A nap hőse az idős néni, aki zebrát festett az útra

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 23.

Melitta - 2017 November 23, 07:11
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Ilyen az, amikor egy türelmét vesztett lakos önhatalmúlag módosít a helyi közlekedési szabályokon.

  Szerdán írtunk arról, hogy egy kis magyar településen, Pulán mobil sebességjelző kihelyezésével próbálják lassításra ösztönözni a főúton hömpölygő autótömeget. A helyiek már alig mernek átmenni az úton, a gyerekeket és az időseket féltik a forgalomtól, és mihamarabb új gyalogos-átkelőhelyeket szeretnének.

  Vélhetően ugyancsak a nagy forgalmat és az úton történő egyre nehezebb átkelést elégelte meg az az idős asszony is, aki saját kezével zebracsíkokat festett fel a lakóhelyéhez közeli útszakaszon. A helyszín nem Magyarország, hanem Oroszország, konkrétan a mintegy 1 millió lakossal rendelkező Perm városa.

  A nénit több járókelő is arra kérte, hogy hagyjon fel a cselekedetével, de a hölgy tántoríthatatlan volt, és befejezte a munkát. A festék azonban nem volt túl tartós, néhány nappal később ugyanis már csak alig látszottak a csíkok.

  [​IMG]
  © Regnews
  Hazánkban általában akkor engedélyeznek egy új városi gyalogos-átkelőhelyet, ha a helyszínen óránként mintegy 60-100 gyalogos, illetve 600-700 autó közlekedik. A zebra elkészítése ráadásul egyáltalán nem olcsó mulatság: a sok esetben közvilágítás-, közlekedési lámpa- és járda módosítással járó beruházás ára 10-30 millió forint magasságában mozog.

  zebre.jpg
   
  Beka Holt és Ernoe kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 23.

  1. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   El nem tudom képzelni, mi kerül egy zebrában (nem a lószerű állatra gondolok) 10 millió forintba! Nem hogy 30 millióba... Ja persze, ha előtte Orbán-közeli cégek által készített borsos díjazású „hatástanulmányokra” is szükség van, és gyanúsan hamar meggazdagodott újgazdagok által tulajdonolt cégek végzik... Bár akkor se tudom elképzelni, mert ezesetben nem tudnánk hogy ennyibe kerül, akkor ugyanis e stratégiai fontosságú üzletről a dokumentumokat kétmillió évre titkosítanák...
   Beka Holt és Gagamail kedveli ezt.
  2. Gagamail
   Gagamail
   Mi kerül 30 millába? Magán a zebrán nincs ilyen költség, de "járulékos" költségek is vannak a világon. Főleg ebben a világban.

   A végén (mikor már mindent hozzácsaptak - nyári nyaralás költségét, külhoni gazdaságélénkítő programot, ingyen laptopokat a népnek választás előtt, ajándék malacot, kenőpénzeket, külön repülőt, külföldi iskola tandíját a gyereknek, Soros-plakátokat, stb. részarányosan), akkor kijön az még 35 millára is. 30 azért, mert szerények voltak, s kivételesen a kaszinóüzletek elengedett adóját nem a zebrák költségébe osztották szét.

   Én nem is azt kérdezném mi kerül ennyibe egy zebrán, hanem azt, hogy kinek kerül ennyibe?
   Úgy tűnik, ez csak kettőnket izgat.
   Utoljára módosítva: 2017 November 25
   advocatus_diaboli és Beka Holt kedveli ezt.
  3. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Nézd, én soha a büdös életben nem foglalkoztam festéssel, illetve igen, de utoljára az általános iskolák rajzóráin, s akkor is kegyelemből kaptam hármasokat. Mégis, állítom neked, ha Bölcs Nemzetvezetőnk felajánlaná nekem, hogy „fiam, itt ez a várostérkép, bejelöltem ide neked 30 piros pacát, ezeken a helyeken fess egy-egy zebrát, de szép legyen ám hogy a fene essen a balog kezeidbe, kapsz darabjáért százezer forintot", nos akkor állítom neked, egyetlen napon belül megoldanám valahogy, hogy csodálatos minőségben készüljenek el a zebrák, messze jobban néznek majd ki mint amit a képen a néni alkotott!

   Mert ugye „van az a pénz”...

   És akkor én csak százezret kaptam darabjáért ugye. ha ehhez hozzáveszünk még ugyanannyit a festékért, akkor is az jön ki hogy 5 zebra 1 millióból, a cikkben említett 10 millióból tehát 50 zebra jönne ki, s akkor még nem a 30 milliós költségről beszéltem...

   Ja tudom, nemcsak festéket kell számolni anyagköltségnek, hanem az ecsetet is. Hm... Igen, elkalkuláltam magamat, bevallom. De ha ilyen hülye voltam hogy ez nem jutott az eszembe, úgy döntöttem ennek költségét lenyelem én magam, és megveszem az ecsetet a saját költségemen. Nem terhelem vele az államot! Még úgy is szép hasznom maradna a projecten.
  4. Piti Sándor
   Piti Sándor
   ....,a lényeg az,hogy a hölgy kifizette a festéket,az ÁFA-t,szabadidejében festegetett egy kicsit és a remekmű eltűnt....
   Magyarország erőlködik......
  5. eddy56
   eddy56
   Idezet a cikkbol:
   "A zebra elkészítése ráadásul egyáltalán nem olcsó mulatság: a sok esetben közvilágítás-, közlekedési lámpa- és járda módosítással járó beruházás ára 10-30 millió forint magasságában mozog.
   "
  6. medvegy
   medvegy
   Mármint Magyarország erőlködik az oroszoknál, Permben....? :O
   phoenyx kedveli ezt.
  7. Piti Sándor
   Piti Sándor
   .
   ..Hát,itt Ausztriában nehéz különbséget tenni a magyar,kanadai orosz hírek között.......:D

Megosztás