A kanadai külügyminiszter sem hagyta szó nélkül a CEU távozását

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 December 6.

Melitta - 2018 December 6, 07:19
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Borzasztó veszteség az a bejelentés, mely szerint a Central European University (CEU) kénytelen távozni, miután Magyarország elutasítja a CEU további működésének engedélyezését Budapesten

  – írta közleményében Chrystia Freeland kanadai külügyminiszter.

  Mint fogalmazott, Kanada remélte, hogy Magyarország megteszi a szükséges lépéseket egy olyan megoldás érdekében, amely biztosítja a CEU további zavartalan működését Budapesten, különösen annak fényében, hogy a CEU jelentős erőfeszítéseket tett azért, hogy a 2017-es magyar felsőoktatási törvény által támasztott új követelményeknek eleget tegyen.

  Ez a kikényszerített távozás csapás a tanszabadságra nézve, mely alapvető jog. Ez annál inkább nyugtalanító, mivel Magyarország tagja a NATO-nak és az Európai Uniónak. A CEU nagy hírnévnek örvendő intézmény, mely számos kanadai hallgatóval és tanárral büszkélkedhet. Ez a döntés nemcsak a CEU-t érinti, hanem kihat az egész magyar felsőoktatási rendszerre

  – tette hozzá.

  Bécs polgármestere korábban arról beszélt, örülnek, hogy megy a CEU, a város nem fogja őket szabályozni.
  [​IMG]
   
  Georgina Bojana és Ernoe kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 December 6.

  1. setni
   setni
   Elment egy felsőbb fokú tanintézmény hogy ennek miért örülnek egyesek?
   Ernoe kedveli ezt.
  2. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Nem érted te ezt...mert nem mélymagyar népnemzeti, idegenlelkű, gondolkodó főket "termel" és az igen veszélyes....(mellesleg nem lehet a kormány által zsarolni)...hát vesszen !
   Tapsihapsiék azért örülnek, mert vezérük elégedett.
   shaw, Ernoe és setni kedveli ezt.
  3. Ernoe
   Ernoe
   Olvasom, hogy Orbán 400 államhü mediát egyesitett. Meddig fog ez az ember még elmenni?
   -
   Nincs Magyarországon Kartel-törvény?
  4. setni
   setni
   Viccelsz? Hogy ne lenne....
   A szerdai Magyar Közlönyben megjelent, Orbán Viktor által aláírt kormányhatározat értelmében a kormány nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette az augusztusban életre hívott a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak (KESMA) történt felajánlásokat, és ezzel saját kezűleg kivonta a versenyjogi szabályok alól minden idők legnagyobb értékű médiapiaci üzletét.
   A múlt héten, néhány óra alatt lezajlott felajánlások nyomán a KESMA-hoz tartozik a komplett megyei lappiac, a Hír TV, az Echo TV, az Origo.hu kiadóvállalata, a Magyar Idők, az Opus Press, a Bors, a Nemzeti Sport, a Lokál, a Figyelő, a Ripost, számos rádióállomás, összesen pedig több mint 450 (az atlatszo.hu kalkulációja szerint összesen 476) médium.
   A nemzetstratégiai minősítéssel viszont az így létrejött médiakonglomerátumot sem a versenyhivatal, sem a médiahatóság nem kell vizsgálja. Az indoklásban egyetlen szó áll: közérdek.
  5. Ernoe
   Ernoe
   "A CEU-t elüldözte, most az MTA-t szabná kedvére a kormány"

   "Egy kiváló, nemzetközileg elismert kutatóhelyet már szimplán politikai okokból elüldözött a kormány az országból, amivel a hazai tudományos élet, illetve egész Magyarország is rengeteget veszít. A CEU-ügy még tavaly áprilisban indult, idén viszont újabb választást nyert a Fidesz, és azóta a tudományos élet hazai központjának is nekiment: célba vette a Magyar Tudományos Akadémia finanszírozásának és működésének teljes átalakítását, ami – mint korábban kiderült – az intézethálózat feldarabolását is jelentheti."
  6. Ernoe
   Ernoe
   -
   Ez hallatlan. Úgy a CEU esetében mind a közmédia és a jelenlegi média-kisajátítás teljes mértékben aláássa a jogállamiságot. Ezek azt csinálhatnak amit akarnak?
   -
   setni kedveli ezt.
  7. tornando
   tornando
   Az az érdekes az ál-demokrácia látszatát se akarják már őrizni,
   Valamiért szabad-kezet éreznek az EU felől is.
   Meg a világ felől is
   Nincs mitől tartaniuk.
   Gondolják gazdasági blokád nem lehet.
   Mint történni szokott Kuba és egyéb rezsimek diktátorai ellen.
   Ernoe és setni kedveli ezt.
  8. tornando
   tornando
   Miket olvasol te.:(
   Azt nem olvastad beindul a szabad Európa rádió?
   Vagy a Moszkva hangja.
  9. setni
   setni
   Próbálok ide csak olyanokat másolni ami talán nem veri ki a biztosítékot....de, lassan már nem találok olyat.
  10. Ernoe
   Ernoe
   Minél többen kritizálják Orbánt a világban annál jobban szeretik a hívei odahaza.
   Ha véletlen meghalna mind Kennedy, biztos leváltaná Szent Istvánt és Jézus Krisztus a templomokban. :)
   -
  11. tornando
   tornando
   valamihez hasonlítani az: "mint"
   Ernoe kedveli ezt.
  12. krabat1
   krabat1
   Csak az osztrákok öröme érthető és méltányolható.
  13. Ernoe
   Ernoe
   Kuba ellen még mindig van embargó.
   Ezt nem lehet Magyarország ellen megtenni mert a Vasfüggönyt lebontották. :)
   -
   Egy tömeg exodus lenne ha Orbánt kitennék az EU-bol.
   Ez az igazi terror, nem az, hogy szexuál-gyilkos lesz egy menekült. ;)
  14. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Sajnos... Azt is csinálnak, amit ők akarnak... Nincs törvény, nincs törvény adta védelem, nincs becsület, nincs semmi ami fent "dívik" az országunk házában... Sajnos azok vannak most uralmon, akik a sötétségbe és a reménytelenségbe viszik ezt az országot.
  15. johannsebastian
   johannsebastian
   Tegnap olvastam:
   – Hogy köszön el André Goodfriend a CEU-tól?
   – Sziájé!


   Ja! És mellesleg a képen nem Chrystia Freeland, kanadai külügyér, és még csak nem is Bécs polgármestere, hanem Frederica Mogherini, az Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője látható.
   Utoljára módosítva: 2018 December 6
   eddy56, sanctieri és prominor kedveli ezt.
  16. szundi53
   szundi53
   Ez humor akart lenni?
   Vagy azt jelenti, h a CEU elüldözésével olcsóbb lesz a kenyér?
  17. johannsebastian
   johannsebastian
   Szerintem a Központi Hírszerző Ügynökséget nem érdekli a kenyér ára, hacsak a magas árak miatt nem lehet belőle oroszellenes politikát csinálni.;) Mellesleg nem kell itt hisztériát kelteni, egy válás történet, senki nem halt bele - a gyerekek meg járnak majd láthatásra.
  18. prominor
   prominor
   A humor sem talált, süllyedt ... De a magyarázat végképp értelmezhetetlenül gyenge... Na meg Goodfriend... Mit tett Cornstein ? Még egy személyes találkozót sem volt képes elérni.. Bár érthető egy parányi Amerika nagykövete várjon sorára egy olyan hatalmas világpolitikai tényező magyar miniszterelnök előszobájában, mint Orbán Viktor...
   Ez a történet minden magyarázat ellenére nem más mint a jelenlegi magyar politika természetrajza..
   Orbán a CEU "hátán" akarta elérni, hogy Trump fogadja, de jellemzően azt sem tudták Amerikában az oktatás nem szövetségi, hanem állami hatáskör... Nem beszélve novemberben elfelejtették bejelenteni az amerikai olajminiszter látogatásakor, hogy az oroszokkal már megállapodtak az ukrán kerülő vezetékben való részvételről.. Az orosz hírszerzés főnökének fia letelepedési kötvénnyel lett uniós állampolgár, előző regnálásuk alatt Szeva bácsit mentették ki az amerikai igazságszolgáltatás alól, annak az Olajszőke Sándor belügyminiszternek az irányításával, aki sajátkezűleg adott Gruevskinek magyar útiokmányokat... Na meg ez a felháboritó önkény, hogy Verhofstadt kisteherautója Orbán Viktorral szabadon furikázhat Európában , míg a kormány Verhofstadt ellem plakátját le kellett venni az autóról..(Nem is értem miért nem úgy kommunikálták le, hogy Orbán akit szívesen látnak Európában, mig bezeg Verhofstadt képét is leveszik.. Lehet kezdenek kifulladni? Reméljük a legjobbat...
   sanctieri és tornando kedveli ezt.
  19. prominor
   prominor
   Na meg ha már szóba került Andre Goodfriend... Ő azért nem arról írt Hanuka üzenetében a CEU kapcsán amiről a Prosti Srácok cikkezett... De mint az amerikai külügyminisztérium e-diplomáciáért felelős igazgatója nem hiszem, hogy figyelmen kívül hagyható és lekezelhető a diplomáciából elégtelenre vizsgázó magyar kormány által...
   tornando kedveli ezt.

Megosztás