Autizmus

gyozok témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2011 Május 27.

 1. amandy04

  amandy04 Állandó Tag

  Kedves Tagok!
  Szeretném megkérdezni, hogy nincs meg véletlenül valakinek Kiss Gyöngyi- autizmus: napi életviteli készségek és önállóság fejlesztése Kapocs kiadó, 2009. című könyve ? Ha esetleg megvan, feltöltené?
  Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
   
 2. gyozok

  gyozok Állandó Tag

  [KÉRÉSRE ÚJRA] Segar, Marc. Életvezetési útmutató Asperger szindrómában szenvedő emberek számára
   
 3. gyozok

  gyozok Állandó Tag

  http://www.prae.hu/prae/gyosze.php?menu_id=102&jid=45&year=2013
   
  amandy04 és Kis Sarkcsillag kedveli ezt.
 4. indigokids76

  indigokids76 Új tag

  sziasztok!Én itt még új vagyok ,sajnos.Nem kis tudtam hogy van ez az oldal.KIsfiam 13 éves nem beszél eddig nem kártyáztunk mert én úgy éreztem nem kell.(?)De szeretném elkezdeni .tudtok segíteni hogyan kell és hol vannak ilyen kártyák?Viki
   
 5. Kis Sarkcsillag

  Kis Sarkcsillag Állandó Tag


  Szerintem rengeteget segítenek az itt található anyagok is (a tagok nevét nem sorolnám egyenként, nehogy kimaradjon valaki...) és az alábbi oldalak pedig a képanyagokban, melyek ingyenesek:
  http://www.sclera.be/en/picto/downloads
  https://www.pictoselector.eu/
  http://www.arasaac.org/pictogramas_color.php?pg=0
  http://www.pictosonidos.com/
  http://www.victoriesnautism.com/schedule-activity-and-task-cards.html
   
  Mami75, Eras55 és juhasznoemi kedveli ezt.
 6. erdeiné

  erdeiné Állandó Tag

  Kedves Tagok!
  Többségi általános iskolába integrált autista tanulók magatartásának és szorgalmának értékeléséhez keresek szempontsort. Ha valakinek lenne, azt szívesen fogadnám.
  Köszönöm.
   
  Kis Sarkcsillag kedveli ezt.
 7. Esperantisto

  Esperantisto Állandó Tag

  Ha minden igaz, akkor ez volt az:
  Fejlesztő feladatgyűjtemény - tanulásban akadályozott, értelmileg akadályozott autizmussal élő, kommunikációs nehézséggel küzdő, beszédfejlődési zavart mutató, ill. óvodás és kisiskolás korú gyermekek szüleinek, nevelőinek
  Készítették: "Esély Pedagógiai Központ" Autizmus munkaközösség, Békéscsaba
  (a feldarabolt, becsomagolt fájlok egy mappát tartalmaznak, amelyben 126 doc-fájl van)
   
 8. andyanya

  andyanya Állandó Tag

  Sziasztok! Folyamatábra készítéséhez keresek képeket részletes fogmosásra, kislánynak WC használatra. Sajnos nincs meg a boardmaker program :( Előre is köszönöm!
   
 9. gumibéka

  gumibéka Állandó Tag

  Sziasztok!
  Kisfiam most 11 éves, bölcsibe, oviba járt, ott mindenütt elmondták, hogy különös a viselkedése. Hordtuk nevelési tanácsadóba, mivel ott azt tanácsolták egy évvel elhúztuk az iskola kezdést.
  Ekkor még Budapesten laktunk. Időközben vidékre költöztünk, itt kezdte meg az általános iskolát. Az iskola kérésére akik szerint ADHD-s elvittük a kaposvári gyerekneurológiára ahol elkezdték neki adni a Ritalint. Nem szedte sokáig, mert azt állapították meg, hogy semmi pozitív hatás nem tapasztalható.
  Az iskolában jól teljesítő, hihetetlen szókincsel rendelkező, érdeklődő, de szinte teljesen magányos gyerekként élt, sokat beszélt, erőszakosan csak az őt érdeklő témákról, csak az ő szabályai szerint akart játszani stb. ezzel teljesen elriasztva magától a többi gyereket..Otthoni viselkedésére jellemző a folyamatos "nyaggatás" az önellátás hiánya wc használat evés stb. Baba kora óta ajtó mániás, ha egy őt érdeklő nem hétköznapi ajtót lát 100xkinyítja becsukja, senkit nem enged hozzáérni... Ha eszik tilos egy légtérben, köhögni,tüsszenteni, ásítani, mert abban a pillanatban befejezi az evést, mondván koszos lett az étel. Asztalhoz szinte soha nem hajlandó ülni. Fényképezni tilos, csak a tudtán kívül lehet- Ha meglátja a róla készült képeket tombol. Megpuszilni csak a fejét lehet nehogy "nyálas" legyen a bőre...Megölelni simogatni csak ha kéri vagy ha én kérem és ő úgy gondolja, engedi.
  Harmadik osztályos korában a tanítónéni megemlítette hogy esetleg asperger szindrómás lehet, ennek én is utána olvastam, de ennyiben is maradt. Időközben a családban mindenkit súlyosan megrázó haláleset történt, én sajnos depressziós és pánikbeteg lettem. A férjem 5 éve már külföldön dolgozott megszabott határidős szerződéssel, így hozzá költöztünk Hollandiába. Jelenleg itt élünk. Az itteni iskolában 3 hónap után közölték, hogy nagy valószínűséggel aspergeres a gyerek.Teszteket töltöttünk, további vizsgálatokat javasolnak, de mivel Hollandiai állandó lakcímünk nincs biztosítást nem tudunk kötni az itteni vizsgálatok ára számunkra megfizethetetlen. 2 hónapja nálam cukorbetegséget diagnosztizáltak, de mivel biztosításom nekem sincs így a hazaköltözés mellett kellett döntenünk. Itt az iskolaév július 22 ér véget, ezután fogunk költözni. Írtam egy emailt az Autizmus Alapítvány ambulanciára, mert nem szeretném most már abbahagyni, ki szeretném vizsgáltatni a gyereket. Szerintetek tényleg lehet hogy aspergeres? Nagyon féltem és a szívem szakad amiért folyton magányos. Tudok rajta valahogy segíteni, hogy a viselkedése ne riasztó legyen a többi gyereknek? Itt hollandiában azt mondják rá az osztálytársai hogy őrült. Nagyon Aggódom Bocsi hogy ilyen sok voltam, de talán tudtok valami bíztatót mondani, írni nekünk. Szép napot nektek.
   
 10. Esperantisto

  Esperantisto Állandó Tag

  Ide http://canadahun.com/temak/Óvodai-élet-2016.55785/page-22#post-4921820 feltöltöttem korábban néhány képet, illetve további linket is találsz ilyen témákban, remélem találsz olyat, ami számodra is használható.
   
 11. Anikó1990

  Anikó1990 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Valakinek megvan esetleg pdfben a Tedd-nézd-hallgasd-mondd könyv?
   
 12. Anikó1990

  Anikó1990 Állandó Tag

  Valamint érdeklődnék,hogy ki foglalkozik itt bölcsődés/óvodás korú auti gyerkőccel?

  Esetleg valaki végezte az autizmus tanfolyamokat az Alapítványnál?
   
 13. Esperantisto

  Esperantisto Állandó Tag

  Kathleen Ann Quill: TEDD-NÉZD-HALLGASD-MONDD
  Szociális és kommunikációs intervenció autizmussal élő gyermekek számára
   
 14. Kis Sarkcsillag

  Kis Sarkcsillag Állandó Tag

  Szervusztok!

  A segítségeteket kérném! Kisebb gyerekeknek írandó szociális történetek esetén melyek a szabályok? Vannak esetleg olyan
  könyvek amelyek segítenének? Vagy esetleg valaki elküldene vagy feltöltene egy példát?
  (A szociális történetek könyvek nagyobbaknak szólnak, azokból nem tanultam sokat....)

  Nagyon köszönöm előre is!
   
 15. Anikó1990

  Anikó1990 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Folyamatábrákat keresek öltözéshez/vetkőzéshez és étkezéshez? Jó részleteset ha van.

  Illetve ha van itt esetleg olyan valaki aki alkalmazta ezeket gyakorlatban is kérem jelezzen.
  Köszönöm előre is.

  Esetleg öltöztetős tábla vagy nem tudom mi a neve, de korongokat lehet róla levenni,felrakni így látszik,hogy még mennyit kell felvennie. Valaki tudja ennek a nevét,van ilyen sablonja?
   
  Utoljára módosítva: 2017 Június 2
  Kis Sarkcsillag kedveli ezt.
 16. Esperantisto

  Esperantisto Állandó Tag

  Ingyenesen letölthető, közérthető, szakkifejezés mentes, érzékenyítő könyv az autizmusról:
  Dr. Kunyik Dóra: Autizmusról konyhanyelven - KÖZÉRTHETŐ TANÁCSOK SZÜLŐKNEK AZ AUTIZMUSRÓL​
  letölthető innen: https://tuzkokiado.hu/spg/628786/INGYENES-KONYVEK
   
 17. juhasznoemi

  juhasznoemi Állandó Tag

  Sziasztok!
  A következő könyveket keresném ha valakinek meg van legyen szíves már feltenni. Előre is köszönöm.
  Ö.T.V.E.N-Önismeret, társas viselkedés és egészségnevelés. Valamint az Ezer egy nagyszerű ötlet .
   
 18. judit112

  judit112 Állandó Tag

  Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. 6,5 éves kisfiam ADHD-s és nemrég kaptunk hozzá egy asperger diagnózist is. Még egy évet maradhat az óvodában és ezt az évet még gőzerővel szeretnénk a fejlesztésekre fordítani. Kudarckezeléssel, konfliktus kezeléssel, önbizalommal, barátkozással van problémánk, szakértők szerint a kommunikációval is (bár rettentő sokat és választékosan beszél...) Ez irányba szeretném vinni fejlesztésre. Sajnos itt a Jászságban nem sok lehetőség van a fejlesztésre. Esetleg van köztetek olyan, aki tud nekem segíteni abban, hogy hová vigyem a kisfiamat? Szóba került a Cseperedő, Az Egy Másik Út Alapítvány, a Symbol Egyesület, vagy az Első Lépések Alapítvány. Véleményeket szeretnék kérni a helyekről. Telefonon már beszéltem velük, de az nagyon sokat nem jelent. [​IMG]:( Mivel mindenhol várólista van, így nagyon lehetőségünk sincs arra, hogy ha nem válik be az egyik, akkor megyünk a másikba. Kérlek írjatok, ha tudtok bármit bármelyik helyről! [​IMG]:) Köszi
   
  Kis Sarkcsillag kedveli ezt.
 19. Sziasztok! Értelmileg sérült autista iskolásoknak kell mozgásfejlesztést tartanom. Van valakinek tapasztalata, hogyan kezdjek hozzá? Esetleg valakinek van a mozgáshoz kapcsolódó kártyája? Előre is köszönöm!
   
 20. eraska19761227

  eraska19761227 Állandó Tag

  Segítséget kérek ADHD gyerek étkezési szokásaihoz.
   

Megosztás