Afganisztánban vesztette el a lábát, kitüntették hősiességéért a kutyát

Lucca több mint 400 bevetésen vett részt, amíg az amerikai tengerészgyalogságnál szolgált. Egy őrjárat során sérült meg.

A 12 éves németjuhász a Dickin Medal elnevezésű díjat kapta meg, amelyet a legnagyobb brit katonai érdemrend, a Viktória-kereszt állatoknak szóló változatának tartanak. A díjat egy állatvédelmi szervezet, a PDSA (People’s Dispensary for Sick Animals’s) alapította, és olyan állatok kaphatják meg, akik háborúkban vagy közbiztonsági feladatot ellátva tesznek tanúbizonyságot bátorságukról.

Lucca feladata Afganisztánban az volt, hogy kiszagolja a fegyvereket és a robbanószereket. 2012-ben sérült meg egy felderítésen, ahol, miután felfedezett egy bombát, egy másik felrobbant a közelében. Azonnal elvesztette egyik mellső lábát, és súlyos égési sérülései is lettek. Az akcióban Juan Rodriguez tizedes volt a felügyelője, aki fedezékbe vitte és elsősegélyben részesítette a súlyosan sérült kutyát, majd hívta a harctéri orvosokat.
CfQ-fSWVAAAvtRu.jpg:large



Miután Lucca felépült, hazaküldték Kaliforniába, ahol korábbi felügyelője, Chris Willingham őrmester fogadta be. Willingham a mai londoni díjátadóra is elkísérte Luccát.

Ő az egyetlen oka annak, hogy élve hazatértem a családomhoz, és szerencsés vagyok, hogy vele szolgálhattam
- mondta Willigham, aki nagyon büszke a kutya kitüntetésére.

Lucca a több száz bevetésen a tengerészgyalogság szerint ezrek életét mentette meg. Sikerességét jól mutatja, hogy egyetlen ember sem sérült meg azokon az őrjáratokon, amelyeken részt vett.

A PDSA honlapja szerint Lucca már a 66. állat, aki megkapja az érdemrendet, és az első, aki közülük az amerikai tengerészgyalogságnál szolgált. Az 1943-ban alapított kitüntetést eddig Luccával együtt 30 kutyának, 32 galambnak, és 1 macskának ítélték oda. Korábban megírtuk, hogy posztumusz Dickin Medalt kapott Diesel is, a francia rendőrkutya, amely a terroristák elleni harcban halt meg.
CfR-GC3UUAAMAKM.jpg


kitintetes.jpg
 
Az annyira meghat, amikor egy állatnak hálás az ember és méltóan bánik vele. Ez olyan...állatságos... ;)


Szintén Afganisztán ennek a fiatalembernek a szülőhelye, a videó helyszíne egy migránstábor Görögországban és ez is happy enddel végződik. Olyan jó néha ilyen emberséges történeteket is látni a sok szemét közt.



:)
 
Na de most 30 vagy 3 kutya kapta a díjat? Mert az utolsó bekezdésben kétszer szerepel a kutyák száma, de eltérően! @Melitta ezt lécci javítd ha tudod!

Amúgy meg hogy ünneprontó legyek, ez a díj inkább az embereknek fontos, nem hiszem, hogy egy kutya bármit is értene belőle. Az emberek így akarják nyugtatni a lelkiismeretüket, amiért az állatok az emberekért az életüket illetve egészségüket adják...

Az odáig rendben van hogy egy ilyen kutyával a megnyomorodása után szépen bánnak. De egy díj, valami plecsni a nyakában lógva mondjuk ami csak zavarja őt...? Nekem vannak érmeim amiket sakkversenyeken nyertem, azok is valamelyik fiók mélyén gubbasztanak, sok időbe telne biztos amíg előkeresném - egy kutyának meg ezek a dolgok annyit se jelentenek, mint nekem az embernek.
 
Nem értem. Olvasd el kérlek, s meglátod, még abban is amit beidéztél, szerepel egyrészt amit kivastagítottál, hogy együtt 30 kutyának

de azután jön még hogy:

32 galambnak

majd ez jön:

3 kutyának (ezt én vastagítottam ki most).

Na most akkor 30 kutyának vagy 3 kutyának?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Bruce Polly wrote on rituevu's profile.
Kedves Rituevu! Hova kell írni a 20 értelmes üzenetet, hogy tag lehessek az ebook fórumon? Véletlenül a profil oldalamon írtam. Kérlek segíts. Köszönöm előre is.
¡Hola! Estoy buscando estos patrones. Pertenecen a una diseñadora mexicana llamada Alejandra Betancur. Su Instagram es @corazondemelocoton
B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen ! The Osmonds-Down by the lazy river-mp3
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!

Statisztikák

Témák
38,159
Üzenet
4,809,090
Tagok
616,126
Legújabb tagunk
Carpetqap
Oldal tetejére