Hírek A Fidesz-közeli „civil szervezet" azt kéri, ne tartsanak farsangot az óvodákban és iskolákban, mert az eltereli a figyelmet Jézus kereszthaláláról

Egy Fidesz-közeli „civil szervezet", a Fiatal Családosok Klubja arra kéri a közintézmények vezetőit, hogy mától ne szervezzenek farsangot az óvodákba és iskolákba: az ugyanis elterelheti a gyerekek figyelmét a nagyböjtről, a

Jézus kereszthalálára és feltámadására való lelki felkészülés időszakáról.


A Ficsak egy szerdai közleményben emlékeztetett, hogy hamvazószerdával elkezdődött az idén április elejéig tartó nagyböjt időszaka, egyesületükhöz pedig állításuk szerint több szülői bejelentés is érkezett arról, hogy az óvodai és iskolai farsangi mulatságok megzavarják ezt. Ezért érik a közintézményeket: a vidám ünnepeket tartsák inkább máskor, a tanév tervezésekor legyenek figyelemmel erre a mozgó dátumra is, a kormánytól pedig egyértelműbb szabályozást várnak arra nézve, az adott évben mikor lehet farsangi mulatságot tartani.

A Király Nóra fideszes politikus fémjelezte FICSAK 11 Alapítvány tavaly 15 millió, a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete 40 millió forint támogatást kapott a Rogán-féle Kabinetirodától, de hozzájuk kötődik a „Női lélek" című szemérmetlen nőnapi propaganda-kiadvány, a vizes vébé lelátójának feltöltése gyerekekkel, és az Ünnep-védők lobbicsoport is, amellyel azt akarták elérni, hogy a gyerekek ne láthassanak karácsonyfadíszeket és csokimikulást a boltokban. Szóval attól, hogy amit kérnek, viccnek hangzik, még nem biztos, hogy nem lesz belőle kormányrendelet.

„Az ünnepeink mélységét, valódi tartalmát, a kereszténység gazdag és éltető hagyományát úgy tudjuk továbbadni gyermekeinknek, ha mi magunk is komolyan vesszük azokat és elfogadjuk, hogy mindennek megvan a maga ideje", írják a közleményben. Idén a farsangi időszak hivatalosan február 21-ig, húshagyó keddig tartott.

Solti Hanna

1677073979928.png
 
Egyébkét - és ezzel magam részérol le is zarom a temat - a fasang egy ulyan idoszak, ami vizkereszt és hamvazoszerda koze esik magyarorszagon.

Ha hamvazoszerda utan - a,i a nagybojt kezdonapja - bulit tartanak, akkor az mar nem farsangi unnepség, nem karneval, hanem iskola, ovodai buli, álarcosbál,disco vagy mioz tudom én m i a neve.

Ha valakit zavar egy ilyen hangos un nepség, buli, a nagybojt alatt, ne kuldje, vagy ne engedje a gyereket.
Aki meg felhotlenul szorakozni akar az menjen batran, mert miért ne!
 
Érdekes, hogy a Magyarok "Farsangolnak" míg a Rajna-mentiek "Karneváloznak".

Egyszer kaptam egy meghívót egy Farsangi-bálra Düsseldorfba exil-magyaroktól.
A meghívón az ált "férfiaknak öltöny, nőknek estélyi ruha kötelező"
A rendezvény egy hatalmas, épületben volt, a "báltermek" egy köralakú aulából nyilottak.
Termek, mert több különböző egyesület rendezett ott bált.

Nagyon vicces volt, amikor az emberek kiáramlottak a báltermekből, mindenki tréfás kosztümben és közöttük mi magyarok a bar mitzva vagy bérmálkozási öltönyben. :)

Egy másik alkalommal Bajorország fővárosában voltam, ott is meghívtak az exil-magyarok egy farsangi bálba, azonos feltételek között.
Nem én miattam, hanem ahogy később kiderült, az Otto von Habsburg miatt a Bayerische Hof-ban tartották az estélyt. :)
Tél volt, csak olyan ruha volt nálam.
Hogy ne logjak ki a sorból, kiegészítettem a garderobom-at és vettem egy méregdrága cipót a tánchoz és egy valamirevaló öltönyt.
A taxis nem tudott letenni a bejáratnál, ugy hogy egy darabot a sóval frissen felszórt hóban gyalog mentem.

Minden nagyon kellemes volt, rögtön ráakaszkodtam egy fiatal német lányra, csak ne kelljen a magyarokkal részt venni a "koronázáson".
A tánc nálam csak eszköz volt az ismerkedéshez, ezért húzódoztam, amikor a "már ismerős" a táncparkettre hivott.
Szokásos dialógus, "ne aggódj, majd én vezetek, csak ne nézz a földre" - mondta a lány.
A próféta beszélhetett belölle, mert amikor lenéztem a földre, épp kiütött a só a fekete cipőmön de körbe körbe.
Borzasztóan szégyelltem magam, időről időre lekapartam amit lehetett a mellékhelységben WC-papírral.

Akkor még nem tudtam, hogy az új cipók nincsenek impregnálva és csak ugy isszák a sós vizet.

Gyakran eszembe jut ez a történet, különösen most, hogy az US-vice, Kamala Harris nemrég ugyan abban a szállodában szállt meg mint ahol én salétromos cipőben táncoltam valaha.
Muszáj volt táncolnom mert az ismerősöm egy lelkes táncosnő volt, oly annyira, hogy ez volt a búcsú estélye röviddel utána kivándorolt (mint titkárnő) Braziliába.

A későbbi feleségem nem szeretett részt venni "Sitzung-okon" (biztos van aki tudja mi az) és ebben az időben mindig elmenekültünk a Rajna mellöl az anyósomhoz.
 
Újabb megjegyzése van a farsang időn túli farsang betiltását szorgalmazó szervezetnek.
hogy csak a nemzeti dohányboltokban tenné lehetővé az energiaitalok vásárlását a Fiatal Családosok Klubja.
A szervezet több tíz millió forint támogatást kapott a Miniszterelnöki Kabinetirodától, az ő akciójuk volt a vizes vébé lelátójának feltöltése gyermekekkel.
Az hogy betiltsák érdekes és megfontolandó ötlet.
 
Most már meggyőződésem, hogy egy elmegyógyintézetben lakom... :rolleyes:
Mi lesz a következő "áldozat" a húsvéti nyúl ? ... mert az aztán valóban sértheti ennek a sok mélykereszténynek a vallásos érzületét, akikre végképp nem jellemző a keresztéyi türelem, annál inkább az agresszivitás, miközben....
A következő áldozat az önkormányzati tulajdon, amit a fideszes törvények szerint az egyházak simán és ingyen lenyúlhatnak. Az önkormányzatoktól elvonnak pénzeket, elvontak hatásköröket, és most elveszik a tulajdonukat, amit használnak, az iskoláikat, stb. Ahogy egyszer írtam, az undorító alaptörvényükben már nem szerepelt a magántulajdon védelme. Visznek mindent, ami mozdítható, és ami nem, azt is. Nyalnak az egyházaknak, nekik semmibe nem kerül, az önkormányzatokat meg lenullázzák.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,127
Üzenet
4,800,781
Tagok
615,669
Legújabb tagunk
ssstik
Oldal tetejére