Akik gyűlölködés helyett segítik a menekülteket

Az egyik közösségi oldalon szerveződött önkéntesek csoportja segíti a menedékkérők ellátását Szegeden a vasútállomásnál. Elsősorban azok szorulnak támogatásra, akik az utolsó budapesti vonat indulása után érkeznek a pályaudvarra és kénytelenek ott éjszakázni.

Szerdán éjszaka néhány perccel az utolsó gyorsvonat indulása után állt meg egy autóbusz a pályaudvar előtti téren, melyről több mint ötven ember, többségében gyerekes szíriai családok szálltak le. Az érkezőket az ott várakozó taxisok arról igyekeztek meggyőzni, hogy folytassák velük útjukat, az önkéntesek – köztük több arabul is beszélő fiatal – pedig felkínálták segítségüket – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

A szíriai családok határsértőként érkeztek Magyarországra, azt követően pedig, hogy menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, a hatóság elindította őket az ország valamelyik befogadóállomása felé, ahol kivárhatják, hogy ügyükben döntés szülessen.

A téren már több mint egy hete dolgozó önkéntesek ételt és italt adtak az érkezőknek, és igyekeztek őket információval is ellátni. Egy begyulladt szemű szíriai kislányhoz gyermekorvos érkezett, mellette még több gyerek is kezelésre szorult, mert elfertőződtek a szúnyogcsípéseik, melyeket akkor szereztek, amikor szüleikkel a Tisza árterében a zöldhatáron keresztül Szegedre érkeztek.

Kékesi Márk, a csoport egyik aktivistája az MTI-nek elmondta, programjukat kettős céllal indították. Egyrészt, hogy segítsenek azoknak az embereknek, akik gyermekkel, néha egészen kicsi csecsemővel kénytelenek az éjszakát a szabad ég alatt tölteni, másrészt, hogy megnyugtassák a környéken lakókat, azzal, hogy az első hajnali vonatra várók szervezett körülmények között pihenhetnek, így megelőzve az esetleges konfliktusokat. A napközben érkezőket útbaigazítják, azoknak pedig, akik az állomás előtt éjszakáznak takarókat és matracokat biztosítanak.

Az egyetemi oktató hangsúlyozta, a menedékkérők ellátásához folyamatosan érkeznek az adományok: étel, ásványvíz, pelenkák, ruhák, gyerekjátékok, szerdán pedig kiszállították az első olyan támogatást, melyet külföldön dolgozó magyarok rendeltek meg az egyik kereskedelmi láncnál az interneten keresztül. A térre a szegedi önkormányzat cégei 24 négyzetméteres tárolóhelységet, ivó- és mosdó kutakat, mobil vécéket és ingyenes hálózat nélküli internetelérést telepítettek.


menekultek_onkentesek_mti2_normal.jpg
 
Szervusz Beka ,
már hiányoltalak !! Sajnos nagyon is igaz amit irsz pont a házi orvosunk aki Szir és Magyarországon tanult:rohog: panaszkodott a múltkoriban "Hazafiai" viselkedéséröl !!! De ezt itt senki sem akarja elhinni mert ez nem igaz:(:(

Szia Gyula :)

Vagyok én, de csak olvasok és olvasok. Tudod, nekem nincs tévém, és neten keresztül értesülök a friss hírekről, bár sokszor nem tudom végigolvasni a beírásokat. Túl gyenge szívű vagyok ezekhez a borzalmakhoz.
Nem bírálok én senkit, nincs is jogom hozzá, de annyit azért megérthetnének néhányan, főleg azok akik a tenger túloldalán élnek.
Kanadába nem egyszerű bejutni, lehetetlenség egy csónakkal átevezni az óceánon, vagy az északi sarkon keresztül átkúszni, ott aki belép hivatalos határátkelőn keresztül mehet csak. Alaposan átvilágítanak mindenkit aki menedéket kér tőlük, ha kiutasítják el kell hagynia az országot. Ezt a hordát ki ellenőrzi? Papírok nélkül bemondásra?
Talán nem is a létszámuk a gond, inkább ahogy jönnek, erőszakosan, agresszíven!
Embert, törvényt nem tisztelve, mindent akarok és most azonnal!

Sajnálom az orvosotokat, de emlékezz vissza az ikertornyok lerombolására mi volt az Államokban utána? Elég volt csak elkiabálni magát valakinek, hogy alkaida, és képes volt a tömeg halálra verni egy ártatlan embert. Sajnos itt is elég annyi hogy Szír, és már azokhoz hasonlítják akik menekültnek mondják magukat.
 
A terhesség szo jol mutatatja, hogy a gyerek "teher" kezdetben és az is marad mindaddig amig a szülök nem veszik észre, hogy megéri a befektetés.

Ernő Drága,
én nem vitatkozom veled, de itt van némi zavar, mármint ebben a mondatodban.
A terhes szó a régi tereh szó átalakult változata.
A tereh az jelentette: gyönyörűség. A terehes (ma: terhes) pedig azt, hogy: a gyönyör állapotában leledző nő.
Akinek a gyermek teher, a szó abbani értelmében ahogy használod, az nem érdemli meg hogy szülő, anya legyen!
 
Látom tisztogatás volt itt, miért is ne. Ha valakinek igaza van, akkor azt el kell hallgattatni.

Ernoe: Csak annyit kérek tőled, hogy nyisd ki végre a szemed. Folyton véded a menekülteket és teszed ki azokat a képeket, ahol valamilyen sérülést szenvedtek, de kérdem én, hogy vajon akkor is sérülést szenvedtek volna, ha nem jöttek volna ide? Mert szerintem nem, ráadásul nem is ide kellett volna jönniük, hanem amerikába kellett volna menniük, ha már ők küldték ki őket a saját országukból az olaj, meg a régi háborús okok miatt.
Itt az ég világon semmi keresnivalójuk nincs és semmi joguk nincs megmondani, hogy mi itt Európába mit és hogy csinálunk, ráadásul az itt tartózkodásuk alatt nem nekünk kellene hozzájuk alkalmazkodni (pl. a magyar nőknek el kell takarni mindenüket stb.), hanem nekik kellene alkalmazkodniuk hozzánk.
Remélem egy idő után belátod, hogy hülyeséget beszélsz.
Egyébként meg tudod mi az a nacionalizmus? Röviden annyit jelent, hogy hazaszeretet, ha te azt nevezed primitívnek és undorítónak, akkor te hazaáruló vagy.
 
Kedves Beka Holt, hadd szorítsak veled kezet! Rátapintottál a lényegre!
Úgy igaz, ahogy te mondod, ezek soha nem fognak beilleszkedni, MERT NEM AZ A CÉLJUK!

És aki ezt nem látja...
Úgy igaz, ahogy te mondod, ezek soha nem fognak beilleszkedni, MERT NEM AZ A CÉLJUK!
-
Erdemes megfigyelni, hogyan beszéltek emberekröl. Itt ujra dorgálni kell a szülöhazámat és benneteket akik követitek az ország inkorrekt politikáját.
-
A magyar rádioban állandoan gyüjtöszavakat használnak ugy mind ti "ezek, azok", A nyugati mediák ahol csak lehet nevükön nevezik a hazájukat kénytelen kelettlen elhagyokat.
-
Mértem az emberek udvariasságát, számoljátok már össze hány ember mosolyog rátok a saját szülöhazátokban és menyivel kellemesebb egy kulturált országban élni ahol udvariasak az emberek, ahol nem a böröd szine után itélnek meg.
-
A nyugati világ megprobál tanulni a hibáibol, az 50-es években idecsaltak embereket dolgozni. Nem gondoltak arra, hogy az embereknek más igényük is van mind a pohár sör a munka után, hogy házasodnak, gyerekeik lesznek akik itt érzik otthon magukat.
-
Mindenki probáljon zöldágra vergödni ahogy tud, volt a deviza németországban. Volt akinek sikerült volt akinek nem, ezt tudni kell nektek is , dögével mennek vissza idös emberek mo.-ra ha pedig nem akkor csak azért nem met a szociális juttatások talán itt magasabbak.
-
Röviden, most integrálási terveket szönek, sokat fektetnek az oktatásba, a szociális életre, kontaktusra a különbözö helyröl származok részére ami automatikusan munka, megélhetési lehetöség, egy jobb klima minden itt élö számára.
-
Europa megfog vele birkozni abban biztos vagyok. Ha mérges vagyok kivánom, hogy gyözzön a szélsöjobboldal Mo.-on, lépjenek ki az EU-bol, huzzuk fel a vasfüggönyt. :)
-
A fájdalomküszöb olyan alcsonyan van, hogy ez nem fog megtörténni, mert a terhek az izolatioval olyan gyorsan nönek, hogy a nationalizmus felemelö pátoszával nem fogja tudni a kormány az emberek elégedetlenségét kiegyenliteni.
 
Ernő Drága,
én nem vitatkozom veled, de itt van némi zavar, mármint ebben a mondatodban.
A terhes szó a régi tereh szó átalakult változata.
A tereh az jelentette: gyönyörűség. A terehes (ma: terhes) pedig azt, hogy: a gyönyör állapotában leledző nő.
Akinek a gyermek teher, a szó abbani értelmében ahogy használod, az nem érdemli meg hogy szülő, anya legyen!
-
Hát ez az, akinek a bajbajutottakon valo segitség csak teher az nem érdemli meg, hogy embernek nevezzük. Teljes mértékben igazat adok neked.
-
Bevethetjük az Etymologiát de nincs értelme, neked valoszinü nem volt gyereked ha azt állitod a világrahozás és felnevelés nem egy megeröltetö müvelet. De bizony az.
 
Kedves Cdurmol
-
Már régota hozzászerettem volna szolni. Azt irod "Toleranciával nem lehet egy intoleráns tömeg felé közeledni."
-
Hát igen, egy ország amelyiknek az alkotmánya kizarja a másvallásuakat, egy államfö aki nyiltan megmondja, hogy nem hajlando a kereszténységtöl eltérö vallásuakat bevenni a soraiba az nem tolerans.
-
Aki a háborus menekülteknek azt mondja: "Senki sem hivott benneteket ide" az idegengyülölö, az rasszista.
-
Az igazat megmondva nincs semmi kedvem ilyen politikusokkal foglalkozni, ezeknek lejárt az idelye, az utolsokat rugják. Sokkal hasznosabb lenne azokhoz szolni akik felfogták mit jelent magyarország számára Europa, mik az értékeink.
-

-
Vagy jogos valami vagy nem, a joggal nem lehet visszaélni. Természetes, hogy minden embernek, függetlenül a származásukra, vallásos nézetükre egyazon jogaik vannak. Nekem az az érzésem, hogy te nem fogtad fel mi a demokratia, mit jelent jogállam.
-
Aki velünk él az hozzánk tartozik. Ha Németország gazdasági és kulturális képességéröl beszélünk akkor nem lehet belölle kiszedni azokat akiket "nem szeretünk".
-

-
Te mégcsak nem is érzed a lealacsonyito hangot ahogy emberekröl beszélsz. mi az, hogy "Mohamedke"? Te még a "Golya-golya gilice" népdallal belédöntött primitiv nationalizmusban élsz?
-

-
Amikor egy nö teherbeesik mert a társával nem vigyáztak a szexnél akkor elöször a problémák jönnek. Mi sem vigyáztunk arra, hogy mi történik körülöttünk, hogy már 4 éve dul egy polgárháboru a szomszédunkba, most megkell innunk a levét.
-
A terhesség szo jol mutatatja, hogy a gyerek "teher" kezdetben és az is marad mindaddig amig a szülök nem veszik észre, hogy megéri a befektetés.
Kedves Ernoe, egy régi jelenet jutott eszembe. Amikor a világot bejárták a cunami pusztításának hírei és képei, egy kicsi lány azt kérdezte: hogyhogy megfulladtak, a szüleik nem tanították meg szegényeket úszni? Valahogy erre a kislányra emlékeztet az egész hozzáállásod: ha úsznánk, nem sodorna el az ár.
 
Látom tisztogatás volt itt, miért is ne. Ha valakinek igaza van, akkor azt el kell hallgattatni.

Ernoe: Csak annyit kérek tőled, hogy nyisd ki végre a szemed. Folyton véded a menekülteket és teszed ki azokat a képeket, ahol valamilyen sérülést szenvedtek, de kérdem én, hogy vajon akkor is sérülést szenvedtek volna, ha nem jöttek volna ide? Mert szerintem nem, ráadásul nem is ide kellett volna jönniük, hanem amerikába kellett volna menniük, ha már ők küldték ki őket a saját országukból az olaj, meg a régi háborús okok miatt.
Itt az ég világon semmi keresnivalójuk nincs és semmi joguk nincs megmondani, hogy mi itt Európába mit és hogy csinálunk, ráadásul az itt tartózkodásuk alatt nem nekünk kellene hozzájuk alkalmazkodni (pl. a magyar nőknek el kell takarni mindenüket stb.), hanem nekik kellene alkalmazkodniuk hozzánk.
Remélem egy idő után belátod, hogy hülyeséget beszélsz.
Egyébként meg tudod mi az a nacionalizmus? Röviden annyit jelent, hogy hazaszeretet, ha te azt nevezed primitívnek és undorítónak, akkor te hazaáruló vagy.

Kedves alteran95, én másként értelmezem a nacionalizmus fogalmát. Szerintem az a nemzetem iránti érzés, mely elsősorban hűséggel párosul. Hű maradok ahhoz, hogy magyar vagyok, sose tagadom meg a nemzeti hovatartozásomat.
A hazaszeretet más. Az vagy a vérében van valakinek, vagy nincs.
Ha megengeded, bővebb magyarázatként idézek neked önmagamtól:

- Hogy kerül a hazafisághoz a romantika?... - kérdezte. - A kettőt nem lehet egy napon említeni.
- Dehogynem! - szállt vele vitába Katherine, bár nem az volt célja, hogy a véleményéről a férjét meggyőzze. - Én ugyanis minden olyan cselekedetet, amely a szív legmélyéből, szeretetből fakad - folytatta még szenvedélyesebben - a romantikus vonások közé sorolom. Még a hazafiságot is. Azt sorolom csak igazán ide! Mert szerintem ellensége az hazájának és nemzetének, aki nem a szívéből, csupán értelméből lesz hazafi! Nagyobb ellensége, mint bármilyen külső veszély. Többet tud ártani, mintha az összes hódító hatalom együttvéve fog össze ellene! Tudom, hogy semmit nem számít, de az ilyen látszat hazafiakat én mélyen megvetem! Mert azokat sose a népük jóléte érdekli! Minden cselekedetükben csak a saját érdekük munkál. Nem a haza sorsa fontos nekik! Viszont a szív diktálta hazafiakért egyenesen rajongok! Őszintén tisztelem valamennyit. Mert ezek a lánglelkű férfiak és nők sose várnak el fizetséget a tetteikért. Önzetlenül fáradoznak a hazájuk és népük érdekében, annak felvirágoztatása a legnagyobb fizetség számukra! Nem úgy, mint a hatalom adta lehetőséggel, csupán a pénztárcájukat zsírosra dagasztani akaró álhazafiaknak!
 
Látom tisztogatás volt itt, miért is ne. Ha valakinek igaza van, akkor azt el kell hallgattatni.

Ernoe: Csak annyit kérek tőled, hogy nyisd ki végre a szemed. Folyton véded a menekülteket és teszed ki azokat a képeket, ahol valamilyen sérülést szenvedtek, de kérdem én, hogy vajon akkor is sérülést szenvedtek volna, ha nem jöttek volna ide? Mert szerintem nem, ráadásul nem is ide kellett volna jönniük, hanem amerikába kellett volna menniük, ha már ők küldték ki őket a saját országukból az olaj, meg a régi háborús okok miatt.
Itt az ég világon semmi keresnivalójuk nincs és semmi joguk nincs megmondani, hogy mi itt Európába mit és hogy csinálunk, ráadásul az itt tartózkodásuk alatt nem nekünk kellene hozzájuk alkalmazkodni (pl. a magyar nőknek el kell takarni mindenüket stb.), hanem nekik kellene alkalmazkodniuk hozzánk.
Remélem egy idő után belátod, hogy hülyeséget beszélsz.
Egyébként meg tudod mi az a nacionalizmus? Röviden annyit jelent, hogy hazaszeretet, ha te azt nevezed primitívnek és undorítónak, akkor te hazaáruló vagy.
de kérdem én, hogy vajon akkor is sérülést szenvedtek volna, ha nem jöttek volna ide?
-
Ez cinizmus. Ezzel védekeztek az NDK-s határörök is amikor lelöttek valakit a határon, Az érvelésed ismerös.

12027622_927949303908514_2529223865861137074_n.png

-
Egyébként meg tudod mi az a nacionalizmus? Röviden annyit jelent, hogy hazaszeretet, ha te azt nevezed primitívnek és undorítónak, akkor te hazaáruló vagy.
-
A hazaszeretet nem kérdez azután ki nemzett téged, te az apáid nemi élete után itéled meg az embereket, kik az életre-valok, kinek nincs keresnivaloja ez pedig primitiv gondolkodás, embertelen, egy nagyon nagyon rossz stratégia.
-
A hazaárulo szoval nem tudok mit kezdeni. Talán az fáj neked, hogy nem szépitem a magatartásodat? Attol nem leszel jobb ember ha elhallgatom a hibáidat. ;)
 
-
Hát ez az, akinek a bajbajutottakon valo segitség csak teher az nem érdemli meg, hogy embernek nevezzük. Teljes mértékben igazat adok neked.
-
Bevethetjük az Etymologiát de nincs értelme, neked valoszinü nem volt gyereked ha azt állitod a világrahozás és felnevelés nem egy megeröltetö müvelet. De bizony az.

De volt, és az elvesztésük nagyobb teher, mint a felnevelésük volt
 
De volt, és az elvesztésük nagyobb teher, mint a felnevelésük volt
Öszintén mondom, igazán sajnálom, részvétem.
-
Vannak akik nemcsak a saját gyereküket nevelik fel, a végén többnyire azt kapjuk vissza amit befektettünk.
-
Megszabadulni nem tudunk a menekültektöl, akár mit csinálunk, a globus nagyon pici.
Elöbb utob beléjük fogunk botlani az életbe, kooperálnunk kell velük és "amilyen az adjon isten, olyan a fogadj-isten."
 
Kedves alteran95, én másként értelmezem a nacionalizmus fogalmát. Szerintem az a nemzetem iránti érzés, mely elsősorban hűséggel párosul. Hű maradok ahhoz, hogy magyar vagyok, sose tagadom meg a nemzeti hovatartozásomat.
A hazaszeretet más. Az vagy a vérében van valakinek, vagy nincs.
Ha megengeded, bővebb magyarázatként idézek neked önmagamtól:

- Hogy kerül a hazafisághoz a romantika?... - kérdezte. - A kettőt nem lehet egy napon említeni.
- Dehogynem! - szállt vele vitába Katherine, bár nem az volt célja, hogy a véleményéről a férjét meggyőzze. - Én ugyanis minden olyan cselekedetet, amely a szív legmélyéből, szeretetből fakad - folytatta még szenvedélyesebben - a romantikus vonások közé sorolom. Még a hazafiságot is. Azt sorolom csak igazán ide! Mert szerintem ellensége az hazájának és nemzetének, aki nem a szívéből, csupán értelméből lesz hazafi! Nagyobb ellensége, mint bármilyen külső veszély. Többet tud ártani, mintha az összes hódító hatalom együttvéve fog össze ellene! Tudom, hogy semmit nem számít, de az ilyen látszat hazafiakat én mélyen megvetem! Mert azokat sose a népük jóléte érdekli! Minden cselekedetükben csak a saját érdekük munkál. Nem a haza sorsa fontos nekik! Viszont a szív diktálta hazafiakért egyenesen rajongok! Őszintén tisztelem valamennyit. Mert ezek a lánglelkű férfiak és nők sose várnak el fizetséget a tetteikért. Önzetlenül fáradoznak a hazájuk és népük érdekében, annak felvirágoztatása a legnagyobb fizetség számukra! Nem úgy, mint a hatalom adta lehetőséggel, csupán a pénztárcájukat zsírosra dagasztani akaró álhazafiaknak!

Kedves KatherineYork! Jó az értelmezés, viszont azért írtam röviden összefoglalva azt a nacionalizmusra, hogy hazaszeretet, mert ugye hogy lehetne valaki hazafi hazaszeretet nélkül? Tehát régen azt is jelentette, legalább is a II. Világháború előtt és alatt, utána már a nacionalizmus fogalma egyre szűkebb és torzabb lett, ugyanis hogy lehetne a hazaszeretet és a haza nevében gyilkolni? Legalább is mondták ezt a tudjuk kik és a nacinalizmus egyre inkább a rasszizmus és a gyilkolás fogalmával párosult. Ma már olyan sincs szinte, hogy nacionalizmus, ma már csak egy rövid változata van, mégpedig az, hogy náci, amit azokra mondanak, akik nem értenek egyet a liberalizmus eszméivel és ezáltal "gyűlöletet keltenek".
Ernoe is folyton nácizik, holott azt se tudja szegény, hogy mit jelent. Idáig jutott a világ.
 
Tudod azért örültem volna, ha nem csak terelsz és átirányítasz, hanem annyi erőből leírod azt amit kérdeztem, de hát igazából nem csalódtam.
Jó hogy másodjára már magad idézted, de sebaj. Tudod a hazafi az mindent megtesz a hazájáért és nem feltétlenül érdekli mások véleménye. Európa is azért tart ott ahol, mert jaj mi történne, ha a nagy amerika csúnya dolgokat mondana rólunk. Mondjuk már így is mondanak, szóval nem is értem, hogy mit totojázik a sok barom, de ha ez így megy tovább, akkor Európa, vagy legalább is az érintett országok gazdasága szépen összeomlik egy rövid időn belül.

Mo nem az Eu tag?
Ha a viziod betelejesul es osszeomlik akkor Mo ebbol kimarad? es hogy uszna meg az osszeomlast?
Ameriak sokat segitett es tamogatta az eu letrejottet, ha kritizal van alapja boven.
A hazafi nem megy az orszag erdeke ellen, nem kivanja hogy tonkremenjen.
 
Kedves KatherineYork! Jó az értelmezés, viszont azért írtam röviden összefoglalva azt a nacionalizmusra, hogy hazaszeretet, mert ugye hogy lehetne valaki hazafi hazaszeretet nélkül? Tehát régen azt is jelentette, legalább is a II. Világháború előtt és alatt, utána már a nacionalizmus fogalma egyre szűkebb és torzabb lett, ugyanis hogy lehetne a hazaszeretet és a haza nevében gyilkolni? Legalább is mondták ezt a tudjuk kik és a nacinalizmus egyre inkább a rasszizmus és a gyilkolás fogalmával párosult. Ma már olyan sincs szinte, hogy nacionalizmus, ma már csak egy rövid változata van, mégpedig az, hogy náci, amit azokra mondanak, akik nem értenek egyet a liberalizmus eszméivel és ezáltal "gyűlöletet keltenek".
Ernoe is folyton nácizik, holott azt se tudja szegény, hogy mit jelent. Idáig jutott a világ.

Ernoe mindenkitől okosabbnak tartja magát, csak az ő meglátása lehet helyes. Ez pedig nem más, mint merő ostobaság.
 
Mo nem az Eu tag?
Ha a viziod betelejesul es osszeomlik akkor Mo ebbol kimarad? es hogy uszna meg az osszeomlast?
Ameriak sokat segitett es tamogatta az eu letrejottet, ha kritizal van alapja boven.
A hazafi nem megy az orszag erdeke ellen, nem kivanja hogy tonkremenjen.

De és ha ez így megy tovább és ennyit költünk a menekültekre, meg olyan felesleges dolgokra, mint a kerítés, amit pillanatok alatt szétszednek, akkor mi is úgy fogunk járni, csak idő kérdése.
Igaz, hogy amerika sokat segített már a II Világháború idején is, de miért cserébe? Hát a függőségért, ugyanis addig beleszólhatnak azok dolgaiba, akik függnek tőlük, másért nem is akarnának segíteni.
És az utolsó hozzászólásod igaz, nem is akarom hogy tönkremenjen, már ha rám céloztál, csak vázoltam egy lehetséges végkimenetelt.
 
Milyen fuggosegrol beszelsz?
Hol fuggot ny-europa meg az unio elott usatol?
Remek gazdasagi partnerek voltak , es meg politikaileg sem volt kulonbseg hisz mindegyik demokratius orszag annak minden jogaval es kotelezettsegevel.
Miota Eu van es felvettek a sok orszagot van ez az acsarkodas es borzalmas kritika es pocskodiarozas .

Jol teljesit Mo senki nem kerte a keritest ugy talalta jonak hogy a penz szamolatlanul ott fekszik a fuszekliba ,bekeritjuk magunkat hadd pukkadanak meg mergukbe a demokratikus nyugat.

Isten ne adja hogy mas is kovesse peldajat es szepen keritest epitsenek a szomszed orszagok is akkor lesz vegleg bekeritve Mo.
 
Utoljára módosítva:
Milyen fuggosegrol beszelsz?
Hol fuggot ny-europa meg az unio elott usatol?
Remek gazdasagi partnerek voltak , es meg politikaileg sem volt kulonbseg hisz mindegyik demokratius orszag annak minden jogaval es kotelezettsegevel.
Miota Eu van es felvettek a sok orszagot van ez az acsarkodas es borzalmas kritika es pocskodiarozas .

Jol teljesit Mo senki nem kerte a keritest ugy talalta jonak hogy a penz szamolatlanul ott fekszik a fuszekliba ,bekeritjuk magunkat hadd pukkadanak meg mergukbe a demokratikus nyugat.

Isten ne adja hogy mas is kovesse peldajat es szepen keritest epitsenek a szomszed orszagok is akkor lesz vegleg bekeritve Mo.

Pénzbeni és irányítási függőségről, nyilván amerika pénzben segít és amíg pénzben segít, addig beleszólhat abba, hogy re és hogy lehet használni és akkor már kb. mindenbe beleszólhat, ráadásul a pénzt szinte így is mindig a legtöbb esetben vissza kellett téríteni, mint ahogy most is Mo-nak, tehát ezt nem mondanám segítségnek és jó gazdasági partnerságnak. Demokrácia meg sehol sincs, főleg nem itt, már azt is megmondják, hogy hol lehet dohányozni és hol nem, persze én nem dohányzok, de ezt mostanában elég sokat hallani és igazuk is van.

Mo meg közel se teljesít jól és nem tudom, hogy ott mit közöl a média rólunk, de az országba borzasztó helyzetek uralkodnak, sok a gyilkosság és az öngyilkosság (pénzhiány miatt), sokan akik megszerzik a diplomát rögtön kimennek, a tudjuk kik meg bejönnek és ezért van pénz kerítésre semmi más szempontból. És igen szerintem is hülyeség a kerítés, mert máshogy is meg lehetne oldani ezt a problémát, de sajnos a politikusainknak nincs sok esze, sőt talán eszük sincs.
 
Az ausztrál külügyminiszter pontosan és érthetően megvilágítja a szíriai helyzetet, melynek következménye az Európát s köztük főleg hazánkat is elárasztó menekült áradat.
Idézem:
Julie Bishop ausztrál külügyminiszter augusztus végén felszólította az európai országokat, hogy még nagyobb számban vegyenek részt az Iszlám Állam elleni szíriai és iraki légicsapásokban, hiszen ily módon tudják segíteni a kontinenst sújtó migrációs válság megoldását. Az Iszlám Állam az oka annak, hogy százezrek indulnak útnak Európába. “Az Európában menedéket keresők több mint 40 százaléka Szíriából érkezik, és nekünk egységes frontot kell alkotnunk a hatalmas tömegek elvándorlását kiváltó terrorszervezetek felszámolásához” – hangsúlyozta a tárcavezető akkor újságírók előtt.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,162
Üzenet
4,809,861
Tagok
616,178
Legújabb tagunk
Pagacsan
Oldal tetejére