyesen foglalkozó tanáruk) igazolása alapján felhatalmazást szereztek.

Ez már nem új keletű. Már ősszel is hallottam a buszon munkába menet (mire nem jó a BKV ;)) két nőt beszélgetni, hogy az egyikőjük lánya, aki a SOTE-n tanul, azt elküldik a lakóhelye szerint illetékes kórházba. És mindezt előző este kapja SMS-ben, hogy másnap reggel jelenjen meg.
Jó mi?
Budapesten tanul, de vidéken van bejelentve az állandó lakóhelye és érjen oda reggelre.
Agymenés ami ebben az országban folyik.
 
Gondolkodtam rajta én is, de azért lássuk be: nem két forintról beszélünk, főleg, hogy ketten vagyunk.
Az biztos, hogy az én oltásomat elhalasztották, és ahogy ismerem a szervezést, majd csak a többiek második oltásánál fognak engem elsőként oltani. Addig átmegyünk a következő hónapba és talán lesz rá pénz. Ebben a hónapban másra kellett-
Igen, lehetnének támogatottak, ha már nem ellenőriznek, s alig tesztelnek.
Bár, az antigén tesztekből most sokat csinálnak - legalábbis az egy hónappal ezelőtti számokhoz képest.

Az antitest vizsgálatok azért sem ártanának, mert lehet, hogy sokkal többen védettek, mint, ahányan gondolják magukról.
Gyerekeknél is elvégezhető - igaz ujjbegynél kell egy kis szúrás, de ezerszer jobb, mint a orrdugós.

Ez (amit én is kaptam), ha 2-3000 forint lenne (a felét/harmadát állhatná az állam), szerintem az emberek maguknak is megvennék.
 
Az antitest vizsgálatok azért sem ártanának, mert lehet, hogy sokkal többen védettek, mint, ahányan gondolják magukról.
Gyerekeknél is elvégezhető - igaz ujjbegynél kell egy kis szúrás, de ezerszer jobb, mint a orrdugós.
Ez a vizsgálat nálunk is fizetős, 20,11 euróba kerül, nem ujjbegyből, hanem vénából vesznek vért, és 1 óra múlva kész volt az eredmény. Engem eddig elkerült a vírus.
 
Igen, lehetnének támogatottak, ha már nem ellenőriznek, s alig tesztelnek.
Bár, az antigén tesztekből most sokat csinálnak - legalábbis az egy hónappal ezelőtti számokhoz képest.

Az antitest vizsgálatok azért sem ártanának, mert lehet, hogy sokkal többen védettek, mint, ahányan gondolják magukról.
Gyerekeknél is elvégezhető - igaz ujjbegynél kell egy kis szúrás, de ezerszer jobb, mint a orrdugós.

Ez (amit én is kaptam), ha 2-3000 forint lenne (a felét/harmadát állhatná az állam), szerintem az emberek maguknak is megvennék.
Igen, ezt néztem én is a patikában pénteken, mert azt hittem, hogy ez a teszt az aktuális fertőzöttséget is megmutattja, de kiderült, hogy csak a lezajlott fertőzést, úgyhogy nem vettem meg.
 
A 888. híre
1615928162528.png

Ezek teljesen hülyék.

A Népszava híre ugyanarról:
1615928433536.png


Az még kiderül, hogy Kiss Csaba meg sem kapta még a hivatalos határozatot, a sajtóból tudta meg, hogy megbírságolták.
A kormányhivatal az MTI-nek adja ki a hírt.
Ez az ért nagyon ciki!!

Az is kiderült, hogy a "praxist" büntették, ami azt jelenti, hogy ennyivel kevesebb pénzt kap majd a működtetéshez.
Egymillió forint akár csődöt is eredményezhet, s akkor nemcsak nem olt majd, hanem egyéb gondokat sem kezel.
Hurrá!
Ez biztosan az emberek érdekeit szolgálja.
Tényleg.
 
Utoljára módosítva:
 
Igen, ez elképesztő.
Az ellenzéki kerületeknek, településeknek nem adnak pénzeket, sőt elveszik, a fideszes településeknek pedig nyomják.
Kizárt, hogy ez a diszkrimináció nem jogszabályba ütköző!

De azért nekem sűrűn eszembe jut az a fideszes szavazó is, akinek ez természetes. Szégyelljék magukat!

Sajnos az is felmerült, hogy mivel össze-vissza oltanak, már semmi rendszer nincs benne, hiszen NBII-es focisták beoltva, de a 80 évesek közül még több tízezer nem, hogy Orbánék úgy osztják, hogy "fideszes" vezetőjű területeken mindenkinek jusson, "ellenzékire" pedig erősen szűrve.

Jó lenne, ha valaki utánajárna, igaz-e.
 
Utoljára módosítva:

Meghosszabbította a kormány a járványügyi készültséget
Pénteken lejárt volna a rendelet hatálya, ezért másodszor is rádobtak egy fél évet.

Szerda este jelent meg az a kormányrendelet, ami a a járványügyi készültség bevezetéséről szóló korábbi kormányrendeletet egy ponton írja át.​
Ez a pont a rendelet hatályára vonatkozik: az eredetileg 2020. december 18-áig tartó időbeli hatályt egyszer már kitolták egy fél évvel, 2021. június 18-ig, most pedig újabb fél évvel meghosszabbítják azt – írja laptársunk, az Mfor.hu.
A járványügyi készültség bevezetéséről szóló rendelet így a legújabb módosításnak köszönhetően jelen állás szerint csak 2021. december 18-án veszti hatályát.


 

Meghosszabbította a kormány a járványügyi készültséget​

Pénteken lejárt volna a rendelet hatálya, ezért másodszor is rádobtak egy fél évet.


Szerda este jelent meg az a kormányrendelet, ami a a járványügyi készültség bevezetéséről szóló korábbi kormányrendeletet egy ponton írja át.​

Ez a pont a rendelet hatályára vonatkozik: az eredetileg 2020. december 18-áig tartó időbeli hatályt egyszer már kitolták egy fél évvel, 2021. június 18-ig, most pedig újabb fél évvel meghosszabbítják azt – írja laptársunk, az Mfor.hu.

A járványügyi készültség bevezetéséről szóló rendelet így a legújabb módosításnak köszönhetően jelen állás szerint csak 2021. december 18-án veszti hatályát.​




Miért nem 99 évre?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.
koaty wrote on Julcsi960's profile.
Szia, bocs de először véletlen epub-ban raktam fel a Katicalányok 4-et. Időközben javította, esetleg cseréld át pdf-re.

Statisztikák

Témák
38,089
Üzenet
4,790,448
Tagok
615,186
Legújabb tagunk
MRanker - Fiverr
Oldal tetejére