2012-a Nap ötödik korszakának utolsó éve

Kristvan

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm kedves nmarie:)

Szeretettel küldöm neked, és mindenkinek:)

http://www.perunazca.com/


picture.php
 

bverka

Állandó Tag
Állandó Tag
Csodak

Nem tudtam ellenallni hogy ne irjak nektek olvasva velemenyeiteket es ez jutott eszembe igen csodak vannak es a lelkunk a szivunkbe van ahonnan erzeseink leteznek szeretet ,harag , megertes , minden.Csodak es latomasok vannak es voltak , hogy lasd is nagyobb szintre kell emeld hitedet es tudasod az egot ki kell zard ami nagyon nehez , beszelni sokat lehet de az elet amit meg kell eljel mindenki szamara elhozza azt a bozonyos Idot hogy fejlodj.
A CSODÁK JELENTÉSE
1. fejezet
A csodák alapelvei
1. A csodáknak nincsenek nehézségi fokaik. Az egyik nem „nehezebb” vagy „nagyobb”, mint a másik. Mindannyian egyformák. A szeretet minden kifejezodése egyformán maximális.
2. A csodák önmagukban semmit nem jelentenek. A Forrásuk az egyetlen, ami számít, ez pedig túl van mindenen, ami értékelheto.
3. A csodák – mint a szeretet kifejezodései – teljesen természetesen történnek. Az oket inspiráló szeretet a valódi csoda. Ebben az értelemben minden, ami szeretetbol fakad, csoda.
4. Minden csoda az életet jelenti, és Isten az élet létrehozója. Az o Hangja fog téged mindenben irányítani. Mindent elmond neked, amit tudnod kell.
5. A csodák szokások, ezért önkéntelennek kell lenniük. Nem lehetnek a tudat ellenorzése alatt. A tudatosan kiválasztott csodák félrevezetettségbol eredhetnek. A csodák természetesek. Amikor nincsenek, az annak a jele, hogy valami elromlott.
7. Mindenkinek joga van a csodákhoz, de eloször meg kell tisztulni.
8. A csodák gyógyítanak, mert hiányt pótolnak: olyanok közvetítik oket, akiknek átmenetileg több van; olyanok számára, akik átmenetileg kevesebbel rendelkeznek
9. A csoda egyfajta változás. Ahogy a szeretet összes kifejezodése – melyek valójában mind csodálatosak -, ez a változás is megfordítja a fizikai törvényeket. Több szeretet hoz mind az átadónak, mind a befogadónak.
10. Ha valaki látványosságként használja a csodákat, azért, hogy másokban hitet ébresszen, akkor félreértette a céljukat
11. Az ima a csodák közvetíto eszköze. Egy kommunikációs csatorna a teremtett és a Teremto között. Az imán keresztül fogadjuk be a szeretetet. A csodákon keresztül pedig kifejezodik a szeretet.
12. A csodák gondolatok. A gondolatok az alacsonyabb, testi tapasztalatokat és a magasabb, szellemi tapasztalatokat is képviselhetik. Az egyik a fizikait, a másik a szellemit hozza létre.
13. A csodákban egyszerre van jelen a kezdet és a vég, így megváltoztatják az idorendet. Mindig az újjászületés megerosítései, mely látszólag visszatérés, de valójában elorehaladás. Megszüntetik a múltat a jelenben, és ezzel elengedik a jövot.
14. A csodák az igazság tanúi. Meggyozoek, mert meggyozodésbol fakadnak. Meggyozodés nélkül a mágia szintjére süllyednek, mely értelmetlen és ezért romboló: az elme nem alkotó módon való használata.
15. Minden egyes napot a csodákra kellene szánni. Az ido létének célja az, hogy megtanítson az idot építo módon használni. Tanítási eszköz, melynek lejár majd az ideje. Az ido el fog tunni, amikor már nem szolgálja a tanulást
16. A csodák szintén tanítási eszközök annak felismerésére, hogy adni éppolyan áldásos, mint befogadni. Egyszerre növelik meg az átadó erejét, és töltik fel erovel a befogadót.
17. A csodák kitágítják a test határait. Pillanatnyi ugrást hoznak létre a nem látható világba, eltávolodva a testi szinttol. Ezért gyógyítanak.
18. A csoda – szolgálat. A legnagyobb szolgálat, amit egy másik embernek tehetsz. Egyik módja annak, hogy úgy szeresd felebarátodat, ahogy tenmagadat. Felismered, hogy mindketten egyformán értékesek vagytok.
19. A csodák mindenkit egyesítenek Istenben. Az együttmuködéstol függünk, mert a fiúság a lényege mindannak, amit Isten teremtett. Épp ezért a csodák nem az ido, hanem az örökkévalóság törvényeit tükrözik.
20. A csodák újra felébresztik annak a tudását, hogy nem a test, hanem a szellem az igazság oltára. Ez a felismerés vezet a csodák gyógyító erejéhez.
21. A csodák a megbocsátás természetes jelei. A csodákon keresztül elfogadod Isten bocsánatát azáltal, hogy kiterjeszted azt másokra.
22. A csodák a félelemmel is kapcsolatban állnak, melyet az a hit táplál, hogy a sötétség elrejtozhet. Azt hiszed, hogy amit testi szemeid nem látnak, az nem létezik. Ez vezet a szellemi látás megtagadásához.
23. A csodák átalakítják az észlelést és minden szint a valódi helyére kerül. Ez pedig gyógyítás, mert a betegség a szintek összekeverésébol fakad.
24. A csodák képessé tesznek arra, hogy meggyógyítsd, aki beteg, és feléleszd, aki meghalt, mivel a betegséget és a halált te hoztad létre, így mindkettot eltörölheted. Te magad vagy a csoda, képes a teremtésre, Teremtod képmására teremtve. Az összes többi a saját rémálmod, és nem létezik. Csak az a valódi, amit a fény alkotott.
25. A csodák egy összekapcsolódó megbocsátási láncnak a részei, amelynek elkészültével létrejön a Jóvátétel. A Jóvátétel folyamatos, és az ido összes dimenziójában zajlik.26. A csodák a félelemtol való megszabadulást is jelentik. „Jóvá tenni” azt jelenti: „meg nem történtté tenni”. A félelem eltüntetése a csodák alapveto szerepe a Jóvátételben.
27. A csoda egy egyetemes áldás Istentol, rajtam keresztül, minden testvéremnek. A megbocsátást átélo kiváltsága, hogy megbocsásson.
28. A csodákon keresztül meg lehet szabadulni a félelemtol. A kinyilatkoztatás egy olyan állapotot hoz létre, amelyben már megszunt a félelem. Így a csodák eszközök, a kinyilatkoztatás pedig a végcél
29. A csodák rajtad keresztül Istent dicsoítik. Ot dicsérik teremtményei magasztalásával és tökéletességük megerosítésével. Gyógyítanak, mert elutasítják a testtel való, és kinyilvánítják a szellemmel való azonosságot.
30. A szellem elismerésével a csodák átállítják az érzékelés szintjeit, és megfeleloen elrendezik oket. Ez középre állítja a szellemet, és így létrejöhet a közvetlen kommunikáció.
31. A csodák félelem helyett hálát kell, hogy keltsenek. Köszönd meg Istennek azt, aki valójában vagy. Isten gyermekei szentek, és a csoda az o szentségük elott tiszteleg, mely elrejtozhet, de soha nem veszhet el.
32. A csodákat – melyek valójában könyörgo imák – én inspirálom. Közbenjárnak a szentségedért, és szentesítik az érzékelésedet. Azáltal, hogy elvisznek a fizikai törvényeken túlra, a mennyei rend szférájába emelnek. Ebben a rendben tökéletes vagy.
33. A csodák tisztelegnek elotted, mert szeretetre méltó vagy. Eloszlatják magadról alkotott illúzióidat, és észreveszik benned a fényt. Így jóváteszik a hibáidat azáltal, hogy megszabadítanak a rémálmaidtól. Helyreállítják az elme egészséges állapotát azáltal, hogy kiszabadítják ot rémálmaid fogságából.
34. A csodák visszaállítják az elme teljességét. Azzal, hogy jóváteszik a hiányt, tökéletes védelmet hoznak létre. A szellem ereje lehetetlenné teszi a támadásokat.
35. A csodák a szeretet kifejezodései, de a hatásuk nem mindig észreveheto.
36. A csodák a helyes gondolkodás példái: érzékelésedet összehangolják az Isten által teremtett igazsággal.
37. A csoda egy – a hibás gondolkodásba illesztett – korrekció, általam. Katalizátorként viselkedik, megtöri a téves érzékelést, és helyesen újrarendezi azt. Ez összekapcsol a Jóvátétel princípiumával, ahol az érzékelés gyógyítása zajlik. Amíg ez meg nem történik, az Isteni Rend megismerése lehetetlen.
38. A csodákat a Szent Szellem muködteti. Ismeri Isten alkotásait és a te illúzióidat is. Mivel az o érzékelése nem szelektív, hanem teljes, képes elválasztani az igazit a hamistól.
39. Mivel a Szent Szellem hamisnak vagy valótlannak ismeri el a hibákat, a csoda feloldja oket. Ez ugyanaz, mint amikor azt mondjuk, hogy a fény észlelésekor a sötétség automatikusan eltunik.
40. A csoda mindenkit testvéredként és testvéremként ismer. Ez Isten egyetemes jelének felismerése.
41. Az érzékelés szempontjából a csodák tartalma a teljesség. Ezen a módon javítják ki vagy teszik jóvá a hiány hibás érzékelését.
42. A csodák nagy eroket tudnak mozgósítani annak érdekében, hogy felszabadítsanak az elszigeteltség, a megfosztottság és a hiány téves érzékelése alól.
43. A csodák egy csodálatos tudatállapotból, vagy egy csodára kész állapotból születnek
44. A csoda egy belso, krisztusi tudatosság kifejezodése, valamint az O Jóvátételének elfogadása.
45. Egy csodát nem lehet elvesztegetni. Lehet, hogy olyan embereket érint meg, akikkel soha nem is találkoztál, és megdöbbento változásokat hoz olyan helyzetekben, melyeknek nem is vagy tudatában.
46. A kommunikáció legmagasabb szintjét a Szent Szellem képviseli. A csodák idoleges kommunikációs eszközök. Amikor a közvetlen kinyilatkoztatás megjelenésével visszatérsz Istennel való eredeti kapcsolatodhoz, a csodákra nem lesz szükség többé.
47. A csoda egy tanulási eszköz, mely csökkenti az ido szükségességét. Egy szokatlan idointervallumot hoz létre, amelyre nem érvényesek az idore vonatkozó általános törvények. Ebben a vonatkozásban idotlen.
48. A csoda az egyetlen eszköz, amely az ido irányítására azonnal a rendelkezésedre áll. Ezt csak a kinyilatkoztatás haladja meg, melynek végképp semmi köze az idohöz.
49. A csoda nem tesz különbséget a téves érzékelés szintjei között. Az érzékelés kijavításának eszköze, és hatékonysága nem függ sem a hiba mértékétol, sem annak irányától. Valóban megkülönböztetés nélkül muködik.
50. A csoda felméri, hogy mit kezdtél a teremtéssel; valósnak fogadja el, ami összhangban van vele, és valótlanként elutasítja, ami nincs.
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
ki vagy te?

Mivel nagyon jól ismerem a rokonomat, így nem volt a részemről ez "erőszakolt "diagnózis"" kedves Csillagözön. A Te próbálkozásod tűnik a számomra erőltetettnek egy kicsit...;)

Aleister Crowley nem ok nélkül tartotta magát a gonosz inkarnációjának. Ezt a radixa is szemléletesen alátámasztja. Jézus "bűntelen" születését is égi okokra lehet visszavezetni.

Már elnézést kedves Istenkereső,de nem vagy te véletlenül Aleister Crowley inkarnációja(?),csak hogy mindig ő kerül a középpontodba,már sokadik alkalommal.

Nem inkább Teréz anyáról kellene mesélned,és követned,és nem mindig előhozakodnod a gonosz sátánnal?
Bár azt sem tudom,hogyan függ össze a perverzitása a homosexualitásával,mert valahol ezt is olvastam róla,csak hogy képbe legyek neked. ;)

Ha szépen megkérlek, légyszives válaszolj,az ebben a topick-ban már korábban, mások által feltett kérdésekre!
köszönöm!
 

Istenkereső

Kitiltott (BANned)
Már elnézést kedves Istenkereső,de nem vagy te véletlenül Aleister Crowley inkarnációja(?),csak hogy mindig ő kerül a középpontodba,már sokadik alkalommal.

Nem inkább Teréz anyáról kellene mesélned,és követned,és nem mindig előhozakodnod a gonosz sátánnal?
Bár azt sem tudom,hogyan függ össze a perverzitása a homosexualitásával,mert valahol ezt is olvastam róla,csak hogy képbe legyek neked. ;)

Ha szépen megkérlek, légyszives válaszolj,az ebben a topick-ban már korábban, mások által feltett kérdésekre!
köszönöm!

Ahhoz, hogy az emberek megértsék a misztériumok pozitív és negatív szereplői közti különbséget, ahhoz nagyon alkalmas Jézus radixát szembe állítani Aleister Crowley-nak a radixával.

A velem kapcsolatos megjegyzésed kedves Éva nem vall jóhiszemre...:(kiss
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Ahhoz, hogy az emberek megértsék a misztériumok pozitív és negatív szereplői közti különbséget, ahhoz nagyon alkalmas Jézus radixát szembe állítani Aleister Crowley-nak a radixával.

A velem kapcsolatos megjegyzésed kedves Éva nem vall jóhiszemre...:(kiss

Az illusztrációt értem,de etikailag nem tartom elfogadhatónak a két összevetést.

Sajnálom,ha megbántódtál,nem ez volt a célom,
de a fent emlitett kérdésekre még nincs válaszod!
 

Istenkereső

Kitiltott (BANned)
Kedves Istenkereső!

Az aláírásodban található jelmondattal kapcsolatban röviden szeretném kifejteni a véleményem.
Tehát:A józan ész vezessen utadon!

Valóban szükség van az embernek a józan eszére, azonban az Úthoz, vagyis a teljes élet leéléséhez vajmi kevés. Racionálisan lehet élni, azonban az ilyen érzelemmentes, empátia nélküli emberek magányossá válnak, mivel az Utat első sorban a racionálisan nem megmagyarázható megérzések, érzések kell, hogy meghatározzák. Ez napjainkra fokozottan érvényes. Szerintem az ezoterika az a fogalomkör, melybe belefér mindaz, amit az érzések, érzelmek, megérzések, kapcsolatok embertársainkkal, kapcsolatok az Univerzummal jelentenek. NEM KELL MINDENT MEGMAGYARÁZNI,RACIONÁLIS ALAPOKON ELEMEZNI! Itt most ezen a fórumon a legjobb szándékod mellett sem kell ezt tenned. Ha viszont megérted, hogy kevés a dolgokat értelmezni, azokat érezni, élni kell akkor talán nem taszít ki ez a közösség, bár jó irányba haladsz ezen az Úton.
Egy korábbi témánk: A fejben a Szellem lakozik, mely Örök, és tanulásra, fejlődésre ítéltetett, illetve a reinkarnáció róla szól. A Lélek, melyről oly sokan beszélnek, múlandó, és a szívben lakozik. Ha fáj valami érzelmi alapon, vagy igazságtalanság ér, lelkiismereted megszólal a szíved fáj, nem a fejed. A Test-Szellem-Lélek egyensúlyra törekszik, de mindig valamelyik túlsúlyba kerül. A Lelked folyton viaskodik a Szellemeddel, nehezen jutnak közös nevezőre. A Test mindig az egyéni szükségleteinek kielégítésére törekszik. A cél az egyensúly és az Út, hogy a Szellem fejlődjön és tovább léphessen.:)

Egy új kozmikus korszak hajnalán kedves Kristvan szerintem ajánlatos és szükséges az elmúlt korszak történelmét és vallási sugallatait kiértékelnünk, illetve újraértékelnünk, hogy a korábbi hibákból okulva egy áhított szebb, boldogabb, békésebb és igazságosabb közös jövőt építhessünk fel.

Én személy szerint meg vagyok arról győződve, hogy az emberi lélek nem halhatatlan és a reinkarnáció se a realitást tükrözi...:cry:
 

Istenkereső

Kitiltott (BANned)
Az illusztrációt értem,de etikailag nem tartom elfogadhatónak a két összevetést.

A végletek szemléltetése árán érthetjük meg azt kedves Éva, hogy Istenről miért nem lehet az állítani, hogy kizárólagosan csak Jóisten.

Sajnálom,ha megbántódtál,nem ez volt a célom, de a fent emlitett kérdésekre még nincs válaszod!

Ne vagyok egy érzékeny fajta, de a fórumozásnak nevelő hatása is van, és ezért hívtam fel arra a figyelmedet, hogy szerintem nem volt helyes az ötleted...kiss

Annyit hozzáfűznék, hogy egy ember lelke nem inkarnálódhat egy másik egyénben... Az egyetlen valóságos Istennek, azaz a Folyamatosan Változó Szellemi Valónak a pillanatnyi szellemi hatásai inkarnálódnak a születő gyermekekben.
 

Kristvan

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy új kozmikus korszak hajnalán kedves Kristvan szerintem ajánlatos és szükséges az elmúlt korszak történelmét és vallási sugallatait kiértékelnünk, illetve újraértékelnünk, hogy a korábbi hibákból okulva egy áhított szebb, boldogabb, békésebb és igazságosabb közös jövőt építhessünk fel.

Én személy szerint meg vagyok arról győződve, hogy az emberi lélek nem halhatatlan és a reinkarnáció se a realitást tükrözi...:cry:

Kedves Istenkereső! Az első bekezdéssel egyetértek:)Azonban sajnos már az ókorban oly hatalomra tett szert Róma, hogy nem átallottak történelmet hamisítani, így többek között a középkorban csak arra fordítottak 100 esztendőt, hogy a krónikákat újraírják Rómának, és az akkor ismert világnak átírva-meghamisítva a történelmét. A hazugságok azóta csak súlyosbodtak, és a mai napig tartanak. Az Alexandriai könyvtár sem véletlenül égett le:(
A Szellem halhatatlan-és reinkarnálódik. A Lélek és a Test meghal az egyén 3.dimenzióbeli halálakor:)
Üdvözöllek Szeretettel:)
 

Istenkereső

Kitiltott (BANned)
A Szellem halhatatlan-és reinkarnálódik. A Lélek és a Test meghal az egyén 3.dimenzióbeli halálakor:)
Üdvözöllek Szeretettel:)

Az én véleményem szerint az isteni szellem inkarnálódik, ami folyamatos változásban van. Ha nem így lenne, akkor egyforma lekületű emberek születnének, ami a valóságban nem így van. Két szélsőséges példa erre Jézus (Jiddu Krishnamurti) és Aleister Crowley.

A reinkarnáció az új fizikai testben való újraszületést tételezi fel.
Két született egyén között csak annyi kapcsolat lehet szellemi síkon, hogy ugyanazon Istennek az eltérő minőségű szellemi aspektusai öltenek testet, ezzel biztosítva a két egyén eltérő lelki adottságát. A leképezett lélek nem halhatatlan, hanem a tényleges halállal megszűnik, mint egy letörölt mágnesszallagon tárolt program. Sajnos az emberi élet egyszeri és megismételhetetlen.

Ha a reinkarnációt úgy fogjuk fel, hogy a folyamatosan változó szellem újbóli testetöltése, akkor egyetértek, de ez egyenértékű megfogalmazása a Folyamatosan Változó Szellemi Való folyamatos inkarnálódásának.

Azt mindenképpen figyelembe kell venni, hogy két azonos minőségű isteni szellemi hatás szerintem ki van zárva.
 

atmanandajee

Állandó Tag
Állandó Tag
Nincs AntiIsten. A polaritás csak a 4 dimenziós fizikai világban létezik.
Legyen csodásan gyönyörű napotok.
Sok szeretettel Erzsi.


De van AntiIsten, kedves Kicsi Fecske. Istenkereső fejében.
Úgy hívja, hogy Folyamatosan Változó Szellemi Való.
Film is készült róla, nem kell már tovább keresnie. :p

<EMBED src=http://www.youtube.com/v/RK9DRAwllcU?fs=1&hl=hu_HU width=480 height=385 type=application/x-shockwave-flash allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"></EMBED>


Minden ember alapvető, empirikus tapasztalata, hogy minden, ami változásnak alávetett, szükségképpen pusztulásra van ítélve, ebből következően, Isten nem lehet Folyamatosan Változó Szellemi Való.
Ennél nagyobb abszurditást életemben nem hallottam.
Mert mi következik ebből a feltevésből?
Vagy új elemeknek kell Istenbe kerülnie, vagy növekedés, vagy csökkenés, vagy tanulás, vagy tapasztalás, stb által, tehát a változás következtében, ami már eleve kizárná, hogy mindentudó, és mindenható legyen, vagy változatlanságában kell változnia, ami meg megintcsak abszurditás.
Ja és persze, Istennek, mint változásnak alávetettnek egyszer el kellene pusztulnia.
És akkor még nem beszéltünk arról, hogy Isten, szerinte nem az ősok, hanem annak valamiféle folyománya. Na, ezt már nem is kommentálom, mert ez már önmagában is beteg felfogás, azzal együtt, hogy Isten, valamiféle anyagi mozgások hatása.
Ha Isten nem az ősok, akkor Őt is létre kellett hoznia valakinek, és akkor Ő kicsoda? Folyamatosan Változó Szellemi Való a négyzeten?
A többi képtelenségről, ami a világképét alkotja, nem is teszek említést.

És ezen oknál fogva, megkérném a kedves Istenkeresőt arra is, hogy kíméljen meg attól, hogy szokványos, semmit sem bizonyító abszurditásait ismét elénk tárja válasznak álcázva.

És tudom, legyünk toleránsak a mások hitével szemben. Ok.
Tőlem akár Snoopy kutyáról is gondolhatja, hogy ő az Isten, csak ne akarjon erről meggyőzni!
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
De van AntiIsten, kedves Kicsi Fecske. Istenkereső fejében.
Úgy hívja, hogy Folyamatosan Változó Szellemi Való.
Film is készült róla, nem kell már tovább keresnie. :p

<EMBED height=385 type=application/x-shockwave-flash width=480 src=http://www.youtube.com/v/RK9DRAwllcU?fs=1&hl=hu_HU allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"></EMBED>


Minden ember alapvető, empirikus tapasztalata, hogy minden, ami változásnak alávetett, szükségképpen pusztulásra van ítélve, ebből következően, Isten nem lehet Folyamatosan Változó Szellemi Való.
Ennél nagyobb abszurditást életemben nem hallottam.
Mert mi következik ebből a feltevésből?
Vagy új elemeknek kell Istenbe kerülnie, vagy növekedés, vagy csökkenés, vagy tanulás, vagy tapasztalás, stb által, tehát a változás következtében, ami már eleve kizárná, hogy mindentudó, és mindenható legyen, vagy változatlanságában kell változnia, ami meg megintcsak abszurditás.
És akkor még nem beszéltünk arról, hogy Isten, szerinte nem az ősok, hanem annak valamiféle folyománya. Na, ezt már nem is kommentálom, mert ez már önmagában is beteg felfogás.
Azzal együtt, hogy Isten, valamiféle anyagi mozgások hatása.
A többi képtelenségről, ami a világképét alkotja, nem is teszek említést.

És ezen oknál fogva, megkérném a kedves Istenkeresőt arra is, hogy kíméljen meg attól, hogy szokványos, semmit sem bizonyító abszurditásait ismét elénk tárja válasznak álcázva.

És tudom, legyünk toleránsak a mások hitével szemben. Ok.
Tőlem akár Snoopy kutyáról is gondolhatja, hogy ő az Isten, csak ne akarjon erről meggyőzni!

Kedves atmanandajee!kiss
Teljesen igzad van, én még ilyen jót rég nem nevettem. :``::``::``::``::``:
Ez majdnem olyan, mint a tojás, vagy a tyúk volt-e előbb kérdés esetére az lenne a magyarázat, hogy a folyamat volt előbb.
De hogy lehetne a folyamat előbb, mikor a folyamat abból adódik, hogy van egyszer a tyúk, és egyszer a tojás.
Az Isten öröktől fogva létező, és minden ami van, az Belőle, Tőle van. Nélküle nincs semmi. Még Isten kereső sem.
Hát hadd keresse tovább. Isten őt már rég megtalálta, de ő még az Istent sajnos nem. Ami késik az nem múlik.
Legyen csodásan gyönyörű vidám napod. :``::``::``::``::``:
Sok szeretettel Erzsi.kiss
 

atmanandajee

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves atmanandajee!kiss
Teljesen igzad van, én még ilyen jót rég nem nevettem. :``::``::``::``::``:
Ez majdnem olyan, mint a tojás, vagy a tyúk volt-e előbb kérdés esetére az lenne a magyarázat, hogy a folyamat volt előbb.
De hogy lehetne a folyamat előbb, mikor a folyamat abból adódik, hogy van egyszer a tyúk, és egyszer a tojás.
Az Isten öröktől fogva létező, és minden ami van, az Belőle, Tőle van. Nélküle nincs semmi. Még Isten kereső sem.
Hát hadd keresse tovább. Isten őt már rég megtalálta, de ő még az Istent sajnos nem. Ami késik az nem múlik.
Legyen csodásan gyönyörű vidám napod. :``::``::``::``::``:
Sok szeretettel Erzsi.kiss


Hát igen Kicsi Fecske!
Sok utat be kell járni, Istent keresve, amíg rájön az ember, hogy nem kell sehova se menni, és nem kell semmit se tenni, hogy Istent megtaláljuk, mert Ő itt van bennünk és csak arra vár, hogy végre felé forduljunk, és felismerjük.
És tudod, ezen az úton egyetlen lépés sem vész kárba, bármerre is tévelyegjünk, amig hozzá visszatalálunk.
Majd Istenkereső is hazaér egyszer, de ahhoz még sokszor kell reinkarnálódnia, akár hisz benne, akár nem, ahogy így elnézem.
Persze bármi megtörténhet ebben a csodavilágban...

Neked is legyen vidám, gyönyörű napod ott a világ túlfelén!
Szeretettel: A
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát igen Kicsi Fecske!
Sok utat be kell járni, Istent keresve, amíg rájön az ember, hogy nem kell sehova se menni, és nem kell semmit se tenni, hogy Istent megtaláljuk, mert Ő itt van bennünk és csak arra vár, hogy végre felé forduljunk, és felismerjük.
És tudod, ezen az úton egyetlen lépés sem vész kárba, bármerre is tévelyegjünk, amig hozzá visszatalálunk.
Majd Istenkereső is hazaér egyszer, de ahhoz még sokszor kell reinkarnálódnia, akár hisz benne, akár nem, ahogy így elnézem.
Persze bármi megtörténhet ebben a csodavilágban...

Neked is legyen vidám, gyönyörű napod ott a világ túlfelén!
Szeretettel: A

Szia atmanandajee!kiss
A csoda megtörténhet. Volt már rá példa a történelem folyamán.
Saulusnál kételkedőbb embert még nem hordott a föld a hátán.
Tűzzel-vassal üldözte, irtotta a keresztényeket. Őt is megtalálta az Isten. Annyira, hogy a nagy hitetlenből lett hívő, Paulussá vált.
Sőt amit még ő sem tudott előtte elképzelni, apostollá lépett elő, Saul apostollá.
Annyira, hogy a végén még ki is végezték érte.
Az Isten útjai kiszámíthatatlanok, kifürkészhetetlenek.
Isten türelme végtlen, minden lélek visszatalál egyszer hozzá.
Ez alól nincs kivétel.
Néked szép nyugodalmas éjszakát.
Sok szeretettel Erzsi.kiss
 

Toth Bandi

Állandó Tag
Állandó Tag
Keresés...

Találó az írásod kedves Toth Bandi, ami tükrözi az egyetlen valóságos Istennek, azaz a Folyamatosan Változó Szellemi Valónak a jelenlétét.

Szia kekedves Istenkereső

Pontosan erre számítottam. Teljesen megértem a gondolatmenetedet, mert már van egy fogalmam a világképedről.
A hozzászólásom legfontosabb mondanivalója azonban nem erről szólt.
Az én véleményem a következő:
A leírtak a lapján és a saját tapasztalataim alapján a változás mindenre igaz. A folyamatosan változó szellemi való azonban te vagy én és mindenki más. Azonban ennek a szellemi valónak mik is valójában az alapjai?
Erről szól a hozzászólásom lényege.
Te jelen pillanatban rendelkezel egy világképpel(énképpel), amit a tapasztalataid, kutatásaid eredményként integráltál magadba.
Ez természetszerűleg nem egyetemleges. Ahány ember él a földön a fent említett okok miatt más világ-énképpel rendelkeznek ez nagyon fontos momentum. A kérdés még mindig az, ha mindent elengedsz MI MARAD? (a folyamatosan változó énképeden kívül).
Ebben látom az egyezés lényegét, és mint minden kutatási folyamatban az egyezések figyelembevételével lehet értelmezni a különbségeket. Az egyezésen nem a te egyéni világképed saját egyezéseit értem, (Önmagában forgásán) hanem a kb.6Miliárd világkép egyezéseit.Emeltet fontos folyamat a tudat "feldolgozó" képessége, ami nagyon fontos a megértési "frekvencia" tartománytól.Tehát akár szellemi akár hétköznapi életünket vesszük figyelembe akkor kiderül, hogy ennek alapján értelmezünk és az értelmezésünk a világképünk (tudatunk) szűrőjén keresztül jut el hozzánk. Ez a meghatározó folyamat lényegileg olyannyira különbözővé tesz minket kívülről szemlélve, hogy csak az elfogadás álltal tudunk egymással azonosulni.
Ebben a témakörben egy érdekes problematika a VALLÁSALAPÍTÁS.
A jó szándék nagyszerű világkép ebhez kevés.
Ha sikerül is végbevinned számolnod kell a következményeivel!
Játszunk el a gondolattal.
Létrejön a "te" vallásod. Egyre többen csatlakoznak és a saját világképükbe integrálják a folyamatot a saját lehetőségeik függvényében.(itt lépnek be a bajok). Szépen haladnak is a dolgok.
Telik múlik az idő és a "híveid" egyre inkább a saját világképüket hiszik az egyetlen igaz és megkérdőjelezhetetlen "igazságnak".
Majd később mivel minden ember a fent említett okok miatt sosem fogja elfogadni a vallásod, ellentétek születnek! A "hívek" majd a lelki válság pillanataiban előveszik az ehhez kapcsolódó írásokat(pl. a te fórumos levelezésedet) és ebből akarva erőt meríteni még elszántabban védik a világképükbe integrált hitet. (Ne sértődj meg, de a legnagyobb probléma ezekkel a hozzászólásokkal, hogy csak "szóban" fogadják el a másik lényt lényegében nem)
A folyamat radikális változása eljuthat egy olyan pontra, ami létrehoz egy új "inkvizíciót", netán egy új vallási háborút.
Ezt szeretnéd? Szerintem nem. Ehhez minden embernek egyformának kéne lennie, ami lássuk be lehetetlen!
Ez a játékos gondolatmenet csak egy lehetőség a végtelenből, de számolni kell vele.

Szerintem ha új vallást és békét akarsz az elsősorban azon alapuljon:
Mindent és mindenkit feltétel nélkül, teljes egészében, őszintén elfogadni.

Ugye ez is egy igen nehezen kivitelezhető gondolat. Mondani ezt könnyű, de megélni?

Ettől függetlenül a te "rendszered" is nagyszerű és az én meglátásaim szerint is sok nagyszerű gondolatmenetet tartalmaz.

Én úgy gondolom keresek tovább azon elvek mentén, hogy elfogadom minden ember világképéből származó hitét és tiszteletben tartom. Megfigyelem és elgondolkozok minden elém táruló lehetőségen és a legfontosabb,hogy próba alá vetem megélem az létemben.

További jó keresést és sok sikert az utadhoz!:smile:

Természetesen ez pedig csak az én világképem...
 

nmarie

Silver Tag
Állandó Tag
Minden ember alapvető, empirikus tapasztalata, hogy minden, ami változásnak alávetett, szükségképpen pusztulásra van ítélve, ebből következően, Isten nem lehet Folyamatosan Változó Szellemi Való.

Csak egy gondolat erejéig szólnék.

Csak az emberi tapasztalatok nem írhatják felül egy nála magasabbrendű létezésének milyenségét, minőségét.
De mint emberi tapasztalatokból tudjuk, pusztulás=átalakulás, nem vész el.
 

atmanandajee

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak egy gondolat erejéig szólnék.

Csak az emberi tapasztalatok nem írhatják felül egy nála magasabbrendű létezésének milyenségét, minőségét.
De mint emberi tapasztalatokból tudjuk, pusztulás=átalakulás, nem vész el.

Pontosan ezt mondom, kedves nmarie, ha esetleg félreérthető lettem volna.
Semmi nem vész el, csak formát vált, de a forma ősképének már öröktől fogva meg kell lennie a szellemben, tehát, ahogy mondod, ez nem eredményez változást a magasabbrendű létezés milyenségében, minőségében.
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt gondolom,hogy a" folyamatosan változó szellemi való"(és direkt kis betűvel irtam!),mi magunk vagyunk,
mert ma nem azok vagyunk,mint tegnap,és tegnap sem,mint előtte voltunk,és ezt mindenki érezheti saját magán.

Kérdés:
Ki az,aki ezt a változást létrehozza?
A gondolatunk által -mondhatjuk,igaz,

de megint felvetődik a kérdés:
KI gondolja mindezeket?

Na ezt kell megkeresnünk magunkban...,ha mélyen ,a csöndben (és nem a gondolataink által)keressük,kutatjuk ŐT,és ezt nevezhetjük bárminek:Üdvözitőnek,Kegyelemnek,Istennek,Folyamatosan Változó Szellemnek(és ez már direkt nagy betűvel irtam!)

Tehát,ha magunkban keressük(pl:meditációval),akkor nincs szükségünk a külvilág által létrehozott olyan közösségekre,ahol ismét beskatulyáznak egyfajta dogmatikus rendszerbe (mert előbb-utóbb mindegyik azzá válik,az emberi természetből adódóan).

Szerintem nem létezhet,és senki nem is hozhat létre olyan egyházat,ahol megtaláljuk Istent,a megváltót,aki megszabadit minket gyarlóságainktól.

Mert nincs ilyen külső entitás!
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Egy kis "ijesztgetés":D:

"Már három év sincs a várható katasztrófa bekövetkeztéig, ami az előrejelzések szerint megbénítja a műholdas kommunikációt, "kiüti" a villamosenergia-szolgáltatásokat, az elektromos hálózatokat világszerte."

Megbéníthatja a légi közlekedést és összességében életünk majd minden területére kihatással lehet a kialakuló geomágneses vihar. A 2013-ban várható napkitörés ereje száz hidrogénbomba erejével érhet fel, s a tudósok egyelőre nem tudják mennyire lesznek súlyosak a következmények. A kialakult kaotikus helyzet órákig tarthat, de akár napokon át is, sőt egy, a témában tartott tegnapi konferencián elhangzott: fel kell készülni egy hónapokig tartó állapotra is - írja az erdon.ro.

"A modern társadalmak technológiai függősségben élnek, amik nagyon sérülékenyek, s egy ilyen súlyos esemény akár a nullával teheti egyelővé a világ kommunikációs rendszereit." - hangzott el a konferencián. A szakértők Washingtonban megtartott megbeszélésén arra keresték a választ, hogy miként védjék meg a Földet a 2013-ban bekövetkező eseményektől. "Nem tudjuk még, hogy mire számítsunk, de fel kell készülni, hogy kisebb legyen a csapás" - hangzott el az eseményen.

Kijelentették: az ilyen féle "támadások" ellen időben biztonságos üzemmódba kell állítani a műholdakat, és a magasfeszültségű vezetékeket megóvva a túlterhelés miatti kisüléstől, talán így csökkenthetők a károk.

Mit gondoltok hány perccel erlőbb értesülünk majd arról, hogy napkitörés lesz állítsuk át "biztonságos üzemmódba" az elektromos szolgáltatást?:mrgreen:
 
Oldal tetejére